Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi haladó szinten
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hy!
Szétszedtem a Mac Absulute ládámat, hogy kivegyem a csillapító vattát. Remélem szebb hangja lesz. Egyébként nem szoktak ládába tenni, ugye?Elég kicsinek tűnik ahhoz képest, h reflex, a bélés csak további litereket vesz el.
Viszont, miután szétszedtem, láttam, hogy SAL hangszórókábel van benne... Igazából nem értem, hogy mit keres egy Mac ládában, de mindegy is, cserélném valami jobbra. Van valami tippetek? Szombathelyen kellene beszereznem.A másik érdekesség. Ennek így kell kinéznie? Minden ilyen csatlakozó ilyen kis nyomi hátul? Illetve az odacinezés se valami bizalomgerjesztő.
-
Haart
addikt
válasz
Swiss_audio #17197 üzenetére
Hát ilyen max 25k-ig nézegetem őket.
KDC-3054UR ez jónak tünik kenwoodból, legalábbis ezt szemeltem ki. -
flacanori
csendes tag
Sziasztok!! Kéne 1 kis segítség.Van nekem 1-audison vr404 1-audison vr404xr 1-BOA powercap 1-MTX thunderpro 500w gyári mély láda.ez mit ér ha el akarom adni???????előre is köszi ha ír valaki.
-
Haart
addikt
Valaki légyszi mondjon pár nagyon jó árban lévő webáruházat ahol lehet autó hifi-t, pontosabban fejegységet venni. THX.
Gondolom kétség sem fér hozzá hogy a kenwood fejek kb a legjobbak. Ez mellett mi van ami még jó lehet? -
rooland
senior tag
Este valaki Lurdáj?
Lakatfogója van valakinek egy mérés erejéig amivel komolyabb DC áramokat lehet mérni?
-
capafog23
őstag
Sziasztok:
Ezt a fejegységet néztem ki: LinkTudtok jobbat ebben a 20k-s árkategóriában vagy jó ez?
-
Dictator^
veterán
válasz
orbano #17174 üzenetére
Én se értem mit írtam, érdekes.
Valószinüleg telefonálhattam közben, mert ilyen zagyvaságot nem mindennap írok .)Szóval azt akartam volna kérdezni, hogyha egyszer a láda hiányát érezni fogom, hogy oldom meg a bekötését a JR 2.370-el? Gondolom sehogy, direktbe meg két erősítőt nem akarok járatni.. ezért gondolom érdemes lenne egy 4.300-at kifogni, nem?
-
Dictator^
veterán
Annó már kérdeztem hülyeségeket, de:
u-Dimension JR 2.370-re ugyanugy rámegy, a két első komponens hangszorópár és egy mélyláda , ígyény esetén..
Mennyivel jobb tőle a JR 4.300 (régebben Őt szemeltem ki).
Mennyire éri meg ez az 4 csatorna? -
törölt tag
válasz
jonasg #17164 üzenetére
milyen valaszt varsz?
nagyobb akksit szoktak pont ezert is tenni (bar talan a legkevesbe szempont kiveve versenyeket), illetve azert h a melyek igazibol meg tudjanak szolalni (kondi helyett, de nem csak siman nagyobb Ah akksit jelent).
az erosito teljesitmenye nelkul (es h mennyin hajtottad 20 percig) meg csak saccolni is nehez.
ha szol egyebkent szepen es az akkumulator jo allapotban van, akkor maradhat. ha soxor tervezed allo motorral hallgatni, akkor nem. ha nagy hangeron erotlenek a melyek, akkor is lehet h akksicsere a megoldas, de nem biztos. -
jonasg
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég lett kész a hifi a kocsimban! (elsőszett+erősítő+láda)
A problémám a következő: egy 52 amperes varta akksi van a kocsimban, 3 éves eddig még nem volt töltve, probléma sem volt vele (-20 fokban is pöccre indult a kocsi) kb 20 pecet szólt a zene a kocsiban, úgy, hogy a motor nem járt és az akksi lemerült! Most feltöltöttem, működik! Gondolom az erősítő szívta le! Kérdésem az lenne elég lesz e ez az akssi a hifihez??? -
pista1235
tag
rádiót akarok venni a kocsiba, ezt a 2 típust néztem ki szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? Kenwoodot nagyjából ismerem, az LG fejegységek milyenek? köszi előre is
http://www.pcplanet.hu/spd/37743/LG_LCS500UR_USB_autos_MP3_fejegyseg_LCS500UR
http://autohifioutlet.hu/termekek/autoradio-fejegyseg/1-din-fejegyseg/t:2843/kenwood-kdc-3054ug
-
Joe fiú
senior tag
válasz
Osynho #17157 üzenetére
Első szettnek U-Dimension Element egész jó hangú szett ebben az ársávban. Magnat erősítő nem hiszem,hogy klasszisokkal jobb lenne mint a MAC, lehet valamivel erősebb lenne,de hangilag már nem biztos, elég sok használt 4 csatis van most fenn neten,én a helyedben még inkább nézelődnék, és esetleg próbálgatnék ha van rá esély.
Fejegység szerintem maradhat egyenlőre.Most néztem, a mac erősítőd elég karcsúnak tűnik a ládához, a láda mindenképp meghálálna egy nagyobb erősítőt,úgy még akár jó is lehet majd, persze kérdés,hogy az új autóban hogy viselkedik,valószínűleg teljesen más hangja lesz,az egész rendszerednek.
-
Osynho
addikt
Üdv!
Jelenlegi autómban (Opel Kadett), van egy Pioneer DEH-5500MP-ből, Mac Premium 2.16 komponens szettből, Mac Attack 4051 erősítőből és Mac Absolute 301-ből álló rendszer. Namost, nem vagyok maradéktalanul elégedett a hangjával.
Anno elég sokba volt a cucc, de ma már jobban utána járnék a dolgoknak, máshogy oldanám meg a hifit.
Leginkább a komponens szett lóg ki a sorból, elég "lapos" a hangja, persze nem egy átlagos gyári cucchoz kell hasonlítani, azoknál sokkal jobb, de összességében nem tetszik. Nem túl részletező a hangja, a magasai erőtlenek, a keményebb rock zenét sem szereti. Az autóval nem tervezek hosszú távra, viszont valószínűleg átülök egy Volvo S40-be, amibe áttenném a hifit. Szerintetek min kellene változtatnom, hogy jobb legyen a rendszer hangja?
A komponens marad a Kadettben, és újat vennék. Kiszemeltek: JBL GTO6508C és Alpine SPE-17CS (ezt nem sok helyen kapni már). Ebben a 20-25ezres kategóriában várok még ajánlatokat.
Aztán a Pio fej milyennek számít a mai mezőnyben? Elég régi modell, régen jónak számított, de nem tudom, hogy van-e értelme lecserélni másikra, ha csak a hangminőséget nézzük. 4 rca-s, erről vezérlem a subot. Hiányzik róla az usb bemenet, de csak emiatt nem költenék sokat egy másik fejre.
Most az erősítőn gondolkodom, hogy lecserélném, mégpedig egy Magnat RX44-re, amiről jókat olvastam. 20ezer alatt megkapnám használtan, ennyiért jó vétel? Jobb hangot várok tőle, valamint sokkal erősebb is, mint a Mac Attack 4051, bár nem tudom, hogy kell-e ennyi erő, de nem árthat.
A ládából kiveszem a bélést, mert szerintem felesleges bele, meghallgatom, hogy úgy jobban szól-e.
Elég mindenevő vagyok zenei téren, szeretem a keményebb rockot, de előfordul elektronikus zene is az autóban, viszont az is fontos, hogy egy hangszeres, énekes zene is jól szóljon rajta. Nem az utcára szeretnék zenélni, nem a rendszámtábla zizegtetése a cél, de ha kicsit meghülyülök, akkor azért tudjon szólni.
Szóval érdekelne a véleményetek, mit merre érdemes változtatni, racionálisan átgondolva a kiadásokat? -
orbano
félisten
válasz
Swiss_audio #17152 üzenetére
annyi baja van csak, hogy nincs rajta hpf/lpf csak ilyen spéci kártyákkal, ami gondolom nem jár hozzá, így ez inkább csak aktív hajtásra lenne való. neki szerintem egy egyszerűbb alpine 4 csatis erő is megtenné ilyen árban.
-
Tom5
addikt
válasz
Swiss_audio #17147 üzenetére
Ismerem az írást, de nem szeretnék mókolni. (meg nem is tudok) Ezért én meg ez alapján választok.
Erősítőt egyelőre fingom nincs milyent. Vannak aprón, de nem merek használtat. Ez ügyben még teljesen tanácstalan vagyok. -
Joe fiú
senior tag
-
Joe fiú
senior tag
Akkor én kifogtam volna háromból három hibátlan példányt?
Három éves az X-Pro3 130-am ez szó szerint kapott már hideget,meleget,beázást,fejegység is gyötörte, meg egy Steg erősítő is, és mindmáig hibátlan,pedig bőven a megadott teljesítményén túl kapott kraftot,de akkkor lehet a Steg is szar és nem tudja ami rá van írva
-
Xero
nagyúr
A SAL és társai egy valamire jók: üreg kitöltésre.
Általánosan elmondható, hogy a tervezésük során a cél a "villantás" és a minél nagyobb hangerő.
Azzal már nem foglalkoznak, hogy 1-2 hónap után kifingik, esetlegesen megvan az a nagyobb hangerő csak recsegve. Nem gond az.Minimálisan több befektetéssel újonnan, vagy egy kis keresgéléssel a használt piacon, klasszisokkal jobb hangú és minőségű elemekből lehet építkezni.
-
Tom5
addikt
válasz
Joe fiú #17135 üzenetére
Fejegységem: Pioneer DEH-281MP
Első szett (amitt most tervezek venni): FLI Audio Integrator 5 Comp
De sokan írják a Hertz DSK 130.2
Mély: linkEhhez kellene nekem egy erősítő. De lövésem nincs milyet az előzőekben megfogalmazott hsz-em alapján.
k-feri65
köszi, igen ez érdekel, tapasztalatok, konkrétumok.
Swiss_audio - neked az ajtóban 13-as szett van vagy mókoltál és nagyobb? (16)
-
Swiss_audio
tag
Attól függ mire akarod használni, vagyis mi a célod a hangcuccal? Én is építkeztem MNC cuccokból még most is az van bent, de nem szólnak tisztán. Nekem is Skoda Feliciám van,de most tovább lépek és rooland kollégától beszerzek HERTZ DSK-t. Egyébként mennyi lenne a kereted rá és eddig mi van a kocsiban?
-
Joe fiú
senior tag
Volt/ van is Sal-om, ha nem célod,hogy sq-z vele,csupán hallgatni szeretnél valamit,akkor bőven jó lesz.
Azért mondják,hogy nem jó,mert kicsivel több pénzért,kategóriákkal jobb hangút kaphatsz.
Amúgy nekem nincs semmi bajom a hangszóróival. Erősítőt és fejegységet viszont már nem vennék Sal-t. -
rooland
senior tag
válasz
Laybee #17131 üzenetére
Na kezd érdekes lenni.
Mostmár lehet állítani a gain-t hangszórónként.
Tudja mostmár vágni a magasat is.
Viszont a közepet felülről nem.
Az már tényleg olyan nehéz lett volna??? Ez így akkor most milyen hajtás? Még mindig nem aktív!?WAV-ot még mindig nem játszik...
Az equ legalább 5 sávosról 13 sávosra nőtt. -
Tom5
addikt
válasz
orbano #17130 üzenetére
Ezzel én még mindig nem vagyok előrébb.
De mi van ha nem akarok százezreket költeni a kocsi hifi részére?!
Mert nincs szükségem rá. Akkor ássam el magam fejjel lefelé és ha lehet kérjek is meg valakit hogy vizeljen rám? Konkrétan miért nem jó ezeknek a hangjuk/teljesítményük/felhasznált alapanyaguk/stb stb stb?
Valaki írja már le nekem mi a jó ami lehetőleg nem több százezer forint egy mezei Skoda Feliciába... Ezen vergődök itt már hetek óta de ha szóba jön az olcsóbb hifi megoldás akkor le vagyok hurrogva mert az gagyi.Csak van valami alsó kategóriás Best buy ezekből a cuccokból...
-
Senki.
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a jóságát!
Orbnanó! Mit takar az ,hogy " jobbnak tűnik". ?
Mit hajtasz vele?
-
Laybee
őstag
Megjött az új csúcs-Kenwood:
Itt -
Tom5
addikt
Felvilágosítana valaki, hogy mi a gond a SAL és MNC termékekkel? Rengeteg fajta/féle termékeik vannak és egyáltalán nem tűnnek gagyinak (mind külsőre mind ár alapján)
Ez valami olyasmi mint anno a VGAknál az Inno márka? Mindenki szidta mégis csomó embernek volt (köztük nekem is) és soha semmi gondom nem volt vele. -
k-feri65
senior tag
-
saguaro
tag
válasz
makkmaci #17124 üzenetére
Nem kell hátsó ajtókba se, csak az elsőkbe. Illetve hátra akkor tegyél, ha sűrűn ülnek hátul is hosszabb távon.
Egy normálisabb fejegység+egy erősítő(akár már 20.000-ért is találsz olyat, amivel JÓL szólna egy normálisabb első szett) sokat dobna a hangon, hátulra szerelt hangszórók csak rontanának a hangképen szerintem..... -
G.Zs.
senior tag
válasz
makkmaci #17118 üzenetére
Én sem hallottam még, de a Pioneer szett tesztgyőztes lett nemrég a német autóhifi magazinban. Ha jól emlékszem, elég erős mezőnyben tesztelték, és hangminőségre ő kapta a legtöbb pontot.
Elvileg a Basys demóautójában meg lehet hallgatni, bár az nem kifejezetten hangminőségre készült. -
orbano
félisten
válasz
1. pioneerból a második, mivel az komponens szett. nem tudom milyen ennek a hangja, de 50 rongyért már jól nézd meg mit veszel, lehetnek ezeknél jóval erősebb versenyzők is. ráadásul jó erősítő és fejegység nélkül ez mindenképpen overkill.
2. hátulra rakj egy láthatósági mellényt, vagy elsősegély dobozt, hangszórót ne! az így megspórolt pénzhez rakj hozzá egy kicsit, hogy vehess egy fejegységet a sony helyett. -
Xero
nagyúr
válasz
"Nem tervezek hatalmas hangerőt produkálni az autóban, sokkal inkább a hangminőség mérvadó, a hangszórók cseréjén kívül az ajtókat hangszigetelem."
Máris drágább a móka.
Egyébként, ha valóban a minőség fontos, a hátsó hangszórókat felejtsd el.A hangszórókat nem próbáltam, így azt a többiek véleményezik, de így elöljáróban az első Pio kapásból kiesik.
-
makkmaci
csendes tag
Sziasztok,B5.5, limó Passatom van és a gyári hangszórókat szeretném lecserélni, mivel a hátsók igen rossz minőséget produkálnak ráadásul nagyobb hangerőnél torzítanak.
Jelenleg egy Sony XPlod GT300 fejegység van az autóban és rendelkezem egy aktív mélynyomóval SAL XB-10/A ( tudom, nem a legtutibbak, de előző dudúmból "örökölte" a mostani ) .
Sajnos a mélynyomó sem a legtutibb, de nem volt kitől kénem tanácsot mikor a mélynyomót vásároltam..
Nem tervezek hatalmas hangerőt produkálni az autóban, sokkal inkább a hangminőség mérvadó, a hangszórók cseréjén kívül az ajtókat hangszigetelem.2 gyártó hangszóróin hezitálok, belinkelem őket.
Pioneer:
Kenwood:
[link]Erősítőt egyelőre nem tervezek beépíteni, mivel kissé túllépem a tervezett anyagi keretet
de a jövőben lehetséges a vásárlása.
Egyelőre kicserélem a hangszórókat elöl és hátul, valamint vásárolok erősebb aksit ( a mostani 50 Ah helyett egy 70 Ah-t, a legerősebb hidegindító árammal ).A hozzáértők véleménye érdekelne, melyik lenne a megfelelőbb, jobb, árban a két hangszóró hasonló.
Köszönöm és minden jót...
Béci
-
Senki.
csendes tag
Esetleg valaki a 17094-re? Senki vagyok az tény,de nem ennyire:-)
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Házimozi haladó szinten
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- RAM topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó számítógép
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest