- Megjött a Chieftec VEGA M szériás tápok legnagyobb teljesítményű kiadása
- 280 Hz-es, remekül felszerelt WOLED monitor jött a Gigabyte gondozásában
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Nem saját tervezésű a Zhaoxin új szerverprocesszora
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Steampunk hangulatú, nem túl drága, de fémházas klaviatúrát mutatott be a Yunzii
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
zolisx4 #8297 üzenetére
Na, ilyesmire gondoltam én is, hogy csak egy venti csere legyen.
Rámegy egy szabvány méretű venti, mondjuk egy 92mm-es? Hőfokok hogy alakultak utána?szerk:
(#8299) zolisx4
És a venti be volt kötve fix tápra, vagy a kártya szabályozta?Amikor megvettem, akkor még meg volt az AC S1-em, azt próbáltam, de nem fért el rajta, alacsony is volt, és túl is lógott.
Twin Turbo azt mondod jó rá, úgy hogy még az eredeti VRM borda is megmarad? Mert az egész magas darab. -
zolisx4
őstag
Van nem rég variáltunk egy vapor-x el [link]
Ugye ez a GPU hűtése a VRM en van kűlön egyszerűen levettűk a műanyag burkolatot róla és egy másik ventilátort rácsavaroztunk ,ez a legolcsóbbIgaz ez barkácsolás
De azért ettől van jobb megoldás is csak az már többe kerül ,Mindenképpen érdemes lecserélni az egész hűtőbordát és másikat rárakni ami jó a 4870 től felfelé bármit tehetsz rá,
csak arra kell figyelni hogy ne legyen túl alacson mert akkor a VRM hűtés esetleg nem fér el alatta Accelero TWIN TURBO pont elfér és nagyon csendes ,az előbb irtam hogy tettünk rá egy ventit akkor nem volt pénze a srácnak Accelero TWIN TURBO ra de már azóta ez van rajta és tökéletes -
zolisx4
őstag
Na kezdjük előröl .ebből 2 fajta van
Neked ez a tipusú panel van [link]
Ebből adódóan referencia eddig irtam az akkor jó ha nem igy néz ki a nyáklap .
Amin hűtést cseréltem az nem ilyen volt ,
Ezt a tipust jobb nem bolygatni mert 6 hőcsöves hűtése és nagyon jól megoldott a VRM hűtése ,és a memória is a hőcsöves részhez kapcsolódik [link]
Ne szedd szét mert hővezető paszta csak a gpun van a memórián és a VRM 2 mm vastagságú hővezető van amit nem lehet szinte semmivel pótolni ,
A leg egyszerűbb megoldás ha csak a ventilátort cseréled le , mert az egyész hűtés cseréje KB hirtelen is 20 ezer lenne fele a vga értékének ennyit nem ér -
zolisx4
őstag
Le irtátok már egyszerűen le kell szedni a ventilátort róla a hűtőborda marad rajta teljesen jó a gyári ,annyi van hogy 9,2cm ventilátor az ami méretben jó rá de viszont abból 2db rá megy és már abból is van nagyon csendes ,és nagy légszállitású ez a legolcsóbb megoldás egy folyadékcsapágyas ventikkel tökéletes lessz
A 120 as ventilátor nem fér el rajta vagyis rálehet tenni de nem szép
Azért jó a 9,2 es venti mert a hűtőborda nem egyenes a vga-n bemarások vannak rajta a kis ventilátorok helyén az emlitett ventilátor pont rámegy nem lesz ferde és hasonló -
Zoo123
senior tag
válasz
alientwo #8282 üzenetére
És mi lenne ha a borda maradna, a ventillátorokat (azzal a fekete burkolattal együtt) pedig lecserélnéd halkabbra, ahogy fentebb Zolisx4 is javasolta, az járható út?
Szerintem olcsóbb is lenne, garancia miatt sem kéne agódni, egyszerűbb is...Látom Varsam megelőzött...
-
-
zolisx4
őstag
válasz
alientwo #8287 üzenetére
Hát először a kártyád az neferencia ,tehát amit kinéztél zalman hűtő az nem jó rá és nem is kell mert a gyári ami van az tökéletes egyszerűen a hűtést kell lecserélni
varsam
Arra a kártyára nem lehet rárakni azt Thermalright HR-11.és nincs is rá szükség mert más a nyáklap nem referencia ,,,
Viszont a gpu ra Thermalright HR-03, az tökéletes .alientwo
Még mielőtt olyan dolgokat megveszel amit nem tudsz használni .
Leirom még egyszer .
Nem referencia panelja van a vga -nak ebből adódóan a VRM hűtésen külön borda van azzal nem igazán érdemes foglalkozni mert jó a gyári is .Neked a GPU hűtéséről és a memória hűtésről kell gondoskodnod mivel a memórián gyárilag sincs hűtés ,azzal sem kötelező de ajánlott ram süniket rárakni amit adnak a hűtéshez ,a VRM -hez nem kell nyúlni .
Thermalright HR-03,
Artic Cooling Accelero TWIN TURBO
Scythe Musashi,
ezek jó választások a GPU ra a zalman amit linkeltél elég hangos -
varsam
őstag
válasz
alientwo #8286 üzenetére
Ha már a hang miatt cseréled a hűtőt, én mindenképp egy kétventis megoldást választanék, minnél nagyobb ventivel. Twin Turbo szerintem jobb hűtő mint az a Zalman.
Ennél halkabb már csak az Arctic Cooling Accelero S1-el lennél, amire ráteszel két db néma 12 centis ventit.
Ez, és sztem a Zalman alá sem fog elférni a fentebb linkelt vrm hűtő.Ezeken kívül szintén nagyon jó hűtő, bár drága is a Thermalright HR-03, VRM-nek pedig Thermalright HR-11. Ezek azok, amik kellenek egy 4890-re kb, úgy hogy halk is legyen.
Ezeket mind meg kell nézni, hogy felmennek-e a karidra, mert lehet hogy teljesen máshol vannak a furatok és más az egész nyák kialakítása.Pasztát mindenképp cseréld, a gyárit töröld le. Jó paszta: Arctic Cooling MX2 vagy MX3.
-
alientwo
csendes tag
Köszi az infót, szétszedve még nem volt a kártya így én sem tudom mi hol merre.
De abba az irányba megyek amit G4ga kolléga ajánlott.Más... VGA-n még sosem cseréltem hűtést és amatőr kérdés.. a gyári leszedése utáni a gyári pasztát ugyanúgy sikáljam le és valami jobb minőségűt tegyek rá? (vagy mellékelnek általában a hűtőhöz valami cuccot?
A VRM bordát pedig gondolom ragasztani kell.
-
varsam
őstag
válasz
alientwo #8282 üzenetére
Attól függ, hogy milyen nyákja van a kártyának. Ezek a hűtők csak a referencia nyákokra mennek rá, az egyediekre nem biztos. Ezt meg kell nézned, hogy hol van a kártyán pontosan a gpu, és mennyi hely van az elejétől, majd megnézni, hogy ez a hely elég-e pl egy Twin turbonak. Ezen kívül a VRM hűtése még nagyon fontos, ezt is meg kell oldanod. Jó lenne pár kép a kártyádról, mondjuk szétszedve, hogy lehessen látni mi a helyzet.
Amit pl Twin turbohoz vagy Scythehez adnak VRM hűtőket azok kevesek egy ilyen kártyához. -
alientwo
csendes tag
Sziasztok!
ASUS 4890-es Radeonom van az alábbi gyárilag is két ventis változat:
[link]Szeretnék rá halk hűtőt, mert ez adja a gép alaphangját erősen és főleg csak netezés közben zavaró.
(próbáltam levenni a fordulatszámot de sajnos így is bőven hallani :/ )Ahogy utána néztem két VGA hűtő jöhet szóba: Scythe Musashi, vagy Artic Cooling Accelero TWIN TURBO
Az utóbbi hivatalos honlap leírása nem is említi a 4890-es mint támogatott kártyát, csak a 4870-est.
Mit ajánlanátok? Nincs húzva a kártya és nem is fogom húzni (elvből.. ha már húzni kell az rég rossz..akkor ideje minél gyorsabban eladni és cserélni, mint várni a nagyobb értékvesztést)
Köszönöm előre is!
-
KalozoneR
csendes tag
A videokártya GPU 83-fokos max terhelés alatt és megnéztem szinte minden alkatrészt de semmi nem melegszik túl, de én is erre gyanakszom, ez a legvalószínűbb és lehet, hogy pont a táp. (Ha másik táppal hibátlanul megy akkor viszem vissza gariba. Mert szerintem ez nem az én hibám.)
-
varsam
őstag
válasz
KalozoneR #8275 üzenetére
Én két hónapig hajtottam a CX400-al a 4890 Vapor-x-em mindenféle hiba nélkül. Erős táp az, simán elbírja a konfigod. Azért cseréltem le egy Enermaxra, mert terhelésen már megnőtt a szélzaj, ami engem zavart. Ettől függetlenül hibátlanul teljesített egy Phenom II 720 proci mellett, ami 3,5Ghz-re volt húzva.
Hőmérsékleteid milyenek? Lehet azzal van gond, és azért kapcsol ki a géped egy idő után, mert valami túlmelegszik.
-
zolisx4
őstag
válasz
Daniford #8278 üzenetére
Kis tápegység topic
Fenét nem is szoktunk a tápegységről beszélni , néha ritkán ,veszélyes valamit is mondani mert az egyik legfontosabb alkatrész én mindig linkelem A melyik tápegységet vegyek topikot ott azt is tudják milyen szinű a kondi belsejede az NV ről is volt itt már bőven szó ,ami nem baj mert azért sok ATI és úgy 4890 es tulaj is érdeklődik a Fermi iránt .
-
Daniford
tag
Kezdeményezném a topic nevének módosítását "Kis tápegység topic"-ra
-
zolisx4
őstag
Ha megfigyelted oda raktam a linket hogy ott kérdezze meg azért mert a tápokban nem nagyon vagyok otthon ,lehet nem jól fogalmaztam lehet hogy nem jól működik a tápegység arra gondoltam hogy nem ad le akkora teljesitmányt mint kéne most W nélkül,
Ettől vannak jobb tápegységek azért
-
Zoo123
senior tag
válasz
zolisx4 #8274 üzenetére
"azért hogy 400w os az nem jelenti azt hogy 400w ot le is ad"
De, pontosan azt jelenti: EZ EGY CORSAIR, kategóriájának egyik legjobbja, nem holmi lim-lom!
"- ATX12V 2.2
- Nominal labeled power: 400 W at 40º C.
- Measured maximum power: 483.9 W at 49.0º C. "
LinkSzóval ha kell több mint 400W-ot ad le a kicsike, engem meggyőzött!
-
zolisx4
őstag
válasz
KalozoneR #8273 üzenetére
Először itt kérdezd meg a tápegységet ők tudják hogy elég e mert azért hogy 400w os az nem jelenti azt hogy 400w ot le is ad [link]
De a 400W os tápegység simán elég én használtam gyengébb minőségűt mint ami neked van és jó volt nem ált le a gép.
A gép le állás ,,és utána be birod inditani a gépet ,általában valaminek a túlmelegedése okozza ,meghűl és be tudod inditan , -
KalozoneR
csendes tag
kicsit tanácstalan vagyok most, sok teszt meg minden, sok ellentmondás, én is úgy raktam össze a gépet, hogy ne legyen ilyen nevetséges probléma... bár eddig akárkit kérdeztem, akármit olvastam egyszerűen kevés a táp, azt nem tudom hogy lehet ez, de minden jel erre utal...
szerk: (#8271) Zoo123 , nem újraindul hanem leáll a gép...
innen vettem az infot a fogyasztásról...
-
-
Zoo123
senior tag
válasz
KalozoneR #8270 üzenetére
"Under full load, the Sapphire Radeon HD 4890 Toxic video card consumed a massive 318W of electricity."
Hát nekem elég erős kétségeim vannak ezt illetően, egy 5970-es fogyaszt 294W-ot!
Az én konfigom (adatlapomon megtalálod) proci és videókártya tuninggal prime95 + VGA Caps Viewer közben vett fel 375-380W-ot a konektorból, a tápegyéség felöl (77%-os hatásfokkal számolva) durván olyan 290W-ot.
Sántít az a 318W csak a vga-nak, szerintem a teljes rendszer fogyasztására "gondoltak".-Nyilván ha húztad a procit/videókártyát akkor állíts minden órajelet vissza alapértékre, úgy is nézd meg hogy újraindul(gat)-e.
-Ha megteheted próbáld ki egy erősebb táppal -ne vegyél csak kérj kölcsön egyet- , vagy vidd át egy haverhoz hogy ott is restartol-e tőle a gép.
- Most jut eszembe: haldokló RAM is szokott véletlenszerű újraindulást csinálni, vagy ha nem kompatibilis az alaplapoddal. Én rambővítésnél találkoztam a "jelenséggel", aztán inkább becseréltm a 4x1GB-ot 2x2GB-ra.
Szerintem futtas egy Memtestet is (Memtest86 a program neve) érdemes! -
KalozoneR
csendes tag
Under full load, the Sapphire Radeon HD 4890 Toxic video card consumed a massive 318W of electricity.
Ez lehetséges? mert ha igen nem csodálkozom, hogy megfekteti a 400-as corsair tápomat. De szerintem megtaláltam a probléma forrását. Bár, hogy furmark + prime 95 alatt nem halt be érdekes. Kösz a segítséget
-
KalozoneR
csendes tag
-
KalozoneR
csendes tag
Furmark alatt teszteltem a kártyát,a gpu 68, gpu memória 83 max, MVDDC Phase #2 Temperature [°C] 83 max, sztem ezek max terhelés alatt jó adatok, ventilátor van a táp alatt, és a táp langyos levegőt küldd ha prime 95 + furmark megy, a ház oldala le volt véve mikor kikapcsolt játék közben, azért is nem értem mert játék alatt nem izzad annyira mint prime és furmark alatt vagy tévedem?
és nemrég raktam össze a gépet, azért jól utánajártam a dolgoknak és abban szinte biztos vagyok, hogy ezt a konfigot dalolva kéne vinni a tápnak...
-
Zoo123
senior tag
válasz
KalozoneR #8265 üzenetére
Csak azért hogy "pörögjön" a téma azért nem szoktunk beirkálni, ha akad "'megbeszélnivaló" akkor azt megvitatjuk.
Válaszolva a kérdésedre:
Nekem Vapor-x 4890-et hajt egy Chieftec 550AB tápegység, de olyan még nem volt hogy lekapcsolt volna, még akkor sem amikor -egy gyors próba erejéig- kapott társnak egy 4850-est.Amikor 4890+4850 crossfire volt és megkínáltam GPU Caps viewer-el akkor már féltérdre ereszkedett, de nem kapcsolt le: felpörgette a ventillátort és csak úgy okádta ki a meleget magából, úgyhogy 5 perc után megkegyelmeztem neki, 2db 4890-es, alatt valószínűleg lekapcsolt volna.
A tápegységem csak 360W-ot tud leadni a 12V-os ágon, a Corsair CX400 meg ha jól emlékszem 32A-t (384W) szóval szerintem a táp elég kell legyen 1db Toxic 4890-hez, úgy hallottam a Toxic képes alaposan befűteni a házat és ha az a meleg egyenesen felszáll, bele a tápegységbe, azt nem fogja neked megköszönni!
- Tegyél ventit a ház hátuljába a táp alá, ha még nincsen,
- vedd le a ház oldalát hogy jobban szellőzzön, úgy is csinálja?
- A GPU milyen meleg? Működés közbe valamilyen monitorozó programmal, ami logolni is tud (pl: GPU-Z) mérd a videókártyád hőmérsékletét, hátha túlmelegszik.Aztán majd referálj!
-
KalozoneR
csendes tag
sziasztok, nem nagyon pörögnek a témák ide is beírok, ti mivel hajtjátok a 4890-et? nekem toxic van és a corsair 400-as tápom játék közben egy óra után kb, lekapcsolja az egész rendszert... (metro 2033 meg crysis), lehet kevés a táp? köszi
-
zolisx4
őstag
válasz
fsb1000 #8253 üzenetére
Nem javult meg most jöttem haza 10 perce az IPON ból hát a garancia az nem lesz egyszerű mert nincs 4890 es nekik .
Laraxior
A memóriát én is le szoktam venni a ccc ben 490 MHz re a gpu meg ugye 240 re veszi vissza magától ,én nem vettem észre semmit néha még elfelejtem vissza venni a memóriát és úgy szoktam játszani a GTR 2 ben észre sem venni. -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #8252 üzenetére
Erről ezekszerint nem tud az Asus 4890-em.... Hónapokig 160/300Mhz-en ment, de kb. fél éve már méglejjebb vettem, 100/225 0,9V-ra, és köszöni szépen, jól van....
Persze, ettől függetlenül nyilván nem mindegyik 4890 stabil ilyen alacsony órajeleken, példányfüggő, melyik mit bír.... Nekem 80/180 körül már minden baja van.... -
Dusee
őstag
sziasztok!
van nekem egy olyan bajom, hogy simán gépezés közben kékhalált kapok.
először nemtok rákattintani a folgokra, utána megfagy az egér, aztán 1-2 mp múlva tele szemetelődik a kép, bejön a kékhalál, ott (ha jol láttam) feljegyzi a ram tartalmát a hdd-re (nem biztos), majd eljut 100-ig, és nyomnom kell egy rr-t.
erre van vmi ötlet?
teljesen random csinálja a gép, régebben volt, hogy csinálta, de naggyából 1 hónapja nem csinálta, ma meg már 3x is
miért csinálhatja? memória hiba? túl melegedés (ezt nem hinném, mert ATT-ben vissza van véve 100/200 @ 0,923V-ra)? vagy pont e miatt, hogy túl vissza van véve? -
HSM
félisten
Ja, nem tudtam.
FRAPS rögzítésnek nincs sok értelme, mert nem adja vissza a valós játék-futást, mivel jelentős plusszterhelés a gépnek.... Crysis alatt vettem anno észre, nem értettem, miért esik le képlopás (F9) után az FPS majd a felére... Rájöttem, a képlopás gombjára indult a FRAPS videófelvétel.... -
-
fsb1000
nagyúr
Igen, tudom hogy a prociban van.
SLI-nél mindig x8 + x8 volt a felállás.
A második slotban pedig Singlében is leváltott x8 2.0-ba. (GPU-z szerint)
Ezt nem csak NVIDIA-val, de 4890 is igy volt. Kivétel a 4870X2Fura, de GPUz x16 2.0(!!) + x8-at mutat a 4870x2 + 4890 párosra.
Ez szerintem is lehetetlen, de nincs más amivel kijeleztethetném. 10.3 driver. -
HSM
félisten
Csináltam Dirt2 videót, de elég vacak lett....
[link] Majd kiagyalom, hogyan lehet 720P-ben felrakni valamit, mert amit feltöttem, az olyan volt....
-
Dusee
őstag
hali!
nem tudja valaki, hogy hogyan kell ATT-ben több asztalt beállítani?
köszi! -
fsb1000
nagyúr
Sajnos a logban nincs sávszélesség.
A PIC-e -> 110MHz sem vált be, vagy nem tudom értelmezni.Vantage GPU score változatlan.
DIrt2 43-ról 44,5-re változott, de ez lehet a mérés szórása is////
Megjött a 4870 X2!!!!
Most azt rakom be, de ha az 1 GPU-s 4890-vel jöttek ezek a gondok, akkor a 3xCFX-be is be fog zavarni.
Most sajnálom, hogy nincs már nativ x16+x16 alaplapom, eddig nem volt gond P55-vel. -
fsb1000
nagyúr
-
helkis
veterán
válasz
fsb1000 #8229 üzenetére
HD4890-nél olyan powermanagement van, hogy mikor visszaveszi az órajelet 240-re akkor a 2.0-s pci-e-t is leveszi 1.1-re!!
GPU-z-ben ellenőrizhető: van is egy kis "hint" ha a bus interface fölé mész egérrel, hogy a energiagazdálkodás miatt megváltozhat a rendelkezésre álló sávszélesség, alatta ott van az elérhető sávszélesség, legalul pedig a jelenlegi, ez a gpu-z indulását követő 2-3sec-ben át is vált..
ha a sávszélt akarod tesztelni, akkor emeld meg a pci-e órajelet 100-ról 110-re pl.. az egyértelműen megmutatná, hogy kevés neki a 8x-es slot szvsz.. -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #8228 üzenetére
A helyzet változatlan GTS250 társkártyával: Dirt2-ben 20%-val kevesebb fps
De asszem' rájöttem mi a gond.
A HD4890 valamiért csak x8-at kap, én meg eddig mindig NVIDIA-kkal teszteltem a Pcie skálázódást, azoknál megjött az x8. 2.0. Azaz 4890-vel csak fele sávszél van meg, illevet x16 2.0-hoz képest csak az 1/4-e.Egyébként GTX275 SLI-vel is volt egy ilyen gondom egyszer, berakás után lassuak voltak de akkor az egyik makacsul x2.0-ba állt.
Kártya felcserélés +driver csere segített. (wudu varázslás...)Most is megpróbálok egy régebbi ATI drivert feltenni, hátha segít.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8227 üzenetére
Kezdek hinni neked.....
Átraktam a 4890-et az x8-as Slotba.
Ez a P55 UD4 lapnál egészen alul van, úgyhogy a Vaporx hűtője alatt maradt kb 1,5 cm.
Jobban melegszik a kártya....Vantage, GTa4, Crysis demo, Furmark a szokásos 3% körüli lassulást szenvedték el.
De a Dirt2-vel van valami gond.
Elöször azt hittem rossz beálításokat használok, de már vagy 10-12x futtatam a benchet, drivert levettem, aztán vissza. 3 órát elcsesztem vele.
Sőt visszaraktam az x16-ba, aztán megint az x8-ba. Kapott a teteje ventit is, mert a memok 80 fokot közelítették, de a dolog nem tiszta.Az egymás után futtatott tesztek x16 Pcie-ben szépen mennek, az átlag fps 58-62 váltakozik.
Ez lehet a mérés szórása, meghogy mindig másképp megy az autó és több kevesebb ellenfél van elötte. Belefér..
De x8-ban kinlódik.... 46 és 53 átlag fps-ek adódnak, és mikor alacsonyabb, akkor a program akadozik érezhetően "kinlódik" receg a kép kanyarban akadozik, egyenesben sem teljesen folyamatos. Legalább 20-25%-val lassabb mint x16 slotbanMelegedés? driver? Sávszélesség? Nem éretm az okát.
De valószinüleg ilyesmit tapasztalhattál mikor CFX-ben volt nálad.
Vajon a többi programban miért nem adja ezt elő?///
Most berakok mellé egy GTS250-et, ettől is változik a PCie sebessége x16-ról x8-ra.
(meg fizikázunk is egy kicsit) -
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8222 üzenetére
Ez igaz.... ha nem megy jól cfx-el, akkor 5870-en.
8xAA val asszem 34 fps volt és 4xAA val bőven 40 felett. Ez több mint a 275 SLI !!!!!
(4xAA-t nem mentettem le, mert csak az akadások mértékét néztem az AA csökkentésével, de a GTX285 is akad eléggé Crysis dem alatt.... sajnos. valós játékban nem annyira) -
helkis
veterán
szvsz magát a GPU-t nem a terhelés vagy a túlmelegedés öli meg, hanem az ennek következtében fellépő áramerősség növekedés, ami ha nincs szabályozva egyértelműen az örök shadermezőkre küldik a GPU-t, tehát kell a védelem.
de ha úgy lenne megcsinálva, hogy nem csak a terhelést hanem a hőfokot is figyelné ezzel egyetemben (nem pedig csak áramerősségnövekedést (persze most csak találgatok)), akkor a user már "kényszerítve" is lenne, hogy ő védje meg a saját GPU-ját (vegyen egy brutálisabb coolert, vagy blokkot, tubát), ha tuningolni akar, és ezzel együtt használhatá akár folyamatos 100%-on is a GPU-t.. ha pl nem játszik a user, hanem számítási feladatokat végeztet a GPU-jával, akkor szvsz simán lehet hozni azt a terhelést amit pl. a furmark okoz.. vagy rosszul gondolkodom?
zolisx4 - bakker..
tipikus ramhiba, de nem csak a ram tud "leégni", hanem a GPU-ban a ram vezérlés is, vagy bármi, ami túláramnál beláthatatlan következményekkel jár..
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Laraxior #8209 üzenetére
Nálad valami gond lehet azzal a 4890-el, ezt már a sávszél problémádnál is feltételeztem a cfx topikban. (mindjárt rakom x8-ba,, hogy lecsekkoljam)
/////
Én ezeket mértem ki Crysis 1920x1200 very high 8xAA (win7@64 i7-860)
HD4890 -> 21,8
GTX285 -> 20,1
GTX275 -> 18,5
GTX260 -> ?
GTS250 -> 13Tehát Crysis-ban még a GTX285-öt is megverte közel 10%-val, nemhogy a 260-at.
-
zolisx4
őstag
válasz
Laraxior #8218 üzenetére
nem normálisan ment a vga autómata ventivel ment, mert a referencia vga volt benne, ennek van hűtése a memórián ,
tesztelésre ezt használtam mindig lehet nem szerette a tesztet állandóan nagy terhelés de nem valószinű
mikor vettem ezt a kártyát akkor is csinált már hasonlót de abba hagyta .
Idáig jó volt ,nem baj van gari rajta
csak mit adnak helyette ? -
Laraxior
titán
válasz
zolisx4 #8216 üzenetére
alapórajelen ment? venti dolgozott rendesen? ventiszabályozást állítottad?
Én állandó jelleggel 100%on pörgetem....nekem nincsen szükségem ilyen ramégetésre. amúgy sincsen semmi a memóriákon.#8219: miért halna be? Előbb hal meg attól hogy állandóan állítgatva van. Különben sem megy a gép már 24/7. 3 év garis,szerintem nem kell ezzel foglalkoznom
-
zolisx4
őstag
[link]
közben megkerestem ő irt először erről az akadásról .Közben kipróbáltam ezt a OCCT bench progit szerintem megölte a vga-m
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha látjátok a grafikonon a saját timedemó mérést, akkor kiderülhet, hogy miért eltérő az eredmény. Nem szeretjük a beépített tesztrészleteket, mert lehet rá optimalizálni. Ahol csak lehet magunk futkározunk, hogy a lehető leghitelesebb eredmény szülessen.
-
Laraxior
titán
-
Mika1227
őstag
Szerintetek ez a kártya [link] gyorsabb mint a 4890-en?
Márpedig vannak nálam is akadások! Sajna!Laraxior és a gtx 275, 280?
-
XP NINJA
őstag
melyik az a kari ami eggyel jobb mint a 4890?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fsb1000 #8200 üzenetére
Te hoztad fel a tuningot nem én. Én csak mondtam, hogy a hibakeresésnél nem előnyös a tuning.
Hiába írják be a júzerek a fórumba. Akkor tud az AMD segíteni, ha leírják a gép paramétereit a supportnak. Mivel konfigfüggő a hiba, így először össze kellene rakni egy olyan gépet, ami reprodukálja a problémát. Ezt csak úgy tudják megtenni a gyártónál, ha megkapják a visszajelzéseket. Addig nem tudnak mit csinálni, amíg nekik nem jön elő a probléma. Mint láthatod a tesztekben számos eltérő konfig van, és nem írnak problémáról, ergo sok konfigon nem jön elő. Kellenek az infók a cégnek, hogy előhozzák a problémát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- Rekordösszegért kerül szaúdi kézbe az Electronic Arts
- Apple Watch
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Oroszok csomagolják ki a még be nem mutatott iPad Pro M5-öt
- Felpúposodott egy Galaxy Ring, a Samsung besegített
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Zbook 14u G5 - i7-8GEN I 16-32GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest