Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
válasz
kornyiktamas #10491 üzenetére
Nagyonnnagyon kevés az a VGA, kb. csak filmezni, meg netezni jó. Azonkívül a P4 már nagyon öreg és annyit sem tud mint egy 1 magos AM2-es athlon és még az athlon-ból is kellminimum a 2 magos, szóval sajnos az egész konfig kevés, mint szarban a vitamin.
-
törölt tag
omg
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A problémám a következő, van egy twin turbo pro vga hűtőm, viszont a vga-n csak 3 tű található. Gyakorlatilag annyi, hogy manuálisan nem lehet állítani a hűtést, csak fix fordulatszámon pörög. Az lenne a kérdésem hogy van-e valamilyen átalakító, amelynek egyik végén 4mini tű van, a másik végén pedig 3tűs kimenet, hogy működjön a manuális állítás is
-
HollyBoni
veterán
-
bunkomen
aktív tag
válasz
kornyiktamas #10492 üzenetére
hát elég csirke az a vga, de 800x600ba akkor is szépen kéne vinnie bármit. na majd jönnek az okosok
-
kornyiktamas
aktív tag
Hozzáteszem kb full low settings, azaz ilyen 800x600...
-
kornyiktamas
aktív tag
-
Ranger^41
aktív tag
Hello!
gef 9800gt és samsung 226bw monitor kombóm van, és eddig saját icc profilt használtam, mert eszméletlenül kék a képe alapbeállításokkal. Most újraraktam a rendszert, és a szokásos módon hozzáadtam a saját icc profilt, és alapértelmezetté tettem, de semmi nem változik, ugyanolyan szembaszó kék az egész, és sehogy sem tudom működésre bírni... mit bénázhattam el?
-
MeroM
senior tag
válasz
BeerBier #10480 üzenetére
lehet h csak az én 260 am volt halott de engem rohadtul idegesített az a hang és nekem akármilyen játékot elindítottam mindig csinálta hát igen tudom h nem egy mai kártya ezért le is cseréltem egy gts450 re lehet szarabb de nem kell rá 2 6 os pin ezáltal kevesebbet eszik és semmiben nincs cicergő hang!
-
BeerBier
senior tag
Ne idegeljetek ki...
Bár még májusig kisker garis a kártya,de csak nem adja meg magát...
Ami furcsa,hogy CSAK a "krájszisz kettő" alatt adja ezt a hangot,Furmark,mafia2,shift2-nél semmi...
Régebben egy gainward 8800GT csinálta ezt crysis 1 alatt,de egyéb gondja nem volt..
(Máig megy egy új tulaj gépében) -
Gyufaaa
veterán
válasz
BeerBier #10477 üzenetére
Hmm. Mint ha a GTX285-nél lettek volna ilyen esetek. Nem esküszöm meg rá. Megpróbálom előkotorni mi volt az.
Asszem meg is van a "kulcsszó"
[ Szerkesztve ]
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak ismét..
Sajnos a videókártyámhoz nem leltem saját topicot,igy itt zavargásznék megint.
Normális dolog e hogy a videókártya terhelés alatt "cicergő" hangot ad?
Melegedni nem melegszik túlzottan,de olyan furcsa hang jön a gépből..
(Kipróbáltam másik kártyával a gépet,akkor nem jött elő a hangeffekt)
Egy MSI Geforce 550Ti OC Cyclone-ről lenne szó amúgy.Válaszotokat,segítségeteket előre is köszönöm
-
Joseppe210
tag
válasz
HollyBoni #10474 üzenetére
Én azért biztosan nem merném farikcsálni. Kiforrasztani is max hőlégfújós pákával mert ezek az ólom mentes cinek rendes forrasztópákával katasztrófák forrasztani.
Meg azért arról se feletkezzünk meg, hogy ezek sok rétegű nyákok. Ki tudja mi megy még ami a felszin alatt nem is látszik. -
Ribi
nagyúr
válasz
HollyBoni #10471 üzenetére
És biztos, hogy rámegy a karira, ha levágod a csatlakozót?
Mert ugye ez azt jelenti, hogy majdhogynem kilóg a gépből is. Vagy a házat is szét kell vágni?
Biztos hogy az a kari is a supportált karik között van? Lehet oda van írva, csak épp az nem egy ref kártya.[ Szerkesztve ]
-
válasz
V.Stryker #10466 üzenetére
Az 5750/6750-es párossal egyezik meg(99%-ban ugyanazok), azokból is a GDDR5-tel szereltekkel. A DDR3-asok lassabbak a 4850-esnél.
mod: 5770/6770-re cserélném, s akkor már 1 GB-osat néznék. Valamivel erősebb és kevesebbet is fogyaszt és nincs vészes ára, főleg ha kifogsz garisat hardveraprón.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
A most meglévő Ati 4850 512DDR3 VGA-m kb melyik Ati 6xxx-al egyezik meg teljesítményben?
Bár kérdezhettem volna azt is,hogy melyikre érdemes lecserélnem, ami kevesebbet fogyaszt és valamivel jobb is mint ez?
-
HollyBoni
veterán
Le kellene forrasztanom a DVI portokat a VGA-ról,útban vannak. Nem megy rá a hűtés amit vettem. Elég lenne azokat a pontokat kiforrasztani amit bejelöltem a képen? Illetve lehet valami komolyabb baja a kártyának?
-
spista222
addikt
válasz
spista222 #10455 üzenetére
MSI Afterburner-ben létrehozol egy profilt az általad kívánt frekvenciákkal és settings-re kattintva a profiles fül alatt hozzá tudod rendelni 2D hez. Több profilt is tudsz csinálni pl egyet a 2D-hez rendelsz egyet a 3D-hez ha a 3D-t is akarod változtatni. Ha azt akarod hogy újraindítás után is megmaradjon akkor a general fül alatt kapcsold be a windowsal együtt való indítást is.
-
Andris837
senior tag
Sziasztok!
A következő lenne a kérdésem: A videokártyám alapórajele 300/300 (amúgy pedig 915/1050). A 300/300-as alapórajelet szeretném átállítani nagyobb ill. kissebb értékre. Ez lehetséges valahogy? Ha igen akkor milyen programmal?
-
spista222
addikt
válasz
tata21 #10447 üzenetére
Sajna ez a 945chipset és az hd5-6 szériák együtt használatának az átka. Én is csak annyit tudok javasolni hogy használd a 4 es slotban de lehet hogy a 4670 gyorsabb vagy azonos teljesítményű lesz a 16 os slotban és biztos nem lesznek kompatibilitási gondok.
[ Szerkesztve ]
-
tata21
tag
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek, hogy Abit IL9 Pro lapban a 4670-es kártya megy-e, illetve az 5-ös szériából mik mennek? Az 5750-5770 nekem nem ment.
-
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Tegnap este megérkezett hozzám egy MSI márkájú Geforce 550Ti valami "cyclone" hűtéssel.
Kérdésem az lenne,hogy mik ennek a kártyámak az optimális hőfokai?
Nálam 2D-ben 30-32 fok közt ingadozik,de fél órányi Furmark teszt után 81 fokra felszökött.
Nem sok ez kicsit? -
Speed®
titán
válasz
DJ WOKKY #10430 üzenetére
Azért a GTS250 elpicsázza alaposan az 5670et, az 5750el van egy szinten.
A csere lehetséges indoka lehet többek közt egy nV szimpatizáns játék is..
GTA4 pl. ezekkel a G92kkel szépen megy,. míg Atinál 58x0ek alatt szívás..
Ettől függetlenül garimentesen nem szabad beleugrani..nem mai darabok ;p -
bepew
csendes tag
Sziasztok
Adott egy Asus 4850 1GB
Hibája, hogy mikor a gépet bekapcsolom nem ad normális képet.
win7 bootolás közben ez a kép fogad egy pár másodpercre: [link]Aztán mikor hallom hogy belép, /bejelentkezési hang/ akkor 5-10mp elteltével kékhalállal újraindul.
A kép alapján memóriahiba lehet?
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Joseppe210 #10431 üzenetére
Viszont teljesítményben nem erősebb, lehet kicsit gyorsabb, de nem tudom megéri e neked. Ismeretlen kártya a te biztosan jó ismerteddel szemben.
Még megnézheted a fogyasztást is, és ha fej-fej-be megy, akkor akár el is cserélheted. -
DJ WOKKY
addikt
válasz
Joseppe210 #10429 üzenetére
egy szintű a 2 kártya. Csak akkor, ha van rajta több gar, mint a tieden.
-
Joseppe210
tag
szevasztok. lenne most egy ilyen gigabyte gts 250 zalmann hőtéssel. amit meg tudnék venni.
Most van egy ati radeon hd5670-em shappire. Szerintetek érdemes lenne váltani?
Üdv -
agressiv
addikt
válasz
Ragnar95 #10413 üzenetére
Ha full HD-ben ennyi FPSS-el menének a játékok, akkor soha nem adnák el a nagyon drága kártyákat.
Rengetegen veszik az új szériás, de kissebb VGA-kat és közben osztják, hogy például egy 8800GT milyen régi, meg gyenge, de még az a kártya is ripitósra veri az ilyen "olcsó" kártyákat.Sajnos sokan esnek ebbe a hibába.
massssza Zárlatosak a fetek a videókártyádon és lekapcsol táp, szóval ne nagyon próbálgasd így, viszont a javítása nem olyan bonyolult és nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
Jumbo
tag
Sziasztok!
Tapasztalataitok alapján melyik a legjobb driver egy FX5200 (128MB/64bit) vga-hoz?
Nvidia oldalon a 175.19-et ajánlotta a rendszer, rosszabb lett a kép, mint mielőtt feltettem a drivert...Előre is köszi!
Jumbo
-
Szlovi
senior tag
válasz
kely1988 #10417 üzenetére
Szerintem nem érdemes GTS450-re cserélni. A HD4830 valahol a 9800GT és GTS250 között van teljesítményben. Viszont a GTS450 közel GTS250 teljesítményű (hol erősebb,hol gyengébb -de csak minimálisan -,ez játékfüggő) .
Sokkal többet nyernél az 5770-nel,még ha többe is kerül -
massssza
csendes tag
Van egy Nvidia GT8800 vga-m az a gondom, hogy ha a ki egészítő táp csatit rá dugom akkor nem kapcsol be a gép ha le húzom akkor igen és megy rendesen. Másik vga lett próbálva megy rendesen. Alaplap Asus P5KPL, gigabit superb 460 táp. Mi lehet a gond ?
-
kely1988
aktív tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Radeon 4830 512Mb karit érdemes lecserélni egy GTS 450 512Mb-ra? 7ezret kéne ráfizetnem... viszont 3 év bolti gari van a 450-esre!
1440X900-as felbontásra kéne, mennyivel lenne erősebb a 4830-astól?
5770/6770 karikon is gondolkozok, de azok azért pár ezerrel drágábbak. (sokan irreálisan drágán árulják itt...) Sajna most elég szűkös a keretem... -
sinya85
senior tag
Valaki Valaki!!!!!
Van egy 6850-es vga-m és olyat csinál változó időközönként, hogy lefagy a kép 5-6 másodpercre majd elfeketedik és visszajön. a tálcán az alábbi üzenettel: A képernyőő illesztőprogram nem válaszolt, és utána helyreált.
Szerintetek? -
Ragnar95
félisten
válasz
DJ WOKKY #10409 üzenetére
Rendben, köszönöm, az is 667MHz-et mutat, akkor ez a probléma letudva.
nihill,agressiv: azért egy 30k-s vga-tól elvárná az ember, hogy jól fussanak velel a játékok 1280x1024-ben, azt még elfogadnám,ha fullhd-ben ennyi fps-el mennének, de hogy 1280x1024-ben, az szerintem kicsit gázráadásul vadi új a vga, szóval egy ideig nem fogom cserélni
[ Szerkesztve ]
-
agressiv
addikt
válasz
Ragnar95 #10408 üzenetére
Úgy tudod javítani, hogy a megtuningolod a processzort, mer biztos, hogy egy halom 3D markozónak szénné volt húzva, illetve a játékok nagyon komolyan összeboxolnak a HT-vel, nálam a mostani rendszeremen néhány játék szaggatott bekapcsolt HT-vel.
Újabban sokan veszik a két magos í processzorokat, de egy 4 magos phenom többet ér, ha játszani akar az ember.
Szerk. Látom a tiéd 4 magos és nem támogatja a HT-t akkor, viszont VGA kellene, mert az a 6670 nagyon gyenge.
nihil-nek igaza van.
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz
Nem tudom mire használod a gépedet, de szerintem játékra nem a legjobb összeállítás egy 50k-s CPU és egy 25k-s VGA. Ha fordított lenne a helyzet, mindent elvinne FullHD+max beállításon.
Szerintem indíts el egy feladatkezelőt, és a GPU-Z-t, és úgy kezdj el tesztelni/játszani.
Rögtön látni fogod, hogy mi a szűk keresztmetszeted,[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
11-es eredmény nem tudom nálam mi lenne, illetve hasonló konfignál minta tiéd. nem merem feltenni olyan alacsony pontot kapnék
Egyébként cpu-z mit mutat a ramoknak ?
csak azért mert ha itt is 667 ál, azt az értéket meg kell szorozni kettővel, így rögtön megkapod az 1333-at.kossuth1: bios reset volt már ? Vga ki -be. Kábel megmozgat. majd megpróbál. Esetleg nézd meg másik gépbe a vga-t vagy a te gépedbe nézd meg másik kártyával ha van rá lehetőséged.
[ Szerkesztve ]
-
kossuth1
csendes tag
Hali
Van egy MSI 8800 GTS 512-esem és egyik napról a másikra nem indul el a ventilátora és képet se ad...a ventilátor önmagában működik és nem is füstölt el semmi rajta, nem használat közben ment "tönkre", hanem legközelebbi bekapcsoláskor már nem indult be
Valakinek valami ötlete?
-
varmi2
nagyúr
Hát igen a 6950cf az jó megoldás a 7970 helyett.
Most játszottam F1 2011-et, és játék közben 965 Mb-t volt a vram kihasználása, így szerintem felejtős a 6870cf, ha lesz cf-m, akkor nekem is 6950-es lesz. -
mcwolf79
veterán
Hi All!
Azért itt teszem fel a kérdést, mert talán objektív véleményt kapok.
Szerintetek megéri most 2 db 6950-ből CFX rendszert építeni? Most hogy kijött a 7970 a 6950-eseket bagóért meg lehet kapni,és azért crossfire-ben elég szépen teljesítenek. Gyakorlatilag csak a fogyasztás ami a 7970 mellett szól. A játékokban azért a 2 db 6950 elkeni a 7970-et,és majd egy 50k-val olcsóbban kijön.
Vélemények?
Thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Myth: Wukong
- Ingyenes lesz a Delta Force egyjátékos kampánya
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyomtató topik
- Vírusirtó topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Premier előzetesen a Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
- Max
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd