- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eGPU tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
fulcrumakos
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi abba, hogy melyik notebookot érdemesebb választani:
1. Dell Studio 1535
Intel® Core™ 2 Duo Processor P8400 (2,26 GHz, 3 MB L2-Cache, 1066-MHz-FSB)
3072MB 800MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048 + 1x1024]
320 GB SATA (5.400 U/Min.)
256MB ATI® Radeon™ HD 3450 Grafikkarte
3 év garancia2. HP Pavilion dv5
Intel® Core™ 2 Duo Processor P7350 (2,0 GHz, 3 MB L2-Cache, 1066-MHz-FSB )
3072MB 667MHz Dual Channel DDR2 SDRAM [1x2048 + 1x1024]
250 GB SATA (5.400 U/Min.)
512 GB Nvidia GeForce Go 9600M GT
2 év garanciaNem akarok a legujabb 3D-s játékokkal játszani, inkább csak a 2-3 évesekkel néha (én valahogy mindig lemaradásban követem a játékokat ) de azért 3D-s tervezőprogramot szeretnék rajta használni. Árban kb egyformák.
Üdv,
Ákos -
Daemon09
őstag
válasz
birozoli7800 #21497 üzenetére
Helló!
Nincs azzal semmi gond. Ha nincs rá szükség, akkor minek pörögjön a venti. -
birozoli7800
senior tag
Szevasztokű!Az normális hogy asus 8400 gs-em hűtése windowsba valamikor 1-2 másodperce megáll? játékba még nem vettem észre mert általában a fejlahhgató rajtam van.
-
djkoxos
tag
válasz
jaja1981 #21495 üzenetére
Igen feltelepitettem amit gyárilag hozzá szoktak adni a Galaxy-khoz ez a Galaxy XTreme Tuner és avval huztam! Tény h nem a legerősebb proci ami a gépemben van de attól még valamivel többet kellett volna elérnem 3DMarkban! Egyszerüen nemértem!
Még a 2.tápcsatit is rádugtam a vga-ra mert 2db csatlakozo van rajta ez is gondolom a tuning miatt!
600ról 700ra huztam a GPU-t
1500ról 1600ra huztam a Shader-t
...és az eredmény ugyanannyi mint alapon! -
djkoxos
tag
sziasztok!
Van egy 8800GT-OC vgam ami gyárilag tuningolt memoriája van!
Namost van rajta egy jumper amivel lehet állitani a feszt neki tuning miatt.
Egyik nap kiakartam probálni a tuningot, nagyobb feszt adtam neki meg emeltem is a shader meg a GPU órajelét nem is kevéssel és SEMMIvel nem lett jobb-gyorsabb 3DMarkban!!Ugyanannyi pontot értem el vele mint tuning elött, de miért?
-
jaja1981
addikt
válasz
Jamby18 #21486 üzenetére
Igen, ahogy Diablo kolléga írta, a C'N'Q okozhat ilyen problémát.
Én is találkoztam ilyen esettel, hogy egy x2 AMD (939), nem is tudtam a win-t telepíteni amíg be volt kapcsolva, mert belefagyott.
Amúgy túl sok értelme nincs ennek a technológiának, mert csak keveset spórol a procin, és lehet, hogy instabillá teszi a rendszert. -
KubanitoS
veterán
válasz
Miki19 #21474 üzenetére
Szia!
Ha teljesen biztos vagy abban, hogy a 7600GS előtt tökéletesen működött a géped, valamint a VGA más gépben jól működik, akkor sajna ki lehet jelenteni, hogy a 4x AGP nem lesz elég neki és csak új alaplap fogja megoldani a problémát. Azért a helyedben én még kerítenék kölcsönbe egy másik 8x AGP-s kártyát és azt is kipróbálnám a gépedben, biztos ami biztos.
Ha azzal sem jó, akkor marad az alaplap cseréje. Semmiféle programtól nem várhatjuk el azt, hogy egy 4x AGP-t támpgató alaplapból 8-szorosat csináljon.
-
csacsu
tag
joestét mdkinek..apro kérdésem lenne..
96gt-nél van értelme külön állitani a shader orát a gpu orájátol?????
-
Daemon09
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek most... Meg lehet azt csinálni, hogy egy VGA bios-át ugy átirni, hogy egyik memória modult a karin ne használja? Arra gondolok, hogy ha van egy kari, amin hibás az egyik ram, akkor azt letiltani? -
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #21486 üzenetére
szorót és a feszt is visszaveszi, így kevésbé melegszik, erre meg a procihűtő kevesebbet forog....erre is megvan a maga topicja, talán az AM"/AM"+-os topic, mert ide eléggé OFF.
csináld ahogy írtam, és teszteld, majd gyere az am2/am2+-os topicba, ott többen várnának és többen is tudnak tanácsot adni, mert ez nem vga, hiba!Viszlát: 5 év gar? wow, nem egy belépő szintű gyártó, gondolom nem is belépő szintű áron, vigyed vissza nekik görcsöljenek ők vele!
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21484 üzenetére
Kapcsoljam ki a C'N'Q-t a biosban??? ez a c'n'q nem csak a venti fordulatszámát szabályozza hanem az órajelet is????
-
Viszlát
addikt
válasz
diablo1984 #21484 üzenetére
Oké, szerintem is ez a legjobb megoldás, nem kínlódom vele. Szerencsére 5 év garancia van rá. Köszi!
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #21483 üzenetére
nem, én arra gondolok, hogy mikor a cnq visszaveszi az órajelet, valahogy akkor csokizza magát össze a géped, ezért fixáld a proci szorzóját és a vcore-t! mert terhelésnél a proci megkapja a full feszt és a full órajelét ésmint írtad akkor nincs gond....próbáld ki!
Viszlát: azthittem, hogy már nem garos a karesz, lehet egy bios frissítés segíthatne rajta, bár a ritkaságokhoz nehéz bios-t találni, deha garos, akkor vidd vissza, mutasd meg nekik, és ők mondjanak rá valamit(azt már említeni sem merem, hogy hagyd megfőni és arra varrjanak gonbot....)
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21481 üzenetére
Igen mint fentebb írtam amikor rendszert raktam utána(már korábban előkészítettem) a friss AMD drivert és a Dual core optimizert.
Tehát akkor most körvonalakba húzzak kicsit a procin?????
Visszaveszi az órajelét??? simán netezés közbe fagy ki.Szerintem te játék kilépése után gondolod. -
Viszlát
addikt
válasz
diablo1984 #21459 üzenetére
Igen, most tapasztaltam először ezt a jelenséget. Megvan már két éve a kártya, eddig semmi gond nem volt vele, legalább 4x telepítettem ilyen-olyan rendszert azóta. Külön csatlakozón keresztül kapja az áramot, de maga a ventillátor az ilyen egybeépített akármi, nincs külön vezetéke (valami BGF tuning kártya ez).
Azért is érdekel a dolog, mert valszeg visszaviszem még garanciaidőben, ugyanis ez így nem állapot. Csak az az egy zavar, hogy ha fent van az nvidia driver már, akkor tökéletesen működik és semmi gond.
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #21478 üzenetére
a ramoknak adjál nyugodtan 2V-ot, a procinak meg próbáld meg a szorzóját fixálni, mert tippem szerint valahogy mikor visszaveszi az órajelét, akkor sz@rhatja össze magát! fixáld a szorzót, adj a memóknak több feszt, a proci drivert az amd oldaláról a legfrisebbet szedd le, majd telepítsd, a dual core optimalizert is!
teszteld!
Kötelező: 4850
-
Kötelező
senior tag
üdv
melyiket vegyem?
MSI 8800GTS OC 512MB (G92) 6hó gar 34k
Gainward HD 4850 512MB 2011-ig gari 35K -
smog86
senior tag
Sziasztok!
Megtudja nekem valaki mondani hogy monitornál bemeneti jelnél van olyan hogy "szeparált H/V jel" és van "különálló H/V jel". Mi a külömbség? Melyik a jobb?
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21477 üzenetére
De gondolom azért telepített mert hiányoztak róla nem?
Proci driver nem az alaplapi hanem AMD oldaláról a frissítés.
Azt hiszem 1.85 van adva a ramnak de gyári értékek,nincs emelve sem a MHz sem a Volt.Tegnap csináltam a BIOSban load defaultot.C'n'Q ra gondolsz igen bevan kapcs.
Nincs húzva semmi a gépben se RAM se proc se VGA. -
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21475 üzenetére
Igen új op.rendszerem volt dec23 amikor vettem a CPU,VGA de akkor felnyomtam mindent az alaplapi CD ről hang nforce alaplapi vezérlők,de azért most beraktam még 1szer a CD-t és telepítgetett
fel volt tolva pedig minden máskülönben nem is működött volna vagy már karácsonykor jelentkeztek volna a hibák.
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #21467 üzenetére
stabilnak tűnik a cuccod....
memtest-et elég 1 pass-ig nyomni, az memógyorsaságtól és mennyiségtől is függ, hogy mennyi idő kell neki!
everest ultimate-ben van az biztos, de írták már mások is!
gondolom új oprendszer volt, az nforce-os lan kezelést és a sata drivert nem toltad fel a winre(lan-os kékhalálokat kreál, főleg torrenteknél, a sata meg random kékhalál...) -
Miki19
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, vettem egy 7600GS-t, csak arra nem gondoltam, hogy az alaplapom viszonylag elég régi(lassan 5 éves) és nem tudja a x8 AGP-t csak a x4-t. Alapból windowsban nincs probléma, csak a játékokban csúnyák a textúrák, vonalak követik az egeret, darabokból áll az egész kép. (nehéz így leírni
)
Szerintetek is az alaplapom a hibás? Tudok valamit csinálni vele(Valami programmal vagy valami más okossággal) azonkívül, h vegyek újat?
A kártya máshol működik.Válaszotok előre is köszönöm!
Bye!
-
TGaben
tag
válasz
Köszönöm a választ,de az ATI nem megoldás nekem sajna. Van 3 nvidia,nem igazán kellene még negyediknek 1 ATI. A másik lehetőséget esetleg megpróbálhatom...
Más ötlet?
-
sarkany007
csendes tag
akkor nem hibásak csak a havernek volt pekhje ÉS A TARTOZÉKOKON KIVÜL SEMMIVEL NEM KÜLÖMBÖZIK A TÁRSAITÓL és mivel nincs tartozék ezért olcsó??? de driver cd van
-
Piero89
aktív tag
válasz
sarkany007 #21470 üzenetére
Attól hogy OEM nem hibásak,az ilyen kártyákat kész konfigokba szállítják azért nincs hozzá se doboz se semmi és ugyan olyan kártya mint a dobozos társai.
-
sarkany007
csendes tag
hello az lenne a kérdésem hogy az -oem- vgá-k mind hibásak mert a haveromnak 3vgá-ja volt oem mert az olcsobb és mindegyiknek volt valami baja
-
khron
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy a 24-es samsung monitoromon elcsúszik a kép, és állandóan auto beállítást kell nyomogatni.A vga-n két dvi kimenet van, tehát nem vga kábelen megy. Az nvidia driverre gyanakszom, mert nem tudom felrakni, kb eljut 50%-ig, és megáll a telepítés 2 verziót is próbáltam.
Kártya 8800gt xpert. -
Jamby18
senior tag
válasz
SZIA!
#21449HSZ
#21450HSZ légyszi válszolj
Stress Prime 2004 4órája fut.
Eddig ilyen eredménnyel:
Self-test 1024K passed!
Self-test 8K passed!
Self-test 10K passed!
Self-test 896K passed!
Self-test 768K passed!
Self-test 12k passed!
Self-test 14K passed!
Self-test 640K passed!
Self-test 512K passed!
Self-test 16K passed!
Lefuttattam az Everest féle stabilitási testet is 2óra szuperül lement hőmérsékletek rendben voltak proci 48-49fok,chipset 34fok vinyó 27fok. Szal tényleg nem tudom mit teszteljek mostmár. -
Nomad.ph
csendes tag
válasz
dredjudge84 #21457 üzenetére
Csatlakozom Piero89-hoz hogy inkább a 7600GT.
A ddr3-as memóriáival megveri a ddr2-es 8500GT-t. -
joi29
őstag
válasz
-A 7600GT jóval erősebb minden téren,de ha jól tudom a Palit-nak van Sonic
nevű OC-s 8500GT-je,na az már egálban van a 7600-al sőt... -
kossuth1
csendes tag
Hali!
Ha van egy 2GB-os VGA-m és mellette 4 GB rendszermemória, akkor mindezekből egy 32 bites win egyenként mennyit fog látni? thx előre is a választ
-
diablo1984
veterán
válasz
TGaben #21455 üzenetére
hali
atitoolal próbáld meg a ventiszabályzást megoldani! a hőmérséklet függvényében fogja az atitool a ventit pörgetni, úgy ahogy te állítod be! próbáld ki!
Viszlát: ezt most kezdte csak el? telepítés idejéig valami alaplapi csatiról nem tudod a ventit meghajtani?(tudom, hogy ennek nem így kellene működnie, de ez is egy megoldás) ill egy passzív hűtőt lehetne a karira feltolni!
esetleg bios frissítés a vga-don? 100 fok fölött nem sokáig muzsikál a vga, kinyekken percek alatt.... -
Piero89
aktív tag
válasz
Hello!
A 8500GT jóval gyengébben szerepel a régebbi játékokban mint a 7600GT.Az új játékokkal meg nem találtam tesztet ahol ez a két kártya lenne összehasonlítva.Egyébként mire kellene a kártya?
-
dredjudge84
őstag
Helló!
Segítség kéne abban hogy melyik vga kártyát ajánlanátok:
asus geforce 7600gt vagy gainward geforce 8500gt
A konfigom:
alaplap:asrock k8nf4g-sata2
proci:amd sempron 2800+ (64bit)
ram:512mb de lehet 1giga leszSegítségetek előre is köszönöm!
Sziasztok:Attila
-
dredjudge84
őstag
Helló!
Rövid kérdésem van. Melyik a jobb kártya?:
Asus geforce 7600gt vagy gainward geforce 8500gt?
A két kártya közül választanék egy asrock k8nf4g-sata2 alaplapba amd sempron 2800+ procihoz 512mb ddr rammal. Kérlek segítsetek. Köszi.
Üdv!
-
TGaben
tag
Sziasztok!
VGA hütő vezérléssel kapcsolatban,ha tudna valaki segíteni...
A probléma,h nem pörgeti a ventit a VGA-n. 3 különböző (nvidia MSI 8800GTX, Asus 9800GTX, MSI GTX 280) kártyával lett probálva. Mindegyiknél ugyanez a helyzet. + 2 különboző alaplappal is (965 és P43 chip) ki lett probálva. Rendszer (Vista) telepítés volt. A táp is ki lett cserélve. Driverek sok külonboző ki lett probálva. Semmi változás.
Egyedül 1 P35-ös Asus lapban működik az MSI 8800GTX ventije.Ötlet?
-
Viszlát
addikt
Üdv!
Miért lehet az, hogy a 7950GT-m nem hűti magát rendszertelepítés alatt? Nem tudtam felrakni az XP-t, mert állandóan kikapcsolt a gép. Sőt, már működő rendszerbe is betettem, de amíg nem ment fel az nvidia driver, addig semmi hűtés. Kicsit necces volt, mert a másik kártyám egy 4850-es, szóval megvártam míg lehűl a 7950, közben letöltöttem az nvidia drivert, kártya vissza, gép indít, egyből telepítő és mire végzett a telepítéssel, 128 fokos volt a kártya. Aztán újraindítás után semmi gond, egyből elkezdett pörögni és 3 perc alatt letolta 60 fokra.
V
-
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21412 üzenetére
Everest stress teszt melyik everest-nél van ez Ultimate,Home. És mint mondtad ez kidobná mi a hiba RAM,LAP?????? És everesten belül hol találom ezt az opciót(tesztet).
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21442 üzenetére
Kb. mennyi idő a memtest átlagos lefuttatási ideje tegnap 4órán át nyúzta 0 Errors.Kevés ideig futtattam volna???
-
band1103
őstag
válasz
Akkor egyet értünk
. mondjuk igaza van Jámbornak is
.
-
Jámbor
tag
válasz
Szerintem s939-es rendszerbe procit már nem szabad venni. Az egymagosok már most is eladhatatatlanok, az X2-esek pedig aranyárban vannak, akkor meg inkább platformváltás.
Szerk. Szerintem egyetlen egymagos proci sem fogja vinni a FullHD videókat HD4xxx vagy ilyesmi nV videokártya nélkül
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Piero89 #21434 üzenetére
Nem, az csak a slot működési frekvenciáját befolyásolja. Nem érdemes emelni, nem gyorsul tőle semmit a rendszer, viszont instabilitás okozhat, drasztikusabb emelés esetén akár a videókártyát is kinyírhatja. Érdemes a bios-ban (proci/ram) tuning esetén fixálni 100-re, nehogy elmásszon a fix 100-ról. Némelyik alaplap bizony növeli azt is az FSB emeléssel együtt.
-
Miki19
csendes tag
Üdv!
Olyan problémám lenne, vettem egy 7600GS-t, csak arra nem gondoltam, hogy az alaplapom viszonylag elég régi(lassan 5 éves) és nem tudja a x8 AGP-t csak a x4-t. Alapból windowsban nincs probléma, csak a játékokban csúnyák a textúrák, vonalak követik az egeret, darabokból áll az egész kép. (nehéz így leírni
)
Szerintetek is az alaplapom a hibás? Tudok valamit csinálni vele(Valami programmal vagy valami más okossággal) azonkívül, h vegyek újat?
A kártya máshol működik.Válaszotok előre is köszönöm!
Bye!
-
diablo1984
veterán
válasz
band1103 #21438 üzenetére
azt mondjuk be lehet venni a képbe, hogy az az asus lap a tunningosabb fajtából való és azt a kis venice magos procit alapfeszen 2400-on is lehet hajtani....deha mégis kevés lenne, akkor 1mega cache-s san diego 2800-on hajtva alapfeszen csak elég egy hd-s filmnek! ráadásul az sem drága manapság....de tényleg a buxa dönt, bár egy a/! nem sempron vagy cerka fajta procos, az még kellően cache-lt(l2 512)
de a 4670-es sem rossz választás, deha olcsót akar és játszani nem, akkor a 43xx a jó választás neki!
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #21437 üzenetére
"...én a 3850-est venném..." ok
. Csak akkor az ő prociával lennének majd meglepetéseid egyes HD tartalmak lejátszásakor
.
Egyébként lehet ugyanannyiért is szerezni 4670-est mint 3850-est.Jámbor: A gigáé is olyan
csak az asusé silent akár csak a sapphire-é
-
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #21428 üzenetére
Na de miért beszélünk játékokról? A srácnak HD filmekre kellene és a 3850-es nem fedi le teljesen azt a kategóriát. Viszont akkor HD4670 (UVD2) a következő versenyző mert nem csak hogy jobb HD filmekben mint a 3850 (UVD+) de kb. egy árban van vele és megegyező teljesítményűek. Tehát jobban megéri a HD4670-es. Vagy ha nincs annyi pénze akkor egy 4350-es is jobb HD-re mint egy 3850-es.
-
Piero89
aktív tag
Sziasztok!
A PCI-E órajel biosban való megváltoztatása 100mhz-ről javítana a kártya 3D-s alkalmazásokban nyújtott teljesítményén? Ettől lenne valami baja a kártyának vagy az alaplapnak?
-
norbee2244
senior tag
pedig ez lesz a megoldás a te gondodra..ismerősömnél ez miatt indulgatott újra átvittem saját tápom teszteltük vele és jó lett..tápra tessék figyelni emberek nagyon sok gondot meglehet spórolni egy jó táp vételével ami sokszor csak pár ezer forintal kerül többe és az egész géped múlik azon a pár ezresen..
-
tizeske
tag
Üdv!
A lényeg, ha van garanciád a VGA kártyára vidd vissza, ha nincs, akkor is célszerű kicserélned, mint ahogy meg is tetted.
Ha valami a válaszban nem egyértelmű, akkor légyszíves kérdezz vissza, vagy írj privát üzenetet a válaszolónak.
Általában ötleteket adunk, illetve adnak a hozzáértőbbek! -
amzso
tag
Hello!
Kérdésem az, hogy melyik a legjobb AGP-s videókártya, ami megállja a helyét a 2007-2008 körüli játékokkal is? (ha egyáltalán van ilyen)
Köszi -
diablo1984
veterán
-
trialboy
tag
szasztok!
nibitorral, ha átállítom a feszültséget a bios fájlban és azt flash-em a vga-ba akkor több feszt kap a kártya vagy nem?
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #21422 üzenetére
Basszus ezt jól benéztem. Valamiért AGP-re emlékeztem
.
PCI-E -et tényleg olcsóbban lehet kapni de akkor viszont mindenképpen egy HD4350-es a nyerő az UVD2-es HD támogatás miatt. Azzal a procival nagy szükség van az UVD2-re viszont a 3850 vagy a 3650-es csak UVD+-os. Ráadásul kijöhet 10 alatt.
Nem tom mit tudhat a 6600GT de mivel a 4350-es csak kicsivel lassabb egy 4550-től és erre viszont van összehasonlítás itt ezért azt mondhatom hogy gyorsabb lesz a 6600GT-nél a 4350-es. És olcsó! -
luw2win
őstag
Hali!
Egyik haveromnak van egy Asus 7600GT-je.Annyi a probléma hogy amikor játszott és elkezdtek bevillogni ilyen kék és fekete szutykok, a höm elég magas lett. És teljesen befagyott az egész.
Arra gondolt h poros lehetett ezért levette a teljesen a hűtőt és megtakaritotta.
Viszatette és bekapcsolásnál már a bios is fehér szaggatot csíkos volt.
Következőleg újra ki a gépből és visza be (arra gonoltunk h kontakthiba lehet). a probléme megszünt.
Kb 2ó használat után (semmi játék, csak net meg stb) újra csíkos lett és befagyott.Azóta próbáltuk ezt megismételni, de semmi haszna, maradt ugyan olyan,
Csökentett módban természetesen elindul.( csíkosan)Újrapasztázás segítene-e?
Légyszíves segítsetek!
Üdv: Máté -
safc4
csendes tag
(#21359) z0d1AK válasza safc4 (#21357) üzenetére
sztem a kártya érzékelője vagy valami hasonlója nem jó,
gondolom az alaplap az nem problémás, mivel akkor másik gépben nem hozta volna elő a problémát_______
és akkor mi a teendő???
_______
A VGA tápcsatlakozójával is lehet gond, vagy nincs megosztva a táp vezeték a VGA előtt, egy Y, vagy Z osztóval, vagy valamilyen köztes kábellel.
Egy régebbi ATI 9800 Pro VGA-val voltak ilyen gondjaim, hibás kábel miatt.
_______
mi az hogy Y vagy Z osztó??
_______
csökken a tápod watt leadása..cseréld ki egy nagyobb márkásra fps chieftec hasonlók jók lesznek 350-400as
________
ahogy olvastam hogy másoknak is ilyen problémái vannak és nekik ez nem segített
________
am kössz az ötleteket most egy geforce5600fx van benne és azzal nincs gond de nem kell neki külön csatlakozo a táphoz -
band1103
őstag
válasz
Zealot #21377 üzenetére
Ez a hsz nem ide való. Van olyan topik is hogy milyen VGA-t vegyek. Keresd fel azt is. Addig is szvsz:
Az a probléma hogy a lapod AGP-s. Ha nem az lenne akkor ajánlanék egy HD4550-est mert az minden 1080p-s x264-el megbirkózik a cpu-tól függetlenül de sajnos a leggyorsabb AGP-s kari ATI fronton a sapphire HD3850-es GDDR3-al 26-34ezer körül vagy egy asus HD3650-es GDDR3-as 23ezerért (bolti árak!). diablo1984:használt árakat írt!
A HD azt jelenti hogy a HD tartalmakat le tudja játszani de azért mondtam fentebb hogy sajnos csak ezek vannak AGP-n mert nem fog minden 1080p-s HD tartalommal megbirkózni. Ha lenne mellette egy min. x2 4200-as proci akkor nem lenne gond de ezzel a konfiggal nem lesz már full x264-es 1080p-s HD Ready.
Ez van ATI fronton. Választhatsz Nvidiát is de ahhoz nem értek. És még egyszer:
Van olyan topik is hogy milyen VGA-t vegyek -
safc4
csendes tag
http://prohardver.hu/tema/nvidia_aramellatas-jelzo_en9800gtx/hsz_1-50.html asszem ennek a felhasználónak is ez a hibája van
-
diablo1984
veterán
válasz
Zealot #21377 üzenetére
első körben 10k körül egy hd3650-est ajánlanék, vagy hd3850-est 14k-ért.
safc4: párszor már írtad, de látom a válaszokat nagyívben lesz@rod....olvass vissza, és javíts már az írásodon, mert annyi hiba van benne, hogy az értelme is sérül már a mondanivalónak!
mod: az egy 9800gtx, a tied meg egy 7600gs, hasonló a dond, nálad is lehet érintkezési hiba is, táp is lehet szar, de ezt mind leírták a többiek, csak te nem reagáltál rá... -
safc4
csendes tag
Hello nekem gf7600gs-em van és minden indításkor bejön az nvidia áramellátás-jelő-je és figyelmeztet, hogy nem kap elég tápot a kártya ezért lecsökkenti a teljesítményét, hogy ne károsodjon, és hogy ellenőrizni kell a kártya külön tápellátást biztosító kábel be van e dugva.
pls aki tud az segítsen
a csatlakozo a video kariba be van dugva már két gépen is csinált ezt általában ha jáccom plall of Duty 4 miatt meg cs sours miatt a tápom 300w am egy ideig működött vagy egy fél évig és aztán kezdte elhárom dolog van még a kábelre rákötve a video kari a floppy lejátsz meg az a valami ami a floppy alatt van
-
Zealot
tag
-
rezsobee
csendes tag
Sziasztok! Segitség kellene.Ujra huztam a gépem.Felraktam rá 1 vista x64 es rendszert.Miután végeztem eme müveletel, felraktam pl egy játékot,elinditom (siman megy semmi gáz),viszont mikor kilépek a játékbol szétesik a kép.(van amikor simán kilép semmi gond)Ezután alt+f4.A menüsornál már nincs szétesve.Viszont a felhasználoi fiokot zárolta , és ha visszalépek oda akkor megint szétesik.Felhasználó váltásal lépek akkor nem.Ugy vettem észre akkor történik amikor felbontást váltanna.Mi lehet a probléma?Elöre is köszi.
-
diablo1984
veterán
válasz
Jamby18 #21411 üzenetére
a tunningos topicban is van hozzá link, de a google-ban prime stress-ként dobja ki! nyugi, ha akkor a bios elszállt volna, akkor képet sem adna...memókat ellenőrízd először memtest86-al, próbálhatod a teljes rendszer everest stress teszt-el is(nálam az is kidobja, ha valami becsokizik), de a memteszt memóknál az egyértelműbb!
-
Jamby18
senior tag
válasz
diablo1984 #21410 üzenetére
És mi van ha most jön ki(vga)n az a hiba mikor bios-t frissítettünk és megfagyott az egész,lehet annak a levét iszom,bár akkor játékok se működnének.Orthost honnan tudom leszedni nem találtam google-val semmit.
-
Jamby18
senior tag
Ez kimaradt: Valamikor egész nap nyúzom CoD5 el 1280 full grafikán, de nincs semmi baja szépen fut,nem indul újra nem melegszik túl.
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Pár napja elkezdte a gépem csinálni azt hogy 1nap valamilyen időpontba lefagy se bill,se egér csak reset!!!!! és net,zenehallgatás alatt szóval nem is terhelve. Játékok alatt nem fagy nem hibázik semmi nincs csíkozódás lassulás.Ha reggel lefagy egész nap működik jól ha reggel nem fagy meg jó egész nap akkor meg este fagy le.Tápra nem gyanakszom mivel terhelésnél szoktak általában ilyeneket produkálni.Ma reggel a RAM okat megcseréltem eddig semmi tegnap letakarítottam a 180as drivert újraindítottam fel a gyári az 176-os volt nem volt vele semmi gáz, de este szintén netezés közbe zene megfagy ismételi magát darálva.Kékhalállal újraindul vinyó leáll MSI képernyő vinyó felpörög Boot bejön a vin. Most már tényleg nem tudok mire gyanakodni.
Jah és a rendszer dec 23án lett újrarakva amikor vettem a procit,VGA-t.És nem csinálta ezt mikor összeraktam csak pár napja és szerintem a tápnak is elégnek kell,hogy legyen.
Páran azt mondják alaplap2,5 éves MSI K9NEO ról van szó,nem melegszik semmi túl rajta prockó 39 Chipset 36fok. -
band1103
őstag
Nem biztos hogy akkor lesz igazad ha hangosabban kiabálsz vagy ha durván személyeskedsz. Megy egyébként is, mindketőtök figyelmébe ajánlom az egyik fórumtárs aláírását mely szerint Ha igazad van akkor megengedheted magadnak azt a luxust hogy nyugodt maradj. Az legyen ideges akinek nincs!
Egyszóval hagyjátok abba ez nem a fáradt gőz topik!
-
Skizz
addikt
válasz
DM-Fan #21404 üzenetére
Reméltem pedig, hogy sikerül a hsz-om első feléből kiolvasni az iróniát és a szarkazmust. A többire csak annyit, hogy az üldözési mániáddal nem tudok mit kezdeni, meg azzal sem. Meg azzal sem, hogyha én A-t mondok, te B-t. Ha a tények nem tetszenek, akkor élj tovább a saját kis világodban, nem tudok mit csinálni, de ne engem terhelj a továbbiakban a hülyeségeiddel.
-
DM-Fan
nagyúr
"Hány hardveres fogyasztásmérővel mért értéket toljunk az orrod alá, hogy ne az online kalkulákat bújd, ahol egy venti 30 wattot fogyaszt egy LED-es venti meg 60-at?"
Amely kalkulátorokat én néztem, ott a ledes venti is csak 2 W-ot fogyaszt.
"Továbbra is javaslom az olvasgatást a melyik tápegységet vegyem topikban, vagy csak egyszerűen beütöd a gugliba hogy Seasonic."
"Ha megpróbálnád megérteni a hozzászólásaim lényegét és tartalmát, és nem szállnál szembe a tényekkel, akkor ráérnél az adatlapomat és a ph!-s tagságom múltját firtatni."Továbbra is úgy kezelsz, mint egy hülye, olvasatlan barmot.
"Ne csodálkozz, ha a makacsságoddal felhúzod az agyamat."
Aha, szóval már az első HSZ-em is ellened irányult és abban veled voltam makacs. Értem.
"Minden tény az érveid ellen szól és semmi konkrétumot nem hoztál fel az online wattkalkulák és az ilyen-olyan tápajánlók mellett."
Mint ahogy te sem ellenük.
lsc: ha végigolvastad volna a HSZ-emet és nem izomból politizálnál, akkor láthatnád, hogy írtam, hogy elolvastam az általad linkelt PH-tesztet, ezért is vettem Corsair tápot. Amúgy pont azért vettem újra Chieftec-et, mert amint próbáltam átállni az olcsóbb tápokra már meg is szívtam a Corsair-rel. A Chieftec-ben eddig nem csalódtam, az csupán végelgyengül 3,5 év után.
-
lsc
nagyúr
válasz
DM-Fan #21401 üzenetére
Mielőtt szidod a corsairt javaslom olvasd el ezt, ha már ide jársz a fórumra akkor gondolom nekik hiszel . Van link a többi corsair táp tesztjéhez is . Amennyiben 15 éve raksz össze gépeket akkor talán a régi listádat frissíthetnéd, a chieftecnél vannak jobbak olcsóbban, nem csak a corsairtól . Nem személyeskedés, csak egy tanács .
-
Skizz
addikt
válasz
DM-Fan #21401 üzenetére
Hány hardveres fogyasztásmérővel mért értéket toljunk az orrod alá, hogy ne az online kalkulákat bújd, ahol egy venti 30 wattot fogyaszt egy LED-es venti meg 60-at?
Biztos ők sincsenek tisztában azzal, hogy célszerű erős rátartással tápot választani a konfighoz, mert az egy dolog, hogy 400 W-ba belefér az össz teljesítményfelvétel, csak azt sem lenne szabad elfelejteni, hogy a tápalkatrészek hogyan viszonyulnak a folyamatosan nagy terheléshez.
Attól függ milyen tápról van szó... HKC, vargáné, kodegány, igen, ezek egy idő után meghálálják ha akár a névleges teljesítményük 30-40%-át is le kell adniuk napi 6-8-12 órán keresztül, az ATX12V szabványban megadott, max. 5%-os fesz. ingadozás mellett. Továbbra is javaslom az olvasgatást a melyik tápegységet vegyem topikban, vagy csak egyszerűen beütöd a gugliba hogy Seasonic.
Pontosan erre utaltam az általad hivatkozott HSZ-emben. Az ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal csak magadat minősíted.
Ne csodálkozz, ha a makacsságoddal felhúzod az agyamat. Minden tény az érveid ellen szól és semmi konkrétumot nem hoztál fel az online wattkalkulák és az ilyen-olyan tápajánlók mellett.
Visszavehetnél picit az arcodból az alig több, mint egy éves PH-tagságoddal.
Ha megpróbálnád megérteni a hozzászólásaim lényegét és tartalmát, és nem szállnál szembe a tényekkel, akkor ráérnél az adatlapomat és a ph!-s tagságom múltját firtatni. -
DM-Fan
nagyúr
"A VGA-k dobozán feltüntetett tápajánló, no meg az onlány wattkalkula annyit ér mint a fingon füstölt kolbász, már ha érted."
Ez aztán a szakmailag megalapozott kijelentés, erős háttérismeretről és szaktudásról bizonykodik. Akkor inkább neked hiszek, mint a VGA gyártójának, aki biztos csak véletlenül ír rá ilyen ajánlott tápértéket a kártyáira. Biztos ott is olyan, hozzám - aki 15 éve rakok össze gépeket - hasonló laikus, "0 háttérismerettel és szaktudással" rendelkező egyének ülnek a tervezőasztal mellett. Biztos ők sincsenek tisztában azzal, hogy célszerű erős rátartással tápot választani a konfighoz, mert az egy dolog, hogy 400 W-ba belefér az össz teljesítményfelvétel, csak azt sem lenne szabad elfelejteni, hogy a tápalkatrészek hogyan viszonyulnak a folyamatosan nagy terheléshez.
"Ciántablettát esetleg nem javasolsz valakinek?"
Pontosan erre utaltam az általad hivatkozott HSZ-emben. Az ilyen és ehhez hasonló beszólásokkal csak magadat minősíted. Látom még a fórum alapelveinek elolvasásáig sem jutottál el és már első hozzám intézett HSZ-edben is személyeskedtél. Visszavehetnél picit az arcodból az alig több, mint egy éves PH-tagságoddal.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- eGPU tapasztalatok
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Parkside szerszám kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- ASRock Radeon RX 6900 XT Formula OC 16GB GDDR6 256bit
- 3 hónapos Sapphire Pulse AMD Radeon Rx 7900 XTX 24 GB, 33 hó garanciával!!
- RTX 3070Ti 8Gb GDDR6X Manli (Beszámítás)
- 27% Számla! Sapphire RX 7900 XTX Vapor-X 24GB GDDR6 Nitro+ Videokártya! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest