Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nyomtató topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler
aktív tag
válasz
atti_2010 #11795 üzenetére
Nem lesz játékra használva. Amikor beindítom akkor felopörög maxra a venti és úgy is marad. Emlékeim szerint anno, amikor beindítottam a gépet felpörgött maxra a venti, de amikor betöltött a windows akkor le is csökkent a fordulat. Na itt ez nem történik meg, szóval nem azért pörög ennyire mert meleg
-
syler
aktív tag
válasz
Löncsi #11790 üzenetére
Sziasztok. Biztos volt már ez a kérdés de nem találom. Van egy régi nvidia 7950 gx2 vga-m. A driver 285.62, nekem úgy rémlik, hogy a control panelben lehetett állítani a ventillátor sebességét. Sajnos most nem találok ilyen lehetőséget, viszont a fejem már szétmegy olyan hangos. Tudnátok erre valami megoldást? Köszönöm előre is.
-
Buster17
addikt
Hali!
Ezzel eltudnám fektetni a videokártyám? [link]
Ezzel ugye nem fejjel lefele lesz a kari ha az alaplap mellé helyezem?
Egy ilyen nem veszi vissza a teljesítményét?
Mi a különbség ez és egy 5000forintos között? -
czanga
őstag
Sziasztok.
Elméleti síkon lenne egy kérdésem. Netezéshez adott ismerősöm s478-as gépe (2.4-es celeron, 1gb ram) valamilyen alaplapi Ati grafikus maggal, de szerény a teljesítménye, mint egy MX440-nek, épphogy tudja a widescreen megjelanítést, azaz felbontásokat, de ezt is úgy, hogy nagy nehezen szerváltam hozzá egy driver-t ami miatt tudja.
Agyaltunk, hogy lenne e értelme beletenni a meglévő 1 helyett 2 giga memóriát, és egy másik VGA-t.
Utóbbi a nagy kérdés, mivel elég egy megnyitott ablakott húzgáljak kicsit lassan, máris felugrik a proci teljes forulatra (XP alatt), és szépen glitch-el a történet, ebből gondoltam, hogy itt a VGA is ludas lehet. Ezen kívül persze a video lejátszási képességei is pocsék jelzőt kaphatnak, mert youtube-on 480p-vel már alig bír el.
Új gépet nem akar venni, de egy normális vga szerintetek nem ártana és a memória akár? -
TROG AIR
aktív tag
Sziasztok...ujraindításnál ill. alvó módból "ébredéskor" nem ébred a monitor
(de olyat nem ír hogy nincs jel! ) csak reset után,amúgy semmi baj a géppel....
szerintetek,?... ( konfig az adataimnál...köszi... - op-rendszer w7 64 bit.)[ Szerkesztve ]
-
szepsy
senior tag
Hali.
Geforce 8300-as integrált videkártyához melyik a legfrisebb driver?
Ezt használom nincs videokarim... -
Apollo_21
addikt
Inkább egy 6950...mégis szelídebb fogyasztásban....nameg egy jó fajta procihütő, csak már 1 éve hogy med beállítással bír el gamekkel a gép
kezd unalmas lenni
-
Apollo_21
addikt
Áááááúúú 350W az nem annyira hangzik jól
az 550es Corsairom nemörülne neki
-
Apollo_21
addikt
Egy 4870x2 hozhatja azt a teljesítményt mint egy 5870? fogyasztás az oké h majdnem 2x annyi
-
3psilon
aktív tag
-
3psilon
aktív tag
válasz
JamesHolden #11763 üzenetére
A kollegának igaza van, csak figyelj oda a fogyasztásra. Ha beírod a googlebe, hogy "9600GT TDP", kidob egy elméleti maximumot. Ehhez add hozzá a proci TDP-jét, és ha 250W alatt van, akkor tuti nem elsz gond.
-
tomo1998
csendes tag
válasz
JamesHolden #11763 üzenetére
Nem gond ez. Lehet kapni minden szám.tech boltban 4 pólusról(molex) 6 pólusra (PCIex) átalakító kábelt. 300-1500 Ft árban. Én is használok ilyet, teljesen jó.
-
3psilon
aktív tag
Hali!
Ismerősöm 2 VGA monitort kötne 1 kártyára. Van ma olyan kártya, amin 2xVGA van, vagy VGA+DVI-I?
Mert vagy VGA+DVI-D, vagy DVI-I van, de a kettőt együtt nem leltem.
Előre is köszi a segítséget!
-
JamesHolden
aktív tag
Sziasztok!
Most rendeltem PC-mbe egy Geforce 9600GT VGA-t (eddig az alaplapi inegráltat használtam). Azt olvastam, hogy 6 tűs tápcsati kell neki. Szétszedtem a házamat, megnéztem a tápot de nemigazán látok ilyet kilógni belőle (csak 4 tűseket)
FSP ATX-350PNF a márkája. Én néztem el vagy tényleg nem fogom tudni rácsatlakozatni?köszi
-
Hunork
veterán
válasz
sondor88 #11752 üzenetére
Pedig meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
Vagy egy másik táppal kipróbálni, hátha (bár ez kis esélyes) az haldoklik.
Vagy a VGA-t kipróbálni egy másik gépben. Gondolom nem tavaly vetted (mármint újonnan) a kártyát, és mivel ez is G92-es Gpu-val rendelkezik, sajna a rossz hír az, hogy ezek manapság kezdik megadni magukat.
Mindettől függetlenül a gépben mindent húzz ki/dugd vissza, ha 2 memória van, csak az egyikkel próbáld ki beindítani, az ördög sosem alszik... -
SzalaiG
addikt
Üdv!
Az "NVIDIA® NVS™ 4200M" noti vga melyik asztali vga-val egyenértékű?
-
agressiv
addikt
Semmitől. Esetéeg a vrm meghülyült és nagyobb feszt ad a magnak, de ez nem valószínű.
Az viszont nem kizárt, hogy léket kapott az egyik hőcső és egyszerűen nem működik.Amúgy a csodapasztáknak éppen VGA-n van jelentősége, mert nincs annyira rászorítva a hűtő a videókártyákon és nekem annó csak egy nagyon durva paszta segített A GTX260-on, ami dettó olyan volt, mint a gyári szürke, ami egyébként nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz
agressiv #11743 üzenetére
Nem hiszek a csodapasztákban , de azért nem egy névtelen terméket használok ( Arctic Silver 5 ) Érdekes módon - amikor szétkaptam a kártyát - egy szemernyi porcica nem volt a bordák közé beszorulva .
Valami más lehet a túlmelegedés mögött.
Mitől melegedhet még ennyire a processzor ? -
tomo1998
csendes tag
Üdv!
Van egy inno3D 8800gt 512MB kártyám. Bizonyos gépekbe (alaplapokba) berakva teljesen jól működik, viszi a 3D-s játékokat is, bizonyos lapokba rakva nem ad képet, rögtön átdob az alaplapi VGA-ra. A BIOS-ban be van állítva PCIex kártya elsődlegesnek.
Fogalmam nincs mi lehet a gond. Valaki tudna segíteni?
Van még másik 2 9800gt kártyám, azokat bármelyik gépbe rakom tökéletesen megy, minden rendben. A táp sem gond, 400W illetve 450W, azt is cserélgetve, semmi változás.
Konkrétan egy ASUS M2A-VM lapban nem megy meg egy AsRock P4i945GC lapban.
Az AsRock 770 Extrem 3 lapban kiválóan működik a kártya.
?????????? -
Hunork
veterán
válasz
Joseppe210 #11714 üzenetére
Na, örülök, hogy végre megy a cuccos, és rendben van minden!
-
regener
veterán
Öcsémnek egy XFX 9800GTX van, az nem + -os, de alapjáraton nem megy 45° fölé, terheléssel 60° alatt van.
S mivel tudtommal a + -os verzió csak húzott órajelekkel rendelkezik a nem + -oshoz képest, így ott valami nem hűt elég jól nálad.65%-os MSI Afterburner beálított fix ventivel.
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
Van egy GTX9800+ kártyám ami alapon 50% ventilátor teljesítmény mellett 65-67 °C , de játékok alatt pillanatokon belül felmegy 93-95°C -ra . A kártyát kb. három hete újrapasztáztam , mert párszor lefagyott , iszonyatos bepixelesedések és a ventilátor visítása közepette . Az újrapasztázás után már nem fagyott le a kép , de a pixelesedés - főleg képváltás esetén - kisebb mértékben megmaradt . A hőmérséklet - alapjáraton - 60°C volt a pasztázás után , de szép lassan ez az érték is emelkedett , egészen a mostani 65-67°C - ra . A játékok is akadoznak , amik eddig simán futottak .
Mennyi ideje lehet a kártyának ? Napok , hetek , hónapok ? Lehet , hogy költői a kérdés ?
Kinéztem az új kártyát , de a GTX6XX széria miatt kissé elbizonytalanodtam . Lehet , hogy érdemes lenne kivárni , mert az új kártyák lenyomják a GTX500-as széria árait . Azt is olvastam , hogy a GTX650- es kártya erősebb lesz a GTX580-as kártyánál , de az ára 299 Dollár lesz . Szóval elég nehéz jó döntést hozni az új sorozat piacra dobása előtt .
A kártyám viszont haldoklik ... ki tudja mikor adja meg magát végleg .....[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Hali!
Játék alatt 61 fokig melegedett a VGA-m, tudom nem vészes de most tél van és kicsit hűvösebb van mint nyáron.
Szerintetek le kéne cserélni a ventit? Ha lecserélem és hűvösebb lesz egy kicsivel akkor növelhetek az élettartamán?
-
sondor88
csendes tag
az a helyzet, hogy ma gta4-eztem és egyszer csak ujrainddult a gépem. Késöbb ezt eljátszotta mégegyszer
gondoltam tulmelegszik valami cucc ezért aida-ban megnéztem a videokari hömérsékletét játék közben és az 70+ felé ment. 8800GT-m van
lebaszott megint de már nehezebben indult ujra (sokadjára)
most ott tartok, hogy be sem jön semmi kép
a többi cucc minde tavaly novermberi szóval tuti, hogy a vga-val van valami szerintemkérdés, hogy lehet-e ezzel csinálni valamit? egy másik gépben kéne kipróbálni gondolom, de az most éppen nem áll rendelkezésemre
-
etomee
csendes tag
Sziasztok!
Nem biztos hogy jó helyre írok, de elképzelésem sincs hogy ezzel a gonddal hova forduljak. Nemrég vettem egy új VGA-t, megy is ahogy kell. Win7-et használok és esténként alvó állapotba küldöm a masinát. A probléma akkor jött elő amikor másnap próbáltam elindítani. Ahogy benyomtam a gombot kb. 5 mp-re beindul aztán leáll és ezt ismételgeti. Ha a tápot lekapcsolom akkor abbahagyja és gombnyomásra már szépen tölti is vissza az oprendszert. A régi 9800gtx+-al semmi gond nem volt. Win-t újraraktam de változatlan, 32 és 64 bitesen is ugyanazt csinálja.
Az alaplapom viszont csak pci-e 1.1 es, a kártya meg már 2.1. Szerintetek okozhat ilyen problémát az hogy nem 2.0 az alaplap?További adatok:
Alaplap: Gigabyte GA-EP35-DS4
VGA: ASUS ENGTX560 DCII TOP
Táp: Gigabyte SuperB 720W
Memória: 2x2GB Kingmax 800MHz 1x1GB Kingmax 800MHz
CPU: Intel Q9450 2,66GHzA válaszokat előre is köszi!
Üdv.: Tamás -
Zunex
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki Asus Eah 5770-hez nem tud egy jó biost vagy a gyárit feltölteni? Feltettem egy biost a techpower honlapjáról és azóta nem tűri a kártya az OC-t és én hülye elfelejtettem elmenteni az eredetit
valaki tudna segíteni?
Előre is köszi!
-
Joseppe210
tag
nyomatok egy resi 5 tesztet is.
-
Joseppe210
tag
Természetesen az 1920x1080 as 15 mines tesztet futtattam
-
Joseppe210
tag
Na bekerült az új táp a gépbe. Végig tekerte a szőrös fánk 15 perces tesztet.
Félelem és izgatottság nélkül. Ha lehet mindenkinek csak ajánlani tudom a hipro tápokat.
Megfizethető és annyit tud ami rá van írva. 3 év gari csak jelent valamit. Igaz a 80+ nak nem felel meg,de méretezés szempontjából jónak tűnik a 430W A másikkal 1 perc után kinyomtam a gépet mielőtt valami odabukik. Ja a pont érték pedig :
BURN-IN SCORE: 2123 points
80fokig engedte fel a gpu-t a hűtés[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A Twin Frozr II hűtésű 5850-em alap hőmérséklete hirtelen felugrott 30-ról 40-re. Kiporoltam,de ugyanaz. Terhelve nem nőtt a hőmérséklet. Ez mitől lehet?
-
BogyóBP
addikt
Melyik a legjobb AMD VGA driver jelenleg? Van bevált verzió?
-
BogyóBP
addikt
Előfordulhat hogy a VGA hoz kiadott illesztőprogramból csak a lemezen lévő verzió jó? Pl hogy a legujabb illesztő szoftverek már nem olyan jól működtetik a kártyát mint a lemezen lévő amit a kártyához adtak.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Joseppe210 #11704 üzenetére
erre gondolsz szerintem, ezek mind más típusúak.
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Joseppe210 #11702 üzenetére
Érdekes. De a gond megoldódott, ez a lényeg. Ha ez a kábel, jelen esetben átalakító nem jött volna be, gőzöm nem lett volna a továbbiakban
-
Joseppe210
tag
válasz
DJ WOKKY #11701 üzenetére
No megvan a hiba. Tegnap vettem az aqua ban egy dvi-vga átalakítót mert sajna a moncsin csak d-sub van. Na ezzel az átalakítóval lehet valami. Volt itthon egy másik gép amiben a moncsinak d-sub kell de ott is a vga benet miatt vettem egy olyan kábelt aminek az egyik vége d-sub a másik dvi. Átcseréltem és úgy működik. A másik moncsit meg kikapcsolja az átalakító. Abban egy radeon x1950 pro van nem nagyon értem, de megy mindkettő rendesen az a lényeg. Furi
-
DJ WOKKY
addikt
válasz
Joseppe210 #11700 üzenetére
Érdekes. A kábel biztosan jó ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Opel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Nyomtató topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Több db Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 újszerű, karcmentes videokártya
- Nvidia Quadro és AMD FirePro kártyák - számla, 6 hó gar.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 3080 10GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- zotac amp gtx 1060 6gb
- Nvidia GeForce RTX 2080Ti 11 Gb GDDR6 2 db videókártya eladó + Ajándék Nvidia SLI híd