Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fenergie84 #41004 üzenetére
Nem teljesen értem, hogy nVidia kártyához miért ATI drivert raktál fel
mod: Ez esetben viszont sanszos, a memóriahiba általában pöttyözéssel/csíkózással jelentkezik.
Azt megpróbálhatod esetleg, hogy ram/gpu fesz emelés megoldja-e a problémát (ez mindenképpen csak ideiglenes megoldás, de egy rövid ideig ki lehet vele bekkelni amíg sikeról másik kártyát szerezned, persze csak ha működik).
Amúgy régi a kártya, vagy új? -
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
ati + nvidia hibrid konfig esetén akkor is kell mod hogyha nem akarok physx-et használni csak CUDA-zni vele?
-
FireKeeper
nagyúr
az lehetséges, hogy az Ati tray tools és a GPU-z nem szeretik egymást?
miután sikeresen felraktam az ATT-t, a gpu-z nem akar elindulni. op rendszer win7 business 64bit, konfig adataimnál, driver 9.12, CCC sosem volt fenn, UAC kikapcsolva, virtualizáció bekapcsolva. -
FireKeeper
nagyúr
erre valaki esetleg?
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
Van olyan driver mobility hd 2400xt-hez, XP prof alá, amin lehet használni a stream-et, mondjuk folding@home alatt? Most egy mobility modder segítségével felrakott asztalihoz való catalyst van fenn, azzal nem ismeri fel. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
skylinelaca #31566 üzenetére
olyan 30k körül van, itt a ph! aprón is van pár hirdetés, írd be a keresőbe hogy mxm.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
olisadebe #31212 üzenetére
jelenleg az ati hd 5750 1GB, de még nem igazán éri meg megvenni, kb a 4850 1GB-tal van partiban, bár mellette szól a dx11, az alacsonyabb fogyasztás és a jobb gyártástechnológia, viszont jóval drágább.
Szplöttyy: oké, akkor viszont tényleg jobban jártál a gigával. ha jól látom a NYÁK ref, csak a hűtő más, úgyhogy az sem lesz gond. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Szplöttyy #31208 üzenetére
ha veszel majd 4 giga ramot, akkor mindenképp frissíts 64bites oprendszerre, ez fontos! a 32 bites win-ek ugyanis csak 4 GB memóriát tudnak címezni, és ebben benne van a vga ram-ja is (ezért mondtam pár hsz.-szel ezelőbb, hogy nem lesz gyorsabb, sőt). ergo, ha 1GB-os a kártyád, akkor a 4GB ramból a win csak 2,8~2,9-et fog látni, szóval nem az egészet, emiatt lassulhat a géped, és feleslegesen fog benne szunnyadni 1GB ram.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
szakalistvan #31197 üzenetére
ennyiért best buy (főleg ha jól húzható
)!
smaykis: venti forog? tápod milyen? szóval néha működik/néha nem, vagy teljesen meghalt? bocsi, de kicsit nehezen tudtam kihámozni a hsz-edből
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Szplöttyy #31196 üzenetére
igen, használtak között is, ha találsz pl egy hd 4830-asat, azzal nagyon jól jársz.
Mika1227-nek: azon a kártyán abszolut felesleges az 1GB, semmivel nem lesz tőle használhatóbb (azért, nem írom, hogy nem lesz gyorsabb, mert gyorsabb lesz, csak az még mindig nem játszható fps, mert azokban a felbontásokban/beállításokban, ahova kell az 1G, oda már kevés a GPU). 4830-on nem hozott sokat az 1G, 4870 alatt full-hd-nál kisebb felbontáson/4xAA-val elég az 512 is.
más: vf 700 már nem mai gyerek, az asust meg annyira nem mondanám jobbnak a saphire-nál -
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
lacexLOL #26711 üzenetére
jó gép lesz, ddr3 pedig c2d mellé felesleges, jó lesz a ddr2 is. 4850ből pedig ne gigabyte-ot vegyél, mert a szar referenciahűtőt használják, hanem mondjuk sapphire-t, mert rövidebb a NYÁK és jó a gyári hűtőjük.
400W körül elég, de csak ha minőségi tápegységet veszel (fsp, corsair, gigabyte) -
FireKeeper
nagyúr
úgy néz ki megoldódott, bár még ma izzasztani fogom.
leszedtem a fenn levő drivert, majd reset, majd ráeresztettem a driver sweepert. láttam hogy van pár fájl, amit hiába takarítok meg vele, folyton újra ott lesz. erre fogtam magam, és megpróbáltam kézzel kitörölni őket, de akkor is folyton "újracsinálták" magukat. ezután reset következett, majd csökkentett mód, ahol ki tudtam írtani a kis szemétládákat, majd reset, fel egy régebbi nV driver, reset, és most úgy néz ki jó
nVidiát SOHA többé nem veszek -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #26248 üzenetére
a pci-e freki 100-ra beállítva a bios-ban, de az ntune meg az nvidia driver (tévedtem, nem az everest) még mindig 2500MHz-nek látja. lefutott a mark06, és érdekes volt. a tesztek közben pöpec volt minden, de a teszt végén, mielőtt betöltötte volna a következőt, elsötétült a kép, és a monitor led-je át is ment zöldből narancsba (idle)
most megpróbálom egy régebbi driverrel -
FireKeeper
nagyúr
válasz
jaja1981 #26246 üzenetére
azt hiszem auto-n, ha fix-re akarnám állítani, akkor a cpu is kézi beállításra menne, és lőttek a c'n'q -nak. de kipróbálom fix 100-on!
amit adtak hozzá az már nagyon régóta nincs fenn, de csak most nemrég kezdett szórakozni. megvan még a gyári cd, ha már más nincs, megpróbálom azzal is.
eddig csak win media playerrel filmeztem, de megnézem smplayerrel is.
és mindjárt csinálok egy 3dmarkot
kösz a tippeket! -
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy problémám, de nem tudom hogy vajon a monitor, a vga, vagy egy rossz driver/beállítás a ludas. Netezés közben, vagy filmnézésnél jön elő a jelenség (amióta előjött, még nem játszottam, szóval nem tudom, hogy játék közben van-e), mégpedig az történik, hogy egy pillanatra elszáll a kép, majd visszajön, olyan, mintha a monitor készenlétbe ment volna le, majd vissza. Ha a tálcán lévő nVidia settings-re kattintok mindig előjön, filmezés meg netezés közben változó, van, hogy egy óráig semmi, van hogy pár percenként csinálja. Egy-kétszer az is előfordult, hogy a monitor LED-je is azt mutatta, hogy lement készenlétbe, majd újra beindult, miután vadul ráncigálni kezdtem az egeret
A VGA egy geforce 7300gt, semmi tuning, semmi mod, egy VF700 van rajta, szóval a hőmérséklete is jó. driver 185.85-ös eredeti forceware, szóval nem moddolt driver, a monitor pedig egy IBM crt, az oprendszer XP SP3. az ntune-t is felraktam, és a lapom is nforce-os.
Valamint van egy pixel a monitoron, ami filmnézés közben csak kék színt mutat, de ha fölé viszem az egeret, akkor fehér lesz, mint a kurzor, szóval nem hiszem, hogy pixelhiba (meg amúgy is, CRT-nél??) és mikor újraraktam a forceware-t egy pillanatra egy csomó pixel ilyenné változott, hogy csak kék színük lett, majd pár másodperc múlva minden visszament a régibe.
Remélem sikerült érthetően leírnom, hogy mi is a hiba, és remélem hogy szoftveres gond, és nem kell a régi jó VGA-mat kukába hajítanom. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Stefa0009 #25886 üzenetére
megpróbálhatnád új driverrel, meg esetleg megnézni milyen kiterjesztésűek az adott intro videók. fura ötlet, de lehet hogy kodek kell hozzájuk.
mod: látom más is arra gondolt, így akkor nem fura ötlet. frissíthetnéd a divx-et, lehet hogy mpeg4es tömörítésűek, és hd felbontásúak, kodek nélkül az szaggathat mint állat... -
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bogyo33 #21731 üzenetére
csak én látom úgy hogy [ez a lap] nem pci-e 2.0-ás?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mustad1 #16868 üzenetére
azért elég gyorsan változik az IT, ami tavaly még jó volt most már lehet hogy korántsem az. jelen esetben is ez a helyzet, ha 35k még belefér akkor mindenképp hd4850 az ajánlott kari, 30k alatt pedig sztem a hd3870, bár ott már a 88gt is alternatíva, de a radeonoknak sok új játék jobban fekszik, ez leginkább a hd4000-es szériára igaz.
-
FireKeeper
nagyúr
aki ilyen értékben gépet vesz, valami nagyon minimálisan biztos érdekli a játék, és aztán majd jön a csalódás hogy "zsír új" gép és nem fut jól a krájszisz.
Kurcy: radeon 9600xt-pölöpixelsóder (igaz hogy csak 2.0 asszem) meg 256. komolyan meg pl hd2600 pro/xt (bár nem tudom xt-ből van-e agp-s)
-
FireKeeper
nagyúr
a 8600 gst mindenképp felejtős, nagyon rossz az ár-érték aránya...
a ph! [tesztben] még a 320-as gts-től is kikapott a 8600 gt sli, szóval ha van rá pénzed, akkor mindenképp jobban járnál egy 8800gt-vel. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5367 üzenetére
nem vagyok ideges
syn7h37ic: azt bármikor lehet. lehet nekem sem ártana
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5362 üzenetére
szvsz 6k nem pénz egy minőségi tápért, én két éve 5-ért vettem egy hokit, még jó hogy nem vitt el semmit, gyorsan le is cseréltem egy jó kis delta beles csíftekre, szóval 6k az semmi.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5358 üzenetére
van benne valami
az az ipari hulladék elég kemény voltmondjuk inkább hogy vargáné vagy kodegány
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Devastator #4969 üzenetére
jah fogsz egy fraps-ot, és kiméred, de úgy, hogy magas beállításokkal, szűrők meg ilyenek (hogy a vga terhelése max legyen), először a proci alapórajelén, aztán tuningolva, és ha a tuning hatására nagyobb mértékben megnő az órajeled, akkor a proci a szűk keresztmetszet. ha nagy hülyeségt írok, javítsatok ki...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4907 üzenetére
akkor vegyen asust. az a legjobb
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FlashBackHUN #4895 üzenetére
vegyél innót, ha szűk a keret akkor nem kell itt mega turbo OC edition 0,001ns-os rammal. inno 22k [ipon]-ban.
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper #2362 üzenetére
senki? fontos lenne...
-
FireKeeper
nagyúr
egy barátomnak egy xvid videónál késik a hang a képhez képest. állítólag magas a processzor terhelése, ezért arra gondoltam, hogy sok lehet a gépének. cpu: 1200MHz cerka, vga gef 2 mx400. vagy inkább kodek-gond? már egy rakat kodeket felpakoltattam szegény gépére, de nem segített. kezdek kifogyni az ötletekből
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #256 üzenetére
azt nemtom, talán vmi monitorozó progival (gondolom ecerest tudja) nézd a pci-e feszültségét, figyeld , hogy csökken-e. vagy még arra tudok gondolni, hogy nins rendesen bedugva, de ez csak kósza gondolat
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
sid.:Rc211v #253 üzenetére
ezt olyan kártyánál szokta kiírni, ahol van plusz tápcsati, ott is csak akkor ha az nincs bedugva, lehet hogy a lapod vagy a tápod adta meg magát
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest