Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amazon Fire TV stick/box
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy vettem egy 4WORLD 05350 SATA-to-IDE adaptert, hogy a régi ASUS 1814BLT ODD-m tudjon üzemelni anyám gépében (amiben már nincs IDE csatlakozó).
Amikor csak áram alá helyezem (4 pines cucc) és rácsatlakoztatom a lapra SATA kábelen keresztül, miközben az ODD is áram alatt van, nincs gond. Az ODD-t is tudom nyitogatni és a gép is elindul. Viszont amikor az IDE részén keresztül csatlakoztatom az ODD-re, az utána meg sem mukkan. Próbáltam ezt követően úgy is, hogy az adaptert nem helyezem áram alá, de olyankor ugyancsak nem látja a rendszer.
Létezik, hogy ilyen átalakítókat nem lehet ODD-hez használni? Esetleg a jumpert kellene átállítanom az ODD-n?
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz Cs1csó #118898 üzenetére
BT-on képes csatlakozni a TV-hez és van rajta fülhallgató kimenet amibe tudok elosztót dugni. Szóval szerintem megfelel a cucc. Mondjuk kényelmesebb lenne, ha egyszerre tudná egy bluetoothos fejhallgatóra továbbítani a hangot meg a fülhallgató kimenetén is küldeni közben a jelet.
Valószínűleg a Logiteches cucc sem tud többet. Mármint az RCA-t leszámítva.
-
Cs1csó
félisten
válasz Helsing #118897 üzenetére
Az a baj - a (TP-Link HA100 a leírását olvastam ) hogy az oké osztja a bele dugott cuccok jelét BT formában de az nem derül ki számomra HOGY EGY IDŐBEN TÖBB ESZKÖZ IS TUD E RÁ CSATLAKOZNI mert téged ez érdekel.
Ha a leírásokban nem találsz erre fix dolgot, és itt sem kapsz több tanácsot akkor esetleg a boltnak vagy a gyártónak írhatnál - amelyiknek van magyar címe oda lehet tudsz magyarul is.
Ez a fejhallgató elosztó biztos nem jó mivel nálad az lenne a lényeg hogy az erősítővel vagy a tévével összekötöd az adaptert és az adja a BT jelet amit EGY IDŐBEN két BT fülessel is vennétek.
A BT-nél csatlakozás kell a két eszköz között az adó és a vevő között de hogy 2 vevővel is működik nem tudom legrosszabb esetben online vásárolod meg és ha nem megy úgy ahogy szeretnéd akkor élsz a 14 napos elállás jogával vagy megpróbálod a boltban kipróbálni ha lehetséges. (beviszed a két BT fülest egy mp3 lejátszót és megnézitek tudja e.
[ Szerkesztve ]
-
Helsing
aktív tag
válasz Cs1csó #118896 üzenetére
Ez az egyik amit én is kinéztem. Szerinted ez tud olyat, hogy bluetoothon csatlakozik a TV-re és utána két csatlakoztatott eszközre továbbítja a jelet?
Ezeket néztem még ki:
[link]
[link]Elosztó a vezetékes fülhallgatókhoz (ha esetleg az a megoldás nyer):
[link]Nekem igazából mindegy, hogy két vezetékes vagy két bluetoothos vagy egy ilyen egy olyan fülhallgatóval hallgatjuk a TV-t. Csak az a fontos, hogy a kábelek ne a TV-ből jöjjenek, a szoba közepén keresztül.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Helsing #118895 üzenetére
Lehet egy ilyen eszköz megoldhatná: Bluetooth Audio Adapter Logitech Bluetooth Audio Adapter
-
Helsing
aktív tag
Leteszteltem a TV bluetoothját és egyszerre csak egy eszközt kezel. Hogy tudnám legegyszerűbben megoldani, hogy legalább két fülhallgatót rá tudjak csatlakoztatni?
Olyasmire gondoltam, hogy pl valami Bluetoothon kapcsolódó készülék kimenetébe bedugok egy jack elosztót és abba dugok két fülhallgatót. -
Morgal
aktív tag
köszi mindenkinek
-
Csupingo
veterán
válasz Morgal #118889 üzenetére
A beep kódra ezt írja: 1 Long Beep + 3 Short Beeps
If you hear one long beep followed by two short ones, this is due to a failure above the 64 KB mark in the computer's system memory. There's little practicality in this test vs some of the earlier tests because the solution is the same - replace the RAM.
A betegeskedő tápegység okozhat sokféle furcsaságot. Azt kéne cserélni, ha van rá mód.
Nincs húzva a cpu? Nem melegszik nagyon? Win 10 esetén sok ilyen érdekességre gyógyír, ha kikapcsolják a gyorsindítást. Akár a hibernálást is ki lehet.[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
Morgal
aktív tag
válasz Csupingo #118887 üzenetére
Másik videokártya, RAM (ezekből egyenként is kipróbáltam és más RAM-okat is), ezen kívül már 2-3x kihúzgáltam-visszadugtam az egészet az évek alatt, de nem oldotta meg. Még arra gondolok, hogy néha nem ad le elég teljesítményt a tápegység - egyébként egy 600-as Cooler Master van benne kb 2 éves. Viszont elég nehéz így kiszűrni, hogy csak ritkán fordul el. A gyakori fagyásokra viszont teljesen tanácstalan vagyok, nézem és cpu-gpu-ram terheltséget, teljesen normális és frissen telepített Windows-al is ugyanez van...
-
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy konfig (MSI 970A-G46 | FX8320 | 4x4GB GB DDR3 Kingston| RX460 | EVO850 SSD | Windows 10 Pro x64) és valami miatt két rejtélyes visszatérő probléma van:
#1 - állandóan fagy a gép, véletlenszerűen 20-30 másodpercekre - ilyenkor semmire nem reagál, általában először a böngészőben látszik, hogy teker-teker és nem tölti be az oldalt, majd az egész Windows is befagy, majd hirtelen "felébred" és gyorsítva végrehajtja az összes kiesett dolgot, ez minden használat során párszor előfordul
#2 - nem indul be a gép néha, hangosan sípol 1 hosszút és három rövidet, ez újraindítástól sem javul, hanem csak ha kikapcsolom a gépet, kikapcsolom a tápot, áramtalanítok és úgy indítom a gépet. ez 1-2 havonta előfordul
Valakinek van tippe ezekre?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Execᵀʰᵀˢ #118876 üzenetére
Én nem vennék tőle. Vagy legyen legalább párszáz hozzászólás, vagy néhány jó értékelés. Még úgy is meg lehet szívni, én pl alaplapokkal rendre mellé fogok. Alaplapot és tápot talán jobb inkább újat venni. CPU, SSD, HDD, memória, videokártya, stb. nekem jók szoktak lenni. Előre utalást kerülöm, de szinte alig van valaki, akinek jó az utánvét, mert mindegyik arra hivatkozik, hogy volt már aki felültette és nem vette át.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #118875 üzenetére
Idézek tőled:
"Én személy szerint folyékonyan gépelek CEC-n keresztül szöveget, ugyanis a számgombokkal a kodi-n belül úgy lehet írni, mint régen a gombos telefonokon, tehát az 1-es gomb kétszeri megnyomása a "b" betű és így tovább. Nem mondom, hogy gyors és kényelmes, de gyorsabb, mint a képernyő billentyűzetet használni"Bár igazából tökmindegy, elfogadom, hogy a telefonos számkombinációs megoldás működőképes valakinek. Én szívesebben használnék számítógépet vagy telefont a vezérlésére, de ez gondolom ízlés kérdése.
Buliban hasznos! =]
-
Ispy
veterán
válasz Execᵀʰᵀˢ #118876 üzenetére
Mindig kockázatos használt cuccot venni, akár személyesen, akár utalással, mondom ezt úgy, hogy több tucat eladásom volt már HA-n, zömében előre utalással.
Ha nem akarsz kockáztatni, akkor spórolni kell és újat venni lehetőleg nem egy dzsunka webshopból, ez van.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Execᵀʰᵀˢ
tag
Sziasztok,
Lehet rossz helyre írom, de ez a topik túl réginek/ritkán használtnak tűnik, pedig cím alapján az lenne a következő választás.
HA!-n egy teljesen 0 hozzászólásos, 0/0 értékeléses, de majdnem 4 éves nicktől ~30 ezer értékben mennyire kockázatos hardvert vásárolni, úgy, hogy a személyes átvétel megoldott?
Ilyenekre gondolok, hogy az adott hardver nem bootol/hamisítvány és eltűnik a tag, etc., és hogy ezek után hogyan tudnám visszaszerezni a pénzem. (A rendőrségi feljelentéses témát láttam, de nem tudom, hogy mekkora a sikeres visszaszerzések aránya)Előre is köszi!
-
nagyúr
válasz inf3rno #118873 üzenetére
3. Nem azt írtam, hogy számokkal gyorsabban gépelek, mint touch screen-en, hanem, hogy előbb beírok egy 5 betűs szót távirányítóval, mint ahogy előveszem a telefonom, feloldom, megkeresem az appot, elindítom, és beírom. Ha te nem, akkor nem írtal elég sms-t életedben.
-
inf3rno
nagyúr
válasz Helsing #118872 üzenetére
CIF/SMB + Windows fájlmegosztás vagy Linux SMB szerver, amivel szintén meg tudod csinálni. A szakadozós wifi sem gond, ha kellően nagy a buffer méret, akkor úgy is simán kell, hogy menjen. Az LG-nél a DLNA-t és a media server-eket kerüld, mert azon akadni fog. Legalábbis ahogy utánaolvastam, úgy tűnik, hogy még mindig ugyanaz a régi bugos DLNA kódot használják, mint az én TV-mben, és 10 másodpercre is meg tud akadni a film. Gondolom csak annyit kellett volna tenniük, hogy növelik a buffer méretet, de ezt 10 év alatt nem sikerült összehozni... Samsung-nál nincs ilyen gond elvileg, cserébe nekik a kijelzőikkel szoktak gyakrabban gondok lenni (nekem legalábbis ez a benyomásom monitorokkal kapcsolatban). A legegyszerűbb, ha megosztod a filmek mappádat a hálózaton, és mindent le tudsz játszani, ami benne van, ha nem akarsz ezzel a smart share-el szenvedni. Feltéve, ha tényleg van CIFS/SMB support ezen a TV-n. A user manual-ban le kell, hogy legyen írva.
Hosszú távon vagy egy olyan router kell, amire USB-n keresztül rá tudsz kötni egy HDD-t vagy ha a szolgáltató adja a routert, akkor egy SoC (RPI, Odroid, stb.), amire rá tudod kötni a HDD-t, és amin tudsz egy SMB szervert indítani. Annyira nem drágák, ha használt cuccokat veszel hozzá, akkor talán 10k lehet a legalja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
Helsing
aktív tag
Most felraktam a PC-re a LG Smart Share programját. Nagyon fapados és nem kezel mappaszerkezetet ezért mindent egybeömlesztett viszont úgy tűnik, hogy akadásmentesen átküldi a 4K-s anyagot wifin keresztül.
-
Helsing
aktív tag
-
nagyúr
válasz inf3rno #118861 üzenetére
1. Szerinted aki vesz egy formatervezett, hajszál vékony, kávamentes stb. tv-t, felakasztja a falra, aztán nézi a mellette lévő aktatáskányi pc-t, vagy vesz egy akkora minipc-t, ami elfér egy HDMI-be dugva, vagy a tv háta mögé a falra lehet akasztani?
2. Tudom, hogy csak fullHD-t támogat, írtam is, hogy eljárt felette az idő. Van alternatíva, nem kevés
3. Én személy szerint folyékonyan gépelek CEC-n keresztül szöveget, ugyanis a számgombokkal a kodi-n belül úgy lehet írni, mint régen a gombos telefonokon, tehát az 1-es gomb kétszeri megnyomása a "b" betű és így tovább. Nem mondom, hogy gyors és kényelmes, de gyorsabb, mint a képernyő billentyűzetet használni (ami szintén működik CEC-n keresztül). Egy keresőszó miatt nem veszem elő a telefonom se, nemhogy tabletet, mert addigra már be is írtam. -
Helsing
aktív tag
válasz Aryes #118847 üzenetére
A router a szekrény sarkán van. Mindegyik eszköz egy légtérben van vele és "rálát".
Mindenkinek köszönöm a tippeket/tanácsokat. Egyelőre megpróbálkozok egy 10m-es HDMI 2.0-ás kábellal. A mostani gépem nevetve viszi a 4K-s tartalmakat.
Aztán majd, ha a pénztárcám engedi beszerzek valami jóféle NAS-t amit USB kábellel összedugok a TV-vel. -
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #118860 üzenetére
Csak pislogok. Szerinted aki 8k-s tv-t akar venni 1-2 éven belül, azt érdekelni fogja az ár? Amúgy meg amennyire én tudom a raspberry max fullhd. A CEC nem sokat ér, ha szöveget akarsz begépelni, pl keresni akarsz helyben vagy youtube-on filmet. Több értelme van tablettel kikeresni, és úgy indítani hálózaton keresztül.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz Borisz76 #118856 üzenetére
De lehet. De amikor ahhoz képest töredék áron kapsz készen mindenféle médialejátszót, raspberry-t, ami kisebb is és teljesen megfelel a célnak...
Arról nem is beszélve, hogy egy miniatx konfig is sokszor nagyobb helyet foglal, külön távirányító kell hozzá (raspberry pl HDMI-CEC-n keresztül irányítható a tv távirányítójával)...
Optimális esetben persze egy kellően okos tv magában is képes videót lejátszani, talán a szóban forgó LG tv is csak a kódolás miatt nem képes rendesen lejátszani mindent.kenwood: én nem nézek fullHD-nál nagyobb felbontást, ezért az említett raspberry+kodi minden tekintetben helytáll. Még nem volt film, amit ne tudott volna lejátszani, persze már eljárt felette az idő, mert a h265-be már beletörne a foga, szerencsére még nem gyakori.
Hogy fájlkezelőben egérrel kényelmesebb lenne filmet kiválasztani, mint a tv saját távirányítójával hátradőlve egy erre a célra tervezett ergonomikus felületről...
Tekerés kodiban: a távirányító 4irányú gombjával egy nyomás jobbra: 10mp ugrás. Két nyomás: 30mp. 3 éve nem láttam főcímet.[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz Aryes #118855 üzenetére
Abszolut nem overkill.
Egy pcn minden film es felirat elindul,mig a kulonbozo okostvs,androidos meg egyeb lejatszok borzasztoan le vannak butitva,es mindegyiknek van par film,felirat,amivel nem tud mit kezdeni.Mar maga a file kivalasztasa is joval egyszerubb a megszokott windows file explorer+ eger komboval,mint taviranyitoval,es a primitv filebongeszokkel.
Osztom Borisz velemenyet :
Windows 10-es pc,hdmivel kotve a tvre,utpvel a halozatra.
Minden mas kompromisszum.
Van aki egyutt tud elni ezekkel a kompromisszumokkal,de en nem tartozom kozejuk.
Engem mar az kiakaszt,amit okos tvs appon megy az hbo go,es a sorozat introjat nem tudom atugrani.
Tizedjere a hajam kihullik a focimtol,ha meg elkezdek tekerni,akkor tultolom,es mar megy a film.
Remalom
Es ez csak egy a sok kozul,ami akkor jon elo,ha nem win 10 az OS.En mondjuk 5 meteres hdmivel oldottam meg,igy nem kell dedikalt pc a tvnek,es eleg tavol van attol,hogy a sima intel cpu huto hangja se zavarjon. A radios eger-bill a kanapen meg tokeletesen mukodik. Neha ket sorozat epizod kozott meg elolvasok egy cikket az indexen,irok ide a phra,vagy messengeren (fekve)
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
SP4C3
veterán
válasz Doky586 #118854 üzenetére
Egy passzívan hűtött gt610 teljesítménye nagyobb, mint a legtöbb smartszutyok tv-é...és ez még csak a gpu....
[ Szerkesztve ]
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
Borisz76
veterán
válasz Aryes #118855 üzenetére
Tényleg nem is kell....úgy is PC-ről HDMI-n megy a kép.....
Akkor kell ha DLNA segítségével akár az ember filmet nézni.
Most még elég lehet de nyakunkon a 8K-s TV-k.....
A 8K-s felvételek pedig át fogják lépni a Fast Ethernet által biztosított sebességet.
1-2 év....szerintem.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Borisz76
veterán
Bárki bármit is mond a tuti recept :
1, NAS - adatoknak, filmeknek.
2, TV....jó nagy...
3, Ahol a TV oda kell egy "PC".A PC lehet izom , alias gamer PC de lehet HTPC vagy valami kis okosság.
PC esetén nem csak filmezni lehet, hanem játszani , böngészni stb...
Univerzálisabb mint egy Dedikált Média PlayerLéteznek nagyon jó , erős és relatíve kompakt gépek.
Sok van olyan, ami a TV hátuljára - VESA szabvány - is felszerelhető.Amit lehet MINDENT vezetékkel összekötni !
Gigabites belső hálót mindenhová !Sajnálatos módon a TV-k Fast Ethernet csatlakozókkal vannak szerelve.
Ami annyit tesz, hogy 10/100-s csati ami kb 10 MB/s átvitelt jelent.
Gigabitnél ez az érték 100 MB/sErre megoldás az 5GHz-s Wi-Fi.
Az 5GHz képes router és a TV közel legyen egymáshoz ( 1-2 méter ) s , akkor nem gond a 4K-s film sem.Egyedül az hozna változást ha a TV-ken is gigabites csatlakozók lennének.
Ezt valamiért eddig nem lépték meg.Ez a véleményem. Lehet másnak más...
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz Aryes #118847 üzenetére
DLNA-nál semmit nem ért LG tv-nél. Wifivel rohadtul akadt úgy, hogy 2.4-en ott volt mellette a router. Vezetékkel is ugyanúgy akadt. A tv a szar szerintem itt is, és nem a hálózati kapcsolat. Ha mákja van, akkor fájlmegosztással nem ugyanilyen, de olyan 80% szerintem, hogy az is akadni fog.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
nagyúr
válasz Cs1csó #118848 üzenetére
Én konkrétan 15ezer Ft-ért vettem egy Asus routert NAS funkciókkal (SMB megosztással és torrent klienssel), hozzá egy vadonatúj winchestert szintén 15ért, usb-s külső házam meg épp volt otthon, de használt winchesterrel még olcsóbban kijön. Én 4K-t nem használok, ezért nekem elég az usb2 sebessége (bár esélyes, hogy ennek a sebessége is bőven elég lenne), de ha usb3-as router kell, az is kijön 25ezer körül. A 4K tv árához képest aprópénz.
-
nagyúr
válasz Helsing #118844 üzenetére
Ha távlatokban gondolkodsz, egy NAS lenne az optimális megoldás, vezetékes kapcsolattal.
Az 5GHz kapcsolat rákfenéje a távolság és a falak, hol van a router a tv-hez és a másik géphez képest? Ha legalább egy fal is van a router és valamelyik eszköz között, akkor meg is van a hiba. Max sebességet 5m-en belül, tiszta rálátással lehet csak elérni, az is be tud neki zavarni, ha valaki elsétál a router előtt. Esetleg tegyél egy próbát 2,4GHz-en, lehet, hogy azon simán összejön. -
inf3rno
nagyúr
válasz Helsing #118844 üzenetére
LG szutyok ilyen szempontból. Plex DLNA akadt vele, mint a szemét. Egy darabig pendrive-oztam, aztán mivel csak 1m-re van a géptől, áttértem HDMI-re. Ez viszont fullhd, nem 4k. A 4k-t nehezebb lesz összehozni, meg a HDMI verzió is számít nála úgy tudom. Lehet SMB/CIFS fájlmegosztással is próbálkozni hálózaton keresztül. Az enyém még régi, nem tud ilyet sajna, a firmwaret meg nem frissítik. Sokkal jobban jártál volna valami media centerrel meg egy félokos tv-vel. Nekem az lesz a következő, ha ez tönkremegy. Majd írj, hogy a fájlmegosztással mire jutottál, kíváncsi vagyok. Gondolkoztam egy időben, hogy rootolom a TV-t, aztán felteszek egy opensource firmware-t rá, de elég nagynak tűnt arra az esély, hogy brickelem.
Buliban hasznos! =]
-
Helsing
aktív tag
Vettem egy új, 4K-s TV-t. Sajnos ha wifin (5GHz) keresztül küldöm az anyagot PC-ről, akkor akadozik a lejátszás. A régi gépem, ami HDMI-vel van összekötve a TV-vel, meg nem képes lejátszani 4K-s anyagot akadálymentesen mivel a GPU nem támogatja hardveresen.
A mostani gépem kb 10m-re van kábelezés szempontjából a TV-től.
Mi lenne a legolcsóbb, esetleg leghasználhatóbb módja annak hogy rendesen tudjak 4K-s tartalmat nézni a TV-n?
A pendrive dugogatás nem valami kényelmes.Új VGA? 10m HDMI kábel? NAS amit kábellel kötök össze a TV-vel?
Valamint még egy olyan kérdésem lenne, hogy ugye lehet minimum két Bluetooth-os fejhallgatót csatlakoztatni a TV-hez? Ez egy LG okostévé. 4.1-es oprendszerrel. (És van benne Bluetooth)
-
Potyka03
senior tag
válasz Sub-ZeRo #118841 üzenetére
Írtam hogy a legfrissebb driver van fent
De tény hogy még kialakulóban van a 1660 Ti driverezése is még :S
Illetve a sok windows 10-es probléma is besegíthet ebbe... de azért letesztelném. Pl. ha furmarkba fut 6 órát probléma mentesen az megoldás lehet szerintetek? Mert akkor hagynám éjszakára hogy pörögjön.[ Szerkesztve ]
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
nagyúr
válasz dugo_ #118840 üzenetére
Én elsőnek arra gyanakodnék, hogy a driver még tiszta bug a 1660-hoz... Ha előtte nem volt ilyen problémája, akkor valószínűleg a driver még 0 Forintot nem ér hiába telepíti hozzá a drivert.
Vagy még arra is lehet gondolni, hogy nem a legújabb drivert rakta fel hozzá."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
dugo_
veterán
válasz CsMarc #118836 üzenetére
Kifogyott, majd lesz:
https://logout.hu/tema/milyen_billentyuzetet_vegyek/keres.php?suser=CM%20Hungary -
Potyka03
senior tag
válasz HoaryFox #118834 üzenetére
Processzor: Intel i5 6500 3.2 GHZ
Memória: Corsaire Vengance 4x4 GB DDR3 CL9
Videókártya: MSI GeForce GTX 1660 Ti VENTUS XS OC 6GB
Op. rendszer: Windows 10 Pro 64 bit
Alaplap: Gigabyte GA-B150M-D3H DDR3
Tároló eszköz: Samsung EVO 860 PRO 256 GB SSD Seagate Barracuda 2 TB Western Digital 1 TB
Hangkártya: Realtek Sound
Ház: DEEPCOOL KENDOMEN RD FEKETE ABLAKOS SZÁMÍTÓGÉP HÁZ
Tápegység: Bitfenix Formula 550W tápegység Box /BP-FM550ULAG-9R/
Monitor: Samsung S24D300
Billentyűzet: HP billentyűzet
Egér: Hama Urage[ Szerkesztve ]
Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Cooler master CK550 billentyűzetet lehet még itthon valahol magyar kiosztással venni?
-
-
Potyka03
senior tag
Sziasztok. Nem tudtok olyan programot amivel kitudom mérni hogy mi a probléma a gépbe? Vagy megterhelni minden téren?
Mert olyan van hogy netezek simán,s néha megfagy a képernyő,nem reagál semmire,majd sötét lesz a képernyőm,kétszer felvillan a monitoron lévő led,majd visszajön a képernyő s utána már működik minden,de pl. a böngészőt bezárja(Chrome)Nyiss a világ felé,és a világ is nyit feléd!
-
Ispy
veterán
válasz Kis Péter92 #118824 üzenetére
Vedd ki a VGA-t, az egyik ramot és csak az rendszer ssd maradjon, hajtsad így egy kicsit. Ha nem indul újra, akkor másik mem be és nézzed meg azzal, kb. ennyi amit tudsz csinálni, hogy ki tudd deríteni melyik hardver szarozik.
Esetleg még olvasd végig a microsoft tanácsait.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Kis Péter92
újonc
Sziasztok!
Mesterek segítségére lenne szükségem, mert kezdek kétségbe esni!
3 hete egy Asus Radeon R9 270X -et lecseréltem egy Asus RTX 2060 Gaming OC kártyára. Emellé újra is lett telepítve a Windows10 (eredeti) és mióta benne van ez a kártya azóta totál random időközönként újraindul a gép.
Eseménynaplózva (volmgr 161 hibával összeomlik a rendszer) és (Kernel-Power 41 hibával ugye újraindul).
Valamiért úgy gondoltam, hogy memória vagy tápegység hiba lehet. Mem-Test X86-al elvégeztem egy memória tesztet ami 0 hibát talált, ennek örömére vásároltam egy minőségibb tápegységet (Seasonic Focus plus 750 Gold).
A hiba ennek ellenére még mindig fennáll és ezért vagyok most teljesen tanácstalan!
A gépem adatai:
- Alaplap:Gigabyte B85M-HD3
- Memória: 2x Kingston HyperX FURY 4GB DDR3 1600MHz HX316C10F/4
- Processzor: Intel Core i5-4460 Quad-Core 3.2GHz LGA1150 Processzor
- VGA: Asus ROG-STRIX-RTX2060-6G-GAMING
- HDD: WD 4TB
- SSD1: Kingstone 120GB (ezen van a rendszer)
- SSD2: Samsung 850 Pro 256GB
- Tápegység: Seasonic Focus Plus 750 Gold
- Windows 10 Pro -
Ispy
veterán
válasz Petrónius #118814 üzenetére
Mivel ez egy IT topik én vennék egy 600-as tápot és agyoncsapnám vele őket.
De mindenképpen márkásat, amiben van anyag, hogy legyen súlya.
Legközelebb a fáradgőzös topikba írjál, azt is olvassuk.
[ Szerkesztve ]
-
SP4C3
veterán
válasz prolad #118811 üzenetére
Pigtail, de gondolom ez laptopba ment? (nem néztem utána), ha igen, akkor ott meg kellene lennie a szükséges kábeleknek+antennáknak.
-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com
-
prolad
addikt
Üdv
Vettem Kínából egy Intel 9260 m. 2 2230-as wireless kártyát. Viszont a kis kínaiak nem adtak mellé antennát illetve kábelt amivel az antennát a kártyához csatlakoztatom.
1.kérdés: mi ennek a kábel+antenna kombónak a rendes neve?
2.kérdés: hol lehet ilyet kapni értelmes áron? Gondolom ez teljesen szabványos és nem is lehet olyan drága.Szerk: Ha rossz a topik, akkor iránymutatást szívesen fogadok a jó topikra
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ezzel a témával kapcsolatos lenne az én kérdésem is. Nekem pont olyan progi kellene, amivel meg tudom nézni, milyen programokat futtattak előzőleg egy Win10-es PC-n. Milyen progi alkalmas erre? Vagy van a Win10-ben is erre lehetőség, külső progi nélkül?
[ Szerkesztve ]
-
Gabson730
tag
válasz Cs1csó #118802 üzenetére
ms office 2016, ezen belül:
telemetriai irányítópult
telemetriai napló- office 2016.ms asp.net mvc 2
msvisszajelzési központ
synaptics Pointing Device Driver
ms intune management extensionennyi van meg persze a szokásos általános dolgok
Előre is köszi! (mindenkinek)
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cs1csó #118802 üzenetére
Sok cégnél VPN-re kötik a gépet, hogy tudd használni a céges belső hálót, meg akkor már gondolom nézik azt is, hogy milyen oldalakat nézel céges gépről. Nem kell ehhez nagyon telepíteni semmit, max a VPN klienst beállítani. Nem hiszem, hogy keyloggerrel meg ilyen hülyeségekkel szórakoznának, bár sosem lehet tudni. Ami biztos, hogy én itthon az összes külsős gépet csak vendég hálóra engedem fel.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
Amúgy egyre kevésbé érzem ezt a "céges gépet" megfigyelik dolgot akkora parának már mindenkinek van okostelefonja 5-6"-os ha PH-n akar kommentelni munkaidőben, vagy a vécén filmet nézni arra jobb mint az asztali (a vécére kivinni a gépet macerás, vezetékes áram stb. )
Ha van jogosultság létre kell hozni egy másik "szűz" fiókot és bármi nem hivatalosat azon ügyködni. A fiókok közötti váltás könnyű akár azt jelszóval is lehet védeni ha valaki odatéved a gép elé a "tanáriba" stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
- Meta Quest 3 128gb +kiegészítők! (Garanciális)
- Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest