Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi_
addikt
Vettem egy SSD-t, beletettem a lapitopiba, felment, beállítgattam, újra indítom és nem indul a gép. Ánnon filesystem, grub helper..........
Vissza akartam vinni a boltbe, de gondoltam rápróbálok egy normális gépben is. Egy nem annyira modern, de már sata-s gépbe beraktam. Le esett az állam, sebesség, minden vagy az ötszöröse érzékileg, számszerűen kb a duplája, nem áll meg újra indítás után és hihetetlen számomra a gyorsasága - (bocsi, első találkozásom az SSD-vel, számomra még lenyűgöző)
Szóval a laptoppal van baj, de BIOS-t nem tudok frissíteni rajta, a legutóbbi van. Ja egy HP nx 6325-s a laptop, F07-es biso és azóta nem jött ki másik.
Mit tudtok javasolni?? Van valami kerülő megoldás, esetleg az SSD-t okositani? Bár szvsz ezt már csak butitani tudom.
SSD OCZ vertex plus+Köszi a segítséget
eat, sleep, play, replay
-
Lompos48
nagyúr
válasz att88ila #14094 üzenetére
Használt karakterektől, stílustól, a lap sűrűségétől függ. Erre pontos választ nem lehet adni. Ami sokkal szomorúbb: a legtöbb gyártó vételre olyan patronokat rak a nyomtatókba (opció egyébként), amibe kevesebb a "lé". Ezért hamarabb kifogy az első szett, hacsak nem külön kellett megvásárolnod a patronokat. Egyébként azért olyan olcsók ezek a gépek, mert néhány forduló után úgyis bejön az ár nekik a fogyó anyagokon.
-
att88ila
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Epson Stylus S22 nyomtatót.Kérdésem az lenne,hogy kb hány A4 szöveges oldalt tudnék vele kinyomtatni mielött kiürülnének a tintapatronok? -
zolikaDB
veterán
Üdv mindenkinek!
Android 2.2 alatt hogyan tudok a microSD-re telepiteni, ha a Google Play-ből toltok le alkalmazast?? (Vodafone 858) -
Carbonara
csendes tag
válasz kornyiktamas #14086 üzenetére
Telepítsed ezt : KB935448
grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
törölt tag
válasz kornyiktamas #14086 üzenetére
Próbálj adatkábelt cserélni. Ha nem javul, próbáld ki másik gépben az ODD-d. Ha ott se jó akkor egyértelmű, ha ott működik, akkor az Oprendszeredben van a hiba.(bár az üres CD-t látnia kéne mindenképp, tehát valószínűleg hardveres gond).
-
Kanczy
veterán
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Meg lehet valahogy oldani, hogy az excel egy bizonyos szöveget egy akármekkora táblázatban mindig egy bizonyos mássá írjon át? Konkrétan azt szeretném, hogy mindig, ha "IGAZ" szerepel, 1-est tegyen a helyére, ha "NEM IGAZ", akkor 2-est.
köszi
You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)
-
törölt tag
válasz Taskforce #14079 üzenetére
Méregesd meg alaposan, mi-hova férne...vannak 8 centis ventilátorok, az is elég tud lenni, bár abból egyet tennék a HDD alá (ha fér), egyet a vga alá, kivenném a takaró lemezeket és oda drótoznám (ha fér), ezek befelé fújnának, egyet meg tennék a tetőre, ez kifelé fújná a levegőt. De már az is jó, ha valamelyiket meg tudod oldani, lényeg, hogy legyen kényszerített áramlás.
Én bontott, talált ventikkel dolgozok, nem érdekel a zajuk, ha téged se izgat, akkor egy PC-s boltban 990-ért adnak egy darabot az újakból. Ha spécibb (halkabb, de nagyobb teljesítményű) kell, akkor léghűtés topic-ban érdeklődj utána. A gépház átalakításhoz meg ITT kaphatsz tanácsokat -
kornyiktamas
aktív tag
Hali.
Miért nem tudok cdt írni ?
Minden cd beolvas a gép.. üres cdt berakom, nem jelzi mutatja, hogy van bent akármi..mikor írnám rá, azt írja, hogy rakjam be a cdt.. van benne pedig cd és egyéb.. akkor mi a gond?
néha szoktam olyan hibaüzenettel találkozni, hogy:
Windows - A meghajtó nincs kész
Exception Processing Message c00000a3 Parameters 75b3bf7c 4 75b3bf7c 75b3bf7cMégse tovább és újra gombok közül lehet választani..
Köszi a segítséget! -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet úgymond "üres" file-t tetszőleges méretben létrehozni egy partícióra/meghajtóra?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz Taskforce #14060 üzenetére
Annyi elég ahhoz a géphez. Ha eredeti és már kezdenek benne kinyúlni a kondik, akkor érdemes lecserélned.
Viszont a melegedéssel kénytelen leszel mást is csinálni...
Jelenleg a CPU-d melegszik, felfűti a gépházban a levegőt és ez a forró levegő fűti a VGA-d is (a többi dologról nem beszélve). Csinálj szellőzést a gépházban az újra pasztázás után + ventilátorokkal, vannak olyanok, amik 800-as fordulaton nagy teljesítményt tudnak, alulra tegyél befúvót, felülre meg elszívó ventit. A CPU-ra hűtőjére pedig vezess kinti levegőt (lehet kapni erre a célra csövet, a gépház oldalát kell kivágni a CPU-val egymagasságban). Mindez akkor is javaslott, ha 10-20 fokot visszább jön a CPU hőfoka (pl letört hűtő tartó miatt), mert a rossz szellőzés gyorsan (pár év alatt) tönkre tesz mindent. -
Carbonara
csendes tag
válasz Scroll Lock #14070 üzenetére
3.x től beszélhetünk windows oprendszerről, mert annak már saját grafikus felülete volt.
Dos-shell még ha jól rémlik 6.0-s oprendszerben benne volt...grimaszversenyre küldték a hóhért, mert eszméletlen fejeket tud vágni
-
spista222
addikt
válasz Scroll Lock #14070 üzenetére
Szerintem XP,2003-tól mert 98 és millenium még dos 7.0 ról ment talán de nem 100%
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Ha jól emlékszem, volt olyan rovat, vagy fórum, hogy diákmeló, vagy nyárimeló, de nem találom. Valaki esetleg belinkelné nekem? -
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Ahogy informálódtam a neten a Windows korai verziói inkább egy Ms-Dos shellhez voltak hasonlatosak. A kérdésem az, hogy hanyas verziótól beszélhetünk Windows op. rendszerről és nem pedig Ms-dos shellről?
-
nagyúr
válasz Lamby17 #14061 üzenetére
A proci tuningot vedd vissza. A 7 nem szereti a tuningot.
(#14062) b4sxe: Mse 4. Ingyenes, jó.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Smyth
tag
válasz Lamby17 #14061 üzenetére
A 4gb ram miatt, lehet megpróbálhatsz egy x64-et, de igen Win7 többet eszik, állíts le minden alkalmazás mielőtt indítasz egy játékot!
De amihez eddig elég volt a gépigény XP alatt az lehet Win7 alatt már kevés. Ez attól függ mivel játszol.
Egyébként, én ugyan így jártam, nem rég vissza is tettem az XPt. Most fent van mind két rendszer, de ha ezt az utat választod, járj utána vagy kérdezz meg, hogy hogy kell úgy, hogy mind két rendszer fusson rendesen.Üdv,
S. -
localhost
Közösségépítő
Ide tessék kanyarodni
Melyik a legjobb vírusirtó progi? Kérdés előtt olvasd el az első hsz-t!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
b4sxe
aktív tag
Valaki tud vmi rendes vírus írtót mondani ? Sose használok de most szarakodik a gép , biztos össze szedett valamit : (
YUMYUM
-
Lamby17
csendes tag
Hali!
Nem tudom h jó helyen kérdezem e, de az alábbi problémámhoz kellene segítség.
Nemrégiben felraktam a Win7 32bit-et a gépemre és ami játékok simán futottak xp alatt azok most akadoznak. Tegyem vissza az xp-t vagy próbálkozzak a 64bit-es Win7-el?
Gépem adatai:
Asus P5Q Deluxe alap
Intel core2 quad Q6600 3.0Ghz-re húzva
4Gb Ram
Nvidia 8800 GTX 768Mb videókártya
1Tb HDD
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.![ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Taskforce #14053 üzenetére
Másik VGA ha azzal jó akkor egyértelműen a VGA--val van a baj.
Ha azzal sem javulna meg akkor másik táp.
Persze a hőfokokat nézd meg elsőnek.Szerk Upsz akkor vedd le a hűtőt és pasztázd újra bár ennyire magasnak akkor se szabadna lennie ha a paszta már öreg. inkább úgy tűnik hogy valamelyik lefogató nem fogja megfelelően a hűtőfelületet. A procinak se szabadna 65°C fülé mennie. A hűtője forog?
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Taskforce #14051 üzenetére
GT220 van benne mint a linken?
akkor 55-65°C körül lenne az ideális mert azért ez a kártya nem eszik olyan sokat.
Szerezned kellene egy másik kártyát kölcsönbe és azzal kipróbálni.
Esetleg még a táp is lehetne ludas, bár ez a kártya nem eszik sokat és azt írtad hogy csak játék alatt jön elő. -
-
-
Taskforce
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom melyik topicba kéne írnom, remélem nem baj ha idejön
Szóval kb 1,5- éves DEll vostro 430 asztali PC-m van meg vagyok vele elégedve.http://www.klickcomp.hu/WebAruhaz/dell/szamitogep-asztali/dell-vostro-430-szamitogep-core-i7-870-2-93ghz-4g-640gb-gt220-freedos-3-ev-kmh/Vasarlasi-Adatlap/V430-6
1 hete elkzdet furcsa dolgot csinálni 2 játéknál is ugyanaz a hiba (Civ5, The Hunter)
indítás utáni fél órában a játék kifagy de úgy hogy a képerenyő sötét lesz a hang meg beakad:S Semmilyen gombnyomásra nem reagál csak a reset-re.Érdekes módn ezt pl a Counter-strike 1.6nál nem csinálja és semmiylen más programnál se! Ma volt egy rendszer reinstall és semmit nem segített.Van ötletetek mi lehet ez? HIbaüzenetet se kapok szóval lehet ez pl. egy melegedési probléma?:S Váalszokat előre is köszi! -
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Van egy fórum, ahova csak egy gépről egyszer lehet regisztrálni. Vajon mi alapján különbözteti meg a gépeket? Ki lehetne valahogy cselezni?
-
vilmaboy
őstag
Van erre alaplapos topik. Lehet ott jobban jársz.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
Smyth
tag
-
nagyúr
válasz Potyka03 #14034 üzenetére
Ehhez a gyári driver nem jó.
Próbálj itt érdeklődni, igaz ez 4-es téma.
Vagy ezt próbáld ki."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
vilmaboy
őstag
válasz Potyka03 #14034 üzenetére
próbálj driverekkel játszani... ugye véletlen sem lehet a recsegés forrása a csatlakozás? Nekem az integrált kari jack aljzata volt kontaktos és hol recsegett, hol nem... Gondolhatod menyi idő votl mire erre rájöttem...
-
s3toraph
senior tag
válasz spista222 #14032 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Van egy halott maxtorom azon van az elektronika alatt jobb alul (az ATA csati alatt) egy matrica, vonalkóddal és a következőkkel:
F4FYA
1208302CMY
ERAkkor az F4FYA a pontos azonosító a típus mellé?
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok.Most olyan problémám van hogy van egy Audigy2-esem és Win7 Ultimate 32 bit-en feltettem ugyebár a win7-es driver-t,de pl. játék közben egy idő után,vagy zenében pár perc elteltével elkezd recsegni.Mi lehet a probléma?Újratettem a hangkártya driver-t de úgy se jó.Próbáltam aktiválni is a kártyát....de nem ment(elvileg a CD-n van egy kulcs,de nem fogadta el). Úgyhogy innentől kezdve én feladtam.Nektek valami ötlet esetleg?
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
spista222
addikt
válasz s3toraph #14031 üzenetére
1. Get Data back elvileg tud dolgozni mindenen, próbáld ki.
2. Itt keresd liksoft-ot ő elvileg tud segíteni.
3. szokott a Sata csatlakozó körül az elektronikán lenni egy szám elvileg annak kell megegyeznie bár lehet hogy nem minden HDD-n van ilyen de a fő matricán lenni kellene.Egyébként a HDD-s kérdéseidet itt tedd fel lehet hogy hamarabb válaszolnak
-
s3toraph
senior tag
A segítségeteket kérném:
1.:
Milyen programot tudtok ajánlani adatvisszanyeréshez (pl. formázás, fájlrendszer sérülés, törlés, partíció törlés miatt elveszett fájlokhoz, főleg dokumentumok), ami elboldugul winchester-rel és pendrive-al is? (Évekkel ezelőtt próbálkoztam többek között a pci file recovery 4-el, akkoriban az egyik legjobb volt, de lassú volt és nem elég hatékony.)2.:
Valamint, budapesti ismerősömnek behalt egy vinyója, amin van egy-két nagyon fontos doksija. Bevizsgáltatta egy helyen, ezt mondták neki:
"A bevizsgálás során megállapítottuk, hogy a HDD elektronikája funkcionálisan működőképes, a mechanika pedig hibás.
Az író-olvasó fejek tönkrementek.
A bevizsgálás csak tisztaszobában folytatható!"
Kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani kiemelten olcsó és megbízható, adatmentéssel foglalkozó embert vagy céget Budapesten? Mert ezért a 80-as samsungért 60-150e Ft között kérnének el eredménytől függően, ami marha drága.3.:
Jut eszembe, hogyan tudom megállapítani hogy két vinyó elektronikája ugyanaz 100%-ban? Mire kell figyelni, mit/miket honnan kell leolvasni? (Fenti ismerősöm járt úgy hogy pontosan megegyezett a két vinyó típusszáma, de még sem ugyanaz az elektronika volt.)Köszi & Üdv
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
vilmaboy
őstag
valaki elmagyarázná nekem, hogy a memóraiaidőzítés pontosan mi is? Nameg hogy a memóriákhoz megadott értékek mit jelentenek? A kissebb vagy a nagyobb érték a jobb? stb... stb... stb...
-
vilmaboy
őstag
válasz Pulsar #14019 üzenetére
ez a progi kizárólag csak arra kell, hogy a pozíciódat megmondja és elmentse pl a nyomvonalaidat? vagy navigálnia is kell autóval, utcatérkép is kell alá? Léteznek szoftverek amiket egyszerű rókavadászok, geocatching-esek és hobbi pilóták, mint jómagam is használunk. Ezek közül akad ami ingyenes és koordináta megadására + tracking mentésére elég. de az nem utcaszintü navigáció...
-
vilmaboy
őstag
válasz w.miki #14000 üzenetére
pdf olvasónak az acrobat readert... youtube letöltőnek az internet download managert használom. Ez beépül a video fölé és csak egy gombnyomás. Plusz 8 szálon tölt le. Gyors, precíz és minden mást is le tudsz szedni vele. letöltöm a videót és format factoryval mp3-at csinálok belőle. /ha nem bírsz az internet download managerrel telepítéskor, akkor írj egy üzit... segítek)
-
veterán
na még egy
Van ey win7 64bit, és fel akarjuk rakni rá a nikon capture nx2-t (2.3.0) de telepítés után nem indul el. Van valakinek ötlet? Nincs hibaüzenet, se semmit.
Köszi -
veterán
sziasztok!
egy programot keresek, amit a következőket tudja:
-van egy laptopom.
-van egy BT-s GPS vevőm.azt szeretném, hogy valamilyen formában az aktuális koordinátákat mentse el másodpercenként, pl txt vagy srt file-ban.
-
stark4
tag
Hali!
Hogy/hol lehet win7-nél és xp-nél beállítani hogy egy általam kiválasztott programot vagy exe-t stb.. automatikusan elinditsa amikor bekapcsolom a gépet?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz nova001 #14006 üzenetére
HDD-k esetében elég megbízható, de az a program által megadott kondíció nem mindig reális. Egy 100%-os HDD-t 1 hibás szektor esetén már csak 97%-osnak nyilvánít.
Igazán mérvadó a S.M.A.R.T. tábla lehet, ebből egy hozzáértő személy meg tudja mondani, mennyire amortizálódott a HDD az élete során.
A programnak van topikja a fórumon, ott további infókat is kaphatsz.Harrrr!!!!
-
Kommy
veterán
Csak nálam lassult be az internet speedtest max 0.3Mbit/s-et ír letöltésre feltöltésre 0.42 többet és emellé 4-500-as ping a magyarországi tesztpontokra, külföldre (ausztria) 1100-as ping de ugyan ez a sebesség. Routert/modemet újraindítottam, ki is kapcsoltam már, de most is lassúADSL T-home 5Mbit/s, SopronTárgytalan, elindult a skydrive szonkronizáció
[ Szerkesztve ]
-
nova001
senior tag
hello
van egy külsö usb2 WD vinyom....vagy 5 éves...ha mp3-at rakok rá akor semmi baja...ha tölteni akarok rá nagyob dolgokat pl torrent...akkor már kiírja egy idő után hogy crc adathiba...hdd sentinel 9% kondíciót ir ki rá....akkor meghalt a vinyo tényleg ?újra formázta már, torrent kliens tuti jo
-
Hunter2
addikt
hogy lehet ezt a tetves abev-et 64bites win7 alá telepíteni? felraktam a 64bites javat de még mindig amiatt ugat hogy nincs telepítve.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest