- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
I'am Dony
őstag
Lóf...első-hátsó. Akarom mondani bal-jobb első. Hátra nem teszünk.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64197 üzenetére
A színpad kialakítása ill. a hangzás/"hangkép" korrekt beállítás miatt szükséges. Talán így a legegyszerűbb leírni. A hangsugárzó távolságok beállításával lehet késleltetni az adott hs-t így a hangok mindig a kellő időben és egyszerre jutnak el a füledig az első-hátsó és sub hsz-ból is. Valamint a frekvenciamenetben létrejött kiemeléseket, mélypontkkat lehet vele korrigálni. A saját példámból okulva már nem építenék rendszert nélküle. Ég és föld a különbség. Sok fejegységnek is van egyébként ilyesmi funkciója, de azért nem ugyanaz a kettő. Ja és ha még nem döntöttél van egyben erő+DSP a Mosconinál
Ha most építenék rendszert biztosan abból választanék, de én sem akartam először, aztán utána jártam és kellett, de az Alpi már megolt. Kevesebb vezeték és egy helyen van minden.
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64195 üzenetére
Ezekkel nem fogsz mellé lőni. 2 erőt biztos h én sem tennék be. Csak viszonyítás miatt, nálam egy MRV-F300 van ami egy SL-C6.2 szettet hajt az említett Focal mellett és beraktam még egy Audison Bit Ten-t. Semmilyen hiányérzetem nincsen, mert nagyon jó lett és mindenre elég. Persze az utcán nem hallják, de nem is ez mozgatott.
-
válasz
I'am Dony #64192 üzenetére
Az erosito ugymond eldolt mar, amelyiket elobb talalok jo arban: Mosconi gladen one 120.4, 130.4 AS100.4, steg k402. Erdekel a steg st402 is csak arrol tenyleg nem talalok tesztet sehol, pedig az ujonnan is eleg jo aron van. De peldaul, most sajnos epp elkelt egy Mosconi 120.4. Viszont a 120.2 megvan meg. Az atszamolva kb £85 lenne, de akkor megint kell valami egycsatornas a sub-hoz. Akkor azt megint keresgetni, hogy mi a jo stb stb
-
válasz
Chris82 #64193 üzenetére
Igen- igen valami ilyesmire gondoltam. No de ezt, hogy lehet kivitelezni? Van ehhez valami video? /erzem, hogy meg fog olni a parocskam
/ Ugy latom ott az erositom is nalad
Melyik mosconi gladen one ez pontosan, hiaba nagyitom ki elmosodik? Egyebkent tetszik ez a megoldas nagyon
-
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64190 üzenetére
Azért ajánlottam a láda tervező oldalt, mert ezzel az autóba illeszkedő ládát tudtok tervezni (ami elégge specifikus
) és kiszámolható vele könnyen a kellő méret. Nem rossz a 30as méret persze csak kérdés, hogy kell-e akkora, lesz-e olyan erő ami kellően hajtja, a nagyobb erőhöz szükséges vastagabb tápkábel átvezethető-e a tűzfalon ill. az apró zörejekkel, rezonanciával tudtok-e majd érdemben valamit kezdeni. Szerintem a kevesebb sokszor több.
-
civicfan
tag
Hello!
Tudja valaki honnan lehet Vandamme kábelt beszerezni? -
válasz
I'am Dony #64186 üzenetére
Koszonom
Ahogy nezem, ezek normal ladak. Akkor vegulis mi indokolja, hogy megcsinaljuk? Lehet kapni igazabol normal ladakat nem dragan. Biztos tudna csinalni, ha akarna, de maga a lada tenyleg nem veszes ar
En fentebb kocsi specifikust kerestem, helysporolas vegett, de vegulis megbaratkozom majd valami kissebb ladaval
A 30 cm-es melyeket meg azert nezem, mert amit en olvastam azt irtak, hogy a 30cm-es az atmenet. Kelloen gyors es jo melyeket produkal. Annal nagyobb mar kesik a kissebb pedig kevesebb melyet tud. En azert szeretek sokfajta zenet hip-hop trance, 80-90-es evek stb stb
Probalnam ugy csinalni, hogy a legjobb legyen a lehetosegekhez kepest. Termeszetesen nem zarkozom el a kissebbtol sem, ha jo
troll81: oke varom
-
icemad
nagyúr
válasz
zeus_2k14 #64188 üzenetére
Konkrét típust nem ajánlok, mert még én is csak most tanulom ezt a dolgot. Először írd le, milyen fejet szeretnél. 1 vagy 2 dines, érintőképernyős vagy sima, Bluetooth /USB mennyire kell bele, stb.
A hangszórók is gyáriak? Mert ha igen, akkor 1000000 sok a fejre. Inkább cseréld le, ami kijön belőle. Fej, komponens szett, aktív sub és szigetelés talán kijön ennyiből. És sokkal többet érsz vele, mintha vennél egy fullos rádiót a gyári hangszórókhoz. Használt cuccokat is érdemes megnézni.
De vannak itt nálam sokkal tapasztaltabbak, ők talán többet tudnak segíteni. -
icemad
nagyúr
válasz
zeus_2k14 #64185 üzenetére
Ezen én is agyaltam, de annyi buktatója van, hogy letettem róla. Először is, én kivettem volna belőle az aksit. Nem tudom mennyire bírják a téli és nyári időszakban az utastér hőmérsékletét... Ha kiveszem az aksit, és gyújtáskor kapcsol be, az kb 20-30 sec bootidő.
Másik dolog, hogy csak 3.5 jack kimenete van. Ehhez tuti kell erősítő, és a tabletek nem a jó DAC-ról híresek. Harmadik dolog a beépítés. Otthon, házilag baromi nehéz szépre megcsinálni.
Ha olcsón akarsz valamit, akkor van 40 eurós kínai érintőképernyős fejegység, ami tudja a telefon képét tükrözni, és a fejegységről tudod kezelni a telefont. Ez is egy megoldás, a legtöbb androidos telefonnal működik. Ennek az a problémája, hogy a hangminőség nem a legjobb. -
I'am Dony
őstag
válasz
fojtviki #64181 üzenetére
Az Ave-ba szerintem simán tud a párod is készíteni ládát itt egy kis segtíség hozzá: [link]
Olyan ládikót csináltok, ami pont jó a kocsihoz és elég olcsón kihozható csak az MDF lapot kell méretre vágatni és szövet hozzá. Nagyon jók a JL cuccai is, ha esetleg más is szóba jöhet én nyugodt szívvel ajánlom a Focal 25 A4 Sub-ot, mert nagyon jó hsz. ez is. Nálam 17 Lit. ládában van és mindenre elég: [link] [link] -
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok.
Adott egy GOLF 4. Mivel még gyári rádió van benne , ezért szeretném ki cserélni valami másikra. Gondolkodok a tabletos megoldáson. ( Tablet lenne a radió helyén, maga a rádió bent a kesztyű tartóba, AUX-al vagy esetleg valami mással pedig rá lenne kötve. Szerintetek mennyire hülyeség? Hogy lehetne megvalósítani?
Egyenlőre ez csak egy terv, ha nem igen , vagy csak nehezen, esetleg drágán válósítható meg, akkor tárgytalan
Válaszokat elfogadok.
Köszi
-
Nekem, csak a munkadijra mondtak £130-ot ami kb 46000 Ft
Azt megsporoltuk azert. Nem olyan lenyeges a specko tulajdonkeppen. De mindenkepp valami kompaktabb ladat kell valasszak. A baj az, hogy tenyleg nem hallottam meg ilyet eloben sajnos, es igy nagyon nehez valasztani. De itt meg az is nehezkes, hogy elmenjek meghallgatni, inkabb online specializalodtak itt. Szerintem megveszem a fentebb emlitett jl-t. Az erosito megint nehez dolog, amit akarnek az persze ritka mint a feher hollo. Termeszetesen hasznaltrol beszelek. Mosconi gladen one 120.4 vagy 130.4 Mosconi AS100.4, Steg 4.02. Most jott meg szamitasba a steg st 402, azt otthon vegulis eleg jo aron meg lehet kapni a hivatalos magyar steg oldalan. Arrol viszont teszteket nem talalok sajnos
) Szoval nagyon nem egyszeru szamomra a dolog, ezert is irkalok ide egyfolytaban. Gondolom idegesito vagyok mar
Nem akarok ugy jarni, hogy olcsobbat veszek ami nem lesz jo, de foloslegesen kolteni sem akarok igazabol. Tehat en ilyen vagyok 50x is korbejarom a dolgokat. Sajnos rajottem, hogy nem olcso mulatsag. Eloszor amikor bejottem ide akkor egy fejegyseget vettem, es valami hangszorot kerestem, Irtam is akkor, hogy felek ettol a dologtol, hogy ide irjak
Azutan mar itt jarunk, a sub-tol is elzarkoztam, mostmar az is lesz erositotol foleg elzarkoztam. Valaki irta is, hogy ugy is lesz sub is, akkor azt mondtam, hogy biztos nem. De mindezt azert, mert soha nem hallottam normalis hifit az eletemben, tehat nem tudtam mivel jar. Most viszont mar feluton nem hagyhatom abba. Mint irtam nagyon szepen szol ami eddig van, olyan hangok jonnek, foleg magas reszrol, hogy nem is tudtam, hogy ilyenek vannak a zeneimben
Tehat ha elkezdtem, be is szeretnem fejezni. Nem ragaszkodnek uj termekekhez, de ugye mint irtam, hasznaltan pedig alig talalni ami szimpatikus. Mostanaban no letemre, ez lekoti minden idomet
. Peldaul olyan aprosagok is, hogy az eddigi zene gyujtemenyem le kell csereljem flac formatumra, mert az mp3 az igencsak, hogy is fogalmazzak, hat silanyul szol
-
BBéci
legenda
válasz
fojtviki #64179 üzenetére
Itthon 40-50000 Ft a két elülső ajtó zajcsillapítása, anyaggal együtt, ami szerintem teljesen normális ár.
Egy szubládát általában 25-50000 Ft között készítenek el, mérettől, falvastagságtól, merevítésektől, burkolattól függően. Nem olcsó hobbi az autóhifi.
Az autóspecifikus mélyláda annyival olcsóbb, hogy megérje minőségben kompromisszumot kötni? -
Hat, ugy azert tobb hely maradna talan a csomagtartoban nem
. Nalunk azert szukseg van helyre sokszor. Eddig ugy volt bele sem tudjuk tenni, csak a szerszamok eltuntek most belole
Amit Troll ajanlott, a free air-t meg annyira nem javasoljak ahogy olvasgattam a temaban
Most talaltam eleg jo aron JL-t uj es eleg jo ertekelesek vannak rola [link] Az a baj, hogy minel jobban olvasgatok a temaban, annal bizonytalanabb vagyok
Ma peldaul volt idom allitgatni a fejegyseget, es hat sikerult ugy beallitani, hogy kellemes mely legyen. Viszont igy, ha 1/3 nal magasabbra tekerem a hangerot akkor mar torzit. Ugye erosito hianya. De legalabb mar az letisztult, hogy milyen erosito lesz. Mar csak 4 lehetseges opcio van, ugymond amelyiket elobb talalok jo aron az lesz
. De nagyon nehez hasznaltan ezeket beszerezni sajnos. Talan Troll kollega majd segit, nem tudom, hogy o hol szerzi be, de o magus szerintem
-
Tibko8
senior tag
Pioneer
Mi a véleményetek erről?
Jónak számít? Androidos telefonról képes USB-n keresztül lejátszani? -
Valakinek van Alpine UTE-92BT fejegysége?
-
Meg egy kerdesem lenne. Sub-ot csak ladaban javasolt hasznalni? Pl kalaptartoba nem lehet berakni? Sok kocsi specifikus lada van, de toyota avensis t25-hoz nem igazan talalok
-
válasz
PiciPeti #64121 üzenetére
Szia. Mit jelent az, hogy erzekenyebb?
Tudnal ajanlani parat? A lenyeg az, hogy ne legyen nagy batar. Igaz, hogy most paromnak van uj munkahely, ahol kapott kocsit, szoval a szerszamok atkerultek abba. Legjobb lenne valami kompakt akkor is, mar ha megeri olyanokkal foglalkozni. Az audison erosito nem jott ossze sajna. Mar nagyon gondolkodom, hogy veszek egy tuti jot. Ugy sem egy-ket evre veszi ezeket az ember, ahogy nezegettem a 10 eves erositoknek is igen szep aruk van. Probalnek keresni hasznaltan Mosconi as 100.4-et de nem sok sikerrel
Uj arban meg, hat faj egy picit sajnos. Annyira nem surgos azert, hatha majd talalok. Azt vettem eszre hogy az audio system r 165 evo szepen szol fejrol, a mely is szep amit tud, viszont keves. Ha fentebb allitom akkor meg hamar elkezd torzitani. Gondolom keves a fej teljesitmenye
. Masik, hogy ugy sejtem, hogy ezeket azert ugy tervezik, hogy legyen erositod is meg melylada is ha mindent ugy akarok hallgatni, ahogy ki van talalva
De ez csak spekulacio reszemrol.
-
Lite
őstag
válasz
Trolee #64156 üzenetére
Ha csak fejet cserélsz és semmi mást, akkor bármelyik jó lesz, kivéve az 5000-et, mert annak borzasztó a hangja. Innen nézz ki valamit, ha külföldről is hajlandó vagy vásárolni, akkor sokkal olcsóbb, mint itthon.
Egyébként van egy csomó jó cucc, ami tetszik, "megszakértjük". De a Pio 730 az eddigi legjobb tipp, ha hazai beszerzés lesz.
-
válasz
kismokesz #64161 üzenetére
Párszor már rákérdeztél hasonlóra. Ennyiért csak szemetet kapsz. Már bocsi. Nemrég kérésre beszereztem egy olcsó Sencor fejet (csak rádió és USB kellett), olyan komoly súlya van, mint három zsemlének. A szellőzőnyílásokon bekukkantottam a belsejébe, egy fél tenyérnyi NYÁK volt benne, a végfokkal. Viszont meglepően hallgatható minőséget produkál, de nincs mappakezelés, és semmi beállítás (komolyan, menü sincs). Ez 10k. Ennyiért használtan vehetsz egy USB-s márkás fejet. Nem lesz mai darab, nem lesz csili-vili, de többet nyújt.
Ha nem érdekel a hang, csak legyen valami, akkor persze jó...
-
dmad
aktív tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni erősítő ügyben.
Eddig használtam a kocsiban egy Audison SRX5-öt, de behalt a drága.
2 pár rca van hátravezetve, egyiken a front, másikon a sub.
Ez az erő képes volt arra, hogy az elsőből megcsinálta a hátsót is, és a subot tudtam a fejről szabályozni.
Tudtok olyan erősítőt javasolni, ami tudja ezt, és nem horrorba kerül?
Nem csúcsokat akarok dönteni, de azért legyen valami hangja..
Most valahogy nem hiányzik a plusz kiadás, de hát meg vagyok lőve...
Köszi!
Üdv. -
kismokesz
tag
erről valakinek vélemény?
[link] -
Drago1
tag
Sziasztok
Adott egy Hertz ESK F165.5 szett elöl hátul amit egy 6 csatornás Gladen Mosconi ONE 60.6 hajt + 30-as Gladen RS10 mélynyomó de az nem lényeg ,hanem az hogy a vezető oldalon hidegen nem de melegen ,torzít a mélyközép először csak a park radar hangjára torzított de most már melegen a zenére is folyamatosan .Ha sokat áll a kocsi akkor nem csinálja pl 1 órán keresztül ,de aztán elkezdi megint.6 hónapja lettek berakva 1 hónapja csinálja ,kevés az időm még nem kaptam le a kárpitot ,de mielőtt leszedném ...mi lehet kinyírodott a hangszóró vagy menthető?
30 a max a fejegységen és maximum 17-es hangerőn hallgatom,szóval nem hangosan ...
-
Chris82
senior tag
Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy sokat számítana e az ajtók teljes szigetelése. Jelenleg csak kb az ajtók hangszórókhoz közelebbi fele van megcsinálva , mivel így nem került pénzbe.
Hangminőségben lenne még jelentős javulás?
-
Trolee
aktív tag
Köszi a részletes választ.
Sajnos én közel sem értek annyira hozzá mint Te, de ezek szerint ha kipróbálnám akkor igazából az 5000 mint legolcsóbb kb. ugyanazt adná mint a drágább tesók.
Olvasgattam és láttam hogy neked sokkal jobb cuccaid vannak a gyárinál, szerinted az én gyári hangszóróimnál is ilyen markáns lenne a különbség?
Azért ez nem high-end motyó sajnos.
Egyébként ráhibáztál, mert tényleg a külső ami miatt nagyon hajlok felé, ill. hogy olcsóbb.
Esetleg más alternatíva hasonló árban?
Köszönök mindent. -
Lite
őstag
válasz
Trolee #64145 üzenetére
A speckókat elnézve az 5100 visszalépésnek tűnik az 5000-hez képest. Kevesebb a kimenete, de közben cserélték a DAC részt. Olyan összevissza hatású. Az 5000 papíron jó adottságokkal rendelkezett, de kihagyták belőle az időkorrekciót, ezzel kb. kiherélték az egész DSP-jét. Az 5100-ban jobb a DAC és még rosszabb a DSP. Meg az 5000-nek (szerintem) gyenge a hangja... A 7100 abban több, hogy van benne DAB, ami a németeknél jó, de itthon csak kísérleti jelleggel szokott ilyen rádióadás lenni.
Szóval felejtős. A Pio 730-ban benne volt minden, ami kell (jó DAC, jó DSP), ha a kimenetei nem 2V, hanem 4V lennének, azt mondanám, ez a tökéletes 2 din fej. De ez csak olyan szőrszálhasogatás, a 2V vs. 4V vitát és annak hatásait a hangra (ha egyáltalán vannak...) itt most nem erőltetném.
Hidd el, szép a Keni, már 3 soros a kijelzője. Aztán hangot adsz rá és elsírod magad. Majd kiveszed a kocsiból és hála a netes vásárlás 14 napos visszaküldési lehetőségének, már szabadulsz is tőle. Velem ez történt. A 730-nál viszont vigyorogtam...
-
troll81
addikt
ez jo lehet levalasztani a pot akukat a terminalrol?PL
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Halihó!
Jelenleg egy Pioneer DEH-P8600MP van az autómban, CD tár helyére AUX adapter bekötve, olyat csinál mostanában egyre sűrűbben, mintha kivenném a kulcsot, lenyitja az előlapot levételre menet közben, van amikor bukkanónál, de van, amikor teljesen random sima úton is. Lemez nincs benne, így fej védelem nem valószínű, hogy lehet. Aztán van amikor visszakapcsol magától, van amikor semmi...
Nem tudom, hogy mi lehet a problémája, érdemes-e ezzel elmenni autóvillamossági szerelőhöz vagy inkább újat venni?
Nézegettem már az újabbakat, de ha jól tudom a P8600MP-ben hátul egy adapter van, amin van egy jobb-bal RCA pár + 1 db SUB RCA pár, szükség is van ennyi kimenetre, kérdés, létezik olyan Pioneer fejegység jelenleg ami legalább USB + AUX (de nem baj, ha BT is), és van rajta 3 pár RCA hasonló felosztásban? Én csak 2 páros fejegységeket találtam eddig normális árban.
Bármit tudtok javasolni megköszönném.
Szerk.:
Ui.: Így vettem az autót, szóval nem láttam a kibontott fejegységet még, az előző gazdája autószerelő volt, az AUX adaptert is ő szerelte be, miután hozzám került az autó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- HP szerverek áron alul
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Space Gray / Szép állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest