Új hozzászólás Aktív témák
-
varsam
őstag
válasz
KalozoneR #8275 üzenetére
Én két hónapig hajtottam a CX400-al a 4890 Vapor-x-em mindenféle hiba nélkül. Erős táp az, simán elbírja a konfigod. Azért cseréltem le egy Enermaxra, mert terhelésen már megnőtt a szélzaj, ami engem zavart. Ettől függetlenül hibátlanul teljesített egy Phenom II 720 proci mellett, ami 3,5Ghz-re volt húzva.
Hőmérsékleteid milyenek? Lehet azzal van gond, és azért kapcsol ki a géped egy idő után, mert valami túlmelegszik.
-
zolisx4
őstag
válasz
KalozoneR #8273 üzenetére
Először itt kérdezd meg a tápegységet ők tudják hogy elég e mert azért hogy 400w os az nem jelenti azt hogy 400w ot le is ad [link]
De a 400W os tápegység simán elég én használtam gyengébb minőségűt mint ami neked van és jó volt nem ált le a gép.
A gép le állás ,,és utána be birod inditani a gépet ,általában valaminek a túlmelegedése okozza ,meghűl és be tudod inditan , -
-
Zoo123
senior tag
válasz
KalozoneR #8270 üzenetére
"Under full load, the Sapphire Radeon HD 4890 Toxic video card consumed a massive 318W of electricity."
Hát nekem elég erős kétségeim vannak ezt illetően, egy 5970-es fogyaszt 294W-ot!
Az én konfigom (adatlapomon megtalálod) proci és videókártya tuninggal prime95 + VGA Caps Viewer közben vett fel 375-380W-ot a konektorból, a tápegyéség felöl (77%-os hatásfokkal számolva) durván olyan 290W-ot.
Sántít az a 318W csak a vga-nak, szerintem a teljes rendszer fogyasztására "gondoltak".-Nyilván ha húztad a procit/videókártyát akkor állíts minden órajelet vissza alapértékre, úgy is nézd meg hogy újraindul(gat)-e.
-Ha megteheted próbáld ki egy erősebb táppal -ne vegyél csak kérj kölcsön egyet- , vagy vidd át egy haverhoz hogy ott is restartol-e tőle a gép.
- Most jut eszembe: haldokló RAM is szokott véletlenszerű újraindulást csinálni, vagy ha nem kompatibilis az alaplapoddal. Én rambővítésnél találkoztam a "jelenséggel", aztán inkább becseréltm a 4x1GB-ot 2x2GB-ra.
Szerintem futtas egy Memtestet is (Memtest86 a program neve) érdemes! -
Zoo123
senior tag
válasz
KalozoneR #8265 üzenetére
Csak azért hogy "pörögjön" a téma azért nem szoktunk beirkálni, ha akad "'megbeszélnivaló" akkor azt megvitatjuk.
Válaszolva a kérdésedre:
Nekem Vapor-x 4890-et hajt egy Chieftec 550AB tápegység, de olyan még nem volt hogy lekapcsolt volna, még akkor sem amikor -egy gyors próba erejéig- kapott társnak egy 4850-est.Amikor 4890+4850 crossfire volt és megkínáltam GPU Caps viewer-el akkor már féltérdre ereszkedett, de nem kapcsolt le: felpörgette a ventillátort és csak úgy okádta ki a meleget magából, úgyhogy 5 perc után megkegyelmeztem neki, 2db 4890-es, alatt valószínűleg lekapcsolt volna.
A tápegységem csak 360W-ot tud leadni a 12V-os ágon, a Corsair CX400 meg ha jól emlékszem 32A-t (384W) szóval szerintem a táp elég kell legyen 1db Toxic 4890-hez, úgy hallottam a Toxic képes alaposan befűteni a házat és ha az a meleg egyenesen felszáll, bele a tápegységbe, azt nem fogja neked megköszönni!
- Tegyél ventit a ház hátuljába a táp alá, ha még nincsen,
- vedd le a ház oldalát hogy jobban szellőzzön, úgy is csinálja?
- A GPU milyen meleg? Működés közbe valamilyen monitorozó programmal, ami logolni is tud (pl: GPU-Z) mérd a videókártyád hőmérsékletét, hátha túlmelegszik.Aztán majd referálj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vivaldi (böngésző)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Demót kap a PIONER című MMOFPS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Philips LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Dell Precision Workstation ultrabook 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged