- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell asztali gépek
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- CES 2025: jóárasított mobil Ryzeneket is hoz az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi14
senior tag
Ti milyen zenével tesztelitek le igazán a rendszert? Nekem sok zeném mp3 formátumban van meg sajnos, nem is nagyon találom meg őket flac -ben...
-
Norbi14
senior tag
Alpine 9812rb fejegysèg után mi a következő szint? Ami már pl tud usb-t. Persze nagyrèszt ugyanúgy cd-ről hallgatnèk zenèt, csak azèrt jó lenne nèha az usb. Tehát minimum legyen meg 9812 szint
-
Norbi14
senior tag
Udimension element el comp 6 szetthez milyen erősítő ajánlott? 4csatornásat szeretnèk ami majd egy mèlyet is megtud majd hajtani. Olyan 25-35.000 a keret, persze használtan.
-
Norbi14
senior tag
válasz Mustadjoci #41945 üzenetére
A hangminősèg nem jó, nem olvassa rendesen az usb-t pl, megbízhatatlanok...règebben volt dolgom ilyenekkel sajnos
-
Norbi14
senior tag
válasz dreizwanzig #41927 üzenetére
Igen van olyan aminek viszonylag jó hangja van. De engem pl idegesít hogy kusza az egèsz hangzás. Arra való hogy szóljon a zene akár hangosan, de nem lesz minősègi.
-
Norbi14
senior tag
Ha nagyobb hangerőn villog a fejegysèg akkor a fejnek kevès az áram? Nincs erősítő. Egy alpine 9812 fejről van szó.
-
Norbi14
senior tag
Ti milyen zenèvel állítjátok be az időkorrt? Meg jó lenne valami leírás hogy kezdje beállítani az ember.
-
Norbi14
senior tag
Kikapcsol az erősítőm amint adok rá hangot, illetve a kocsiban olyankor villog minden. A testet próbáltam több helyre rakni, a test kábelen a sarukat forrasztottam. Mi lehet akkor a gond?
-
Norbi14
senior tag
Nem règ kábeleztem újra a kocsit, eddig anyós ülès lábtèrnèl volt egy kis erősítő, 10es tápkábel volt akkor. Most a csomagtartóig húztam 25ös tápot, mert egy jóval nagyobb erősítöm van. De valamièrt kikapcsol, szerintem a test miatt. Találtam egy fèmtiszta csavar helyet oda rögzítettem. Jobb lenne ha fúrnèk egy lyukat ès lecsiszolnám a festèket ès oda rögzítsem?
Jah persze kipróbáltam az erőt a 10es táppal, akkor nem volt gond. Ott a lábtèr fölött volt egy jó hely a testnek. -
Norbi14
senior tag
válasz zsolt19900 #40927 üzenetére
Igen a magas az jó, főleg a hertz után. Csak nekem akkor is hiányzik a mèly, ma a mèlyládát belövöm mellè akkor szerintem jó lesz.
-
Norbi14
senior tag
Beraktam az udimension element comp 6 szettet, de valahogy nem az igazi. Mèly az semmi nincs, hertz dsk 165 volt elötte azzal nem volt ilyen problèma. Az ajtók szigetelve vannak, akusztikus rövidzár lesz szerintem mint ha nem fekudne fel olyan szèpen a kimelőre mint a hertz. Szerintetek? Jah ès Alpine 9812 fejről szól, sajna kevès lett a cordibal cls 225 hangszóró kábel ès nem èrt volna hátra az erősítőre.
-
Norbi14
senior tag
Sikerült 14.000ft -èrt vadásznom egy udimension element el comp 6 első szettet. Kíváncsi vagyok milyen lesz hertz dsk 165 után
-
Norbi14
senior tag
Van egy 2001 -es e46 bmw, gyári magnó helyett vett az ismerősöm egy pio deh-1600ub fejet. De a gyári iso nem passzol, milyen átalakítót kène venni?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
Most hogy volt alkalmam kipróbálni egy dupla mèly nyomós ládát rájöttem mennyire szar a dld500.... csak dübörög de nem vág mellbe, nem is tiszta...ez a dupla cucc viszont elèg jó, igaz 8mm2 táppal nem az igazi
-
Norbi14
senior tag
Hogy kell bekötni evy dupla nyomós ládát?
Kaptam kipróbálni egyet erősítővel együtt. Most az erősítővel kipróbáltam az èn dld500 ládám, de azt nem nagyon tudom hogy kène a dupla nyomót bekötni, nem akarom elbaszni. Sorba kössem? -
Norbi14
senior tag
Hifonincs nemesis nx880 erősítőhöz minimum milyen vastag tápkábel ajánlott? Egyenlőre mèg nincs meg az erő de ilyet szeretnèk. Mosr egy vèkony 10es táp van behúzva az gondolom kevèske lesz.
-
Norbi14
senior tag
Egy ideje magnat rx44 erősítőt keresek, sajnos nem találtam. Mèg mit èrdemes nèzegetnem ami hasonló? A keret a
22k. Alpine 9812, hertz dsk 165, dld500 láda, ezek mellè menne illetve ezeket hajtaná. -
Norbi14
senior tag
Ha valakinek van eladó Magnat RX44 erősítője ne tartsa magában.
-
Norbi14
senior tag
válasz barack1997 #38747 üzenetére
Véleményt majd írj róla. Én is ilyet szeretnék. Illetve hol vetted?
-
Norbi14
senior tag
Motorháztető szigetelésre mit ajánlotok? A gyári szigetelés már teljesen szétmállott, helyette szeretnék valami olcsó szigetelést, vagy keressek bontóban gyárit? Punto 2
-
Norbi14
senior tag
DLS Ca40 vagy magnat rx44 lenne jobb választás? Első szett meg dld500 menne róla!
-
Norbi14
senior tag
Ideiglenesen visszakötöttem az első szettet a fejre, gyári kábelekkel.Az erősítő pedig a mélyet hajtja. Az eredmény borzalmas... a mély hangja idétlen puffogás, az első szett meg nagyon halk lett, 17 ig tudtam régen a hangerőt feltekerni, most 22 nél se torzít, de még úgy is kegyetlen halk miközbem a mély meg puffog jó hangosan, de az is szarul. Mi lehet a baj most?
Egy magnat rx44 erősítõt vadászok majd azzal szeretném hajtani az egészet. -
Norbi14
senior tag
Csomagtartó ajtó rezgésre van valami megoldás? Kívülről elég bután hat a rezgő ajtó.
-
Norbi14
senior tag
Kipróbaltam a mélyládám a 2csatis erőmmel(ami az első szettnnek van) de nem csak mélyhangok jöttek a ládából, az erőt hidba kötöttem és monora kapcsoltam. Fejen átkéne dugjam a sub rca-ra?
Alpine 9812
Alpine 3542 -
Norbi14
senior tag
Mélyládához milyen és mekkora kábel ajánlott? Cordibial cordial cls 225 gondolom vékony hozzá, vagy megteszi ez is?
-
Norbi14
senior tag
Alpine 3542 2csatis erősítőm van, ezt szeretném lecserélni egy 4csatisra, mert szereztem egy dld 500 ládát olcsón. Milyen 4 csatornás erősítőt ajánlotok? Kevés pénzből...
Pár amit találtam használtan:
Axton C509 12.500
JBL GTO 504 18.000
BOSS C800 19.000Alpine 9812 fej, hertz dsk 165 első szett, ajtók szigetelve.
-
Norbi14
senior tag
válasz borat26 #35508 üzenetére
Most katasztrófa lett az egész...zörög minden, lehet kárpit nem úgy ment vissza a helyére meg a hangszóró is neki feszül picit az ablak sínnek...amennyire jobb hangot szeretnék annyival rosszabb lesz, de remélem az új kiemelővel rendben lesz. Addig be se kapcsolom inkább.
-
Norbi14
senior tag
Szigeteltem az ajtóim sinus live adm lapokkal, az jó is lett, de most rezeg a kárpit Ugye a hangszóró a kárpithoz van rögzítve és nem a lemezhez. Gondoltam kéne valami zárt cellás szivacs a lemez és kárpit közé, na de milyen? Tudtok ajánlani? Meg rendeltem normális bőrözött kiemelőt, csak nem tudom hogy kéne rögzíteni azt is a kárpit hoz a gyári helyre? vagy be kéne faragni a lemezhez?
Az autó amúgy Punto 2. -
Norbi14
senior tag
válasz borat26 #35407 üzenetére
Egyik ajtót megcsináltam most Sinus live adm lapokkal, nem zártam le a vízelvezetőt. Hangban különbség eddig minimális, kell egy rendes kiemelő, mert a lemez és a kárpit között elég levegős...szerintem azért nem jött meg rendesen a mély. 6,5 lap ment egy ajtóra és még lehetett volna rakni de akkor többet kellett volna vennem.
-
Norbi14
senior tag
Ajtó szigetelésnél minden lyukat zárjak le? Az ajtó alján lévő vízelvezető nyílást gondolom azért nem kéne, nem?
-
Norbi14
senior tag
Na bent az alpine 3542 erősítő, meg az új cordibal 2,5 hangszórókábel. Gaint hogy érdemes optimálisan beállítani?
Alpine 9812, Hertz DSK 165 -
Norbi14
senior tag
Egy lehet hülye kérdés: van egy 2×2,5 hangszóró kábelem. Az egyik ér a + a másik a - ra menjen? Vagy 2ér egy pólusra?
-
Norbi14
senior tag
Mdf karika és lemez közé milyen tömítőt érdemes tenni? Mert nem teljesen légmentes.
-
Norbi14
senior tag
Na megvettem egy régi alpine erősítőt, holnap jön a sinus live adm Aztán ha jó idő lesz mehet a móka. Még egy kérdés a fejegységnek jó a gyári tápkábel? Vagy annak is jó lenne behúzni egy vastagabb kábelt az aksitól?
-
Norbi14
senior tag
válasz orbano #34886 üzenetére
Na akkor szigetelem az ajtókat, meglátom hogy az mennyit javít a hangon, Aztán akkor max a tetőt szigetelem ha látom értelmét. Csak találjak erősítőt olcsón, meg Element 6 első szettet és boldog leszek
Akkor STP silver vagy Sinus live ADM? Valakinek van tapasztalata mindkettővel?
[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
válasz k-feri65 #34868 üzenetére
Köszi akkor ezekkel kezdek valamit! Amúgy 3ajtós Punto 2 a gép.
Orbano: Udimension element 6 valamiért szimpatikus, jókat olvastam róla. Remélem tudok vadászni 20 alatt... Erősítőknél meg fogalmam nincs egyáltalán mit keressek, milyen márkát 9-11 körül.
footy: Kerékjárati ívre én is gondoltam, meg tűzfalra hogy azokat szigetelném hátha valamivel jobb lesz.
-
-
Norbi14
senior tag
Na végre jó az idő és megvan a pénz is a szigetelésre
Sinus Live ADM -re gondoltam meg STP -re, szeretném minél olcsóbban megúszni persze. Nem csak az ajtókat szeretném rezgéscsillapítani hanem egyéb helyeket is amit lehet. Az autó ültetve van, és a kemény futómű miatt egyre több minden nyikorog az utastérben. Hova érdemes még tenni hogy esetleg kicsit növekedjen a komfort érzet?más: Hertz DSK 165 szettem van, de sajnos a csipogók nincsenek meg. Tudok hozzá venni másikat amit könnyen rá tudok kötni? Fejegységről(ALpine 9812) hajtom, hangváltóim sincsenek meg sajnos, illetve talán ami a magasakhoz volt.
-
Norbi14
senior tag
Most van egy Alpine 9812RB fejegységem és Hertz DSK 165 szettem. Nagyon szeretem ezt a fejet, szép hangja van, de elgondolkodtam, hogy cserélem valami USB -s dologra. 30ezer környékén találhatok olyat ami hozza ezt a hangminőséget?
-
Norbi14
senior tag
Egy ismerősöm megkért hogy segítsek neki bekötni a hifit, mert recseg. Na 8ezerft-os fejegység, kihúzta és kb 5centi volt az egész...hátul régi 3utas ovál valami meg egy mély láda , amiből magas hangok is jönnek és egy 4csatis mac erősítő. Hát mondanom se kell, hogy borzalmas a mit hallottam. Egyfolytában kattogó hang jön az ováloktól, a mély elég halk..stb... Borzalmas élmény volt
-
Norbi14
senior tag
Tipp, hogy miért nem jön ki semmi mély hang az első szettből? Olyan mint ha teljesen le lenne vágva róla minden mély!!
Alpine 9812, fej beállításait megnézegettem semmi nincs elállítva, hogy így eltűnjön a mély, vagy nem vettem észre valamit?. Hertz dsk 165ről van szó, nincs normális panel meg szigetelés.
-
Norbi14
senior tag
Ma kapcsoltam a fejegységet és valami förtelmes élmény fogadott, eltűntek a mélyhangok teljesen, nem is szól tisztán, recsegős lett nem lehet 10es fölé tekerni a hangerőt mert akkor még borzalmasabb. Mi történhetett? Alpine 9812, hertz dsk 165
-
Norbi14
senior tag
válasz karakpecze21 #19473 üzenetére
Nem árt neki, nyugodtan töltheted onnan!
-
Norbi14
senior tag
válasz zsolt19900 #17782 üzenetére
Alpine 9812rb van nekem, 30ért jó vétel. Elötte ilyen 10.000ft-os fejeim voltak, amikor először bettem ezt és bekapcsoltam hát oda vissza voltam, hogy milyen hangok jönnek a hangszórókból Egyedül talán a gyenge fényerő nem tetszik annyira.
Többiről sajnos nem tudok véleményt mondani. -
Norbi14
senior tag
válasz Swiss_audio #17748 üzenetére
Darabja árulja.
saphancs:
Akkor mennyi is a keret a fejre? Ha használt is játszik minőségibbet is vehetsz.[ Szerkesztve ]
-
Norbi14
senior tag
Lebeszéltek carstylingon a soudabandről helyette mindenki az stp-t ajánlotta. 12.000+postáért veszek egy ottani usertől stp-t, 3tábla ami elvileg elég lesz a két ajtóra. Ha meg lesz rá a pénz, meg veszem. Aztán ha meleg lesz megcsinálnom, remélem jó lesz.
-
Norbi14
senior tag
válasz saphancs #17705 üzenetére
Elvileg itt lesz olyan beépítő keret ami neked kell.
-
Norbi14
senior tag
válasz saphancs #17700 üzenetére
Először is döntsd el, milyen minőségi hifit akarsz a kocsiba és mennyit szánnál az az egészre. Ha csak, egy egyszerű usb-s alap fejet szeretnél akkor 20-30ezres kategóriában nézelődj ismertebb márkák között(alpine,jvc,kenwood stb.) ezek tökéletesen megszólaltatják a gyári hangcuccot.
Ha kicsit komolyabb hifit szeretnél akkor többre lesz szükség.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- GTA V
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Philips 24B1U5301H/00 Monitor
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD HUN
- Olympus E-M1X + objektívek
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest