Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ESR10
újonc
Sziasztok! Boldog karácsonyt!
Miért lehet az hogy HDD-ről folyamatosan "eltűnik" a szabad lemezterület?
A napokban vettem észre hogy 0% szabad hely van az egyik HDD-n ami nagyon meglepet mert emlékeim szerint kb 100 GB-nak kellett volna lennie. Gyorsan letöröltem 2 filmet amivel felszabadult 20-25 GB. Másnapra újból 0%-ot írt. Ezután újból törölgettem, de pár óra múlva megint 0 volt a szabad kapacitás.Az utóbbi egy hétben semmilyen új programot nem telepítettem a gépre, nem került rá új adat. Mi okozhatja a jelenséget?
-
genndy
addikt
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésemet, ha nem, töröljétek.
Miért van az, hogy a monitorba dugott hangszóró sokkal halkabb, mint a pc-be?
A gépben nincs hangkártya csak az alaplapi, és a monitor Display kábelen kapja a hangot. -
BitRider
senior tag
válasz
kenwood #142083 üzenetére
Az Action centerben nem pont erre szolgál a Project ikon? Nincs előttem, de szerintem az ugyanez a funkció, csak 1 klikknyire - már ha nem kapcsoltad ki. Magyarul ez a Műveletközpont, ami az óra mellett megjelenő gombról elérhető. Néha hasznos tud lenni, így főleg laptopokon már nem szoktam kiiktatni.
Egér nélkül nehéz az élet.
Arra meg Autohotkey-jel vagy valami hasonlóval lehetne alternatívát beállítani.
-
--HARDCORE--
senior tag
Ez érdekes:
980Ti, 2550K, P8Z68-V pro, EVGA750GM,
SSD1 250GB Samsung, SSD2 480GB Kingston.
Windows ugyanaz, VGA driver ugyanaz (546.17)
AIDA 64 alatt GPU fogyasztás a Kingston esetében 65W alá nem megy.
Samsungnál 14W.
Driver uninstall, ugyanaz reinstall és mostmár a Kingstonon levő windows alatt is csak 14W idle a fogyi. (HDMI audio és GeForce experience se előtte se most nem volt feltéve) -
Enigma1945
őstag
válasz
kenwood #142083 üzenetére
van olyan hogy megy a gep a procival, de nem illeszkedik? nem fagy ki a gep, nem lassu, ugyanolyan szinte.. ezt sosem hittem volna, hogy ilyen is van! koszi,
pasztat nem kapott, mert torony huto van rajta, szinte overkill neki, a huton ami maradt regebbrol az van rajta, kalyha melett van a gep, es igyis max 59c fokos a proci, alacsony furdulattal is.. koszi a tippet megnezem!!! -
Kali4
tag
válasz
DonThomasino #142074 üzenetére
Köszööm a segítséget!
Neked is Cs1csó! -
kenwood
veterán
Van a win-p shortcutra alternativa win 10 alatt?
Vettem egy bluetooth billt Anyunak a kanapera, tvzeshez. Sajnos windows gomb nincs rajta. Mas "vak" modszert en nem ismerek, amivel at lehet valtani monitorrol tv-re a kimenetet.
Esetleg beepitett megoldas van ra winben, vagy valami 3rd party hotkey app az egyetlen lehetoseg ?#142081 Nezz bele nagyitoval (mobil kamera zoom is jo) a cpu foglalatba. Eselyes, hogy elgorbitetted valamelyik labat,ami a memorizakezelesert felel. Ha egyik se csillog, mind "egyenes" akkor rakd vissza a procit, es mennie kell, csak nem illeszkedett tokeletesen.
-
mezis
félisten
válasz
Enigma1945 #142081 üzenetére
Üdv.!
Nem volt elég alapos a portalanítás. -
Enigma1945
őstag
Sziasztok! Boldog karácsonyt!
Miért lehet az, hogy az i7 processzort kivettem a gépből, és bele raktam egy i5 4570-et, de az csak 1x4 GB memoriat fogad? 2x4-gyel nem indul el? Akarmelyik memorat bele rakom onmagaban elindul, de ha ketto van benne nem? Eddig jo volt minden 2x4GB memoval is i7 alatt -
-
válasz
gozso #142076 üzenetére
Ekkora méretben halk ventilátort találni... ha a fordulatszámot lentebb veszed, akkor meg semmi levegőt nem mozgat. Én Noiseblockert vettem ekkora méretben, de nagy csalódás volt. Alacsony fordulaton hangtalan, de akkor kb. semmi haszna nincs, ha feltekered, akkor meg zajos lesz.
-
gozso
őstag
sziasztok kérném szépen a segítségeteket
ennek a coolernek van esetleg valami olcsóbb alternatívája? hasonló paraméterekkel mint a Noctua (fontos hogy halk legyen)
POE switch-be kellene 2db....
köszönöm -
Cs1csó
titán
válasz
Kali4 #142073 üzenetére
ÉN: eladnám, és vennék lét vatta új egyforma 16-ost.
Amúgy a késleltetésre kell figyelni CL15 és a Mhz-re 3000
Csak ezt találtam: Kingston FURY Beast 16GB DDR4 3000MHz KF430C15BB1/16
30k HUF
vagy:
G.SKILL Aegis 16GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-16GISB 14k HUF
Kingston FURY Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/3228k HUF-ért 2x16GB-ot kapsz.
tehát inkább add el.
Ha lassabb Mhz-est veszel akkor a lassabb lesz a "közös" sebességük dual channelbenAzt nem tudom, hogy az eltérő késleltetésnél mi lesz gondolom ott is a gyengébbik érték lesz a közös.
-
Kali4
tag
Sziasztok!
RAM bővítésben lenne szükségem egy kis segítségre.
Jelenleg ilyen van a gépben és ezt szeretném kiegészíteni. HX430C15PB3K2/16
Mikre kell figyelni hogy ne legyen gond a kompatibilitással?
Egy MSI B450M Bazooka V2 alaplra kerülnének. -
Csupingo
veterán
válasz
Yandelus #142065 üzenetére
Itt a secure boot-ot kapcsolják ki, ha jól láttam. Ezt már nézted? A boot sorrendnél mi van nálad? Itt a boot option-ból távolítják el. Secure boot és legacy kikapcsolása. Kikapcsolni a Wake on LAN-t, esetleg bios-t frissíteni.
-
Yandelus
tag
Sziasztok
A gépem bekapcsolás után, ezt irja ki:
>>Check ing Media Presence
>>Media Present
>>Start PXE over IPv4
Ez egy régi irodai asztali pc, 4. genes intel.A biosban letiltottam a boot opciónál az ipv4-t egy videó alapján, ami sokaknak ezt megoldotta de nekem az újraindítást követően állandóan csak a bios jön be.
Mi lehet erre a megoldás?
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Adott egy régi 120GB-os M.2 Kingston SSD B+M key. Tönkre teheti e az SSD-t egy csak NVMe-t támogató M key PCIe bővítő kártya az SSD-t ha belekerül a gépbe?
Kártya hibátlan, NVMe-t kezelte. (azért került kipróbálásra, mert nem gondolnám hogy tönkreteszi, max nem támogatja)
Az eset megtörtént és keresem a végzetes hibát a folyamatban.
Köszönöm a tapasztalatot! -
válasz
DonThomasino #142060 üzenetére
.
\|| ||/
(o o)
,~000~~(_)~~~~~~,
| |
| |
| |
'~~~~~~~~~~000~'
| | |
TT TT
oo0 0oo -
mezis
félisten
válasz
DonThomasino #142058 üzenetére
Nincs egy gyerek, aki bepötyögné neked?
-
válasz
DonThomasino #142056 üzenetére
Ascii art?
-
DonThomasino
veterán
Mi annak a neve amikor text karakterekből készítenek egy kis rajzot ?
-
válasz
venom8888 #142052 üzenetére
Ebből, amit leírtál, nekem nem az jön le, hogy megszakad az internetkapcsolat a gépeden, hanem az, hogy háttérbe téve megszakad a program futása annyi időre, hogy elveszíti a kapcsolatot a szerverrel!
Próbálj meg a programnak nagyobb prioritást adni miután elindítottad! [link] -
Krystal_s
addikt
Notebook(ok)-ról szeretném átküldeni a képet Android TV-re.
Eddig a böngészős megoldást (Cast Media to Device-t) használtam, de az nem minden videót tud átküldeni...
Megfelelőbb lenne a Win 10 beépített Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőhöz, de egyik gépünkön sem működik.
Nem jövök rá mi lehet a gond.VGA kártyák tudják (Intel UHD 620), böngészőkből és m.telefonokról is működik. Szerintem már minden beállítást átnéztem és a netes leírásokat is átolvastam.
Külön az Egyéb eszközöknél látni a TV-t, nincs csatlakozva... és nincs is olyan lehetőség, hogy csatlakozás.
Kijelző - Csatlakozás vezeték nélküli megjelenítőeszközhöz alatt és a keresésnél sem jelenik meg. -
BitRider
senior tag
válasz
venom8888 #142047 üzenetére
1000 forint egy kábel, és akkor tényleg biztos lehetsz benne. Láttam már hülye hibákat ebből kifolyólag.
A routereden se árt firmware update, azt kifelejtettem. De ha szolgáltatói router, szintén lehet kérni cserét, ha amúgy lenne újabb készülékük. De a leggyanúsabb nyilván a szoftveres gond. Nekem egyébként a kép fagy meg eléggé alt+tab közben néha, ez valamelyik AMD driverrel jött be. Annyira félrepakolja a nem látható dolgokat, hogy aztán alig akarja előhúzni.
-
robber4
aktív tag
Hello. Egy olyan kérdésem lenne hogy ez a konfig : Rx 7900XTX sapphire pulse
7800x3d. Msi b650 tomahawk wifi alaplap.g.skill trident z5 6000mhz 2x 16 GB cl30 ram.
Illetve m.2 ssd adata swordfish 500GB + 1T m.2 vagy sima ssd. Ezek mellé vettem egy FSP Fortron Hydro G PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W tápot ez igy elég lesz ennek a konfignak?
Itt ajánlották egyébként ezt a tápot. -
venom8888
őstag
Sziasztok. Nem tudom jo forumon vagyok-e. A bajom az hogy amikor le Alt+Tab olok jatekbol, megszakad az internet, pillanatokra, majd ujra elindul. Ezt hogy tudom megoldani?
-
Kékes525
félisten
A CHATGPT-4 Turbo-t csak API formájában érhető el? Úgy nem lehet, mint a "sima", az alap 4-est?
-
KubanitoS
veterán
Kövezzetek meg, de ezeket a kulcsokat szinte ingyen dobálják utánad, ha nem probléma a szürke zóna, akkor én azt sem tartom problémának, ha fél év múlva véletlenül venni kellene másikat.
-
Top cat
addikt
Milyent, Win vagy Office?
Ha Win, az aktiválás után ellenőrizheted, az slmgr -dli paranccsal, milyen kulcsot kaptál.
A kereskedelmi verzió a RETAIL, de kétlem, hogy ilyen lenne olcsón. -
Cs1csó
titán
Top cat jól leírta: szürke zóna, mert: azért ez nem kms ami nem legális hanem valami nagyobb cég mester kulcsával (amiért az a cég valószínűleg sok pénzt fizetett az MS-nek hogy a nála lévő pár ezer gépet a rendszergazdájuk kömnyen tudja aktiválni) létrehozott kóddal lehet aaktiválni.
A probléma egyik része (ez a jogi része, mondhatni elméleti) hogy mivel a te géped nem a mester kulcsot vásárolt cég gép ezért nem jogszerű a használata.
A másik része (ez mondjuk a gyakoralti) hogy ha az MS-nek már túl soknak fog tűnni az aktivációk száma vagy azok lokalizációja nem köthető a cég fizikai működési helyéhez akkor lelőheti azokat.
(Ha a cég mondjuk 4 fizikai telephelyen dolgozik ott van a gépek 95%-a a többi aktivált gép meg Finnországól Új-Zélandig akkor gyanús hogy azok kikerült kulcsok (persze nem tudom pontosan mi alapján is megy a szelwkció lehet simán a darabszámot figyelik: a mesterkulccsal mondjuk 5000 gépet lehet aktiválni (ennyiről kötöttek szerződést) 6000-ik aktiválásnál már telefonál az MS hogy "mizu skacok?!" -
DS39
nagyúr
Tele a hardverapro ilyen szoftver licences hirdetésekkel. Olcsón, gyorsan, azonnal, stb.
Hogy a túróba működik ez, hogy mindegyiknek korlátlan készlete van pl. Windows kulcsokból?
És ha valóban eredetit árulnak, miért 1/20 áron? vagy ezek olyanok, amit ingyen is megkaphatsz, mert "saját" kms szerver aktiválós? (itt meg csak lehúzzák a népeket pár ezer forinttal és/vagy a banki adatok lopása a céljuk.) -
mrzed
senior tag
válasz
zozzo698 #142027 üzenetére
Nem lehet, hogy csak alkalmazás jelszót kéne generáltatnod a gmail-el és azt megadni az outlookban? Nekem már csak így hajlandó menni pár éve.szerk: bocs ,közben látom szolgáltatós emailről van szó.
-
Top cat
addikt
válasz
zozzo698 #142020 üzenetére
Sikerült megoldani?
Nekem is T van. Ma kipróbáltam az Outlook 2019-ben, IMAP protokollal és ezekkel a beállításokkal működik.
-
BitRider
senior tag
válasz
Csupingo #142024 üzenetére
Meg egy csomószor láttam már, hogy az emberek a soha nem frissített, saját programgyűjteményeikből ugyanazokat a régi elavult szarokat / töréseket pakolják vissza a gépre, amik között szintén megbújhat a hiba. Vagy ismét bekerül a gépbe egy vírusos pendrive stb... Eszükbe nem jut, hogy minimum frissíteni, de akár felül is kéne vizsgálni, hogy mik kerülnek fel és valójában miért.
Nekem egyébként egy videokártyám volt ilyen, amivel random fagyásaim voltak. Az egy rossz 7800-as Sapphire széria volt, de el tudom képzelni, hogy a maiakkal is előfordulhat.
-
Csupingo
veterán
válasz
Zsírkrétamen #142023 üzenetére
Az a baj, hogy okosabbak talán csak akkor lennénk, ha a vga-t át tudnád tenni másik gépbe, vagy ezt másik táppal is ki tudnád próbálni. Esetleg lehet még próbálkozni alaplapi bios frissítéssel, vagy csak 1 db memóriával üzemeltetve, esetleg a kártya gpu, és vagy memória órajelét visszavéve. (Az viszont érdekes, hogy 2 napig jó. Talán valamilyen frissítés vágja tönkre? Biztos, hogy a win pl. nem cserél vga drivert közben? Lehet, hogy az a változat hibás.)
Ilyen szempontból tényleg nem lenne rossz egy linux próba, ha azon is fut a cs2. Legalább annyit meg lehetne tudni, hogy valami wines driver, frissítés, stb. nem tetszik neki. -
válasz
mezis #142022 üzenetére
Megvolt, mindent felraktunk, driverek is jók.
Ha Win11-en és 10-en is szar, nem hiszem hogy Linux-on jobb lenne. Plusz ugye random, mikor jön elő. Viszont néztünk gpu hőfokot, 47 volt, tehát nem melegszik túl.
Az elmondható, ha egyszer csinálta, akkor hiába a gép restart, ha újra belép a játékba akkor újra fekete kép lesz, és utána ez megy végtelen ciklusba. -
mezis
félisten
válasz
Zsírkrétamen #142021 üzenetére
- Minden Win frissítés meg volt? (A gépház nem mindig mond igazat!)
- Próba egy Linux-al. -
válasz
Zsírkrétamen #141992 üzenetére
Megvolt a Win újratelepítés, 2 napig jó volt, most megint feketeség, egymás után vagy 5x.
Ötlet? -
Top cat
addikt
válasz
zozzo698 #142018 üzenetére
Ha kiveszed a pipát a kimenő üzenetek kiszolgálója (SMTP) hitelesítést igényel elől és átállítod a 25-ös portra, akkor sem megy?
Rákérdezhetsz a Microsoft Outlook topic-ban is, hátha többet tudnak segíteni.
-
zozzo698
tag
válasz
AlyrArkhon #142009 üzenetére
Köszönöm szépen, Szuper, és ezt hol tudom, 2007 és MS Outlook volt abban megtaláltam, de most vettem a 2016 ost abban még nem találtam meg a beállításokat... T- online os az e-mail fiókom.
-
zozzo698
tag
Sziasztok, Outlook levelezés beállításban tudna valaki segíteni? Fogadni tudok, küldeni nem.
-
BitRider
senior tag
válasz
Csápájev #142003 üzenetére
Amúgy tényleg használjátok már a linkelt programos topikot, az összefoglalójából másolgatom a dolgokat. Neked pl. a
ScreenToGif kell. Esetleg online optimalizálás.
-
Csápájev
őstag
Sziasztok,nem tudom ez off-e,de abba rakom.
Gif filet szeretnék átalakítani, méghozzá az a problémám,hogy "túl sok képkockát tartalmaz." -írja róla a Twitch.
Alakja,mérete,felbontása jó.
Hogy tudnám a képkockák mennyiségét csökkenteni? -
BitRider
senior tag
válasz
Top cat #141999 üzenetére
Körülményes progi, helyette:
PDF Shaper Free
Komolyabb szerkesztésekhez:PDF24 Creator
-
rwin5
őstag
Sziasztok!
Nem életbevágó kérdés, de hátha valaki tud segíteni.
Svájcban tud esetleg valaki webshopot, ahol lehet rendelni számítógép hardvert, úgy hogy össze is rakják a kiválasztottakat? (mint itthon pl.: ipon, pcx)
Baselba akarnánk rendelni egy gépet, de az alkatrészeket mi választanánk ki, viszont összerakáshoz nem értünk
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- sziku69: Szólánc.
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Windows Insider Program
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!