Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Homer J.
csendes tag
válasz
orbano #16497 üzenetére
Számológéppel operáltam.
A kezdeti tapogatózás után mertem nagyot álmodni és megvettem Codilandi hifijét.
Kíváncsi leszek, hogy szól a régi erősítőd!
Kérdés mindenkihez: a hangszórókhoz saruval kötitek a hsz. kábelt, vagy a forrasztás jobb? Ha forrasztás, számít, hogy mivel forrasztok?
-
rooland
senior tag
válasz
k-feri65 #16487 üzenetére
Nem tervezem megválni tőle még. Még a kicx-el sincs belőve a rendszer (mint hallhattad).
Első lesz majd a kicx-el belőni a rendszert. Utána jön próbának a Hertz. És utána látom hányadán is állok majd.
(ja és még mivel otthon pihen egy DT-284, esetleges valamelyik szettbe illesztésével is egyszerűsíthetem életem....)Viktor, egyedül az a probléma hogy ilyen magas az euró!
-
rooland
senior tag
válasz
Peti66 #16480 üzenetére
Igazad lehet én ezt nem tudom. Persze ezek már csak elvi, megfoghatatlan dolgok.
Azért azt is megnézném honnan jött az agy 1bit-es feldolgozási képessége. Hogyan mérték bármi természetes külső "valóságos" behatás (látás, szaglás, hallás, érzékelés...) feldolgozását bitben.
Bár lehet van egy "rátolatok a lábadra, hány bittel tudod feldolgozni a történteket" mérőműszer. -
Peti66
senior tag
Én úgy tudom,hogy az emberi agy 1sec.alatt 1 bit infót tud feldolgozni és ebbe a tér információk is beleférnek.16 még jobb,24 méginkább 32... na az a tuti
A felvétel készítésnél dől el mindenEszközök,helyszín stb. stb Reprodukálni valami
megfoghatatlant.Na, ez már a művészet -
Az-X
őstag
válasz
bajnokpityu #16474 üzenetére
íRTAM NEKED avx-EN
-
rooland
senior tag
FLAC-et konvertálnék vissza WAV-ra. Kérdésem az lenne, hogy ha jól tudom a standard WAV 44100/16bit.
Ha én 44100/24bit-re konvertálom vissza annak van értelme? Vagy felesleges, mert a zene alapból 16bit-ben volt tárolva és több információt már nem lehet visszaállítani!?
Illetve ha fejben 24bit DAC van az erre vonatkozik, hogy le tudja játszani a 24bit-es WAV-ot, vagy nem ehhez van köze!?
Mindenesetre 24bit-ben a WAV mérete közel kétszer akkora mint 16bitben ahogy látom. Mondjuk logikus. -
-
Laybee
őstag
Ezek a beállítómikrofonok mennyire használhatóak?
-
k-feri65
senior tag
-
Peti66
senior tag
válasz
gabo01 #16455 üzenetére
Up a kiváló minőségnek
Nem mindennapos pazar hangszórók ám ezek.
Még az is lehet,hogy Pavarotti is csak pillázna. És még az is lehet,hogy elszégyelné magát amikor a saját nótáit meghallaná felcsendülni
ezeken a csodákon
De,ha minden igaz hamarosan befut ide egy ízig- vérig nemes Talján kuriózum .
No, nem az enyém,hanem 1 itteni fórumtársé.Na de, most már többet nem mondatok,mert az orromra lesz koppintva.Na jó, annyit mondhatok,hogy a prémium ligában játszanak.
Az értékelését megvárjukNagyon komoly, ha mondom
-
orbano
félisten
válasz
Laybee #16456 üzenetére
olyat hallgass, amit ismersz és sokat hallgattál már jó minőségű hifin. persze az sem árt ha a felvétel jó. van ilyenből sok. marantznak van rengeteg válogatása, hdend, aztán sok felvétel nagyon jó, yello, fleetwood mac - rumours, sting symphonicities, muddy waters - folk singer, amik így hirtelen az eszembe jutnak, aztán érdemes a chesky vagy a stockfisch háza táján körülnézni, vagy legendás a the sheffield lab drum & track discje, de azt hiszem még sorolhatnám napestig, amit aztán folytathatnának a többiek
awaxhome.ws-nek van külön audiofil topikja, ahova belinkelik a jobb minőségű anyagokat, ott érdemes csemegézni az ízlésednek megfelelőt. persze az ilyen idegen anyagoknál elsődlegesen fontos, hogy ronggyá hallgasd őket valami jó rendszeren. -
Laybee
őstag
Tudnátok ajánlani olyan zenéket vagy hanganyagokat amivel lehet tesztelni rendszereket?
Amit a minap linkeltem Nils Lofgren-nek vannak gitáros zenéi. -
Laybee
őstag
Ezt sasoljátok meg.
-
orbano
félisten
én első körben csak a hangszóró cseréjére gondoltam egy korrekt első szettre, egy szaki által beépítve. ha a gyári fejegységednek van vonalszintű kimenete, akkor egy erősítőt is érdemes lehet alátenni. persze ez így összesen beszereléssel már túllépi a 40 ezret. de szerintem erősítő nélkül is sokkal jobban fog szólni mint a gyári cucc. egy ilyen olcsó aktív ládával utána még mindig kiegészítheted, ha hiányzik az elementáris erő.
-
Peti66
senior tag
Szia!
De,olcsó és erős közepes a hangminősége.Vannak, amik 2x3 többe kerülnek és még se tudnak ennyit.
Orbano lentebb jól mondja és hangsúlyozza az első(front) fontosságát.Tehát idomulnia vagy
illeszkednie kell az első szekcióhoz,különben káosz lesz az esetek 98%-ban.
De,esetleg akinek nem volt még maci a csomiban,na annak első pillanatban fülig ér a szája
Másodikra,mikkor beül egy jól és ésszerűen megválogatott komponenseket tartalmazó
autóba....na akkor figyel csak igazán
Tényleg, nem Cabbasse hsz.-ók figyelnek elöl -
€uro
őstag
válasz
orbano #16449 üzenetére
Értem.
Az autó gyári hangrendszerével alapvetően meg vagyok elégedve. Gondoltam elegendő lesz (nekem), ha megtámogatom még egy mélyládával. Már csak azért sem akarok nagyon belemenni a legózásba, mert a CD-s rádiót a beépített fedélzeti számítógép miatt nem akarom lecserélni. A hangfalakat megint nem akarom megbolygatni. Külön erősítőre meg szerintem nincs szükségem miután a rendszer egyébként sem olyan húde jó minőségű. Szóval ezért gondolkozok egy sima aktív mélynyomóban.
Egy induló szett kb. mennyibe kerülne, milyen elemekből állna? Le kell cserélni hozzá az CD-s rádiót is?
-
orbano
félisten
a szub az a mélyhangok alatti tartomány, a zenei hangok legeslegalja (40hz), illetve az az alatt lévő hangok. egy szub általában 60hz alatt szól (persze fölötte is besegít), viszont egy gyári méyközép sugárzó nem megy le ilyen mélyre. pont ott nem lesz erő a rendszerben, ahol a zene szól, helyette lesz egy erős püfögésed a csomagtartóból, amire azt fogod majd mondani, hogy hú, micsoda basszus. ha teheted hallgass meg pár tisztességes, de nem túl drága első szettel szerelt autót, és próbáld ki mindenképpen ezt a cuccot, mielőtt megveszed. elvégre lehet Neked simán tetszeni fog amit hallasz. de mivel a minőséget emlegetted, gondoltam említést teszek erről a lehetőségről. majd a többiek is elmondják a véleményüket, mert lehet nincs igazam
-
€uro
őstag
válasz
Peti66 #16444 üzenetére
Citroen C4 Coupe-ba lesz.
Köszi az ajánlatot. Nem olcsó ez egy kicsit? Költök rá szívesen többet is, ha van értelme. Nem is feltétlenül a nagyobb hangerő miatt, hanem inkább a jobb minőségért.
-
Peti66
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #16443 üzenetére
A forrasztás az előlap paneljén(belül) néha megadja magát.
Annyira hideg még nincs
hazánkban,hogy a kijelző ilyet csináljonJa,a forgó potira gondoltam
-
Peti66
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #16441 üzenetére
Ez, ugye a forgó hangerő szabályozóval kapcsol be ki
-
Alvin_ti4200
félisten
Történt ma hazafele menet, hogy zenehallgatás közben átváltottam rádióra, hogy meghallgassam a közlekedési híreket, majd ezek után visszaváltottam (volna) USB-re, de mindenféle krixkraxot jelzett a kijelző, meg ki is akadt az első tracknél. Előlap ki-előlap vissza és a lent látható eredmény fogadott. A fejet be se kellett kapcsolnom, amint érintkezett a középkonzolon lévő résszel, már áram alá is került, ugyanígy ki se lehet kapcsolni, csak ha leveszem. Nem szól, egyik gombra se reagál. Nagyjából 20 percig vásároltam, gondoltam addig teljesen kikapcsolja az autóm az elektromos dolgokat, de mint megtudtam, valsz 30 perc ez az idő, így reggel derül csak ki, hogy ha újra bepróbálom a fejet, akkor mi lesz az eredmény. Kérdésem az, hogy találkozott-e már bárki ilyesmivel és ha igen, volt-e megoldás (ha igen, mi és mennyibe került)? A fej egy LG LAC-7900RN. Közel két év fél éves, garancia már nincs rá sajnos.
-
€uro
őstag
Sziasztok!
Az autó gyári rádióját szeretném megtámogatni egy kis mély hangzással. Egy aktív mélyládára gondoltam, hogy az elég lesz.
30-40 ezer forint körül mit tudtok ajánlani? Ennyi pénzért lehet már venni viszonylag elfogadható mélyládát?
-
cicmanyek
aktív tag
Na ma én is egész nap a hifit buziztam...
Megvan a mélyközepek fázisa , olyan mélyeket pumpál a két 16-os , hogy magam is meglepődtem.
Meg a rezgésmentesítést csináltam még meg , mert bizonyos frekiken az ajtókárpit zenélt.
Kapott 14 méter BG2-es szivacscsíkot a 2 ajtó , majdnem teljesen meg is szűnt a rezonancia de a balos ajtómban még van egy kicsi olyan 100Hz-nél.
Meg rózsazajjal is halgattam mindenféle frekiken , és így a crossover pontokon is változtattam , hogy egyforma hangerő legyen minden frekin , mert 1kHz és 4kHz között kiemelt.
Mostmár nagyjából egyenlöek a szintek , már csak a balos magast kell áthelyeznem , mert nem jó ez így neki , de talán holnap azt is megcsinálom.
Aztán jöhet a magas fázisa.
Mindenesetre M.J. Dirty Dianaja olyan elemetáris erővel szólal meg szub nélkül , mint még soha... -
Peti66
senior tag
Én, az ilyesmitől vagyok kész kenvox brutale
brutale hát persze persze
[link]
-
rooland
senior tag
Íme végre egy rendszerével tökéletesen elégedett fiatal:
VIDEO -
Peti66
senior tag
No meg az sem mellékes,ha megértő
párja van az embernek
Egyébként, nagyon el lehet szállni az eredmény meg kétséges lehet
Amint, már többször is elhangzott itt(is) az a beépítésre kerülő komponensek összehangoltsága,mind árban,mind minőségben.Vannak persze üdítő kivételek is.
És, persze az is igaz,hogy "nem mind arany ami fénylik" -
Laybee
őstag
Ez milyen szépen szól.
-
Peti66
senior tag
Másoknak, lehetnek eltérő igényei Tomi
De,ha belegondol az ember 45k+szállítás(UK) már megfontolandó lehet,pláne hogy vadonás új készülékről van szó.Amúgy ez 2008-2009-es
gyártás lehet és valami raktáron ragadt készletet dobnak piacra
Meg még fejleszthető is.Az F1 Status komplett 3000dollár(2005-ös leharcolva)
-
Az-X
őstag
válasz
Peti66 #16419 üzenetére
Engem nagyon mozgatott korábban a DVD Audio téma... hát ha még aktív krosszóver is lenne benne. Meg időkorrekció... Sőt ha még flac-et is tudna lejátszani... De így külön csak a DVD Audio... semmi értelme. Hacsak nem lehet ráaggatni egy procit... de akkor meg megint mennyibe fog már kerülni...
-
Peti66
senior tag
Laybee Nincs mit.Egyébbként az összeszerelés minősége,ill felhasznált anyagokban is
jobb mint a Pio.Na meg a butulsz is kristálytisztán szól
De,emberek mit szóltok ehhez és ennyiért[link] A dvd audio miatt
Érdekel ez még egyaltalán valakit
3x4 ennyiért adták pár éve
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Szerintetek melyik a jobb a Kenwood KDC-BT61U vagy a Pioneer DEH-8400BT? A Pioban nincs időkorrekció, Kenwoodban van. Gondolom ez is sokat dobhat a hangzáson, nem?
-
-
footy
addikt
válasz
Swiss_audio #16412 üzenetére
Ha teheted hallgatsd meg mindkettot, bar szerintem inkabb a szimpatia alapjan dont az ember ebben az arkategoriban. Lehet hogy tesztgyoztes volt, de az autohifi magazin kategoriak alapjan hirdet gyoztest. Tehat pl. 100Euro alatt, 100-200 euroig, stb.
A pio-val es kenwooddal nagyon melle fogni nem lehet egyebkent.
4x50Watt nem kerdes, hogy tudja-e mert egyik sem tudja -
Swiss_audio
tag
válasz
killer1203 #16409 üzenetére
Hát most az viszonylagos, hogy kevés-e vagy nem, mert ráírni bármit rá lehet, az viszont egy más kérdés, hogy amire 4x50-t írnak az tudja-e valóban. Lehet hogy kelleni fog egy átalakító. Ennek a költsége 1-2e FT. Akkor viszont ez volt az.
(#16410) orbano:
Éppen ezért írtam azt, hogyha tényleg nincsenek nagy igényei. Mert ha eddig transmitterrel hallgatott zenét akkor ez azért még mindig minőségibb lesz, mintha rádió frekvencián keresgéli be és néhol recsegve, sisteregve szól.
(#16411) footy
Köszi a tippet. Utána nézek ennek a pioneer-nek. Mondjuk abban is lehet igazság, hogy nem biztos, hogy hallható a különbség. De akkor megtenné egy hasonló is nem? Egyébként erre az autóhifi magazin által adott "csúcsosztály" minősítésre mennyire lehet adni?
-
footy
addikt
válasz
Swiss_audio #16406 üzenetére
A vesztesegmentes zenere igazabol ket alternativa van:
1. ipodrol jatszod le (ekkor ugye venned kell meg ipod ha nincs ami plusz koltseg)
2. wav-ot jatszol le pendriverol (valamelyik regebbi pio tudja a 2XXX-es szeriabol, keress ra itt a forumban)
3. a flac-re es ape-re nem sok sansz van, en egyetlen ilyen fejegyseget talaltam amit mar ha jol tudom nem is forgalmaznak ez kozelebb allt a szamitogephez mint a radiohoz (URAL)Viszont nem vagyok biztos benne, hogy egy 30-40ezres fejegysegnel meg lehet hallani a 320kb-os MP3 es FLAC kozotti kulonbseget.
killer1203
Inkabb nezz hasznaltan (vatera-ebay-stb.) Pioneer 2200-at. -
orbano
félisten
válasz
Swiss_audio #16408 üzenetére
gyári hangszóróknál is óriási a különbség egy kínai gagyi és egy minőségibb fejegység között.
-
killer1203
senior tag
válasz
Swiss_audio #16408 üzenetére
Nem ilyen volt, A betűvel kezdődött a márkanév azthiszem
Amit linkeltél 4x25w ot tud az nem kevés? Egyébként csak a gyárit kiveszem széthúzom és az újat simán rá tudom dugni és működni is fog?
-
Swiss_audio
tag
válasz
killer1203 #16407 üzenetére
Hátha tényleg nincsenek nagy igényeid és a későbbiek folyamán sem lesz, akkor megfelelő választás. Esetleg nem ilyen volt?
-
killer1203
senior tag
Helló
Tegnap voltunk a Tescoba, és láttam valami olcsó CD-s autórádiót, volt rajta USB és Memória kártya "foglalat" is, nem tudom milyen márka volt, de valami 10.150ft volt, nem vettem meg de nagyon gondolkozom rajta, nincs nagy igényem csak hogy tudjam hallgatni amit szeretnék egy teljesen gyári rendszerű Xsara II be menne. Pár hónapja vettem egy transmittert nem rossz de azért néha bezavarja valami és nem is szól tisztán elég recsegős. Érdemes lenne megvenni szerintetek ?
-
Swiss_audio
tag
válasz
orbano #16405 üzenetére
Tényleg, valszeg akkor már törölték. 2 erősítőhöz kellene, legyen rajta USB csatlakozó. Ebben az árkategóriában nem tudom mennyire jellemző, de jó lenne olyan ami lejátszik veszteségmentes audió formátumot. 30-40e között kellene,de ha lehet akkor inkább a 30 felé közelítsen. Előre is köszi a segítséget.
-
orbano
félisten
válasz
Swiss_audio #16401 üzenetére
Nincs ilyen hirdetes. Mire kene es mit kell tudjon?
-
k-feri65
senior tag
válasz
Intruder A 6 #16402 üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
-
Swiss_audio
tag
A véleményeteket kérném erről a fejegységről. Ár-érték arányban hol helyezkedik el? Esetleg tudnátok hasonló áron vagy olcsóbban jobbat? A keretem olyan 30-40e lenne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Adobe Photoshop
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Ingatlanos topic!
- ASUS routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szétveri a kritikus gondolkodás képességét a ChatGPT
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: RYZEN 5 8400F/9600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- 7 DARAB! DELL Latitude Laptop (Tartós-Golyóálló - AKÁR SULIBA IS ) 7410, 7430, 7440, 7320, 7320 x360
- Sony FE 24mm f1.4 GM
- 5 DARAB ! GAMER TERVEZŐ VÁGÓ LAPTOP -20 -50% NVIDIA 4050 , 4060 , 3070 , 3080 , Quadro 1000-5000
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest