Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egér probléma
- OLED monitor topic
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Olyan kérdésem lenne,hogy ha egy videókártya (jelen esetben egy Geforce 9800GTX+) visszaveszi az órajeleit 2D-ben,az hoz e valami megtakarítást az áramfogyasztásban?
Vagy ez csak akkor igaz hogyha a magfeszültséget is csökkentené?(amit sajnos nem áll módomban ellenőrizni)Válaszokat előre is köszönöm
-
Livius
őstag
Hello!
Beújítottam egy GeForce GTX 280-al, de azt nem értem hogy végül miután beraktam a PCIe az milyen módban megy 1.1 vagy 2.0. A GPU-Z 1.1-et ír neki, az Aida64 pedig a 2.0-át ír rá. Nem tudjátok, hogy lehetne biztosra kideríteni, és hogyan lehetne fix-re állítani hogy 2.0-án menjen? Más PCIe 2.0-ás VGA-k 2.0-val mentek a GPU-Z szerint is régebben. -
ed019
tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Gigabyte nVidia 7900 GS -t szeretném tesztelni letöltöttem valami 3d markt-t de nem megy, tudnátok nekem valamit ajánlani a teszteléséhez? Xp van a gépen de nemsokára pár napon belül lesz a másik HDD-n win7 is melyik tesztelőt ajánlanátok és honnan töltsem le?
Köszönöm! -
HollyBoni
veterán
-
anyucika
tag
válasz
HollyBoni #9886 üzenetére
értem , köszi a gyors választ!
nézegettem neten , és aztmondják , hogy a 19"-os monitoromra egy 5670is elég lenne , egy árban van a vtx3d 6750-el és az kicsit erősseb nem? vagy várjak 7670ekre? aztmondják ugyanaz mint a 6670... 25körül szeretnék vga-t , inkább nvidia párti vagyok de ha alacsonyabb a fogyasztás és meggyőznek akkor ati is jöhet
játékra szeretném , bf3 stb..[ Szerkesztve ]
-
-
akoska23
aktív tag
válasz
Joseppe210 #9881 üzenetére
Az alaplapi chipset és minden más Driver Genius al lett frissítve ha minden drivert eltávolítok és csak az Nvidia legfrisebb driverjét rakam fel akkor is csak 16 szin. Csak úgy megy hogy felrakom a windows drivert utánna leszedem a Nvidiásat telepítem utánna 16 szín csinálok egy driver visszaállítást akkor bejön a Nvidia Control panel (addig nem) és akkor van állítási lehetőségem. Furcsa nem is értem . Miért nem lehet egyszerűen csak lecserélni a windows driverjét a Nvidia driverjére? Képet a noob.hu ra töltsd fel a direkt linket pedig másold be oda amikor megnyomod hogy kép és feljön egy kis ablak.
-
spista222
addikt
válasz
akoska23 #9875 üzenetére
Igen de abban valószínűleg a core2 duórol butított fajzat van amibe akár 1MB cache is lehet 800MHz es FSB-vel míg a 478 as cerkák sokkal régebbi technológiák ergo lasabbak és csak 128KB cache van és 400 FSB.
Nekem is van egy celeron 430 asom 1,8GHz (512L2) és egy G31 es lapban minden videót még a HD-s 1080P set is zökkenőmentesen 30%-os terhelés mellett vitte és kb 1,5 szeres teljesítményét hozta egy 2,8GHz es eggyel régebbi celeronD-nek.
Amit előttem is javasoltak hogyha nem a legújabb driver van fent a VGA hoz akkor töltsd le az nvidia honlapjáról. Érdekes módon kb. 10 es flashtől teljes képernyőn csak feketeség van youtube-on amit egy jobb klikk beállítások és hardveres gyorsítás mellöli pipa kivétel után van kép.[ Szerkesztve ]
-
Joseppe210
tag
válasz
akoska23 #9874 üzenetére
Win driver sajna sosem a legjobb. Ha teszel másikat az nem baj csak előtte magát a drivert is el kell eltávolítani mert összeverekednek a win driverrel sajna és az lesz a vége hogy 16 szín. Az az érzésem, hogy ott valami nagyon nem stimmel a driverekkel.
Az alaplapi chipset, flash, adobe dolgok rendesen fenn vannak?
Azért fura mert volt még egy hete egy p3 tualatinos 1,3Ghz-s celkám egy512sd ramos gépem abit siluro64mb-os (Nvidia440) vga val és mentek rendesen a videok. Max addig onnan sajna már szaggatott nekem is,de ez érthető. -
hitman,
őstag
válasz
DonThomasino #9877 üzenetére
-
halalur
csendes tag
válasz
DonThomasino #9869 üzenetére
Köszönöm.
Külön örülök, ha megneveztek más céget mint az MSI, ez csak egy darab a HD6870-ek közül. Még ebben sem vagyok biztos. Lehet, hogy pl. sapphire gyorsabb/halkabb/szebb. Nincs tapasztalatom e téren.A youtube akadás a fenti hozzászólónál pedig egy gyenge gépen simán már attól is megtörténik, hogy letölteni, és lejátszani sem tud egyszerre a processzor.
-
hitman,
őstag
Üdv
Ha van egy adott gépem egy adott friss rendszerrel és van benne egy gtx 260-as kártya amit lecserélek egy gtx 560-ra akkor kell e vga drivert cserélni?
Vagy csak kihúzom az egyiket és bedugom a másikat? -
akoska23
aktív tag
válasz
Joseppe210 #9871 üzenetére
Szia
Proceleron 2.0GHz
RAM:1,25GB DDR 333
Win xp SP3Na a Driver kicsit hosszú: Tegnap raktam össze netezős konfignak a windows felrakta a saját driverjét de kevés állítási lehetőség volt ezért leszedtem az Nvidia oldaláról a hozzá való drivert. Újraindítás aztán már csak 16 szin volt a képernyőn és semmilyen állítási lehetőség. Na visszaállítottam a régi win drivert és a Nvidia oldalán az automatikus driverkeresővel kerestem drivert nem manuálisan.Le is szedte a legújabbat de ugyanaz a hiba újraindítás 16 szín Nvidia Control panel el sem indul. Újra visszaállítás de most úgy töltött be hogy elindította a Nvidia Control panelt legnagyobb felbontás 1280x1024 na ezt már elfogadom.
Ami zavar a hardver mizéria körül hogy nem tudom nem -e ez miatt akadozik.
Ja és azt a lépést megtettem hogy töröltem minden drivert uninstal a control panel is de az újratelepítésnél minden megegyezett az előzőekben leírtakkal.
Azt hittem értek a gépekhez kezdő szinten de ez nekem is misztikus. -
spista222
addikt
válasz
akoska23 #9870 üzenetére
A másik topikban írtad hogy egy 2GHz es celeron procid van. tapasztalatom szerint a 240p -s videot épp hogy viszi. Youtube közben azért torpan meg mert az oldal teli van flash tartalmakkal ami a procit 100%-ban lefogja. Sajnos ezért sem elég ma már internetezésre egy leggyengébb 2 magosnál gyengébb konfig.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Több játéknál az MSI Afterburner 60-70%-os GPU kihasználtságot jelez,de már elég alacsony FPS-en megy a játék. Ez azt jelenti CPU limites vagyok? Bár ahogy optimalizálják mostanság a játékokat..
A Saints Row 3 például 60%-ban használt ki 3 magot a 4-ből,a VGA-t 50%-ra terhelte le,és szaggatott..
Konfigom a profilomnál.
-
akoska23
aktív tag
Sziasztok.
Egy Gforce MX4000 128MB videókártyának nem kellene a youtube 240p 320p videókat akadásmentesen vinnie?
Normális hogy böngésző ablakban görgetés közben megtorpan? -
halalur
csendes tag
Sziasztok!
HD6870 kártyát néztem ehhez a konfighoz, ami a leírásomban van.erre gondoltam:
http://www.users.hu/?p=termek&termek=30269&msi-hd6870-1gb-gddr5-ddvi-dsub-hdmi-dp-amd-eyefinity-r6870-2pm2d1gd5oc-msi-vgavagy egy hasonlóra hasonló árkategóriában, ami passzol a géphez, és megy rajta csont nélkül a BF3 kimaxolva
üdv
HalalUr -
spista222
addikt
válasz
MichaelRaven #9864 üzenetére
Igen gyorsulni fog hogy mennyire annak utána kellene keresni mert sok dologtól függ.
Lényeges: "Support for ATI CrossFireX™/NVIDIA SLI technology"
Ajánlatos két egyforma kártyát rakni a gépbe és összekötni őket híddal és menni fog a CF vagy SLI. -
DonThomasino
veterán
válasz
MichaelRaven #9864 üzenetére
Igen.
Multi Graphics Technology
Support for ATI CrossFireX™/NVIDIA SLI technology
Igen összeadódik a VGA teljesítmény, hogy pont a duplája lesza e FPS be azt nem tudom.
Két egyforma kárytát szoktak így használni, viszont a táp igény is dupla lesz.
Az ATI crossfire nek az NVIDIA pedig SLI nek hívja ezt a technológiát.[ Szerkesztve ]
-
MichaelRaven
csendes tag
Helló.
aZT szeretném megkérdezni havan egy [ilyen] lapom (i5 750), akkor ha két vga-t teszek bele, de csak egy monitoron használom a gépet, akkor a vga ,,erői" összeadódnak? Hogy pl.: van egy vga-m ami csak 40 fps-sel viszi a mw3-at, de ha beleteszek még egy ilyet akkor már 60-70 fps-sel is menni fog?
Elöre is köszi
PLS PÜ
Marci -
KDOG
tag
válasz
DonThomasino #9862 üzenetére
Megoldódott
Driver.... 266 volt most 285 és megy.
Nagyon "jók" ezek az nvidia kártyák... korrektek a driverek.Köszi a tippeket !
-
KDOG
tag
válasz
DonThomasino #9858 üzenetére
Hol ?
Az a gond, hogy a felső 1/8ad külön fut az aljától
Készítettem videjóóóót. Sorry az eldobhatós kamera minőségért
http://www.youtube.com/watch?v=DxLhiWQ8QVA&feature=youtu.beKmplayernél és falsh videonál pl chrome alol is megvan a jelenség
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #9858 üzenetére
Ahh én olvastam kicsit félre.
KDOG : Driver cserélgetéssel próbálkoztál?
Szerintem a VGAnak nemsok köze van hozzá. Ennek még egy integrált vgaval sem kellene, hogy gondja legyen. Más lejátszóval is ezt csinálja?[ Szerkesztve ]
-
KDOG
tag
Üdv csao !
Következő a problémám
még ha hülyének is hallatszik, azért nem egy éve dolgozok infóban, de ha valamivel szívás van az a saját gép... persze kicsit suszter cipője....
Mivel grafikai munkákat is végzek, és itthon is, ezért egy elég nagy 16:10 es 1920*1200 as felbontású thinkvision monitor pislog rám vissza, spva panellal.... ez mellet van a config ami c2d 6420, 2gb xms valami drága mem volt, lowcost gigabyte g31 lapkában, és a dvi miatt egy gigabyte geforce 8600 gt 256mb.
Jelenség, néha filmet is néznék rajta, de a monitor tetején (kb a felső 1/8 ad) mintha külön futna, egy csíkot hagyva a képben.....
Mit cseréljek ? Gyanakodom a vga kártyára.... viszont akkor mit vegyek ? Most a pattanásos kocka wowos codos csés bf3 as szellemi sérültek kérem hanyagoljanak, hogy 40 ezerért kell venni valami sz*rt.... nekem ennyi a lényeg, filmet is lehessen vele lejátszani. Nem a pénzel van gond, de tényleg másra nincs használva.
Vagy ?! Kevés memória ? A CPU lenne gyenge ? (nem hiszem). Mezei youtube video fullscreen módban is ezt hozza.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #9800 üzenetére
Lehet, hogy egy fórumtárs megtalálta a hiba okát. A folyamatos videó engedélyezése, Intel CPU-nál nem elérhető. Idáig Nvida, Integrált AMD, illetve AMD CPU + ATI 6870-el ment akadásmentesen a video.
Kikapcsoltam az egyenletes videólejátszás kényszerítését, mintha egy kicsit jobb lenne, de még mindig nem stabil az Fps. -
MeroM
senior tag
válasz
DonThomasino #9854 üzenetére
merem remélni bár én alaplapoknál vagyok így Asus 4ever
-
MeroM
senior tag
válasz
DonThomasino #9850 üzenetére
gts 450 mellett maradok sztem
-
MeroM
senior tag
válasz
DonThomasino #9848 üzenetére
lehetőleg nvidiát szeretnék...
-
MeroM
senior tag
hali emberek sajnos nem vált be a gtx 260 hibája a következő: elöszőr mafia 2 ben tünt fel fekete kockák jönnek elő egy idő után most emg a batman ban ugyanaz a hiba nem hiszem h ez driver hiba lenne már !
nah szóval 24-30 as árkategóriában milyen kártyát ajánlotok?
-
akoska23
aktív tag
Remélem van itt még valaki mert az eszem megáll.
Ma összeraktam egy netezős konfigot és mindjárt megőrülök.
Adva van egy Gforce4 MX4000 128MB AGP-s videókártya.
Az xp felrakja a driverjét van is 1-2 beállitási lehetőség de nem az igaziés lassúcska is.
Leszedem a gyártó honlapjáról a drivert hozzá feltelepítem gond nélkül de utánna csak 16 szin beállítást képes kipréselni magából semmi többet
Leszedem a drivert gép újraindít már van sok beállítás de kiírja hogy új hardver és hogy nem lehet telepíteni.
Most az is a baja hogy nem Plug&Play monitor és ha görgetem az oldalakat nagyon szaggat.
Na most mitévő legyek? -
Methos07
tag
Sziasztok!
Vettem 2 db 4850 vga-t. Eddig crossfire-ben mentek, egy ref hűtős sapphire, és egy újabb hűtős, ugyanez a gyártó.
Az újabb hűtőst hazaérve beszereltem a gépbe, futtattam Furmarkot, nem volt gond, majd kikapcsoltam.
2 óra múlva vissza, és kiírta, hogy megszakadt a kapcsolat a videókari és az illesztőprogram között, és körülötte ilyen zöldes színes kis kockák voltak, több helyen is a képernyőn, majd fekete kép, bejött az asztal, és ezt csinálgatta, de teljesen nem fagyott le.Érdekesség:
Betettem crossfireként a gépbe. Nem engedi bekapcsolni a crossfire opciót, viszont ha bevan kötve mindkét vga, akkor ha ez az elsődleges, akkor működik rendesen és a furmark is ezt terheli, de mégsem fagy le.Mi lehet a gond?
-
kenwood3
addikt
válasz
MasterMark #9840 üzenetére
Sajnos ebben nem tudok segíteni, soha nem használtam
Biztos van itt olyan, aki igen és remélhetőleg segít majd . Kb 1x volt a gépemen, mert nem tudtam mire való, a vgam-hoz kapott cd-n volt.
-
kenwood3
addikt
válasz
MasterMark #9837 üzenetére
msi afterburner esetleg?
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9837 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9835 üzenetére
Akkor nemtudom hogy milehet vele
Hátha valaki jobban ért hozzá mint én és tud segíteni, mert erre énis kivi vagyok hogy miért van ez.[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9833 üzenetére
Lenulláztad alapértékre az órajeleket?
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9831 üzenetére
Mellesleg a képen is látszik hogy a Memória felvan húzva 800Mhz-re, katt arra hogy Órajelek alapérték majd alkalmazd le.
Milyen programmal próbáltad eddig húzni?
[ Szerkesztve ]
-
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9825 üzenetére
Szerintem ez nem hiba, csak összekeveri a GPU Biosában az értékekeket a 2D és a 3D között.
Ha jobbgombbal kattintasz az ikonjára akkor van a Túlhajtás környékén olyan, hogy AMD Overdrive abban állítsd be hogy mennyivel húzza feljebb, majd pipáld be hogy indításkor érvényesítse, mert akkor csak 3D-ben tuningol és nem állandóan tuningon járatja. -
Fishor
senior tag
válasz
DJ WOKKY #9823 üzenetére
Ha belegondolok, hogy 8600GT helyett lett belerakva ez az X1600as a gépembe... És még örültem hogy az csak 256 megás volt ez meg 512. Sajnos a Geeforce-om elfüstölt... szó szerint, büdös lett és füstölt, de működött még utána is kis forrasztgatás után, de nagyon forrósodik, ezt meg csak úgy kaptam helyette. Ha 100%-ban tudnám, hogy ez a gond vennék egy új vga-t csak van aki meg azt mondja a monitor szar, illetve a beállításaim.
Üdv: FIshor
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9822 üzenetére
Tudnál felrakni képet?
Mert ilyennel még nem találkoztam, pedig 2db videókártyát is húztam régebben ezzel a progival. -
DJ WOKKY
addikt
1920x1080-ban még rosszabb a kép ??
Egyébként a vga-d a geforce vonalon olyan 6600, 6800 gt környéke szóval nem neki való már ez sem sajnos.
A legegyszerűbb az, hogy megnézed másnál, akinek van egy erősebb újabb kártyája. Akkor eldöntöd magadnak miszerint döntesz. Veszel újat, vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9820 üzenetére
Mit értesz ezalatt hogy rosszul írja ki?
PowerPlay funkció miatt ha nem használsz 3D-t akkor visszaveszi a sebességeket, a memóriát pedig nem effektíven jelzi, hanem valósan, ez annyit tesz, hogy asszem megszorzod kettővel és kijön a jelenlegi órajel, de belehet kapcsolni, hogy DDR memóriát mutasson, ilyenkor rögtön az effektívet teszi ki. -
-
regener
veterán
válasz
MasterMark #9816 üzenetére
Ővele kiválóan lehet és biztos hogy támogatja:
Ati Tray Tools -
MasterMark
titán
Üdv
Milyen programokkal lehet tuningolni régebbi VGA-mat? AGP-s ATI Radeon 4650-ről lenne szó.
-
wolfman
veterán
válasz
sestertius #9779 üzenetére
nagyjából igen, de már megoldottam, találtam drivert közben. Köszi!
-
DJ WOKKY
addikt
hm ?? szerintem félreértettél, mert nem a tiedre írtam
szerk.: most elolvastam a te problémádat is.
Szvsz. is a vga val lehet baj. Az én 8800 Gt-m dettó dvi-hdmi átalakítóval is szép képet dobott fater fullHD-s samsung tv-jére. és nem csak hd, hanem fullHD felbontásra 1920x1080.De ha már veszel újat, akkor mindenképp ajánlott a hdmi és dvi kimenet.
Hogy mekkora legyen a memóriája, az inkább a játékoknál számít. 512 bőven elég.
ha lehet akkor már viszont gddr5-ös legyen ne 3-as.[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
-
Fishor
senior tag
Mivel fullHD a monitorTv, így azon használom. 1680x1050-en valamivel jobb volt a kép, de kicsit ott is mosottak voltak a betűk, és úgy lapította a képet. 1366x768 nem torzított, de valahogy azon se volt szép a kép. Mondjuk a régi 19" os LG monitoromon 1280x1024 es felbontáson gyönyörű kép volt. Nem gondoltam, hogy a felbontás meg a képméret ennyit jelenthet.
Üdv: Fishor
[ Szerkesztve ]
-
Fishor
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung T24A350 24"os monitor-tv-t. Nem szép a kép, olyan mosottak nem kontúrosak és inkább szürkék a betűk homályos szélekkel. Ismerősöm látván a képet azt mondja, hogy a ATI X1600 -es 512 megás kb 5-6 éves videokártyám a hibás, mert nem tudja kivezérelni szépen a jelet. Mi a véleményetek, valóban lehet-e ez a probléma, illetve konkrétan milyen típust fajtát ajánlotok, ami már tudja szépen kezelni a 24" os full HD-s monitor-tv-t? Most DVI-HDMI kábellel használom, de gondolom jobb lenne, ha sima hdmi kábellel használnám, így ilyen kártya kéne. Szóval milyen kártyát ajánlotok (konkrét típus, meg milyen adatok legyenek kb mekkorák? (ddr 2-3-4-5, mb stb).
Üdv: Fishor
-
Joseppe210
tag
Amúgy PCI-e
-
Joseppe210
tag
Megvan a radeon x1950pro.
Elképesztő. Jó kis kártya.6 ért sikerült hozzájutni. Egy kis tisztításon esett át. És hibátlan amire nekem kell. -
regener
veterán
válasz
Joseppe210 #9799 üzenetére
AGP vagy PCI-e?
2 összehasonlítás:
AGP:
[link]PCI-e:
[link]Mind a 2 tesztben legalább a 6x-osa az x1950 Pro számítási sebessége mint a másiknak, szóval egyértelmű hogy az x1950 Pro a jobb.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi DJ WOKKY, gb4400! Már próbáltam az előző Catalystal, de semmi változás.
Akkor ez mégiscsak hardver/szoftver hiba lesz, mert már többen mondták, hogy akad a lejátszás. -
törölt tag
válasz
pinnacle #9800 üzenetére
Hali!
Megnéztem a videót, MPC Home Cinemával. A notimban Intel HD2000-es integrált videovezérlő van, és Celeron B800-as proci, ami 1.5 GHz-es. De a videót tükörsimán viszi. A VGA-d nem gyenge, simán vinnie kellene, ha az én jóval gyengébb noteszgépem viszi. Már egy ideje nincs Radeon kártyám, úgyhogy a beállításaira már nem emlékszem. De MPC Home Cinemában a beállításoknál engedélyezni kell a gyorsítást.
-
Szlovi
senior tag
válasz
Joseppe210 #9799 üzenetére
A régi játékokhoz jó lesz. Egy 300w-os minőségi táp elég lesz hozzá. Nálam egy 9600GT-t egy 250W-os FSP HEN is kiszolgált.
Itt egy kép a teljes rendszer fogyasztásról: (C2D E6700,i975X,1GB RAM,250GB Maxtor +VGA-k)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...