Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
celafat
tag
válasz
Csupingo #117096 üzenetére
2 különféle gépen is csinálja. Az egyik egy laptop (Thinkpad T400 4gb Rammal, a másik egy viszonylag modern asztali I5 4670-es proci 8gb rammal). A driverek frissítve vannak. Én valami olyasmire gondolok, hogy vírusírtó vagy valami ellenőrzi a fájlt a végén, bár csak a Security Essentials van a gépen és ha lekapcsolom, akkor is ugyanolyan lassú.
A hdd az egyik gépben vadi új, a másikban is csak egy keveset használt 100%-os van, illetve külső rackek esetén is ezt csinálja. Tuti, hogy nem merevlemez probléma. Inkább valami beállítási lehet szerintem.
Eseménynapló sem ír hibát. -
Essejó
veterán
válasz
Ice-ozsé #117086 üzenetére
Az eBay-en kapható, Angliából küldik, veszel egy donort , vagy egy gépet ha gondolod, és más megoldás nincs.
-
celafat
tag
Sziasztok! Nem túl rég tértem át xp-ről win7-re. Az a gondom, hogy most Total Commander alatt ha másolok valamit, mindig megáll 99%-nál legalább 1 néha 2 percre is, majd csak utána fejezi be a másolást. Mi lehet ennek az oka?
-
Ice-ozsé
tag
válasz
Cs1csó #117087 üzenetére
Samsungnál voltam a XIII. Kerület Váci úton...
Ott tájékoztatott a hölgy, hogy a Samsung már nem gyárt laptopokat, így sajnálja....
Az összeg mindegy lenne, ha pl valaki azt mondja, hogy meg tudja csinálni és pl kerül 40-50 ezer forintba, nekem az is jó, csak kapja meg ezt a gépet a gyerek...
Tudom hülyén hangzik, de sajnos ez van. -
Cs1csó
titán
válasz
Ice-ozsé #117086 üzenetére
Sajnos ezek a mobil eszközök sokszor úgy vannak kitalálva, hogy csak macerásan lehessen javítani, cserélni spéci csatlakozók stb.
Megpróbálhatod, hogy a Samsung szerviz központjának írsz egy email-t megadod a termék pontos típusát és ők kapcsolatban vannak a helyi szervizekkel és lehet tudnak segíteni: [link]
Drága mulatság egy ilyen csere ez a noti mondjuk ér 40 ezret ér JÓ állapotban és a kijelző csere - ha lehetséges - mondjuk 20 ezer forint vagy akár több is lehet.
-
Ice-ozsé
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy régi laptopom, amit a beteg fiam használt és nagyon ragaszkodik hozzá.
Samsung Series 5 NP535U3C
Sajnos kijelző cserére szorul, az már meg lett állapítva, de sajnos nem találtam szervízest akinek van illetve ki tudná majd cserélni.
Próbáltam, hogy veszek egy másik laptopot, de sajnos mint írtam a fiam beteg és ragaszkodik hozzá.... De ez nem is ide tartozik.
Kérem aki tud ötletekben segíteni az segítsen.
Előre is köszönöm a segítséget. -
Cs1csó
titán
válasz
dredatale #117084 üzenetére
Kapásból azt mondanám ez a táp egy nagy kupac gőzölgő KAKI. Vegyél egy minőségi 450-500W-os tápot és a gond valószínűleg megoldódik remélhetőleg még azelőtt vegyél egy új tápot hogy a gépet tönkrevágja ez a RADI izé.
- be quiet! Pure Power 11 500W Gold
- Seasonic FOCUS 450W Gold ez utóbbi moduláris és félpasszív - csak terhelésnél van ventilátor zaj.De amúgy ha itt más tipp nem jön akkor gyerek át a Melyik tápegységet vegyem? topikba ott vannak igazi TÁP tudorok.
-
dredatale
újonc
Sziasztok,
Olyan gondom lenne hogy adott egy tápegység Raidmax Cobrapower 600w 80+ gold és egy konfiguráció ami a következő:
MSI A320M gaming pro
AMD ryzen 7 1700x
Gskill tridentz 2x8gb 2400mhz
Be quiet pure wings2 120mm ventilator 5 darab
Toshiba 1tb merevlemez
Toshiba 3 tb merevlemez
Kingston a400 240gb SSD
Asus rog strix gtx 1060 o6c videokártya
A gép az osszerakast követő 3 hónapban nem produkált semmilyen hibát, utána viszont játék közben kiállt hibára ( jelenség képernyőn a Nincs jel! Felirat jelenik meg, de közben a számítógép fut)
Letöröltem az új videokártya drivert, visszaraktam a gyári lemezen találhatót, nem oldódott meg a probléma, utána megnéztem másik csatlakozón a videokartyan, azzal sem jártam sikerrel, majd a tapegysegen átraktam egy másik PCIe csatlakozoba utána megszűnt a jelenség, most hogy történt egy upgrade, új merevlemez került beépítésre és a specifikációban is leírt 5 darab ventilátor került beépítésre most ugyan azt a hibát produkálja a gépem, ami a legrosszabb hogy most 1-2 perc után.
Segitsegetekem kérném hátha valaki találkozott ilyen problémával.Köszönöm előre is.
-
}{3@Đ$}{0ot
addikt
Hali!
Speedport W724V Telekomos Router portnyitásában tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki Toshiba Flashair W-03as SD kártyát? Ha igen, segíthetne
-
válasz
mezis #117078 üzenetére
Sejtettem. De annyira minimális az a levegőmennyiség, ami ki-be áramlik ilyenkor, hogy nem hinném, hogy bármi kárt tudna okozni az így bejutott pára. Ezen elgondolás szerint egy laptopakksira, amit valaki életvitelszerűen ki-be hurcol a lakásból (mondjuk Japánban, ahol mocskos mód magas a páratartalom), kondenzvíz-elvezető kellene. De én még nem láttam egyen sem.
Természetesen a kívül lévő elektronikára kicsapódó víz zárlatot és oxidációt is okozhat.
Azt is el tudom képzelni, hogy az a bonyolult kialakítású nyomáskiegyenlítő csatorna, méreténél/alakjánál fogva nem engedi át a vízmolekulákat, vagy kicsapódik a víz, mire bejutna.Doky586: jó hogy szólsz, már pont javasolni akartam.
-
mezis
félisten
válasz
Aryes #117077 üzenetére
Én meg TUDOM, hogy kisebb-nagyobb lyukon és megfelelő szűrőn keresztül történik a hőmérséklet változásból, vagy csak úgy a természeti körülményekből bekövetkező nyomásváltozás kiegyenlítése.
Olvastam én is arról, hogy a kisebb fejtávolság miatt kísérleteznek hélium gáztöltéssel, de nem a 0,5 - 1TB-os lemezeknél.
-
Köszi a válaszokat, 2-3 óra telt el, tökéletesen megy.
2db 2009-es gyártású 100/100 500-as Hitachit kaptam (illetve az egyiket vissza is kérték) mindkettőn csak 100 giga particionálva, üzemidő órára pontosan megegyezik, mindettőn 64 az indulások száma, fájlok megegyeznek.
Kaptam egy Patásat is szép kis apple logóval, de nincs működő gépem patás interfésszel, még a régi Core 2 Quadomon sincs Pata (G31M-S2C). -
pjen
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #117070 üzenetére
Nem megy bele a pára.Max kívül lesz párás.
-
Cs1csó
titán
válasz
T0mBd1gg3R #117070 üzenetére
NEM kockáztatnék, legalább 3-5 óra legyen szobahőmérsékleten. (legalább 2-3 órát mindenképp)
-
Sziasztok!
Ha egy vinyót autóban hoztak, az is lehet, hogy egész éjjel a kocsiban volt, kb 10-kor hoztam be melegre, ennek következtében némi pára kicsapódott rajta, akkor meddig kellene idebent várni az "aklimatizációját", hogy be merjem kapcsolni?
-
mezis
félisten
válasz
XboxGamePass #117068 üzenetére
Üdv.!
[link] -
XboxGamePass
senior tag
Üdv mindenkinek,
HP Pavilion x360 Convertible 14-ba0xx gépem van, wifin nem vagyok vele megelégedve a sebességgel. Vennék hozzá gigabites ethernet adaptert, akkor tudna többet is, mint wifin?
(ha igen melyik az ajánlott?)
-
quailstorm
félisten
Igen én is arra gyanúzok, hogy ha egyébként el tud indulni a gép, akkor kiolvassa a memória azonosítóját, de ha egymagában azzal a modullal nem indul, ott komoly gond van.
Másik gépben nézd meg a RAM-ot, meg nézz utána ilyen dolgoknak, mint 1 oldalas 2 oldalas, memóriasűrűség, chipek száma, időzítések. -
vhw
addikt
válasz
quailstorm #117063 üzenetére
Érdekes, hogy párban tud bootolni, és látja a rendszer - miért nem hajlandó használni...
Este kipróbálom másik lapban. -
vhw
addikt
válasz
quailstorm #117057 üzenetére
A 4 GB-s úgy néz ki magában nem indul. Ha visszateszem mellé a 2-eset, akkor igen - ugye ezt mindkét slotnál eljátszotta. (gomb elem ki-be pakolása se segít rajta)
Marci112233: 64-es.
-
kaboska
aktív tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy az mitől lehet hogy a windows élmény indexbe eddig a legjobban teljesítő elem az ssd volt /az elsődleges merevlemez/ 7,6-ot kapott igaz már rég csináltam ma pedig csak 6,9!Mitől eshetett vissza ennyit? Előre is köszönöm!
-
Csupingo
veterán
A biosban: advanced, chipset, shared memory ezt nézd meg. Ne autó-n legyen, hanem max. 256-on, vagy kevesebben. Nekem is így írja ki a win. A hardver által lefoglaltat levonja és csak a maradékot jeleníti meg mindenhol. Neked valami érdekes módon 4 GB-ot foglal le. Talán az alaplapi igp lesz. Nézz körül a bios-ban.
-
vhw
addikt
Mi lehet a megoldása a következő RAM problémának
A feladatkezelő szerint ~2 GB a használható RAM (miközben 2+4 GB van a lapba téve)
Minkét sticket felismeri a BIOS (CPUID mindkettőre hozza részletesen az adatokat), a Control panelben is 6 GB ír - de csak 2 használható.
A Resource monitor szerint ~4 GB hardware reserve-be van.Hardver:
Asrock N68C-GS FX
AMD FX4300
Ramaxel 2 GB 1333 MHz (dual)
Kingmax 4 GB 1333 MHz (single)
Asus GT1030 2 GBWin 7 Professional
Ami eddig megtörtént:
- a RAM-ok felcserélve működnik mindkét slotban
- a CPU-n nincs hajlott pin (az érintkezésnek rendben kéne lenni - stock gyári hűtő van rajta, nem igazán nyomhatja el)
- BIOS update (bár gyárilag is a gyártó honlapján elérhető legfrisebb verzió volt fent - 1.40)
- BIOS-ban az elsődleges megjelenítő a PCI express-re van állítva - az alaplapi VGA megosztott memóriája opció Auto-n -
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233 #117053 üzenetére
A hozzá tartozó program kompatibilitási módban történő újratelepítését próbáltad már tehát már a telepítőt is kompatibilitási módban kezded futtatni.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a gépem az aláírásban. Minap a Windows 10 frissült 1809-re. Na azóta nincs kapcsolat a szünetmentesem és a gép közt.Kstar Microsine 1000VA LCD a típusa a szünetmentesnek. Toldva van az USB kábel, így működött már jó ideje pontosabban mióta megvan a szünetmentes, ami kb 3 éve van meg. Mivel már korábban nyomtatónál előfordult hogy USB toldás miatt nem működött és ott egy egybe kábel megoldotta a gondot. Itt viszont kiiktatva a toldást és a saját kábelével sincs kapcsolat csak kiírja hogy: Attention !! UPS Discounnected ! Ezután gondoltam felteszem a laptopra a programot, és megnézem ott mit művel. Ha már tesztelek és az 1 méteres USB toldó kevés leváltottam egy 3 méteresre és úgy kötöttem toldott kábellel laptophoz. Láss csodát a 3 méteres toldóval is van kapcsolat szóval kábel jó. Igaz laptopon Windows 7 x64 Ultimate van. Sőt cseréltem már kábelt is mert van plusz kábelem egy régi használatból már kivont nyomtató által. (Az biztos jó, mert ha laptopról nyomtatok azzal végzem, hogy ne keljen mindig kihúzni a gép hátuljából a kábelt ami a földön van sarok asztal alatt. Egyszerűbb az asztalon lévő nyomtatóból kihúzni a másik végét, és másik kábelt használni.)
Gépen driverek frissek. Program újratelepítve már kétszer is. Mit tehetek még, egy újratelepítésen kívül? Más ötletem már nincs. -
Cs1csó
titán
válasz
yusukee #117050 üzenetére
Akkor neked olyan HUB kellene aminél a gép és a HUB között kábel CSERÉLHETŐ "tetszőleges" hosszúságúra mondjuk nem egy olyan 10-20 cm-es mint ami a képen is van hanem mondjuk egy 1-2 méteresre.
Egy példa: [link] ennél a képeken látszik nincs a géppel összekötő kábel beleépítve tehát nem tudom milyen hosszú kábelt adnak hozzá de ha nem elég hosszú akkor lecserélheted, lehet ilyen kell attól függ a HUB-on milyen a csatlakozó: [link]
Nekem pl. egy ehhez hasonló van igaz régi darab de a géppel összekötő kábelt külön lehet csatlakoztatni a HUB felől ha jól tudom mini USB-s a gép felől meg ugye normál.
-
yusukee
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen USB elosztóm: [link]
Megy egy B450 Gaming plus alaplapom, amin nincs usb3, csak 2, 3.1 gen1 meg 3.1 gen2. Windows ezt írja rá:
Ismeretlen USB eszköz (sikertelen eszközleíró-kérés)
A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)
A request for the USB device descriptor failed.Mindegyik alaplapi portba dugva ezt írja. Mi lehet a gond? Vigyem vissza az elosztót gariba?
-
tornas
őstag
válasz
King Unique #117036 üzenetére
"Itt most az sem mindegy, hogy a fájlkezelővel csak a mappák méretét nézed a meghajtó gyökerében, vagy a meghajtó tulajdonságainál a foglalt és a szabad területet"
Mindkét esetben ugyanaz a kb. 54 GB különbség jelentkezett. És mindkét winyón csak egy-egy partíció van. A Defraggler-nél is látszott, hogy több az "adat", mint a másikon. De most vagy én csúsztam el a banánhéjon vagy mindkét winyón valóban egyforma mennyiségű adat volt felmásolva (méret, mappa- és fájlszám szerint is).
Mindegy is... újra lett partícionálva és kb. 1,2 terabyte anyag újra fel lett másolva. Szerencsére USB 3.0-val, így csak pár óra.
-
30z.Samu
félisten
válasz
Marci112233 #117031 üzenetére
Elméleti síkon ismeri a kütyüt a Win 10, csak nincs rá értelmes program, amivel lehetne is használni.
Lehet megmondom az illetőnek, hogy jobban jár ha visszarakja a 8.1-et amivel kapta a gépet.
Már ha minden áron használni akarja ezt a stick-et.
-
Cs1csó
titán
válasz
bododani #117037 üzenetére
Szerintem jó mindegyik WD (talán a Sandisk-et vásárolták meg)
- Western Digital Green 120GB M.2 SATA3 WDS120G2G0B ez azért jó mert olcsó 120GB-os
- Western Digital Green 120GB M.2 SATA3 WDS120G1G0B ez azért jó mert MLC-s ami tartósabb (ez nem annyira releváns)
- Western Digital Green 2.5 240GB M.2 SATA3 WDS240G2G0B ez azért jó mert olcsó és 240GB-osMindhárom jó választás, szerintem az MLC-nek már nincs akkora relevanciája, és van rajtuk legalább 3 év gari ha ezen túl is jó akkor már megérte ha ezen belül romlik el visszakapod a pénzt és veszel egy újat. A 240GB-ost akkor ajánlom ha NAGY méretű programokat (vagy sok programot) használsz pl. játék - egy 240GB-os SSD- a Windows mellett még elfér pár játék, vagy komolyabb tervező programok amiknek a betöltő adatai is mondjuk méretesek.
Tehát ha nem játszol akkor a 7500Ft-os 120-ast vedd, ha játszol akkor a 11500Ft-os 240GB-osat.
-
bododani
senior tag
Hali! Laptopomba keresek olcsón SSD-t, M.2-es 2280 foglalatút. WD Green 120gb-ot néztem ki. Egy 5400-as HDD mellé lenne berakva, mert baromi lassú mit ne mondjak
Szerintetek megfelelő lesz számomra, vagy érdemes pár ezerrel többet kiadni egy másikért? Eddig egy OCZ Agility 3-at használtam, az elég jó volt.
-
King Unique
titán
válasz
tornas #117032 üzenetére
Itt most az sem mindegy, hogy a fájlkezelővel csak a mappák méretét nézed a meghajtó gyökerében, vagy a meghajtó tulajdonságainál a foglalt és a szabad területet. De amúgy nem egyedi eset, itt egy korábbi példa, amiben le van írva a lényeg. Plusz a lemezkezelőt is érdemes lecsekkolni, hogy nincs-e esetleg nem lefoglalt (unallocated) terület a lemezen. Aztán van amikor a meghajtó vizsgálata, illetve a CHKDSK is megold rejtélyes problémákat. De csak indokolt esetben javasolt futtatni, mert van hogy képes belegányolni a fájlokba, lenullázni azokat!
Viszont ha közben már újraparticionáltad csak ezért, akkor mindegy...
-
tornas
őstag
válasz
SP4C3 #117033 üzenetére
"Windóz féle "visszaállítási lehetôségek"-eket is figyelembe vetted?"
Nincs engedélyezve... Ki van kapcsolva...
"S.M.A.R.T. adatok?"
Vadi újak a winyók. És semmi nyoma rendellenességnek. A kuka is üres.
"Cluster számok is megegyeznek?"
Ezt hol tudom megnézni? A HDTune-t nemsokára fel is teszem.
Esetleg formázáskor a lemezfoglalási egység méretének beállítása befolyásolhat-e valamilyen mértékben?
-
tornas
őstag
BÚÉK Mindenkinek!
Adott 2 db külső HDD. Az egyik egy 2,5"-es, 2 TB-os Maxtor M3. A másik meg egy mezei 3,5"-es, 2 TB-os WD külső házban (külön táppal). Mindkét HDD USB 3.0-ás csatlakozású. Mindkettőn egyforma a (látható és a rejtett) teljes adatmenyiség (méretre, mappaszámra és fájlszámra is), valamint a valós kapacitásuk is egyforma. Mégis a 2,5"-esen 54 GB-al kevesebb a szabad hely, mint a 3,5"-esen. Ez mi miatt lehetséges?
-
Marci112233
addikt
válasz
30z.Samu #117030 üzenetére
Árukeresőn olvastam úgyhogy nem tudom működik-e, de ez volt az egyik hozzászólás végén:
A driver-t nem egyszerű felrakni, mert úgy néz ki, mintha nem tenné fel. Leírom a trükköt.
1. , bedugod a sticket
2. , driver feltelepít
3. , gépet ujraindít
4. , kihüzod a sticket, majd visszadugod és ekkor telepíti a driverét -
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, sajnos nem találtam aktív topikot ezzel kapcsolatban, ezért írok ide. Van egy ismerősöm, aki laptopján egy Media-Tech MT4171-es TV stick-et használt korábban. Ezt szeretném életre kelteni Windows 10 alatt, korábban 8.1-gyel állítása szerint tökéletesen ment. De most kapott egy szűz Win 10-et a gépére és azóta nem tudja használni ezt a kütyüt. Én keresgéltem, de nem igen találtam semmi érdemlegeset. Vagy ha esetleg valaki ajánlana egy értelmes programot, ami tudja használni a stick-et az is jó. Elméleti síkon látja a W10 a cuccot, de eddig nem tudtam működésre bírni. Remélem nem bonyolítottam túl.
Köszönöm előre is!
-
misirulez
senior tag
Sziasztok/
Idáig egy 4k és egy 1440p monitort használtam úgy hogy az alaplap hdmi2.0 csatijára dugtam a 4k monitort és az 1440p-set pedig a vga-m (gtx1050ti) displayport csatlakozójára.
Most új monitorom van samsung LC34F791WQLXZX.
Bármit bűvészkedek nem ad képet.Először csak az új samut dugtam hdmi 2.0-val a vga-mra de azt kiírt valamit spanyolul amiben benne volt hogy display port.
Szóval rádugtam DP kábellel a vga-mra, és a régi 1440p-set lehúztam. Bekapcsoláskor egy ideig kéken villog alul majd pár másodperc mulva elkezd feketén világítani de utána semmi. Hagytam vagy 10 percet is hogy magához térjen meg többször újra indítottam.
Utána kipróbáltam az alapapom hdmi 2.0-jáűval úgysem ment.
Szóval maradt az, hogy a DP kábellel a régit monitorral kapcsolom be a gépet hogy lássak windowst, és mellé a kipróbáltam mindkettő csatin a hdmi2.0-val az újat. Ha alaplapra dugom windows nem látja, ha vga-ra dugom akkor windows látja, fel is ismeri hogy mi a default felbontás stb, de képet nem rak rá.
Az elképzelhető hogy DP kábelből frissebb-re lenne szükségem? Majdnem biztos vagyok benne hogy ez egy 1,4-es DP kábel.
Próbáltam drivert keresni, valami samsung drivert fel is rakott, de utána sem változott semmi.Előre is köszi ha valaki tud segíteni,
-
makoss
veterán
Üdv!
A windows 10-en hogyan tudom beállítani azt, hogy a megnyitott mappa ablaka a tálca alá menjen, ne fölé?
Eltakarja az órát -
Cs1csó
titán
Gépépítős, vagy VGA-s topikban talán jobban képben vannak, amúgy saját kútfőből amit idáig az utóbbi években olvasgatva leszűrtem:
- ha egy dedikált VGA-s játszós gépet akar az ember akkor a minimum egy i5-ös proci kell egy közép kategóriás VGA melléi - mint amilyen pl. a 1060-as is.
- felsőkategóriás VGA mellé 1080, 1080Ti, 2080 mellé már nem árt egy NEM túl régi i7-es vagy egy majdnem a legújabb i5-ös (6 magos cucc)Ez a i7 920 egy már több mint 10 éves proci szerintem nem fogja tudni kihajtani maxon, de ettől még elboldogulnak majd együtt, amint van rá lehetőséged cseréld egy erősebb legalább 4-5 éves i7-esre vagy egy újabb 2-3 éves i5-ösre.
-
mad1
veterán
Van olyan oldal ahol listázzák, hogy melyik minimum proci kell ahhoz hogy kihajtson egy adott videokartyat de azt maximumon?
Egy i7 920 proci es egy gtx 1060 kombo pl.
Ilyesmire gondolok. -
bteebi
veterán
Sziasztok!
Amazfit Stratos okosórához keresnék kölcsönbe egy töltés erejéig töltőt Miskolcon, mivel az enyémet sajnos Budapesten hagytam. Már lemerült, és még napokig nem leszek a saját töltője közelében. Az órát, ha mód van rá, inkább magamnál szeretném tölteni, biztosítékként viszont pl. egy Samsung gyorstöltőt (feleségem S9+-ának a töltője) tudnék otthagyni. Amint feltöltődött (talán 2-3 óra), visszavinném a töltőt.
Előre is köszönöm a segítségeteket! Itt is, de privátban is írhattok.
-
-
prabhu
senior tag
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Kékes525 #117008 üzenetére
Csak tipp - nem tudom okoz e kockázatot - ha bemész a lemezkezelőbe és törlöd a meghajtó nevét ettől még a lemezkezelőben látszódni fog az a meghajtó de fájlkezelőben nem lesz elérhető.
Nekem egy régi gépen amin dual boot van ott így oldottam meg hogy a fő rendszer alatt ne lássam a másik oprendszer saját partícióját.
Tehát volt C: windows 10 D: Adat F: Windows 7 és ezt távolítottam el. Sőt mivel csak nagyon ritkán kell arra boot-olnom ezért a bootolásnál a 3 másodperces választóképernyőt is kivettem. ezáltal gyakorlatilag mint ha egy rendszer lenne a gépemen úgy bootol be és a fájlkezelőben csak a Windows 10 particióját és az adat partíciót látom.
-
Kékes525
félisten
TeamViwerrel ránéz az ESET a gépemre. Az egyik wincseszteremet ideglenesen le szeretném kapcsolni. Hogyan tehetem meg probléma nélkül szoftveresen? Windows 10 1803-as van a gépemen.
-
Longtomi
csendes tag
Sziasztok! BÚÉK!
Ritkán olvasgatom a fórumot, így nagyon nem is tudom, hol tehetném fel a kérdésemet: úgy kb 150k-ból szeretnék összedobni egy "újabb" gépet HDD/SSD nélkül, (az van), kérhetek tippeket házra, alaplapra, tápra, procira, hűtésre, ramra, videó karira? nagyrészt multimédiára (filmek, sorozatok) és régebbi játékok (pl. skyrim, rise of tomb raider stb.) futásához használnám. Előre is köszi
-
-
HoTaZo
addikt
válasz
Cs1csó #116998 üzenetére
Az, hogy sokat állt használat nélkül, az milyen "elváltozást" okozhat a mechanikában, elektronikában?
Több filmmel is, márcsakazértis, bemelegítettem, mindegyiknél a menü a gyenge pont. Olyan új DVD- m nincs, amivel ezt letesztelhetném.
A lemezek pedig megfelelően működnek számítógépekben.Doky586: Az, hogy perceket is álljon egy betöltésnél, menüpont kiválasztási lehetőségnél, biztos, hogy nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- GIGABYTE RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 AERO OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kedvező áron! Watch Ultra2 Apple Gari plusz sok extra. Makulátlan!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Update 07.30. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest