Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
brembo
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 939-es gép, ami egyszercsak nem indult. Még a BIOS képe sem jelent meg, vagyis még a monitor sem kapcsolt be. Mindent eszközt egyenként kicseréltem (ramok, videokártya, táp), így csak a lap maradt, mint hibalehetőség. Azóta lapcserével is próbálkoztam és visszatettem a régi alkatrészeket, de továbbra sem indul. Nincs tippetek, mi lehet? Lehet, hogy mégis a videokártyám rossz?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: brembo
-
diablo1984
veterán
válasz
Rabbyt6 #21096 üzenetére
nincsmit!
z0d1AK: jah, az nemsok, cserébe bár a vga-n nincs venti, de a ház szellőzése 3 ventivel van huzatosra csinálva+a 12cm-es tápventi is kifelé húzza a langyot! szóval a vga-ra már szinte felesleges is egy +zajforrás!
peti_s: olcsó, olcsó, deha megveszel egy 8500gt-t, az magában egy nagy 0 és a 3650-essel mellette sem érsz el sokat, ott tud csak a 8500gt segíteni, ahol phsisX támogatottság van, ahol nem, csak egy lom a házban, míg a 9800gt az eleve egy erős kártya pX ide vagy oda, és nem válogat az oprendszerek között, nem bonyorult beaktiválni és még sorolhatnám!
de tény, ha a pX-es dolgok elterjednek, akkor bizony lehet nem árt egy másik vga is az elsődleges mellé! -
z0d1AK
nagyúr
válasz
diablo1984 #21095 üzenetére
passzívnál a 70fok terhelés alatt valóban hűsnek számít
-
Rabbyt6
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat és a tanácsokat föleg diablo1984-nak. sokat segítettél. Köszönöm mindenkinek
-
whited
addikt
alaplaposnál tudnátok segiteni?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Buldozer99 #21092 üzenetére
én igyekszem biztosra menni, bár még nincs is semmi olyan, ami forró fejű volna a gépemben
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
diablo1984 #21089 üzenetére
én már-már ettől a 70°C-tól is "írtóznék", jó, lehet ez még nem halálos, de jobb azért ha hűs a vga...
-
diablo1984
veterán
válasz
whited #21088 üzenetére
aszonták egykoron, hogy pl paszsív kariknál 100fok fölött van a határ tartós használatnál, de mondjuk ÉN nem tartom egészségesnek a 80-90fokot sem! nekem a passzív sem melegszik 70 fok fölé, úgyhogy szerintem adj fordulatot a ventinek terhelésnél, nehogy megálljon a szekér!
-
whited
addikt
sziasztok
idle 60fok load 80-85mennyire veszélyes?x1950xtx-ről van szó
ha kell megpörgetem a ventilyét -
Alister71
nagyúr
Én eljátszottam egy P45-be egy 8600GT társaságában ezt a külön physx kártya dolgot. Elég sokat kell vele kínlódni míg sikerül rábírni a rendszert, hogy úgy lássa a másik kártyát ahogy az ember elgondolja. Ati kártya társaságában meg még sokkal bonyolultabb, és a vistán nem is lehet megoldani.
1 db 9800GT többet ér magába, több számításra képes, mintha a 3650 mellé valahogy sikerül is nagy nehezen egy 8500GT-t berakni. Ezért felesleges. -
-
ÁjjLe BoBBi
tag
Hát ez csodálatos mondhatom...
-
diablo1984
veterán
válasz
Rabbyt6 #21079 üzenetére
tápod miféle?
ezek közül amit felsoroltál, én a 3870-est tudnám ajánlani, de ha a keretet kitolod 30k-ig, akkor a 4830-as is bejön a képbe!
persze, ha a tápod nem codegen és társai, mert akkor azt is cserélned kell hozzá...ÁjjLe BoBBi: 1. micsoda név
2. valszeg kimúlt a szikra a karidból, ilyen is szokott előfordulni... -
ÁjjLe BoBBi
tag
Hali!
Van egy agp-s modolt sapphire x800pro -> x800xt pe kártyám ami kifogástalanul működött hosszú ideig, míg egyik napon cod4 közben újraindult a gép, de a vga már nem bootolt, nem kaptam semmilyen képet.
Nem tudtam mire vélni az esetet, előtte soha nem csinált ilyet. Kivettem a kártyát, visszaraktam és semmi. Aztán darabokra szedtem az egész gépet majd újra összeraktam és semmi.
Utolsó próbálkozásként kicseréltem a kártyát egy régi ti4200-ra, amivel természetesen azonnal jó lett.
Átnéztem az x800-ast többször is égési nyomokat keresve, de nem találtam.Mi lehet a baja és meg lehet e csinálni, avagy van e értelme?
Segítségeket, válaszokat előre is köszönök!Üdv
Zs -
Rabbyt6
csendes tag
Sziasztok. Nagy dillemmába vagyok kérlek segítsetek. Szeretnék vásárolni egy jobb videokártyát, csak nem értek hozzá. Nagyon szeretem az FPS játékokat csak kevés a kártyám már. A keret 25000Ft. Az alaplapom PCI-E, és a tápom 400W-os.
Én is nézem ki egypárat csak nem tudom melyik lenne jó:
Sapphire Radeon HD4670 1GB PCIe
Gainward HD 4650 1024MB PCIe
ATI Radeon HD 4670 1024MB PCIe
Gainward HD 4650 1024MB PCIe
Sapphire Radeon HD3850 512MB PCIe
Sapphire Radeon HD3870 512MB PCIe
GIGABYTE GV-R467D3-512I 512MB PCIe
Szerintem ezek férnek bele a keretbe, meg ezek jók, de várom a válaszotok és tanácsaitok. -
joi29
őstag
válasz
peti_s #21067 üzenetére
-Hú látom csúnyán lerohantak pedig jó fele kapizsgálsz.
-A 8500GT elfogadható megoldás egy olcsó Physix rendszer kiépítésénél,
a számítási kapacitása kb. megegyezik az Ageia gyorsító kártyák teljesítményével.
-Viszont két változata létezik a régi G86-os,a shaderprocikat "csak"
900mhz-en hajtja az újabb kiadásban viszont a G96 gpu van,
amiben ezek 1400Mhz-en ketyegnek.
-Viszont mielőtt belefognál jól rágd meg a témát sőt ha tudsz kölcsönbe
szerezni egy akármilyen kis 8400GS-t azzal csinálhatnál egy főpróbát,
még mielőtt vennél egy a "semilyen" egyéb dologra fel nem használható vga-t. -
bubuka71
aktív tag
hali minden ati kari tudja a cf-t ?
-
-
DJ.Gróf
aktív tag
válasz
diablo1984 #21019 üzenetére
Sikerült elkapnom egy kék halált.
nv4_disp -et ír benne.
-
-
Sunsetjoy
aktív tag
Sziasztok!
Egy videókártyában gondolkodom a tesóm gépébe. Korábban egy AGP-s Radeon 9600 pro volt a régi alaplappal, ami megmakkant. A kártyának nagyon jól ki volt használva a TV-OUTja, egyértelmű célokkal.
Az új alaplap (a régi proci meg memóriák miatt) kényszerűségből, illetve újításból immáron PCI-e grafikus csatolóval van- Asrock K8NF6G-VSTA.
Így az én régebbi nVidia 7300GT-m (DDR3) került bele, de sajnos az a fajta, amin 2 dvi kimenet van, tv-out nélkül.Kérdésem az lenne, hogy egy 7300 gt szintjén (vagy picivel jobb, hótmindegy, hogy ati vagy nvidia) melyik az ajánlott PCI-e videókártya, amin van TV-out, a régi hagyományos (S-Video - nem a kompozit sárga dugaszos megoldás)? Ja és azért olyan 10-20 között legyen maximum árban, meg ne legyen országos hiánycikk
Találtam azért egy-kettőt, de a segítség ahhoz kellene, hogy melyik éri meg az előbb említett kritériumok mellett? -
tizeske
tag
válasz
Alister71 #21066 üzenetére
Számomra ez azért érdekes, mert sok fórumozónak van gondja a saját VGA-hoz tartozó driverrel is.
Arról nem is beszélve, hogy sem a CF, sem az SLI két VGA-ja sem adja ki a kártyák valós teljesítményét, hanem csak az 50-60% plusz jön le (általában).
Azért érdekes, és tiszteletre méltó a próbálkozás! -
Roland35
tag
válasz
de asztalim van...
... nemcsak azért venném... mert asztalimba 4870-van és azon mennek a játékok ... csak mégis... meddig birná az a laptop...
Ui: És valaki nemtudja hogy mikor jönnek ki valami uj laptop vga-K.... mert csak 9600gt-t lehet kapni 200k körül... olcsobban nincs jobb vga-s...?
Előre is köszi.
-
peti_s
addikt
-
diablo1984
veterán
válasz
Roland35 #21058 üzenetére
laptopba kell vga? jah, ez valahogy nem jött le! egyrészt azokba k*rva drága, de asszem a 98xx-as szériából is van valami laptopokba, de sehol sem lehet kapni, mert drágaság! abba jó még a 9600gt, valszeg azzal kerül majd a szemétbe is, mert a laptop bővíthetősége amúgy is korlátozottabb, mint egy asztali gépé!
-
diablo1984
veterán
válasz
z0d1AK #21056 üzenetére
szerintem a szorzót nem fixáltad, megvan erre is a topic, nézd át, könnyen lehet plusszt nyerni...
peti_s: hú hallod, te messze állsz még ettől a technikától, az még hagyjám, hogy különböző tipusszámú ati-k(pl 3850 és 3870-es) CF-be köthetőel, de CF-es lapba nem tudsz SLI-t építeni és fordítva sem! azmeg, hogy a két gyártó kártyáid mixeld, na az egetverő baromság!
felejtsd el, vagy másik 3650-est tolsz az ilyen karid mellé, vagy veszel egy nagyobbat helyette, de nem mellé!
-
Roland35
tag
válasz
de asztalim van...
... nemcsak azért venném... mert asztalimba 4870-van és azon mennek a játékok ... csak mégis... meddig birná az a laptop...
Ui: És valaki nemtudja hogy mikor jönnek ki valami uj laptop vga-K.... mert csak 9600gt-t lehet kapni 200k körül... olcsobban nincs jobb vga-s...?
Előre is köszi.
-
peti_s
addikt
Sziasztok!
Én azt szeretném tudni hogy, mivel az alaplapom támogatja a CrossFire-t, hogy ha vennék a 3650-sem mellé egy 8500 GT-t, vagy visszatenném az X550-es VGA-mat akkor lenne-e + teljesítmény. Az X550 nem támogatja a többkártyás rendszereket, úgyhogy az valószínű nem működne. És akkor mit is kell összekötni az ATI és az nVIDIA kártyái között? Előre is köszönöm. -
z0d1AK
nagyúr
válasz
diablo1984 #21054 üzenetére
hát igen, van benne valami, de nézőpont kérdése, mert nem mindegy az sem ugye, h milyen alaplapod van, és h az mennyire támogatja a tuningot.
nekem pl ez a szar alaplap engedi a gyárilag beállított 10% OC-t, de nem tudom tovább húzni, vagyis tudtam, de egyszer csak ha húztam rajta, akkor inkább csak visszafele ment az órajel, bármit is állítottam
nemtom, h mit csesztem el, de eléggé felbaszott -
diablo1984
veterán
válasz
z0d1AK #21053 üzenetére
de manapság csak az éri meg, ami tunningosabb mint az átlag! az én 4400+-os procim egy lájtos 35%-os tunningnak van alávetve, ami a giga lapommal együtt ment, az meg 40%-on esett át! és szerintem semmivel sem fog kevesebbet élni, mint a soha sem húzott példányok és az a +35% nagyon jól jön a VGA-k kihajtásánál!
-
Henker2
addikt
válasz
littlelion21 #21049 üzenetére
Köszi a választ! Meggyőztél
! Semmi képpen sem megyek az 1280X1024-es felbontásnál nagyobbra, mivel a TFT-m ennyit tud max.
Piero89: Neked is köszi a választ!
-
Piero89
aktív tag
-
Henker2
addikt
Segitsetek! Van egy Gigabyte P45-DS3-as lapom. Hozzá egy C2D E8500 proci és 2X1GB OCZ Reaper 1066-os DDR2-es RAM.
Egy Gigabyte 8800GT 512 MB DDR3-as VGA kártyám van.
Mit lenne érdemes helyette vennem.
Ami TUTI: 1280X1024-es felbontásnál nagyobb képernyőméretet nem használok. Tehát egy olyan kártya kellene, ami ebben a felbontásban is szembetűnőbb gyorsulást hozna a GT-hez képest.Ajánljaktok VGA-kat. Sajnos az én karimra kb. + 10-15k-t tudok még rátenni. Vagyis olyan 40!, nagyon max 45k-ig ajánljatok valami jó VGA-t ha van.
Vagy maradjak ennél a karinál?
Köszi a válaszokat
-
Blood Mage
senior tag
Valaki tudna mutatni pár oldalt / tesztet ahol látni lehet a 9800GT 512 vs 1Gb közti különbséget ?? (játékokban. ne próbáljatok lebeszélni róla, nem akarom megvenni, de van aki igen...
neki kell)
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Ezt a kártyát hogy lehetne kihajtani egy AMD Athlon 64 X2 4400+-al (2310 MHZ)?
Ha ezzel nem akkor mekkora prockó kellene hozzá?
És itt a kártya [link] -
Erdei88
veterán
Sziasztok! Szerintetek melyik lenne ez erősebb? Egy GTX 295/285 vagy 2xGTX60 Slibe kötve?
-
törölt tag
válasz
diablo1984 #21037 üzenetére
milyen potival lehetne szabályozni 2 pines csatija van
van itthon 3 pines de az sípol mint állat -
törölt tag
válasz
diablo1984 #21035 üzenetére
sajna
kipróbáltam az atitoolt + a rivatunert is 0% mutat mind kettő -
törölt tag
válasz
diablo1984 #21032 üzenetére
igen
-
törölt tag
hi
van 2 gépem
1. hd4670+win xp+8,12 catalist ccc
2. hd3850+vista+ 8,12 catalist ccca 4670-nél az overdrive-ban megjelenik egy venti szabályzós rész, igaz hogy nem tudom állítani de ott van
viszont a 3850 nél megsem jelenik
mindkét vga gigabyte
mivel tudnám a 3850-nél a ventit szabályozni? -
Gnik
csendes tag
Alaplap: GIGABYTE GA-EP45-DS3P
Táp: GIGABYTE SUPERB 460W(#21024) diablo1984 válasza Kötelező (#21022) üzenetére
-
malwy
senior tag
Szóval szarabbul menne mint HD3650+ 1280*1024-es felbontásnál?
hát amiket említettél azokra már nincs pénzem. Inkább veszem natív alá a felbontást akkor.
De 4830nál vna jobb alternatíva? 3870 1gigás memójával /bár ezt kétlem h jobb lenne, mivel előbb lesz gyenge a kari mielőtt elérné az 512mb végét (kivétel GTA4)/. Vagy esetleg 9800gt? Én úgy láttam,h 4830 jobb mint az vidiás megoldás. -
malwy
senior tag
BenQ E2200 mellé vidikarit is kívánok venni /fullhd/. Pénzem nem sok, MSI 4830 512MBos karija meddig elég? Vagy vmi jobb alternatíva?
Azt írták, hogy már 1600*1200 közelében már kevés. Most van egy 512mbos 3650 OC-s karim, azzal az 1280*1024 megyeget rendesen. 4830+fullhd is megyegetne így vagy jobb részletességgel? -
diablo1984
veterán
válasz
Kötelező #21022 üzenetére
mondjuk a gigant hűtőtől nem lehet látni a nyákot, de keress rá az nvidia oldalán a 9800gtx-re, na ott full referencia képeket látsz majd! és hasonlítsd össze a sajátoddal!
Gnik:teszteld le memtesttel a memóriáid, ha az okés, akkor egyet kizárhatsz már(amúgy a memória inkább kékhalállal hal).
tipikus kérdés: milyen tápod van, és milyen konfigot visz?(adatlapodat sem ártana kitölteni ilyen esetben könnyebb lenne....) -
Gnik
csendes tag
Help!
valószínűleg hibás a vga-m egy geforce 8800 gts-ről lenne szó
gyakran előfordul hogy naponta többször is minden esetben terheltség esetén.. tehát valamilyen játék közben megfagy a gép, és a zenéből egy techno muzsika fagy gzö-gzö-gzöHogyan lehet ténylegesen megbizonyosodni arról hogy a vidkari a hibás és nem mondjuk a memória? az nvidia tesztelője futott vagy 12 órán át.... a de még néha a wow is lefagy egy fél óra után... teljesen rendszertelen időközönként
Előre is köszi a segítséget
-
Kötelező
senior tag
üdv
Az egyik vásárlóm azt kérdezi hogy a Galaxy 9800GTX 512MB KÉP Refnyákos-e?! Szerintetek???
Mert ha az akkor egy márkásabb és ez között kell választania. Nem tudom mért fontos ez hogy refnyákos vagy sem. Meg ah refnyákos akkor az nem márkás vagy rosszabb?
-
Knilee
tag
hello
egy ati 9550 256mb-os kártyára keresek hűtést de nemtudom hogy milyen kell rá. ez jó?:[link]
köszi -
diablo1984
veterán
válasz
DJ.Gróf #21018 üzenetére
akkor a táp!
Roland35: nemrossz kari ez, de 1,5 év iszonyat hosszú idő, 1 éve karácsonykor jöttek ki a 3870-es vga-k is, azok is most múltak 1 évesek és csúcskarik voltak, most kb a 9600gt szintjén teljesítenek, a 9600gt meg középkategóriás kari....
tehát ha játszani akarsz, arra jó, ha fullon akarsz tolni minden gémet, akkor 2-3 havonta beruházhatsz egy-egy nagyobb vga-ra! -
DJ.Gróf
aktív tag
válasz
diablo1984 #21008 üzenetére
Stabil igen, nincs vele gond. Csak mióta az új kártya van, azóta csinálja a fagyást.
-
Roland35
tag
válasz
diablo1984 #21015 üzenetére
ahha... hát akkor még nemtudom mi lesz ezzel
lehet hogy várok februárig... aztán lehet hogy többet tudunk/tudtok
azért köszi a választ
-
nonoz
csendes tag
Kösz a segítséget.
Esetleg tudsz ajállani egy jó lapot? -
nonoz
csendes tag
Szevasztok.
Én arra lennék kíváncsi hogy két különböző márkáju 8800 ultrát össze lehet e kötni sli-be?
Ja és sok hejen láttam írásokban hogy n force-os vagy min alaplap kell hozzá?
Szval egy msi p35 alaplabba is megvalósítható az sli? -
mmdms
addikt
hali!
van egy zotac 8800 gts 320 AMP! karim, na most arra lennék kíváncsi, hogy meik radeonnal van ez kb partiba? 3870 vagy 3850? illetve érdemes-e cserélnem monnyuk egy 3870-re, és majd még1re cfben? -
Roland35
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem... hogy egy 9600 gt 500mb-os vga... meddig elég a játékokra... nemkell hogy fullon menjen rajta... csak hogy menjen rajta... kb olyan 1-1.5 év?... mert ha igen... akkor vennék egy olyan laptopot amiben ez van...
Előre is köszönöm
-
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy inno 3d 9800Gt-t. Következő a problémám. Film és Tv nézés közben állandóan megfagy a gép. Néha még visszajön ,de legtöbbször teljesen megáll a dolog és reset. Játék alatt viszont semmi probléma nincsen. Nagyon idegesítő a dolog. Sok kékhalál van. A tápom nem nagy szám, egy 500w os Q-tech,nincs rajta Pci-ex-es csati sem. De játék alatt veszi fel igazán a terhelést. Van valakinek hasonló problémája? Hibás lenne a kártya? köszönöm
-
kriszbon
őstag
Valaki erre?[L:http://logout.hu/tema/azonnali_vgas_kerdesek_oraja/hsz_20929_20929.html][/L]
Aktív témák
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest