- Intel Arc Battlemage B570/B580
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Az-X
őstag
Fontosabb téma... Urak! Ki jön ma Lurdyba?
:)
-
Az-X
őstag
Az első link link rendben is van, koaxiálisan elhelyezkedő membránok... ez ok, ez valóban 1 út... de nem nagyon olvastam, hogy ezeket koax hangszóróknak hívnák. Ha jól tudom ezeket széles sávúnak hívják. Tévedhetek én is, javítsatok ki ha rosszul tudom.
A második linked az inkább nevezhetünk koax hangszórónak, na de ott egyetlen 1 utas sincs.
Persze erről nincs mit vitázni, mindenki annak nevezi őket aminek akarja
A fejegységes kérdésedre nem tudok választ, sosem kerestem ilyen fejet De sok komoly hangú fejhez létezik USB adapter.
-
Talas
tag
Értem amúgy mire gondolsz, sőt.......
Most néztem hogy a három utasokat meg triax-nak nevezik. A fogalom azért zavar mert abban Ferinek adok igazat, hogy egy centrikus elrendezést feltételez a koax.erre pl. itt van a példa [link]
De akkor már ha ezt kitárgyaltuk jöhet egy konkrétum, a krém úgy is itt van most
[link][ Szerkesztve ]
-
Talas
tag
részben javítottam is, de attól még a fogalom él és a lényegen nem sokat változtat, hogy nem írta le az utak számát, de vélhetően itt két utas hangszóró lehet a háttérben.
Pl a Fostex-ek között sok egyutas koax van, ahol csak egy papírtölcsér van a porsapkánál kialakítva mai javítja némileg a közepes és felső freki átvitelt.
Az alap olcsóbb hangszóróknál szinte minden gyártó ezzel manipulál, szvsz ezek is koaxok.
-
Talas
tag
ha elolvassátok épp csak azt nem írta le hogy egyutas vagy kétutas koaxról van szó, így pontos választ is nehéz adni.
szerk.
az egyutasnál ezért nem sok értelme van használni ezt a kifejezést.Igazából a koax megnevezést a hangszórók elrendezésére használják, lehet akár egy és két vagy három utas is.
[ Szerkesztve ]
-
Talas
tag
Hi all!
Pioneer SD9300, vagy Alpine Cde 9882? (érvekkel lehetőleg ezek most kb. egy árban vannak) esetleg teszt is jöhet
Vagy nagyon max. 60000-ig új készülék kellene, usb feltétel (tudom nem minőség).
Illetve van-e már hasonló usb-s fej mint a kis Pio, ami mechanika nélküli és játszik Wav-ot usb-n? Ne adj' Isten Flac-et?köszi
16.5-ös mélyközéphez mit ajánlanátok emberi árban?
Audison 40.000-es 6.5 vagy valami kompó' szett mélyközép pl. Hertz Hsk?[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
Hallott mar valaki olyan rendszert ahol 10cm koax volt a muszerfal tetejen es 16,5-es vagy 20-as volt a melykozep? Multkor lattam valakinel carstylingon es azota is mozgatja a fantaziam
Egyebkent ebben a formaban ez most 2 vagy 3 ut? -
k-feri65
senior tag
-
jaffa 2843
Ármester
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, nem igazán "hifi", de tennék vele egy próbát.
Adott egy DEH-2900MPB lejátszó, és ezen van 4 db gyári hangszóró ráaggatva. Az első két hangszórót szeretném lecserélni valami jobbra, max 15ezer Ft-ig.
Ebben az árszegmensben elég nagy a választék, de nem vagyok biztos benne, hogy mindegyik ajánlott vétel lenne.
A válaszotokat előre is köszönöm.#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
k-feri65
senior tag
ezek a wattok...666..miért nem 665?...
értem én de le sz@..m
-
rooland
senior tag
Ehh. És ezeknek meg hogy jött ki 75.5 A, 666W 13.5V-on?
-
rooland
senior tag
Adott egy Dragster DA2002 erő. Elvileg ~700-800W RMS. Nincs belső biztije. Hány amperes biztit tegyek elé? Ez a bizti is zárlat ellen véd, vagy túlterhelés ellen?
Ha mondjuk 750W-al számolok kb 13,5V-al (max 13,8 van legjobb esetben menet közben fényszóróval, fűtéssel) az ugye 55A. Van egy 60A-s AGU-m. Az jó lenne oda?
(Mellette lesz a másik erő is 40A-es Steg, de az ebbe gondolom nem szól bele, mert ez a Drag saját biztije lesz)
-
-
-
Norbi14
senior tag
válasz orbano #16254 üzenetére
Nem lehet kész átalakítót kapni? Gyári leírás nincs a kocsi kábeleiről, egy 20éves kocsiról beszélünk(Renault R19). Tehát nem olyan egyszerű megcsinálni szerintem.
kép
Ez van ugye a fejhez, ha a fekete csatlakozót levágom és azt kötöm be a mostani kocsiban lévő helyére úgy jó lehet? Mi van akkor ha valamit rossz helyre kötök?[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
-
Norbi14
senior tag
A felső van a kocsiban, az alsó pedig az alpine, jobb képem nincs most, de talán tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
Megjött az Alpine fejegységem bekötéssel lenne egy kis problémám más a fajta csatlakozó van a kocsiban és már eléggé szét van gányolva, milyen átalakítót kell szerezzek?
-
rooland
senior tag
Szerintem a Somogyi 120ft/m-es áránál nincs jobb ár/érték arányú vétel.
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
A vér nem válik VAZZE!™
-
Az-X
őstag
válasz Norbi14 #16237 üzenetére
A kérdésedre válaszolva az 500 és az 1000Ft-os kábelek között azért elég nagy különbség tud lenni. 500-900Ft-os körüli áron tudsz venni Gotham 2x1,5 esetleg 2x2,5 (ez már elég komoly) vagy Cordial 1,5 illetve szintén a 2,5-ös az még komolyabb.
Ezeket próbálgattam, az 1,5 picit megeszi a mély tartományt, a 2,5 sokkal jobb mély illetve részletezőképesség terén is. Bár valószínű a 2,5-ös már túlmutat a rendszereden, mégis ezt ajánlanám, és megúsznád 1000/m alatt.
-
Az-X
őstag
válasz Norbi14 #16233 üzenetére
Honnan kell fűzni a kábeleket? Csomagtartóból, ülés alól, kesztyűtartóból...? Aktív, vagy passzív hajtás lesz az első szettnek (bocsi a fejet nem annyira ismerem )?
Csak azért kérdezgetek ennyire, mert elképzelhető, hogy kihúzom a kábelt a Volvo-ból... és akkor az lehet eladó lesz. Kérdés neked milyen hossz kell, meg mondjuk ez picit túlmutatt a rendszereden, de nem adnám drágán...
Esetleg ha a többiek közül valakit érdekelne, szóljatok nyugodtan. Neotech KS-1440 ha jól emlékszem 2x5m, de lehet, hogy picit több
-
Norbi14
senior tag
Jaj valaki tud ajánlani, jó minőségű, de nem drága hangszóró kábelt?
-
Norbi14
senior tag
Kivettem a kocsiból a régi fejegységem(holnap jön az alpine 9812) és hát elég érdekes a helyzet kábelekkel, képet nem is merek mutatni róla Holnap csinálhatom azt is meg, iso csatinál elég érdekesen vannak összekötve a kábelek, meg sok kábel elvan vágva azokat azt se tudom mire jók.
-
Swiss_audio
tag
Így már érthető.
Alpine SXE-1350S erről vélemény? a Hertz DSK-hoz viszonyítva.
Vagy ez a Clarion ?[ Szerkesztve ]
-
Az-X
őstag
válasz Swiss_audio #16225 üzenetére
Ez annyit tesz, hogy ennél a felépítésnél a magas a mélyközéphez van rögzítve. Tehát ha leteszed ezt a lábadhoz akkor nagyon gyatra magas tartományod lesz.
-
Az-X
őstag
-
gabo01
őstag
válasz Swiss_audio #16220 üzenetére
10-20e körül nem sok lehetőség van amik szólnak is valahogy! Hertz DSK 130.1(20e), Audio System MX 130 Plus (21e)!
Ha van lehetőséged nagyobbat betenni biztos jobban jársz a 16,5 cm-es szettekkel és ugyanennyibe kerülnek azok is! -
Swiss_audio
tag
Tudnátok ajánlani valamilyen minőségibb hangszórót 10-20 ezer Ft-ig? 13cm-s kellene, mert nem szeretnék alakítgatni az ajtón és kiemelőkkel sem szeretnék foglalkozni. Majd az ajánlott hangszóróhoz esetleg valamilyen rezgéscsillapító, szigetelő anyagot az ajtóra is tanácsoljatok legyetek szívesek. A hangszórókat egyébként 1 Mac MPX 2000 fogja hajtani.
-
-
fury71
aktív tag
válasz Bukseng #16216 üzenetére
Kérdés: Alpine 9855 fej u-D Jr 4.300 erő. Hol érdemes frekit vágni az erősítőn vagy fejen?
Arra gondolok, hogy vagy az erősítőn van mindkét csatorna frekiváltója OFF-on és vágom a fejen, vagy beállítom az első szettet HP, a mélyet LP állásba és ott állítom a vágásokat.Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.
-
Bukseng
csendes tag
Köszi!
A másik elfuserált kérdésem pedig, hogy a 4 csatornás erőt kipróbálás miatt lehet-e csak hídban használni?
Egyelőre egy rca kábelem van, azt átdugva kipróbálnám a mélyet is, de félek, hogy károsodik az erősítő.Szóval lehet-e csak hídban, kis időre?
-
Bukseng
csendes tag
Áhoj!
A kérdésem a következő lenne... van egy 4 csatornás erősítőm és egy Panasonic cqc7301n típusú fejegységem.
Az egyik rca kábel megy a szettre ez tiszta sor, de mivel 4 csatis az erősítő, ezért ugye kell egy másik rca is, ami a mélyre megy... na ezt az rca-t a fejegységen a S-W-out jelű kábelhez csatlakoztatom? -
YakQzA
tag
Ezt a hangszórót ismeri valaki?
[Pio TS-A171Ci]
20e FT-ig tudnátok ajánlani 16-os szettett?
Köszi. -
-
Zeze94
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy miket tudnátok ajánlani, amik megfelelnének a következő kritériumoknak:
lenyitható előlap(szóval a CD lejátszó el van rejtve az előlap mögé)
iPod csatlakozás
ha lenne hozzá tok amiben az előlap tárolható, az is pozitívum lenne, na meg azért ki is nézzen valahogy(tudom, hogy ez szubjektív).
Maximum 60e ft-ot szánnánk rá. Amúgy a kocsiban 8 hangfal van, ha ez fontos
Eddig [ez] szimpatikusnak tűnik, de nem ástam magam bele nagyon a témába, mivel nem igazán értem hozzá. Reméltem, hogy ti tudtok majd segíteniKöszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó magyar bolti garival! -
- Intel Core i5-11400F LGA1200 processzor tálcás (hűtő nélkül) - 1 év magyar bolti garival! -
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR4 3600MHz CL16 Renegade Black 1Gx8 - 12 hó magyar bolti garival! -
- G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 Ripjaws V - 12 hó magyar bolti garival! -
- iMac 2021 8/256GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest