Hirdetés
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Home server / házi szerver építése
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Riasztó topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aryes #146722 üzenetére
Patrononként kell az időt számolni, ha csak ff-ben nyomtatsz akkor a három színes szárad be és vice versa.. Lézernél nincs ami beszáradjon, mert az eleve száraz.
coco2: nekem nem érte meg mert amikor nyomtatni akartam sose tudtam, 1 nyomtatás után beszáradt. Kidobtam, váltottam ff lézerre.
-
-
-
-
-
válasz
King Unique #146631 üzenetére
A win11 sem hoz létre 800MB winRE partíciót (csak jóval kisebbet), úgyhogy egyenlőre nem hiszem hogy kevés lenne a frissítések miatt a hely. Tiszta telepítésnél meg úgyis törlöm az első hármat. A 100MB EFI se hinném hogy kevés lenne, úgyhogy jó ez így nekem.
-
válasz
King Unique #146629 üzenetére
Nem mondtam olyat hogy kell, csak azt hogy lehet törölni a MSR-t negatív következmények nélkül.
"max. 1909 és annál régebbi Windows 10-es telepítőt használva igaz"
Ezt eltaláltad!
Miért kéne pár évente legyalulni a rendszert és tisztán újratelepíteni?Egyébként azóta átrendeztem a sorrendet is és upgrade is megvolt 10 --> 11 teljesen hibamentesen. [kép]
Szóval várom hogy mi nem fog nálam így msr nélkül működni. -
válasz
King Unique #146624 üzenetére
Megismétlem a kérdést: Miért ne törölhettem volna??? Mit vesztek vele? Mi nem fog müködni így? Mondj rá példákat.
Az a partícióelrendezés akkor van ha totál üres lemezre telepítesz. Nálam már megvolt a disk végén a D partíció (tele mentett adattal) és az előtte levő particionálatlan helyre így telepített.
Egyébként reménykedtem hogy 529+16 elegendő helyet eredményez a frissítéshez, mert így is 100 MB körül volt rajta szabad hely, de az nem volt elég. -
válasz
King Unique #146622 üzenetére
Mert akkoriban így nézett ki a lemez:
(akkoriban még nem vezették be ezt a megkülönböztetést hogy Adatokat tartalmazó...)
Ez GPT lemez, és a winre és az efi közt volt a msr. Emlékeim szerint még a minitool sem tudta mozgatni csak törölni. Miért ne törölhettem volna???
-
válasz
King Unique #146620 üzenetére
Tehát egy in-place upgrade (ami kizárólag uupdump isoval megoldható) és két (nagy) winRE létrejötte (amiből az egyik felesleges) <<<vs>>> egy (kis) felesleges partíció törlése és két partíció gyors átméretezése.
Egyértelmű hogy én ez utóbbit választottam.
Főleg hogy az MS is ezt javasolta (persze nem minitool-al hanem saját eszközeivel jóval bonyolultabban)
-
válasz
King Unique #146618 üzenetére
Szokni nem szokott de előfordul.
Nálam pl azért mert régi volt a telepítés (win10-el) és nem hátul hanem elöl volt a helyreállítási partíció (még a régi ms kiosztás szerint) és közvetlen utána az MSR de a helyreállítási partíciót egy frissítés miatt meg kellett növelnem 530MB ról 800MB-ra..
-
válasz
King Unique #146615 üzenetére
Ha nincs útban akkor semmi probléma, de ha útban van ez a 16MB pl partíció kiterjesztés összevonás stb esetén akkor hidegvérrel törlöm.
Ez valami MS megoldás az MBR 'kompatibilitásra' a rejtett szektorok (ami bootra voltak használva) ide rakhatók elvileg. De még soha senki nem írt olyan programot ami ezt használná is, uefi boothoz meg nincs rá szükség.
-
-
válasz
alaves #146607 üzenetére
Acronist nem ismerem, Macrium Reflect esetén ha egérrel húzom át egyenként akkor nem méretezi át őket (a kis rejtett partíciókat és a C-t) csak amelyik már nem fér el.
-
válasz
coco2 #146604 üzenetére
Először a hengeres tápcsatlakozók voltak 5,5 - 3,5 - 2,5 mm amik még ma is jól szolgálnak routerekben, laptopokban, nasban... Aztán az eu kitalálta hogy legyen kötelező az usb. Mini, micro, C. Ez utóbbi még nem 'élt' annyit hogy érdemben össze lehessen élettartamra hasonlítani az elődeivel.
Jellemzően a méret a lényeg. A ki/be dugásnál a hüvely lábai nem tudják megtartani a pontatlan irányba ható erőket és kiszakad az aljzat. Ezt nem segíti hogy a C ben rengeteg adatláb is van. -
válasz
Enigma1945 #146493 üzenetére
vagy egyszerűen csak kikapcsolod biosban a vmd/irst-t és többé nem lesz gondod vele.
-
-
-
válasz
mefistofeles #146436 üzenetére
Miután belép a biosba, egér kihúz visszadug?
Nem valami spéci gamer egered van? -
válasz
mefistofeles #146434 üzenetére
De ezen képernyőhöz nem kell eljutnod ha biosba akarsz lépni...
-
válasz
mefistofeles #146431 üzenetére
"van újraindítás után egy választó képernyő ahol billentyűzettel kéne kiválasztani mit akarok"
Mutatnál erről egy fotót. Nem tudom mire gondolsz. -
válasz
mefistofeles #146426 üzenetére
Láthatud a linkemen hogy kell belépni biosba, mi nem megy rajta?
-
válasz
mefistofeles #146418 üzenetére
[link]
Fast boot kikapcsolása -
válasz
VikMorroHun #146400 üzenetére
A kamerával formázd..
-
-
válasz
Pyttawrx #146372 üzenetére
Nekem a program telepítgetés (macrium), meg a hova gurult a mini csavarom, kártyák (vga) ki be szerelgetése jelent plusz köröket nem az hogy 2 vel többet kell kattintani az egérrel és 2 percel többet várni a másoláskor.
De megértem hogy van akinek a mechanikai munka egyszerűbb pár egérkattintásnál. Nem vagyunk egyformák.
-
-
-
válasz
kutga #146364 üzenetére
Előszöris (ideiglenesen az átrakás idejére) kikapcsolnám a bitlockert. Utána
Macriummal mentés fileba hddre (nem klónozás). Régi m2 ki, új be. Macrium lemezről bootolva mentésből visszaállítás az új m2 re egérhuzigatással hogy a partícióméretek ne változzanak, csak a C esetén.
A macrium iso tartalmát a hdd-re másolnám és arról bootolnék visszaállításkor. Ennyi, bootsorrendet beállítod, kész. -
-
-
-
-
válasz
TigerCat #146267 üzenetére
Nem vették ki.
2025 januárjától nem lehet kiválasztani „Az IMAP engedélyezése” vagy „Az IMAP letiltása” lehetőséget. Az IMAP-hozzáférés mindig be lesz kapcsolva a Gmailben, és a más levelezőprogramokkal jelenleg beállított kapcsolatait nem érinti. Nincs semmilyen teendője.
-
-
válasz
Aryes #146226 üzenetére
USB kábellel PC re kötöd ujjlenyomattal feloldod.
Ha jól* van beállítva akkor olvashatók a fileok rajta.*Ha ilyenkor rá szokott kérdezni az gond lehet, én emiatt letiltottam a kérdésfeltevést. PC esetén mindik fileok átvitelére vált. (nem hibakeresés)
Ha ujjlenyomat helyet a 72 óránkénti pin-t kérné akkor előbb vezetéknélküli billentyűzettel oldjad fel.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Marci112233 #146105 üzenetére
Milyen "műhely" az ahol se világítás se konnektor se semmi nincs...?
Minek kellene olyan helyen wifi? -
-
-
-
-
válasz
Marci112233 #146057 üzenetére
Akkor fényképezd onnan alulról.
-
-
-
válasz
Csupingo #145971 üzenetére
Ugyan én megtaláltam a boot logó kikapcsolási lehetőséget de post alatt így kizárólag a bios verziót és a bios dátumát írja ki mielőtt átdob win logóra. Illetve a biosban sem írja sehol a dual/single channelt. Legfeljebb memtest86 alatt [kép] vagy windowsos programban.
-
-
-
válasz
King Unique #145947 üzenetére
a 8.0.7783 x64 van ott..
-
-
-
-
válasz
King Unique #145796 üzenetére
Navégre.
Mitmondjak nehéz szülés volt. ~1évükbe telt. -
-
-
-
válasz
mindenes24 #145654 üzenetére
Ott rontottad el hogy kikapcsoltad a gépet, bedugtad a pendriveot és úgy bootoltad..
Ez w10-11 nél tilos.
Vagy újraindítás közben dugd be a pendriveot
Vagy leállításra kattintáskor nyomni kell a shift gombotA macrium 10 nem free hanem próbaverzió, de a licenszfeltételeket nem olvastam végig, mindenesetre ugyanúgy használható.
-
válasz
mindenes24 #145650 üzenetére
Előszöris én a 2évvel frissebb 10 es verziót is linkeltem neked.
Másodszor a Macrium egyik verziója sem rondít bele semmibe. Valamit nem jól csinálsz. -
-
válasz
mindenes24 #145617 üzenetére
Macrium helyett Macriumot használj.
[link]
-
-
-
-
-
-
válasz
Pet84 #145322 üzenetére
Így ha kiveszed a régit, nem is fog bootolni.
Szerintem telepítsd újra úgy hogy csak az új van benne és törölj róla minden partíciót, a régi legyen kivéve.
A régit majd ki tudod javítani, mert gondolom már az sem bootolható.
Egyszerűbb lett volna egyből helyesen telepíteni. -
-
-
-
-
-
-
Engem is van hogy néha felhív valami idegen és kares valakit akit nem ismerek. De ez nem azt jelenti hogy valaki másnak is ugyanaz a telefonszáma mint az enyém.
Csak félretárcsázott.
Levelezni meg titkosítva kell, azt senki más nem tudja elolvasni, még ha el is téved a levél. GnuPGP
-
-
válasz
Marci112233 #145027 üzenetére
Azért időbe telik amíg több 10 millió filet átvizsgál a vírusirtó. [kép]
Pedig ez csak egy sima asztali gép, igaz rá volt dugva as archívum hdd is.
(rakhattam is a kivételek közé a többszáz vírus filet) -
válasz
Marci112233 #145004 üzenetére
Amikor még használtam vegyesen volt olyan típus amiben intel volt, volt amiben arm stb, de gondolom sok más különbség is volt köztük. De mivel nem akartam tovább nas-t használni ezért új vásárlása szóba sem kerülhetett...
-
válasz
Borisz76 #145002 üzenetére
Igen, nekem is Synology NAS-om volt, ismerem az SHR-t. amíg tönkre nem ment. Ezért írtam. Nekem volt szerencsére a teljes állományról mentésem. Mert a PC-s visszaállítás nem ment volna. Persze lehetett volna venni egy ugyanolyan régi nast (ha kapható lett volna és nem kivezetésre készültem volna amúgy is)
-
válasz
Borisz76 #144997 üzenetére
Ha csak 2 lemez lenne benne akkor sem. Erre próbálom felhívni a figyelmet. A raid csak a lemez meghibásodásától véd, nem a nas meghibásodásától. A nas ha kinyiffan akkor hiába rakod át pcbe a lemezt, nas gyártó bonyolultabban oldotta meg mint képzelnéd, így az adatok is mennek a lecsóba. Erre érdemes odafigyelni. De ha van egy tartalék lemezed kipróbálhatod: 1lemez ki, tartalék be, és a kivettről sikerül e bármit beolvasni pcn?
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Anime filmek és sorozatok
- Diablo 3
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Építő/felújító topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest