Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
Aktív témák
-
TRob1
veterán
Sziasztok!
Nekem 1 elég nagy problémám lenne. Adott 1 MSI 9800GT, és minden játék akad, még a legkisebb felbontáson is (előd 7600Gt is ment így), Vistáról wan szó (eddig is az wolt), driver a legújabb hiwatalos (180.48), de a vista által telepítettel is ez a probléma. 3d mark06 adott 2104 pontot, a hasonló wagy gyengébb karik is kapnak 10-12ezer körül.
segítsetek!köszi
ui: (p4 3.4, alapon is és 3.6-on is kb. ua)
-
Daniel
tag
válasz
halmosicsaba #19872 üzenetére
Szia Csaba!
Probald meg ezt:
http://ati.amd.com/support/drivers/xp/radeon-prer300-xp.html
-
Catalystban lehet húzni.
Most nem ugrik be mi a neve, ezen a laptopon meg nVidia van itt előttem, de asszem az utolsó menüpontok egyike, alapból letiltva, de ha engedélyezed, akkor van automata opció is, úgy magától elkezdi tuningolni a mag órajelét, és a memória órajelét is. És biztonságos szinten megáll.
Aztán ha akarod, kézzel még lehet tolni neki. -
Ice!?
őstag
Sziasztok!
Milyen progival lehet huzni egy Powercolor radeon 3850-et? -
tizeske
tag
válasz
D®. GeNy@ #19880 üzenetére
Egy gyárilag húzott kártyát még tovább húzni, Te tudod!
Határértéken van, bár alapesetben alacsonyabb, vagy ugyanolyan hőfokon kellene működnie, mint a GPU többi részének, mivel felette még "hideg" a levegő.
VRM (Voltage Regulator Module) a hátsó tápcsatlakozók felől jövő 12 V csökkenti le, így távol van mind a GPU-tól, mind a memóriamoduloktól.
A hynix memóriák 1000 MHz-re vannak hitelesítve, így a Sapphire nem kockáztatott semmit, Te viszont igen.
Javaslom, hogy csökkentsd az órajelet, amíg a hőmérséklet le nem megy 75-80 C° környékére. -
tizeske
tag
válasz
Success555 #19882 üzenetére
Szia!
Döntsd el magad!
[link] -
Sziasztok!E6550 proci,2*1024 ram,kihajta a 9800GT???
-
Antigabo
tag
Basszus nem emlékszem hogy a Riva Tunert régebbi verzióját le kell szedni mielőtt az újat felinstallálom ??? - pedig csináltam már jópárszor ...
-
D®. GeNy@
aktív tag
Hali!
Furmark-al nézegettem a stabilitást, mivel a Catalyst-el a Sapph. HD4870 Full Toxic 512MB-os kártyámat felhúztam az alap 780/1000 helyett lassan 810/1185-re.
Az új everest ugye kijelez többféle hőm.-et a vga felől, namost:Gpu dióda(DispIO) : 58-62fok
Gpu dióda(MemIO): 68-70fok
Gpu dióda(árnyaló): 65-66fok
Gpu VRM : 100fok, olykor 102(Furmark: 1280*1024, Stability-n van és 8xMSAA)
Inkább ne húzzam, mert baja lesz, vagy nem számít az a "VRM" 100fok?
A Catalyst csak az 58-62 fokot mutatja.
Egyébként eddig hibát nem okozott, csak nem tudom mire kell ügyelni, mi ne menjen a kritikus hőm. felé... -
Mantin
aktív tag
Hy all azt szeretném kérdezni hogy CPU-limites játéknál mit kellene visszavenni a beállításokból hogy ne legyen limites!?
RSV2-ről lenne szó
-
-
Mosqa
tag
Hi! Vista elszállt, nem jelentkezik be, csak fekete képernyő üdvözlőképernyő helyett, a boot displayben és biosban pedig a betűk fele lila és szemetes... Ez videókártya probléma?
-
urbi18
csendes tag
Sziasztok
Nem értem miért , de az ets-ben minden beállításon nem akad , hanem "meg-meg szalad" . Próbáltam már mindent , de semmi sem segített.
Gépem : ASUS A8N-SLI pr. , AMD Athlon X2 4200+ , 3 gb ram , sapphire x1950 pro . Ezek a hibák csak ezzel a játékkal vannak .
Mi lehet a baj ? -
baliii
senior tag
hello, lenne egy problémám:
a gépen van composite kimenet, rákötöttem azon keresztül TV-re (sima CRT Tv 55sm-es), de a kép el van csúszva, felbontás állítása nem segít (a kép a tv közepén és alján van, fennt jobbra és balra sok sok üres kihasználatlan hely van).
a kártya egy asus GF2 GTS -
halmosicsaba
csendes tag
Sziasztok, képzeljétek van eggy olyan problémám hogy win xp sp3-at használok.
És egy ati radeon 9200-m van és nemtudok megfelelő drivert leszedni hozzá sehhonan, mert az sp 3 nem támogatja őket. Tudnátok javasolni nekem valami megoldást. Kőszi. -
-
monti20
tag
válasz
Thunderzolee #19869 üzenetére
Köszi a segítséget!!!
-
válasz
monti20 #19868 üzenetére
Nos, mindhárom órajele megegyezik: 625MHz mag/1986MHz memória.
Viszont a Gainward pont egy olyan verzió, aminek a hűtése kétslotos, tehát a házból kifelé fújja a meleget.
Én azt választanám.Ráadásul ha jól néztem (Iponnál) a Gainward a legolcsóbb.
Akármelyiket is veszi meg, jó kis konfig lesz az a 4850-el kiegésztve.
-
monti20
tag
Helló!
Egyik haverom kérdezte tőlem, hogy a 3 videó kari közül melyik a legjobb vétel, ebben kéne nekem egy kis segítség.
A 3 kártya: Sapphire HD4850 512MB Sapphire Edition PCIE, Gainward 9566–BLISS HD4850 512MB PCIE vagy az MSI R4850–T2D512 HD4850 512MB PCIE??
Egy iyen gépbe szánná:
MSI K9A Platinum OEM AMD 580X CrossFire Socket-AM2 Alaplap
AMD Athlon64 X2 5400+ 2.8GHz AM2 BOX CPU
GEIL Ultra 2048MB DDR2 800MHz CL4 KITKöszi előre is!
-
Elar
senior tag
A fene.
Pedig írni akartam. Az XP3 = SP3
Egy tört, integrált SP3 at tettem fel.Off: Egyébként a hálózat is elég lassan áll fel.....
-
Pont ezt akartam kérdzeni, milyen szervízpack van azon az XP-n?
Az egy régebbi alaplap, lehet nem boldogul a szervízpackes XP-kel. Nekem a laptopom ilyen, sajna nem megy fel rá az SP3-as XP, illetve felmegy, de a driverek némelyike nem hajlandó települni, vagy hibásan települ. -
Elar
senior tag
Sziasztok
Vettem a szülőknek egy használt gépet.
K8N alaplap illetve Geforce4 Mx440 AGP8x kari. XP3
Leszedtem a legfrissebb alaplapi chipset drivert (5.11), feltettem már az új directx9-et, de nem bírok a videó driverrel. Amit az XP alapból feltol neki(56.63), viszonylag jó, de picit bántja a szemem.
Próbáltam 2 újabb drivert is, de "összeomlik" a kép. Szerencsére müxik a "visszaállítás" gomb és visszaáll a winfosos kép
Mit lehetne még megpróbálni? Hol hibázok? -
-
tomek017
tag
Hali
adott egy X1950XT
na már most. van sapphire és asus gyártótól. A sapphire oldalán 48 pixel shadel procit írnak.
Akkor a Asus gyártmánynál is ennyinek kell lenni, ugye? -
-
HodyDEATH
tag
Sziasztok!! van nekem egy ATi Radeon x1650 video karim.. menynit ér mostanába és milyenre érdemes lecserélni olyan 15 e környékéig
előre is köszi -
-
Grungy
csendes tag
Sziasztok!
VGA kártyát szeretnék venni (használt nem érdekel), kb.27000HUF áll most rendelkezésemre. A gép - amibe a kártya menne - ilyen:5000+ AMD, ASUS M2NX alaplap 430as chipset, 1Gb samsung 800Mhz mem. Milyen kártyát ajánlotok, Nvidia és Ati is jöhet. A válaszokat előre is köszönöm (ide is írtam, mert sürgős lenne a vásárlás).
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Thunderzolee #19848 üzenetére
hát nemtom, elég érdekes jelenség
bár azt a hőfokot én speciel magasnak tartom nagyon! -
vergilx
őstag
nem lehet h a vga biossal van a baj?
-
vergilx
őstag
hali!
Gépem:giga p31ds3l
C2D E8200
2x2 giga kingmax 800mhz ddr2
gainward 9600gt
vista sp1
játékokban mindig kidob vmi vga driver hibával.
mér van ez?
ujra raktam már a drivert,win reinstall is volt.
aki tud segiteni pls egy pm et dobjon -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Tud valaki HD 4870 X2 referencia összehasonlító táblázatot?
Köszi!
-
szandro
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy 9800GTX+ mennyivel fogyaszthat többet mint egy 8800GTS?
-
shteer
titán
-
Diego74
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem?
Mi a különbség a [I]referenciakártya[I] és videókártya között?
A válaszokat köszönöm. -
válasz
z0d1AK #19846 üzenetére
Nos, 79-82 fokos volt max a kártya. Ez nem túl meleg...
Kicsit toltam ezt-azt, érdekes:Flat Out 2.....................nem
Flat Out Carnage...........nem
Test Drive Unlimited.......néha picit egy-egy csík
NFS Undercover............nagyon szétesik a kép
MoH Airborn..................nem
World In Conflict............nem
BiA - Hell's Highway.......nemMi van az Undercoverben és a Test Driveban, ami miatt "meghü×ül" a VGA?
-
válasz
superecneB #19842 üzenetére
VLC-vel próbáld meg szerintem (kodekfüggetlen), és persze nem árt egy win reinstall. Ha így is marad a hiba, akkor ki kéne próbálni egy másik gépben is.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Thunderzolee #19843 üzenetére
szerintem akkor lehet memória hibás.
a nyári kari meg az okozta az ugyanilyen problémát, ill a megjavulását, hogy akk meleg volt, ami nem tett jót a ramoknak, de a levegő hűlésébel el is tünt a túlmelegedés, és a probléma is!
sztem... -
válasz
<.RicHarD.> #19844 üzenetére
Hát ezt nem néztem meg.
Eszembe jutott egy tesztprogram: Video Memory Stress 1.7, most azt futtatom éppen. (Még 40 perc.)
Ez ha jól emlékszem, video memória tesztelő alkalmazás.
Most ezt futtatva Everest 52 fokot mutat, de nem tudom, mekkora terhelésen van a GPU.Ha végzett, elindítok valami játékot, megnézem mennyire megy fel a hőfok.
DE ez a video memória tesztelő ez (bár most futtatom először, és egyelőre nem ismerem), szóval ez folyamatosan error-t ír, hibás a VGA-n levő összes memória?
-
<.RicHarD.>
tag
válasz
Thunderzolee #19843 üzenetére
Hany celsius os a vga terheles alatt ?
-
Halee!
Érdeklődnék, adott ez a 7900GT videokártya.
A hirdetésben is látszik, h tavasszal lett vásárolva (használtan), egyből Erdélybe lett vive, ott aki használta, az nem játszott vele sosem.
De most idekerült a kártya a géppel együtt (Magyarországra települt a tulaj), és most telepítve lett pár játék is.
Elkezdett játék közben mértani idomokat, vonalakat, háromszöget, négyszöget (teljes képernyőn) rajzolgatni. Először arra gondoltam az elmondottak alapján, h szaggat a játék, de most itt van nálam a gép, én meg felismertem ezt a hibát. Volt már ilyen VGA-m, az is cserés lett garanciában. Ha jól emlékszem.Ugyanakkor egyik lakótársamnak is volt nemrég (nyáron) hasonló gondja a 3850-ével, de az megjavult magától. Asszem akkoriban fórumozva arra a gondolatra jutottam, h talán a nyári nagy melegben nem volt megfelelő a hűtése. (?)
Érdeklődnék, h ez is elromlott-e, vagy esetleg ötlet valami Bios frissítés megoldhatja a gondot? Csak mert lehet már nem lesz rá garancia.
Elég ciki lesz ez nekem, ha nem lesz gari rá, mert én beszéltem rá a srácot anno, h ne vadiúj 7300GT-t vegyen 14ezerért, hanem szerzek én neki annyiért olyan kártyát, h ihaj! Aztán erre meg most kiderül, h rossz ez a VGA... ppppffffffffffff..
Bocsi, h ilyen hosszú lett.
-
superecneB
őstag
Hi!
Van 1 kis gixer nővérem gépében. Egy agps 7600GS van benne. És a probléma hogy bármilyen filmet akarnál lejátszani, lefagy. ffdshow+mplayerclassic, kmlc bármivel próbálkozol, esélytelen. Ugy lefagy h botrány... nem az kékhalál de még az se semmi resetnélkül semmi nem oldja meg a dolgot. Youtuben és egyéb videomegosztokon lehet nézegeni a dolgokat de simán filmet lejátszani nem. Játékok minden megy faszán csak a filmekkel szarakodik. Próbáltam már vagy 3-5 drivert de mindegyikkel ugyan ez volt a probléma. Gondoltam arra is h esetleg a rammokkal van vmi gikszer h esetleg cseréljem meg a 2 modult meg ilyesmi de maradt minden ugyan ugy... ötletem sincs már... Mások azt mondták kuka a VGA. De ha youtubeon tud filmet lejátszani akkor nem sokkal másabb dolgot kéne végezni akkor ha winchiről kéne vmi filmet lejátszania... Nemértem... Ráadásul 1 játék jobban szétkapja a vga-t mint 1 film...
Bármilyen akár elvetemült ötletre is vevő lennék! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
Badman 4ever #19838 üzenetére
elég régi az a kari, szóval jobban jársz egy korabeli driverrel!
-
válasz
Badman 4ever #19838 üzenetére
Tegyél vissza egy régi Catalystot, semmit nem nyersz az újjal, sőt általában el van bennük cseszve az AGP kezelése.
-
Badman 4ever
őstag
9600XT-hez felraktam 8.12-es catalystot, de amint újraindítottam a gépet, az ASUS SmartDoctorból eltűnt minden beállítási lehetőség, csak overclock panel maradt.
Újratelepítettem a SmartDoctort és minden hozzá tartozó cuccot, de változatlan maradt a helyzet. Aki tudjon segítsen. -
válasz
Zirowe #19829 üzenetére
Az ATI kártyákon van külön audio chip (Realtek), és azt közvetíti a DVI-n keresztül (fel is kell tenni külön Realtek drivert ATI kártyákhoz). Sőt, a kártyákhoz speciális DVI-HDMI átalakítót is adnak, melyek közvetítik az audio jelet is a HDMI kábelnek (a normál átalakítók úgy tudom, hogy erre nem képesek).
Az Nvidiák működését viszont nem értem, hogyan lennének képesek közvetíteni az audio kártya által kibocsátott jelet? Külön összekötöd a VGA-t az hangkarival?
-
Zirowe
nagyúr
Az ati azt csinálja,hogy mivel nem akar fizetni a hdmi jogdíjáért vmi "szürke" megoldással elérni,hogy az egyébként hang továbbítására képtelen dv-i csati hdmi átalakítóval vigye a hangot-->olvastam erről pár cikket,de nem biztos,hogy így van,ahogy leírtam.
Nvidia se tesz hang chipet a kártyáira,hanem a hdmi a videó adaton kívül képes az audio adatokat is továbbítani.
Pl: gép hdmi-jéből tv hdmi-jébe kábellel-->lesz hang; tv-ből optikával 5.1-be-->lesz hang és elvileg nincs veszteségÉn így tudom legalábbis..
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Zirowe #19821 üzenetére
Galaxy GeForce 8600GT HDMI Version -t keress, azon van natív HDMI port. De sima átalakítóval miért nem jó?
mod: Gainward Bliss 8600 GT 256 MB HDMI SilentFx - ez passzív hűtéses, ha kicsi nem jól szellőző házba rakod tuti túl fog melegedni. Vagy akkor tenned kell rá egy ventit.
-
Zirowe
nagyúr
Találtam egy ilyet:
Gainward Bliss 8600 GT 256 MB HDMI SilentFx
Ez akkor tökéletesen megfelel a célomnak? -
noname-hu
csendes tag
Helló! Lenne egy grafikai problémám ami szinte minden játékban megfigyelhető h egy "vonal" mentén az árnyék élesből átmegy homályosba vagy pl az NFS UC ben eltünik (hl2 és társaiban a golyónyomok, vér stb tünnek el). Próbáltam DX9 ben és DX10 ben is, nvidia 169-180.84 ig több féle driverrel, próbálgattam mindenféle beállitást (nVidia control panel, rivatuner, játék beáll.) de semmi változás nem volt. A videó kártyám kb max 3 hetes és mióta beüzemeltem, azóta nem változott.
a gépem:
msi 945plNeo
inte pentium D 3,5ghz
gainward 9800gt 512
2gb 800mhz ram
valaki heelp pls! nagyon zavaró tud lenni!!! -
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, htpc-be microATX alaplaphoz (2,5ghz-s amd athlon 64-es x2-es procihoz)melyik jobb választás ár/tejlesítmény/fogyasztás szempontjából:
hd 3850
8600gt vagy
8800gt?Ezeknek a kártyáknak van olyan verziója,amin hdmi van(nem átalakítós dv-i!)?
Fullhd lejátszásnál avivo és purevideo szempontjából fontos,hogy 256mb-s vagy 512mb-s a kártya?
Előre is köszi.
-
Zanik
addikt
Sziasztok!
Bátyám vett egy Asrock G43Twins-FullHD alaplapot, integrált Intel X4500 VGA-val. Összeraktuk a gépet (nem először csináltunk ilyet), de indítás után sötét monitor fogadott minket (stand by-on maradt). Van hozzá egy ilyen vicces PCI-E kártya, amint van DVI kimenet. Arról is próbáltuk, szintén semmi. Valakinek valamilyen hasonló tapasztalat intergált VGA-val, vagy valami ötlet?
-
tizeske
tag
-
baliii
senior tag
Hello, lenne egy kérdésem, vagyis problémám,
van egy monitor, ami évek óta üzemel kifogástalanul (LGL1530s). egy sima VGA portról ment, meg ment a laptopom VGA csatijárol is hibátlanul... elvittem valakihez akinek a VGA-ján 2darab DVI csati van, egyikben átalakító, rákötve egy ugyanolyan monitor mint az enyém csak 17"-ban. nos erre a helyre kötve a 15"-os monitort az "out of range" feliratot ír ki. másik gépen VGA porta kötve tökéletes, vissza--> megint ugyanaz... amikor a gépet ujrainditjuk, bejön a kép, windows, minután betöltenek a háttérben futó programok egyszercsak megint "out of range" és mindig ugyanakkor... ez valami driver hiba, vagy egy program csinálja? de akkor miért megy a másik monitor? tuti nem a monitor a rossz, mert mindenhol máshol meg, de a gép sem lehet, mert azon megy a másik monitor...
előre is köszönöm a segítséget!
üdv
mod:
ja és nálam egy GF2GTS-ről ment a monitor, a másik gépben amivel rosszul megy 3950-es radeon van (vagy hasonlo, nem tudom pontosan) és a laptopban amiröl szintén ment egy 950-es integrált 256MB-os intel kártya! -
tizeske
tag
Más gyártó, más driver, más optimalizálás. Állítsd át DX9-re, szerintem abban erősebb lesz, az már inkább kihasználja a képességeit, vagy tegyél fel 4 éves nVidia drivert, ami még DX7-re van optimalizálva.
Különben nagyon unatkozhatsz, akkor nézd meg azt is, hogy passziánsz alatt mennyi az FPS-ed, ha 25 fölött van fixen, akkor azt hiszem elmegy még egy darabig, ha nem, akkor dobd ki, csak mond meg, merre dobod.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Success555 #19811 üzenetére
ezeknél a kártyáknál még majdhogy nem sok is a a fél giga, felesleges gigást nézned
-
Sziasztok!Milyen procit vegyek?19" monitorhoz, 9600GT vagy 9800GT vagy 4850 vagy valami más???512MB elég???
-
max20
csendes tag
na hali!!!
a configom : Gigabyte GA-m57sli S4 alaplap amiben ketyeg egy AMD Athlon 4200+ -os proci ami jelenleg 2500Mhz -en fut!van még 2 db 1 gigás ramom ami 800Mhz -esek!!!
na most az a gond hogy semmit nem változtattam rajta csak videókarit cseréltem le!
kapott a masina egy gigabyte 9600Gt 512Mb ddr3 -as karit az elődje pedig egy Sapphire X1950Gt 256Mb ddr3 -as kari volt...
a gondom az volna hogy 3dmark05 ben 5000 ponttal többet kapott a 9600 gt de Cod2 ben meg kevesebb az fpsem
X1950Gt -vel 250 stabil fpsem meg volt
9600 Gt-vel meg nincs meg a 250 fps em....hozzá teszem dx7-ben!!!(és azért annyit lazán kikéne tolnia magából...)
vsync kivan kapcsolva, azért annyira kezdő ne vagyok
légyszives valaki egy használható ötletet dobjon már mert egy sceppet b..sza a csörömet -
dulifiO
aktív tag
sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne:
melyik az a legnagyobb AGP-s vidókártya, amit kihajtja rendesen a gépem.
(2x512MB 500mhz ram, AMD Athlon A64 3700+ @ 2,8Ghz)tudom, hogy pcie-vel jobban járnék, de nem érdekel
a választ előre is köszönöm szépen!
üdv.: Dulifi -
Gézengúz
addikt
hi
Alacsony felbontáson (800*600) (1024*768) csíkozódó kép mire utalhat? Már megvétele óta de mivel magas felbontáson használtam nem volt zavaró..... Jó lenne becserélni 8600 gt mondjuk egy 9600gt-re kis ráfizetéssel....... mennyi esélyem van rá?
-
sequator
senior tag
Hali!
radeon hd3450 vagy x1650Pro jobb választás játékra?
természetesen nem crysis/gta4, hanem inkább régebbi NFSek, régebbi GTAk, UT3, bf2, heroes5 stb)egy x700pro-t váltana, sajnos a keret 10-13 ezer HUF, ráadásul AGPs kell.
ha van valakinek jobb ötlete, ne tartsa magában.Sautia
-
sulep
senior tag
Szerintetek melyik VGA-nak nagyobb a fogyasztása?
X1300pro
vagy
8600GT
vagy
2600XTMi a sorrend?
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest