Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Valami baja van a tápomnak
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Freezura
tag
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ki tudna nekem visszaforrasztani a videokártyámra egy alkatrészt, amit véletlenül letörtem? Valamilyen vízszintesen elhelyezkedő alkatrész, de nem olyan gáz, mert vékony pákával meg kézügyességgel szerintem simán vissza lehet forrasztani.
Előre is köszi!
-
spista222
addikt
válasz
arthur3d #9994 üzenetére
A hibából adódóan valószínűleg BGA hibás lett vagy a GPU vagy a VRAM. Elvileg javítható az apróban kellene utánanézned vannak elég j referenciával rendelkező emberek akik ilyet vállalnak és azok tudnak pontosat mondani.
Freezura: Pontos alaplap/ videokártya típus?
A monitor milyen csatlakozón van rákötve a gépre?
Elvileg nem szabadna bárminek történnie ha 4 pin est dugsz a 7 pines aljzatba mert a maradék 3 láb csak kiegészítés, legfeljebb az sem megy.[ Szerkesztve ]
-
Freezura
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni TV kimenet ügyben. Egyik ismerősömék vettek egy LCD tévét, megkértek kössem össze a géppel. Mivel nem volt semmi kábelük, javasoltam vegyenek egy DVI-HDMI kábelt. Ez megtörtént, össze is kötöttem, de az istenért sem ad képet, fel sem ismeri a TV-t. A kártya és a konfig elég régi: Geforce 7100-es. Vagy két órát szenvedtem vele, mire feladtam. Ha csak a TV van rákötve tökéletesen működik. A driverbe kiterjesztettem az asztal, mutatta is a másik képernyőt, de kép nincsen. Aztán otthon találtam egy S-Video kábelt, ami belemegy a kártyába, viszont a kártyán nem négy csatlakozó van, hanem hét (ha jól emlékszem), ezért nem mertem összekötni. A kérdésem az lenne, hogy összeköthetem ezzel a kábellel a gépet és a TV-t, nem okozok bármelyikbe valami kárt? A válaszokat előre is köszi!
-
arthur3d
tag
Sziasztok,
Az egyik VGA kártyámmal történt egy kis gond. Az alábbi képeken látszik, hogy mi a problémája. Már a bios-ban is telepöttyezi a képet, Win7 csökkentett módban tökéletes, sőt ha egy másik gépbe teszem bele, akkor addig tökéletesen működik amíg nem telepítem a driverét. Tehát szabványos VGA-ként jó, viszont akkor nem tudom kihasználni a kártya képességeit, ha viszont telepítem a drivert, akkor csíkozza a képet és a rendszer kék halál után újraindul.
bios
csökkentett mód
win_1
win_2Javítható-e esetleg a kártya?
-
1989rigo
tag
Valaki tudna linkelni olyan patch-et ami jó? Azt megköszönném
Üdv Szabocls
-
1989rigo
tag
Üdv Mindenkinek!
A gta4el szeretnék játszani de csak laggol aztán egy kis időre megint tök jól megy aztán megakad és utánna megint megy. Miért van ez?
A gépem a következő
ASUS p8p67
2*2gb ddr3as 1600mhz kingston hyperx
2*250gb SATAII wd c.b.
i3 2100
giga gtx 460 1gb oc
Win 7 64bit ult.
De minden game fullon megy very high-on 1440*900as felbontásban használom.MI lehet a baj?
[ Szerkesztve ]
-
béke
aktív tag
válasz
BeerBier #9986 üzenetére
csökkentett mód sikerült leszedni mindent eltávolítottam az eszközkezelőből is a vga-t utána visszaállítási pont és igy sikerült röpke 3óra alatt de vissza jött a kép csak annyi hogy a dirt 3-at 1.5 napja nyomtam fel és a vissz. pont 3napos volt de legalább működik köszi a segítséget ha legközelebb valakinek ilyen gondja van küldjétek hozzám már vágom a folyamatot. köszi Béke.
-
BigDarkJoy
aktív tag
az asszonynak van 1 kemény hajszáritója...
hoztak pár GPU s fuji laptopot, na adtamnekik a hajszáritóval..elindultak a gépek..segitett de ez kb pár órát bir...
Othon nem lehet jól megoldani.. Kaposváron javitanak VGAt golyozás sőt ujra GPU is van.. nem vészes áron.
Fujitsu 2548 ra 13 ezret fizettem, ebböl 9ezer volt a chip a többi meg a munkadij. -
béke
aktív tag
Nem működik amint vissza rakom a kártyát bekapcsolom indul a windows és jön a piros felirat hogy .....HZ out of range , nem tudom mit csináljak meghalt volna a kártyám?? vagy mit csináljak telepitsem ujra fent van minden játék mentések minden nem szeretném. csökkentett módban hogyan kell inditani a gépet hátha ugy be tudom hozni...?
-
Joseppe210
tag
Nem akarok baromságokat mondani mert nem csináltam még, csak elektronikus lévén gondoltam megoldható lenne a dolog.
Laikusan azt mondanám, hogy mindent amit nem akarsz melegíteni takarj le. Kb 200cfoknál ne nagyon csinálj melegebbet és a leírásban is szerepelt a gpu magot és a kondikat, műanyagokat ne melegítsd! A csíkozás általában memóriára utaló hiba. Valószínű(de nem biztos semmi) a memória lába között van a baj. óvatos légy mert ezek sok rétegű nyák lemezek. Alkatrész lábakra koncentrálj.
GPU-MEMO[ Szerkesztve ]
-
mmske
csendes tag
válasz
Joseppe210 #9977 üzenetére
Hőlégfújót tudok szerezni(szomszédomnak van). Mennyi ideig kell csinálni egyátalán, meg hogyan kell csinálni?
-
mmske
csendes tag
http://logout.hu/bejegyzes/elp/vga_sutes/hsz_1-50.html itt elég jól van leírva minden, csak egy probléma van, nem lehet beállitani a hőfokot a sütőn.
-
mmske
csendes tag
-
HollyBoni
veterán
válasz
agressiv #9968 üzenetére
Az újragolyóztatásról nem sok jót hallottam. Egyszer golyóztattam újra,meghalt 1 hónap múlva. Szerintem nem valami tartós megoldás,Xboxoknál is javítanak 3led-et,de általában megint elromlanak. Nem én vetettem fel,hogy süsse meg.
De szvsz ha elindul csökkentettben,ott más baj leesz.
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
Ne bíztasd már ilyen sütős baromságra, újra kell golyóztatni és akkor még használni is lehet.
-
HollyBoni
veterán
Akkor passz. Én gázos sütőre nem nagyon raknám rá.
De végülis tök mindegy,mivel a kártya már halott. Csak vigyázz nehogy felgyújts valamit.
Amúgy ha megsütöd és működik,nem lesz teljesen jó,ugyanúgy rossz lehet megint.
Szerk.: Már csak az lep meg, hogy még most is megy( csökentett módban hálozattal), de normálisan nem tudja elinditani a windowsot.
Akkor ott lehet valami más lesz..
[ Szerkesztve ]
-
mmske
csendes tag
Ha megsütném sokat veszítenék vele?
Csak az a baj hogy a sütőnk gázos.
-
béke
aktív tag
sziasztok egy olyan problémám lenne hogy van egy hd6670-es karim meg egy philips crt monitorom és el állítottam a felbontást 1920.../ 85Hz-re és ki írta a monitor hogy valami nem jó és azóta nem jön vissza a kép csak int.vgamon keresztül ha berakom a vga-t megint ki irja hogy 85Hz nem jó.
Eltávolitottam a drivereket ati CCC-t mindent de minden ugyan az ujra telepiteni a képet meg nem fogom. nem lehet valamit csinálni köszi????????!!!!!!!!!!! S.O.S -
HollyBoni
veterán
válasz
BigDarkJoy #9957 üzenetére
1024x768-on elég sok mindenre elég lehet,csak imádkozz ne haljon meg,elég öregecske kártya.
-
MeroM
senior tag
válasz
BigDarkJoy #9955 üzenetére
8800GT 1gb os az a kártya amivel még a mai napig el lehet játszani elég szépen ahhoz képest h már nem egy mai darab
-
HollyBoni
veterán
válasz
BigDarkJoy #9955 üzenetére
Mekkora felbontáson játszol? A 8800gt már eléggé öreg darab.
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok.
Érdeklödni szeretnék hogy szerintetek a Geforce 8800GT videokarira mien hütést tegyek?
Most sikerült vennem olcson 1 jó 8800GT de modositott hütöje van.Egyébként ez a tipus mien kari?
Nemigazán ismerem,és pár vélemény azért jóljönne rola,mivel játszani szeretnék majd és nemtudom mennyire fogja birni.Szives válaszaitokat előre köszönöm!!!!!
-
agressiv
addikt
válasz
HollyBoni #9952 üzenetére
A tuning jelentősége függ a kártyától is, a GTX460 alap órajele 675 és 850-en nem kicsit hatékonyabb. A GTX200-okra nem lehet sokat húzni, de mivel alacsony az órajele és a számolóegységekből van sok, ott még 50MHz-is igen jelentős különbséget produkál, például, hogy játszható egy játék, vagy sem.
MeroM: Az a kártya akkor sem ér ennyit, egy 460-at tudtál volna venni 32-ért kb és ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
válasz
agressiv #9880 üzenetére
lehet gyengébb de most meghúztam majdnem a GTS450 oc színjére 850/3700 és vantageba 9660 pont a 260 216sp volt 10068 pont (és hibás volt a kártya mint már írtam) Radeon kilőve a physix miatt, 30 fölött nem akartam költeni egy kártyára így maradt ez. Szerintem nem is olyan rossz eredmény!
-
mmske
csendes tag
Ezt már egy hete csinálja és már 3szor újra raktam a gépemet.
-
mmske
csendes tag
Hali!!!
Kb. 2 hónapja vettem ph!-n egy használt 9800GTX-et 2 hónapig tökéletesen működött mostanáig. A problémám az ,hogy elkezdek játszani kb 2 perc után lefagy a gép, a windows nem indul el csak egy zöld rás látszodik a monitoron, utána újra gépresi csökentett módba elinditom és elindul. Utána újra gépresi majd elindul a normál windows, de amikor elinditoma játékot ugyan úgy lefagy és kezhetem elölről az egészet.Valaki nem tudja mi lehet a probléma?
-
mirci18
addikt
válasz
Joseppe210 #9934 üzenetére
Nincsen sajnos annyit még ideírnék hogy nyitott géppel vagyis levettem az oldallapját volt használva a videókártya és még így se kapott elég levegőt.
De mindenképp mérem majd a gép hőmérségletét hátha kiderül valami róla. -
mirci18
addikt
válasz
Joseppe210 #9930 üzenetére
Passzívos.
Ajánlották már hogy rakjak be hűtést a gépbe de én úgyis nagyobb videókártáyt szeretnék bele venni egy 512-mb-sat.
Vsak már idegesít hogy megvan a gép egy hónapja és soha sem tökéletes mindig van valami fagyások kisebb nagyobb hibák. -
Joseppe210
tag
válasz
mirci18 #9928 üzenetére
Passzivos a 6200-as?
Nekem is volt anno passzivosba asus geforce6200 256/512 tc-sem.
Ami ment rendesen de olyan meleg volt a borda hogy égette a kezem.
Odatámasztottam szépen egy táp ventilátort a 12v és az 5v közé. Hogy azért ne 5v-ről menjen a 12v -os ventilátor, de ne is 12v- ről hogy ne hangoskodjon. Így hangja se volt és felére levette a max hőt. -
mirci18
addikt
válasz
DonThomasino #9927 üzenetére
Azért mert nem buli hogy napjában 5-10 szer kikapcsol a képernyő inkább úgy gondoltam veszek egy másik kártyát mert az mx 440-es csak félmegoldás amíg jobb nincs.
legújabb driver van fent. -
mirci18
addikt
Üdv mindenkinek
Videókártya témáben lenne szükségem segítségre.
Eddig a gépben egy nvidia 6200-as videókártya volt összvissz két hetet ugyanis bizonyos időközönként gondolom mikor túlmelegedett a kártya lekapcsolta a képernyőt majd nem kapcsolódott vissza hiába nyomtam bármelyik gombot a billentyűn vagy éppen az egeret használtam volna.
kicseréltem egy otthon levő jól működő kártyára egy geforce mx 440-re ezzel a kártyával viszont időközönként a monitoron kék halál jön elő.Ilyenkor mit lehet tenni?
Esetleg a procival lehet gond? -
ed019
tag
válasz
Joseppe210 #9921 üzenetére
Köszönöm, most már beugrott nekem is régen párszor már teszteltem kártyát ezzel a programmal csak elfelejtettem a nevét
-
-
ed019
tag
válasz
Joseppe210 #9921 üzenetére
Köszönöm, most már beugrott nekem is régen párszor már teszteltem kártyát ezzel a programmal csak elfelejtettem a nevét
-
Apone33
őstag
Hello!
Van egy xfx 6970-es kártyám amin a bios-t akartam módosítani ami sikerült is mert az atiwinflasch végigcsinálta és utána kért egy újraindítást, ezt követően már nem indul el a gép a kártyával. A windows logó még bejön és utána újraindul a gép, folyamat ezt csinálja. Jelenleg alaplapi vga-al megy. A kérdésem az lenne hogy hogyan lehetne visszarakni a kártyára az eredeti bios-t így? Bios kapcsoló nincs a kártyán, csak meg van számozva hogy 1 és 2, de a kapcsolót nem találom.
-
oszkar26
csendes tag
válasz
Joseppe210 #9915 üzenetére
Az mire való?
-
oszkar26
csendes tag
válasz
Joseppe210 #9913 üzenetére
Nem kérdeztem rá hogy ez mi azthittem azért van mert régi a kártya csak hogy ilyen nincs a többin
+ lehet állítani vmit a kzépső bigyón csavarral
[ Szerkesztve ]
-
Joseppe210
tag
Nem annyira ide tartozik de hátha. Szerintetek van valami prog ami loggoolja a hibákat. Mert az aranyos win7 csak annyit közöl velem, hogy a program leállt. Hátha nem veszem észre. Konkréten a cod 2 multétival van a gond elindítom és leáll azonnal. A single megy rendesen.
-
BeerBier
senior tag
Üdv.
Nos,volt már egy Gigabyte 9600GT-m és az nem vette vissza az órajeleit.
(Hogy miért,azt ezek után nem tudom)
Igazság szerint a 9800GTX+ abszolulte nem használom ki,játékok szinte nincsenek is a gépemen meg nagyon nem is lesznek.
(Friss kispapa vagyok,örülök ha a híreket meg tudom nézni a gépen,nemmég játszani)
Gondoltam némileg a villanyszámlát csökkenthetném ha gyengébb kártyát választanék e helyett.. -
Hunork
veterán
válasz
BeerBier #9905 üzenetére
Üdv!
Nem tudom, mire alapozod, hogy a 9600GT állandó órajelen üzemel. Itt egy teszt, ezen is van Idle és Full load, mely szerint csak visszavesz, ha nincs terhelve: [link]
Ami miatt nem érdemes váltani, hogy a 9800GTX+ egy kategóriával erősebb kártya! (igaz, fogyasztásban is...160W vs. 95W) -
BeerBier
senior tag
válasz
Joseppe210 #9904 üzenetére
Ez a kártya 225 MHz/760 MHz közt ingadozik,meg a ram órajeleit is rendesen leveszi (1150-ről 100 ra)
Gondolom akkor jobb ha ez marad mint egy folyamatosan azonos órajelen járó 9600GT
-
Hunork
veterán
válasz
BeerBier #9900 üzenetére
Üdv!
Természetesen. Alacsonyabb órajel, alacsonyabb ventifordulattal és alacsonyabb fogyasztással jár. Tedd fel, vagy ha megvan, indítsd el a GPU-Z progit, pipáld be a log fájl készítését, és használd a kártyát minden szinten, s utólag megnézheted, hogy mikor, mi, mennyire volt leterhelve, és így "meghajtva".szerk: megelőztek, nem lapozott a böngészőm...
[ Szerkesztve ]
-
BeerBier
senior tag
válasz
Joseppe210 #9901 üzenetére
Értem,tehát akkor jobban járok ha megtartom és nem cserélem le olyan kártyára ami folyamatosan ugyanolyan órajeleken pörög,ha kell ha nem.
(Mégha a cserekártya fogyasztása kisebb is lenne,9600GT-ről lenne szó)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Valami baja van a tápomnak
- Politika
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED TV topic
- További aktív témák...