Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
Aktív témák
-
tizeske
tag
[OFF]Én is azt hittem egy ideig, és ez igaz is a régebbi CRT monitorokra, de már az 5 ms képfrissítésű LCD monitorok is 200 FPS-t képesek megjeleníteni, értelemszerűen a 2 ms monitorok pedig 500 FPS-re képesek.
Mivel érdekelt a téma, utána érdeklődtem, illetve kerestem, és mint kiderült a látszerész ismerősöm szerint is az emberi szem sem korlátoz be, tehát bármekkora FPS-t tud kezelni (hiszen egy természetes optika), viszont az idegpályák, és az agy feldolgozó képessége korlátozott. Konkrét méréseket nem végeztek, de 75-80 FPS-t (bár ez egyénenként változhat, de + eltérés kevésbé jellemző) képes a látóideg, illetve az agy kezelni. Itt már folyamatosnak látjuk a képet akkor is, ha nem rá koncentrálunk. Pl. nem fájdul meg a szemed, a fejed, nem érzékelsz vibrálást.
Ja és ha minden igaz, akkor az FPS-t a saját géped méri, egyfajta szintetikus teszt, ami adott körülmények (felbontás, élsimítás, stb) között a pillanatnyi értéket, illetve egyfajta CPU-GPU teljesítményt mutat.
Ugyanakkor a ping kérdése érdekes az online játékokban!
Javítsatok ki, ha nem jól tudom, de a ping érték azt adja meg, hogy egy adott méretű adatcsomag hány ezredmásodperc alatt járja meg a netet a szerverig és vissza.Csak az érdekesség kedvéért, ha nekem 50 ezredmásodperc (ms)(50-es a pingem) alatt járja meg az adatcsomag, akkor a szerverhez oda-vissza 20 adatcsomag járja meg a netet 1 másodperc alatt, az 20 FPS a szerver felől, az szaggatott játék? Vagy csak nem látok mindent, ami a pályán történik? Pl COD5-ben bejön valaki úgy a helyiségbe, hogy csak amikor már bent van akkor veszem észre?
Ugyanakkor a gépemen 200 FPS-em van, mert jó a gép!
Van egy két kérdés is, benne, nem bánnám, ha pontosítanátok, illetve javítanátok, ha a következtetéseim helytelenek!
[/OFF]
-
tizeske
tag
válasz
Dyingsoul #24801 üzenetére
Ha az árát nézed, és nem változtatsz a konfigodon mást (nem írtad a monitor felbontását), akkor most semmiképpen nem éri meg váltani, a 4850, ha nem használtan veszed, drágább mint 6 hónappal ezelőtt! A monitor azért érdekes, mert ahogy itt már többen
írták, bár lehet, hogy nem Neked, de 12xx-as felbontáson, vagy alatta nem látsz teljesítmény növekedést, akármit tehetsz a gépedbe, full HD-nál pedig a 4850 sem jó választás, oda már erősebb kell, és jó ha 1 GB memória van a VGA-n.
Lehet egyszerűbb lenne a számodra, ha nVidia csere lenne csak (driverek miatt), a 4850-el közel azonos tudású a 9800 GTX, vagy a 9800 GTX+.
Ja, a vitához csak annyit, hogy a technológia számít, és a folyamatos újítások, mem vezérlő, stb.
Bocsi, ha valaki már leírta, de közben volt más dolgom is! -
tizeske
tag
válasz
Andris72 #24076 üzenetére
Ha régebbi a tápod, akkor a teljesítmény csökkenés miatt, illetve az egy-egy vezetéken leadott áramerősség miatt is lehet probléma, javaslom próbáld ki egy nagyobb táppal, számtech üzletben is rákötnek egyet, ha azt mondod, hogyha működik megveszed!
Látom a minőség fontosságára nem kell felhívni a figyelmet! -
tizeske
tag
válasz
Real Ghoost #23744 üzenetére
A Lite csomagban csak a kötelező dolgok vannak benne, driver lemez, dvi-vga átalakító, max egy s-videó átalakító, és 2 év garancia, a Gigabyte 3 év gari, és még általában játék is, cf híd, s-videó-1 rca, s-videó-3 rca, dvi-hdmi átalakító, és a már a Lite-nál felsorolt elemek is.
Ezekre nem mindre van szükséged, de ha meg kell venni, akkor pár ezer + forintodba belekerül, és már nem is olyan nagy a különbség az árban. -
tizeske
tag
válasz
screamer20 #23417 üzenetére
Mi lenne, ha vissza is olvasnál néha! (23384)hsz
De teszem újra a linket!
Mind a kettő DDR3/256MB!
[link] -
tizeske
tag
válasz
screamer20 #23378 üzenetére
Bocsi, nem válaszoltam a kérdésedre!
Nekem mind a két kártya volt, a 2600XT még meg is van, a kisebb konfigomban volt, most tartalék, én az ATI kártyához teszek egy pöttyöt. -
tizeske
tag
válasz
screamer20 #23378 üzenetére
Szia!
Légyszíves írd le, mi van a gépedben, és milyen felbontáson szeretnél, mit játszani![link]
Ebben csemegézhetsz addig is!
Előre is köszi! -
tizeske
tag
válasz
Kötelező #23150 üzenetére
Szia!
Szerintem is nyugodtan tedd fel az nv oldalán lévő drivert, de a SmartDoctor egy nagyon könnyen kezelhető és az ASUS kártyákra optimalizált, kis mértékben tuningra is alkalmas, ventilátor szabályzására tökéletesen megfelelő program.
Folyamatosan ellenőrzi, illetve mutatja a VGA hőfokát, ventilátor fordulatszámát. -
tizeske
tag
Szia!
Kiválasztod, bármelyik világoskékkel írt szöveget, és az 1 teszt, amiben rangsorolja az utóbbi 2-3 év VGA kártyáit.
A rangsorban a VGA-k előtt egy kis négyzet, amit ha kipipálsz, annál amire kíváncsi vagy összehasonlításban.
Ezután ha felül, vagy alul a "Compare" piros feliratra kattintasz beadja a kiválasztott VGA kártyák összehasonlító táblázatát az összes általad is látott játékban, illetve szintetikus tesztben.
Ha valami nem érthető, légyszi priviben!Üdv!
-
-
tizeske
tag
válasz
#68216320 #22055 üzenetére
A hűtés hatékonyságán nem fog változtatni a BIOS állítás, illetve külső program sem, ha alacsonyabb fordulaton megy, jobban fog melegedni.
Javaslom a külső tényezőkön változtass! (a legolcsóbbnál kezdem, ha még nem tetted meg, 1. takarítsd ki a bordákat, és a ventit a VGA-n, 2. lehetőség, házhűtés erősítése, csendes ventivel, vagy tedd messzebb a fűtőtesttől3. hűtő csere a VGA-n)
-
tizeske
tag
Üdv!
A lényeg, ha van garanciád a VGA kártyára vidd vissza, ha nincs, akkor is célszerű kicserélned, mint ahogy meg is tetted.
Ha valami a válaszban nem egyértelmű, akkor légyszíves kérdezz vissza, vagy írj privát üzenetet a válaszolónak.
Általában ötleteket adunk, illetve adnak a hozzáértőbbek! -
tizeske
tag
válasz
kokoato #21363 üzenetére
Igen, figyeltem!
De mivel nem oldotta meg a problémát, - hiszen nem köszönte meg -
továbbra is fenn áll a probléma a bedugott tápvezeték ellenére.
A plusz tápcsati miatt feltételeztem, hogy egy AGP-s VGA-ról van szó, amiken, ha jól emlékszem a 4 pines (ATA eszközökhöz tartozó) tápcsatlakozó van. Ezeket mindenki ismeri (van amelyik mozdíthatatlanul szorosan lehet csatlakoztatni).
Csak reménykedtem benne, hogy nem a VGA tápcsatija a hibás, ezért írtam még az általad kifogásolt (amiben messzemenően igazad van, hiszen másik gépben is produkálta a hibát) megjegyzést.
Így szerintem, csak a VGA tápcsatival lehet gond. -
tizeske
tag
válasz
Alister71 #21066 üzenetére
Számomra ez azért érdekes, mert sok fórumozónak van gondja a saját VGA-hoz tartozó driverrel is.
Arról nem is beszélve, hogy sem a CF, sem az SLI két VGA-ja sem adja ki a kártyák valós teljesítményét, hanem csak az 50-60% plusz jön le (általában).
Azért érdekes, és tiszteletre méltó a próbálkozás! -
-
tizeske
tag
Nem tartozik ide, de
B.Ú.É.K. mindenkinek!!!! -
tizeske
tag
Urak!
Valaki találkozott-e már olyan VGA tesztel, ahol az XP és a Vista alatti teljesítmények láthatóak, illetve vannak összehasonlítva?
Ha igen, linkelje már be!
Előre is köszi! -
tizeske
tag
válasz
Blindmouse_ #20749 üzenetére
Ezért csinálok általában 2 ghost mentést, egyet alap windows, alaplapi driverekkel (CD-ről), a másikat játékok nélkül, csak alkalmazásokkal, driver frissítésekkel. ha valamit elb...tam, akkor C meghajtó gyalu, és 5-10 perc alatt újra működő rendszer.
Nincs driver összeakadás!
A mentés + 10 perc! -
tizeske
tag
válasz
Alister71 #20615 üzenetére
Nem vitatkozni szeretnék, ötletet adtam!
Egy éve megy, rendszeresen ellenőrzöm, még mindig kisebb a hangja, mint a procihűtő, vagy a táp ventijének, és sokkal olcsóbb, mint egy minőségi passzív hűtő, ja és nem jár garancia vesztéssel, ha mellé teszed.
Megjegyzés: az ASUS EN8600GT silent nincs 2 éves konstrukció, és a gari 3 év. -
tizeske
tag
válasz
Alister71 #20612 üzenetére
Ki mit tart a gépében!
A jól szellőző ház hátránya, hogy be is kell menni a levegőnek, de lehet kapni filtereket.
Viszont azokat is sűrűn kell takarítani, ha a gép közelében sok a por.
Én havonta ecsetelem a gép belsejét, és mit mondjak, egy ideje nem merem a lakásban csinálni! -
tizeske
tag
Nem akartalak, senkit nem akartam megbántani, de a reklámok is, és sok esetben a boltosok is megvezetik a vevőt, "ha az nem rendelkezik az adott termékkel kapcsolatban megfelelő ismeretekkel"!
Ezért jó ez az oldal, hiszen itt sok hozzáértő("sokat látott") ember van, aki segít, ha tud.
-
tizeske
tag
válasz
AMD Power #20604 üzenetére
A gyártó nem is játékra adja ki, hanem multimédiás kártyának, ami tökéletesen alkalmas filmet nézni, zenét hallgatni, netezni, egy a mérnökök által összeállított, jól szellőző házban, de a magyar, sok esetben tudatlan számtech. kereskedő eladja a szintén hozzá nem értő vevőnek, aki bízik a boltos szakértelmében.
Pár évvel ezelőtt -amikor még olcsóbb volt alkatrész kint-,megdöbbentő volt számomra, hogy külföldön (nyugat Európa) számtech üzletben nem voltak alkatrészek, a kereskedő szerint nem volt rá igény, mert komplett gépeket vesznek a vevők, senki sem buherkodik otthon, ha nem jó a gép az adott játékhoz, akkor vesz egy újat, ami jó. -
-
tizeske
tag
válasz
Blindmouse_ #20394 üzenetére
A legújabb játékod mellől tedd fel, mert a régiek úgy sem frissítenek!
-
tizeske
tag
válasz
Blindmouse_ #20392 üzenetére
DX 9c frissítést próbáltad már?
-
tizeske
tag
válasz
Blindmouse_ #20388 üzenetére
A Catalyst driverben kapcsold ki a VPU Recovery-t, hogy hibánál a GPU-t ne állítsa alaphelyzetbe.
-
tizeske
tag
válasz
Vasinger! #20370 üzenetére
Gyártó függő, hogy méri-e vagy nem, egy 4870-es karinál az Everest ultimate edition 4.60.1500 ezt írja ki
Hőmérsékletek
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 25 °C (77 °F)
1. CPU / 1. mag 35 °C (95 °F)
1. CPU / 2. mag 34 °C (93 °F)
GPU dióda (DispIO) 46 °C (115 °F)
GPU dióda (MemIO) 52 °C (126 °F)
GPU dióda (árnyaló) 48 °C (118 °F)
GPU VRM 42 °C (108 °F)
SAMSUNG HD501LJ 24 °C (75 °F) -
tizeske
tag
válasz
Virsli999 #20256 üzenetére
Szerintem nagyon drága!
Nézd meg itt [link], illetve máshol is, általában minden számítástechnikai üzletben van, vagy rövid időn belül beszerzik.
Ha ott veszed a monitort, és a kábelt ahol nézted, akkor az kb. 50000 Ft kerül (nézd meg a szállításra, és a fizetésre vonatkozó feltételek a honlapon), annyiért máshol is találsz vezetékkel együtt ismertebb és hasonló tulajdonságú LCD monitort, aminek a gyártó honlapján is utána tudsz nézni! pl.[link] -
tizeske
tag
válasz
Blackdeath #20235 üzenetére
Félreértetted, nem a régi ATI driver, hanem az nVidia driver zavarhat be.
-
tizeske
tag
válasz
D®. GeNy@ #19880 üzenetére
Egy gyárilag húzott kártyát még tovább húzni, Te tudod!
Határértéken van, bár alapesetben alacsonyabb, vagy ugyanolyan hőfokon kellene működnie, mint a GPU többi részének, mivel felette még "hideg" a levegő.
VRM (Voltage Regulator Module) a hátsó tápcsatlakozók felől jövő 12 V csökkenti le, így távol van mind a GPU-tól, mind a memóriamoduloktól.
A hynix memóriák 1000 MHz-re vannak hitelesítve, így a Sapphire nem kockáztatott semmit, Te viszont igen.
Javaslom, hogy csökkentsd az órajelet, amíg a hőmérséklet le nem megy 75-80 C° környékére. -
tizeske
tag
válasz
Success555 #19882 üzenetére
Szia!
Döntsd el magad!
[link] -
tizeske
tag
-
tizeske
tag
Más gyártó, más driver, más optimalizálás. Állítsd át DX9-re, szerintem abban erősebb lesz, az már inkább kihasználja a képességeit, vagy tegyél fel 4 éves nVidia drivert, ami még DX7-re van optimalizálva.
Különben nagyon unatkozhatsz, akkor nézd meg azt is, hogy passziánsz alatt mennyi az FPS-ed, ha 25 fölött van fixen, akkor azt hiszem elmegy még egy darabig, ha nem, akkor dobd ki, csak mond meg, merre dobod.
-
tizeske
tag
válasz
Success555 #19725 üzenetére
Igen, littlelion21 tömören megfogalmazta az én véleményem is!
-
tizeske
tag
válasz
exception #19722 üzenetére
Szia!
Az előzőtől lemaradt! [link]feri555 esetében, nem azt mondtam, hogy ne fejlesszen, -de én magamból indulok ki,- egyszerre kellene procit és VGA-t venni-e, ami jelen esetben min. 60-70.000 Ft lenne.
Ha meg tudja tenni, jó, de ha nem, akkor most vegyen egy gyenge VGA-t, csak azért, mert a proci úgy sem hajtja ki, és 6 hónap múlva egy teljesen új konfigot, vagy most egy teljesen újat?Különben meg pont az itt a prohardveren végzett tesztek alapján a 9800 GT alig erősebb, mint a 8800 GT. Az, hogy ez miből adódik, azt a szakavatottabbak
el tudják magyarázni, de a lényegen nem változtat.
[link] -
tizeske
tag
válasz
Success555 #19717 üzenetére
Minden pénz kérdés, és igények kérdése, ezért azt mondom, hogyha nem akarsz költeni egyenlőre, és nem akarsz nagy felbontáson játszani, hanem csak a normál 19" (1280x1024 v. 1440x900) akkor egyenlőre elég, és a játékokban, szinte minden beállítás high lehet.
De ha jól emlékszem, a proci tokozása 775-ös, így bele tudsz tenni, egy erős 2 vagy 4 magos procit is a helyére, ha szerencséd van, akkor BIOS-t sem kell frissítened az alaplapon.
A D2C 7400-8500, 3Ghz körüli procik, már a teljesítőképessége határára hajtják a 9800 GT-t is, és ha az alaplapod is támogatja a tuningot, akkor 4-500 MHz-t, feszültségemelés nélkül, és akár a gyári hűtéssel is elbírnak plusszba.
Legalább is az Öcsémnél ez így működik és neki csak a D2C 7200-as van, 3 GHz-re húzva. -
tizeske
tag
Lehet külön is kapni, de általában a VGA kártyához is adnak. (kis szerencsével a VGA dobozán rajta van a tartalma, megnézheted)
Amit én vettem, az két 4 pines normál táp csatlakozóból egyesít a 6-osra, ha javasolhatom, két külön érre (tápból külön) dugd rá, mert egy, a táptól függően kevés lehet, ha egy játék miatt terheltem sokat fogyaszt. -
tizeske
tag
Nem kell rászerelve lenni, ASUS 8600 GT silent rászerelt hűtés nélkül 45-50 fok játék (COD4) közben.
Mindegy, hogy ráfújod, vagy lehúzod róla, ha a házban marad, márpedig a VGA alá beszorul a levegő, és sem a táp, sem a ház hátán lévő házhűtő nem húzza ki azt a VGA alól. -
tizeske
tag
válasz
agi007 #19484 üzenetére
A Lite kevesebb kiegészítővel jön ki, a Sapphire Edition doboza tartalmaz
- 1 db CF hidat
- 1 db DVI-HDMI átalakítót
- 1 db DVI-VGA (normál monitorhoz) átalakítót
- 1 db S-video - RCA (csak kép) átalakítót
- 1 db S-video - 3 RCA (kép, és sztereó hang) átalakítót
- 1 db (CD) install lemezt.
Ja és a ATI Radeon HD 4850 VGA kártyát! -
tizeske
tag
TOCA3 elmegy rajta, de a COD 2 már nem, természetesen alacsony, 800x600 felbontáson néztem, medium beállításokkal laptopon (2GHz, dual proci, 2 GB ram). Az x1300pro teljesítményét nem ismerem.
Ha videózol, egy jó procival szerkesztésre jó (a szerkeztő progi igényelheti a Dx9-et, talán már most a Dx10-et), filmnézésre is tökéletes, de játékra..... -
tizeske
tag
válasz
illesjozso #19360 üzenetére
Egy lehetőség a driver még, a sapphire-nál láttam, hogy külön driver van XP 32bit, XP 64 bit, vista 32 bit, és vista 64 bit OS alá.
Sorry, ha már próbáltad! -
tizeske
tag
-
tizeske
tag
válasz
jackdeejay89 #19296 üzenetére
Ne haragudj, de azt hiszem nem tud senki segíteni, kihoztad a gépedből a legtöbbet amit lehet, sajnos azt kell írnom, hogy ki kellene cserélni az egészet.
Az általad leírt gép alkatrészei minimum 2, de inkább 3 éve vannak forgalomban, ennek megfelelően elavultak. Egy -egy alkatrész cseréje minimális javulást hozhat, de nem biztos, hogy érdemes költened rá.
Az általad felsorolt játékok nagy többségénél éppen a minimum konfigurációnak felelnek meg, ami vagy működik még, vagy nem.
Árnyékolás, élsimítás, textúra terheli nagyon, de szerintem ezeket már kipróbáltad. -
tizeske
tag
válasz
illesjozso #19256 üzenetére
Monitort felismerte?
-
tizeske
tag
válasz
Klemens #18978 üzenetére
Bocsi, éjfél után értem haza!
Túl sokat így sem tudok segíteni, csak ötleteim vannak!
-mostanában sokat panaszkodnak a driverekre, ha tudod, szedd le a mostanit, és tedd fel az eredetit, amit a VGA kártyához kaptál (ha nincs meg, a VGA gyártó honlapjáról le tudod szedni), és ha azzal nem produkálja, akkor a driver a hibás
-monitorod nem fiatal már, jó volt a maga idejében, de most már min. 4 éves, ha teheted próbáld ki másik monitorral. (Ez a felbontás bármelyik monitornak megfelel, de a frekvencia nem biztos, ha egy régebbi monitort tudsz szerezni, mielőtt rádugod, vedd vissza azt)
Ha ezekután is megvan a hiba, még mindig van esély, hogy nem a VGA a bűnös.
Egyenlőre ennyi, jobb ötletem egyenlőre nincs, de lépek is, mert dolgom van. -
tizeske
tag
válasz
Mr. Teddy #18959 üzenetére
Szia!
Mostanában nézegettem én is, [link] itt felállítanak egy elfogadható sorrendet.Asztali gépekre ezek az adatok ugyanúgy igazak, de kisebb a választék.
Mindent elvisznek, ami nem játék, de olykor még a régebbi játékok is futnak rajtuk.
Különben minél újabb szabványokat ismer, annál jobb, mert sok képszerkesztő (corel), DVD lejátszó program, videó szerkesztő most is kéri a DX9-et.
Viszont az esetek nagy többségében a rendszermemóriából veszi el ami kell neki, ezért erre számíts.
-
tizeske
tag
válasz
dangerzone #18930 üzenetére
Ha minden igaz, a referencia hűtő úgy működik, hogy rajta lévő venti behúzza a levegőt, a felette lévő kerek nyíláson, és a műanyag burkolaton belül teríti, és ezzel hűti az ott lévő "bordákat", a levegő pedig hátul a tápcsati, illetve elől a monitor csatlakozók felé távozik.
Hogy tudunk úgy levegőt adni a ventinek, hogy a gép oldal is fenn van?
Rá kellene vezetni a ventire, azon az elven, ahogy a procira vezeti az a tölcsér a házon kívülről.
3 lehetőség van szerintem a levegőre:
- ha olyan a házad, akkor van rács a ház oldalán a PCI foglalatok fölött
- hátlapon a kártyahelyektől kiveszed a kis takarólemezeket, onnan ahol a PCI-os kártyákat rögzíted
- elől az (általában) opcionális ventilátor helyénSzerencsés esetben nem kell még ventit sem venned, csak barkácsolni műanyagból egy légvezető csövet, és az megfelelően rögzíteni, mert lehet, hogy a VGA venti elég levegőt húzna be.
Javaslom, vedd fel a kapcsolatot joi29-el, elég kreatív, biztosan van jó ötlete. -
tizeske
tag
válasz
dangerzone #18894 üzenetére
Megkérdezhetném, hogy mivel hűtöd a házat, milyen ventik, és hol vannak?
-
tizeske
tag
válasz
tzsolesz #18740 üzenetére
El kell ismernem, igazad van, http://prohardver.hu/teszt/kozepkat_amd_hd4670_vga/regi-uj_kozepkategoria.html
de ....
- nem véletlen, hogy az erősebb kártyákon 256 bites a vezérlő,
- és ha lenne két ugyanolyan gpu-val szerelt azonos gyártó által készített kártya, azonos frekvencián, de más memvezzel, nagy valószínűséggel a 128 bites memvez veszítene.A 8800 GT csak példának írtam, mert erdetileg is ATI kártyára kért segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
- MSI GeForce GT 1030 2GB LP OC
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest