Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KaiotEch
nagyúr
Hali. Be tudnátok nekem linkelni azt a logoutos cikket, ahol a srác az IvyBridge-s procijáról a kupakot leszedte, majd újrapasztázta, kisebb hőfok elérése érdekében? Nem találom.
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Problémám a következő:
Laptopom: lenovo s430
Volt benne a merevlemez mellett egy 16gb mSATA SSD, na gondoltam én ezt jól kicserélem 128gb-ra. Meg is tettem, de ebből lát 17,5Gb-ot.
Mi lehet a baj?
Köszönöm -
nyunyu
félisten
válasz
minek3 #30090 üzenetére
Micron chipek vannak azon a noname ramon, viszont rosszul van kitoltve az SPDje, mivel ez a chip 2.6V-t igenyel 200MHz-hez, nem 2.5V-t.
Mondjuk az is LOL, hogy az eredeti Kingstone is rosszul van kitoltve.
-
gold007
tag
Sziasztok! Egy HP SDM4700p billentyűzethez keresek drivert, de sehol nem találtam. Valaki akinek van ilyenje át tudná küldeni a drivert emailben?
-
leslieke
Jómunkásember
Annyira szerteágazó az MS liszenszelési megoldása, hogy itt nem biztos, hogy korrekt és használható segítséget kapnál. A legegyszerűbb, és számotokra a legjobb megoldás: felkeresni egy ezzel foglalkozó céget (kvázi bármelyik komolyabb IT-s cég megteszi) és a problémát előadva megoldást és árajánlatot kérni.
Székesfehérvárról nem is kell messzire menni, hogy találj egy ilyen céget.
-
minek3
csendes tag
Szervusztok.
A mai nap kezembe került egy 1 GB DDR 400Mhz ram. A lapka állítólag Kingston márkájú, de ez nem látszik magán a külsején.[link] [link]
Ha a memóriát egy másik típusú, de ugyancsak 1 GB DDR 400Mhz ram mellé teszem, elég erősen kiüt hogy a lapkán bőven nem ugyanolyan "sűrű a textúra". [link]Ha ezt a lapkát beteszem a gépbe, - a másik Kingston ram mellé - a GPU-Z Kingston márkájúnak nevezi, de meglepődésemre a DDR-es es ram három darab JEDEC-el rendelkezik, szemben a biztosan eredeti Kingston rammal, és ezt nem is értem. Itt a screen mindkét lapkáról. [link] [link]
Ez micsoda? Kérlek ne érzelmi alapon, inkább racionálisan közöljétek a véleményeteket
-
Varoz
addikt
Veletek is sokra megy az ember. Kösz a semmit.
-
GrandeP
addikt
MIután eldöntötted h melyik változat kell, igen, minden változat többet-kevesebbet tud az előzőtől...
OEM, szoftvert mindig és kízárólag egy adott hw-hez lehet használni, nincs telepítési korlát, de csak azon a 1 gépen hivatalos...
Egy cégnek tök mindegy h oem vagy full, neki így is úgyis kell hozzá venni + "licenceket".... de oem-et csak akkor szoktak ha nem terveznek, meg mondjuk van két gép és ennyi...
De nem hiszem, h ezt neked kellene megcsinálnod, ha nem tudod a különbségeket...
-
Varoz
addikt
Üdv!
Office 2007-est kellene vásárolni egy cégnek. Csak kérdés, hogy melyik mit takar. Jó-e az OEM? Illetve mit takar pontosan. Tehát hányszor lehet telepíteni, hány gépre lehet telepíteni stb.?
-
spista222
addikt
válasz
leslieke #30073 üzenetére
Egyszer már volt ez kérdés nemrégen és a második link megoldotta a problémát.
Én nem szeretem ha valami felpakol sok kodeket ami aztán tönkre vágja a játékaimat így én mindig csak azt rakom fel ami feltétlen kell. És még ha azt a sok kodeket felpakolta akkor sem biztos hogy mindent olvasni tud.
Ha csak AVI-kat akarsz vágni akkor bármelyik XVID vagy DIVX kodek meg nyitja az összeset. -
xxxthrief
aktív tag
Hello!
van egy yamaha champ cx nevű robogóm.
az volna a kérdésem hogy mennyit mennek ezek végsebességre?
Mert húz mint állat de csak 40-ig megy.
pedig az óra 60-ig mér és gyári.
lehet a variátorban vannak elkopva a görgők?
Üdv! -
leslieke
Jómunkásember
Még mindig szükségem lenne egy ingyenesen beszerezhető programra, amivel pl. avi videókat tudok vágni, illetve jeleneteket kivágni. Köszi! (Virtualdub nem jó, nem szereti a videót)
(#30070) föccer Az se jó. Fájl nem importálható üzenetet kapok.
-
SpZ
senior tag
Melyik az erősebb cpu: X4 631 vs A6-3650 ?
-
-
JohnnyX
őstag
-
föccer
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek, megnézem őket
üdv, föccer
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
föccer #30061 üzenetére
Esetleg ez? Webcam Capture
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
föccer
nagyúr
Üdv!
Szeretnék egy olyat elérni, hogy egy webkamerával beállított időközönként elkészítsek egy fényképet és azt egy megadott könyvtárba, mentse. Milyen programmal lehetne ezt megcsinálni? Ha idő bélyeget rá tudna tenni, az is jó lenne, de nem létszükség.
Köszönöm szépen
üdv, föccer
-
leslieke
Jómunkásember
Szükségem lenne egy ingyenesen beszerezhető programra, maivel pl. avi videókat tudok vágni, illetve jeleneteket kivágni. Köszi!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
crysis 2011 #30057 üzenetére
-
crysis 2011
aktív tag
sziasztok
a hardverapron hol lehet megtalálni dvd tartó táskát?
erre gondolok -
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Köszi srácok az infót!
-
válasz
}{3@Đ$}{0ot #30053 üzenetére
Nálam is volt hasonló.A kábel volt a ludas, az utcai dobozban a becsatlakozásnál.A THome- os szakember azt mondta hogy a párásodás miatt korrodálódás.Újrakötötte a kábelvéget, azóta hasít fullon, leállások nélkül.
-
Kommy
veterán
válasz
}{3@Đ$}{0ot #30053 üzenetére
Nálam ugyan ez a helyzet, de nekem legfőképpen csak este 7 után és reggel 8 óra előtt vannak ilyen gondjaim.
Még nem hivtam fel őket. Nekem is csak 5->10-re váltás után kezdődött, de a furcsa, az hogy 1,5 - 2 hétig semmi gond nem volt.
A modem-em egy pirelli szép fehér T-home logóval, a viop telefon miatt muszáj ezt használni, különben már rég lecseréltem volna.
Amikor nekem megszakad akkor a modem kiírja, hogy nincs fizikai kapcsolat, mintha kihúztam volna a bejövő kábelt belőle, majd 1 perc múlva újra csatlakozik és minden jó. Napközben semmi gond nincs vele csak estefelé (ez az itt elérhető legnagyobb csomag) jelneleg a következő sebességekkel kapcsolódik: 637 (Kbps.) / 12475 (Kbps.).
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Srácok aki nagyon ért az hálózathoz(legfőképp az internet beállítások,Router,Modem használata) akkor ha tud segítsen!!
Olyan problémám van mostanában(1 hete kb.) hogy a net elmegy random időközönként,néha 1-2 óra,de néha meg pár percig megy,ezt csinálja egész nap.
Szolgáltató: T-Home
Október 26.-án fejlesztve lett gyorsabbra(5MB-ról---10MB-ra)
Azután kezdte el csinálni,kb. rá egy 1 hétre,de volt olyan nap is mikor egész nap jó volt.Tegnap kijött egy T-home-os emberke hogy megnézze,de azt mondta nem talált hibát.
Meg mondta még azt is hogy a modem,routerrel semmi gond,szerintem is semmi baja mivel tényleg az internet fejlesztése után kezdte el csinálni ezeket.
Azt mondták hogy nálunk volt baj,mert elvileg nem jó csatlakoztunk a nethez.(mondjuk eddig is ugyan úgy volt csatlakozva mint előtte)
Én gyanakszok a kábelre amin jön be a net,vagy a Router hülyült meg a net fejlesztés során.Választ előre köszi!
-
whited
addikt
Sziasztok
Mi a teendő, ha csak úgy böngészés közben is 1-1 pillanatra elmegy a kép, általában szürke lesz, aztán visszajön?
Futtattam furmark-ot, de nem akadt ki, tehát esélyes, hogy nem a VGA a ludas ugye?
hd 4850 + samsung t240 monitor -
XmoD
senior tag
válasz
seederking #30044 üzenetére
-
XmoD
senior tag
válasz
seederking #30041 üzenetére
Szia! Nem nagyon lehet kapni mar olyat . Max epiteni paralel portra tudsz magadnak kabelt csinalni es "teljes" erteku joyt kapsz belole...
De szvsz felesleges vele szorakozni mert kb hasonlo tudasu gamepadot talalsz 1-2 ezresert itt az apron. -
válasz
DonThomasino #30040 üzenetére
Nincs mit.
-
seederking
őstag
Üdv
Nem tudtok valami boltot (lehetőleg Bp-n) vagy esetleg valakinek nincs eladó PS1 joy-USB átalakítója?
Köszöntem(egyébként az átalakítóval minden funkciója működik a joy-nak ilyenkor,nem kell valami szoftver hozzá?)
-
válasz
DonThomasino #29943 üzenetére
Windows 8 topikba gyere át. Amúgy igen.
-
freaghill
őstag
válasz
philoxenia #30004 üzenetére
Még nem, IE-t csak. Majd délután.
-
Eternitys
aktív tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Mint mindíg... ti vagytok a legjobbak!
-
seederking
őstag
válasz
enginev3.0 #29715 üzenetére
Ha hiszed ha nem,nekem is volt hasonló.Kerestem a zaj forrását,mivel a gépem a sarokban a falnál van így elég szűk volt a lehetőségek száma amerre elindulhattam.Pár nap múlva mikor a szomszéd csaj nem elégedett meg a hangerővel leesett,hogy ki/mi a zaj forrása.
-
válasz
Eternitys #30033 üzenetére
A HDSentinel szerint 9%- on áll a HDD- éd kondíciója, úgy tudom ha ez lemegy 0- ra akkor elfogyott a tartalék.
szerk: De még utána is tudod használni, mert az oprendszer ill. a scandisk felületteszt is bejelöli az utána keletkező badeket, és azt már nem használja többet.De az ilyen használat már rizikósabb mert ha tényleges badre kerül adat, akkor annak reszeltek.
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy Silverlight-os videót hogy tudok letölteni? Próbáltam Orbit-tól kezdve jópár dolgot, de egyiksem vált be, mint ami pl egy sima flash-nél bevált.
köszönöm előre is
-
válasz
Eternitys #30027 üzenetére
A tartalék terület egy gyárilag elkülönített privát terület a meghajtón, mérete előre meghatározott, Te nem látod csak a drive belső elektronikája, és ez automatikusan intézi az áthelyezéseket a háttérben, operációsrendszer-függetlenül. Ilyen szempontból mindegy mennyi üres területet hagysz rajta, ha romlik az állapot előbb-utóbb elfogy a tartalék szektor.
-
Eternitys
aktív tag
válasz
unravel #30023 üzenetére
lassunak nem lassú, de előfordult 1-2szer hogy egyes file-okat nem tudtam megnyitni, csak ha restartoltam egyet. utánna sikerült. de az az érdekes hogy arra a partícióra nem tukod másolni amit rendszerként használok, amit a chkdsk az "r"-el és "f"-el is hibátlannak lát. és pont a másik partíció fájljait nem tudtam néha megnyitni amit csak tárolásra hsználok.
-
Eternitys
aktív tag
válasz
unravel #30020 üzenetére
Köszi, megnézem. Még annyi hogy a 2 partíció van a lemezen de csak azt néztem( a kisebbet) chkdsk-el amire nem tudtam visszaállítani a rendszeremet a bad sectorok miatt, de arra azt írta nincs hiba. A másik nagyobb partíciót nem ellenőtiztem, mert azt csak tárolásra hsználom. Akkor van még remény a nagyobb használatára?
-
unravel
őstag
válasz
Eternitys #30006 üzenetére
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan topik
szerk: ne tárolj rajta fontos adatot +1
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
philoxenia #30010 üzenetére
Hát kinek mi
(#30013) Eternitys: chkdsk /f -el? Azt én képtelenségnek tartom. Bár ma már semmi sem lehetetlen.
(#30015) SOAD19: C:/ -> jobb gomb, tulajdonságok -> biztonság -> szerkesztés -> hozzáadás -> Felhasználóneved(Marcell) -> teljes jog bepipál -> leOKézod.
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy régi DVD-RW-t újra le tudjak játszani? Mert most lettünk 6 évesek a barátnőmmel, és gondoltuk elővesszük a régi képeket... De nem olvassa be. Írja, hogy mennyi hely szabad rajta, de nem lát semmit rajta.
Reménytelen? -
Eternitys
aktív tag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #30007 üzenetére
hát fontos dolgokat már nem igazán mernék rátenni, ami rajta van az még szerencsére menthető. Kb 2 éve cseréltem el egy másik kisebb szintén haldokló hdd-ért...
-
KaiotEch
nagyúr
válasz
Eternitys #30006 üzenetére
Én sokat nem jósolok neki, egy checkdisk-el talán kicsit feljebb lehetne tornászni ezt az értéket, mindenesetre nagyon fontosa adatokat nem tárolnék a helyedben rajta.
(#30008) SOAD19: Mi a felhasználóneved, amivel bejelentkezel? Azt a nevet add hozzá, és bepipálod a teljes jogosultságot.
-
freaghill
őstag
válasz
philoxenia #29999 üzenetére
Nem akarja betölteni azt a kis videót, vagy nem is tudom mi az.
Már megy
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest