Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigoi
senior tag
Phonocar 2/077 nyomónak mekkora reflex láda lenne az ideális és milyen csővel?
Én 22literre gondoltam,1db 8cm átmérőjű csővel ami 31cm hosszú,vélemény? -
Daywalker
addikt
Elfelejtettem beszámolni, tegnap este eltököltem a fej beépítésével..már be voltam sózva. Bár nem tudtam sokat próbálgatni és rendesen beállítani, mert késő volt meg hulla voltam (és az új Audison RCA-kat is be kellett húznom), meg szét is van kapva a kárpit, de azt hiszem, az Alpine körüli hype nem véletlen. Már így is teljesen hallgatható minőséget produkált, ami meglepett a Sony összevisszasága után. Kisimultak a magasak, előjött valamiféle dinamika a mélyközepekből, mármint ahhoz képest...mert mint mondtam, nincs összerakva, de ez előre vetíti hogy ígéretes lesz a végeredmény. Gondolom az új, minőségi RCA-k is beleszóltak, de a fej...hát az valami csodás előrelépésnek tűnik. Már nagyon izgatott vagyok, remélem nem fogok csalódni
Kezdem megérteni, miért fikázzák a Sony-t...pedig nem volt olcsó amikor vettem
-
Daywalker
addikt
válasz
Snoop27 #42192 üzenetére
Én azt a tanácsot kaptam itt az elvtársaktól, hogy kell belül a külső ajtólemezre és a belső ajtólemezre is, amire a hangszóró van rögzítve, mert az ugyanúgy felveszi a rezgést. Emellett a szerelőnyílásokat is le kell zárni, hiszen ha szelel az ajtó, akkor nem jó. A lényeg, hogy minél zártabb tér legyen a hangszóró mögött (100%-ot nem lehet elérni, hiszen az üveg helyét és a vízelvezetőket sem tudod lezárni), kvázi az ajtó legyen egy zárt hangdoboz és a hang ne kerüljön a hangszóró elé vissza, mert akkor jön az akusztikai rövidzár, ergo szarul fog szólni és nem lesz elég mély sem. Tehát értem, hogy téged nem zavar, ha befele jön a hang, de a lényeg, hogy az ne az ajtóból jöjjön, hanem csak a hangszóróból.
dreizwanzig: nekem külön van egy 20 (vagy25) és egy 35-ös, így járó motornál nincs villogás.
-
válasz
dreizwanzig #42193 üzenetére
Szia! Szerintem mindkét erősítőnek húzz be külön kábelt az akksitól, ne elosztózz ha nem muszáj. Test is mehet az akksiról
-
dreizwanzig
aktív tag
sziasztok!
Újrakábelezés témája, lámpa villogás miatt.
A kocsiban 2 erősítő van, mindkettő a csomiban és az akksi is hátul van. Veszek 20mm-es vagy 25-ös hegesztőkábelt. Kérdés, hogy hogyan érdemesebb kábelezni? Az akksitól egy kábel megy és tápeloszóval szétosztani, vagy jobb, ha inkább 2 külön kábelen viszem a tápot az akksitól? Testnél ugyanez a kérdés (azt is az akksitól szeretném vinni.
-
Snoop27
őstag
válasz
Daywalker #42191 üzenetére
Ertem, azt hittem az ajto belso oldalara kell tenni a szigetelest nem pedig a hagszoro rogzitesi felere (ha erted mire gondolok). Nalam nem is az lenne a lenyeg, hogy kevesebb zaj szurodjon be, hanem hogy megszuntessem a rezonanciat es a hagszorok szebben szoljanak, emiatt tennek valami szigetelest a hangszorok moge (habar lehet ez a 2 dolog osszefugg).
-
-
válasz
tboy93 #42186 üzenetére
Tessék itt egy jó erő, csak kicsit drága
1 × 164 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
2 × 156 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
4 × 143 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm bei 13,4V Versorgungsspannung
Stromaufnahme 61,6A
Wirkungsgrad 69,2%
1 × 524 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm bei 13,4V Versorgungsspannung
2 × 449 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm bei 13,3V Versorgungsspannung
Stromaufnahme 111A
Wirkungsgrad 60,9% -
LógaGéza
veterán
Dragster DSX 652-ről vélemény? Minőségibb zenehallgatásra, nem dübögésre kell
Meg nézegetek egy Sinus Live 3002 erősítőt is, csak ennek se tudom milyen lehet a minősége
-
Snoop27
őstag
-
Én használt szettet néznék a helyedben, én is azt vettem, 50k volt újonnan, 28 használtan...
Erősítőből én 400w RMS alá biztosan nem adnám, ha lehet még ennél is izmosabbat keresnék. A marketingwattokkal ne foglalkozz, ezen az oldalon meg tudod nézni az erősítők tényleges teljesítményét. Múltkor volt fent egy jó signat, de rodek se rossz, pheonix gold, kenwood is jó lehet. Ha belinkeled ide az általad kinézett erősítőt, valaki biztos megmondja, hogy jó-e vagy nem
Ja és még annyi, hogy ládát csak legutoljára vegyél, amikor már minden bent van a kocsiban. Minden esetben érdemes kipróbálni megvétel előtt, nem csak azért hogy szar-e, hanem azért is hogy beleillik-e az autóba.
-
zsolt19900
őstag
alpine Ida x303 plusz imprint procival, jól látom, nem ezzel a párossal is megvan az aktív rendszer?
-
Ozy
tag
válasz
tboy93 #42182 üzenetére
ez egész jól hangzik
Könnyen meggyőzhető vagyok, akkor ez részemről el is dőlt...Kenwood!!!
A szettre vonatkozó tippjeidet köszönöm szépen, ugyanis ez lett volna a következő kérdésem. Ezekből érdemes használtat nézegetni, vagy ragaszkodjak az újhoz?
A láda tekintetében én is a rockfordra gondoltam, de milyen erőt lenne érdemes néznem. Ha jól tudom akkor a zárt láda normális meghajtásához nagyobb kraft szükséges. Milyen márkában és milyen teljesítményben kellene gondolkodnom? -
Daywalker
addikt
válasz
Snoop27 #42178 üzenetére
5 v. 3 ajtós? Nekem utóbbi és azért be lehet férni valahogy, van pár nagy lyuk (még épp azon agyalok lezárjam-e ezeket, van még 6-os mdf-em bőven)...de még én sem csináltam ilyet. Ha tudok készítek, de nem ígérek semmit, mindig úgy megyek neki ezeknek, hogy csinálok képet de annyira bele szoktam merülni, hogy elfelejtem vagy nincs kedvem
-
Ebben a topikban hál istennek senki nem az utcánakzenélekcsaksokmélylegyen típus
Használt cuccokból válogatva, korrekt hangzást el lehet érni már ennyi pénzből is. A rockhoz azért kell az ütős középmély, én valami dögös szettet néznék ahogy PiciPeti szokta mondani
Pl. Emphaser, Kicx, Carpower. Fejből én inkább a kenwood felé hajlanék. Ehhez kéne még egy 4 csatis erő, szintén valami ütős, illetve egy könnyen hajtható zárt láda (pl. Rockford ládák elég jók). Ezen kívül ugye még a szigetelés ami nagyon fontos. Na számolgassunk, szigetelés 10k, 4 csatis erő 15-25k, szett 20-40k, láda 10-20k, kábelezés 20k körül talán kihozható, hogy ha befér az ülés alá az erősítő. Ez így 75-115k + munkadíj. Kis szerencsével beleférhetsz 100k-ba és lesz egy jó rendszered.
-
Ozy
tag
válasz
tboy93 #42180 üzenetére
A komplett gyári berendezést kívánom cserélni. Előre vennék valami szettet + láda +erősítő. Igazából egy szép hangzást szeretnék elérni a kocsiban de nem szeretnék százezreket áldozni rá és nem is értek hozzá annyira, hogy túlzottan belemenjek. Fej nélkül 100K amit rászánnék.
Ebből ki lehet hozni egy szép hangzást?? nem SQ-ra gondolok de nem az a szempont hogy a vesémet leverje...Alapvetően rock zenét hallgatok de jöhet minden ami nem nagyon tücc tücc -
Hangminőségben szerintem ezek között sincs nagy eltérés, inkább a hangkarakter ami lényegesen eltér a kenwood és az alpine esetében. Kérdés, hogy mit tervezel, mennyire akarsz belemenni a hifizésbe, lesz-e erősítő, szett, láda? Ha igen milyen árkategóriában és stílusban gondolkodsz? Ha csak a gyári fejet cseréled egy jobbra/szebbre akkor a Te esetedben is mindegy melyiket veszed.
-
Daywalker
addikt
válasz
Snoop27 #42176 üzenetére
Megvan a szigetelő anyag (hanno), de még nincs bent...ha kicsit jobb idő lesz hétvégén akkor megcsinálom aztán megmondom milyen lett.
Mcleod: csak azt tom mondani, amit tboy93...sok különbség nem lesz azonos árszinten az általa felsorolt márkák között. De mindenképp márkásat vegyél...
-
válasz
Mcleod #42174 üzenetére
1000x inkabb az alpine vagy a JVC, a sencort felejtsd el, egy ipari hulladek
Ha nem tervezel komoly rendszert akkor nem fogsz az Alpine, JVC vagy egyeb markas 30k koruli fej kozott hangminosegbeli kulonbseget eszrevenni, szoval vedd azt amelyik jobban tetszik. Tovabba meg ajanlott markak: pioneer, kenwood, clarion
-
fnsteam
tag
BosS 10farados kondirol valakinek velemeny? Vagy inkabb egy akku?
-
imi314
senior tag
Szerintetek a 80PRS megér újonnan boltból 80k-t ,vagy érdemesebb kivárni használtan valami jó vételt?
-
Mcleod
tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a fejegységről: ALPINE UTE-072BT ?
Továbbá érdekelne még szintén ezekről is ha bárkinek van:Sencor ; JVC ; Sencor2 ; Alpine 2 ; JVC 2
Szóval az a lényeg, hogy ez a 30k körüli összeg amit még rá tudok szánni...
Leginkább a telefonnal való Bluetooth-os kapcsolódás, telefonálás minőség, névjegyzék átmásolás, használat érdekelne.
Köszönöm a segítségeteket. -
Ozy
tag
válasz
Daywalker #42157 üzenetére
Igazad lehet....Anno bejött a hangja...viszont a kenwood olcsóbb lenne, és a hangját nem ismerem. Dilemmázok éppen, hogy amit megspórolnék a fejen azt rákölteném a rendszer többin tagjára...A piokról lemondtam mert kicsi az esély rá hogy kifogjak egyet...
Érdemes lenne ilyen árfekvésben a fejen spórolni... -
opeter70
senior tag
válasz
fnsteam #42153 üzenetére
Egyébként végtelenül egyszerű a dolog:
Kérjél kölcsön kipróbálásra valakitől egy 4 Ohmos subot ládával együtt, kösd rá az erősítőre hídban és rögtön meg fogod hallani, hogy érdemes-e lecserélned a DLD-t.
Én úgy gondolom, hogy igen, mert a KAP 27 nem olyan rossz erősítő, csak szerintem ezzel a mostani mélynyomóval nem passzolnak össze. -
opeter70
senior tag
válasz
Osynho #42151 üzenetére
Talán még PiciPeti írta valamikor,hogy a RAM 3 versenyeken rövid ideig még 0,5 Ohmot is kibír (nagyobb biztosítékokkal). Persze eszemben sem volt kipróbálni, de az 1 Ohmot simán bírta tartósan is, csak a hangja nem tetszett (mondjuk ez hivatalosan is 1 Ohm stabil).
Tehát gondolom valamennyire túlméretezik (vagy inkább alulspecifikálják) ilyen téren az erősítőket, de azért "jobb a békesség". -
Ozy
tag
Valaki segítene!?
Sziasztok!
2005-ös H Astrámba szeretném lecserélni a gyári rendszert. Már legalább egy fél éve olvasgatom a hozzászólásokat de kezdek egy kicsit lebizonytalanodni. Azt értem, hogy a fejen sok minden múlik ennek fényében ki is néztem magamnak az alábbiakat:
Pioneer p88rs2
Pioneer p80prs
Alpine 117ri
Kenwood Bt92 SD
Ahogy látom ezek nem túl olcsó lejátszók de, nem szeretném később a fejemet a falba verni, hogy nem megfelelő hangzásút vettem. Ezért inkább az elején áldoznék rá többet.
Fentiek közül ti melyiket ajánlanátok?Én az alpine felé hajlok mert egyszer már volt egy 9881-em és azzal elégedett voltam, bár a corsámban szólt egy alpine szetten. Most szeretnék egy kicsit előrébb lépni és ennek fényében nézelődök. Az elképzelésem egy szépen szóló zene lenne ahol nyilván számít a hangerő is de a minőség fontosabb.
Szigetelést szeretnék mihamarabb berakni az ajtókba, aztán a gyári szett cseréjét tervezném aztán egy láda és egy erősítő beszerzését is.
Van valakinek egyébként H Astrás tapasztalata? Mit érdemes, mit nem és hogy mire kellene majd figyelni?
ELőre is köszi! -
Osynho
addikt
válasz
Daywalker #42147 üzenetére
"Stabilitás 2 Ohm, Sztereo de nem hivatalos források szerint 2 Ohm hídalt (750WRMS) teljesítményt is gond"
Ez pont azt jelenti, amit a tulaj tapasztalt. Nem hal meg az erősítő híd 2ohmnál (ami a végfokokat ugye 1 ohm-ra terheli), de nem jó hosszú távon így használni. Ez a "nem hivatalos forrás", meg a "versenyen bírt X ohm-ot" szerintem nem életbiztosítás.
opeter70: Én úgy vettem észre, hogy úgy adják meg, hogy pl 2x100W 4ohm, 2x150W 2ohm, és pl 1x300W 4ohm. Tehát 4 ohmos nyomót rá kötve, azt 300W-al hajt meg, ami belül 2 ohm terhelést ad az erősítőnek. Ha 2 ohm stabil lenne hídban, akkor ott lenne, hogy pl 1x500W 2ohm, ahogy a monoblock-oknál oda is írják.
-
opeter70
senior tag
válasz
Daywalker #42142 üzenetére
Szerk.: Megelőztél...
Közben úgy látom, hogy félreértettem a kérdésedet.
Szóval ha valamire azt írják, hogy hídban 2 Ohm stabil, akkor én olvasatomban az azt jelenti, hogy a hídkapcsolás esetén sem mehet 2 Ohm alá az impedancia.
Nem pedig azt, hogy hány Ohmos hangszórót köthetsz rá hídban.
Egyébként én úgy tudom, hogy egyszerűen csak úgy szokták megadni, hogy 1 Ohm stabil, vagy 2 Ohm stabil egy erősítő (függetlenül a hidalástól).Na befejeztem az okoskodást.
-
Daywalker
addikt
válasz
opeter70 #42146 üzenetére
Na, akkor nincs félreértés köztünk technikailag és a működést tekintve. De amit én nem értek, hogy ha valamire azt írják, hogy hídban (tehát nem csatornánként, azaz nem sztereó módban) 2 ohm stabil, akkor elméletileg nekem az jönne le, hogy 2 ohmos hangszóróval terhelhető és elbírja...(az hogy belül a sztereó miatt 1 ohm az most mindegy). Hiszen a te általad felvázolt gondolatmenetet követve minden 4 ohmmal terhelt hídba kötött sztereó erősítőnek 2 ohm stabilnak kell lennie, ami oké, de ettől hídban nem lesznek 2 ohm stabilak. Érted mire gondolok? (A kicx is azt írja, hogy "Stabilitás 2 Ohm, Sztereo de nem hivatalos források szerint 2 Ohm hídalt (750WRMS) teljesítményt is gond" - tehát a kolléga is ennek megfelelően használta, hiszen hídban ő 2 ohmos hangszórót akasztott rá).
-
opeter70
senior tag
válasz
Daywalker #42142 üzenetére
Azért 1 Ohm, mert hídkapcsolás esetén a terhelő impedancia feleződik.
A dolog a következő képpen néz ki:
Pl:
1. Variáció (a legegyszerűbb helyzet):
4 Ohmos hangszóró szimplán 1 csatornára rákötve 4 Ohmmal terheli az adott csatornát (ez gondolom világos)2. Variáció (az átlag hifisek nagy része így használja mélynyomó esetén):
Ugyenezt a 4 Ohmos hangszórót ha hídba kötöd a 2 csatornára, akkor a már 2 Ohmmal fogja terhelni a hidalt csatornát. Itt már ugye nem beszélhetünk csatornapárról, mert tuladonképpen nagyon egyszerűen fogalmazva a 2 csatornából csináltunk (hidaltunk) egyet.
Ez az a terhelés, mit az erősítők 95%-a simán kibír.3. Variáció:
A fentiekből kiindulva, ha egy 2 Ohmos mélynyomót szimplán rákötsz 1 csatornára, akkor értelem szerűen 2 Ohm lesz a terhelés csatornánként (ilyenkor sincs probléma).4. Variáció:
A gondok itt kezdődnek (az átlag hifisnél), mert ha ugyanezt a 2 Ohmos mélynyomót hídba köti az erősítőre, akkor a 2. variációnál látható, hogy feleződik a terhelő impedancia, tehát 1 Ohmmal fogja terhelni az erősítő hidalt csatornáját, amit már viszonylag kevesebb erősítő bír ki.
Mivel a kollégának 2x4 Ohmos mélynyomója van, tehát ha a tekercseket párhuzamosan köti és ezt a 2 Ohmra párhuzamosított mélynyomót még hídba is köti az erősítőn, akkor már 1 Ohm lesz a terhelés.Épp ez utóbbit szokták kihasználni hangnyomás versenyeken, ahol gyakran 0,5 Ohm stabil erősítőkkel is dolgoznak, így azokra akár még 1 Ohmos mélynyomót (vagy mélynyomó rendszert) is lehet hidalni, amivel hatalmas teljesítményt lehet kihozni az erősítőkből.
Tapasztalatom szerint viszont 2 Ohm terhelés alatt nem nagyon érdemes zenélni, mert 1 Ohmon, vagy alatta sokat veszít a kontrolljából az erősítő és ilyenkor lesz brummogós, kontrollálatlan a mélytartomány.
Ez utóbbit én is tudom igazolni, mert a RAM 3-at én is próbáltam 1 Ohmon (2 db 4 Ohmos nyomóval) és nem tetszett a hangja. Inkább viusszatértem az 1x4 Ohmra.Bocs, ha túl hosszú voltam, remélem így már érthető valamennyire.
-
runner 125
nagyúr
Kész ez is. Ezt fogom majd a mélyláda textilre rárögzíteni.
-
Dorgonz
újonc
Hali!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. A gyári rendszeremet szeretném lecserélni egy "komolyabb" rendszerre.
Van két fej amit kinéztem és nagyon hezitálok, hogy melyiket kellene megvennem.
Alpine 117ri
Kenwood bt92sdMegéri az apline a több pénzt?Tud hangzásban többet, mint a kenwood?
Ha sikerül a fejet megvennem akkor a következő lépés az első szett lenne aztán láda és erősítő.
Sajnos teljesen amatőr vagyok a témában, hiába olvasgatom a fórumot. A keret ami rendelkezésre áll kb 100-120K. Lehet ilyen keretből normális zenét instalálni?Előre is köszi
-
Daywalker
addikt
válasz
opeter70 #42141 üzenetére
De most már én sem értem, hogy egy 2 ohmos terhelés miért lenne 1 ohm? Az én olvasatomban, ha valami hídban 2 ohm stabil, akkor arra egy 2 ohmos hangszórót kötve stabilnak kell(ene) lennie...az más kérdés, hogy sztereó felépítés révén a végfokokat egyenként 1 ohmmal terheli, de másképp nem is lehetne. De lehet én nem látok valamit.
Vagy most keverjük a híd kapcsolást a párhuzamosított kapcsolással?
-
opeter70
senior tag
válasz
PiciPeti #42139 üzenetére
"A Kap-27 azért nem olyan gyenge erősítő, a 400W 2Ohmon már elegendő egy zárt láda kihajtásához is, reflexhez meg bőven jó."
Korábban ezt már kitárgyaltuk, hogy nem rossz az a kap 27, csak a 2x4 ohmos dld ládát nem szerette, pontosabban azt nem, hogy a 2 Ohmra párhuzamosított hangszórót hídba kötötte és így 1 Ohmmmal terhelte az erősítőt. A kap 27 elvileg 2 Ohm stabil, csoda, hogy eddig kibírta az 1 Ohmot.
Ezért itt többen is azt javasoltuk a kollégának, hogy kösse inkább sorba a tekercseket, de az ideális megoldás a mélynyomó cseréje lenne 1x4, vagy 2x2 Ohmosra. -
fnsteam
tag
válasz
PiciPeti #42139 üzenetére
hogyan tudom úgy kikötni hogy aztán majd újra betudjam kötni ha netán eladó lesz?
hát megmondom őszintén hogy én nem ájultam ez iw12es ládától ezzel az erővel , magas hangerőn hátul nemigazán tiszta mélyeket kapok , nagyon hallani a levegő suhogását , előző szettemnél túlterheléskor volt ez a jelenség.
Hz-ben kb ezek a ládák hol szólnak jól ? hiába állítgattam csak vagy lágyabb vagy erőteljesebb volt , a hangzása nem változott , most hogy sorba lett kötve még nem próbáltam mert nincs bent a szett -
PiciPeti
őstag
-
fnsteam
tag
válasz
PiciPeti #42137 üzenetére
1. Igen külön van , nincs kikötve a koaxból
2. 4 csatis erősítőt még nem vettem , csak tervezem
3. azért mert nagyobbat szeretnék és egyenlőre csak egy erőt szeretnék venni. Most a nyomot sorba kötöttem és amíg nem lesz másik erő így használom.
4. Azért lett betéve mert kevés volt a közép-magas , főleg hátul , meg elöl csak slim szett fér el az ajtóba
-
PiciPeti
őstag
válasz
fnsteam #42134 üzenetére
Kezdjük az elején.
1,
Van egy koaxod, illetve külön magasod? A koaxból kikötötted a magast, vagy szól az is?
Ha az is szól, akkor az úgy nem lesz túl jó, sőt leginkább rossz. Ha a mélyközepedet meg akarod tartani, akkor mindenképp kösd ki a magasat belőle.De én inkább azt ajánlom, hogy keress egy olyan mélyközepet, amit gyárilag csomagoltak a meglévő magasod mellé. Esetleg vegyél egy komponens szettet, az biztosan össze van lőve gyárilag.
2,
Milyen erősítőd van? Bizonyos darabok tudnak 2 bemenetről 4 csatornát hajtani, de ez elég ritka...
Ha nem ilyen, akkor marad a 2 pár RCA, ami amúgy sem hátrány...3,
Miért nem inkább a subod váltod le valami 1x4Ohm, vagy 2x2Ohm-os darabra?4,
Az ovált tényleg vedd ki, a nyomó előbb-utóbb úgyis szét fogja gyilkolni, és a hangzáson is csak ront, főleg fejegységről hajtva... -
fnsteam
tag
válasz
tboy93 #42135 üzenetére
a csipogón fix hangváltó van , az a gyárija , ha nem lesz benne az ovál akkor van 2 pár rc csak az első szetthez , mert a fejegységem 3 párat tud 4v-on .
Nemolyan régen kiveséztük ezt a kap27-iw12-es témát és sokan mondták hogy gyenge hozzá , meg nem is hozzá való ohm-ba , a láda 2ohmra volt kötve hídba.
-
válasz
fnsteam #42134 üzenetére
Legjobban úgy jársz ha a csipogót és a mélyközepet rákötöd a hangváltóra, utána egy 4 csatis erősítőre 2-2 csatornát hidalva rákötöd a bal illetve a jobb oldalt. Ehhez így elég egy RCA. A láda mehet a kap27-ről, emellett pedig semmi szükséged nem lesz oválokra hátul. Ezeket add el és vegyél szigetelőanyagot az ajtóba az árából
-
fnsteam
tag
válasz
tboy93 #42133 üzenetére
Leírom hogy mik vannak:
Kicx ND20AL RMS teljesítmény, W 50
Max teljesítmény, W 100 Ehhez külön van hangváltóm amit adtak hozzáKicx SL-165 2 utas hangszóró 50/100 Watt
Azt tanácsolták hogy ezeket dobjam erősítőre.
Hátul van egy nagy oválom , akkor ezt selejtezzem le ?
Meg van egy iw12es ládám kap 27es erővel , egyenlőre majd csak az erőt cserélem nagyobbra meg monora
-
válasz
fnsteam #42132 üzenetére
Az első szettet akarod 4 csatornára kötni? Csipogó - mélyközép külön - külön csatornákra? Ha nincs aktív fejegységed és van hangváltód inkább kösd hidalva 2-2 csatira és akkor elég egy RCA
Az első szett erősítőről - hátsó fejről kombót pedig felejtsd el, igen csúnyán bele fognak rondítani a hátsók a hangképbe.
-
fnsteam
tag
Ha egy 4 csatis erőre csak 1 pár rca van rádugva akkor is szól mind a 4 csatorna? Egy pyle erőről lenne szó
-
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #42122 üzenetére
Jajj ezt pont ma láttam, sírtam is a röhögéstől egy sort
-
Daywalker
addikt
Azt hiszem megjött a kedvem a vásárláshoz [link]
-
Daywalker
addikt
Akinek RS I Pio kell az ASAP csapjon le rá: [link] Na ez jó áron van az állapotát tekintve...minden tartozékkal...
Lecsaptam volna rá de már megjött a 84...(igaz ez olcsóbb voltmod: ja és kellett az usb )
-
Highsmith
csendes tag
Sziasztok erről a hangszóróról tudnátok valamit mondani RENEGADE RX 42?? Vagy esetleg ajánlani valamit 10-cmes kellene.
-
Osynho
addikt
válasz
gyikhuszar #42100 üzenetére
Én csak azt tudom (a te erősítődet és nyomódat nem ismerve), hogy nálam, szintén zárt ládánál, a hangminőség, pontosság, gyorsaság sokat javult, ahogy erősebb erősítő mozgatta a nyomót. Hogy egyes frekvenciák jobban szólnak nálad, az egy dolog, a tünetekből én arra következtetek, hogy örülne a sub több W-nak. DE csak egy tipp. Szombathelyen tudok kölcsön adni erősítőt próbára.
RS12-t zártban nem erőltetnék a helyedben, azzal az erősítővel.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Adobe Photoshop
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ingatlanos topic!
- ASUS routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest