Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malanrion
tag
válasz
penge111 #36099 üzenetére
nekem már 3,5 éve van meg a laptopon, az elejétől vigyázok rá, nem tudnád megmondani, hogy lassan 4 éves.. az elején nekem is csak asztalon volt, majd vinnem kellett mindenhova, nekem még semmi baja nincs, sőt még jobban is van kihajtva, mint 100°, miven egy verdített laptop tartóm van. Volt hidegen melegen kicsukva, mindenhogy, folyamatosan takarítom, és semmi baja, meg egyébként is inkább most hajtogasd gari idő alatt mint utána.
Szvsz nyugodtan lecsukhatod! -
penge111
addikt
Skacok vettem egy laptopot, a lényeg, hogy asztali gép funkcióját látja el. Szóval az asztalról max 1-2* lesz elmozdítva hetente. A kérdésem az lenne, ilyenkor célszerű a lapost nyitva tartani, vagy használat után csukjam le? A célom a zsanérok óvása, hogy 2-3 év után is eladható legyen a lapos, vagy ezzel felesleges foglalkoznom, csukjam le bátran.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bjørgersson #36097 üzenetére
-
HF77
őstag
helló
lenne egy kérdésem
van egy sony dvd lejátszóm és amikor be tennék egy filmet és meg nyomom a gombot ami a tálcát adja ki akkor folyamatosan ki-be dobálja a tálcát....mitől lehet ez?komoly baj lehet a háttérben vagy nem? -
uyka
tag
Sziasztok !
Remélem nem off - ez a kérdés .. Csak beszélni szeretnék egy olyan emberrel aki rendelkezik VCA vizsgával és itt Magyarországon vizsgázott le ... Ha valakinek meg van ez a vizsga és tudna írni nekem egy üzenetet nagyon szépen megköszönném ! Kb 2 kérdést szeretnék feltenni csak !
-
unravel
őstag
Van egy flac audiofájl, van hozzá cue. Hogyan, mivel tudom feldarabolni konvertálás nélkül, hogy a minősége változatlan maradjon, anélkül, hogy cd-re írnám?Google: Foobarral
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bjørgersson #36088 üzenetére
Elvileg nem. Még bankkártyával vásárolni sem...
-
spista222
addikt
válasz
goodboy007 #36089 üzenetére
Nézzétek meg hogy milyen márkájú és típusú chip van rajta és az szerint keressetek drivert. nagyon sokszor csak a Realtek 8139 -re szitálnak rá valami más típust, bár azt alapból megeszi az XP.
-
goodboy007
senior tag
Ismerősöm PIII-as gépét kéne újratelepíteni, de kti kf-230tx/2 hálókártyája van és az istenért sem találok hozzá drivert. A google rendre Realtek drivereket dobál ki, amúgy semmi. A gyártója elvileg a KATRON, az oldalán hasonló elnevezéssel szerepelnek az újabb modellek, ellenben ez a típus nem (miért is szerepelne vagy 12 éves hardver).
Valami ötlet, hogy honnan tudnék hozzá szoftvert szerezni?
-
Bjørgersson
félisten
PCX-nél lehet hitelre vásárolni?
-
marsu
veterán
-
Melack
veterán
Mi annak a topicnak a neve, ahol fel van tűntetve, hogy ki merre jár és hoz/visz csomagokat a fórumosoknak? Előre is köszönöm!
-
Malanrion
tag
ha a fehér pines csatlakozó végeket le szeretném fúni, akkor mind1 milyen fújós festéket használok?
-
unravel
őstag
Akkor az Eseménynaplóban próbálnék keresni valami bejegyzést, hogy mi és miért indította a gépet. -
g4b3n
tag
válasz
Realradical #36063 üzenetére
Ilyen beállítási lehetőséget nem találtam a webes beállításoknál
#36064 Ha megint ez történik, akkor megpróbálom. Viszont akkor is csinálja(amit előzőleg írtam), ha áramtalanítás utána lesz bekapcsolva a kábel modem és a router, mert estére mindig áramtalanítva van a rendszer. 1-2 éves router talán megtalálom a papírját.
#36065 Nem talált, Invitel szerencsére stabilnak mondható a kapcsolat. -
Teasüti
nagyúr
Van olyan topik, ami Off-The-Record titkosított üzenetküldéssel foglalkozik, esetleg Android-dal, Pidgin-nel?
Erre keresek megoldást. Szükségem lenne egy univerzális megoldásra, amivel minden netre csatlakozó eszközzel tudok OTR üzenetet küldeni. Legyen szó akár PC-Android, PC-PC, vagy két telefon közötti kapcsolatról.
Van erről vkinek bármi tudomása?Android-ra egy Gibberbot nevő app-ot találtam, PC-re ugye ott van a Pidgin, de még nem tudom össze lehet-e hozni a kettőt.
Nem érzékeny beszélgetések miatt érdekes ez nekem, hanem az adatvédelem tudatosítását szeretném javítani a környezetemben.
Köszönöm!
-
unravel
őstag
Ha cmd-be beírod ezeket:
powercfg -devicequery wake_armed - kilistázza az eszközöket amik felébreszhetik a géped
powercfg –lastwake - megmutatja mi ébresztette a gépet a legutóbbi alkalommal
Ha zavar az önálló bekapcsolás akkor az eszközkezelőben tilthatod.
szerk - (és még sok parancs: [link])
-
Winne
nagyúr
Érdekes dologra szeretnék okot illetve megoldást keresni, erre várnék 5leteket. A gépem az utóbbi időben többször magától elindul, teljesen random időben, csak úgy bekapcsolt magától Nem futott rajta semmi, csak bekapcsolt. Mi lehet ennek az oka ill. mi lehet a megoldása?
-
QuToR
tag
Sziasztok!
Vettem egy Apple USB-s billentyűzetet, és rádugtam egy Aten CPU switch-re. Nem működik. Egy kommersz billentyűzettel minden ok, de az almással meg sem nyikkan. Van erre valakinek valami ötlete? Kell valamit a switch-en állítani? Használ valaki ilyen billentyűzetet ilyen switch-el? Vagy másik switch-el kellene megpróbálni? Ha másikkal akkor melyik gyártó, melyik típus?
Előre is köszi mindenkinek a segítséget.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
crysis 2011 #36066 üzenetére
CoreTemp vagy a RealTemp.
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok tudtok ajánlani olyan programot ami mutatja a cpu hőmérségletét?
-
g4b3n
tag
Sziasztok, van egy tp-link WR340G routerem. A baj az lehet, hogy bizonyos időközönként megszűnik az internet kapcsolat rajta keresztül, 4-10 óra vagy akár több is szóval a szórás az nagy, ekkora az a megoldás. hogy a WAN kábelt csatlakoztatom a háló kártyába és ha sikerült NET-re kapcsolódni, akkor vissza a router WAN portjába és akkor jó megint. A webes router reboot nem segít sajnos ezért kellene valami alternatíva, még szerencse, hogy a géptől nincs messze a a router..., köszi a válaszokat!
-
Ice&Lime
veterán
át lehet valahogy állítani pl. regeditben vagy valahol máshol, hogy az intézőben az ablakokban az a "szép" fehér háttér másmilyen színű, átlátszó vagy egy beállított kép legyen helyette?
a többi minden maradhatna úgy ahogy van csak az erős fehér háttere az ami nagyon zavar, lehetett volna halvány szürke vagy bézs vagy bármi csak ne rikító fehér...
win témák és skinek nélkül értem! -
bb0t
őstag
válasz
Intel fan11 #36023 üzenetére
Wifi-vel csatlakozol a netre? A modemmel szerintem nincs gond mert ha indokolt lenne kicserélnék.
-
N!go
csendes tag
Sziasztok!
Régi P4-es konfigomat próbálom életre kelteni.
A Post képernyő bejön, a boot setup-ba be tudok lépni. Kiválasztom a CD meghajtót (xp disc természetesen bene).
Ezek után a következő hibaüzenetet kapom:
"Hiányzó NTLDR
Újraindítás: Ctrl+Alt+Del"A setup-ba tudok olyat választani, hogy "Start Flash Recovery". Ekkor kiírja, hogy starting flash recovery, és pár másodperc után elkezd pittyegni az alaplap (?). 8x egymás után, és ezt ismétli míg ki nem kapcsolom a gépet.
Konfig:
MSI 848P Neo S lap, P4 2,4GHz proci, 256MB Kingstone Value ram, Seagate IDE vinyó, DTK 300W tápVan valakinek ötlete, hogy mivel próbálkozzak? Esetleg a memória lehet rossz (pittyegés miatt erre gyanakszom)? Köszi!
-
McDog
aktív tag
válasz
Cimbooora #36047 üzenetére
Ott van az oldalon a megoldás a legalján:
"On-line újraengedélyezés
A második jogosultság beállítása után egyszer még kérhetsz u.n. "újraelosztást", ami sztornózza az addig kiosztott két számítógép jogosultságot, és ismét lehetőséged van két számítógép megjelölésére. Ezt azonban csak egyszer tudod megtenni, azaz ezután már más jogosultság beállítása nem lehetséges.Szívesen segítünk
Ha elhasználtál minden újraosztási lehetőséget, akkor telefonálj (0630/453-8867), hogy sztornózzuk a sütibeállításaidat a biztonsági rendszerben!" -
Cimbooora
aktív tag
Sütik ebben nem játszanak szerepet, mert azt írják ,hogy nem szabad törölni ezeket?
Szerk.: konkrétan erről lenne szó
-
Cimbooora
aktív tag
Sziasztok!
Előfizettünk barátommal egy internetes oktató oldalra, ahol azt írják, hogy maximum 2 számítógépről tudok bejelentkezni.
Jelenleg bejelentkeztem itthon egy gépről (rögzíteni szeretném, de gyenge a gép), de most egy másik itthoni gépről szeretnék bejelentkezni. Routerünk van itthon, tehát közvetlenül nem kapcsolódnak a gépek az internetre. Barátom is beszeretne jelentkezni, így nem tudom hogy ha most itthon megpróbálom másik gépről, akkor ő betudna e jelentkezni?
Mi teendő? -
tikshow
addikt
válasz
Intel fan11 #36041 üzenetére
Jobb oldalt "adataim"-ra kattints rá.
(#36040) MMateV: Létezik átalakító, de, hogy itthon hol lehet kapni azt nem tudom.
-
Intel fan11
őstag
Hogy lehet megváltoztatni az emailban kapott prohardver belépő kódot vmi megjegyezhetőbbre mint amit generál?
-
MMateV
csendes tag
Sziasztok!
Vki találkozott már USB 3.0 apa - 19 pin apa átalakítóval?
VAGY
PCI internal USB 3 19 pin kártyával? Lehet ilyen nálunk kapni (és nem 8-10 eFt-ért?
(ház usb 3 kivezetése 19pines, viszotn az alaplapon - ugyebár - miért is volna... nem szívesen cserélnék alaplapot jelen pillanatban- csak gondolom hogy van alaplap ami rendelkezik 19 pin usb 3 apa aljzattal) -
Intel fan11
őstag
válasz
Intel fan11 #36023 üzenetére
Nem tud senkisem segíteni?
-
xKacsax
aktív tag
Erre még mindig nincs ötlete senkinek ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
KERESZTAPA9 #36032 üzenetére
Vagy: [link]
-
válasz
KERESZTAPA9 #36032 üzenetére
FF + youtube downloader kiegészítő.
-
KERESZTAPA9
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy a YOUTUBE-ról hogy tudok régi zenéket letölteni? Milyen progi kell hozzá és hol találom meg? Előre is köszönöm szépen.
Üdv.
-
dubfire1
csendes tag
Hellosztok! Egy kérdés lenne.ha ezzel a programmal (@bios utility gigabyte) szeretném frissíteni a biost akkor nyugodtan csinálhatom vele vagy inkább nem?
-
reflxx
aktív tag
Üdv! Asus xonar dx + roccat kave hangkártya + füles kombóm van. Semmi gond nem volt vele, de a héten hirtelen elhalkult a mikrofon csak akkor hallanak engem, ha 1mm-re van a számtól. próbáltam hangosítani de semmi. valami tipp??
Előre is köszi! -
Satyricon
addikt
válasz
Vakegérke #36018 üzenetére
KÖszönöm, magától helyreállt minden! Nem értem én ezt...
MÁS:: Szerintetek lehet olyat csinálni, hogy letiltom az X-Fi Elite Pro hangkarimat a biosba, és felteszem az alaplapi hangkarinak a driverét? Azért akarom ezt csinálni, mert sose tudom rábírni ezt a retkes hangkarit, hogy a mikrofonomat használja! Mindig 1,5 2 órát kell vele szívnom, és még utána se lesz jó
Szóval a két driver, vagy hangkari nem fog egymásnak bezavarni? Az alaplapit csak a mikrofonnal használnám, minden másra átkapcsolnék az Elite Pro-ra. Lehetséges ez?
-
betyarr
veterán
üdv!
apósom ismerőse adott egy dvd-t amin állítólag van egy kamerás felvétel,de ha jól értettem a lemez nem volt írás után lezárva és ezért sehogyan sem olvasható
vagy ilyesmi.a lényeg,hogy kellene nekem egy megbízható adatmentő program amivel le lehetne róla szedni a videót hdd-re.getdataback-el már próbálkoztam,de semmi.
köszönöm előre is a válaszokat!
-
pocokxx
Közösségépítő
ITT találtam egy leírást, de nem nagyon értem... Segítene valaki, aki ért az ilyesmihez...? Akár PÜ.ben is jöhet.
-
Intel fan11
őstag
Most váltottunk 15 megás T-home csomagról 20 megásra. Megkaptuk az sms-t is h aktiválva van az új csomag, de nem változott semmi maradt a 15 mega net sebesség. Felhívtuk a szolgáltatót, hogy nem változott semmi. Erre azt mondták nem veheti fel a hibajelentésre mert ennél a csomagnál 10 mega a garantált. Magyarán elküldtek a só hivatalba. Ez most olyan mnitha boltba kiló kenyérre az lenne írva garantált fél kiló. A kérdésem az volna esetleg a modemem nem bírná?? Egy D-link dsl-360R típusú modemem van.
Vki tud segíteni mi lehet a baj?
Ja és azt is mondták lehet messze lakunk a központtól. Ami nem igaz mert kb 500 méterre lakunk 3 utcával arrébb levő posta a központunk.
-
dash17291
tag
Sziaszok,
CAT5e/CAT6a UTP/STP/FTP patch kábelt szeretnék venni méterre, de nem ám több száz métert, hanem mondjuk max. 30-cat az egyes típusokból. Eddig a newnetwork-öt nézegettem, de e-mailre nem válaszolnak.
Hol tudok vásárolni?
-
Vakegérke
félisten
-
tikshow
addikt
válasz
choco01 #36016 üzenetére
Esetleg akkor a 10.2-es Catalystot meg lehet még próbálni. Nekem az X1600 Mobilitym ment ezzel hibátlanul.
-
tikshow
addikt
válasz
choco01 #36014 üzenetére
Próbáld ki a Mobility Moddert, hátha segít megoldani a problémát.
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Van egy Fujitsu Siemens Amilo Li 1718-as notebook..és Windows Vista-val adták,fel tettük rá a Win 7-et.
Itt viszont már az Ati Radeon Xpress X200M vidikari szoftvere hibát ír: A videókártya illesztőprogramja leállt,majd újraindult.
Driver váltogatások során van hogy olyan gyakran csinálja hogy össze omlik a win.
Mi lehet a megoldás?Win 7-es driver nincs vistánál megálltak:S.
Köszönöm. -
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egyik kedves rokonom egy "redirecting" fertőzést kapott, ha meg akar nyitni egy oldalt akkor paegsinxt.com .... oldalra dobja. Hogy lehet ezt eltávolítani? MBAM talált valamit, (igaz nem csökkentett módban futott), de azt hiába szedte le...
Illetve újra lehet valahogy indítani a gépet csökkentett módban, hogy ne kelljen az F8-at nyomogatni...? Szegény nem nagyon találja el, mikor kellene...
-
Satyricon
addikt
Srácok. ebbe.kérném.a.segítségeteket...
-
Atti1112
aktív tag
Egy olyan megoldásra keresem a választ,hogy van 3 jack dugóm (3,5-es) és azt szeretném megvalósítani,hogy a 3 db jack-et bedugom egy elosztó féleségbe és az elosztó másik végét,meg az erősítőbe és lenne egy kapcsoló rendszer a panelon,amibe a 3 jack megy és a kapcsolóval tudnám kiválasztani,hogy melyik is legyen épp "rákötve" az erőlködőre.Tudtok ilyen 3-as kapcsolható szétosztót,boltit ? Nem akarok pöcsölni azzal,hogy én csinálgassam meg,meg jobb a gyári,ha van.Köszi.Magyarul ne kelljen mindig ki-be húzkodni őket,hanem csak átkapcsolnám és kész,amelyik épp kell.
-
tikshow
addikt
válasz
Perillustris #36009 üzenetére
A dobozos ~68.000 forint ebbe van 32 és 64bit-es is, mint ami neked van. Illetve van OEM kiadás is amiből vagy 32 vagy 64-es van ez ~37.000 forint.
-
xKacsax
aktív tag
válasz
csabyka666 #36007 üzenetére
Nézd el félrevezető kommentet, én átnéztem, rákerestem, de erről a lehetőségről nem tudtam. EDDIG
-
-
-
unravel
őstag
válasz
csabyka666 #35997 üzenetére
-
tikshow
addikt
válasz
fastleslie #36001 üzenetére
Ha már működik akkor csak szoftveres hiba.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W