Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
TTomax
félisten
Visszaolvasni ugye luxus????Adott egy AGP-s 3850....dobja el,kenje a hajába?Emberünk szeretné használni,lehetőleg nem túl sok ráfordítással,mivel az alaplapjába nem sok értelmes procit lehet tenni így az nem sok alternatíva marad.csak valami átállós lap,amit meg csak az Asrock gyárt a minőséget ne firtassuk,nagyot nem lehet rajta bukni árát tudja,gari van van rá....és egy kis pentiummal messze veri az összes s478-at még alapon is...
(#18800) z0d1AK
Akkor most dobja el ugye??? -
TTomax
félisten
válasz
tzsolesz #18793 üzenetére
lehet kapni olyan Asrock lapot amin van teljes AGP port meg egy 4XPCI-E sin,de a lényeg hogy lga775 tokozású CPU-t fogad... kicsit tuningolni is lehet benne , 2,6-2,8 megvan benne egy kis pentiummal mindezt fillérekért... egy darabig el lehet vele lenni,nekem is volt ilyen...
-
tzsolesz
nagyúr
Olyan sok féle oka lehet hogy szarul megy egy játék, hogy inkább ne is részletezzük.
- agp fastwrite ki és bekapcsolása
- az agp apertura méretét vegyétek a lehető legkiesebbre
- Tegyetek még be 1G RAM-ot
- Tegyétek föl a legújabb 8.11-es driver+catalist-ot
- kapcsoljátok ki, és be a catalist-ban a catalist AI-it.
- Próbáljatok húzni a procin vagy 5-600Mhz-et (bár az a proci kb. 12Ghz-en sem lenne elég a 3850-nek, de mindegy....)Figyelj, szerintem csak a proci lesz a ludas a végén...
-
DiZasTeeR
csendes tag
Üdv. Srácok a következő problémám van. Nvidia Geforce 8600gts ( inno3d ) kártyám van, vistát használok, és a 163-asnál frissebb driverek esetén amikor ujraindítom a gépem a bootolás után, mikor már betölt az op, elsötétül a kép, majd no signallal kikapcsol a monitor, mintha nem lenne bedugva.
Tudtok ez ügyben mondani nekem valamit?
Láttam más fórumokon is hasonló problémákat, többnyire külföldieken, de megoldást ezidáig nem találtam. Remélem ti tudtok segíteni.
Xp-nél működik frissebb driverekkel is. -
thumb
aktív tag
és az vajon mitől lehet, hogy először amikor csak textura hibák voltak akkor akadásnélkül ment a vas?
-
thumb
aktív tag
-
pee13
senior tag
Megkérnék valakit, hogy mérje meg hány centit lóg túl egy accelero s1 a pci sloton! Lehet nem férne be a házamba
Előre is kösz! -
Melyik cerka pontosan? Northwood (128k L2) vagy Prescott (256k L2) magos? Előbbi esetén tök mindegy mekkora az órajele, szerintem bármelyik játék akadni fog, ami nem 2-3 évesnél régebbi, utóbbinál már van esély, hogy néhány játék akadás nélkül fog futni. De a legtöbb játék még azzal sem fog játszhatóan menni, az tuti (órajeltől függetlenűl). Ezek a cerkák semmit sem érnek, szerintem vegyél használtam egy 3 gigás P4-et, fillérekért hozzádvágják itt a PH!-n.
Egyébként ehhez a cerkához teljesítményben max egy ősrégi Radeon 9600 illik, de még tán az is túlzás lenne.
-
thumb
aktív tag
sziasztok
nemrég vettem egy agp ati hd 3850-et de akad vele a játék az összes szerintetek mi lehet a gond? amikor még nem raktam újra a gépet akkor mondjuk zanzás volt a kép (megjelenítés stb.) de egyáltalán nem akadt most meg újraraktam a gépet XP és a kép nagyon jó csakhát most már meg akad? ötlet?? THXkonfig: p4 cerka 3 Ghz, 2 gb ram 400 mhz, 400 W táp, HD 3850
mégegyszer THX
-
lsc
nagyúr
válasz
superecneB #18760 üzenetére
Tápod bírni fogja ?
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
superecneB #18760 üzenetére
Hát végül is az is jó, sőtt még erősebb mint a 2600pro. ha nem használsz Vistát, akkor az is jó lesz. Nem mintha akkora Dx10-es teljesítménye lenne szegény 2600pro/XT-nek.... Az 512Mb RAM pedig itt fontos. Az AGP-s kariknál nem szerencsés ha kevés a Vram...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
superecneB #18753 üzenetére
Max egy 2600pro nagyon olcsón.... Amúgy nem érdemes....
Bikerider: A procit húzd ameddig csak lehet.
A táp az szerintem elég lesz hozzá, de azért látogass be a 4850X2, 4870X2 topicjába is. Egyébként amikor berakod a másik kártyát, akkor első gép induláskor szedd le a drivert ami most fennt van. Majd telepítsd újra, hogy mindkét kártyát rendesen kezelje, és működjön a CF is....
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Egy Sapphire 4850 512mb Dual slott -ra estt a valasztas.
A His IeQ 4850 512mb melle.Legyszives segitsetek,mert mar viszem haza a VGA -t.
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Van egy His IceQ 4850 512mb -m.
Jo aron tudnak szerezni egy mas markaju 4850 -est.
Ha Crossfire-be szeretnem tolni akkor hogyan telepitsek drivert?
Mind a ket gyarto alltal adott drivert fel kell rakni
Elnezest a sok kerdesert de szeretnek biztosra menni
Meglepem magamat szulinapra 4850 Crossfire-ral.P5Q-E,E8400,4Gb,His 4850 512mb,FSP 700W. Tap ramelem eleg lessz.
E8400 -est felhuzzam 3.6g -re
-
superecneB
őstag
Üdv! Abban szeretnék segítséget kérni, hogy 7600GTmet szeretném lecserélni pár ezres ráfordításával. Melyik kártya a legjobb választás, egyáltalán van -e értelme?
-
joi29
őstag
válasz
tizeske #18739 üzenetére
-Ez is egy pozitiv megközelités,de az emberkét akkor sem szabad tévútra csalni,
holmi "egyszer majd ha fejlesztesz procit akkor az majd biztos kihajtja a VGA-t".
-Ilyen témát illik párbeszédben megtárgyalni a kérdezővel,a kérdést amit
feltett arra pedig illik pontosan válaszolni. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #18748 üzenetére
Igen a Ringbus-nál fejletebb a hub vezérelt. A crossbar meg nem egy mai fejlesztés, így ott nagyon is számít hány bit-es a memvezérlő.
-
tzsolesz
nagyúr
Szépen fogalmaztál, köszönöm.Mondjuk érdekes módon az én karimon GDDr3-as RAM-ok vannak, de az most hirtelen nem jut eszembe hogy HUB vezérelt, vagy Rinbus.
Valószínű ez is bele kotnyeleskedik a dologba. Igazam van?
mod: jó az aláírásod!: Köszi, én is unalmamban írtam oda... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
tzsolesz #18744 üzenetére
"Ehhez csak annyit fűznék, hogy lassan ATI-nak elég a 128, és 256 bit-es vezérlés. Az okát nem tudom."
Úgy hívják az okokat, hogy GDDR4 illetve GDDR5.
Egy egyszerű példán szemléltetve: Van x autó ami a-ból b-be el akar jutni egyszerre, minnél gyorsabban.
A végeredmény szempontjából mindegy, hogy a-ból b-be 4 sávos úton 50-el jutnak el vagy csak 2 sávos úton de 100-al mehetnek.mod: jó az aláírásod!
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
kicsigeri #18745 üzenetére
Ne vegyél 8800GTS-t, sem 9600GT-t sem (ha már van rá 30K)
, inkább elárulom neked melyik két kari között válassz:
8800GT vagy 4830. Ha nagyon NV fan vagy akkor természetesen 8800GT, vagy esetleg még 9800GT.
Ha viszont magasról teszel a FAN-ságra, akkor 4830-at tudnám ajánlani, vagy a 20%-al erősebb 4850-et. (ezt maximum használtan tudod megvenni 30-33K körüli árban)
-
kicsigeri
senior tag
Hali anniyra belemerültem itt a VGA kérdésbe, hogy nem tudom eldönteni hogy egy 9600 GT OC (új) legyen vagy pedig egy 8800 GTS (használt, vannak kétejeim a használtal kapcsolatba) max 30k van rá, valaki help.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tizeske #18743 üzenetére
nem véletlen, hogy az erősebb kártyákon 256 bites a vezérlő
Ehhez csak annyit fűznék, hogy lassan ATI-nak elég a 128, és 256 bit-es vezérlés. Az okát nem tudom.
DE:NV karikon gondolom drasztikusabb teljesítménycsökkenés lenne egy hasonló szegmensbe érkező VGA-nál. Például 9600GSO/9600GT. Kíváncsi lennék mire lennének képesek 128bit-en. Ők a felsőkategóriás VGA-kat mind mind 512bit-es vezérlővel látják el. Az ATI-nak ebben a szegmensben elég a 256bit.
-
tizeske
tag
válasz
tzsolesz #18740 üzenetére
El kell ismernem, igazad van, http://prohardver.hu/teszt/kozepkat_amd_hd4670_vga/regi-uj_kozepkategoria.html
de ....
- nem véletlen, hogy az erősebb kártyákon 256 bites a vezérlő,
- és ha lenne két ugyanolyan gpu-val szerelt azonos gyártó által készített kártya, azonos frekvencián, de más memvezzel, nagy valószínűséggel a 128 bites memvez veszítene.A 8800 GT csak példának írtam, mert erdetileg is ATI kártyára kért segítséget.
-
Vectus
csendes tag
Sziasztok!
Kellene egy kis help.
A probléma az, hogy a windows install után (mindegy, hogy vista64, vagy xp64) betöltôdik és örülök.
Csakhogy, amikor felrakom a videokártya drivert (mindegy, hogy régit, vagy újat) a win lefagy a bootlogo közben. Ha alegutóbbi mûködô konfoggal indítom, elundul, mert a win a saját alap driverét használja. Ez a hiba (szerencsére?) csak a videokártyánál jelentkezik.
Nvidia GeForce GTX260
2 napja alaplapcsere volt, az elôzô egy asus p5b volt, tökéletesen ment minden, amíg meg nem halt az alaplap.
Az úl lap egy MSI p43 neo.
Elôre is köszönöm.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
tizeske #18739 üzenetére
Én személy szerint nem vennék 128 bites VGA kártyát, inkább 3850 vs. 3870.illetve az nvidiánál a 8800 GT, ami már nem küzd gyermekbetegségekkel.
Azért ezzel nem értek egyet. Semmi baj nincs a 128bit-es memvezérlővel, hozza a 3850 teljesítményét, sőtt, sok esetben le is gyűri azt, ráadásul külön tápcsatit sem kér.
Ha a közeljövőben talál 18-19K környékén, akkor nyugodtam megveheti. 8800GT-be én meg már nem ruháznék be. Ha talál is kb. 25-30K környékén kapná csak meg, kivéve ha használtan be nem szerzi, de azt meg inkább hanyagoljuk. 8800GT helyett természetesen a 4830 a nyerő, teljesítményben és árban is jobb tőle..... -
tizeske
tag
Hitelesnek tartom az itt készült (http://prohardver.hu/teszt/ujabb_vga-cpu_parosok/parositasok_uj_szereplokkel.html) található tesztet, ha jól emlékszem nincs tuning benne, így érdemes egy kicsi ráhagyással vásárolni. Jó kérdés az is, hogy elbírja-e a régi táp az új VGA-t, illetve mi van, ha úgy dönt 3 hónap múlva, hogy kell egy nagyobb proci, hiszen a 4200+ helyére tehet 6xxx+, vagy phenon-t is, akkor újra vesz egy erősebb VGA-t.
Szerintem úgy is a pénztárca dönt, nincs mindenki nagyon elengedve.
Én személy szerint nem vennék 128 bites VGA kártyát, inkább 3850 vs. 3870.illetve az nvidiánál a 8800 GT, ami már nem küzd gyermekbetegségekkel.
Röviden: egy még fejleszthető gépbe, ne az éppen aktuális, erejéhez nézz VGA kártyát.
Arról nem is beszélve, hogy ha jól láttam, az eredeti kérdésben 1680x1050-es felbontás szerepel, feltételezem vagy egy jó 20", vagy 22" LCD monitorhoz kell, ami a mostani játékoknál bármelyik javasolt VGA-val szép képet mutat, de ne felejtsük el, hogy jövőre már lehet, hogy vissza kellene venni-e a felbontást, ami az LCD monitoroknál már Windows alatt is képminőségromláshoz vezet.
Ha nem adod el a régi VGA-t, akkor az új karit viheted tovább akkor is, ha lehetőséged lesz konfigot cserélni. -
joi29
őstag
-Nos a kiinduló kérdés m1sk4r-töl származik,amiben azt kérdezi hogy
Milyen videókártyát érdemes vennie az adott konfigba + monitor,
amit még kihajt a proci-ja?
-Proci cseréröl szó se volt benne,egyébként az hogy nem fogja kihajtani hát
enyhén szolva...
-A HD4670 kihajtásához X²6400/E8400 procikra van szükség de minimum
X²6000/E6700-as procik valamelyikére. -
tizeske
tag
válasz
_ocsisajt #18736 üzenetére
Igazad van, a VGA kezeli a feszt.
Ehez a procihoz, ha ragaszkodsz a régebbi VGA-hoz, akkor max ATI X800 (talán használtan még kapsz), nvidiát nem igazán tudok javasolni, az FX sorozat nekem nem jött be, sok gond volt velük, a 6xxx szériából több ismerősnek is beadta a kulcsot a 6600 GT, és szinte csak a hűtés, a 7xxx széria, viszont akkor már szintén modern..
Az ATI 9600 XT-ből még viszonylag sok fut, és szerintem kiszolgálná a procit is!
Vagy újabb kártya, és viszonylag kevés hibája volt az ATI 9550-nek. -
_ocsisajt
őstag
válasz
tizeske #18735 üzenetére
mint irtam ez egy KT266os lap a maga kis max 4X AGP csatolasaval... a 4X AGP 1,5V szabvanyt ir elo... a 8X meg 0.8V-ot... bar wiki szerint egy modern karinak csak azon lapoknal van problemaja amik meg nem tamogatjak a 1.5Vot(4X agp) esugye sok karinal ott virit a 4X/8X support... namindegy... akkor beprobalkozunk valami modernebb AGPs karival...
a fene sem tudja... rengeteg gepet raktam mar ossze meg szereltem oda-vissza... de ez a "tegyunk modern karit regi gepbe" style ez kimaradt nalam sajnos
(amugy egy 1900+os Palominoval jar a lap)
-
tizeske
tag
válasz
_ocsisajt #18730 üzenetére
Szia!
A foglalat ugyanaz, nem lesz probléma, de az, hogy milyen proci van benne, nem írtad, ha jól emlékszem, ezek az alaplapok, már P4 szintűek.
Ha több adatot írnál a gépről, jobban be lehetne határolni.
Az a lényeg, hogy vagy 128, vagy 256 bites legyen a VGA, mert a többi nagyon silány.
Különben Socket A-s gépben is láttam már ATI 2600 XT-t. -
tizeske
tag
válasz
Dr. Romano #18721 üzenetére
Szia!
Csipog a betöltésnél, mielőtt újraindul?
Próbáltátok-e csökkentett módban?
Ha csak a VGA csere volt, akkor nem valószínű, hogy mással lesz a probléma! (táp, AGP foglalat, driver) Főleg, hogy az eredeti Nvidia kártya visszatétele után minden jól működik.
Gondolom az nvidia drivert levettétek, mielőtt az ATI kártyát beletettétek.
Az Öcsikém gépével szívtunk, az AGP foglalat, csak BIOS frissítés után adott le elég feszültséget, de a szerelők szerint csökkentett módban plusz tápcsati nélkül is menni-e kell 2D-ben. Bár ha nincs rácsatlakoztatva, akkor a legrosszabb esetben is csak fekete képet ad, középen egy piros feliratta, de nem indul újra.
Nézzétek meg a két kártya AGP csatolóját is, idősebb lapnál, ha az első kártya sokáig volt benne, és nincs annyi érintkező rajta, akkor lehet hibás az oxidáció is.
Hirtelen ennyi!
Remélem sikerül elindítani! -
-
_ocsisajt
őstag
sziasztok!
Tudnatok segiteni a kovetkezoben?
Adott egy regi lap ami KT266os(tehat max 4X agp) ebbe kene belerakni a leheto legfickosabb vga karit amit csak lehet... viszont ugye 8X agps karik nem mennek bele, ha jol tudom... vagy tevedek? ha tevedek-ha nem mit lehetne belepasszirozni szerintetek?(legjobb kari) a tulajdonost sajnos nem tudom rabeszelni, hogy most kompletten ramot-procit-lapot csereljen... igy marad a nem 1Xru feladat
Koszonom szepen
-
Dr. Romano
veterán
joi29 & Dyno Köszi az infókat, holnap megnézzük így is a konfigot
-
joi29
őstag
válasz
-Bios reset,memória variálgatós kirakós-berakós,egyéb típusú winXP sp2-vel vagy
nélkül kipróbálása ajánlott ehhez hasonló eseteknél.Geza26
-Ehhez a procihoz sok a 4670 sőt még a 4650-is,max egy 9500Gt-t hajtana ki
vagy egy 3670-et. -
Dyno
veterán
válasz
Szió
Nekem az a véleményem hogy valami normális táppal próbáljátok ki.Ha útána is gáz van akkor passz.
-
m1sk4r
aktív tag
Sziasztok!
Adott a következő konfig nagy vonalakban:
Asrock AM2NF6G-VSTA
AMD 4200+ X2
2x1 GB DDR2 800Milyen videókártyát érdemes venni bele ATI-ból 1680x1050-es felbontás mellett, amit még kihajt a proci?
Üdv.: Robi.
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Van egy kis problémám ismerősöm gépével.
A konfigja egy S478-as alaplap 8x-os AGP-vel (sajna a konkrét típusát nem tudom); 3x512MB RAM; 2GHz Celeron CPU; 300W Deer táp; 1HDD; 2 ODD; GF 4 MX440Ma vett egy AGP-s Radeon X1650Pro-t. A helyzet az hogy a VGA csere után állandóan újraindítja magát a gép a Windows betöltő képrenyő előtt (POST van).
Lehetne gond a Windowsal is, de egy CD-s Windows Live-ról történő indítás közben is újraindul.
Kiegészítő tápcsati rádugva.Kipróbáltuk egy 400W-os Codegen táppal is (ez meghajtott már X1950Pro-t is), de ezzel is állandóan újraindul.
A vga hiba is kizárva, mert a boltból kihozott egy másik ugyan olyat és azzal is ezt a hibát produkálja.
Szerintetek mi lehet a gond? (visszatéve bele az MX440-et megint minden működik) -
Edgeri
senior tag
-
Dyno
veterán
válasz
CptMisi #18714 üzenetére
9600GT-n az 1giga ram parasztvakítás, a hd4850 meg buggzik, vegyél egy 9800GT-t vagy használtan egy 8800GTSG92-t vagy 9800GTX+-ot, a kártyádnak ha valami jobb a gyártója és garis 10K-t ér meg körülbelül, a zalmanod meg 4-5K-t.De ilyen kérdéseket, a beárazós topikba kéne.
-
CptMisi
őstag
csáó! először is nem hirdetni akarok hanem kérdezni. van egy 8600GT 256mb ddr3 hibátlan mennyit ér? a másik, hogy van egy zalman VF900Cu led vga hűtőm és elakarom adni(nem itt!mielőtt valaki félreértené) mennyit érnek külön-külön? és most 9600GT 1Gb ddr3as kártya és egy 4850 512Mb ddr3 közül melyik jobb játékokhoz, mert azt hallottam, hogy a 4850gyorsabb de mégis csak inkább geforce kari támogatásúak az új játékok
-
Edgeri
senior tag
Hali!
Vettem egy IBM ThinkCentre S51 8171-es gépet.
A specije szerint PCI Express x1, half-length, full height kártya fér bele.
Ez azt jelenti, hogy a kártya hosszúsága nem haladhat meg egy bizonyos méretet (elég kompakt a ház)?
Ha igen, akkor tudna valaki valamilyen kártyát ajánlani, ami jó lenne bele (max. 20e-ig)?Előre is köszi.
-
LGA 911
tag
köszi mindenkinek tök simán megoldottam a bajom
bementem a bontóba vettem egy pci vga-t 600ft-t
beraktam a kártya mellé pendrive-ról bootoltam és simán felment a bios
már moddoltam is sikeresed a kedvem szerintköszi a segítséget
-
válasz
Mr.Csizmás #18709 üzenetére
HD3850/256MB, szerintem használtan kapsz 15k alatt.
-
Mr.Csizmás
titán
Ok, csak annyi a kérdés, hogy az anyagiak miatt először egy ~10-15k-s vkarit tudok csak venni, majd később lenne egy nagyobb beruházás. Szóval kezdő ideiglenesnek mit tudtok ajánlani, amivel lehet is kockulni? (Nem kell Far Cry 2000x1600 fullos, csak menjen vmi jobb cucc rajt'
)
-
krupitomi
tag
válasz
Dark KillerX #18707 üzenetére
Megfogadom a tanácsod
köszi mégegyszer a segítséget.
-
krupitomi
tag
válasz
Dark KillerX #18704 üzenetére
Én is keresgettem neten pár infot róluk és a hd4850felé hajoltam ezek után meg főleg
Köszi neked is a segítséget
-
Dark KillerX
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Mr.Csizmás #18700 üzenetére
Egy HD 4850-el jobban jársz pl.
Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest