Hirdetés
- Akciókamerák
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 3D nyomtatás
- Amazon Fire TV stick/box
- HP notebook topic
- Apple MacBook
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Dexter-2000 #10194 üzenetére
Hova ez a nagy sietség?
-
Dexter-2000
őstag
mikorra várható az Nvidiátóla a következő széria?
láttam már olyant hogy 600 as széria de már 700 at is. de inkább megkérdem hogy is van ez -
hfrankee
senior tag
Hali!
MSI 5770 Hawk,játék közben,random,szét szemetelődik,össze-vissza háromszögek villóznak.
Nagyon durva mértékben.Miután kilépek egyszerű netezés közben is jelentkezik,sőt néha még simán win alatt is.
Csak a reboot segít.
Hőmérsékletek abszolút rendben, nincsenek zavaró processek,vírusmentes a gép.
Ötletetek van e?
A vga garis.
Kösz és üdv -
blueMerle
veterán
Erre senki semmit?
[link] -
3.Aragorn
addikt
válasz
kornyiktamas #10181 üzenetére
Sokminden. Háttérben futó alkalmazás, memória...
-
kornyiktamas
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a gond, hogy az új ATI Radeon hd 4350 512mb-os vgam, olyan mintha elszállna.
Értem én ezt pl egy játék alatt, melyben pl van 99 fpsem, majd egyszer csak elkezdek laggolni, az fps 10-20 lesz és a grafika is részben megváltozik.
Ezt mi okozhatja?
üdv -
válasz
CoolMan #10166 üzenetére
és mindenki aki hozzászólt:
Másik géppel most nem, de ha már fent a win8 kipróbáltam azzal is. Belezúztam a közepébe, mert úgy indítottam el az új kártyával, hogy még a 4850-el volt lelőve. Aero maradt, és egyből fel is pakolt egy drivert, HD6800 Series(Engineering Sample) névvel hozzá.
Viszont ugyan az volt itt is. Szanaszét fagytak az animációk, illetve itt már volt olyan előrelépés, hogy folyamatosan a vga driver nem válaszolt, majd helyreállt hibaüzeneteket dobálta. Valamint egy BSOD itt is beesett, ezt elkaptam, Video_TDR_Failure -re hivatkozott.Holnap át tudok menni haverhoz, neki teljesen más konfigja van, letesztelem ott is, de szerintem a kártya lesz a kuka
Remélem hetekig várhatok majd rá, míg az Ipon visszahozza.. -
Na de akkor hol a gond?
Most visszatettem, de ugyan az. Most mondjuk lefutott az élményindex, de ugyan úgy desktop 2.0, game meg 5.3, de aero nuku, és most itt hsz írás közben, szana szét fagy a mozgó smilektól..Másik gép miben lenne segítség?
[ Szerkesztve ]
-
Tarill
őstag
hello! most a 8800GT-m aminek pcie 2.0 a csatlakozója egy olyan lapba használom amin csak pcie 1.0 csatlakozó van ezért rá van dugva a videokártya tápegységes áramellátása de az új alaplapom már pcie 2.0-s sőt elv 3.0 is menni fog majd rajta ezen is rá kell dugni a külön áramot vagy itt már a csatlakozón is fel tudja venni a szükséges áramot?
mert azt tudom h pcie 1.0 csak max 75w ot ad le a sloton keresztül de a 2.0 azt hiszem már 150w ot és a karinak a max TDP je 105w...
előre is köszi! -
1989rigo
tag
Hy All!
Melyik az a patch amit lekell töltenem a GTA4 hez hogy a Win 7en fusson laggolás nélkűl?
Honna lehet leszedni és melyik az?ezt csinálja nekem is.
Mi lehet a baj?Üdv Szabolcs
-
agressiv
addikt
válasz
sladka_pani #10149 üzenetére
Lehet vgy volt elrakva, hogy picit elvedemedett a kártya és máris eltörtek a forrasztások. Mivel mozgatásra javult, ezért nem ram, csak sima kontakt hiba.
És igen, ha nincs használva, akkor is tönkremehet.
-
eszakas
senior tag
válasz
3.Aragorn #10147 üzenetére
Játékok Need for Speed Carbon, Undergrund, Run,
3DMark2011
Filmet még nem próbáltam mert tegnap telepítettem újra a rendszert.Kártya a helyén van.
A gyári CD driverrel és még 2 másikkal is próbáltam, annyi a változás, hogy nem osztja ketté a képernyőt csak vízszintesen csíkozódik. -
Sziasztok!
A minap rendeltem egy VTX3D 6870-es VGA-t, de szomorúan tapasztaltam, hogy nem adtak hozzá tápkábelt. Az előző kártyámhoz(4850) van, de csak egy. Így ma szépen beballagtam egy PC boltban, és kértem gyorsban kettőt.
Namost, beszereltem a kártyát, és mivel nem a fentlévő Win8 DP alatt akartam kipróbálni, frissben telepítettem egy Win7-et. Eddig minden szép és jó. Telepítés után legfrissebb vga driver leszed, telepít.
Ezután futtattam a win élményindexet, hogy kapjak aerot, lefutott, majd szépen 2.0-ás értékelést adott a kártyámra, aero nuku.Innentől jöttek a bajok. Próbáltam a DVD-n lévő drivert, és a frisset is újra és újra, de már a win élményindex se futott le, mert a vga tesztelésekor BSOD és restart.
Na itt jön az érdekesség. A 4850-es tápkábele ilyen, amit ma vettem pedig ilyen, azaz hiányzik egy láb.
Emiatt lehet, hogy nem megy a cucc, vagy a kártya lehet rossz, vagy mégsem elég a 400-as FSP?
[ Szerkesztve ]
-
3.Aragorn
addikt
válasz
sladka_pani #10146 üzenetére
Az állástól nem valószínű...
-
sladka_pani
senior tag
Na neee! Vagyis sziasztok! Egy AGP-s Palit Geforce6600GT-m van 128mb/128bit a nosztalgia gépbe, eddig ment rendesen, kivettem egy időre, fiókba, nem sérült meg külsőleg semmi, rakom ma vissza, szemetel a VGA, már a BIOS-nál is keményen, aztán mondom kicsit megmozgatom, és akkor változott, sőt néha el is múlt, majd megint pár perc múlva... tudom VRAM hiba okozza a legtöbb ilyet. Kipróbáltam másik AGP-s karimat (másik gépbe már nem tudom tesztelni sajnos), azzal nincs gond, tehát jól kell illeszkednie a foglalatba... mi a búbánattól mehet tönkre az állástól?
-
eszakas
senior tag
Hali!
Vettem egy Asus 6670-es kártyát, 3d-s játékok közben egyszer csak ketté osztja képernyőt és vízszintes csíkozódás lesz benne. Több drivert is használtam.
Találkozott már valaki ilyennel? Mi ez? Vissza a boltba ? -
Csababá
tag
Nem értek a videokártyákhoz, a passzívakhoz meg főleg nem. Ugyanúgy megizzaszthatóak (pl.: játékkal), mint ventis társaik? Konkrétan egy Asus GeForce9600GT-ről lenne szó. Barkácsolni sajnos nem tudok, így a + venti applikálása nem opció.
-
Dr.Burn
őstag
Az HD 5970nel van jobb es olcsobb kartya jelenleg?
[ Szerkesztve ]
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Van egy Evga 560Ti superclocked kártyám és egy sima Unigine haeven alatt 75 fokra melegszik fel egy 17-18 fokos szobában,furmark alatt 90nél kiléptem mert nem mertem tovább gyötörni.Jól gondolom,hogy valami nem ok a hűtéssel?Órajeleket nem piszkáltam,minden a gyári..ház oldala sincs fent és a ventilátorok a kártyán ordítanak terhelés alatt.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
HeloRd
csendes tag
Hello
Van 1 asus g31-s alaplapom PCI-E x16 és x1 slot van rajta, 1.1-s elvileg, akkor a 2.0-s kártyák nem mennek bele? Típusa: ASUS p5kpl-vm
-
spista222
addikt
válasz
gyík001 #10135 üzenetére
Én is rászánnék
de ahol linkeltem csak 57930
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
pontyos #10125 üzenetére
na látod ezt nem tudom. Ha szoftveresen tudsz valami ilyen programot, akkor igen. Én sajnos még ilyet nem csináltam. De örülnék neki, mert a 8800Gt is tud zabálni, és ilyenkor 2D-ben jó lenne egy kis visszább esés
Egyszer már beszéltünk valakivel ilyenről, de semmi kézzelfogható magyarázat nem jött, csak próbáljuk meg így-úgy. Arra pedig nem mertem vállalkozni[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz
gyík001 #10131 üzenetére
Teljesen egyforma a GPU chip vagyis ugyanannyi ROP-ot tartalmaz
. Ha a 6790 ugyanez csak feleannyi ROP-al akkor az a része fele akkora teljesítményt tud nyújtani ezért lassabb.
Eltérés a memória sebességben és memória gyártóban lehet igaz a sebesség általában azonos. Ezenkívül a hűtés, panel kialakítása és a kimenetek különbözhetnek.
Full HD filmnézés már egy olcsó HD szériás VGA-val is tökéletesen megy pláne egy legalább 2 magos CPU-val[ Szerkesztve ]
-
gyík001
csendes tag
válasz
spista222 #10129 üzenetére
Értem!
Na most akarok venni gépet, és itt a video karin vagyok elveszve.
Tegyük fel, adott egy HD6870....
Adatai:
256 bites DDR5 memó
Graf proci 800-900MHz
Memó órajel: 4200MHz
1GB-al...Mindegyiknek ezek az adatai elvileg, akkor 2db 6870-es között lényegében a kimenetek miatt drágábbak?
ROP-ot hol tudom megnézni?
Nekem a lényeg az hogy legyen HDMI-jeTovábbá szeretném ha a mai topjátékok full grafikán mennének, és legalább egy 3 évik vigye a top játékokat, de ne alap grafikán, szaggatás nélkül.
Most erre miért nem lenne jó egy HD6790-es, amely ugyanezekkel az adatokkal rendelkezik, bár a ROP csak frele annyi benne, mint a 6870-esbe???
Ennyire sokat számít a ROP??
Ja és persze FULL HD-ban tudjak filmeket nézni... -
spista222
addikt
válasz
gyík001 #10128 üzenetére
Ilyen kártyával nem lesz szaggatás
egyelőre.
"Miért ilyen drága a Sapphire?" Rossz helyen nézed Itt és itt olcsóbb de ha árgépbe nézed még olcsóbbat is találhatsz vagy nézz be az apróba ott is akad néha. A két Sapphire között annyi a különbség hogy a drágább olyan kimenetekkel van szerelve hogy aktív videojel átalakító nélkül is képes Eyefinity-re. A drágább az Flex edition.
A PowerColor általában elég olcsó ahogy itt is látszik, ha van rá elég gari jó vétel lehet mondjuk nem árt megnézni hogy milyen hűtővel szerelik amit én találtam az elég jó volt már.[ Szerkesztve ]
-
gyík001
csendes tag
válasz
shootme2 #10086 üzenetére
PowerColor Radeon HD6870 1GB DDR5 PCIExpress 54.500,-
Sapphire Radeon HD6870 1GB DDR5 PCIExpress /11179-09-20G/ 63.200,-
Sapphire Radeon HD6870 1GB GDDR5 PCIExpress /11179-02-20G/ 69.000,-
Oké hogy lehet kapni 52-ért...
De ugyanazt lehet kapni 70-ért is...Tulképp a főbb adatok megegyeznek:
1GB
Garaf Proc 900MHz
Mem órajel: 4200MHz
256 bites DDR5 RAM...Miért van az első és az utolsó HD6870-es közt ekkora árkülönbség??
Hol tudom a kártyák ROP értékeit megnézni??
60.000 Ft-nál többet nem szeretnék VGA-ra szánní, már az is rengeteg rá szerintem...
Viszont ugyanakkor szeretném ha legalább 2-3 évig mennének rajta a játékok simán, a jelenlegiek (pl: NFS Run) full grafikán, filmeket pedig FULL HD-ban tudjak nézni.
Nem akarok egy szaggatást sem -
Wartburg353W
csendes tag
üdv mindnekinek!
van egy geforce videokártyám ami tudja a dx11-et és egy olyan matrox kártya amivel jól lehet renderelni és csak dx9-et tud. az alaplapomba akár 4 kártyát is beletehetek fizikailag. az lenne a kérdésem, hogy valami úton módon meg lehetne-e oldani, hogy a gép használja mindkét kártyát, persze csak külön-külön, mint a menőbb notebookoknál, hogy kiválaszthatnám melyik programhoz melyiket használja. ha meg lehet oldani, mi kell hozzá? ha esetleg több monitor akkor az is megoldható.
előre is köszi ha valaki tud segíteni
-
pontyos
senior tag
válasz
DJ WOKKY #10118 üzenetére
Nos a 40% és az 1800as fordulat!
Igaz, hogy halk, de a régi 6770-em 15% al bőven elvolt 1000 rpm es ventivel, igaz ez OC kari, gondolom a megemelt 820 as órajel miatt van. De megjegyzem 2D ben teljesen feleslegesen..... A kártya fasza, tehát ajánlom ha valaki gondolkodik rajta. A régi 6770 3DMark 11 ben 2560 pontja után ez 3880 at teljesít.[ Szerkesztve ]
-
blueMerle
veterán
válasz
dfdfdf #10113 üzenetére
Az intel VGA-t azért linkeltem, hogy a GPU-z szerint milyen egy integrált kártya, azt hittem ez egyértelmű
Ha megnézed a MÁSIK linket, ami az ÉN HD6480G-m, láthatod hogy teljesen olyan adatok jelennek meg mint egy dGPU esetében. Arról van szó hogy még néhány embernek dob ilyen adatokat a GPU-z ahogy utánaolvastam az A4-3300M-el szerelt notiknál. Most ez vagy valami sw error vagy tényleg valami módon ott van 521MB dedicated video memory (ami elvileg lehetetlen, de a maximálisnál sokkal magasabb értékek mégis erre utalnak, majd dobok este 3dmark teszteredményeket.).
Ami pedig a RAM-ot illeti: egy integrált kártya, amikor a RAM-ból kiszakít magának egy szeletet a Win közli hogy pl.: 4GB (3.47GB használható). Igy jelzi ki az Intel GMA-s Fujitsum is, de a Lenovom, amiben ez az integrált GPU van, nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
MartonT88
csendes tag
K-Lite Codec Pack kavarta a Media Playeres kakót.... de a másik problem az még ott van.
-
pontyos
senior tag
Srácok létezik, hogy a vadiúj 6850 OC [link] ventije alapban Everest szerint 40% pörög?? fordulat 1820, köszi ha valaki válaszol
-
Spet
addikt
Itt megtalálhatóak az előző catalyst kiadások, viszontazt már nem nyálaztam át, hogy tartalmazzák-e a hotfix-et.
Ha ezzel sem működik, még annyit tehetsz, hogy megkérdezel egy szakit, hogy lehet-e a kártyával még valamit csinálni (nagy valószínűséggel semmit),vagy mehet a polc tetejére dísznek.
-
blueMerle
veterán
Sziasztok, egy kérdésem lenne, a notebookos topicban nem írt senki semmit, hátha itt előrébb jutok.
Van egy lenovo edge e525 notim, viszont valami nem stimmel. Egy AMD Radeon(TM) HD 6480G graf. vezérlő van benne /Lliano/, viszont teljesen más értékeket mutat a 3dmark06 és a Windows EI is /sokkal magasabbakat mint pl. notebookchecken a max értékek/, ráadásul a gpu-z is kiírja hogy 512MB DDR3 memory holott ez elvileg egy integrált kártya /ram-ból sem szakitott le maganak, mind a 4GB használatban van/. Namost akkor ez mi?
Teljesen úgy tünik mintha lenne dedikált 512MB DDR3 memória hozzá, de ez ha jól gondolom lehetetlen.
-
nihill
őstag
(#10102) 04ahgy
(#10103) joecontraAzért erre nem ilyen magától értetődő a válasz. Amikor Gigabyte 6750 kártyám volt, azon 4db csatlakozó van: D-Sub, DVI-I, DVI-D, HDMI. Egyszerre 2 monitort viszont csak HDMI+DVI felállásban tudott kezelni, két analógot egyszerre nem, hiába volt rá szabad csatlakozó.
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nem tudja az 5450, hanem azt, hogy attól még hogy rá lehet dugni, az még nem garancia arra hogy menni is fog egyszerre. -
MartonT88
csendes tag
-
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
Egy Sapphire, vagy más féle HD5450, amin van DSub és DVI-I kimenet is, tud-e átalakítóval kezelni két, analóg csatlakozós monitort egyszerre?
Köszi, HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd