Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
>Deego..
senior tag
Itt találsz megfelelő biosfrissítő programot és biost.
Válaszd ki a milyen oprendszert használsz. (Windows 7 esetén)
Frissítő letöltése:
BIOS-segédprogramok menüpont
Afudos BIOS update tool V2.36 (ezzel tudsz bios frissíteni)
Aztán válaszd ki a legfrisebb biost így:
BIOS menüpont
P5KPL-VM 1003 BIOS
Ha ezeket letöltötted, elindítod a biosfrissítőt betallózod az új biost és végrehajtod a frissítést.
-
a1200
aktív tag
válasz
BénaNyurga #40095 üzenetére
Vicc, hogy a gyártó oldalán nincs a listában Win8, hehe.
-
brd
nagyúr
Letöltöd innen a legfrissebb BIOS-t, rámásolod egy floppy-ra, vagy pendrive-ra, belépsz a BIOS-ba (az alaplap indulásakor szorgos Delete gomb nyomogatás), elmászkálsz az EZ Flash utility menüpontig, elindítod, megadod neki a BIOS file helyét. Az előbbi linkről le tudod tölteni a manualt, annak a 2.1.2-es pontja leírja részletesen, ha ez alapján nem értenéd.
-
BénaNyurga
aktív tag
Aida-bios frissítését hagyjad
gyártó honlapján tudsz körbenézni az alaplapodhoz kiadott bios-ok után ha nem értesz hozzá inkább bele se kezdj! Mert valamit rosszul csinálsz akkor már csak az lesz a baj hogy kell egy új alaplap! Esetleg asusnak van egy liveupdate progija ami win alol csinálja a frissítést kezdőknek ez ajánlottabb de bios-t csak a gyártó oldaláról szedj le sehonnan máshonnan!
Ha nem indokolja semmi hogy BIOS-t frissíts akkor ne frissíts
-
a1200
aktív tag
Hello. Felraktam az AIDA64 extreme próbaverziót, BIOS-nál volt link a BIOS frissítésre, ez továbbirányított ide [link] Telepítettem ezt a programot, a vizsgálat eredménye az lett, hogy a BIOS-om 50%-ához van frissítés, a többi jó. Érdemes frissíteni? P5KPL-VM. Hogyan kell? Mindegyik rész mellett van letöltés.
-
BénaNyurga
aktív tag
HP laptop gariztatás ügyben tudja valaki van e valami szaki az oldalon ?
-
Rivaul
addikt
válasz
stopperos #40087 üzenetére
Elméletileg egy jó minőségű alacsony jelveszteségű kábellel "kell" 10 méter-ig mennie, hiába más a szabvány. Az csak a biztonsági határ amire van "garancia" Utána fél vagy 1m-ként valóban annyira romlik a jel hogy jelen esetben usb-re már alkalmatlan. ezért 10m előtt mehet egy erősítő. +minél több csatlakozás annyi veszteség, főleg ha xart vesz az ember.
-
Put2
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, h miért van az, h bizonyos dolgok nem műkődnek USB hosszabító kábelel? Pl most vettem 1 Webkamerát, és ha a kábelel dugom össze, akkor nem ismeri fel a gép, anélkül működik.. De mivel nekem térfigyelésre kéne a webkamera, így a gyári 1,5 méter nem jó.. Igaz 300 f-os kábelt vettem, a kérdésem az, h az összes hosszabítóval nem működik? vagy ez az 1 ilyen sz@r? Van direkt spéci kábel, amivel menne? Vagy most akkor bebuktam? Mert az összes USB hosszabító kábel alkalmatlan erre? Van-e rá megoldás? Sajnos fontos lenne nekem, mert a gépet nem tudom kitenni a szabadba, és nem is akarom
-
törölt tag
válasz
jimmy399 #40074 üzenetére
Ismerős probléma... (Egyébként DVI-D lesz az inkább.)
A PowerPlay meg nem kikapcsolható, maximum ha módosítod a kártya BIOS-át. Az 5550 viszont bőven elég még visszavett órajelekkel is akár FullHD dekódolásra is. Szóval más lesz ott a probléma. Esetleg próbáld meg hardveres gyorsítás nélkül nézni a videokat. (Milyen lejátszó és milyen formátum egyébként?)
-
jimmy399
senior tag
Sziasztok!
Van egy Ati HD 5550-es PCI-E-s kártyám, és az a baj vele, hogy állandóan visszaveszi a gpu és memória sebességet és emiatt szaggat a videó lejátszás. 64 bites win7, AMD A8-5600K, 4 GB DDR3 1600 Mhz-es ram van a gépben... Mivel lehetne kikapcsolni ezt az energiatakarékos üzemódot? A Vision Engine control centerben nincs ilyen lehetőség...
-
Joker_5x
tag
Hali !!
Van 1 olyan problémám hogy windows 7-en behal a gép megfagy és csak a reset segit most windows 8 van fent ott semmi baj !! Kivettem a ramokat mivel arra gyanakodtam és csak 2 gigát hagytam benne ugy jó win 7 is 4 gigával és 6al már nem lefagy ujfent !! win8-on benne van mind a 6 giga és semmi problém ! Mi lehet a baj ami nem tetszik win7-nek ?? Nem csipázom a 8at mert irritál a csempe
Ha valakinek van valami ötlete szivesen várom
elöre is köszönöm !!
-
törölt tag
Gyorsabb, de legalább rosszabb minőségű lesz a kimeneti stream. Nem biztos, hogy megéri.
ggg666: Hehe, Major Blink-et én is szerettem.
agressiv: W7-en és W8-on sincs több értelmetlen hiba. Csak meg kell szokni mit hogyan közöl veled. Nekem mondjuk W7-tel töredéknyi bajom van, mint anno XP-vel. De a Vista sem volt problémásabb nálam.
-
ggg666
őstag
válasz
BénaNyurga #40063 üzenetére
Csak azért tettem hozzá, mert sokan azt hiszik, hogy minden formátumnál működik.
És ne érje meglepetés.
De van amelyik ki is jelzi, hogy melyik formátumnál tudja használni a gpu-t. -
ggg666
őstag
válasz
BénaNyurga #40063 üzenetére
Csak attól függ milyen formátumra konvertál, mert nem mindegyiknél tudja használni a gpu-t.
-
BénaNyurga
aktív tag
nero move it, media espresso, badaboom, media coder nt ezek elvileg mind használják a gpu-t hangsúly az ELVILEG-en
(#40061) bogyo112
Nekem falusi netem van pesten 30/2 vicc az egészben hogy a mellettünk lévő házban van UPC és Digi is itt nincs csak a helyi szolgáltató (XVI kerület)(#40062) ggg666
Mire használsz ekkora tárhelyet?(#40064) ggg666
A kérdés az volt melyik használja nem pedig az hogy ha ezt a formátumot szeretném konvertálni melyik használja vagy de ? -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
ggg666 #40058 üzenetére
Hetvenöt Terabájtot? Mekkora warezszervert üzemeltetsz?!
(#40062) ggg666: akkor a 75TB elírás? GB akart lenni?
Falusi netet ismerem sajnos, nekem is olyasmi van: 10/2-es Invitel, de csak száraz, napos idő esetén. Több napos esős időben ez nullára csökken: a villanyoszlopokon vezetett légkábel valamelyik csatlakozásnál beázik, de nemigen akarják megtalálni a hibát... -
agressiv
addikt
válasz
#65675776 #40057 üzenetére
De legalább megvolt az oka és tudtad. A mai rendszerek, meg értelem nélkül szívatnak ez a nemmindegy. A mai a napig Xp-t használok és mindaz ami miatt televannak a windows-ok topikok számomra nem létező probléma, ezek után nem látom értlemét annak, hogy az újakat használjam.
-
joi29
őstag
Üdv olyan konvertáló program érdekelne ami kihasználja a dx11-es AMD vga-kon
található GPU-k teljesítményét. Vagyis nem a cpu hanem a gpu végezné
a formátum átkódolását.ui: guglizni én is tudok inkább tapasztalat érdekelne.
-
ggg666
őstag
válasz
#65675776 #40055 üzenetére
Hát ha rám is célzol én később kezdtem el a számítástechnikát, de 486-osom már volt és játszottam commodore 64-el is.
Pl.
Major Blink stb
Ezt meg is szereztem azóta emulátoron.
Egyébként nekem nem pendrive-ot ellenőriz, hanem 75TB-ot esetenként, úgyhogy ez miatt törlésre kerül a win 8.
-
törölt tag
válasz
BénaNyurga #40056 üzenetére
Az volt igazán érdekes időszak. Mikor már ugyan az a gép sem tudta visszaolvasni a lemezt, nemhogy egy másik. Mi ehhez képest az, hogy megpróbálja ellenőrizni a Win a pendrive-ot?
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
#65675776 #40055 üzenetére
még valamikor régen használtam! 386-os korszakban
a tudásom azóta kopott egy icipicit régen még parancssorból kellett tömöríteni meg stb... ma már nem menne...
de miért ?Szerk1:
De ha a koromra vagy kíváncsi fiatal kis csirke vagyok (26 éves)Szerk2:
Hát azoknak még elég volt egy hűtőmágnes és utána jól működött...Ehhez képest felháborító egyáltalán hogy képzeli hogy ellenőrizni próbálja ? ki kérte meg rá?
-
törölt tag
válasz
BénaNyurga #40053 üzenetére
Ugye jól sejtem, hogy nektek már nem kellett floppy-t használni?
-
ggg666
őstag
válasz
BénaNyurga #40053 üzenetére
Hát sejtem, hogy nincs vele gond mert minden winyónál megteszi, csak idegesít.
Amúgy meg persze hibátlanok.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
ggg666 #40052 üzenetére
Szia szerintem semmi különös mert nekem meg van egy fényképezőgépem (canon) akárhányszor feldugom win7-re és változás történik rajta (újkép) mindig ellenőrizni akarja én már rutinosan kihagyom a műveletet! Ezt pendrivenál is elszokta játszani ha egyik gépről a másikra pakolok
-
ggg666
őstag
Nem tudom használ-e valaki,a win8-nál másik winyót is.
A lényeg amit windows 8 alatt használok külső winyót vagy másik winyót.
Azt ha utána windows 7 rendszerben használom,az mindig csinál rajta egy felülettesztet vagy mit, mert hibásnak véli.Aztán semmi gond nincs vele természetesen.Ilyen tapasztalata van valakinek, vagy hogy miért csinálhatja?
-
brd
nagyúr
-
tomi5244
őstag
válasz
Rivaul #40044 üzenetére
Ez egy vicc komolyan mondom!
Kirántottam alóla a "szőnyeget" az általad javasolt módszerrel, újraindítás után most müxik!
Esetleg VGA drivert ne tegyem újra, vagy ne frissítsek valamit, hogy máskor ne legyen ebből gondja az illetőnek. Az a baj abszolút kezdők a gép felhasználói ezért lenne jó ha megbízhatóan menne ez a fránya 8....
Köszönöm a segítséged!!
-
Rivaul
addikt
válasz
tomi5244 #40043 üzenetére
Ha nem indul úgy akkor van a barbár módszer (én ezt szoktam)
Ahogy elkezd betölteni a win lenyomod a gépet/tápot mind1.
Köv indulásnál egyből csökkenteni akar. Elég hülye tanács de működik
Próbáltad alt+f4 kombóval esetleg ctrl+del el visszavarázsolni asztalig? Nekem heti 1-2x csinálja ugyan ezt a w8 de fél perc nyaggatás után behódol s megy szépen tovább. -
tomi5244
őstag
Üdv!
Múlthéten telepítettem egy ismerősöm új Samsung laptopjára win8-at. Pár napig működött minden rendesen. Viszont tegnap óta a bejelentkezés után a csempék mondhatni megfagynak.. (bejelentkezni jelszóval még be tudok) az egér müxik de bárhova kattintok nem történik semmi... windows gombra
sem reagál.Ötlet? Elég sok windowst telepítettem már de ez az első win8-am. Nem vágom annyira a rendszert.
Köszönöm!
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
BénaNyurga #40031 üzenetére
Revoltec lightboard. Nagyon nincs beragadt gomb, meg nem is nyúltam hozzá amikor épp leállt.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
F_Zolee #40030 üzenetére
Milyen billentyűzeted van ? esetleg az is okozhatja... pl beragadó gomb vagy érintkezési hiba ha tudod próbáld ki egy másikkal hogy akkor csinálja e
esetleg energia gazdálkodásban teljesen vedd ki...(már ha be van kapcsolva) bár ez nem természetes jelenség és még sosem hallottam ilyenről
-
F_Zolee
nagyúr
Hello
Lenne nekem egy olyan érdekes gondom, hogy az elmúlt két napban kicsit megkergült a gépem és nem tudom mire vélhetném. A jelenség annyi, hogy netezés közben már 2-3x csak úgy fogta magát a gép és alvó állapotba küldte magát. Erre vajon lehet valami megoldás? Win7 home 64bites rendszer egy viszonylag korszerű gépen...
Ja és ez Firefox és Chrome alatt is előjött már.
-
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Van egy Microsoft Wireless Media Desktop 1000 billentyűzet és egér párosom.
Az egérrel való görgetés sokszor akadozik, van erre valami megoldás? Ezen kívül semmi más baja nincs!
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Hülye kérdésem lenne, de hátha segít valaki, ezt találtam a legjobb topicnak. Egy barátom akar venni 4 darab terepgumit, és ebből keresném az elérhető legolcsóbbat, de én nem találtam valami sokat, külföldit egyáltalán, igaz csak ebayen néztem, de gondoltam hátha ott olcsóbb, vagy van free shipping.
Ha találna valaki valamit azt nagyon megköszönném, én egyenlőre 55e-ért találtam legolcsóbban újat. 33x10,5x16 -os méretben kellene.
Köszönök bárminemű segítséget!
-
Rivaul
addikt
válasz
syberia #40017 üzenetére
Az a baj hogy gyárilag nem úgy lettek tervezve hogy együtt muzsikáljanak. Gondolom van olyan lap vga páros ami ezek ellenére is összeegyeztethető volt de ez csak mák. Bepróbálta s szerencséje volt. Se a lap készlete, se a csatoló, a fesz leadás, illesztők... Konkrétan semmi nem klappol ha 2 ilyen dolgot akarsz egyesíteni. Lehet ha én is ott ülnék akkor vakon elkezdenék mindent variálni s a végén vagy leégne a ház vagy menne a gép de így nem tudok a segítségedre lenni. Arra azért készülj ha folytatod lehet elmegy vadászni az egész. Csak sok sikert tudok kívánni s ha úgy döntesz folytatod a sikerről azért írj 2 sort ide vagy blog-ba
Én google keresések hadával indulnék
-
Rivaul
addikt
válasz
BénaNyurga #40014 üzenetére
Mint mindenre, erre is van közösségünk
T-mobil topic
-
BénaNyurga
aktív tag
Sziasztok nem tudja valaki hogy t-mobilnál lehet e böngészni úgy hogy mi mennyi kapcsolatpontba kerül ??
-
syberia
veterán
Sziasztok, mivel nem találtam témaspecifikus topikot itt teszem fel a kérést:
Adott egy Dell Optiplex GX520 és ebbe szerettem volna tenni egy vga-t
a haramatgyenge intel 945 helyett. Találtam egy passzív X1300 Pro pci-e
kártyát de itt jön a probléma: az alaplapon csak PCI csati van és alul egy
pci-e X1 nevű kis csoda...alaposan utánaolvastam hogyan lehet ebbe normál
pci-express vga-t pakolni.
Ma délután forrasztópákával óvatosan kiolvasztottam a slot hátuljából annyit
hogy a kártya belemenjen de ne sérüljön meg a csatlakozó aranyozott érintkezője,
meg kell mondjam nem volt egyszerű az alaplap kiszerelése nélkül de 3-4
próbálkozás után az X1300 a helyére került. 50% esélyt adtam hogy működni
fog a kockázatos beavatkozás után. Láss csodát a gép szépen bebootolt az
Ati kártyárólbiosba beléptem megnéztem a beállításokat a video fülnél.
Az öröm a win7 bootscreen bevillanásáig tartott mert onnan nem akart tovább menni.
Utána nagyon csúnya színösszeállítás mellett vga 640X480 ban felállt a rendszer,
gondotam az ati driver megoldja a problémámat de miután felraktam sem volt hajlandó
normális felbontáson normális színeket adni
Olvastam hogy a pci-e X1 csak 25W áramot tud adni, viszont nem tudom hogy az
X1300 pro ezt meghaladja e....ha jól láttam 33w tdp-t írnak róla a neten
de ez nem 100% tanácstalan vagyok -
TESCO-Zsömle
titán
Sziasztok.
Postai úton be tudok fizetni pénzt külföldi bankszámlára? Ha igen hogy és mennyiért?
Köszi.
-
BénaNyurga
aktív tag
válasz
ggg666 #39995 üzenetére
Na szia displaydriver összeomlik média dekódolásnál nem találtam 6600 gt hez régi drivert meg nagyon nem is kerestem a vinyón lecseréltem az adatkábelt meg egy új tápátalakítót kapott mert akkor mindkét sata csati rossz a tápon azóta nincs leállás de a teljesítmény indexelés nem megy végig! valami 300.67 es driver van fent hozzá... vagy ilyesmi... lehet hogy a vga rúgja már az utolsókat...
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- OTP Bank topic
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tíznaponta azért tedd töltőre az Ulefone-t!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- DDR5 RAMOK
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS