- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egérpad topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Sziasztok, lehet most meg fogtok kövezni
Nemrég vásárolt autómhoz kaptam egy Kenwood KDC-W427 fejegységet. A keretet már nem igazán tudom visszatenni rá mert le van törve róla egy pöcök. Újabban viszont már nem igazán akar bekapcsolni, max ha párszor leveszem-visszateszem az előlapot.
Szal felmerült bennem hogy kapna egy új fejegységet. Mivel nem vagyok sem autó HiFi megszállott, de még csak rendszeres autóhasználó sem, ezért nagyon nem szeretnék több tízezret rászánni, viszont amikor autópályán megyek, akkor elalvás ellen be szoktam kapcsolni.
Most konkrétan egy ilyen eszközt nézek, tudom hogy nem egy márkás cucc, de úgy érzem képességei maximálisan megfelelnek az elvárásaimnak. Van esetleg valami ellenjavallat a márka vagy az árkategóriával?Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
k-feri65
senior tag
simán 16 os befér a wagontetőbe...nekem volt benn macrom...anno
értem én de le sz@..m
-
csongi
veterán
Csak ámultok és bámultok a kis tetőlukon mi
-
csongi
veterán
válasz cicmanyek #14286 üzenetére
Szép munka!!
Ennyire nem merülök bele, Női autó rövid távon használva. Csak nem akartam olyan hangszórót venni ami csak nyikorog mert azért nincs értelme pénzt adni. ebbe a kategóriába elég lesz neki egy pár 100-as SAL valami két utas recsegő. Szerintem kielégíti az igényeket.
Faragni meg szét faragtam én is már a némettől a japánig mindent ami beállat a műhelybe
Ebbe is magam szereltem be a rádiót -
cicmanyek
aktív tag
válasz csongi #14282 üzenetére
Na közben jött hozzánk egy wagoúr , úgyhogy megpilláztam és tényleg úgy van.
Viszont így csak akkor lesz normális hangzásod a kocsiban , ha szétfaragod az első kárpitot.
Ha ez elsőre kételyeket ébresztene benned akkor nézd meg az oldalamon: itt.
Nálam sem vol hely , de csináltam neki...Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
Gergőke88
addikt
Sziasztok!
Van közületek olyan aki az Ipod/Iphone készülékét csatlakoztatja a fejegységre?
Minden készüléknél azt írják, hogy az opc. kábellel. Viszont sok youtube videón pedig az eredeti Apple kábellel használják. Mi lehet az igazság? Készülékfüggő? Nekem ez az egyetlen funkció lenne a leghasznosabb, nem akarok cd-t írni, pendriveot használni. Illetve nem akarok olyan készüléket venni, amihez még 10 ropi az Ipod kábel.Köszi a segítséget! -
rooland
senior tag
válasz csongi #14273 üzenetére
Azigen! Tetőbe mehet pár tábla bitumen meg merevítés, mire merev doboz lesz belőle.
De ha úgy nézzük tök jó, tetszőleges méretű dobozt lehet építeni a tetőben, csak merevítő "deszkák" kellenek a kívánt helyekre és kész is a zárt doboz. Esetleg egy reflex cső a kárpit és a tetőlemez közé beférhet extraként...[ Szerkesztve ]
-
-
Gergőke88
addikt
Tudtok ajanlani Del-Pesten egy jo autohifi boltot? Olyan lenne jo ahol ingyenes a fej beszereles. Koszi
-
codilandi
tag
A Hummás képek között van egy Citroen Xsara Picasso, ami full Scan Speak...
Azt láttátok már??? (érdemes megnézni)
Nekünk volt egy ilyen Citroen Picasso itthon 4 évig és eszméletlen milyen terek vannak abban az autóban...az előrefelé szélesedik...a műszerfal és az első szélvédő felé... jóval nagyobb belül mint a Q7 meg a Zafira, de szerintem a Sharan/Alhambra/Galaxy-t is felülmúlja... eszméletlen széles és hosszában is nagy.
Ha egyszer választani kellene sq-ra autót, akkor egyértelműen : CX Picasso -
aneda
senior tag
válasz Bubee82 #14255 üzenetére
Szerintem érdemesebb inkább használtat nézni.
Ennyiért bőven kapsz használt, de jó állapotú márkás belépőmodellt, kicsit drágábban új márkás USB fejet is.
Ez nem sznobizmus, de a neves gyártók modelljei nem fognak elromlani mindjárt beépítés után, és nem két hétig működnek csak. Hangminőségük, kezelhetőségük, minőségük fényévekkel jobb mint a kínai társaiké.
Ha mindenképpen ilyen low cost modellt szeretnél, vedd olyan helyen, ahol könnyen tudod gariztatni.Az oroszok már a spájzban vannak!
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Az autós hangszórónak melyik átmérője van megadva? A külső tányér ahol a csavarozás van, vagy a kialakított lyukméret? -
k-feri65
senior tag
a 4 begyourmázott lukon kell bedugni négy"lemezkét és szétesik erős nyomásra az egész) a bevezetőszál forrasztása eresztett el...
ja..és már valaki nállam hozzáértőbb buzizta valami miatt(
és most a membrán is teljesen szabadon mozog, nem féloldalasan mint eddigha valakinek van esetleg nem használatos occsó 20 as tápkábele, kb 2 méter, érdekelne... meg valami tápelosztó is..
értem én de le sz@..m
-
cicmanyek
aktív tag
válasz k-feri65 #14240 üzenetére
Nem , ez így azért nem igaz , legalábbis a második része...
De a Morel hangzása nekem mindig bejött és ha most nem veszek egy Supremot , akkor soha...de még az is lehet , hogy Scan Speak lesz belőle...na abba aztán senki nem köthet bele....Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
codilandi
tag
válasz k-feri65 #14240 üzenetére
most az sqpa-n is a mikro nyert örülök neki egyébként, mert kurvára nem azért van U-D az autómban, mert valaki telibeszélte a fejem és bedőltem a marketingnek meg ilyesmi...nem tudom miért vélekednek így a U-d-ről...
Sajnos a pénz nagy úr, így esett a választás a micro-ra, nagyon kevés pénzből, használtan sikerült megszerezni minden elemet és szerencsére bejött a karaktere. Innentől kezdve, mivel nem akarok áldozni már rá a legjobbat amit tudok, a beállításokkal fogom kihozni ebből a rendszerből...az első és az utolsó verseny között ég/föld differencia volt....
Szóval jó, hogy az sqpa-s bírák beleülnek egy full U-d autóba és győztesként hozzák ki, holott mindenki megkérdezi, hogy: Nem voltál ezzel Hummán???
Tényleg itt csukott szemmel, márkát nem figyelve hallgatóznak és döntenek...ez max respect nálam -
Bubee82
őstag
Szevasztok!
Autóhifi csatlakozó témakörben kérnék segítséget.
Nem világos ugyanis h az autórádiónak miért csak 1 csatlakozó helye van, míg az autóban kettő is akad (ISO).
Korábban volt egy másik autóm, ahhoz kellett ISO adapter is - a mostanihoz nem -, de amit akkor vettem rádió, annak két csatija volt.
Amit kinéztem egy ISO csatija van, 4 RCA meg az antenna bemenet és ennyi. Szükség van mindkét csatlakozóra?
-
gabo01
őstag
Az előbb vettem anya Suzukijába 1 Hertz DSK 165 szettet! Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz! I-es Swiftbe épített már be ilyet valaki? Ha nagy szívás inkább felkeresem Szakállt, hogy építse be!
Ja én is csatlakozom a Szakáll Fan Club-hoz! -
Petike6
tag
Bull audio-650.75 ez a hangszórószett. Viszont tényleg valami olcsó megoldást keresek mert nem sokat ér az autó sem
[ Szerkesztve ]
-
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14225 üzenetére
Akkor tán valami pio az újabbak közül, vagy egy régebbi CDA szériás alpine (9812 pl. bár ezt még elég drágán mérik, nem véletlenül), audio system hangszóró és egy régebbi alpine erő, ezeket így használtan reális áron össze lehet bogarászni.
A vér nem válik VAZZE!™
-
Az-X
őstag
válasz Petike6 #14228 üzenetére
Ha gondolod van itthon egy Dragster DA604-em. Jó kis erősítő, ha budapesti vagy eljössz beteszed, kipróbálod, ha nem tetszik visszahozod. Szakáll pedig simán beteszi neked, lehet még egy napja sem fog rámenni. De ha tudod hogyan kell felszedni a küszöböket, kárpitokat, egy délután meg is tudjuk csinálni. Az első kábelezést én magamnak csináltam a Volvo-n Amúgy ha esetleg jó az én régi kábelszettem azt is oda tudom adni mellé. Ha érdekel a dolog privátban keress meg!
:)
-
Az-X
őstag
válasz Typhoon47 #14229 üzenetére
Felejtsük már el, hogy Szakáll lehúz!!! Az én kocsim nála készült, és igen napi 15-ért dolgozott. Viszont a múlt héten volt nálam egy burkoló, 60-70%-ban az én szerszámaimat használta, ki kellett nyaljam a seggét, itt kellet üljek mellette naphosszat... És ugyanennyit kért feketén egy napra. Most akkor hasonlítsuk már össze a kettőt!!! Szakáll profi mód dolgozik, mindent megtesz, hogy elégedett légy a munkájával, és igen olyan árat fog mondani, hogy Ő se haljon éhen. De ez semmiképp nem lehúzás. Ha dolgozik havi 20 napot (sajnos ennyi munkája azért szerintem nincsen) akkor egy hónapban összejön neki 300. Ebből fent kell tartania a műhelyt, ott a CNC, a felső maró nem ingyen van azoknak az óradíja sem, szerszámok stb stb. Csak számoljatok utána!!!
-
Petike6
tag
Sziasztok! Nem tudnátok ajánlani olyan szakit aki megbízható és nem húz le mint az atom? Erősítőt kéne vennem és újra kéne kábelezni a kocsit.Aztán kaptam 22000ért rá árajánlatot ha persze náluk veszem az erősítőt. És még valami. Belépő szintű erősítőt tudnátok ajánlani? Nem baj ha használt,annyira nem jó minőségű a hangszórók. Bár van egy nagy mélyládám a mac audiotól amit ki kéne tolnia Opel Corsaba kéne a cucc.
-
kapalkogabi
csendes tag
Trance-t többet hallgatok.
-
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14222 üzenetére
Ok, hogy változatos az ízlésed, de valamit csak többet hallgatsz, jobban szeretsz, mint a többi. De leegyszerűsítem: melyik a fontosabb az említett rock, vagy a trance?
A vér nem válik VAZZE!™
-
Az-X
őstag
válasz kapalkogabi #14222 üzenetére
Fejcsere + valami normális szett. Később ha lesz több della akkor erősítő.
-
kapalkogabi
csendes tag
Köszönöm az őszinteséged orbano! Reméltem is hogy nem fogtok finomkodni.
Az USB jó lenne, ha lenne, de inkább a minőség számít. Zenei ízlés pedig tényleg változatos, lehet hogy személyiség probléma vagy csak változik az ízlésem, nem tudom.
Csak akkor most adjatok egy kis iránymutatást, hogy merre induljak el. -
rooland
senior tag
Köszi a kondis véleményeket.
-
cicmanyek
aktív tag
válasz kapalkogabi #14214 üzenetére
Ha kell van egy parádés Dragster erősítőm eladó...
Philips Fizz-től kezdve egészen a HTC Desire 816-on át az iphone6-ig volt minden...még LG Flex is:) De újabban csak a Xiaomi.
-
orbano
félisten
válasz kapalkogabi #14214 üzenetére
Bocsáss meg, hogy a cuccodat fikázom, de fejétől bűzlik a hal előbb attól az ipari hulladéktól szabadulj meg, és vegyél egy tisztességes fejegységet és egy első szettet. az erősítő nem fog a fejegységed helyett rendes hangot produkálni, csak felerősíti a sz*rt.
használtban gondolkodj, és akkor az az 50 ezer már nem is olyan kevés Persze itt is sokat számít, hogy feature-e neked az USB, meg az ilyenek, vagy elég az audio/mp3 CD.Melyik az a stílus amúgy, ami a legközelebb áll a szívedez, amiben a legigényesebbnek tartod magad? Kedvenc előadó?
A vér nem válik VAZZE!™
-
kapalkogabi
csendes tag
Rászánt keret 40ezer max 50ezer -sajna csak ennyi (erősítő+komponens szett). Fejegység: LG lcs500ur – ami pláne indokolttá teszi az erősítőt Zenei ízlés változatos: rock pop trance olykor-olykor más stílus is.
orbano- már ajánlottad az audio system mx165 –öt, gondolkoztam is rajta, nem tudom hogyan kanyarodtam el a rossz irányba
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Töltőtoll kedvelők/használók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Egérpad topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- eBay
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi, új, 2026.12.ig garos
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -40% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPad Air 6gen ,Space Gray,M2, 11'',256Gb, Wifi+Cellular (eSim) független, új, 2027.12.ig garos
- Cooler Master 700W-os tápegység