Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom-e, majd kiderül
Adott a követkeező gép:
ASUS IS7 alaplap
2.4GHz Celeron CPU s478
nVidia GeForce 6800
stb...A VGA driver telepítése után a gép újraindul a bootolás végeztével, esetleg kicsit utána.
A tippem az lenne, hogy gyenge a táp. A driver telepítése előtt nincs kihasználva minden erőforrás a VGA-n, ezért még épp elbírja a táp.
Szerintetek ez lehetséges? Más tipp esetleg van ?
Köszönöm előre is.
Üdv! -
dokee78
félisten
Melyik a jobb választás?
HD4670 512Mb Asus DDR3
9600GT 512Mb Inno3D DDR3 -
Killing
addikt
Sziasztok!
Van egy Bliss Gainward 7600GS (tehát nem az eredeti 7600GS) videókártyám.
[link]
Itt vannak a tulajdonságai:Processor / memory
Graphics Processor / Vendor: NVIDIA GeForce 7600 GSCore Clock Speed: 400 MHz
Video Memory Installed: 512 MB
Technology: DDR2 SDRAM 128-bit
Memory Clock Speed: 700 MHz
Features: Nvidia SLI Multi-GPU Technology, Extreme HD ready (XHD)
Video output
API Supported: OpenGL 2.0, DirectX 9.0cMax Monitors Supported: 2
TV Interface: HDTV out
Digital Video Standard: Digital Visual Interface (DVI)
Ez elég a mai játékokhoz?A crysis-t hogy vinné 1280x1024-ben?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
werhgnopig #19192 üzenetére
hh megállítja?
bekapcsol a gép, és a venti megáll? -
werhgnopig
csendes tag
Geforce 280gtx az új driver 180.48-as leálitja a ventilátor
fordulatszámát 0-ra
keresek hasonló esettel járo társaimat és megoldást találni a problémára
egyedül a smart doctor segit kézi vezérlésel!!!!! -
zaja8
aktív tag
Hi all!
Valaki eltudná nekem mondani h kell rivatunerrel tuningolni a video kártyát, mert nem tudok rájönni
(Persze ha ezt itt valahogy ellehet mondani...)
Előre is köszi -
Rivaul
addikt
Mi volt elötte a gépedbe? Másik ATI? Egy uj wint feltolnék ha ezt nem tetted meg s utána próbálkoznék a driverekkel.
-
jorden06
senior tag
NFree, z0d1AK: és a K-Lite codec pack mennyire jó? Van helyette valami kevesebb erőforrás-igényű és jobb?
-
stikli
csendes tag
Sapphire Radeon HD3870 512MB Ultimate silent >> AC Accelero Twin Turbo probléma
Lecseréltem a gyári passzív szutykot (85-90C hőmérsékleteket sikerült "hűtenie" szinte terheletlenül) egy AC Accelero Twin Turbóra (hosszas böngészés után, gondolván, ez jó lesz a kártyára). A gond az, hogy két "bazi nagy görög kondi", randa barnák, szépen hozzáér a hűtő hőleadó bordáihoz!!! >> ezért aztán, a fórumokból már ismert probléma helyett, hogy buzgón reszelném az egyik ramsünit, mert hozzáér a heatpipe-hoz, ott nincs gond, viszont az ellenkező oldalon az említett két randa barnaság, ugye...
Kérdés (mielőtt másik hűtővel próbálkoznék): szerintetek, mire készüljek, ha mondjuk letojom azt a "két ótvar légoltalmi szirénát"... A.) Kezdjem el gyűjtögetni az ujabb 30 ropit kihasználva a tomboló gazdasági konjunktúrát; B.) Kérjek időpontot választott pszichológusomtól; C.) Nem kell beszarni, nem olyan mimóza az a két kondi. D.) Egyéb.
Any help appreciated...
-
Papesz01
tag
Szedtem le egyel ujjabat a sapphire oldaláról, egy fokkal jobb a helyzet, mert már tudok nagyobb hertz-et választnai monitoron.... meg most még nem fagyott ki amin probáltam game... csinálhat ilyen a kevés memóriától?
Próbáltam ujabb drivert nagyon sok helyről, ati, drivers.hu.... és az összesre hibát irt, ki hogy nem találja a megfelleő hardwert vagy szoftvert meg ilyenek...
-
jorden06
senior tag
Hali!
Filmet szeretnék nézni a gépen, de valamiért úgy érzem, hogy nem folyamatos a kép, gyors mozgásoknál mintha beszaggatna...
Egy 624x352-os AVI-ról lenne szó, a bitsebessége 128kbps. A gépen K-Lite codec pack van fent, a vga pedig 7900GT, lejátszónak Media Player Classicot használok.
Esetleg a gpu kevés ehhez? Vagy van ennél jobb codec és lejátszó?
Bocsi, ha rossz topicba írtam
-
Papesz01
tag
Sziasztok, pár napja vettem egy ati hd 3650 512mb-os karit, és a legtöbb játék, pl race driver grid, Pure, NFS Undercover, Cod5 ez néha jó néha nem, vagy a videónál vagy a menübe kifagy.... és kikapcsol monitor és se tovább, csak restart.... csak a gyári cd driverét tudom felrakni rá.... meg everestbe is nem látni az információkat rola.... fel nek felismeri a gép.... mert ha elindul játék akkor megy szépen, de valami nagyon nem jó vele, vigyem vissza? vagy esetleg kell valamit álitani biosba? vagy tudom is én kérlek segitsetek!!!
-
lsc
nagyúr
válasz
fulcrum #19166 üzenetére
Azokhoz egy márkás 450 W-os is elég, a gtx 280 azért egy "kicsit" több kakaót kér . Van itt a ph-án nem egy ember aki márkás 400 W-os táppal hajtja a 4850-et . A chiftekekkel meg az a baj hogy 12 V-os ágon keveset adnak le /a videokártyáknak meg ez kell/, azért kell belőlük erősebb .
-
fulcrum
tag
Köszönöm, ezek szép számok. A kérdés azért merül fel, mert a múltkorjában egy GTX280-as 550W chieftec táppal pár percig volt csak terhelhető, utána fagyott, és minden ismerős tápját kipróbáltuk, mire egy 750Wattos chieftec bírta csak el, azzal lehetett játszani akármeddig, nem fagyott többé...
Szóval a 4850 és a 8800GTS megelégszik az 550wattal? -
-
Lenry
félisten
válasz
kgero86 #19162 üzenetére
ezt légyszíves még egyszer, átfogalmazva, mert így nem értem
mire írja a micsoda az 1919 megát?
a rendszermemóriádnak az égvilágon semmi köze a VGA memóriájához. tudtommal, ha nagyon szüksége van a VGAnak plusz RAM-ra akkor kaphat a rendszertől, de egy 512esnek nem nagyon van szüksége pluszra (és nem is vagyok biztos benne, hogy ilyet lehet-e...)
csak az integrált VGA kap a rendszerRAMból, de ha olyanod nincs, akkor más baj van, ha meg van, akkor a BIOSból tiltsd le
-
Lenry
félisten
válasz
fulcrum #19161 üzenetére
egy jó minőségű 400-as, 450-es szerintem elég
Corsair VX450, vagy egy jó FSP, Enermax, Seasonicamúgy ha körbenézel, a PH videókártya tesztjeiben mindig van fogyasztási táblázat is
itt van pl egy 4850est tartalmazó
8800GTS g92 maggal
8800GTS g80 maggalláthatod, még terhelés alatt sem érik el a 300W-ot sem
-
kgero86
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy hogyan tudom kikapcsolni azt hogy ne ossza meg a gép a rendszermemóriát vagy ne olyan sokat osszon meg,mert van egy ATI HD4850 512mb-os és most 1919mb-ot ir ki rá a gép.
előre is köszönöm!!! -
fulcrum
tag
Sziasztok!
Ati 4850 vagy nVidia 8800GTS--hez mekkora tápegységet javasoltok? A core2duo nem eszik túl sokat, de a kártyákról nem tudom, mennyit igényelnek...
Köszi -
Qru
MODERÁTOR
Fps-t nem tudok mondani mert nem emlékszem pontosan, hülyeséget meg nem írnék. Ami fix: Crysis-ban Q6600 3.5GHz, Ram 975 MHz 4-4-3-8, 8800 GTS 512 760/2200MHz DX9 1280x1024 High beállításban vissza kellett vennem az árnyékokat teljesen mert időnként berángatott hirtelen fordulásnál pl.
Teljesen azonos hw környeztben HD4850 minden maxon (DX9!) simán ment szaggatás nélkül.tzsolesz: Csökken azok hőfoka is vmelyest. Most pakoltam be a winyóm elé egy 12-es ventit és sokat jelentett nem csak a winyó hőfokán, de a vga is űsebb igaz nem sokkal.
-
Papesz01
tag
Sziasztok, pár napja vettem egy ati hd 3650 512mb-os karit, és a legtöbb játék, pl race driver grid, Pure, NFS Undercover, Cod5 ez néha jó néha nem, vagy a videónál vagy a menübe kifagy.... és kikapcsol monitor és se tovább, csak restart.... csak a gyári cd driverét tudom felrakni rá.... meg everestbe is nem látni az információkat rola.... fel nek felismeri a gép.... mert ha elindul játék akkor megy szépen, de valami nagyon nem jó vele, vigyem vissza? vagy esetleg kell valamit álitani biosba? vagy tudom is én kérlek segitsetek!!!
-
NFree
addikt
A 4850 alapon csúnyán leverte a Crysis-ban az előző 760/2200-re húzott 8800GTS 512-met.
Meg tudnád mondani mennyire? Nagyon érdekelne Igaz nekem 9800gtx-em van de tegnap megkapta a 180.48as drivert és szinte megtáltosodott
Egy kis e2200 proci van alatta 3ghz-en.
Win vista dx10 1280x1024 high 37-42 fps very high 24-26fps
A régebbi driverall 24-26 volt a high -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #19154 üzenetére
De egy teljesen referncia BFG 8800GTS 512-őm volt. Igaz azon a ref hűtő elég erős volt, volt modos volt a gts-em és azzal is elbánt, 70 fokos volt a gpu voltmoddal 760/2200-őn Crysis alatt (1280x1024 High DX9). Ref hűtővel a 4850 a 80-90 fokba is belekóstolt és akkor a környező alkatrészek hőfokáról még nem is esett szó. Bírja azt is nem arról van szó, no de nem ez a hosszú élet titka, ugye...
Ezért inkább cseréltem hűtést rajta.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #19152 üzenetére
Hát igen, a gyári hűtő (ez a többire is él) elég gyenge vagy marha hangos. Most egy VF1000 van a kártyán, az full réz és nagyon jól meghűti a vga-t. A VRM-re meg Tt bordát ragasztottam így jó a hűtése. De azért vicc komolyan, veszel egy 4xk-s vga-at és még kell (esetemben) egy 7k-s hűtő meg 1k-s borda a vrm-re. Ennyi erővel már vehettem volna egy GTX260-at is kb, ami erősebb.
Igaz elég lenne rá egy AC S1, de az ventivel meg már 3 slotot elvesz (8800GT-men az volt).Viszont az ereje kárpótol. A 4850 alapon csúnyán leverte a Crysis-ban az előző 760/2200-re húzott 8800GTS 512-met.
-
tzsolesz
nagyúr
Egyébként nekem is Sapphire radeonom van, de nem a legmeggyőzőbb. Az erővel nincs gond, az tuti. Majdnem 9600GT szintjén van, néha le is hagyja azt még magas felbontáson szűrőkkel is, nem beszélve +15% tuningról. De a minőség a Sapphire-nál már nem az elsődleges.
A te esetedben egy HD4850 Asus Glaciator lenne a nyerő.
De gondolom nem a kari erejével van gondod, hanem a hűtőjével. -
kistaska
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat mindenkinek, egy két dolgot rosszul tudtam, pont ezért jöttem ide
Üdv
-
Szivacs85
tag
Sziasztok. A múlt héten megvettem a 4670-esem és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám összekötni a pc-t a tv-mel? A karin vga,dvi és natív csatlakozó van. A TV-n(sajna nem lcd vagy plazma) rca,scart meg s-video. Van ilyen átalakító kábel? Vagy hogy oldjam meg?
-
Dyno
veterán
válasz
csomi76 #19129 üzenetére
Nem sokat segítek, de nekem is volt ma kalandom nem olyan nagy de eléggé agasztott, nekem az adatlapomon láthatod a karimat, én nekem is a 175.19 volt fennt, de lecseréltem a 180.48WHQL-re, én leszedtem elötte a régit aztán reboot és feltoltam az újjat viszont 10percig telepítette....máskor 1-2perc alatt készen van....
-
volvoguy
addikt
tehát akkor a physix funkció minden 8800as és 8600as és 8500as kariban benne van attól függetlenül, mikor kerültek forgalomba? csak driver kell hozzá?
-
tzsolesz
nagyúr
Megmondaná nekem valaki, hogy hogyan néz az ki hogy gond van a driverrel??
Mert én még az életben nem találkoztam ilyennel. 6.7 óta van ATI karim (9550, 2600XT, 4670) a 8.11-el bezárólag az életben nem volt egyikkel sem gondom.
Egy a titka: Megfelelően kell eltávolítani a régit. Ennyi.
Így hát nekem rejtély lesz ez a driver gond.
Annál inkább öcsémnek régebben a 8500GT-nél, na ott szívtunk rendesen. Egyikkel tuningolni nem lehetett, de jól mentek a játékok, a másiknál ment a tuning, de okádott minden.
Jah, és megkérdezhetem, hogy EZ MI?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
South Velen #19140 üzenetére
hát nemtom, de azért én maradok csak az nV-nél, mint jóöreg kocka
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
South Velen #19137 üzenetére
hát akkor lehet egyedi.
de mi más lenne a reakció ati drivernél?
nah, jó, emgpróbálok leszállni az ati bugos drivereiről... -
nguru
tag
8.11-es Catalyst-tal óvatosan....Nekem minden progiból (3D) kilép, sőt újraindul a gépem....Megy vissza a 8.10-es
-
csomi76
csendes tag
válasz
FireKeeper #19131 üzenetére
Köszi a tippet már próbáltam.
-
csomi76
csendes tag
Olyan gondom van hogy a videókarim [inno 8800gt]driverét nem tudom frissíteni vista alatt míg xp alatt lehet.Ha frissítem addig jutok el hogy asztal megjelenik és utánna eltünik a kép és a monitorom úgy érzékeli hogy nincs jel.A jelenlegi driver forceware 175.19 amit akartam forceware 180.48.Egyetlen köztes driver sem ment fel.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
zaja8
aktív tag
De elmondhatnám ezt pl az undercoverről is h nem változik semmit annál sem...
1024*768ba nyomom -
tzsolesz
nagyúr
Először is légy szíves és töltsd ki az adataidat (milyen alaplap, proci, ram, stb..).
Utána többet tudunk segíteni neked.
De had kérdezzem már meg, hogy a DIRT-el te miért akarsz ultra high-on játszani 8600GT-vel??
milyen felbontáson nyomod??
A DIRT elég vasigényes gamma...
-
zaja8
aktív tag
Hi all!
olyan problémám van hogy a vidkarimat(geforce 8600GT) atitools-al 540/700 órajelűt meghúztam 621/750re és semmi változás...
colin Dirtel néztem mert az eddig akadt ulra high grafikán és most ugyanúgy megy...
Miért nincs semmi változás?
help please!!! -
volvoguy
addikt
üdv. azt honnan tudhatom, hogy a kártyám - galaxy 8800GT 512Mb - Physix képes-e? az, csak a megfelelő driver kell hozzá...vagy a physix csak speciális, ugynevezett physix videókártyákkal működik (mintha régebben ezt olvastam volna) - avagy csak driver kérdése az egész?
-
Terentius
őstag
Van egy HD 4830-as Sapphire VGA-m.A Gond az,hogy a gyárilag hozzá adott 8.10-es Catalystal tökéletesen megy,de a 8.11-es már nem ézékeli,hogy van VGA.A másik:GPU-Z,everest,systemrequirementslab.co,virtualmark stb.Semmi sem ismeri fel csak a legújabb Rivatuner.Ezek közül van olyan ami azért felismeri(pontatlanul) és kamu dolgokat ír ki.Na most ilyenkor mi van?Várjak következő verziókra,amik azonnal felismerik vagy a biossal van valami gond?CCC-ben is csak annyit ír,hogy "Radeon 4800 series".Játékokkal nincsen gond.Far Cry 2-t tolom vele.Iponnál azt mondták,hogy a kártya nagyon új,ezért várjak és majd a következő catalyst stb.Az a furcsa,hogy amikor a 4850/70 kijött,akkor semmilyen hasonló hibáról nem hallottam.
-
urbi18
csendes tag
Hi
Agépem:asus a8n-sli premium
amd athlon x2 4200+
2x512 mb ram 400 mhz dual channel
Kérdés : megérné egy x1950 pro beszerelése a gépembe ? -
tzsolesz
nagyúr
válasz
b-age76 #19107 üzenetére
Aztán odafigyelj nagyon, át ne baxxon valaki valami szar kártyával...
Én agp-ben esküszöm a 1950GT, 2600pro, X1650XT-re. Az X1650Pro is jó, de hátha találsz itt a PH!-n jobbat.
Az pedig már közhely, hogy én sem vennék már a helyedben AGP-ét, de mivel te mondtad hogy kis gépigényű játékokkal nyomulsz csak, így még van értelme....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
m1sk4r #19102 üzenetére
PCI-E 16x VS 4x, a 8x kb félúton van a kettő között.
-
-
válasz
m1sk4r #19099 üzenetére
A helyzet az, hogy eléggé ködösít az AsRock, ugyanis az általad idézett szöveg sem azt írja, hogy az alaplapi PCIE csati 16x-es, hanem hogy a 16x-es PCIE kártyák működnek benne, ami igaz is. Arról egy szót sem szól, hogy a csati ténylegesen milyen sávszélességű, még a weboldalán sem. Szóval csak ködösítést látok, és simán el tudom képzelni, hogy a csati csak 8x-es.
Na, közben megnéztem másik gyártótól, ugyanilyen chipsettel (nForce 405) szerelt alaplapot, ez úgy néz ki, hogy chipset limitáció, max 8x PCIE sávszélt tud a lap (pl: GA-M61SME-S2L). Szóval ez a normális, soha nem fogod tudni 16x-be kapcsolni.
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX RX 6600 SWFT 210 - eladó!
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest