- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Furmark GPU Caps Viewer
ha minden igaz ... én nem használom. -
Dyno
veterán
Még annyit tennék hozzá hogy az Ati trayt is elprobálom indítani de ez a válasz fogad Can not initialize ATIPDLXX libary!Exiting now... mert közbe meg a vista frissitésnél tesz fel valamit a karihoz csak bizony nem CCC.
Ja meg ez a gép amibe ment P5B,E1200,2x1giga kingmax 667mhz,samu 500GB+ 2x200Gb, FSP-CRG450.
Nagyon megköszönném előre is a segítséget.
-
Uniden
csendes tag
okés köszi az ötletet megpróbálom, holnap kipróbálom... amúgy igen ref hűtős meg alapból úgy hallottam hogy ez a kártya szépen melegszik (90-100fok is tán
) szóval nem igazán tudom mi számít nála melegnek de majd megnézem h nagyobb ventri sebességnél jelentkeznek-e a problémák
-
joi29
őstag
-Bizony sőt a kis GF kártyák olykor még a csúcs 4x magos procikat is
túlszárnyalják,ha fizikai megjelenitésre van szükség egy adott játékban.
-Na persze ez csak a Physx-et támogató játékokban mérhető és észlelhető,
és ez még csak az egyik követelmény a másik ugye az a fránya meghajtó csomag
amire finoman szólva ráférne még jó néhány javítás de ott ahol működik
ott bizony tarol.
-Egyébként ebben a témában Qru a szakértő ő biztosan segít minden kérdésben. -
joi29
őstag
-Nos a kiinduló kérdés m1sk4r-töl származik,amiben azt kérdezi hogy
Milyen videókártyát érdemes vennie az adott konfigba + monitor,
amit még kihajt a proci-ja?
-Proci cseréröl szó se volt benne,egyébként az hogy nem fogja kihajtani hát
enyhén szolva...
-A HD4670 kihajtásához X²6400/E8400 procikra van szükség de minimum
X²6000/E6700-as procik valamelyikére. -
Edgeri
senior tag
-
Meh
csendes tag
Nem, nem hibrid – valami olcsóbb vidkari kellene (ideiglenesen) mert nagyon meg vagyok szorulva anyagilag, és kifüstölt a rég haldokló alaplapom (fél éve már vettem 1 új alaplapot + memóriát mert karácsonyra terveztem új gépet) de sajna nem bírta ki addig.
(Másik topikba kértem CPU-ra ajánlatot)Az új alaplapon meg PCIE van ugyebár
Lényeg az, hogy 10-15E-t tudok most rászánni vidkarira (15E már nagyon sok – inkább a 10-12E-s kategória) – tul.képp ami 1 fokkal legalább jobb, mint a régi és PCIE-s az nekem már bőven jó. Igazából a minél olcsóbb legyen, de legyen jobb, mint a régi elvet kell követnem (később úgyis veszek bele jobbat)
Lényeg az, hogy szerdáig össze kell dobnom a gépet és nagyon régóta nem foglalkoztam ilyen jellegű témával – Miután számolnom kell azzal hogy lehet hogy épp nincs sehol se olyan kari amit ajánlotok megköszönném ha minél több ajánlatot adnátok.(http://prohardver.hu/tema/core_2_duo_e2140_e2160_e2180_pentium_dual-core_e_szeria_tapasztalatok/friss.html#msg16456)
A gépen laza progik futnának - WOW,HL2 ritkán photoshop
-
tizeske
tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat, vasárnap délután rakom csak össze a gépet (új házba kerül), addig is várom a további javaslatokat!
Dyno: A 8600 GT-t egy Titan TTC-003 rendszerhűtővel hűtöm, ami a ház mögé fújja ki a meleget, így játék közben ~55-60 C°-tól nem melegedett még fel jobban. A szimpla venti, sajna csak a számítógépházban kergetné a porcicákat!
-
KubanitoS
veterán
Nem hiszem, hogy a melegedéssel lenne a gond.
Anno a 8800 GT is hasonlót csinált: reggeli bekapcsoláskor (hidegben) nem jelent meg a képen a betöltő képernyő, ahol a memóriát számolja a gép stb... ehelyett fehér és fekete hangyák harcát nézhettem, mint amikor a tévében nincs adás.
A gépet újra kellett indítani többször, mire normálisan elindult. Ezután egyszer sem hibázott a VGA, minden tökéletes volt a másnap reggeli bekapcsolásig. Ha közben kellett újraindítani a gépet, akkor sem volt semmi gond... Azt a kártyát garanciában cserélték... Sztem ez is vmi hasonló dolog lehet.
Esetleg még gyanakodhatni lehetne a monitorra is, hiszen ez a két alkatrész lett cserélve, a 4850-est is azért vettem, hogy jobban kiszolgálja az új 22-es monitort.
A monitor most várja a garanciás cserét, mert nem megfelelően működik, erősen zúg. Amikor bekövetkezett az első hszemben leírt hiba, akkor a monitor elsötétült, ki is kapcsolt, legalábbis szerintem így volt, mivel nem működött a menü gomb rajta. Szerintem ettől függetlenül tutira nem a monitor a gond okozója, de a teljes képhez ez is hozzátartozik.
-
-
Rage47
veterán
Full HD-s tv-re van csatlakoztatva a gép, de a 8600gt-n szaggat néha a 1080p-s film.:/ Milyen kártyát ajánlotok, ami jól viszi a videokat ilyen felbontásban? Úgy tudom az Ati HD-s kártyák elég jók erre a célra, pl. a 3850 megteszi? Vagy a vlc player helyett kellene más lejátsztó?
-
Fboy
aktív tag
Köszi a választ. Alapórajelen próbáltam mindent, illetve a cod4-hez (ami megy), ahhoz pont tuningolt profil van (ATT)
A kártya hőmérsékletei is jók, nem melegszik túl. Más vga-t sajnos nem tudok kipróbálni a közeljövőben. Vga vagy sima ramod döglött meg? Vga ramot mivel teszteljem? Att vagy ati tools szőrős kocka vagy ezek együtt?
Eddig ezekben sem hibázott.
-
bogingrol
aktív tag
Hat igen valahol egy kerekre forog az agyunk, nekem is azert kellene valami tesz program ami direkt a VGA-t farisztja, hogy adatokhoz tudjak jutni, no de folizzitottam a farcry-t, mindent foltosztam maxra amit lehetett es a vga-hoz koze van, ventijeimet a haz oldalan lehalkitottam total, es igy produkalt 72 celsiust (everest szerint) de holnap megnezem meg "hardware" es meressel is .
Koszonom tovabbra is -
Digitman
csendes tag
A többi sem lehetett sokkal több, GPU-Z-vel naplóztattam, amit mért az mint hasonló hőfok volt. Játokok alatt 55 fok körül, szőrős fánk kb. 20 perc után 65-66 fok. Érdekes, hogy Bios szar, csökkentett módban XP-Vista rendben, driver feltelepítve megint szar. Tele van pontokkal a kép, viszonylag szabályosan, Bios-ban össze-vissza mindenféle ASCII karakterrel.
-
bogingrol
aktív tag
tap 420 as chieftec, elvileg azert az eleg kene hogy legyen, amennyire ertek hozza....a meleg viszont esetleg szoba johet, bar a haza is chieftec bravo, tele toszva ventikkel ((6db) szal azt sem hiszem...[link]
ezen viszont gondolkodoba estem, mert asszem valahol van ennek a cikknek folytatasa is ahol a meleget nem igazan elviselo rossz minosegu tokozast taglalja a GPU-kon...ettol felek en is. -
Blindmouse_
aktív tag
Alapvetően úgy indultam neki a VGA keresésnek hogy 10k-t szánok rá, abból kijött volna egy használt 6800GT...
A tápot a faterom szekrényéből hoztam el... ergo ingyen van, 2 napja van a gépben.. overcurrent protection, inrush current protection, overvoltage protection van benne (lövésem nincs mik ezek a gyakorlatban... ha az lenne ráírva hogy 0,8bar turbonyomás sokkal inkább érteném)
pénzem alig.. ergo az a megfejtés nem egy járható út hogy "dobjál ki mindent a picsába és vegyél újat"
-
Blindmouse_
aktív tag
Ööö.. szerintem ez valami noname.. "Ms industrial gold ms 400atx p4" van a dobozára írva.. vadiúj..
a 9700-on arctic cooling hűtő volt.. a ramokon nem.. azok voltak tűzforrók...
Na ja, de lövésem nincs melyik mennyiért éri meg..
és hogy melyikből létezik eladó példány 2. hete keresek normális kártyát jó áron, de szinte semmi :/ -
Blindmouse_
aktív tag
Előfordulhat hogy naív vagyok, én inkább autót szoktam építeni mint PC-t..
aprón kint van a hirdetésem napok óta hogy keresek 6800GT-t vagy 7300/7600GT-t
Mármint melyik sok melyikért?a Radeonban nemvolt szimpi hogy 1 hét játékkal kinyiffant a 9700
Az egyik ismerős aztmondja hogy ATI, a másik hogy NVIDIA.. lassan meg már kikupálódok VGA témában magamtól :/
Én is remélem hogy a tépom jobbfajta
-
Blindmouse_
aktív tag
socket A alaplap.. gondoltam rá hogy a sempront 1.84-ről felhúzom 2GHz-re
a pénztárca véges.. nem terveztem procit venni.. VGA-t se csak ramhibás lett a radeon..a használt gainwardra nincs gari, max próbagari... az 15 körül lenne, az MSI meg 21+áfa (visszaigényelni tudom)
nem terveztem Crysist tolni rajta 3264×2448-ban tolni maxon.. 1024×760 elég szokott lenni játékban nekem. de azért dynamic light nem árt ha fut de lehet naív vagyok és a sempron miatt úgyis képregény lesz a stalker dynamicban
-
Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest