Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
siebener
aktív tag
Üdvözlet.
Létezik olyan router, vagy bármi egyéb megoldás wifihez, amin a képen látható csatlakozó használható?
-
Szia!
Az iforex és hasonlók szeretik magukat beírni mindenhova. Hülye kérdés, de biztos a Chrome-ot indítod? Legutóbb egy ügyfélnél mindent megváltoztatott, még a start menüben lévő parancsikont is átírta. Jobb egérgomb, tulajdonságoknál látod mit indít, ha nem a Chrome.exe van írva, hanem utána még sok egyéb, akkor azt egyszerűen töröld ki. Ha pedig teljesen mást indít el a régi parancsikon, azt is látni fogod. Érdemes megnézni, nehéz kiírtani, de nem lehetetlen.
-
HoaryFox
őstag
Ha nincs bejelentkezve a Google-fiókba a Chrome, akkor jelentkezz be és le fogja húzni, ami fent van a szerveren.
Ha be vagy jelentkezve és úgysem látsz semmit, akkor bukta a dolog szerintem.Persze, ehhez előtte mindenképp legalább 1x be kellett hogy jelentkezz, hogy szinkronizáljon a szerverrel.
-
megint én
őstag
válasz
quailstorm #98091 üzenetére
Szia!
Claw megy de szaggat. (1997)
The Sims, szaggat
A többinél azt írja, hogy a windows verzió nem kompatibilis.
Quake 1
Quake 3 arena
És már nincs a gépen egy rakás régi game, de azok egyike sem indult.Szerk.:
Azt javasolták rakjam újra, és csináljak XP partíciót. De ez kissé macerás. -
megint én
őstag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy miért nem indulnak win10 alatt a régi játékok? Kompatibilitási módban sem. DirextX SDK is fenn van. -
flymi
addikt
Valaki erre valami hasznosat?
Vagy hol kérdezzek rá? -
-
-
mezis
félisten
válasz
#65675776 #98068 üzenetére
Gondolom a szokatlan formája, méretei miatt jelzik külön a fényképező (vaku) gyártóknak készített elkót. Talán voltak reklamációk amikor meg a magassága miatt nem fért el más elektronikus készülékben.
Esetleg lehet még a belső csatlakozások kialakítása is a rövid idejű, nagy áramú igénybevételhez kialakítva.Vakegérke: "5 Farad" a 260 mikroFarad-hoz képest jelentős többlet lenne. 330V-os paraméter mellett meg talán egy kamionban sem férne el...
-
HoaryFox
őstag
válasz
MaxxDamage #98080 üzenetére
Az valószínű annyira ADATA, mint én Stevie Wonder
-
HoaryFox
őstag
válasz
MaxxDamage #98078 üzenetére
Ha jól rémlik, akkor a jelenleg legnagyobb kereskedelmi forgalomban kapható kártya az 256 GB méretű
-
MaxxDamage
félisten
Sziasztok,
Valós az a tény, hogy beszerezhető 1TB méretű miCroSD kártya? Gyártanak már ilyet? (gyártó hivatalos oldalán 128GB a max amit látok a term€kei közt)
L
-
Stylerr
addikt
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám. Ha lerakok egy játékot tálcára, tehát a "kis méret" gombra kattintva letálcázom a játékot, akkor elkezdi pörgetni a videókártyám iszonyatos módon. Volt már újrarakva a gép is, másik kártyával is próbáltuk, és mindnél ez van. Csak akkor jön elő a hiba, ha lerakom tálcára a "kis méret" gombbal.
Más találkozott ilyennel? Win 8.1 -
flymi
addikt
Üdv!
Van egy kis szoftveres problémám, kérnék szépen egy kis segítséget!
Párom laposán elment az összes könyvjelző.
Reggel (miközben aludtam) AVG-vel megpucolta a gépet. Most ért haza, bekapcs után nincsenek könyvjelzők, előzmények, felhasználónevek elmentve. Malwarebyte beette magát a google-ba is kezdőlapként. A Chrome asztali parancsikonját törölve már működik rendesen tálcáról, de a korábbi problémák továbbra is fennállnak (könyvjelzők, stb...).
Jobb klikk "link megnyitása új lapon " után valami iforexes szart dob fel random szerűen.
Malwarebyte-ot, AVG-t lefuttattam még egyszer, nem tudom mi lehet a hiba. Próbáltam rendszer visszaállítást csinálni, de nincs visszaállítási pont...
Ötletek? -
Vakegérke
félisten
Találtam neked valamit.
Igaz, hogy 5 Farad-dal több, de a többi stimmel, bár a mérete szemre nem, adat nincs róla. Nagy tételben adja, de talán meg tudsz az eladóval egyezni. -
-
toza
senior tag
megtenned h bemesz egybe kerlek!?vegyel 2 db ot es megveszem tolled dupla aron..
teljesen komolyan legyszives holnapra vegyel mar 2 db ot..
nem ismerek szakmai boltokat..
ezek kozul kettonek irtam .. nincs nekik..
nem lehet kapni sehol kb...ez a bajom.
-
YM
senior tag
Hogy tudom a Word file-okban megjelentő "last saved by" nevet átírni ??
-
toza
senior tag
válasz
siebener #98058 üzenetére
van ott vmi legacy os vagy os auto ize is..
meg h a hdd v ssd achi ban e vagy nem achi ban legyen.
nehany laptopoknal vmiert ssd re kb lehetetlen rendszert rakni..sajnalom..
ha mododban all, akkor hasonlo laptoprol ghost-olj rendszert es majd ugy mukodni fog..
vagy lehet h nem sikerult jol az bootable telepito usb..
csinald ujra..vagy probald usb live windozzal rendbe rakni ,ha van mit..
-
toza
senior tag
konyorgom vki segitsen!!
mar az ongyilkossagra is gondoltam..330v 260uf(vagy 330v 270-280uf) photo flash capacitort(kondenzatort)szeretnek rendelni!!
korabban megtettem egy helyen,de kesobb visszaadtak a penzt mert megsem volt nekik..!!azota nem talalok..
vki adjon egy linket ahol vilagszerte szallitanak legyszives!!koszonom..
-
törölt tag
Helló,
ASUS Z170-A alaplaphoz keresek ASUS TPM modult.
Kérdés:
1. Windows 10 Pro BitLocker miatt használnám. A Windows 10-et nem e kell újratelepíteni a TPM behelyezése után?2. Az ASUS Z170-A UEFI-jében hol kell majd engedélyezni a behelyezést követően?
3. Az engedélyezésen túl lesz e bérmi teendőm?4. A száma alapján ez lesz jó az alaplapomhoz: alaplap - ASUS TPM MODULE TPM/FW3.19 FOR ASUS MAINBOARDS?
-
siebener
aktív tag
válasz
Rimuru #98051 üzenetére
Üdv.
Helyesbítek, acer aspire vn7-ről van szó.
Az már megvan, hogy bootol USB-ről, lemezről, de a telepítés elindulása után jön a hibaüzenet. Akár Win-t tennék fel, akár Linuxot.
Win-nél:
0x000000A5 (0X0000000003, 0Y85778878, 0XC0140001, 0X494R495F
Linuxnál meg kernel-panic, vagy mi a macska... -
Rimuru
veterán
-
siebener
aktív tag
Üdv.
Valaki segítsen, please.
Vásároltam egy Asus laptopot, amin Linpus Linux van, de a fenének se akar elindulni. Próbáltam felhúzni rá egy másik op.rendszert lemezről, meg usb-ről is, de még a lehetőség se jelenik meg.
Mi a francot csinálhatnék?Előre is thx.
-
makoss
veterán
válasz
quailstorm #98046 üzenetére
Intéztem volna de itt megtorpantam: [link]
Nem a gép zárolásárol beszél ez?
Nehogy lezárjon valamit ez nekem!
Ez most hogy van? -
makoss
veterán
Üdv!
Azt nem tudja valaki microsoft fiókba hogyan kell beregisztrálni anélkül, hogy a Skype jelszavam megváltoztatnám?
Mert azt írja a tableten, hogy a microsoft fiókhoz a Skype-ot is tudnám használni, de a Skyposat nem fogadja el -
Lenry
félisten
ismer valaki olyan, a Synergy-hez hasonló billentyűzet/egér megosztó szoftvert ami fut Macen és Windowson is?
a Synergy képtelen a nem-angol billentyűkiosztásokat kezelni, és sajnos a vételárért az nem jár cserébe, hogy foglalkozzanak a problémával, így kellene egy másik szoftver, ugyanerre a célra... -
ates85
tag
válasz
ates85 #98037 üzenetére
Na sikerült a problémám megoldani.
A hiba oka az volt hogy a merevlemez partíciója valamiért MBR-re volt beállítva, GPT-re való átalakítása után megszűnt a partíció betű eltűnés.Nem is értem miért volt MBR a merevlemez amikor arra nem telepítettem Windowst, talán az Asus gyárban állították be?
-
Met
nagyúr
A vezeték nélküli telefonok (vezetékes vonal) is kényesek a födémre mint a wifi?
3 szintes házban kellene végig vinni a telefonvonalat.
Ráadásul a központ csak 4 portos de több készülék lenne most. Új központ kellene vagy van erre is valami olcsóbb megoldás?necsak Akkor jól sejtettem a födémet dolgot.
De veszek switch-et, de az olcsó, a központ meg drága, gondoltam van valami mini központ
-
fastleslie
senior tag
válasz
forras2 #98025 üzenetére
3 hónapig zárt tartályban semmi gond. 6 hónap után el kell használni. (A hibrid autók is elkezdik elégetni, ha csupán eletromosként használjuk, nehogy benne maradjon és ne induljon el...)
Szerintem az oktánszám nem fog csökkenni, csupán az illékonyabb részek távoznak belőle és egyszerűen nem gyúllad be a szikra hatására. A kisebb gépek tapasztalatom szerint érzékenyebbek rá, pl. fűnyíró, robogó, segédmotor... -
ates85
tag
Sziasztok!
Van egy problémám amit nem tudok megoldani.
Frissen telepítettem Win 10et egy új notebookra.
A notebookban van egy M.2 ssd, egy merevlemez és egy optikai meghajtó is.
Nos ugye egyértelmű, hogy az ssd-re telepítettem a Windowst, a merevlemezt meg adattárolónak lesz használva. A problémám az, hogy minden Windows indításkor eltűnik a merevlemez partíció betűje, ez miatt pedig nem jelenik meg a Windows böngészőben, de a merevlemez kezelőben mindig látszik és ha újra beállítok rá egy betűt akkor már megjelenik a böngészőben is. Tehát minden Windows indítás után betűt kell adnom a merevlemez partíciónak.Kipróbáltam már több betűt, felcseréltem az optikai meghajtó betűjével is, de a probléma nem szűnik meg.
Természetes google-ban próbáltam keresni valami megoldást, és csak annyit találtam, hogy WD merevlemezeknél fordulhat elő ilyen hiba amit a WD saját javító programjának letöltésével és futtatásával lehet kijavítani. Csakhogy a notebookban nem WD merevlemez van hanem HGST.
Tudna valaki segíteni?
-
Rimuru
veterán
Mire gondolsz? A jelenlegi rendszerben a topikgazdak szoktak az ilyesmit csinalni, ha ez nem felel meg akkor osszerakot mondjuk a blogodban, vagy proba topicban, es ha kesz vagy akkor a modkerbe belinkeled hogy allitsak be.
Szerkesztes kozben persze egyeztethetsz a topiclakokkal. -
Csepe
aktív tag
Sziasztok!
Topik összefoglaló szerkesztését hogyan lehet megcsinálni, vagy hol kell ezt kérni?
-
fecs
senior tag
Van egy segédprogi windowsra, ami meg is találja a NAS-t. Innen tudom, hogy változott az IP. Viszont nem enged be a user/pass kombóval, amivel a nyaralás előtt igen.A jelszót reseteltem, mert arra van fizikai gomb. Így sem.
Böngészőn keresztül lehet elérni a saját felületét. Most FF-ban az jelenik meg, hogy "a kapcsolódás sikertelen". -
SP4C3
veterán
válasz
sszemtelen #97959 üzenetére
Van 1 potim valahol...
Bemész a legközelebbi ilyen jellegű üzletbe és pár euróért hozzájutsz.
-
fecs
senior tag
Adott egy jól működő NAS. 1 hétre elutaztunk. A NAS-on kívül kikapcsoltam mindent (PC, noti). Valamiért a NAS IP címe megváltozott és nem tudok belépni a felületére. Próbáltam a router-ben dedikálni az IP-t, de nem hozott megoldást.
Van valami ötlet? -
sszemtelen
őstag
válasz
sszemtelen #97959 üzenetére
Erre valaki?
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Nem egy teljesen hétköznapi témával jöttem!
Van a benzinnél az az úgynevezett oktánszám. Ez 1 idő után meg is fogyatkozik a benzinben. Ha ugye ilyen benzint használunk, az nem igazán tesz jót a motornak.
De mennyi idő után csökken ez az oktánszám? Tavaly év elején vásárolt benzint érdemes még használni, vagy ennyi idő alatt csökkent annyit az oktánszám, hogy az már ártalmas? -
siebener
aktív tag
Üdv.
Tudtok olyan zenelejátszót Androidra, ami nem kapcsol ki, ha közben mást csinálok?
Köszönöm.
-
mezis
félisten
válasz
szemmelver #98010 üzenetére
Üdv.!
-
varmi2
nagyúr
válasz
szemmelver #98012 üzenetére
Én is a pcie verziót ajánlom, mert kezd kihalni a lapokról a pci.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szemmelver #98012 üzenetére
Akkor PCI-E verziót javaslom.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
szemmelver #98010 üzenetére
Az alaplapod konkrét típusa alapján meg lehet mondani , hogy milyen csatlakozók vannak rajta.
Szóval milyen alaplapod van ?
-
pjen
félisten
válasz
naomek #98006 üzenetére
Csak egy ötlet,nem láttam a ventit.Megnézed mi van ráírva (V) és ahhoz tartozó fordulat,aztán megméred,hogy valóban mennyit kap és ez mekkora különbség a táphoz képest,ha lényeges a különbség és a fesz emelésével emelkedik a forduat,akkor megpróbálhatod egy huzal potival szabályozva ráengedni a tápfeszt,de mondom nem láttam.Ez csak egy lehetőség.
-
greggorius
tag
válasz
AlyrArkhon #97999 üzenetére
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló