Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabber01
addikt
válasz
barack1997 #44898 üzenetére
Persze, hogy nem "valós állapot", de a hangmérnökök sem a "valós állapotot" rögzítik a lemezre felvétel során, ill. masterelés alatt. Ilyen-olyan módon belenyúlnak a hangfolyamba, módosítják. Lehet totál puristának lenni és mindent flat-re, defaultra állítani, de szerintem nincs azzal baj, ha valaki kicsit a saját szájíze szerint állítja a rendszerét. Amíg nem lép fel torzítás, addig nem gond. MX legkisebb, egyes állásában pl. egész használható szerintem, teltebb lesz a hang. A többi valóban felejtős, túlvezérelt.
-
moffee
csendes tag
válasz
barack1997 #44898 üzenetére
Köszi a választ. Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ez is ilyen jeltorzitós hülyeség vagy van valami "hhaszna" is. A leírásban az van, hogy a minőséget javítja, de nekem inkább loud-ra hasonlít, mivel csak hangosabb lesz.
-
barack1997
senior tag
válasz
moffee #44897 üzenetére
Media Xpander aka Hangzásjavító, olyan mint a Sound Retriever a Pioneer-nál. Gyári hangcuccnál még elmegy a használata, azonban komolyabb rendszereknél nincs értelme, mert valójában ez is csak egy jeltorzító hülyeség, nem valós állapot a hangcucc tudásáról. EQ-t se szoktam nyomkodni, bár aktívnál nem tudom, hogy mit érdemes ("szabad"). Becsapós dolog, utána nehéz megszokni a rendszered hangját, ha kikapcsolod.
-
moffee
csendes tag
Sziasztok. Egy gyors kérdésem lenne. Alpine cda 9853r fejegységen az MX az valami olyasmi mint más fejeken a loud?
Köszi a választ! -
opeter70
senior tag
Kicsi az esély rá, de azért megpróbálom:
(Elsősorban a régi, megbízható fórumtagokhoz fordulnék)Van valaki közületek, aki mostanában pályázik jó minőségű 2 csatis SQ erősítőre jó áron és Siófok környékén személyes átvételt tudna bonyolítani?
Amit kinéztem, abból 2 db van az eladónak, csak egyben adja, nekem viszont csak az egyik kellene.További részletek privátban....
-
geza844
aktív tag
válasz
bozont #44892 üzenetére
Szerintem egy ilyesmi jó lehet: Rockford Fosgate 4600X -- 13 000 Ft
De a többiek majd rámondják az áment (vagy nem), mert én még laikus vagyok itt.
-
bozont
veterán
Értem, ez nagy kár. Bíztam benne, hogy egy drágább fej többet letud adni abból a kamu watt-ból. De akkor nem cserélgetem feleslegesen.
Viszont visszatérve az erősítő témára, mi lenne a legjobb vétel? Csak az egy pár első szett lenne vele hajtva, sub biztos nem lesz benne. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Pioneer DEH-80PRS és a Pioneer DEX-P99RS-et nézegetem, ha jól látom a P99RS-ben sem DSP sem időkorrekció sincs?
-
geza844
aktív tag
válasz
opeter70 #44889 üzenetére
Hát, már várom, hogy a fej csere legyen napirenden, de az még odább lesz.
Most jut eszembe, hogy pénteken összeraktam az ajtókat, és így nézett ki a beépítő gyűrű közvetlenül a hangszóró felhelyezése előtt:
Tettem kivülről is, és belülről is bitu lapot a kiemelőre, és alá, meg rá is butil szalagot. Jó lesz így? Nagyon remélem, mert már nagyon nincs kedvem szét szedni... azért csúnya lenne, ha ez még kifújna valahol a kiemelő mellett nem?? Ja, és mint láthatjátok, igen egyszerűen oldottam meg a kábelezést, de nem tudtam jobbat, max ha használtam volna a gyári kábelt, de azt meg nem akartam... a kábelt egyébként (ami egy cordial CLS225-ös, csak leszedtem a külső borítását, mert nem fért el) ráforrasztottam a hangszórókra.
-
opeter70
senior tag
válasz
geza844 #44885 üzenetére
Manapság már divat mindenbe végfokot tenni.
Nekem volt egy ősrégi Pio DEX-M88RDS fejegységem, abban nemhogy végfok nem, de még tuner sem volt!
Gyakorlatilag mindent kívülről kellett (lehetett) hozzá csatlakoztatni.
Viszont hangminőség szempontjából világbajnok volt. A mai csúcs fejek is csak "csókolommal" köszönhettek volna neki (már csak a kora miatt is). Amikor tönkrement a cd mechanikája, még évekig őrizgettem, mert egyszerűen nem volt szívem megválni tőle. Amikor csak ránéztem a szekrény tetején, mindig kirázott a hideg (pozitív értelemben).
-
geza844
aktív tag
válasz
barack1997 #44886 üzenetére
Na majd egyszer beruházok egy hasonlóba, mondjuk miután kijött a 6. utódjuk is, és ezeket már használtan egy 20-asért vágják az emberhez
Mondjuk a DEX P9R úgy látom már nem mai darab, OLX-en nemrég 70e Ft-ért volt fenn egy, de azt is már csak a Google chache-ből látom.
-
-
bozont
veterán
Egy Focal ISS 165 szetthez milyen fejegységet lenne érdemes venni, ami erősítő nélkül is megtudná hajtani? Bár még nem járódott be teljesen a rendszer és a pár óra használat után már sokat javult a hangja, de úgy érzem ez a Kenwood BT35 önmagában harmatos mellé.
És mielőtt mondanátok, tudom hogy egy erősítő kötelező lenne a jobb hangzáshoz, de mivel nem az enyém az autó és felesben fizettem a dolgot, így nem az enyém a végső szó. A szülők viszont hallani sem akarnak egy erősítőről.
Szóval, gondoltam eladom ezt a fejegységet és vennék egy komolyabbat, ha van olyan ami azért jobban megtudná hajtani ezt a hangszóró szettet. Ami még fontos, hogy legyen android "támogatás" és jó minőségű analóg bemenet. A flac támogatás nem akkora fontosságú már, mivel inkább telefonról hallgatunk zenét usb-n vagy ha nincs támogatva (Window Phone), akkor analóg bemenetről. A CD egyáltalán nem fontos.
De ha mondjuk azt feltételezzük, hogy sikerült rábeszélni őket egy erőlködőre, akkor milyet lenne érdemes venni a jelenlegi felálláshoz? Ajtószigetelés van, Cordial kábel, hogy most 1,5-ös vagy 2,5-ös nem tudom pontosan. Majd valamikor kiszedem az egyik hangszórót és meglesem.
-
KRISSTUS
aktív tag
Van egy kicsi gondom amit nem értek.
Adott egy első szett ami önmagában "jól" szól, egy 4 csatornás erősítő amiről megy a szett + egy Sub (hídban).
A fejen állítom a Sub vágási frekijét, ha alacsonyra állítom (50-80Hz) akkor a fejen befelé kell állítanom a Sub-ot ha magasra (90-125Hz) akkor kifelé. Ha nem ezt teszem akkor a Sub elnyomja az első szettből jövő mélyeket, mint pl. amikor egy szettnél az egyik hangszórónál (oldal) fordítva köti be az ember a polarítást.
Mi lehet a gond vagy ez így normális? -
opeter70
senior tag
válasz
opeter70 #44862 üzenetére
Tegnap este óta gondolkozom azon, hogy mi az isten lehet az a "német Railways", aztán ma délelőtt rámtört a megvilágosodás, hogy a "dB"-t "deutsche bahn"-nak fordította, ebből pedig már egyenesen következett a német Railways.
Szóval kíváncsi lennék, hogy kinek hány "német Railways/oct" meredekséggel vág a keresztváltója.
-
kigoi
senior tag
Tegnapi csoda hifi,hallgathatatlan volt úgy visított a sok magas,4db kondenzátor alá pedig soha senki na adja.
-
Kamikazeman
aktív tag
Erről jut eszembe! A bemeneti érzékenységet(imputcsemege;-) ) az erősítőn, hogy kell beállítani, szóval honnan tudom, hogy hova kell tekerni? JL audio j2 320/4 erősítő Pio appradio 3 párosról van szó.
-
opeter70
senior tag
Bocs, de ezt nem bírtam kihagyni.
Erősítőhirdetés szövege a Jófogáson:
(google fordító rulez)Gebrücktöt termel 4 ohmban: RMS/zene 2 x 250/500 watt
Frekvenciaátvitel: 20 hertz - 20 kHz +/-0.2 német Railways
Klirrfaktor: <0,009 százalék
Zajszint-felvevő-távolság:> 100 német Railways
TIM torzítás: 0,016 százalék
Megnedvesítő tényező:> 300
Védelem: 2 x 25 A
Inputcsemege: 250 mV - 8 V
Bemenő impedancia: 10 kohm
Dimenziók mm: 32/200/336
Súly: 2.6 kgKülön felhívnám a figyelmet a "Megnedvesítő tényező" és az "Inputcsemege" kifejezésekre.
Ez még egy jó szexhirdetésnek is elmenne. -
mandras81
senior tag
válasz
mandras81 #44728 üzenetére
Tököm tele van, három órán keresztül próbáltam kiszedni azt a sz@r műanyag dugót, hogy át tudjam vinni a kábelt az ajtóba, de nem sikerült...
Nincs véletlenül valakinek egy karosszérialakatos ismerőse, aki segítene nekem levenni az ajtót (aztán öt perc alatt átvezetem a kábelt), majd visszatenni? Természetesen nem ingyen, csak beszéltem egy műhellyel, ahol 12e Ft-ot mondtak erre a - szerintem - egy órás melóra, amit kicsit sokallok...
-
opeter70
senior tag
Tudja valaki esetleg, hogy a Steg-nek az AQ vagy a QM szériája jobb-e hangminőség szempontjából?
-
zsolt19900
őstag
válasz
barack1997 #44848 üzenetére
Pecc: lehet ám simán részletesebb hangú, csak ezt nem biztos, hogy pl én észreveszem
Mondanak ilyen márkát meg olyan márkát, meg ezt vedd azt vedd, de én sem véletlenül állta rá erre márkára.... és nem az volt az oka, hogy sehol sem kapni használtan -szinte- de ha lehet, akkor pedig valami horribilis áron látok, ami vicc.... most is van egy szett eladó -2db erősítő- 40-40kért
szóval érdekesen tudják őket beárazni, de van valami fűszerezettsége, amit pl. jóbarátom autójában nem hallottam, pedig az is közel ez az árkategória volt, csak ott az volt a más, hogy új komponensekkel operáló rendszerről beszélünk
barack1997: én is szemezgettem vele, csak az a szett már megérdemelne egy jobb erősítőt is stb. stb. és hozzá talán még egy ilyen jr mélyet pluszban
szóval lehetne itt variálni bőven
-
muci07
tag
válasz
gabber01 #44854 üzenetére
Azért tart ennyi ideig a csere, mert ezt az autót még egyáltalán nem szedtem szét, 5 hónapja az enyém. Így ebben még mindent meg kell találnom kitapasztalnom, hogy mit hogyan vegyek le, meg nem szeretnék eltörni sem semmit. Ezek a hülye franciák meg mindent túlbonyolítanak az autóikban. Haragszom is rájuk. Múltkor is csak egy egyszerű műveletet akartam csinálni, amit egy német autónál meg lehet csinálni fél óra alatt, és így is álltam neki, de a kis francia megszívatott és fél napig szarakodtam vele. Szegény tervezők biztos csuklottak elég sűrűn.
-
muci07
tag
Na közben így utólag arra jutottam, hogy először rendelek egy komponens első szettet és utána eldöntöm, hogy elég lesz-e nekem abba a kis autóba az a "mély", amit ő ad nekem, vagy kell kiegészítésképpen egy pici mélynyomó, legrosszabb esetben ovál, mert a csomagtartó elég sűrűn tele van... -.-"
Már lassan 1 hete rágódok a témán, hogy miket rendeljek és sajnos úgy vettem észre, hogy nagyon kevés infó van autóhifikről (nagy meglepődésemre). Inkább csak a drágább, profi cuccokkal foglalkoznak és rám nem gondolnak, aki tök alap zenehallgatásra szeretné lecserélni a recsegő gyáritNa szóval itt két lehetőséget találtam, de mindkettőről kevés véleményt találtam sajnos, ezért inkább rátok bízom magamat.
Alpine Ez valahogy nekem szimpibb, és kicsit több véleményt találtam róla.
Hertz Azért ezt, mert félek, hogy a 165-ös (ami ahogy néztem csak abban tér el, hogy nagyobb egy kicsit) nem fog beférni és nem akarom magam megszívatni. Így is alig van időm és szerintem az első szett beszerelése és a hátsó kikötése nekem 1 napig vagy akár 2 napig is fog tartani... De erről viszont nem találtam olyan sok véleményt, inkább a 165-ösöket részesítik előnyben.
Az Alpine-nak a hangváltóit dicsérik többen is külföldi oldalakon, a Hertznek a csomagjában meg elvileg sok dolgot kispóroltak (saruk, keretek, kevés variálhatóság), plusz még annyit olvastam a Hertz ellen, hogy a hangváltó kábelei fixen vannak már alapból... Kicsit tanácstalan vagyok, szóval valaki rendet rakhatna a fejemben, kezdőként belemerülve lehet, hogy kicsit sok volt így és nagy lett a zűrzavar a fejemben egy picit. -
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fejegység kiválasztásában, mivel semmilyen tapasztalatom, ismeretem nincs ezeknél.
Egy 2008-s évjáratú KIA Ceed SW-be lenne a gyári CD lejátszó helyére, amit nagyon messzire szeretnék már kidobni, mivel a hangzása kritikán aluli és az MP3-s lemezeket sem olvassa, csak amikor éppen kedve van.
Amire használnám és fontos lenne, hogy tudja:1. 2DIN méret, a hozzávaló beépítőkerettel
2. Érintőképernyő
3. Bluetooth kihangosító funkció (Galaxy Note 4-el kompatibilis)
4. USB-ről MP3 lejátszás
5. Jó minőségű rádióvétel (ez a gyári CD-ben gyalázat jelenleg)
6. Tolatókamera csatlakoztatható legyen
7. Max. keret bruttó 120-140ezer Ft.A navigáció nem érdekel, max akkor ha belefér a fenti keretbe.
Megköszönöm előre is a javaslatokat, tanácsokat.
Erősítő, mélyláda szintén nem érdekel, max az ajtókban lévó hangszórókat cserélném ki...egyszer.Hűha, most látom micsoda zűr lett itt a hozzászólásom szerkesztésénél. Bocsánat.
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék fejegység kiválasztásában, mivel semmilyen tapasztalatom, ismeretem nincs ezeknél.
Egy 2008-s évjáratú KIA Ceed SW-be lenne a gyári CD lejátszó helyére, amit nagyon messzire szeretnék már kidobni, mivel a hangzása kritikán aluli és az MP3-s lemezeket sem olvassa, csak amikor éppen kedve van.
Amire használnám, ami fontos funkció lenne: -
barack1997
senior tag
válasz
zsolt19900 #44846 üzenetére
Csak a microdimension
Van egy Jr 4.300-am meg egy EL-6 elsőszettem, de kiváncsi lennék, hogy milyen lehet a Jr6 közép meg az XT2 magas
-
Pecc
őstag
válasz
zsolt19900 #44846 üzenetére
+1 Ez a lényeg. Olyankor kezdődik a baj, ha valaki ilyen cucc mellett, mint egy 180ezres azt mondja egy 90ezresre, hogy az övé fényévekkel jobb és részletesebb hangú. Szerintem.
-
zsolt19900
őstag
érdekes én amikor ülök a cca 180e hifimben és hallgatom mindig elmosolyodom, olyan részleteket veszek észre
és olyan jól szól.... nekem valahogy nem kellene ennél több
okés persze kipróbálnám, hogy az element helyett hogy szól a felsőbb kategóriás jr comp szett és hogy hogy muzsikálnak a jr erők helyett a felsőkatos mikró erők, de valahogy ez úgy most patent ahogy van és még se időkorr sem aktív vágás nincsen belőve, mivel lusta vagyok nekiállni a kábelezés átkötögetésének
-
geza844
aktív tag
Szerintem nem olyan nehéz megkülönbőztetni a jót a rossztól, és nem kell hozzá tudni, hogy a jó az mitől us jó, vagy mire kell figyelni. Kb. 4-5 éve egy tűrhető gyári cuccom volt a kovsiban, egy kis aktív ládával, tetszett. Aztán elkapott a gépszíj, és beruháztam egy jobb fejhallgatóba, vettem neki egy komolyabb hamgkártyát, egy jó fejes erősítőt, még átrendeztem a szobát is, hogy egymás mellé kerülhessen a számítógép és a fotel, mert ugye csak 1m-es volt az egyedileg gyártatott RCA, mert a hosszú az nem jó... Piszok szépen szólt a kis cucc. Tényleg. Aztán 1-2 hét után, mikor egszer berakom a kocsiban ugyanazt, amit előtte a fejesen hallgattam, csak pislogok... mondom mi ez a sz.r???? Förtelmes volt... Aztán rájöttem, hogy ennyi különbség van a 2 rendszer között hamgminőségre. Pedig addig a kocsim hangja is tettszett, csakhogy közben hozzászoktam a jóhoz. Fejhallgatós fórumon el is meséltem a sztorit, azt mondták ismerik, ezen sokan átesnek, és mondták hogy ne hallgassam ugyanazokat a zenéket a kocsiban, meg a fejesen
-
kigoi
senior tag
válasz
barack1997 #44839 üzenetére
Tesztnél is leírták hogy miért van így a prs.
Azért mert egy nagyon komoly hangú fej ami viszonylag olcsón landolt a piacon.
Kívül spórolt a gyártó nem belül.
Hangra elvileg jobb a 80prs mint a szebb és jobb anyaghasználatú elődjei. -
barack1997
senior tag
válasz
LógaGéza #44837 üzenetére
Múltkor a 778 vagy 788-as Klári volt 30-35 között Adok-Veszekben, kb 1 hónap alatt kelt el, pedig USB-s Aktív SQ fej volt. Szerintem 50 alatt BT92SD-t nem igen kapni, használtan még nem is láttam soha eladót.
ui.: Ezt igy mindenkinek mondom: Hát erősen gondolkozok, hogy a 80PRS-t visszacseréljem az RS2-re. Egyszerűen a kinézet, meg az előlap anyagminősége nem valami jó.
Pro: - voltmérő a PRS-ben alapképernyőn
- jól áttekinthető menürendszer
- USB Lossless támogatással
- jó kihangosítóKontra: -silány az előlap minősége, ellenben az RS2 előlapja kiválló, és könnyebb felrakni/leszedni az előlapot, valamint elektromos és jobb minőségű az előlap mozgató mechanika.
- jóval esztétikusabb az RS2, minőségibbnek tűnik az egész készülék.
- a faleveles háttér ami az RS2-ben benne volt, a PRS-ben nincs. (nem szeretem az egérmozit, de az a háttér nagyon jó volt az RS2-ben
-USB adapter jó lenne, mert nem kellene CD-t irogatni, viszont ugye az adapter Losslesst nem visz, ezért a lossless zenéket CD-n hallgatnám. Viszont a kihangosító lenne a probléma, hogy 2 db IP-BUS eszközzel hogyan oldanám meg a kommunikációt a fejjel ? Azért kérdezem, mert kihangosító az kellene. Na meg azt jó lenne tudni, hogy a gyári Pioneer USB adaptert vajon CD-Tárként ismeri fel, vagy rendesen írja a számok címét stb ?
-
Lusu
aktív tag
Szerintem ez a jobb fül dolog trenírozás kérdése is. Ha beültetsz valakit csak úgy egy sokmilliós hifi, vagy autóhifi elé tetszeni fog neki, de nem fogja tudni miért. Miután elmagyarázzák neki, hogy mire figyeljen, mit keressen, biztos, hogy bármilyen fül sokat fog javulni, akár már 10 óra zenehallgatás után is és olyan részleteket fog hiányolni a gyengébb rendszeren szóló zenéből, amiről eddig azt hitte felesleges.
Sajnos nekem még nem adatott meg a lehetőség erre, hogy 10 órát komoly cuccon hallgatózzak, meg még el is magyarázták volna mitől szól úgy ahogy. Marad a próbálkozás, ami legtöbbször zsákutca, de valamit mindig javul a rendszer -
barack1997
senior tag
válasz
kk831228 #44835 üzenetére
Nem rossz, bár én a Kicx-et, DLD-t (egy helyről jönnek), valamiért nem szeretem. Nem tudni, hogy ki csinálja milyen alkatrészekből, honnan jön. A DLD cuccoknak amivel eddig volt dolgom, még doboza nem volt új létükre, vagy felirat nélküli sima kartondobozba jöttek, vagy pl az 500+ ládában folpackba volt becsomagolva, mindenféle papír nélkül. Én kerülöm őket személy szerint, és gyanúsan olcsóak, mint hasonló tudású társaik. (én valahogy nem bízok ezekben a termékekben)
-
Akos1994
aktív tag
válasz
tboy93 #44829 üzenetére
Mások vagyunk mindannyian, van akinek a külsőség a fontosabb.
Egyébként nekem is USB-s fej van, de én tisztában is voltam a kompromisszumokkal. Ennek ellenére azért vettem egy középkat.-os USB-s fejet, mert sokszor megyek rövidebb távokra, és elég idegesítő, hogy beugrok a kocsiba, és egy negyed órás útra CD-t keresgélek meg cserélgetek. USB-n van pár mappa műfaj szerint rendezgetve és 2-3 mappát ugrok előre (épp milyen hangulatom van és ehhez mérten milyen zenét akarok hallgatni), majd max pár számot és kb. 5mpnyi kattingatással ott vagyok amit akarok hallgatni éppen. Egyszerűen mások a körülmények és szokások egy autóban és otthon. Aki egy fajta zenét hallgat annak biztos nem gond, de én ambienttől a heavy metalig mindent hallgatok. Meg kb. maximum 3-4 előadó van akinek több albumját is végighallgatom úgy, hogy minden száma tetszik. A többinél meg mindig csak 2-3, max 4 szám tetszik egy albumról és úgyis sokszáz számos vegyes felvágott lesz belőle, az cd-n meg elég macerás. Szóval vállalom a kompromisszumot, mert egyébként kitörölhetem a seggemet a cd-s fejjel, ha pont soha se az szól amit akarok műfaji szinten, mert tudom, hogy egy idő után nem állnék neki a cd-vel való buzergálásnak a rövidebb utakra. Persze, tudom elkényelmesedtem, nekem is volt annó kazettás walkmanem,meg discmanem csak már azért jó, hogy nem csak az van.Otthonra még mindig CD-t használok mert ott nem bizonyos tevékenységek mellett hallgatok zenét, afféle kiegészítőként, hanem tényleg a zenehallgatás az elsődleges és egyedüli cselekedet. Ezért ott ráérek cserélgetni aztán behuppani a fotelbe és élvezni. Órákon át. De a kocsi nem ilyen.
Akik meg a színharmoniára vannak rágerjedve azokat továbbra se értem én se. Az enyémet be lehet állítani mindenféle színre, de 3 hónapja nem tettem meg, narancssárga műszerfalnál zölden világít..Inkább már az időkorrekcióval cseszekednék, ha kész lenne a kiemelőm. Speciel a fej helyett az utat szoktam nézni vezetés közben.
-
válasz
kk831228 #44823 üzenetére
"Most ezeket árulják 25/30-ér, egy bt 92 - őt meg 35/40 ér..."
Te
50k-t is írhattam volna 30 helyett, mindegy.
"Na , neked biztos kék neon van a kocsid alatt..."
Nincs és nem is tervezek ilyesmit
mandras81 menet közben is hallható különbség van. Mellesleg majd hozzá igazítod a fejegység színéhez a kocsi világítását
-
mandras81
senior tag
válasz
tboy93 #44822 üzenetére
"Bár akinek a világítás a legfontosabb egy fejegységen annak hiába magyarázok itt össze-vissza" - tudom, hogy mindig ezen rugózok, de nem bírok szó nélkül elmenni mellette: a gépjármű rendeltetésszerű használata - értsd A-ból B-be eljutás - esetén a különböző zajok erősödésével eltörpül a különbség a 30e-res és a 100e-res fejegység között, viszont igenis bántó tud lenni, hogy nem olvad bele a műszerfal megvilágításába a fejegység. Ergo, szigorúan a rendeltetésszerű használatot tekintve a gombok megvilágításának színe fontosabb, mint a fejegység hangja!
-
válasz
kk831228 #44820 üzenetére
Kis képzavar van a fejedben, ezek nem minimálisan szólnak jobban
Egy lapon nem említhetőek, mondhatni közük nincs egy újonnan vásárolt 30k-s fejhez, a felsorolt fejek többsége anno újonnan 100-150k volt, vagy még több
Nem igen szokott bajuk lenni, anno a csúcskategóriát képviselték, max egy kis pucolás aztán megy az még 5-10 évet simán.
Bár akinek a világítás a legfontosabb egy fejegységen annak hiába magyarázok itt össze-vissza
-
kk831228
addikt
válasz
opeter70 #44817 üzenetére
Azt értem,
csak ezek a fejek jó pár éves cuccok, amit én személy szerint nem szívesen vennék használtan, ki tudja medig lesznek jók az alkatrészek, gombok stb... Most ezeket árulják 25/30-ér, egy bt 92 - őt meg 35/40 ér...
Lehet minimálisan sz.. abbul szól, de azt is csak akkor tudod ha összehasonlítod, viszont az még 5 év múlva is magnó lesz... Pl. bakelit lemezjátszó is jobban szól, de most érted...
A másik a világítás, nekem az is fontos hogy ne kéken zölden világítson már a kocsiba ha az meg piros...
Azt viszont nem tudtam hogy csak cd-ről játszanak flac-et az új magnók??
-
válasz
geza844 #44818 üzenetére
Pl. Sony 7750, pioneer 77mp, JVC KD-LX555R, de az Autó HIFI adok-veszek és tanácsadás csoportban van most 3 csúcskategóriás kenwood fejegység.
-
geza844
aktív tag
válasz
opeter70 #44817 üzenetére
Igazából sorolhatnád is
Engem legalábbis érdekelne, hogy milyen fejeket lehet használtan olcsón (mert, hogy nem USB-s, és az már nem is kell senkinek sem) venni, amik nagyon jó hangúak! Szóval jöhetne egy szép hosszú lista, amit pl. beállítanék Vatera feed-be, és rögtön szólna a Feedly, mikor valaki felnyom egyet közülük Vaterára.
-
opeter70
senior tag
válasz
kk831228 #44807 üzenetére
Mert sokan vannak olyanok, akik a hangminőséget és a szogáltatásokat részesítik előnyben és olyan fejet használnak, amiben nincs USB, ellenben a hangjuk felsőkategóriás.
Csak hogy néhányat említsek: Pio P88 RS I-II, Alpine 9835, 9855, és még sorolhatnám...
Ezeknek a nyomába csak nagyon-nagyon kevés USB-s fej ér, hangminőséget és szolgáltatásokat tekintve. -
mandras81
senior tag
Jó reggelt!
S.O.S-ben szükségem lenne Budapesten Cat6-7-es fali kábelből 20m-re. Ha használt, az még jobb!
Ha esetleg valaki megszabadulna a sajátjától, kérem jelezze!
-
geza844
aktív tag
válasz
CsIrKeRaToR #44803 üzenetére
Én is nagyjából egy 50k-s költségvetéssel indultan neki a dolognak, és eddig itt járok:
- Rockford 4.6X erősítő használtan: 10k postával
- Audio System Radion 165 első szett használtan: 20k postával
- 5m Cordial CLS225 hangszórókábel + Impact 1,5m-es RCA (az RCA-t végül nem használom...) használtan: 4400 Ft postával
- Hanno 830-as szigetelő 2 m2, újan, de kicsit sérülten, de teljesen jó volt: 10k szállítással
- 2m butil szalag (tömítő a hangszóró és a kiemelő alá) használtan, mármint persze nem volt még sehová sem felragasztva: 2,5k postával
- típusspecifikus kiemelő keret újan: 4k postávalSzinte mindent használtan vettem, mondjuk én alapból ilyen használt b.zi vagyok
Persze én is égettem már meg magam (egyelőre autóhifivel még nem, de mással igen használtból), de összességében bőven megérte eddig azzal együtt is, hogy egy rakás pénz fizettem már ki postára, van ami alapból ment a kukába, és van ami meg se jött (pl. eBay). Dehát sokszor sokkal olcsóbb mint újan.
Szóval most ott járok, hogy elköltöttem 51k-t, és még nem szól a cucc, mert még kell egy csomó kábel. Most ezeket vadászom, de ha kész lesz elvileg jól fog szólni
Mert mégiscsak bekábelezem az ajtót, nem lesz valami szép, de jó kábel lesz bent.
Ja, most nézem, hogy nekem ugye volt fejegységem, neked meg az is kell. hát úgy már nem fog beleférni 50k-ba egy hasonló cucc, az elég valószínű. Úgy inkább 80k-ra tippelném a végét, ha kifogsz valami jó használtat abból is.
-
muci07
tag
válasz
kk831228 #44809 üzenetére
Nekem erre direkt van egy óccsó 8GB-os pendrive-om, ide nem kell szupi szuper pendrive szerintem. A 8GB-ra pedig bőségesen ráfér akár 100-nál több album is. Ha veszteségmentes (.flac) formátum még akkor is annyi ráfér, hogy meg sem hallgatom az összes zenét, amit ráteszek
De ezt ugye rengetegszer elfelejtem vinni magammal, és már nincs kedvem felmászni az emeletre érte, ezért jó nekem, ha van CD.
Osynho Akkor félreértettük egymást, mert az én kérdésem először csak a hátsó ajtókban lévő hangszórókra orientálódott.
-
-
Osynho
addikt
válasz
muci07 #44804 üzenetére
Figyelj, ha akarsz, tegyél hátra ovált. Te fogod hallgatni. Eddig mindenki azt javasolta, hogy ne pazarolj erre pénzt, de nem a mi hifink lesz. Én a trágya gyári hifin is egyből lefadereztem a hátsókat, van aki meg szereti, ha 20 helyről szól. Kinek a pap...
CsIrKeRaToR: Használt cucc is játszik? Ez a szett 18 volt a MM-ban, de már lehet, hogy nem akciós. 60-ba én egy szigetelést és/vagy erősítőt beleszorítanék.
-
muci07
tag
Még egy gyors kérdés
Egy Pioneer ovál pár hátra a kalaptartóba jó ötlet kis kiegészítésképpen, amíg nincs mélynyomó? Azt tudok szerezni és a kalaptartóm már amúgy is szét van faragva...
CsIrKeRaToR: JVC fejegységgel nekem voltak gondjaim, meg unokabátyámnak is, én azért nem vettem, de ettől még biztos csudijó, csak nekem nem volt velük szerencsém. Meg a másik, hogy lehet, hogy én vagyok maradi, de ennyi pénzért legyen benne CD-olvasó is. Esetleg ez
-
geza844
aktív tag
válasz
barack1997 #44801 üzenetére
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Lexus, Toyota topik
- Battlefield 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Samsung PM991 -512 gb m.2 Nvm-e SSD (2242)
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest