Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LG LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
simos
tag
Hi All !
Segítségre volna szükségem !
Jelenlegi vga-m: 7300GS, ami nem tudja az 1680x1050-es felbontást.
(monitorom: 22" Samsung T220)
Szert tehetnék egy X1800 GTO-ra, de "elvileg" az sem tudja!Kérdésem: új Catalyst-el esetleg ilyet majd be tudok állítani?
A driver-eket (catalyst) szokták ilyen téren fejleszteni?Előre is KÖSZÖNÖM a segítséget !!!
-
Zotyik
csendes tag
Sziasztok!
Atikmdag probléma megoldására van valakinek vmilyen tippje?
Előre is köszi!
-
bubuka71
aktív tag
Hali ! Ha a p3-as gépembe teszek egy ati hd 2600 xt karit v. 3650-et , akkor a hd filmeket is megtudom nézni rajta ? (A proci 1ghz )
-
orca28
csendes tag
Sziasztok, tegnapelött ota irok ide,most vettem egygigabyte tápot,460w-os tápot(ge-r460-v1) szerintetek ennek birnia kell a kártyám? Köszi.... Ja tegnapi kérdésem: ""sziasztok,tegnap jártam itt segitséget kérni,mert folyton széthulli,és lefagy a gépem miota betettem egy geforce9600 gt karit.egy 400-as colorsit (model:3304fpe) táp van benne. ez okozhatja?? köszi!!""
Köszönöm !! Ujfent! -
tackiness
csendes tag
válasz
diablo1984 #21291 üzenetére
Köszi a javaslatokat! Diablo! Az alaplapom bírja az1066-ot egyébként, és alig van keretem jelenleg újabb cserékre, de a tuningot szinte azt sem tudom eszik-e vagy isszák...
Bár az is lehet, hogy valamikor el kell kezdeni...
(most, pedig belebújok a tuning alfórumba és megnézem, mi is az a memória visszaosztás és milyen módon lehet procituningolni
)
-
diablo1984
veterán
válasz
tackiness #21289 üzenetére
a memókat vagy visszaosztod(olcsóbb megoldás), vagy cseréled(drágábbik) valami geilre, vagy esetleg 1066-os kingmaxra(nem tudom, hogy csípi-e a lapod)!
de visszaosztással, ha max 800-ig megy a memó Mhz-e, akkor azzal sem kellene, hogy gond legyen!
de amúgy alapórajelen tényleg kevéske a procosod, de sok tartalék van még benne!
keresd meg a lapod topicját, ott segítenek neked, hogy mit hogy lőjj be!band1103: a 9600xt idejében még a dvi-os moncsik nem igazán elterjedtek voltak, így kellett a 2 analóg technika támogatása, manapság meg elég sok helyen van dvi-os cucc, meg az s-video-t is felváltja a HDMI szabvány....
én még olyan kőkorszaki vagyok, aki d-sub-os 19"-os TFT-t használok és 72cm-es sík-katódsugárcsöves tv-m van, ergo nekem kell a d-sub és az s-video is!
-
tackiness
csendes tag
válasz
diablo1984 #21281 üzenetére
Üdv!
Több helyen is érdeklődtem és említették, hogy a proci nem biztos, hogy elég ehhez a kártyához, de csak szép sorjában. Minden nem megy egyszerre.
Azt írtad, hogy a memók kivételével jó tuningalany a konfigem!
Mit tegyek memóügyben? Tudom, ezt máshol kellene kérdeznem, de az esetleges tuning és további fejlesztés a videokártyacsere miatt folytatódhat... (és majd fog is, szerintem)
-
band1103
őstag
válasz
diablo1984 #21287 üzenetére
Hát igen erre már én is rájöttem de nem ez a fő kérdés hanem az hogy mi a tökömért volt erre szükség amikor még az ezeréves Radeon9600XT-en sem volt ilyen "korlátozás" ?
Így kevesebb alkatrész kell a karihoz kisebb gyártási költség? Vajon hány penny volt a nyereség ezzel a húzással 1 karin? Tudjátok mit? Kifizettem volna a különbséget! Menjenek vissza oda ahonnan kibújtak a spórolós felmenőikkel együtt!
Ha meg tudtam volna hogy mi volt a giga 690g- lapjával akkor rájöttem volna a megoldásra és nem főt volna a fejem hónapokon át. Így jártam. -
diablo1984
veterán
válasz
band1103 #21285 üzenetére
hogy miért? lehet annyira geyszerű a válasz, hogy a d-sub is analóg és az s-video is és egyidőben 2 analóg csati nem tud képet adni(giga 690g- lapjával volt így, hogy az integrált vga tv-outja csak akkor működött, ha dvi-os moncsi volt rákötve, d-subról nem)
nem kizért, hogy ezt a szokást beletolják a d-sub-os vga-kba is....
joi29:a konfigját nézve, valszeg a lappal együt, de nem 1 évvel korábbi lehet a procija, szerintem egy egyszerű mezei brisban g2-es lockos proci(ilyen is volt), ha mentes, akkor BE, de azt kiírta volna! naszóval ezzel a lappal 3ghz-et ki tud csavarni belőle egyszerűen, ami kell is, mert a gta4 benchmarkja is nálam a 3100mhz-as x2-esből 98%-ot használna....ergo lassan kevés a 2 mag egy ilyen optimalizálatlan sz@rhoz....
-
joi29
őstag
válasz
diablo1984 #21281 üzenetére
-Igen ha a procija Brisbane magos akkor még a hűtéssel sem lesz gondja,
de az első Windsor-oknak csak úgy mint a Brisbane-nek volt néhány szériája
amit szorzózárral forgalmaztak,a lock menteseket ezért is jelölték
Black Edition-ként,tisztelet a kivételnek. -
band1103
őstag
válasz
Gézengúz #21284 üzenetére
Ha a karidon 2 dvi foglalat van akkor az egyik dvi-i a másik dvi-d.
Ha 2 olyan kijelzőt teszel rá ami digitális kimentett használnak akkor vagy csak az egyik megy vagy csak a másik mert egyszerre csak 1 digitális kijelző lehet rádugva.
Ezt tudtam. De milyen az má' hogy a d-sub mellet nem használhatom az s-videót? -
band1103
őstag
Üdv.
Volt egy problémám egy Sapphire HD4550-el amit (#20769)-ban vetettem fel. Válaszoltatok is rá amire a (#20778)-ban reagáltam még.
A probléma annyira felizgatta a boltos kollégát hogy a nála lévő példányon elkezdett ő is próbálkozni. Ő olyan dolgot is ki tudott próbálni amit én alkatrészek hiányában nem tudtam és így megoldódott az s-video kimenet rejtélye ami a következő:
Azért nem adott ez a szerencsétlen kártya a bootolástól kezdve képet mert a d-sub-on rá volt dugva a monitorom. Amint a boltos nem a d-sub-ot használta hanem a dvi-re dugott egy kijelzőt, rögtön megjelent a jel az s-videó kimeneten. Még szerencse hogy a karin DVI-I kimenet van és így fel tudom dugni egy egyszerű dvi-i ->d-sub átalakítóval a moncsimat a dvi-re. Most már van kép a bootolástól kezdve az s-videón.Ez egy új kérdést vet fel! Mi a tökömért lehet hogy a d-sub mondhatni blokkolja az s-videó kimenetet? Csak mert a régi HD2400-en és a még régibb Radeon9600XT-n is ilyen kimenetek voltak de ott nem volt ilyen gondom.
-
joi29
őstag
válasz
tackiness #21275 üzenetére
-Igazán nem akarom elrontani az örömödet de a táp mellé vehetnél
egy kicsivel erősebb procit is mert a tiéd jelenlegi teljesítménye nemigazán
elegendő a 4830 100%-os kihajtásához.
-Persze ha van megfelelő hűtőd és sikerül a procit felhúznod a bűvös 3Ghz fölé,
akkor van rá esély hogy nem lesznek gondjaid a vga teljesítményének
a kihasználásával. -
MPowerPH
félisten
válasz
norbee2244 #21276 üzenetére
Most lekopogom, szerencsére nekem még VGA garanciával nem kellett bajlódnom. -
norbee2244
senior tag
válasz
MPowerPH #21274 üzenetére
amiket eddig beszereltem azok még bírják,de msi/asus tényleg biztos
amúgy most is sapphiret hajtok bár csak kölcsön szinten hozzá értem és még bírjatackiness: kell és inkább vegyél hozzá egy normális fsp tápot nehogy elvigye az egész rendszert a tápod..nem éri meg vele játszani
-
tackiness
csendes tag
Helló!
Kérdésem, hogy egy Sapphire ATI Radeon 4830-ason van-e tápcsatlakoztatási hely, mert képek alapján úgy tűnt nekem?
Másrészt ez így már normálisabb tápot igényel?Sajna nekem majdnem nóném tápom van...
Alaplap: Gigabyte GA-MA770-DS3
Processzor: AMD Athlon 64 X2 5200+ AM2 BOX
Memória: Kingston KVR800D2N5K2/2G
HDD: Samsung 7200rpm 250 GB és Seagate 7200 rpm 60GB
Optikai: LG Supermulti író
Videokártya: Gigabyte GV-N95TOC-512H Új videokártyát veszek holnap: Sapphire ATI RADEON HD4830 -
MPowerPH
félisten
válasz
norbee2244 #21273 üzenetére
Nem is azzal van a baj. Régen nekem is csak Sapphire -om volt, meg 4870 -ből is volt egy.
De szerintem selejt GPU -at kapnak mostanság az ATI -tól, mert elég passzívak a kártyái... De az tény, elég sok Sapphire romlik el a 4800 -as szériában.MSI is jó, de Asus a legbiztosabb.
-
MPowerPH
félisten
válasz
norbee2244 #21271 üzenetére
Sapphire -t ne végy, vannak tapasztalataim a mostani kártyáiról... Asus nem volt?
-
MPowerPH
félisten
válasz
diablo1984 #21263 üzenetére
Nagyon egyszerű a dolog. Nem CF -em van, az csak kölcsön VGA volt. 4870 X2 -vel bajlódok. A 2*1Gb meg azért annyi, mert nincs több pénzem memóriára, és a DDR3 még elég drága+tuninghoz előnyösebb mint a 2*2Gb.
XP -vel azért kínlódok, mert van egy olyan progi, ami Vista -n szarul fut, tehát XP -re vagyok kényszerülve. Am, őszintén mondva nekem nem tetszik a Vista, hányingert kapok tőle, elég hogy a notebook -on el kell viselnem... Persze, majd egyszer csinálok egy külön vinyóra Vista particiót, de most még ilyennel nem akarok szórakozni.
-
snake1977
őstag
Hali! S.O.S. help kéne, van egy 8600gt-m, asus silent-es, (ddr3 PciE), nos riva tunerrel huztam megy szépen, de ezt át szeretném ültetni a bios-ába, valaki tudja milyen progit használjak hozzá? Kellene egy bios editor, és egy flasher progi (ha lehet windows-os flasher), anno csináltam már ilyet de az agp-s kari volt, ezzel nem merek büvészkedni a régi progikkal. Linkeket irjatok, illetve ha van konkrétabb leirás az is érdekelne! Előre is köszi!
-
kem
addikt
válasz
orca28 #21266 üzenetére
Előtte nézz be ide, nehogy kib@ssz magaddal.
-
vuk777
aktív tag
Sziasztok!
szerintetek meik a jobb kari?MSI től
MSI R4870-T2D512-OC PCIE ?
MSI R4870-T2D1G- PCIE ?
vagy a SAPPHIRE-től
SAPPHIRE HD4870 TOXIC FULL DDR5 512MB PCIE ?
SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE ?köszönöm előre is a válaszpkat!!
-
Cyberpunk
félisten
válasz
MPowerPH #21250 üzenetére
Igen ez van a 32 bites operációs rendszerek csak 4 GB-nyi memóriát tudnak megcímezni. És ebbe beletartozik a VGA-n található is meg az összes többi ami a gépben található.
Ezeket le vonja és úgy jön ki a rendelkezésre álló mennyiség. Amúgy ha 2 GB memóriád van meg egy két gigás VGA-d akkor sem lesz gond simán menni fog. A gond ott van ha 4 GB memóriád van + 2GB-os VGA
De nyugodtan lehet ma már 64 bites OS-t használni én is olyan Vistát használok és teljesen jó. -
joi29
őstag
válasz
diablo1984 #21263 üzenetére
-A "lelövi"-t képletesen értettem és igen ez elég valószínűtlen,
de mindig akad egy két kivétel akinek számít a látvány ellenében az a + 2~3 fps. -
diablo1984
veterán
nem lelövi, de azt is megkell címezni és annyival kevesebbet tud címezni a rendszermemóriából! de mondjuk ez még ma is elég hajmeresztő álláspont, hogy valakinek telik 4870-es CF-re, a 2x1gb-osból, és akkor egy sz@ros xp-vel(dx9) kínlódik és 2 gb rendszermemóriával......
ilyen van? vagy tudja, hogy a vista létezik? a 4870-es az egy fullos kis dx10.1-es kari, "Let the bird fly!"
-
Thief87
csendes tag
Radeon X1950 Pro-nál mik a normális hőmérsékletek GPU és főleg GPU VRM-nek? vagyis mi kellene lenni a normális hőmérsékletnek
ha ez a kérdés is ide tartozik!
-
joi29
őstag
válasz
diablo1984 #21254 üzenetére
-Hm érdekes ilyen megközelítési oldalról még nem vizsgáltam a témát
de mindig tanul valamit az ember.
-Mindenesetre érdekes az írásban szereplő állítás miszerint: ha a vga memóriáját
bevonjuk a címzési tartományba akkor az lelövi a méretének megfelelő pl 512MB
aktív rendszermemória használatát... -
MPowerPH
félisten
válasz
diablo1984 #21254 üzenetére
Magyarul, telepítsek 64bit -es Vistat...
Mondjuk nem ez a hiba oka, az 100%.
-
diablo1984
veterán
32 bites oprendszer lévén ezek a dolgok vonatkoznak rá(részlet a vista topic 1 hsz-ból):
Miért csak 3300 megabájtnyi memóriát ismer fel a Vista?
Mert 32 bites. A memóriacímzés úgy működik, hogy egy 36 bites címtartományból (ez 2^36-on darab címet jelent) címet kap minden memóriával rendelkező eszköz a videókártyától kezdve a hangkártyán át, minden... majd ami marad, az lesz a rendszerRAM
vagyis ha van egy 512MB-s VGA-d, akkor már annyival kevesebb...
átlagosan 3300MB körül szokott lenni a "maradék" ami végülis a RAM lesz. Most lehet belekötni abba, hogy
2^36-on az valójában 64 GB, meg akkor miért 32 bitesnek és nem 36
bitesnek hívják, és ha 64 GB, akkor miért mégis csak 4GB a max?
A Pentium óta a memóriacímzés 36 biten zajlik, ezt hívják Page Address Extensionnak (PAE). Minden nem asztali Windows operációs rendszer ki is használja ezt. Nincs tiltva egyik 32 bites Win-ben sem. Csak maga a virtuális címtartomány lett korlátozva 4GB-ra.
Így a 32 bites asztali Windows operációs rendszerek 4096MB memóriát hajlandóak megcímezni.
Röviden és egyszerűen: a 32es max 4giga, a 64es meg több.
2 kérdéssel ezelőtt azt írtad, hogy a sok memórialevonogatás után kb 3300 mega RAM marad. Nekem a Vista 4GB-t ír ki, pedig 32 bites. Akkor most nagy hacker vagyok?
Nem. A Vista tudomásul vette, hogy van 4 GB-d, használni viszont nem fogja csak a megcímzett kb 3300 megát. A többi csak úgy van. -
joi29
őstag
válasz
MPowerPH #21250 üzenetére
-Érdekes ezen már mások is rágódtak,de véleményem szerint a winxp-nek
semmi köze nincs a vga fedélzeti memóriájához,legalábbis nem fér hozzá
mint adattárolási eszközhöz.
-Így szerintem a 32bit-es verziót sújtó memória korlát alól a vga memóriája kivétel.
-Persze az integrált video-kártyák a rendszermemóriát címezik így rájuk
hatással van a memória limit.
-De ha nem akkor majd valaki megcáfol... -
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne, plz erősítsetek meg abban, hogy a VGA memóriának semmi köze a rendszermemóriához, és így pl. 2*1Gb ram +2Gb videomemóriát még felismer a 32bit -es XP.
Én legalábbis így tudom, de javítsatok ki ha tévesek az ismereteim. -
Thief87
csendes tag
válasz
diablo1984 #21246 üzenetére
Ohh nagyon szépen köszi! Én csak 0.26-ot próbáltam nem is néztem utána soha h beta orvosolja a problémát
-
Thief87
csendes tag
Sziasztok! Az én kérdésem a következő lenne: asus x1950 pro-m van és 64 bites vistam. Tud valaki olyan programot ami olyasmi dolgokat tud mint ati tool vagy ati tray tool? Mert ezek nem működnek, ati tool egyszerüen nem ismeri fel a videokarim órajeleit, tray tool pedig nem indul! Előre is köszi
-
orca28
csendes tag
sziasztok,tegnap jártam itt segitséget kérni,mert folyton széthulli,és lefagy a gépem miota betettem egy geforce9600 gt karit.egy 400-as colorsit (model:3304fpe) táp van benne. ez okozhatja?? köszi!!
-
kem
addikt
-
f.szabo
tag
Üdv!
Szeretném kérni a segítségeteket, a videó kártyám egy ATi Radeon HD 3600
Amin van HDMI és DVI-D. kimenet. A monitorom egy Samsung 2233BW.
A kérdésem az lenne, hogy a DVI-D - HDMI, kábellel összeköthető e?
Mivel a hozzá adott DVI kábel túl rövid, és ilyen kábelem van, vagy vegyek egy hoszabb DVI kábelt.
köszönettel -
Steve-0
őstag
válasz
Rocco73 #21233 üzenetére
hi, új VGA-hoz egy proci is dukálna, pontosan milyen alaplap?
Max. egy HD3850-et raknék bele. Nézd meg ezt aztán mérlegelj: [link]nagyon nem lassult be a 4x PCIe alatt.
(MSI RX3850-T2D256E-OC RADEON 3850 256MB PCI-E vennék újan ~ 15e ár/érték arányban verhetetlen)
Persze alaplap proci vga a csere a legjobb megoldás már ha van rá keret
-
kem
addikt
válasz
donpel0 #21238 üzenetére
Használtál már ezelőt 2 monitoros megoldát? Szerintem nem terjesztetted ki a 2. monitorra is az asztalt, ezért ugyanazt akarja mind2-n megjelenítani, de mivel nem ugyanaz a monitorok natív felbontása, az egyik nem megy. A Vista topicban kérdezd meg,h hogyan kell kiterjeszteni az asztalt a második monitorra, én már nem emlékszem mert viszatérem XP-re.
-
kem
addikt
válasz
Rocco73 #21236 üzenetére
Én már nem nyúlnék ehhez a géphez. Kéne egy jobb alaplap meg proci ami rendesen kihajtja a videokártyát. Aztán azt is le lehet cserélni idővel, már 20k-ért vannak olyan kártyák amik elviszik a COD5-öt meg NFS Undercovert full grafikán 1440*900-ban(X2 AMD-vel is például nálam).
Vagy lecserélném 1:1-ben az egészet egy 2magos használt AMD-re ami hasonló árban van, de sokkal jobb, és komolyabb VGA-t is kihajt.
Az is lehetőség még, hogy cserélsz alaplapod valami Gigabyte-ra, aztán utáne meg veszel egy E5200-as procit, ami már van 19k körül, az fel lehet húzni E7200 szintjére ami meg 28k körül van, és ezek után jöhet egy komolyabb VGA megint 20k-ért. Remélhetőleg a ramok maradhatnak(nemtudommidvan), de ez már egy 55-60k-s összeg lenne.
-
Rocco73
csendes tag
Sziasztok!
Az alaplapomban csak 4x-es sebességű a PCI Express csatoló, bár teljes hosszúságú. Jelen pillanatban egy 8600GT van benne. Az lenne a kérdésem, hogy ez a 4x-es sebesség mennyire fogja vissza a videokarit, mert ha fejleszteni szeretnék, akkor érdemes tenni bele erősebb kártyát, s ha igen, akkor milyet? Ha nem , akkor inkább cseréljek új gépre? A konfig az adataimnál.
-
joynetmaster
csendes tag
Olyan problémám van hogy vennem kellene egy valamilyen valamire való videókarit ,ki is néztem magamnak egy viszonylag még megfizethetőt zotac gtx260 amp !2!-t de nem találom sehol semilyen árlistán csak az eredeti 260 ast,nem tudna valaki segíteni előre is köszönöm ,és lehet hogy jobb lenne egy gtx 280 de annak már valószínű tápot kellene cserélnem most egy Chieftec aktiv PFC -s 460W os tápom van de elég sok mindent hajt.Nem tudom hogy elegendő e e 240 w zabáló kártyának még .Ki mit tud erről .NEm akarok radeont.....már volt vagy kettő de sosem vált be.
-
donpel0
aktív tag
sziasztok guruk!
egy barátom kéri a segítségemet így nézzétek el, hogy nem 100%os infok állnak a rendelkezésetekre.
adatok:
radeon x1650es vga, régi moncsi: samu syncmaster 226 cw, új moncsi: samu syncmaster 223bw.latest driver van fent, software-esen be van állítva, hogy két monitort kezeljen, látja is őket a vista, de a következő a probléma:
"not optimum mode, recommended mode: 1680x1050 60hrz"
a gép bekapcsolásánál az új moncsin van a kép, de a vista belépéskor átmegy a régire.mi lehet a hiba? nagyon köszönöm segítségeteket előre is!
-
orca28
csendes tag
Sziasztok! Segitség kellene nekem,mert vettem egy gigabite geforce 9600 gt kártyát,és miota beraktam lassult a gépem is kicsit,és játék közben is kifagy,lehet annak a hibája hogy 400-as táp van benne,és 450 et ir alapkövetelménynek?? a procim egy amd 4200+ os dual,2 gb ram van még benne,ha valaki segitene megköszönném!!
-
losi73
senior tag
válasz
norbee2244 #21219 üzenetére
üdv köszi pont erre
-
losi73
senior tag
üdv egykis off tudna segiteni valaki hol találok laptop vga öszehasonlitást ill teszteket 3dmark eredményeket
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #21210 üzenetére
Köszi! Igen tudom hogy a proci kevés de ez van, beruházni meg csak 2 dologra tudok jó ideig! Esetleg tudnák venni(elég drágán) 3.8-ast még ebbe a lapba, de én úgy vettem észre hogy a kártyám elég limitált sebességű(2.53-as cerkával sem ment sokkal lassabban)inkább most kártyát cserélnék meg ramot! Nem tudom hogy 2600XT nem lenne e jobb nekem (Jó a 3850 jobb de azt se tudom miért és mennyivel). Jöttek újak, és hát én még gondoltam a következőre HIS HD2600XT 512Mb/GGGR3/ IceQ Turbo 830/1800Mhz
1860(For 512Mb)/1920(For 256Mb)Mhz (ez most mit jelent) 13000k
Bocs a sok kérdésért és azért is mert ide tettem fel nem a milyen kártyát vegyek
Itt idéznék valakit a földigilisztával kapcsolatba, csak nem merek! Ha válaszol valaki itt is akkor nem kezdem előlről
Na ezt is elcsesztem!
zOd1Ak-nak ment volna a válasz -
syC
addikt
Sziasztok!
Az, hogy egy vga randomban kékhalálozik (akár boot közben is), adódhat a vga hibáján kívül is?
-
-
kriszbon
őstag
Sziasztok! Kérdésem az lenne hogy a következő kártyák közül szerintetek melyikre lenne érdemes lecserélni a mostanit(már ha érdemes)
Msi 3850 OC 256/DDR3/690/1660/256bit 15800 (lélektani és kp határ, bár tetszik)
Powercolor HD2600XT 256/DDR4/800/1100*2/128bit 15000 (meg ez is)
Powercolor HD3650 1024/DDR2/725/800/128bit 15600 (a többi sem rosz szerintem)
Powercolor HD2600XT 512/DDR2/800/800/128bit 11700
Asus 3650 Silent Magic HTDP 512/DDR2/800/1800(szerintem 1000) 13800 Huzat van bőven a házba! Sokat olvasgatom a Hsz-et de akkor sem tudok dönteni! A konfigom nem biztos hogy elbírná! A forrófejű Prescottot még nem húztam, a ram 2Gb lenne! Segítsetek dönteni!Előre is köszönöm
-
joi29
őstag
válasz
sanyike #21206 üzenetére
-Az xp official mármint eredeti,vagy valamilyen módolt vista
skin-es hekkelt verzió?
-Mert az is okozhat gondokat,csakúgy mint ha nincs Servis pack 1,2,3
vagy esetleg .net illesztő program.
-A manuálisan úgy értem hogy nem használsz telepítő varázslót a meghajtóhoz,
hanem te a két szép kacsidal keresed ki a telepítendő meghajtó fájlokat,
amit az eszközkezelőben a display adapter vagy ismeretlen eszközben
található,meghajtó frissítése opcióval tehetsz meg.
-Mármint akkor ha az xp indulásnál nem kínálja fel ezt a lehetőséget,
de az új hardver hozzáadása is lehet egy jól használható megoldás. -
Kötelező
senior tag
üdv.
Adott egy Galaxy 9800gtx. Mi okozhatja hogy windowsban egyszer csak elszürkül a képernyő?
-
sanyike
csendes tag
mit értesz az alatt hogy manuálisan? mondjuk adott egy szűz xp nincs rajta semmi csak az alaplapi driverek. az eszközkezelőben ilyenkor a videókártyák menü alatt nem jelenik meg semmi nem? mire nyomjak, hardver változások keresésére és akkor lehet valamit kezdeni? bocsi de nem vagyok otthon szal nemtom kipróbálni csak úgy nagyjából ird le hogy mit csináljak. régebbi whql-ek vannak azokkal is ugyan ezt csinálja. arra is gondoltam hogy majd inkább lehet feldobok rá egy vistát hátha azt szereti.
köszi
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 939-es konfigom 7300GT-vel, amelyhez most kaptam egy második 7300GT-t.
Érdemes ezt SLI be kötve üzemeltetnem? A SLI előnye csak a játékoknál jelentkezik? Hétköznapi használat esetén (kevés játék, sok filmnézés) érdemesebb volna cserélnem egy jobb kártyára? Nagyon megnő a fogyasztás a SLI miatt? És ha mondjuk beszerzek egy 7900GT-t, akkor mennyivel járnék jobban fogyasztásban és teljesítményben?Köszi a válaszokat előre is!
-
xaint
csendes tag
Sziasztok! Nemrégiben megadta magát az MSI 8800gtx-em, a problémát megoldottam másik vga vásárlásával, de a dolog akkor sem hagy nyugodni. A helyzet a következő:
Az új Tomb Raider játékban felvettem a grafikát fullra, élsimítást és minden egyebet a legnagyobbra (élsimítást pedig eddig soha nem babráltam, max 2 vagy 4x). Így kezdődött minden, a játék betöltés után nem szaggatott, de a kép megakadt egy másodpercre, majd csíkozódni kezdett a kép. Ekkor Feladatkezelőből bezártam és láttam hogy az nvdisplay driver szólt hogy működése leállt de helyreállt...
Gondoltam semmi gond, visszaveszem a grafikát és kész. Innen már ez sem segített, ugyan az történt. A kép megint megakadt, hibázott. Gondoltam rá hogy driver probléma, de mivel más játékokban is ugyanez fogadott, így ezt akkor kizártam. Persze később vagy 10 régebbit és néhány bétát is próbáltam, új windows-t is telepítettem de hiába. A drivereket természetesen csökkentett módban valamilyen driver cleanerrel takarítottam le, nehogy összeakadjanak, de ez sem hozott javulást. A lényeg, hogy addig addig próbáltam, míg végül nvlddmkm.sys -sel kékhalállal nem válaszolt. Innentől a post-screen nél is szép kék csíkok jelentek meg, és a windows sem engedte többé elindulni az nvdisplay drivert, mert hibát észlelt (feladatkezelőben valami ilyesmit írt). Itt úgy éreztem, hogy valószínűleg vga memória probléma lesz. Elvittem hát a kártyát egyik barátomhoz, hogy ugyan nézzük már meg ott mit csinál. Mivel én nem vittem magammal a kiegészítő tápcsatit, neki pedig nem volt, így csak egyetlen csatlakozóval próbáltuk. Ilyenkor ugye csökkentett órajelekkel működik. Nála minden rendben ment, sehol egy kék csík, ATi driver le, Nvidia fel, cod2-ben hiba nélkül működött, persze igen kevés fps-sel. Itt nem tudtam mit gondoljak. Hazajöttem, kártya be, csak egyetlen tápcsatit adtam neki, kék csíkok, a probléma megvan. Próbáltam még egy alaplapban, ott is kék csíkok, a probléma ugyanaz. Egyetlen egy dolgot nem próbáltam még, annál a haveromnál, akinél működött, rendesen két tápcsatival. Arra is gondoltam, hogy meg kellene flashelni a vga biosát valami butított időzítésekkel, frekvenciákkal, hátha úgy még munkába fogható.Bocsássatok meg ha hosszú volt, azért várom a válaszokat, észrevételeket
-
pacers
csendes tag
Még nem probáltam lehuzni a DVI-t, majd otthon megpróbálom de gondoltam mivel akkor is ezt csinálja a moncsi amikor nem megy a PS3 ezért ez nem lehet a baj.
A köv. dolgok mennek a közös elosztóról: PC + monitor + 2x hangszóró ( 2.0 + 5.1 ) + asztali lámpa.
Ami zavaró az az hogy nem folyamatosan csinálja hogy tudni lehessen hogy mi a baja hanem valamikor elkezdi, csinálja egy darabig aztán megint jó egy ideig. Lehet hogy áramingadozás? Esetleg a szomszédnál van valami zavaró háztartási eszköz ami bezavar (villany boiler pl) falon keresztül?! :S
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Sorozatok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED világítás a lakásban
- LG LCD és LED TV-k
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy ruhás topik