- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Házimozi haladó szinten
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
Hát a helyedben ennek nemörölnék
Másik konfig nármális táppal proba, megvolt? Ismered az illetöt vagy valami ismeretlen emberröl van szo? Ha szarminöségü táppal hajtották akkor bizony tönkremehet, persze más is tönkre mehet a szar táppal hajtott konfigban, de azis meglehet, hogy a régi hardverrrel még vigan szaladt, és az ujj kártya adta meg neki a kegyelem döféstLeirhatnád milyen konfigrol van szo?
-
odorgg
addikt
Az egy dolog hogy megnézték másik táppal, egyrészt milyen táppal, másrészt 1 másik konfigban sem ártana megnézni szerintem
Ráadásul ha tuningolgat az illetö, akkor a tuning beállitásokat is illik elöször alapra állitani. Elöfordulhat hogy rosszul illeszkedik a PCI slotba, vagy elöször tették rosszul bele, és az tett be neki. Vagy pedig még a tápcsatikkal is lehetnek problémák, ugyhogy asztsem árt átnézni hogy rendessen illeszkedik-e? Esetleg milyen házban van, milyen szellözéssel, millyenek a höfokok, elösször milyen tápra volrt rákötve? (Mert ha valami gagyira akkor azis simán hazavághatta) Szoval sok oka lehet hogy lekapcsolgat terhelésnél, ezeket mind végig kell zongorázni
-
milomi
tag
Valaki tudna nekemd segiteni ELADTAM 1 VIDIKARIM nállam semmi baja nemvolt.. HD 4870 2 gigás VAPOR-x es... nállam semmi baj nemvolt... az illető megkapta és nekei meg mikor terhelést kapott a gép 1-2 percen belül kikapcsol... ez mitölt lehet ?( megnézték már másik táppal os ! )
-
odorgg
addikt
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #6489 üzenetére
47 lessz az ára, ugyhogy bisztosssan nemfognak érte kapkodni
De még több mint 2-év gari van rá, és kivan próbálva és fasza is
Énis legalább 5850-ben gondolkodom, azért lenne az az 1-2 hónap türelmi idő hogy hogy alakulnak az árak. Más nem majd veszek 1 másik Toxicot, itt az apróban
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #6487 üzenetére
Hát énsem a toxicot
Majd kiderül mi lessz, 1-2 hónapig elvagyok vga nélkül, asztán majd meglátjuk hogy buktam, vagy nyertem az üzleeten. Persze nemfogom olcsón adni, mert nem 1 utolsó darab, ( ha vanteg toplistát nézem, az enyém a legjobb 4890) és ha nemviszik el azis lehet hogy még megtartom -
zolisx4
őstag
azért én nem sietném el ennyire nem fog le esni a 4890 ára a felére
legalábbis 1-2 hónapon belül biztosan nem, azért megnézed az 5xxx árát közel sem esik annyira mint amiről szó volt ,hogy karácsony után, igy meg ugy lemegy az ára, hát nem ugy néz ki ,a 4890 kb 1 évig biztosan tökéletes lessz, a játékokhoz ha esetleg kompromisszumokkal ia de jó lessz
-
odorgg
addikt
Hát igen, sajnos énis jövőhéten eladom majd a 4890 Toxic-ot, és beruházok 1DX11-be, mert 1-2 honap mulva a felét fogja érni anak, amit most kapnék érte
-
Devid_81
félisten
válasz
zolisx4 #6481 üzenetére
Ez igy van, aki most vesz VGA-t az eleg nagy "bajban" van egyebkent.
A 4xxx szeria kifogyoban, pedig foleg a 4890 az ami meg igen utokepes.
A tobbi (5xxx )meg a konkurencia hianya miatt feleslegesen draga.
Viszont most 1-2 honapon belul talan megerkezik az ellentabor kartyaja...akkor aztan lesznek learazasok...foleg ha az ATI alul marad kicsit a teljesitmenyben.
Persze az meg viszi magaval a regi kartyak arait is majd rendesen. -
zolisx4
őstag
Igen nagyon jó kártya hát az árak hogy alakulnak az nem lehet tudni ,valószinű hogy lassan lejjeb megy az ára gondolom ,bár már lehet nagyon olcsón is venni,
keresgélni kell.
Az 5xxx széria hát még nem jön az NV a dx 11 el addig nem nagyon sokat fog csökkenni ,de ne legyen igazam -
zelek
csendes tag
Akkor ez a HD4890 nagyon durvára sikerül gondolom azért meri mindenki ajánlani de gondolom a 5xxx széria jobb lesz ennél is csak abban reménykedtem majd ha a 5xxx seria lenyomja ennek az árárt
-
Drexler
tag
Ha kapsz még és arra van pénzed simán tedd magadévá minden fullon hasit.
No meg ha jó a DX10.1. Kivéve egy-két farok játékfejlesztöt aki ilreálisan nagy ermüvet akar vetetni a szegény Magyar vásárlóval.Sztem az 5770 nél sokkal jobb mivel még néha a 870-es szintjét se éri el.
-
zelek
csendes tag
akkor nem is ajánljátok a HD4890 at?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
cowboy_bebop #6474 üzenetére
Én is ezt akartam kifejezni, hogy leállt a gyártás, és annyira fogy, hogy sehol nincs belőle.
Az a baj, hogy HD4890 árban és teljesítményben nincs semmi. HD5770 40k~HD4870, HD5850~70k és pont a kettő között lenne a 4890, de nincs. -
Mika1227
őstag
Történt egy olyan, hogy kapcsolnám a gépet befelé aztán nem kapcsolódik egy kis hang kíséretében levágta a biztosítékot aztán már nem kapcsolódott be a gép, sőt az alaplapon sem világít a kis led!
Ötlet? Megkotlott a táp,vagy alaplap?
-
odorgg
addikt
1,313v 3d terhelésnél.
Megnézni úgy tudod hogy GPUz-vel kimented a biost, utánna betöltöd a Radeon bios editorba. Ezzel át is lehet írni a biost, és elis lehet menteniDe csak óvatossan a bios-ban való turkálással, mert kinyírhatod a kártyát
-
odorgg
addikt
válasz
CHIPman #6458 üzenetére
A Sapphire 4890 Toxic-bol egészen bisztosan ( a linkelt képen az enyém látható
) és még néhány OC verziós ASUS-t meg MSI-t láttam 1GHZ-n ketyeregni a gyári hűtőjükkel.
-
BigStraw
senior tag
Sziasztok!Mi a véleményetek az ATI Cyclone-ról érdemes lenne azt választani vagy inkább ne is tegyünk említést róla?
-
varsam
őstag
válasz
Drexler #6459 üzenetére
Nem feltétlen. Ha nincs semmi matrica a csavarokon, vagy a hűtőn olyan helyen, hogy megsértése nélkül nem tudod leszedni, akkor ki lehet cserélni, nem veszik észre.
A Thermalright meg sztem annyival nem tud többet, mint amennyivel drágább. Annyiból megvan az S1 ventikkel együtt.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Melyik HD4890-ből hozható ki 1GHz GPU clock gyűri hűtővel, esetleg gyári feszen? -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #6448 üzenetére
igen, akkor semmi gond rárakod az uj hűtést és kész ,de én azért megnézném miért megy 100% 3d ben az ventilátor nem kéne neki,lehet hogy gariztatni kéne nem???
Arctic Accelero S1 Rev 2 nem fontos ehhez ragaszkodni van ám más is ami jó hozzá és még nagyobb hatásfoka van mint ennek
-
varsam
őstag
válasz
Mika1227 #6444 üzenetére
Ezen gyárilag van vrm hűtő, ami nem is magas, szval ránézésre elfér felette az S1. a vram-ra meg jók lesznek amit S1-hez adnak süniket. A kérdés már csak az, hogy elfér-e rajta az S1? Én a vapor-x-emhez próbáltam hozzá, nekem a kártya eleje (ahol a monitor csatik vannak) túl közel volt és nem fért el a hűtőborda. Mérd meg milyen messze van a gpu a csatlakozóktól, illetve hogy mliyen magas a vrm borda, majd nézd meg az S1 honlapján, hogy pontosan mekkora a hűtő, van róla mm pontos rajz: ez az
De lehet az is elég lenne, hogy ha csak ennek a ventijét szednéd ki, meg a burkolatot és csak simán rátennél az eredeti bordára, ami elég jónak néz ki, két 9 vagy 12 centis ventit mondjuk. -
-
fireproof
őstag
Hangoska. Remélem ez én 4890 Vapor-X -emnek nem lesz ekkora hangja
-
varsam
őstag
válasz
fireproof #6436 üzenetére
AM3-as lapra gondoltam, amibe ddr3-as ramok mennek. A proci amit kinéztél AM3-as igen, de van benne ddr2 és ddr3 memóriavezérlő is, ezért tudnád használni azzal a lappal amit néztél. Viszont a jövőben megjelenő AM3-as procik csak ddr3-as memória vezérlőt fognak kapni, ezért azokat már nem tudnád használni abban a lapban, mert az ddr2-es. Ez az egész persze csak akkor fontos, ha esetleg 1-2 éven belül szeretnél fejleszteni proci terén. Most még sztem elég jó áron el tudnád adni a ddr2-es ramjaid (ha az adatlapodon lévő hyperx-ekről van szó) 25-ért meg lehet venni 4GB ddr3-at.
Nézz át ide, jobban tudnak segíteni, meg ne csak az én véleményemre hallgassmár sok lesz az off
-
zolisx4
őstag
válasz
kbalazsa #6435 üzenetére
Emellett érdemes még a VRM hűtésen külön is elgondolkodni biztos ami biztos.
Ez nem biztos ami biztos, hanem meg kell oldani mert annélkül egyszerűen nem fog működni,vagyis működik csak nem sokáig ,Accelero S1 hez adnak picike VRM hűtést az felejtős mert az nem elég attól túlmelegszik azért tudom mert próbáltam
-
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #6428 üzenetére
4890-es tapasztalatom nincs, de én a 9.9-et, esetleg próbaképp a 9.12-t javasolnám (esetleg ennek hotfix verzióját), mert abban volt aki talált még néhány fps-t a régebbiekhez képest. De csak akkor, ha neked nem okoz problémát a v12, mert akkor nem érdemes küzdeni vele, maradj a 9.9-nél a 10.x -ig
-
Mika1227
őstag
-
varsam
őstag
válasz
fireproof #6430 üzenetére
Jó kis konfig, de ha már alaplapot is veszel én a helyedbe DDR3-ra váltanék. Ez egy igen jó lap, amit te linkeltél az felesleges, ha csak nem akarsz crossfire rendszert építeni, de sztem nem.
Ehhez veszel KINGSTON 2048Mb DDR3 1333Mhz ramokat, a jelenlegit meg eladod.
Hosszú távon jobban jársz már AM3-mal, mert így a jövőben még fejleszthető maradna a gép.
A vga és a proci viszont tökéletes, nagyon jó kis bivaly konfig, de AM3-mal még jobb. -
kbalazsa
senior tag
válasz
Mika1227 #6428 üzenetére
Látom nem bíztad a véletlenre, az összes létező helyen feltetted a kérdést, amit javasoltam volna
Az S1 Jó ötlet lehet, figyelembe véve azt, hogy már maga a gyártó is csak turbo modullal együtt javasolja 4890-hez, bár ez simán kiváltható más ventillátorral is. Emellett érdemes még a VRM hűtésen külön is elgondolkodni biztos ami biztos.
-
fireproof
őstag
-
fireproof
őstag
Az is lehet hogy ilyen procit veszek ! Ez 3 ezerrel drágább de kicsit jobb talán.
-
BigStraw
senior tag
Hellósztok!A Cyclone-ról miket hallotattok?Érdemes azt választani? Köszi előre is a közremüködést
-
varsam
őstag
válasz
fireproof #6421 üzenetére
Teljesítménybeli különbség a két kártya között szerintem igen minimális. FullHD-ra jó lesz a kari, ezen az áron nem kapsz jobbat és az összes játék full grafon fog menni, esetleg Crysis meg GTA IV nem, de ezeknél sem kell sok kompromisszumot kötnöd. A proci is jó választás hozzá - bár én tuningolnám kb 3,5GHz környékére, amit simán visz, és akkor tuti lesz
-
fireproof
őstag
Szerintem nekem is.ÉS teljesítménybeli különbség van? JA és még annyi hogy simán elvinne egy Full HD-s monitort nem? És ez a proci simán kihajtaná nem?
-
varsam
őstag
válasz
fireproof #6419 üzenetére
Ha hajlandó vagy rákölteni azt az 5ezer forintot arra, hogy egy halkabb és valamivel hűvösebb vga-d legyen, akkor vapor-x. Bár ref kártyám nem volt, de sokan azt mondják h elég hangos (persze ez relatív, kinek mi az), de nekem vapor-x karim van, és nem nagyon hangoskodik. Igaz, még mindig ez a leghangosabb dolog a gépházamban, de egyáltalán nem zavaró (pedig már mindent kicseréltem ami hangoskodott, ezt nem fogom).
A bolt adatlapján 960MHz-es core clock van megadva, ez nem tudom mennyire igaz, mert az enyém 870-en megy és ugyanez a karim van. A ref kártyák mennek 850-en, szóval ezen még egy kis tuning is van gyárilag. Döntsd el neked mi kell, nekem a vapor megéri azt a némi plusz pénzt.
-
Mika1227
őstag
Miért mi a baj a 9.12-vel?
-
Henker2
addikt
Üdv! Jelen pillanatban melyik verziójú Catalyst jó a 4890-emhez? Mert a 9.12-ről nem sok jót hallani. Lehetőleg adjatok már linket is 64bit-es Windows 7-et használok!
Köszi
-
fireproof
őstag
Ti melyiket választanátok. 4890 vagy 4890 Vapor-x ?
-
Mika1227
őstag
Milyen hűtőt ajánlanátok HD4890-re? Olyat amely lehetőleg nem túl drága 6-7k és lehetőleg minél halkabb.
A gyári hűtője nagyon hangos 3D-ben és az már eléggé zavaró! -
zolisx4
őstag
Sziasztok
Ez a 4890 vga ról szól, nem a memóriákról, beszéljétek meg priviben -
thoo2
csendes tag
válasz
kbalazsa #6399 üzenetére
ja és arra lapozom hogy volt egy szerver lapom ami kezel ddr 1 ddr 2 és ddr3 mat is és volt benne 2.5 ddr 1 és mikor tettem bele 1 giga ddr 3 mat és a 2.5 kiszedtem még gyorsabb volt a gép. na itt a legjobb példa a ddr1 a leggyorsabb 4 szer lassabb mint a ddr3 a leg gyorsabb ddr 2 2 szer lassabb mint a 1600 ddr3 és mivel a Mbps gyanítom hogy adatmozgatási sebességet jelent ezért gondolom hogy a becslésem helytálló hiszen hiszen ah igazak a számításaim 4 GB DDr1 egyenlő teljesítményben 1 giga DDR 3 mal
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Nintendo Switch 2
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- VR topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged