Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krypton
senior tag
Sziasztok,
Nemsokára egy gépet kellene összeraknom, egy olyan kérdésem lenne hogy a táp 1x4 -es alaplapi csatlakozóval rendelkezik, az alaplapon pedig 2x4 lenne. Elég lesz-e az 1x4 illetve mindegy hogy a bal vagy jobb részébe dugom majd be? A konfig:
Lap: GIGABYTE B450M DS3H
CPU: AMD Ryzen 5 2600
VGA: Sapphire RX 580 4GB Pulse
RAM: Kingston HyperX 2x4GB 3200 Mhz
SSD: Kingston UV500 240GB
Táp: FSP HEXA+ 500W+1 HDD ()
A válaszot előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
Talán a Windows 10 topikban előbb kapsz választ.
-
LOTR
addikt
válasz Aryes #118994 üzenetére
oh, nekem nem bír ki többet 2-3 évnél, nem akkor van baj, amikor éppen semmi gondja nincs, ami az esetek lehet, hogy 95+%-a, de ha valamikor belassul a rendszer éppen pont fontos elfoglaltság/munka közben, az nagyon nem jó, tehát ha ez havonta 1x előfordul, akkor az már éppen több rosszat eredményezhet, mint rászánni ~2 évente 1 napot, hogy újratelepítsek mindent
(#118993) Marci112233
gyorsindító mappa pontosan azért jó, ami a nevében is van, mert gyorsan indítható minden 1 kattintással és nincs minden a tálcára rögzítve (de ez most csak az én szokásom, persze lehet nem ez a legjobb megoldás)viszont most a kérdésem tekintve ez lényegtelen is, azért érdeklődtem, mert az utolsó reinstall után vannak ilyen dolgok, amik korábban hibátlanul működtek, most pedig nem, ugyan ez van az obs progival (pár hsz-szel korábban kérdeztem)
azért bízom benne, hogy nem hardverhiba, az csak előjönne másik esetekben is
One Ring to rule them all
-
Marci112233
addikt
Én csak azt nem értem, mi értelme a quick launch-nak. Feleslegesnek tartom, mert ha valamit indítani akarnék a 10 a start menüben is ABC sorrendbe teszi, szóval pikk-pakk megvan az a program ami kell, de a gyorsindító ikonok is amik megjelennek az asztalon egy program telepítése után, egy mappába másznak, amiben szintén pillanatok alatt elérhető.
Nem kötekedés képen, de lehet pont az a ludas az egészben.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
LOTR
addikt
sziasztok
win10-es probléma, hogy amikor ráklikkelek a quick launch mappa megnyitására a tálcán több másodperc is eltelik, mire megjelennek az ikonok, ha utána újra kattintok, akkor viszonylag gyorsan megjelennek, majd kicsivel több idő eltelte után, ismét másodpercekre van szükség a betöltődésükhöz
ha régi windows lenne, akkor nem kérdezném, de pár hetes telepítés, és a hiba egyből jelentkezett, majd kerestem chipsethez is külön drivert és vga-hoz is, de nincs javulás sajnosez a probléma: [link]
bármi tippet szívesen veszek
köszönömOne Ring to rule them all
-
janigyerek
újonc
Kérdés: ha a Windowsban való terhelésteszt alatt sem jelentkezik, csak és kizárólag Windows boot alatt, akkor is a táp lehet a ludas?
-
nagyúr
válasz janigyerek #118985 üzenetére
Egy tápot kérj kölcsön. Lehet kuka...
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
janigyerek
újonc
Amikor nincs rajta semmilyen Windows, vagy a BIOS-ba lépek be, akkor nem csinál ilyet. Meg Windowsban, amikor használom, akkor sem!
-
nagyúr
válasz janigyerek #118983 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a 12V ág esetleg kihagy induláskor a hirtelen terhelés hatására.
-
nagyúr
válasz janigyerek #118981 üzenetére
A táp biztosan rendben van?
-
janigyerek
újonc
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Oké, srácok! Akkor az, hogy neki másképp jön be a boot, az oké. Hagyjuk azt.
De az első? Az a gond, hogy nekem abszolút megállnak a ventilátorok. Minden! És ugye miután az ember rahedlit ráköltött, persze, hogy aggódik. Pláne, hogy azt látja, hogy másnál nem áll le a ventilátor, stb. Két emberre ráírtam itt prohardveren (akiknek ugyanez a típusú alaplapjuk van), ők azt mondják, náluk nem áll meg semmilyen ventillátor a boot alatt.
A BIOS screen kikapcsolásánál American Megatrends képernyője jön be, majd utána a Windows 10 bootképernyője, ahol ugyanúgy leállnak a ventilátorok
+ indulásnál nekem is felpörögnek a ventilátorok, majd beáll normálisan, ekkor megjelenik a BIOS képernyő, utána a BIOS-képernyő eltűnik, előjön a Windows 10 bootképernyő, és akkor meg 3-4 másodperce leállnak a ventilátor LED-ek, és valamennyi ventilátor.
Most ilyenkor mi van? Mit tudnék csinálni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz janigyerek #118978 üzenetére
1.,Szerintem nincs baj vele. Nekem asus lapom van, ott felpörögnek a ventik, majd betölti a beállított értékeket a bios (ventilátor rpm) és utána úgy áll be.
2., Kapcsold ki a full screen logo-t úgy próbáld meg.
Annyit hozzátennék, hogy nekem az első indításnál full fekete képernyő jön be, majd egyszer a windows belépés jelenik meg. Újraindításnál meg megjelenik az asus + sapphire felirat is. De csak a második indulásnál jelenik meg ez.
Szóval (szerintem) túl aggódod ezt az indulés dolgot. Ha minden megy rendesen, nem fagy stb, akkor hagyd a fenébe.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Marci112233
addikt
válasz janigyerek #118978 üzenetére
Az hogy neki sokkal gyorsabban csinál mindent annak oka valószínű az NVME SSD, és ráadás csak az van a gépben. Az nagyon sokkal gyorsabb a te gépedben lévő SSD-től.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
janigyerek
újonc
Sziasztok!
A héten raktam össze egy configot.
Alaplap: GIGABYTE Z370P D3
Processzor: INTEL CORE I78700K 3.70GHZ 1151 300
Processzorhűtő: BE QUIET! Dark Rock 4
Videókártya: PNY GEFORCE RTX 2060 6GB GDDR6 XLR8 GAMING OC PCIE
Memória: HyperX 16GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/16
HDD: WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX
SDD: KINGSTON 240GB UV500 SATA 3 2.5" SUV500/240G
Optikai egység: ASUS DRW24D5MT FEKETE
Tápegység: BE QUIET! Pure Power 11 600W
Ház: DEEPCOOL TESSERACT SW FEKETEKÉKÖsszeraktam a gépet, úgy megy, akár az álom. Viszont akadt két olyan gondom is, ami nagyon bosszantó:
1.) Bekapcsolom a gépet, előjön a Gigabyte BIOS képernyője, azután a Windows 10 bootképernyője, ezalatt viszont a számítógépház valamennyi ventilátor LED-je, ventilátorja, valamint a hűtő ventilátorja is megáll 3-4 másodpercre, majd újra elindulnak a ventilátorok és a ventilátor LED-ek, mialatt betölt a rendszer. Ez miért lehet? Főként az alaplapra (GIGABYTE Z370P D3) gyanakszom, de nem tudom / nem értem, mi okozhatja ezt. Ez a jelenség Windows 10 vagy Windows 7 telepítőjének bootképernyőjénél is jelentkezik.
Frissítettem a BIOS-t, F10-ről F12-re, majd amikor a napokban kijött még egy BIOS-frissítés, azt is feltettem. CMOS is történt.
2.) Bekapcsolom a gépet, előjön a BIOS képernyője, viszont nem úgy jön be, ahogy ezen a videón (https://youtu.be/QFL4y2Uz0o4?t=8425), ahol a férfi egy frissen összerakott gépet kapcsol be, és alapbeállítással akar Windows 10-et telepíteni. Nála már a BIOS-képernyő alatt belőjön alul a Windows 10 töltésre utaló karikája, majd egyből bejön a telepítő, míg nálam a BIOS-képernyő előjön, majd eltűnik, és ezt követően előjön a Windows 10 telepítő bootképernyője (ahol a fent említett 1. probléma jelentkezik), majd betölt, és csak aztán jön be a telepítő.
Sokféle választ kaptam, sokfelől, viszont eltérőek, és egyszerűen már nem tudom, mihez kezdjek.
Aki bármi infóval el tud látni, nagyon szépen kérem, ne tartsa magában! Őszinte leszek, kezdek kicsit kétségbe esni, nem kevés pénz volt a számítógép-alkatrészek megvásárlása. S az a gond, hogy nem tudom, mi okozhatja ezt. :S
Előre is köszönöm szépen!
-
csibuka85
senior tag
Legközelebb majd csak kedden leszek otthon. Addíg meg otthon vár.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
csibuka85
senior tag
válasz Sub-ZeRo #118975 üzenetére
Sajnos a biosig sem jut el. A memóriákat is néztem külön külön másik slotban de semmi.
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
nagyúr
válasz csibuka85 #118973 üzenetére
Olyan mintha testet kapna, vagy éppen nem kapna.
Bár ramra írják a hibát. Ha biosba be tudsz lépni akkor egy default beállítást csinálj vele. Vagy esetleg ved ki és rakd be újra a ramokat."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Csupingo
veterán
válasz csibuka85 #118973 üzenetére
Nem ragad be a bekapcsoló gomb? Ha úgy indítod, hogy egy csavarhúzóval zárod össze egy pillanatra a két tüskét a lapon, akkor is ez van? Esetleg próbálgasd úgy, hogy mindent lekötsz, aztán próbánként vissza. Memóriából is csak egyet, minden foglalatban próbálva, stb. Talán a táp adta be a kulcsot. Másikkal is érdemes lehet kipróbálni.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
csibuka85
senior tag
Sziasztok én Norbi vagyok és egy kérdésem lenne. Tegnap előtt átépítettem a gépemet egy CM Cosmos C700P házba és sajnos amikor bekapcsolom a gépet akkor kikapcsol egy 20-30 másodperc után és ujraindul de közben fekete a képernyő. Az alaplapon a C1 jelenik meg. Próbálgattam az SSD-t máshova tenni a 0 ás meg az 1 es Satába de semmi. Próbáltam a többibe is de ugyanaz. Felvillannak az alaplap ledjei meg az RGB része is a ramon is megjelenik a led csík.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz Potyka03 #118971 üzenetére
Első körben egy MemTest86-ot javaslok.
Legkönnyebb talán az USB-s verzió.
Létrehoz egy boot-olható USB-s drive-ot.
Gép restart után arról kell bootolni. ( Ha nem indulna akkor a BIOS-ban kell beállítani )VGA-t másik gépben is ki kellene próbálni....
Ezzel is szűkül a kör , hogy mi a hibás....A tápegység ami hasonló hibákat is tud produkálni...
Ennek a cseréje már nagyobb falat, kölcsönkérni egy másikat...stb.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Jelentkezett egy ilyen problémám:
Van hogy netezek simán,s néha megfagy a képernyő,nem reagál semmire,majd sötét lesz a képernyőm,kétszer felvillan a monitoron lévő led,majd visszajön a képernyő s utána már működik minden,de pl. a böngészőt bezárja(Chrome)
Hó elején lett véve egy GTX 1660 Ti,előtte 1050 Ti volt. Újra is húztam a rendszert a biztonság kedvéért. Legújabb 1660 Ti-s driver van fent!(419.67)
Például ma olyat csinált hogy ment a chrome,a youtubon zene,egy másik fülön az fb,másolni akart.. beakadt a hang,alggolt a windows és újraindult a gép.
Szerintetek magával a kártyával lehet gond???? Vagy mi lehet a probléma?
Tuti hogy nem rendszer gond,hanem valami hardveres probléma.Köttettem a kártyára AQUA-ban egy biztosítást is rá 1 évre rá.
Március elsején lett vásárolva a kártya,sajnos hétköznaponként szlovákiában dolgoztam.[ Szerkesztve ]
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
depe95
tag
Sikerült, ott hagytam véletlen egy 100MB-s particiót a lemezen, az okozta a galibát, köszönöm
-
depe95
tag
Sziasztok, vettem egy samsung 860 evo SSD-t, sikeresen leklónoztam a rendszer hdd tartalmát a samsung programjával. Ha ezek után úgy indítom el a gépet, hogy nincs benne a hdd akkor megy rendesen az ssd-ről a windows, viszont ha a hdd is csatlakoztatva van, akkor arról indul el valami miatt az oprendszer.
Akkor is, ha boot opcióként csak az SSD van megadva.
Szeretném használni azt a HDD-t, viszont így sehogy se tudom újra formatálni
Valaki találkozott már ilyennel? Mit tudok ilyen esetben csinálni?
-
LOTR
addikt
sziasztok
win10 pro és Open Broadcaster Software
a felvett anyagot próbálom visszanézni, de az a probléma vele, hogy alig sikerül valamit is rögzítenie
(nem tudom pontosabban leírni: a lejátszott felvétel elmarad a valós idejű rögzítéstől és sokszor az egérkurzor mozgása van csak rögzítve, de a többi részlet "befagyott") - remélem nagyjából azért érthető
több obs verzióval is próbálkoztam, de nem volt javulás, volt win újratelepítés, előtte semmi gondom nem volt
esetleg valaki tudna tippet, hogy mi lehet a baj?
köszönömOne Ring to rule them all
-
JoolsNOS
veterán
-
-
Cs1csó
félisten
válasz driver18 #118950 üzenetére
Na akkor kezdem én a tippeket: 30k
Talán több esély lenne eladni alkatrészenként az alaplap és a proci még ér valamit a többi kb semmit:
- a VGA-nál egy IGP is jobb
- a RAM régi lassú
- a ház ósdi
- A HDD-k kicsik
- optikai meghajtó a kutyának sem kellRootRulez
Van vagy 15 éves lehet a végét járja, el kell engedni a kezét.... 30k-ért erősebb notebook-ot kapsz használtan.
[ Szerkesztve ]
-
RootRulez
félisten
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Esprimo P5730 számítógép a maga LGA 775 alaplapjával. Olyat csinál a gép, hogy nagyon ritkán kapcsol be, amikor megnyomom a gombot. Ugyanakkor alkalmanként meg magától bekapcsol. Tápot teszteltem, az jó. Alaplapra gyanakszom. Mi okozhatja még ezt?
═════════════════════════════════════════
-
driver18
tag
Sziasztok,
A beárazós topicban napok óta se kép, se hang, így gondoltam megkérdezem itt, mert elég fontos lenne...
Ez a konfig mennyit érhet manapság:
Számítógépház: Logic Case38 ház
Optikai meghajtó: ASUS DRW-24B3ST
Alaplap: Gigabyte H61M-D2-B3 (Socket 1155)
Processzor: Intel Core i5-2310 2,9 Ghz
Memória: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz (9-9-9-24)
VGA: 1023MB NVIDIA GeForce GT 440 (Gigabyte)
Merevlemez: 2 * 500 Gb Western Digital WDC WD10EARX-00N0YB0 ATA Device (SATA)Köszönöm, ha maradhat!
-
jeni
félisten
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Aliexpressen be akartam lépni, de nem váltottam rublikát és a felhasználónévhez beütöttem a jelszvamat is. Namost ha valaki odakattint látja a jelszavamat is. Ezt hogy tudom törölni?
KösziI5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
inf3rno
nagyúr
válasz Mákos7észta #118925 üzenetére
Próbáld ki az openoffice-t, ha teheted, hátha az jobb. Az elején kicsit szokatlan, hogy máshogy van a menü, de bele lehet jönni hamar, utána meg az MS Office már annyira nem hiányzik.
Buliban hasznos! =]
-
tylerddd
veterán
Hello! Létezik megoldás arra, hogy háttérvilágításos billentyűzettel szerelt laptopon valamilyen szoftverrel bizonyos szinten moddolni lehessen a világítást?! Színét persze nem, de mondjuk effektusok hozzárendelése programokhoz, funkciókhoz stb. Egy Dell üzleti noti lenne
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Doky586
nagyúr
Egy 5m es árnyékolt vezeték boka magasságban kifeszítve olcsó és teszi a dolgát..
-
-
nagyúr
válasz Helsing #118934 üzenetére
Ez nem fog neked két fülest egyszerre kiszolgálni, annyit tud a leírás szerint, hogy két fülest meg tud jegyezni, tehát könnyebben tudod váltogatni. Sehol sem írja, hogy egyszerre ki is tudja szolgálni őket. A leírás szerint van rajta egy jack kimenet egy második füleshez. Esetleg ha veszel két ilyen eszközt és jack elosztóval mindkettőt rákötöd egy kimenetre...
csicso82: Ahhoz, hogy jack nélkül, csak usb-n keresztül tudjon hangot továbbítani, a tv-nek támogatni kellene az usb hangkártyákat, ami szerintem nem reális.
Ha van a tv-n fülhallgató kimenet, az se feltétlenül használható, az én tv-mnek nem tud egyszerre szólni a saját hangszórója és a füles, ez azért gond, mert minden használat előtt be kell dugni, utána kihúzni a fülhallgatót, ami nem éppen életszerű helyzet. Próbáltam scart kimenetről hangot venni, de csak a tv adást volt hajlandó kiadni, a hdmi bemenetek, hálózati/usb lejátszás hangját nem. Ezért vettem egy optikai -> rca átalakítót, erre van nekem kötve a transzmitter, ezért egyszerre lehet használni fülest és a saját hangszóróját. Gyerekek mellett többet használom így, mint elsőre gondolnátok.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Helsing #118934 üzenetére
Látok a képen USB-s csatlakozást is nem lehetséges hogy az USB elég? Elem van benne? Mert ha van benne valami akkuszerű akkor a jack csak olyan készülékekhez kell ahol nincs USB, de ha nincs elem akkor mindenképpen kell áram és akkor csak jack kapcsolatot nem írtak volna tehát kell mindkettő.
-
Helsing
aktív tag
-
Helsing
aktív tag
-
Essejó
veterán
válasz enginev3.0 #118770 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz darnics #118700 üzenetére
Azért nem találsz róla semmit, mert nem jó típus számot adtál meg. Amit megadtál az Wireless AC1200 Dual Band PCI Express Adapter DWA‑582
Ez nem Router.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
nagyúr
válasz Helsing #118929 üzenetére
Hát gondolom amikor nincs beállítva a frekvencia, akkor is be van rajta állítva valami, mondjuk 89.0 MHz, ez esetben a transzmittert állítsd erre a frekire és problem solved.
Ez a szervizmenü nem tudom pontosan micsoda, de esetleg tegyél egy próbát ezzel az appal, néhány rejtett funkcióhoz/almenüponthoz lehet vele közvetlen indítóikont létrehozni.[ Szerkesztve ]
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz prabhu #118926 üzenetére
Köszi!
Közben megoldódott [link]◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz Mákos7észta #118925 üzenetére
Ez tényleg nevetséges... Mintha vmi kezdő garázscég első programja lenne, nem egy két évtizede fejlesztett méregdrága szoftver.
Örülök, hogy végül sikerült valamit visszanyerned az adatokból. -
prabhu
senior tag
válasz MaxxDamage #118924 üzenetére
Ne 1:1 lemezképet válassz, hanem proporcionális-at.
-
Mákos7észta
aktív tag
Mivel a valósidejű automatikus mentés is be volt kapcsolva, a Word crash után szimplán eltűnt minden. Az Office Upload Center viszont megtartott egy cache fájlt, amivel az egyetlen problémája az volt, hogy a feltöltés, a szinkronizálás a OneDrive- ommal megszakadt. Mivel előtte elolvastam ezt a panaszáradatot, ahelyett, hogy egy nyomaveszett fájlt megpróbáltam volna feltölteni, inkább Mentés másként... nyomtam, s így visszanyertem az utolsó mentésemet, formázatlan szövegfájlként, ömlesztve, de legalább az írás maga megvan. Ezt csak azért írom le, ha valakinek hasonló problémája lenne, visszakereshető legyen.
Nem tudom, hogy máshogy biztosítsam magam, de ez valami nevetséges a Microsoft oldaláról, hogy a valósidejű OneDrive mentésről nincs egy mentett fájl offline. És, hogy a saját Ctrl+S mentéseimet figyelmen kívül hagyja, s nem írja felül a fájlt az adattárolón.....Üdv,
MarciCsak óvatosan, még nem kávéztam..
-
MaxxDamage
félisten
válasz Aryes #118921 üzenetére
Jól összekuszáltam az egészet (bele kavarodtam) és nagy nehezen tudtam törölni a teljes particiót. (a jó öreg "Partition Master" programmal , előtte próbáltam vagy 4 fajta ilyen programot, de nem tudta kezelni egyik sem...) Most megint ott tartok, ahol a part szakad /klónozás complete/
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz Aryes #118922 üzenetére
Word megnyitásakor, miután a Megnyitás fülre megyek, a legutóbbi fájlok mind megvannak, tegnapi mentéssel, de amire szükségem lenne nincs a legutóbbiak között, ellenben egy múlt heti fájlként mutatja a OneDrive- on. Mintha múlt péntek óta hozzá sem nyúltam volna. Sehol semmi nyoma a Word lefagyása óta. Megnéztem a legutóbbi 22- ikei .asd- t, és korrekt, tényleg az volt a múlt heti eredményem, de mintha azóta egy betűt sem ütöttem volna le. Tényleg nem értem, mi történhetett...
A OneDrive- al való automatikus mentést is biztonsági okokból kapcsoltam be, hogy semmiképp se tűnjenek el a fájlaim. Azt hiszem ez állhat a probléma hátterében, mert mióta be van kapcsolva, most először nem mutatott semmilyen automatikus mentést egy crash után. Viszont a OneDrive-ban sem mentett automatikusan. Egyszerűen nem értem...
[ Szerkesztve ]
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
nagyúr
válasz Mákos7észta #118920 üzenetére
Csak arra tudok gondolni, hogy nem oda mentette a dokumentumot, ahová gondolod, hogy mentette.
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #118917 üzenetére
Paragon hard disk managerrel úgy tudtam átmásolni kisebb vinyóról nagyobbra a partíciókat, hogy mindet annyival nagyobbította meg, hogy a teljes rendelkezésre álló helyet kitöltse. Egy csúszkán be is lehet állítani, hogy mit mekkorára méretezzen át. Ha jól értem, hogy mit szeretnél.
-
Mákos7észta
aktív tag
válasz Mákos7észta #118906 üzenetére
Sziasztok!
Végigpróbáltam minden itteni megoldást, a legrelevánsabb .asd fájl is egy hetes, nem értem, hogy lehetséges, hogy eldobott minden autosave filet a Word az elmúlt héten, getdataback sem talált semmit, bárkinek valami ötlete? Nem töröltem a fájlt, nem mentettem felül egy üres doksival, és minél többet gondolkozom, ezen a héten megvan bennem az emlék, hogy mentettem a fájl írása közben, mégis a legkésőbbi mentés egy péntek délelőttről szól. Nem találtam aktív, idevágó fórumtémát, ahova feltehetném a kérdésem, de ha valaki legalább el tudna igazítani, hol a legjobb feltennem a kérdésem, megköszönöm.
Üdv,
MarciCsak óvatosan, még nem kávéztam..
-
MaxxDamage
félisten
válasz King Unique #118918 üzenetére
Köszi!
Itt mostanság mindenki istent játszik, vagy nem is tudom.
Vedd úgy hogy nem kérdeztem semmit. Majd törölhetik ezen H.Sz.-ket. Megoldom máshogy◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
King Unique
titán
válasz MaxxDamage #118917 üzenetére
1 kérdést elég lenne 1 topikban feltenni, nem beírogatni ugyanazt több helyre is... Meg eldönteni, hova való inkább és csak oda. Ha azonnali válasz kell, akkor ide, ha ráér, akkor az adott szaktopikba. Meg számításba venni azt is, hogy a PH! nem 0-24-es helpdesk, nem feltétlen lesz azonnal válasz itt sem. Mivel a másik topikban lett eredetileg feltéve a kérdés, a magam részéről ott folytatnám.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Lenne egy problémám.
256GB SSD-m Copyztam (Macrium Reflect-el) egy 512GB-ra és az 512-n lévő üres helyet hogyan tudnám a létrehozott helyre rakni? (egy meghajtó legyen és ne újat hozzon létre) Lemezkezelőben ez lehetséges? Vagy más programmal akárhogy?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz Helsing #118912 üzenetére
Nem tudom a "fapados" ez esetben mit jelent, de semmi különöset nem kell tudnia: behangolod a transzmittert egy általad választott, rádiók által nem használt frekvenciára, a rádiót is ugyanarra és soha többet nem kell hozzányúlni, csak ki meg bekapcsolni.
De egy bármilyen stereo zsebrádió, vagy régi telefon is megfelel, ami kéznél van.
Én annak idején vettem egy olcsóbb vezetéknélküli fejhallgatót, ami mono volt, vittem is vissza egyből és kitaláltam ezt a megoldást, mert a digitális vezetéknélküli fülesek (akkor még legalábbis) mind mono-k voltak és csapnivaló volt a hangminőségük is. Ez meg rá van kötve a tv egyik usb-jére, a tv-vel együtt kapcsol be, és kb 4 éve zavartalanul működik. Járkálni is tudok vele a lakáson belül.
Mivel analóg a rendszer, kis légköri zaj előfordulhat, hogy behallatszik, de általában nem zavar (engem). Azért írom, mert ha nálad ez kizáró ok, inkább maradj a Bluetooth-nál.[ Szerkesztve ]
-
ThodEE
őstag
válasz galervin93 #118913 üzenetére
Eddig egy darab mosógépet és mostmár egy darab szárítógépet csomagoltam ki életemben, nem is volt túl olcsó, jobb utána nézni a biztonság kedvéért
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Cs1csó
félisten
válasz galervin93 #118913 üzenetére
Értem, de jobb félni mint megijedni!
-
-
Cs1csó
félisten
válasz ThodEE #118905 üzenetére
VIGYÁZZ! elvileg az valami biztosító izé, hogy a szállításnál nem ficánkoljon a dob, legalábbis mosógépeknél erről van szó - azt első használat előtt le kell szedni.
Bocsi ennél többet nem tudok, csak azt írom ami a mosógépes fórumban volt kérdezz be oda is: [link]
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
válasz Doky586 #118901 üzenetére
Nekem is az volt az alap felvetésem, hogy mindkettőnek kell áram. Csak akkor az ODD nem adott életjelet, mikor csatlakoztatva voltak egymáshoz és a táphoz.
Az AHCI dolog bennem is felmerült, de gondolom azért a BIOS-ban még látszódnia kellene a meghajtónak. Az, hogy a Linux nem látja, még a kisebbik gond volt, mert anyám úgyse használja.
(#118902) jeni: Köszi! Kiszedtem a jumpert, így már mennek egymás mellett gond nélkül. (Bár a bios még így se látja.)
Normál esetben senki nem használ itthon ODD-t, csak ez anno egy ajándék volt, így nincs szívem kidobni. Bár ezek után idővel valószínűleg arra a sorsra jut.
-
nagyúr
válasz Helsing #118904 üzenetére
Miért erőlteted a bluetooth-t? Nálam a fejhallgatós tv nézés egy darab 1500Ft-os fm transzmitterrel és tetszőleges számú fm rádióval rendelkező mobiltelefonnal van megoldva. A transzmitter analóg és sztereó, a hangminőség pedig ennek megfelelően 4-5m távolságban egészen elfogadható.
[ Szerkesztve ]
-
Mákos7észta
aktív tag
Szervusztok!
Azt hiszem hibát követtem el egy Word dokumentum automatikus mentéseivel. Be volt kapcsolva mind az automatikus mentés, mind pedig a 365 fiókommal (Student verzió, Onedrive) az Autosave funkció. Ennek ellenére, írás közben a Word teljesen befagyott, menteni nem tudtam, így úgy gondoltam (mivel előfordult már, h Microsoft update után a recovery- vel indított a Windows), hogy ha újraindítom a gépet, kb. ott folytatom, ahol abbahagytam.
Ehelyett az Appdata mappában, az alapértelmezett Unsaved Files mappában semmi sincsen, ugyanígy a Onedriveban egy múlt pénteki mentés fogadott. A gépen is, az utolsó mentésem múlt pénteki, így valami történt, azon kívül, hogy én hülye bízván az autosaveben, nem mentettem napokig. Van bármilyen módja, hogy egy autosave fájlt megtaláljak a gépen, még ha törlődött is (ha az adattároló még nem írta újra)?Előre is köszönöm a válaszokat, segítséget, teljesen ki vagyok borulva!
Üdv,
MarciMost megnéztem egy új Dokumentum esetén, hosszú tízenpercek óta csak ezt csinálja egy doksi kilépésekor:
[ Szerkesztve ]
Csak óvatosan, még nem kávéztam..
-
ThodEE
őstag
Sziasztok !
Egy ELECTROLUX EW9H478S szárítógépről van szó, jelenleg a dob nem mozog benne, hátul van hasonló rögzítőcsavarnak kinéző imbusz mint a mosógépben de se szerszámot nem adtak hozzá se a leírásban nem szerepel. Lehetséges hogy ezeket tényleg megoldja magának a készülék
Köszönöm előre is a tanácsokat !
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
Helsing
aktív tag
Közben átgondoltam a dolgokat.
Szóval valami olyasmi ketyere kellene ami:
1: Vezetékkel kapcsolódik a tévére és két külön eszközre tudja továbbítani a hangot bluetoothon keresztül.2: Bluetoothon keresztül kapcsolódik a TV-re és szintén két külön eszközre tudja osztani a hangot. De ez esetben elég az is ha csak egy bluetoothos eszközre képes továbbítani, ha van rajta jack kimenet és képes egyszerre mindkettő csatornán küldeni a hangot.
3: Sikerült előkotornom egy régi NiMH-es bluetoothos hangfalat amin van jack kimenet. Szóval elosztóval tudjuk két kábeles fülhallgatóval hallgatni, de ez nem az igazi mert nagyon össze vagyunk így kötve.
-
Dtomka
veterán
Adott 1 Grundig smart tv. Egyik napról a másikra a youtube app indítás után megáll. Webről elérhető, és működik.
Próbáltam frissíteni, de nem volt újabb verzió. Bármilyen 5letet\tanácsot szívesen fogadok.
Köszönöm! -
jeni
félisten
válasz leviske #118900 üzenetére
A jumpernak csak több IDE eszköz használata esetén van értelme
Könnybe lehet az IDE része a panelon nem működik. Annak is áram alát kell lennie működés alatt.
Esetleg cserélj ODD ESZKÖZT ES AKKOR A SATA PORTON HASZNÁLOD. Esetleg egy külsőházba berakod. Ennek ma már nem sok értelme van mert többé kerülne mint csak a sata portos ODD íród.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest