Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
Köszi a választ, csak kiváncsi vagyok, hogy mit javasoltok, mert most lesz vga vásár két héten belül, és ezeket az alternativákat néztem.
Meg azért is néztem a vizesblokkot, mivel a későbbiekben sli/cf-et szeretnék, és azért az halkabb, és jobban hűt.
amint néztem a 460-ra nincs FC blokk, mivel ez a gainward nem refnyákos.[ Szerkesztve ]
-
Skalci
tag
Nvidia GeForce 9600 GT karim fél óra BC2 után felmegy 90°C-ra. Ez normális?
-
BRIKLY
veterán
ez hihetetlen most megint bírja rendesen... [link]
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Joseppe210 #10980 üzenetére
Az a baj hogy az eladó újonc, és azt mondta előre fizetés után postáz:S Na mondom azt azé nem
Viszont találtam egy ilyet:
http://hardverapro.hu/apro/nvidia_vga-k_nezz_be/friss.htmlItt az a GTS 240 az ez lehet? :
http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=GeForce+GTS+240 -
armin23
csendes tag
Korábban volt egy 9800GT, majd gy GTX550Ti.
Biztos ami biztos most kivettem gtx460at, s egy ati3870et tettem be ideiglenesen, amig nem cvserélem le tápot.
Nehogy vmi baj legyen.Egyébként okozhatta ezt a hibát az hoghy kevés a táp?
Igaz majd ha új táp mellett is hibázik akkor a vga rossz.
-
BRIKLY
veterán
válasz
DJ WOKKY #10963 üzenetére
egyenlőre nem részletezem, mert nem tökéletes. furmarkal tesztelgettem, volt, hogy bírta 20 percet, volt, hogy 5 perc után össze omlott a driver. cod4 egyszer megfagyott 5 perc után, 71 fokon, egyszer meg fél órát játszottam,és vígan szaladgált 80 fokon is. mi lehet ez? GPU, vagy memória?
magas hőfok: direkt le vettem minimumra a venti fordulatot,hogy melegedjen. elvileg 100 fokon is mennie kéne tudtommal...
-
Vesztor87
senior tag
Még annyi kérdés, hogy milyen karit érdemes nézni, ha nem akarok a hűtéssel, illetve annak a hangjával bajlódni? Nem akarok radiátort a gépembe, főleg hogy a gyári Inteles hűtőn kívül nincs semmi hűtés benne. Érdemes plusz hűtőket bele szerelni egyátalán?
-
Alister71
nagyúr
válasz
armin23 #10965 üzenetére
A 420-as LC Powert irodai gépekbe ajánlja a gyártó. Kisebb vga-kat is elbír még, de a 2 tápcsatis GTX460 már minden bizonnyal nagy falat neki.
Vesztor87: nem a legerősebb vga-k közé tartozik, és terhelés alatt brutálisan hangos a hűtése. Egy 4670 jobb választás lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
Sziasztok!
Ez megérne 10k-t?http://hu.msi.com/product/vga/RX3870-T2D512E-OC.html
Fél év bolti garral lenne.
Köszi előre is!
(gondolom egy 500-as chieftek elég egy g530-as cerka mellett ennek -
armin23
csendes tag
Helló,
Hozzájutottam egy Gainward Gtx460 Golden Sample videókártyához.
Azonban néha furcsán "viselkedik".
Olyat csinál hogy bevillog, illetve pillanatra minden megáll.
Teszteltem a kártyát Furmarkkal is de semmi gond nem jelentkezett míg futott a progi.
A játékok amiket néztem: BF3, Skyrim, Metro 2033, Fifa 12, minden maxon,
ezek közül a fifaban jelentkezett a pillanatyni akadás és villódzás.
Se a bf3 alatt se a többi alatt semmi gond nem jelentkezett pedig ezek igényesebb játékok, úgy gondolom.Illetve fullhd videó nézése közben is néha megakad s villog.
Esetleg lehet hogy a tápom kevés lenne s emiatt okozódna ez a gond?
A tápom egy 420Wos LC Power (tervezem cserélni).Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
válasz
Dexter-2000 #10958 üzenetére
physix et akkor vegyél ha azokkal a játékokkal akarsz játszani amik vannak rá nézd meg az nvidia oldalán, amúgy az ati ár/értékben jobb....
-
MeroM
senior tag
válasz
Joseppe210 #10956 üzenetére
az első csíkot tedd 35 re vagy a night shadowot offold sajnos ahhoz kevés az 5670....
-
GomezGTS
tag
válasz
Dexter-2000 #10958 üzenetére
Nekem ati-m volt már évek óta, annyi, hogy feltettem a physx-et, oszt kezicsókolom. Indultak a gammák. Más kérdés, hogy most belefutottam egy gyárilag hulladék kártyába
-
Dexter-2000
őstag
physx az mennyire számít? illetve megéri emiatt nvidia t venni?
vagy hogy is van ez? -
Alister71
nagyúr
válasz
Joseppe210 #10956 üzenetére
Ezt nem tudom, mert nekem a steam-ről van, és ott eleve a legfrissebb van.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Joseppe210 #10954 üzenetére
A grafot "auto"-ra állítsd, akkor fut rendesen. Kézzel ne állíts el semmit benne, csak a felbontást.
[ Szerkesztve ]
-
Joseppe210
tag
válasz
Joseppe210 #10953 üzenetére
Szerintetek normális hogy a gta4 14 fps el megy 8gb ddr3 1600mhz-s rammal phenom 2 955be 4x el és egy radeon hd5670 1Gb ddr5. Már mindent csutkára levettem.
-
JoinR
őstag
Sziasztok!
Van egy Asus GTX 550 Ti (nem a DirectCU) kártyám, amin csináltam egy FurMark tesztet. 81 °C-ig ment fel a hőmérséklet (végülis működött akkor is), viszont a venti 2400-at pörgött Aida64 (Everest) szerint 44%-on. Alapból mindig 30%-on pörög kb 1380-at.
Hogy lehetne kiszedni ezt az nvidiás korlátozást belőle, hogy szabadon állíthassam (vagy a 44% igazából a 100%, csak az Aida látja rosszul?)? Próbáltam a Rivatuner-t, de az új driver-ek nem támogatják, a force driverversion pedig reboot után se működött.
Röviden: magamnak akarom kezelni a ventifordulatot, de a rivatuner úgy néz ki nem működik. Help!
Köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
GomezGTS
tag
Na, most a 3D Vantage közepe táján, amikor elérte a bűvös 79-80 fokot, szétesett a kép. Jelenleg is el van felezve a winben a kép és így írok...lol. A bal oldal került jobb oldalra és fordítva. Kb a 2/3adánál vágta el a képet, és így sikerült neki összehoznia a dolgot.
De azt nem értem, ha a pasztázás után ennyivel jobb lett a helyzet (tudok vele akár egy háromnegyed órát is játszani folyamatosan mielőtt eléri a 80 fokot és meghó'), akkor miért lehet, hogy a ramok a ludasak? Paszta előtt már 60 foknál is vége volt, ma is és tegnap is.
-
GomezGTS
tag
Szia!
Kösz a tippet, hozzáér egyébként, mert most kentem meg újra és hát felfeküdt rá szépen. Rá is húztam. Igen, talán annyira nem jó, hogy felmegy 80-ra...bár ezt még el kéne tudnia viselni tudtommal, de tegnap már 60 fok körül is bevágta a csíkokat. Hát ez van. A cég akitől van még nem reagált, de nagyon remélem, hogy fog.
-
GomezGTS
tag
válasz
GomezGTS #10911 üzenetére
Sziasztok!
A tegnapi napom elvevő esettel (VTX HD6850) kapcsolatban vannak fejlemények.
Beszaladtam venni pasztát...adtam neki gazdagon, és leszedtem a régi megszáradt gyári pasztát.
Nah, most kb háromnegyed órát játszottam vele, vagy többet is talán. Aztán 80 fok fölött olyan 82-83 foknál ismét elkezdte a csíkozást, majd narancssárga háttér mellett fehér függőleges csíkokkal elhallgatott a vga. Kiléptem, újraindítottam és szokásos módon, most minden rendben.
Tehát összességében a magon lévő paszta cseréjével most nem másfél percig bírta hiba nélkül, hanem 45-50 percig, amíg fel nem szaladt 80 fokra.Ha garanciában visszacserélik, (márpedig vissza kellene) akkor sem hagyom rajta ezt a sz@r hűtőt...eleve sem akartam, csak még nem találtam jó árban rá, de ez úgy látszik meg is bosszulta magát.
Szóval lehetséges, hogy a paszta újrakenésével ekkorát változott a dolog, vagy csak véletlen egybeesés, és jöttek az UFÓK?
-
cashback
őstag
Üdv.
Feldobtam egy hirdetést hogy 8800GT-t váltanám erősebbre.
Most a vita zekone04 fórumtárssal arról folyik hogy szerinte egy GT220 1Gb DDR3 erősebb és 1:1-ben elcserélné velem.
Én írtam neki hogy az ki van zárva hogy erősebb lenne és köszönöm az ajánlatot, de gyengébbre nem váltanék.
Persze közölte velem hogy nem igazán értek a dologhoz és menjek vissza a piacra paradicsomot árulni. (máshova - mást árulni, de nem idézem a privátot)
Én netes teszteket ahogy nézegettem éppen hogy fele akkora teljesítménnyel rendelkezik az Ő kártyája. Tévedek?
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne. Mi éri meg a 3 lehetőség közül?
1., Veszek még egy Asus 6950 DCII 2gb osat és akkor CF ben használom a mostanival ( VAN HELY ELFÉR TUDOM HOGY ez összesen 6 SLOT )
2., Eladom ezt és veszek egy AMD 6990 eset
3., Nem csinálok semmit majd megvárom a piac árainak rendeződését és majd veszek egy 7970 vagy ár teljesítmény függvényében egy 7950 es ATI kártyát.
Köszönöm szépen a válaszokat.
-
Gézengúz
addikt
Adott egy 9600Gt Leadtek...Milyen eséllyel lehet egy Asus kártya biosát belesütni ha egyéb dolgok stimmelnek... memóriaméret, típus.... órajeleket beigazítottam.... nevét átírtam...
A cél annyi lenne, hogy tudja váltogatni a 2D-3D órajeleit és a hozzá tartozó feszkókat...Mert a gyári biosba hiába írom át azzal nem váltogatja..
??
Ezt raknám...
ez helyett...
[ Szerkesztve ]
-
madd dogg
senior tag
Sziasztok. Ilyen cucc kapható valahol az országban?
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, eddig minden gond és probléma nélkül működő HD 4850em, szép lassan elkezdett melegedni, most már itt tartok és nem tudom, mit tudnék vele csinálni. Pasztázás mennyit dobna rajta v esetleg vmi ötlet?
Előre is köszönöm!
-
Tarill
őstag
az normális dolog ha a 8800GT-m az eddigi E4500-as procimmal játék alatt is max 40% -os ventilátorral ment GTA 4, F1 2011 meg ilyen nagyobb kaliberű játékokkal most meg az i3 2100-al ég és föld grafikai különbséggel nem ritkán 90% on is pörgeti meg dolgozik mint az állat(elég szépen hozzá kell tegyem) az meglehet hogy az E4500 nem hajtotta ki a kártyát?
-
GomezGTS
tag
válasz
HollyBoni #10901 üzenetére
Persze megy még az attól, de ugye egyik oldalon van hűtés mert ráér a fém, a másik oldalon meg nulla, semmi nem ér hozzá...a bordák vannak hozzá közel de azok is olyan fél-1 centire, az meg nem sok minden. Holnap kiderül mi a szitu, de az tuti, hogy atom érzékeny a rohadék a hőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd