Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MorphBCS
tag
válasz
Boogie33 #11897 üzenetére
Megpróbálom,. elsőre is onnan akartam leszedni, de kaki a szerverük, mert másfél, meg néha 3/4 órát ír letöltési időnek... Pedig 40-es netem van, szal az ő készülékükben van a hiba!
Na elindítottam, lám 100kbps-sel jön, mondom: FuckYeah! Csak 20 perc !
Erre azonnal visszaesett 40kbps-re, és nem megy följebb...Szlovi: Sok külföldi oldalon olvastam, hogy 110-115-ig nem veszélyes, elősegítheti a tuningolt jeleken menni a kártyát. De végre szívesen meghallgatnék erről egy Hazai véleményt is!
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz
MorphBCS #11896 üzenetére
Próbáld meg a PowerColor oldaláról hozzá drivert leszedni , ne pedig az AMD-től.
Nekem a Gigabyte 5770-nél bevált.De előtte törölj le mindent van valami progi nem jut eszembe a neve de csökkentett módba kell törölni minden AMD cuccot. PowerColor[ Szerkesztve ]
-
MorphBCS
tag
Sziasztok!
Most vettem egy PowerColor HD 4870 1GB PCS+ videokarit.
Accelero S1 van rajta, amit gyorsan megtámogattam 2 új F12-vel.
Bedobtam a karit, első próbára leszedtem az AMD-től a legújabb drivert (11.12), ami hibaüzenettel települt fel, pillanatokon belül elkezdett rángani néha a kép, de nem periodikusan, hanem mint mikor az embernek húzza az ideg valamelyik szemhéját
Magyarán idegesítően pislog a monitoron a kép.
Mivel gyárilag emelt órajelű, gondoltam valamit nem szeret a lapom benne, azért visszatettem egy ref. 4870 órajeleire, de ugyanaz.
Visszatettem az OC jelekre, és emeltem mellé a PCI freq-t 105-re, majd 110-re, de ez sem segített, pedig gondoltam az OC miatt kevés neki a 100...
Aztán feltettem egy 11.10-es drivert, végigismételtem minden eddigit, de ugyanaz.Annyira idegesítő, hogy szétverném a monitort!
Valaki schnell-schnell!
-
Boogie33
senior tag
-
Boogie33
senior tag
válasz
regener #11891 üzenetére
Nekem egy Asus 6950 DCII , ha GTX200-tól mükszik a hang akkor felejtős a projekt.
Köszi a Help-et.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz
Boogie33 #11889 üzenetére
Neked milyen VGA-d van?
Előző hsz-om vége frissült.Amit megtudtam wikiről: ATI 3000-es széria, illetve NV GTX200-as széria felett a videókártya hangot is továbbíthat DVI-n keresztül, ha a céleszköz képes hangot fogadni a DVI bemenetén. Illetve ha van elérhető HDMI driver a videókártyához, majd sikerül beállítani úgy ahogy DJ WOKKY mondta kimenetként.
[ Szerkesztve ]
-
Boogie33
senior tag
válasz
BogyóBP #11885 üzenetére
Értem de az egyik cimbomrámnak van egy GF 7600 GT azon még nincs HDMI csak D-SUB meg DVI és szeretné össze kötni a tv-vel de nem tudjuk hogy vajon minden DVI viszi a hangot az adapterrel , vagy ezt csak az újabb karik tudják.Próbáltam utána nézni de nem találtam infót . Ezért gondoltam hátha van tapasztalat.
( Nekem meg nincs szükségem a DVI-ra hang terén mert optikával megy.) -
regener
veterán
válasz
Boogie33 #11883 üzenetére
Pontosam milyen Adatper is az? Eddig ezt nem említetted. Mivel van olyan adapter, hogy abba megy bele a DVI + hangkábel -> és így kimenetnél HDMI van.
Ittvan (bár angolul), hogy mi a különbség a DVI és a HDMI között.
"Finally, HDMI supports the transport of digital audio, in addition to digital video."
"S utoljára, a HDMI támogatja a digitális audió átvitelét, a digitális videó mellett."
Most találtam lejjebb, bár én erről még sosem hallottam...:
"However, many devices can output HDMI over a DVI output (e.g., ATI 3000-series and NVIDIA GTX 200-series video cards),[2] and some multimedia displays may accept HDMI (including audio) over a DVI input."
"Továbbá, sok eszköz képes HDMI kivezetésre DVI kivezetésen keresztül (pl. ATI 3k széria és NV GTX200-as széria) és néhány multimédiás megjelenítő tudja fogadni ezt a HDMI jelet (hanggal együtt) egy DVI bemeneten keresztül."
[ Szerkesztve ]
-
-
Boogie33
senior tag
-
Boogie33
senior tag
Hali. Nem tudjátok véletlenül hogy egy GF 7600Gt-nek a DVI csatlakozója tudja a hangot vagy nem ? Szeretnénk HDMI adapterrel LCD-re kötni.
-
Isu979
csendes tag
válasz
BogyóBP #11873 üzenetére
hogy ellenőrizzem a kártya energiatakarékos állapotát?
Amúgy ilyen a kártya:
http://www.users.hu/?p=termek&termek=32134&vtx3d-hd6790-1gb-gddr5-dvi-dsub-hdmi-pcie-videokartya-vx6790-1gbd5-dhv2
és ilyen Táp:
http://ipon.hu/webshop/product/chieftec_ctg_500_80pb_500w_oem/138838 -
peti_s
addikt
-
Anubis13
csendes tag
Hello mesterek!
Kis segítség kellene nekem, méghozzá gyári garancia ügyben. Van egy Sapphire 4890 vapor-x oc kártyám, ami haldoklik. Sajnos nem tudom hol lett véve és mikor, valószínű hogy már nincs rá garancia, de gondoltam egy kis utánjárást megér.
Először is hol lehet érvényesíteni a gyári garit illetve hogy tudom azt ellenőrizni, hogy garanciás-e a kártya (bios dátumot meg ilyesmit meg tudom nézni, de ugye nem akkor lett értékesítve, amikor bios készült/telepíve lett rá)? Valamint az érdekelne, hogy az ilyen kártyáknak van-e valami sorozatszáma vagy ilyesmi vagy egy ugyanilyen kártya gari papírja is jó lehet hozzá?Thx a válaszokat.
-
BogyóBP
addikt
válasz
Isu979 #11861 üzenetére
Van fenn valami energiatakarékoskodó szutyok program? Általában az alaplap lemezről mennek fel ezek a csodák amik amúgy nem jók semmire sem. Ha nem melegedés a gond és driver feltétele után megint egy darabig jó, akkor nézd meg a HDD állapotát nincs e rajta bad sector, ellenőrizd hogy van e energiatakarékos állapota a kártyának és hogyha van akkor az ati catalyst nem teszi e abba amikor játszol. Illetve kiváncsi lennék hogy mekkora táppal és milyen VGA-t hajtasz. Legjobb lenne egy full spec leírás.
-
zalman90
őstag
válasz
DJ WOKKY #11866 üzenetére
normál modban nem indul el a gép.... mert a hdd nél felpörgési gondok vannak
Hopo82: nekem 4850x2 van ... az 5850 szintjén van , nvidiánál pedig a gtx 460 felett....
mind a 2 kari drágább nála én ezért nem fogom cserélnijah és rivatunerrel tudod monitorozni kihasználja e mind2 magot
[ Szerkesztve ]
-
zalman90
őstag
Üdv. csökkentett modban nem tudok drivert elepiteni (ati)
Ezt irja ki : Észlelő illesztőprogram betöltése sikertelen
-
-
Isu979
csendes tag
válasz
BogyóBP #11853 üzenetére
A melegedéssel nem lehet gond, mert ha frissen telepítem a drivert tökéletesen fut órákon át. Ezért is gondolom, hogy nem hardveres hiba van. Akkor van gond, ha újraindítom a gépet, azután akadozik a játék. Ismét telepítem a drivert és tökéletesen fut minden játék maxon. Memória 6GB van, szabad hely 700 GB. A CCC-ben minden alapon van.
[ Szerkesztve ]
-
kaszas19
senior tag
sziasztok volna nekem egy kis problemam.
Van nekem egy 5870 es kartyam aminek a biosa el van cseszve a kartyat felismeri ay everest
de a gpuz ossze vissza irja a dolgokat 1 szolval rossz bios van fent rajta.
sajnos nem tudom az atiflash programmal felulirni mert ezt irja ki mikor le akarom kerdezni hogy hol az 5870
ezert nem is tudom felul irni.
Probaltam winflahs programmal felul irja vagyis azt irja ki de meg se valtoyik semmi.
Esetleg valami tanacs? -
BogyóBP
addikt
válasz
Isu979 #11848 üzenetére
júj ilyen nekem is volt és valami irdatlan hangosan tekert a hűtése, igazából az akadozásra csak a bemelegédsre tudok nálad gondolni, ha a kezdetek kezdetén nem szaggat. Illetve hogy mennyi memoriával operálsz és az adott rendszeren mennyi szabad hely van. Nem biztos hogy a VGA miatt akad a kép, lehet a CPU melegszik be, elfogy a ram és a HDD ről kezd cashelni.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz
agressiv #11845 üzenetére
Utána néztem közben, a GT200-s sorozat volt az utolsó amin volt S-videó. Ezt sajnálom, mert szerintem sokak nem akarnak váltani, én többek között azért nem, mert egy analóg tv adás felbontása élvezhetetlen egy fullHD-s TV-n. 8800 GT-t messziről elkerülöm, egy 4670 vagy 4770 mellé fogom azt hiszem letenni a voksom. (Természetesen S-video-s modell mellé. )
-
Isu979
csendes tag
HELP ME!!!
Van egy "apró" problémám! Vettem egy HD6790-es ATI kártyát, ami szép és jó. Gyönyörűen fut vele maxon minden játék, viszont újraindítás után szaggatnak! Ilyenkor drivert újratelepítem és ismét gyönyörűen futnak. Aztán kikapcs után ismét szaggat... Mi lehet a gond???Config: Gigabyte GA880GM UD2H lap
AMD Phenom II X6 1055 proci
ATI Radeon HD 6790 1GB GDDR5 VGA
Chieftech 500w táp
6 GB Kingstone memória -
peti_s
addikt
Üdv!
Új VGA kártyát szeretnék venni, de az S-Video port miatt eléggé korlátozottak a lehetőségeim. ATI vonalon a HD4xxx-k voltak tudtommal az utolsók amiken volt ilyen kimenet, viszont a konkurenciánál nem vagyok tájékozott. Ott melyik kártyák voltak az utolsók analóg TV-out-al? Ami fontos volna, az a kicsi fogyasztás, mégis normális teljesítmény. Most egy HD3650-m van, ennél azért többet szeretnék, de még véletlenül sem egy 4870-s fogyasztással.Köszönöm, üdv. peti_s
-
etomee
csendes tag
válasz
regener #11836 üzenetére
Ebben a BIOS-ban sajna nincs ilyen, viszont találtam egy olyat hogy ACPI suspend type amiben S3-on volt, ebben ugye teljesen kikapcsol a gép csak a memória kap áramot. Most átraktam S1 re amiben a tápot is hagyja bekapcsolva. Ez így jó, de azért nem valami kellemes hogy zúg a táp Amúgy nekem ennyi beállítás van Power Management alatt BIOS ban http://pcworld.hu/bios-lexikon-i-alapbeallitasok-20100202.html?p=3
-
regener
veterán
válasz
etomee #11835 üzenetére
Nemvágom a Giga lapokban pontosan hogykell, de tudom hogy ASUSban és Asrock-ban is van olyan a BIOS-on belül, hogy "Power Saving" szerűség, s abban lehet kiválasztani hogy "(Standby) Video Off Method":
-Blank Screen
-Blank Scr.+vmi
-DMPS
Ezeket kell felváltva állítani, valamelyikkel jó lesz a felébresztés.[ Szerkesztve ]
-
etomee
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég cseréltem VGA-t, Win7-et alvó állapotból ha "fel akarom ébreszteni" ahogy bekapcsolom kb. 5 mp-re beindul aztán leáll és ezt ismételgeti. A régi 9800gtx+-al semmi gond nem volt. Win-t újraraktam de változatlan, 32 és 64 bitesen is ugyanazt csinálja. Szerintetek mi lehet a gond?
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4
VGA: ASUS ENGTX560 DCII TOP (285.62-es driver, de próbáltam régebbivel is)
Táp: Gigabyte SuperB 720W -
-
regener
veterán
válasz
Joseppe210 #11823 üzenetére
Illetve nyáron jó fűtött kis konfig lesz, mivel még ha fel is szerel oda ventit is, akkoris felfelé száll a meleg a szobában, főleg hogy emeleten van a szoba. (Buster17-nek)
-
Joseppe210
tag
Hát elég fura. De arra szupi hogy a létező összes port összeszedje a szobából.
-
agressiv
addikt
válasz
Buster17 #11814 üzenetére
A riser szalag instabillá teheti a kártyát és nagyon függ attól, hogy milyen hosszú, milyen a kártya, és milyen az alaplap, ez teljesen kiszámíthatatlan. A gagyi cuccok nem megfelelő kábelből készülhetnek így működésképtelenek, de ha stabilan megy, nem csökkenti a kártya teljesítményét.
-
Buster17
addikt
Erre mit tudtok mondani?
-
agressiv
addikt
válasz
Joseppe210 #11811 üzenetére
Én eleve nem bízok a szoftveres megoldásokban, mindíg BIOS-t szerkesztek, ha ventilátorról vagy órajel emelésről van szó.
-
agressiv
addikt
válasz
Joseppe210 #11809 üzenetére
Ha már rövíditesz legalább nagy betűvel írjad. Amúgy minek neked az After Burner? Miért nem jó, ha magától szabályozza magát a kártya?
-
Joseppe210
tag
Érdekesség hogy nekem egy 5830 am van. Amikor bekapcsolom a gépet ugye elindul az ab. Hiába van autóra állatva a venti fordulatszám, van hogy bekapcsolás után felpörök 5 másodpercig 100% tekeri majd aztán lehalkul és ez rendben is van. De van amikor nem halkul le . Akkor bemegyek az ab be és nyomok egy pöttyöt az ab-n belül az autó fülre(a ventilátor szabályzásnál) aztán apply és jó. Magától viszont nem csinálja. Mitől lehet ez?
Mellesleg ugyanezt csinálta a radeon hd5670 el is. -
Roxy27
tag
Hali!
Egy aprócska kérdés...csak, hogy biztos legyek magamban, és ne kelljen átnyálazni a netet
Tehát..:
egy viszonylag egyszerű kártyát szeretnék...ami:
- simán kitesz tökéletes képet egy Full HD (94cm -es Samu) TV-re.
Lehessen BluRay filmeket is gépen keresztül nézni a TV-n.
Tehát elég 1 HDMI csati...meg inkább 1Gb RAM, bár nem tudom, hogy ez mennyire feltétel...
Lényeg, ne legyen túl drága (mondjuk 10K körül) Nem kell új, 1-2 éves kari is OK, ha megfelel a feltételnek.
NEM JÁTÉKRA KELL!!
Ja, és lehetőleg aktív hűtés...
Én pl. erre (is) gondoltam:
Gigabyte GT430 1GB ami használtan 10 alatt is már van.
De lehet Ati kari is.
Köszi! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Még havi 6 dollárt kérhet a Spotify a plusz funkciókért
- Ukrajnai háború
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd