Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Jobban terjed a DirectStorage, mint gondolnánk
- E-book olvasók
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
T-mobilos optikai kábelt lehet toldóval, hosszabítóval megtoldani hogy működjön is? -
válasz
anonymus89 #124030 üzenetére
Energiagazdálkodásnál a kikapcsolásra nem kikapcsolás, hanem alvás van beállítva.
-
válasz
Vismajor01 #123792 üzenetére
Ha a terhelés alatti watt leadással van problémája, akkor szintetikus tesztnél jön ki a leginkább, igaz?
Nekem nem fagyott furmark alatt. De játék alatt elsőnek.auto undervolt ?! Ez micsoda? Linux alatt vagyok, itt nem tudom megnézni mi az. De ha alul vagy feszelve kártyában, akkor még táp a baj. Mert nem kér annyit a tápból így lehet bírja leadni az ehhez tartózó feszültséget. Ha feloldod az undervoltot akkor is fagy?
A kártya lenne a baj, akkor nem fagyna, hanem érdekes grafikai hibákat vennél észre. Csíkozódás, hangyásodna stb.
-
válasz
Vismajor01 #123765 üzenetére
A táp ha ciripel akkor kuka. Elmondom miért.
Mert ha csak játék alatt döglik le a rendszer, a tápod nem képes leadni 12 volton a kakaót a kártának és hibázik. Gondolom nem Geforce 4 mx 440-el próbálsz játszani, hanem valami monstrummal, ami zabálja a wattokat. Szóval ha játék alatt hibázik, kilép, és még ciripel is, akkor 99%-ban a tápod ennyit bírt. Fájó szívvel kell tőle elválni.
Nekem egy fél éves FSP tápomat nyírt ki egy rx 580 mert nálam is csak játék alatt hallt le.
Az ultra hd filmek, a 4k youtube videóknál semmi baj, de amint indítottam a játékot, ergó kellett neki a kakaó, már pusztult le a rendszer. Fél éves tápról beszélek. Vettem egy jobb tápot (kb 2x annyiért) érdekes azóta is működik frankón.
Ha esetleg te is abba lennél, hogy "most vettem tápot zsír új" megnyugtatlak, attól ugyan olyan szar lehet, mert én már kerültem ebbe. Szóval ha ilyen van, nem szabad kizárni hogy rossz a tápod.Táp miért lassitaná a bootot reset után?
Nem a tápod lassítja, hanem az összeomlott rendszer, amit a vga csinál.
Mivel játék alatt megy a rendszer ugyan úgy, hibázik a vga, akkor vagy kiakad, vagy esetleg a játék összemlik lehet 3 perc a boot, mire a rendszer észhez tér a nem megfelelő leálással, ergó javíthatja magát annyi idő alatt, vagy éppen dump fájlokat próbálja írni, hogy miért történt a rendszer összeomlása.
Hát ezért lehet 3 perc boot. -
válasz
Vismajor01 #123759 üzenetére
Hali
Elsőre vga, táp meg hdd/ssd gyanús a dolog.
A vga miatt a fekete képernyő, mert vagy driver gyanús, vagy döglik a kártya esetleg a táp rossz, mert nem adja le hozzá az erőt és hibázik a vga.
A hdd is lehet, mert lehet rossz a fej (hdd) vagy rosszak a szektorok (ssd) de akkor szerintem kapnál is hibaüzenetet miatta.
Én elsőre vga és táp felé mennék el a keresésbe. -
válasz
JoeCockBill #123747 üzenetére
Nincs mit!
-
válasz
JoeCockBill #123743 üzenetére
Hi
A bisoban nézd meg milyen eszközökről bootol a géped. Lehet benne van az usb és innen is próbálna tölteni. Kapcsold ki és csak a hdd/ssd legyen aktív boot-kor.
Hátha ez segít rajta. Ha nem, akkor húzd ki betöltéskor. -
válasz
zsolti_20 #123742 üzenetére
Az alaplahoz telepítve van a gyári usb driverek? Lásd usb hármashoz, vagy esetleg a ketteshez. Ezt telepíteni kellene lehet itt is van valami baj.
Ha telepítve vannak, akkor megpróbálni.
Ha így sem megy, akkor szerintem windows telepítés nélkül nem fogod tudni megcsinálni.
Lehet hogy egy új frissítés, vagy esetleg az új windows verzió (1909) miatt nem tudod összehozni a dolgot. -
válasz
E.Kaufmann #123590 üzenetére
[link] Akkor ezt nézd meg.
-
válasz
varmi2 #123587 üzenetére
Az itx lap tényleg drága, nekem is a szimulátorhoz a gépben itx van, de mellé ha vesz egy ryzen procit vega vga-val akkor tuti hogy nem lesz vele gond a 4k-val meg az irodai felhasználással. Persze ez az áron meg is látszik. Bár inkább költenék rá, mint egy olcsóbb intel gépre amiben van vagy 3. 4. generációs intel proci. Persze kinek a pap, kinek a paplan.
-
válasz
E.Kaufmann #123584 üzenetére
Szia
Miért nem ryzen 2200G/3200G vagy Athlon GE procival raksz össze gépet?
Azok biztos tudnak mindent ami neked kell plusz ki sem fog fagyni X idő után. -
válasz
grizlisandor #123375 üzenetére
Hali
Furmark, passmark, memtest86.
Ezekkel tudod még tesztelni az alkatrészeket. -
válasz
petertoth10 #123005 üzenetére
2666-on fog menni nagy valószínűséggel de inkább 2666-os ramokat vegyél ami benne van a támogatott listában az alaplapi könyvben.
-
válasz
d@vee #122443 üzenetére
Tv-nél a hdmi-nél tudsz állítani valamit? Már mint a tv beállításain belül.
A tv-nél van hdmi in, out csatlakozó? Mert lehet nem jóba van bedugva.
Amúgy nem tudom mit csinálsz rosszul, mert én kb 3 hete raktam össze a keresztfiamnak a gépet egy tv-vel, hdmi-vel, rx 580-al. Azonnal volt rajta kép... -
válasz
Peterhappy #122401 üzenetére
Vagy ennyit bír a ház usb elosztója.
A vinyót hátsó usb kimenetre rakd, mert annak nagyobb az áramfelvétele mint egy usb vevőnek. Nekem is volt a régi házzal szemben ilyen anomáliám és csak ez oldotta meg. -
válasz
PainKiller13 #122199 üzenetére
Esetleg annyit tudsz még csinálni, hogy az AMD cleanup utility-t leszeded, az mindent töröl, ami AMD driver és utána megnézed megint.
A táp kábel a helyén van rendesen?
Egy furmarokot is rátolhatsz, mert ha ott nem csinálja, akkor beállítás baj lehet, vagy a játéknál van valami gubanc.
Ha ott nincs, akkor lehet a táp is ludas lehet.
Nekem múltkor kékhalálozott a rendszer, vga driver hibára adta ki és a furmark meg teljesen akadás nélkül ment.
Kiderült a táp nem adott a vga-nak elég 12 voltot és így adta tudtomra, hogy a táp nem bírja.
Még esetleg ezeket végig zongorázhatod.
Vagy valakihez elvinni a vga-t és ha ott is csinálja, akkor a vga-t vissza kell vinni gariba. -
válasz
PainKiller13 #122197 üzenetére
19.9.2-es drivert nézd már meg vele.
-
válasz
PainKiller13 #122195 üzenetére
Linux alatt használod?
Régebbi driverrel mit mutat? -
válasz
PainKiller13 #122192 üzenetére
Hanyas driver van fent?
-
válasz
Renok #122096 üzenetére
Hali
Elsőnek azt a hulladék tápot vágnám ki és vennék valami értelmes minőségi tápot.
Ha csak terhelés alatt csinálja ezt, vagyis játék alatt, akkor valószínűleg a táp 12 voltos szála nem bírja leadni a kártya felé az erőt és azért csinál ilyet.
Elsőnek ezt nézném meg valami kölcsön minőségi táppal.
Ha ez nem segít, (szerintem igen) akkor a kártya csere érett.
De szerintem a tápod lesz a ludas, mert nekem az rx590-el ugyan ilyet produkált a táp, hogy elfogyott.
Mindegy, hogy 3 éves tápod van, meg 750-es, nekem egy fél éves táp lehelte ki a lelkét így... -
válasz
TylerDurden #122000 üzenetére
Zenénél miért kell 5 hangszóró?
Alapból sztereó jelet kap a zenétől.
Ha a realtekben át állítod 5.1-re, és akkor sem fog szólni, csak szteróban, akkor nem tudja ezt a funkciót. Nekem a Xonar DX/XD tudja, mert a netes rádiót 7.1-ben hallgattam, ami pocsék volt. -
válasz
Essejó #121978 üzenetére
Egyszerű.
A régi kártya-monitor klombónál,törlöd az nvidia drivert.
Kikapod a kártyát, le a monitort, majd fel az új monitort, berakod az új kártyát, összekötöd amivel hajtani szerertnéd a monitort, majd telepítesz egy új drivert és kész.
Nem kell ezt túl komplikálni., Hogy a régi vga kábelen ment, az már a múlt.
Az új rendszernek semmi köze nem lesz hozzá. -
Jobb topikot nem találtam, felteszem itt a kérdést, hátha tudtok válaszolni, vagy eligazítani, merre induljak el.
G suit-tal lenne kérdésem. Bátyámnak kellene egy céges mail, ami nem tiltja le a levelezését a céggel kapcsolatos dolgokhoz.
Sajnos az outlook (sima felhasználó) tiltotta a fiókját, el sem érhető.
Kérdésem az lenne, hogy a G suit erre jó lenne? Vagy esetleg lenne valami alternatíva, hogy a céges levelek miatt ne töröljék a fiókját? -
válasz
kacsaesokos #120693 üzenetére
Próbálj meg egy másik tápot hátha gyengélkedik már a régi. Ha nem az a ludas, akkor a vga kezdi elhagyni magát.
-
-
válasz
RazoR #120543 üzenetére
Nálam fél évet ment az előző fsp raider... Én hagytam a garit a fenébe... Kellett a gép...
Attól hogy seasonic még lehet ennyit bírt. Kérj egy másik tápot valakitől, akinek valami hasonló minőségi tápja van és nézd meg. Akkor nem lősz vele nagyot, de nekem az újraindulásokat az oldotta meg. A 12 voltos ág nem bírja leadni ami kell és hibázik.Ha az eseménynaplóban ilyen 63-as hibát látsz, amikor újraindul, akkor 99,9% hogy a tápod döglik.
-
válasz
RazoR #120472 üzenetére
Tápot cserélj és minden problémád megoldódik.
Nekem sem játék közben voltak leállások, hanem windowsban, a semmitől. Event wiever írta, hogy a power megszakadt. És windows induláskor is csinálta. Szóval a tápot cseréltem egy fsp hyper m 700 wattra és semmi gondom nem volt azóta. -
-
válasz
XboxGamePass #119484 üzenetére
Problem solved.
-
válasz
Zimmi91 #119412 üzenetére
Próbáld meg úgy, hogy a tv felbontását beállítod a monitorra, majd úgy úgy kapcsolsz át a switchen a tv-re.
Lehet olyan felbontásba próbálja meg a tv-t bekapcsolni amit nem támogat.
Nekem annó ilyen 2 monitornál volt. Egy hd ready kijelző nem szerette a full hd felbontást és ugyan úgy nem adott képet. -
Ha wifi van a közelben az tud beleszólni a dologba. Ha hátra dugom be a gépbe akkor nekem is kihagy. Asztal mellett van a gép, az asztal háta mögé meg fel van csavarozva a router és tolja a netet. Na így nem megy.
Ha előre dugom be, jó.
De most mivel monitor állványon vagyok így van a talpba berakva 2 usb (1 db usb 3, 1 db usb 2) és az usb 2-ben van. Így vígan viszi a 10 métert is bt-n.
Jah és MS bill + egér kombóról van szó itt is. -
válasz
janigyerek #118985 üzenetére
Egy tápot kérj kölcsön. Lehet kuka...
-
válasz
janigyerek #118978 üzenetére
1.,Szerintem nincs baj vele. Nekem asus lapom van, ott felpörögnek a ventik, majd betölti a beállított értékeket a bios (ventilátor rpm) és utána úgy áll be.
2., Kapcsold ki a full screen logo-t úgy próbáld meg.
Annyit hozzátennék, hogy nekem az első indításnál full fekete képernyő jön be, majd egyszer a windows belépés jelenik meg. Újraindításnál meg megjelenik az asus + sapphire felirat is. De csak a második indulásnál jelenik meg ez.
Szóval (szerintem) túl aggódod ezt az indulés dolgot. Ha minden megy rendesen, nem fagy stb, akkor hagyd a fenébe.
-
-
válasz
makoss #118126 üzenetére
4 mag (minimum), 4-8 giga ram, meg valami jobb vga, amin legalább 2-4 gb videó ram van. Ha ezek nincsenek meg, akkor gépet kell fejleszteni. Ja és egy gyors net sem árt, ha van.
Gépem az adatalapomon + 30 megás net van itthon. Egyáltalán nem akad a youtube.
Firefox, chrome, opera, edge, mindegy mivel nézem nem akad. -
válasz
forintuser #117590 üzenetére
Hali
A videokártyát topikjában érdeklődj, mert ez nem 10 probléma. Hanem vga/driver. -
válasz
Vismajor01 #117401 üzenetére
-
válasz
Kékes525 #117302 üzenetére
Nem, nem gondolom hogy fel lehetne tenni, mert amit kérdeztél 1 perc alatt meg lehet találni csak az túl egyszerű, hogy elsőnek ott keressen az ember.
Amúgy meg szerintem a ph fórumozók 99,9%-a azt sem tudja mi ez a program. Én sem, mert soha nem hallottam róla, de érdekes, mert az első kugli találat kiadta, (kb 15 mp) hogy az xc verzió cross platformot tud...Szerintem a ph lapcsalád azért van, ha nem tudsz valamit akkor ide jön az ember a kérdéssel. Csak kezd unalmas lenni, hogy a kuglit kellene megnézni először nem beírni, hogy miben különbözik a program, ami az első találatnál megtaláltható kb. 1 perc kuglinál. Ha ott nem találsz választ akkor kellene idefáradni úgy kezdeni, hogy " ez meg ez között mi a különbség mert hiába kereesgélek nem találok rá választ". Na ekkor van értelme a PH-nak. Szerintem. Szigorúan személyes véleményem.
További szép napot!
-
válasz
snake1977 #116726 üzenetére
Merevlemez, ssd van benne?
Próbáld ki másikkal is. Nekem ehhez hasonló volt egy Maxtor sata2-es vinyó és egy Abit lap kombinációjával, hogy restartnál nem jött be semmi, hidegindításnál meg minden oké volt.
Még erre tudok gondolni.
Ha ez sem jön be, akkor a vga szerintem... -
válasz
Heroes fan #115668 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6300u(4x2,9Ghz)8-16GB DDR4 RAM,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- HP(Játékra is)15,6"FullHd IPS,core i5 1135G7,Iris Xᵉ+MX350 VGA,8-32GB RAM/nVme SSD,Újszerű állapot
- Asus játékra is,core i7 ,Geforce GT920M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD,Új akku,szép állapot,W11
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 470 G4 17,3"FullHD IPS,core i5,GT930MX 2/4GB VGA,Vil.bill.,8-16GB RAM,SSD,Szép
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Honor 90 Lite 256/8GB Fekete / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Lenovo Legion 5 gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650Ti 4GB W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest