- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Megjöttek az Endorfy Thock V2 sorozatú klaviatúrái
- Az időjárás borongósabbra váltott, de a hardverek még vígadnak
- Effektíve TKL méretűek a Corsair legújabb, numerikus paddal ellátott klaviatúrái
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- E-book olvasók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolisx4
őstag
Igen nagyon le esik le esik 14 FPS re ugy kab 100 körüli fps ről .
ennek a játéknak nem szabad 14 fps re leesni,
Kipróbáltam a készülő gépemmel az asztalon nincs még másik házam , az Í7 el ugye másik alaplap másik memória másik 4890 es csak a vinyó és a tápegységet vettem ki a gépből ugyan az a jelenség 2 db 4890 es nem lehet rossz ami ugyan az a két gépben az tápegység és a vinyó , -
Mika1227
őstag
Én is tapasztaltam már a "dadogást". Játékok alatt nem igazán inkább csak akkor ha túl sokszor cserélgettem a drivert. De Furmark alatt dadog nagyon és 3Dmark06 alatt is tapasztaltam hasonlót! Elég bosszantó ez!!
-
Tison
tag
Lehet hogy sületlenséget mondok.
De nem lehet, hogy a táp nem ad le egyenletes feszt és ez okozza a játékoknál ezt az anomáliát. A játékok alatt zabál ez a kártya rendesen.
-
Tison
tag
Nekem is furcsa amit irtok a dadogásról. 5 napja nyúzok egy Sapphire 4890 vapor-x-et de semmilyen játéknál nem tapasztaltam a jelenséget. Pedig nem is raktam ujra a wint. Előtte egy nvidia kari volt benne.
-
zolisx4
őstag
válasz
#35434496 #8091 üzenetére
Kétféle monitoron is kipróbáltam ,egy 17" -1280x1024 ben itt is szaggat és 22"os 1920x1080 monitor tól függetlenül szaggat ,
Valami nem stimmel nincs akkora gépigénye a játéknak hogy darabos legyen ,az az érdekes hogy van benne ez a benchmark rész amivel a beállitást tudod ellenőrizni ott teljesen tökéletes de ha a játékba lépsz akkor darabos főleg ha füst vagy közelmész a földhöz ,esetleg még forogsz is közben szaggat -
Daniford
tag
4890-nél lehet feszt emelni? Illetve az érdekelne még,hogy mikor van erre szükség?
Lehet hülye kérdés de erről nem is tudtam eddig -
-
HSM
félisten
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Mika1227 #8075 üzenetére
Azért adtam el a GTX-et mert nem tudtam, hogy meddig kell majd hirdetnem a 4890-et, hogy akadjon rá vevő. Nekem meg pénzt kellett látnom sürgősen. Azt nem szerettem volna, hogy két VGA-ban álljon több mint 80K-m.
Ha tudtam volna, hogy gyorsan akad tuti vevő a 4890-re akkor nem adtam volna el a GTX-et.
Így viszont tegnap elvitték a GTX-et, ma meg a 4890-et és én vettem egy 1gigás GTS 250-et ami GTA4-ben jobban teljesít mint a 4890 és ráadásúl 14K-t ezzel a manőverrel ki is szedtem a gépemből.
Úgyhogy végülis jól is jártam. Lett egy kis pénzem amit félretettem és decemberig rakosgatok még hozzá szépen apránként, aztán veszek egy javított verzójú GTX 470-et ha kijönnek.Úgyhogy, volt 1 hétig 4890-em is.
Legalább csináltam egy kimaxolt videót vele. -
Gergosz2
veterán
Hol kapcsoljam ki?
-
Gergosz2
veterán
Hali! Nekem is ilyen VGA-m(hd4890) van és minden játékban(cod 2-4-5-6)
60 fps-em van.Hogy lehet beállítani hogy több legyen?(nem a játékban kell mert ott tudnám hogy) -
zolisx4
őstag
Tom Clancy's H.A.W.X alatt és a Need for Speed Shift alatt látni nálam nagyon a DIRT2 nél látni mikor több kocsi van és kanyarodok derékszögű kanyarban , ha egyenesen megyünk és több kocsi is van nem csinálja ,és hiába veszed le a részletességet akkor is meg van .
stuttering ez nem tudom hogy mia furmark alatt nekem is jól látni ,nem tudom mit lehet csinálni ellene
De én kipróbáltam már xp vista 32-64 bit meg ugye a win 7 ugyan az mindegyiken -
rup1u5
nagyúr
válasz
zolisx4 #8076 üzenetére
"azt csinálja mint az uj FurMark alatt hogy apró szaggatások vannak"
na ezt hívják stuttering-nak. Furmark alatt nálam látványosan csinálja, 1 másodpercenként, precízen pontosan, periódikusan. Ha lenne egy jó HD-s kamerám lefilmezném. Úgy vettem észre, hogy Stalker alatt is ezt csinálja. -
zolisx4
őstag
Mika1227
Azt várom mikor lessz itt a PH valakinek hogy csinálna már egy othoni tesztet de valószinű hogy az NV lesz a befutó meglátjuk.rup1u5
GTX- lehet hogy kár volt érte ,pedig ennek a vga -nak is jónak kell lennie valami megoldás biztosan van ,azt ia eltudom képzelni hogy más összetevők miatt van ez az FPS ingadozás ,Azt tudom mikor megvettem a gigabyte lapot 1-1,5 éve akkor nagyon sokáig nem tudtam a GRID -el játszani , akkor 4850 es vga-m volt szépen ment az nagyon de bizonyos időközönként megált egy pillanatra ezt folyamatosan csinálta ,egyszerűen meg ált a kép 1 másodpercre mindig megvettem a 4890 es vgat hát azzal is pont ez a jelenség volt ,akkor adtak ki egy Biost az alaplaphoz frissitettem és jó lett hogy mit csináltak a biosban azt nem tudom azt sem sikerült kideriteni hogy miért volt de utánna teljesen megszünt elég érdekes
De azóta előjött egy másik gond hogy több játék alatt is azt csinálja mint az uj FurMark alatt hogy apró szaggatások vannak mondjuk Tom Clancy's H.A.W.X hogy miért van ezt nem tudom -
zolisx4
őstag
válasz
Mika1227 #8069 üzenetére
Nem használok CF et ,próbáltam ,de amivel én játszom ahhoz teljesen felesleges GTR2 ahhoz 1 db 4890 es is bőven elég
A fogyasztással soha nem foglalkoztam .
Az az igazság hogy készül a másik gépem ,és eladásra kerül mind a 2 vga és 5870 es ben vagy az uj Nv lesz a 4890 es helyett még ezt nem tudom ,a mostani gépem is meg akarom tartani de ezen van integrált vga és netezni az jó .Az új gépet a 0 ról épitem ezért elég sok dolog hiányzik még de a főbb alkotórészek megvannak már .Amúgy régóta 2db 4890 es vga van nekem .
-
Mika1227
őstag
zolisx4 látom most kettő 4890-ed van! Tolod őket CF-ben? Gondolom úgy elég brutál a teljesítménye no meg a fogyasztása?!
-
Neo85
tag
Hello.ATT használok de a cod2 nem indul el.hogy tudom megoldani hogy az is fusson?Más minden megy csak a cod2 nem.
-
rup1u5
nagyúr
Stalker COP kiaxolva 1920*1200-ben 4xAA-val úgy szalad mint az álom! 40-70fps között.
Megnézem most GTX mit szól ezekhez a beállításokhoz. -
Mika1227
őstag
Amúgy meg gyerekek itt olvasom a sok hsz-t de szerintem a játékélmény fontosabb mint a grafika!! Sajnos az utóbbi időben a grafika a fontos nem a játékélmény! Én a Maffia 1-et játszottam végig és ott a graf nem akkora durranás de a játékélmény szupi!!!!
-
rup1u5
nagyúr
-
Neo85
tag
csináltam vele egy benchmarkot fps min28 max50 avg 34
-
zolisx4
őstag
Elég valószínűtlen amit mondasz, nekem alap órajelen minden, a procit is bele értve 13870 pontot ad a 3DMark 06 a 4890 esre ,ebből adódik hogy a 4870 vapor-x em ami volt az nekem csak 9979 pontot kapott, a Gigabyte 260 oc 216 sp kártyám többet kapott a 4890 es nél 14350 pontot ,azon az órajelen amin megy a provid nem fogsz többet kapni és az általad emlitett 2 vga sem lehetett jobb ,4850--4870 a 260 as kaphatott 1-2 szász pontal többet .
Lehet 18000 ezret is kapni csak ahhoz 4000 MHz körüli proci órajel szükséges minnél több maggal.
Nagyából ennyit tudok mondani,neked -
Neo85
tag
Hello.lett nekem egy xfx4890 kártyám,kevésnek tünnek az fpsek 3dmark06ba 14100pontot kaptam,Q8200@3200mhz procival!4850-el jobb volt 4870el is meg GTX260al is.
-
HSM
félisten
válasz
Daffni2 #8048 üzenetére
Lehet magam vagyok, hogy inkább medium textúrákkal játszottam 2X is végig, de 80-as látótávval... Nekem az 50-es nem volt elég, utáltam, hogy elém rajzolódik a város meg az autók.... 80-nál már nem volt számomra zavaró. Ellenben a medium textúrák és a high között olyan túl látványos különbséget nem tapasztaltam. (És itt most nem az "álljunk meg egy plakát alatt, és nézzük meg 2cm-ről, mennyire éles" műsorra gondoltam, hanem ténylegesen játék közben észrevehető/észre nem vehető különbségekre)
-
Igazán nem értelek, médium texturával realisztikusabb mint high beállítással?
Nálam minden high-re van állítva, nagyon jó minőségű így a kép a látótávolságot teljesen felesleges feljebb vinni, semmi értelme, ahogy nálam van beállítva abszolút megfelelő.
Nem csak nekem, más sem találna kifogást rajta. -
odorgg
addikt
Én csak az órajeleket lőttem be a legalacsonyabb értékekre, fixen hogy a kártya ne tudja szabályozni, a feszt továbra is a kártya állította
Próbáltad már fiss windows-al?
Daffni2:Nekemis vólt 4Ghz-en ketyergő E8400-em, de kimaxolt beállításokkal azzal is szaggatott a GTA4, pedig én 1680x1050 ben játszom max
-
GTA4-et 4 magos proci nélkül, normálisan futni, még énsem láttam,
Szerintem normálisan konfigurált rendszeren tökéletesen fut 2 magossal is.
Nálam nem szaggat,tökéletesen megy.
Statistics
Average FPS: 53.22
Duration: 37.15 sec
CPU Usage: 96%
System memory usage: 85%
Video memory usage: 79%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1080 (60 Hz)
Texture Quality: High
Texture Filter Quality: Highest
View Distance: 44
Detail Distance: 51Hardware
Microsoft Windows 7 Ultimate
Microsoft Windows 7 Ultimate
Video Adapter: ATI Radeon HD 4800 Series
Video Driver version: 8.14.10.716
Audio Adapter: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8600 @ 3.33GHzFile ID: Benchmark.cli
-
HSM
félisten
[link]
Viszont a feszállítás nem tudom, nem refi kariknál működik-e....GTA-s dolgok majd este, majd fényképezővel kamerázok... Csak találjam meg a régi mentésem, nem akarom elölről kezdeni... XD
Ja, nekem anno ezt sikerült 4890/GTX260 ügyben vantage/furmark:[link]
És mit linkeltem épp neked? [link] Jópofa néha visszaolvasni...
-
rup1u5
nagyúr
Végülis nem sok hiányzik az élvezhető sebességhez. Szívesen megnézném egy GTX 480-on vagy egy 2gigás 5870-en ugyan ezekkel a beállításokkal.
(#8040) vhunor:
Köszi! Akkor majd dobok rád privátot, ha lesz egy kis időm szöszölni vele. Egyelőre az elején elakadok, mert azt kéri az ATT, hogy telepítsem újra rendszergazdaként és kapcsoljam ki az UAC-t.Odáig rendben van hogy rendszergazdaként telepítem de hol kapcsoljam ki az uac-t?
(#8033) odorgg:
Biost inkább nem buherálnám. Ha jól értem itt is az a probléma, hogy csak az órajeleket vetted vissza a ramoknál, a feszültséget meg nem. Vagy rosszúl értettem? Mert úgy lenne csak értelme és úgy lenne jelentősen kisebb a fogyasztás ha a feszt és az órajeleket is be lehetne lőni alacsonyra. -
vhunor
őstag
"Teszteltem Vantage-el, FarCry2-vel, StalkerCOP-al, GTA4-el, Heaven benchmarkal, Crysis benchmark tool-al."
Sikerült kilőnöd azt a 3 programot ami nem kicsit nv barát
, főleg a FC2. Már csak a Resident Evil 5 benchmarkot kellett volna ideírnod
. Nekem volt HD 4870/4890 és GTX 260/275/280 is, és persze ezeket a teszteket én is lefuttattam mindegyikkel azon kívül, hogy hetekig használtam őket nap mint nap, úgyhogy van elég személyes tapasztalatom velük. FC2-ben szinte képtelenség megverni az nv kártyákat, mindegy, hogy GT200 vagy GF100 (utóbbit pláne...).
ATT: egyik este msn-en vagy skype-on 5-10 perc alatt elmondom, mit hogy állíts be benne.
-
rup1u5
nagyúr
GTA4 4890 2GB HD-ban nézzétek!
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #8036 üzenetére
Nekem már vagy 3 hónapja nincs meg, de én úgy értem el vele a legjobb teljesítményt ahogy leirtam. Mondjuk én még tavaly nyáron vettem, és kb az első 1-2 hét utánn már az átvariált bióssal használtam végig, amíg el nem adtam
Akkoriban a driverek még nemigazán vóltak kiforrottak, de nekem a biós átvariálással, és a profilozgatással jól működött. Persze az újabb driverekkel lehet jó lett vólna enélkül is, de aszt már nempróbáltam
Eladás előtt amúgy visszaraktam a gyári bióst, és a vevő azóta sem panaszkodott, tehát valószínüleg jól müxik azzal is
GTA4-et 4 magos proci nélkül, normálisan futni, még énsem láttam, és tény hogy a memória igénye is van rendessen. És úgyemlékszem ,az átlag 30fps-es eredményeket is a 3,6-ra húzott Q9550-essel sikerült elérnem. Azis rémlik még, hogy ha a procit rángattam a VGA helyett akkór több fpst produkált mintha a kártyát tuningoltam vólna
Fura 1 game az bisztos.
-
zolisx4
őstag
Igen lehet hogy segitene egy újra telepités ,én nem tudom nekem csak benne van és minden megy rendesen ,én nem állitok semmit rajta ,vagyis a Need for Speed Shift az ugy szaggat hogy borzasztó de nem tudom miért ,azt nem is játszottam,a GTA4 hez meg gyenge a procim meg nem árt 4gb tól több memória sem
-
odorgg
addikt
válasz
zolisx4 #8034 üzenetére
1 win7 reinstalt szerintem megér a dolog
Meg emlékszem a driverekkel is szívtam, amire megtaláltam az igazit
Nemegyszerű az bisztos, de a sok veszőtség nálam annó meghozta a gyümölcsét, mert nagyon jó kis kártya lett a végére, csak hát a fránya anyagiak miatt megkelett válni tőle sajnos
-
zolisx4
őstag
valami nem jó biztosan azt nem tudom hogy mi de a 2gb os vga- nak és 1000 MHz el gyorsabb procivel kevesebbet csinál mint nekem ez nem lehet
-
odorgg
addikt
Nekemis vólt Sapphire 4890 Toxic-om, és emléxek GTA4-ben 30-alatt sosem vólt az fps, a vólt Q9550-essel, az engedett max beállításokkal. Szóval nemértem neked hogy a francba megy ilyen szarul?
Emléxem nekemis vóltak vele olyasmi problémáim, hogy játék alatt nagyon sokszór lesett az fps-szám, de én mindiíg fix órajelen használtam, és biósban is átírtam fixre az órajeleket hogy véletlenül sem kapcsolgassa magától! CCC-vel pedig remekül tudtam állítani az energiatakarékos és a játékos órajeleket, csak a megfelelő profilokat kellettt létrehozni, és parancsikonokat az asztalraATT-vel próbálkoztam énis anno, de nekem sosem akart rendessen működni
Ezért döntöttem inkább a biós átírása melett, és a CCC-vel való profilok kapcsolgatása melet, ami úgy nézett ki, hogy belőtttem az általam kitesztelt legalacsonyabb órajelre biósban az összes profilt (2D, 3D) ami igy nézett ki, a fesz értékeket pedig hagytam gyári értékeken, ami így nézett ki:
Ezek utánn, a biós csak a feszt tudta magától kapcsolgatni az órajeleket nem
azokat manuálissan állítgattam a CCC-ben létrehozott profilok parancsikonjaival, ami aszt jelenti hogy játék előtt benyomtam az alap órajeleket, amikór végeztem akkór meg visszatettem takarékra. Így remekül működött
-
zolisx4
őstag
-
zolisx4
őstag
igen az enyém még kevesebbet teljesitene abban a felbontásban amit te használsz 1920x1080 nekem a monitorom nem tudja ezt a felbontást ,ezt szoktam mondig mondani hogy amit a tesztekbe irnak és képek vannak semmit nem ér amikor berakod a gépedbe és megnézed akkor derül ki hogy fele nem igaz,stabilabb az NV
én igy jártam az 5770 es vgat mikor megvettem hát nem volt meg sokáig -
rup1u5
nagyúr
válasz
MPowerPH #8023 üzenetére
Ez igaz. Ettől függetlenűl lehet, hogy marad a 4890 és eladom a GTX 260-at. Jövőhéten eldől.
Ha marad akkor szeretném belőni a memória órajeleit és feszültségét is energiatakarékosra. Van valami leírás valahol a neten, hogy hogyan kell ezt megcsinálni ATT-vel?(#8024) vhunor:
Na ez az amit én netes teszteken kívűl én itthon nem tapasztaltam.
Teszteltem Vantage-el, FarCry2-vel, StalkerCOP-al, GTA4-el, Heaven benchmarkal, Crysis benchmark tool-al. Stalkerben és Heavenben volt számottevő előnye a GTX 260-amhoz képest. Crysisban 950/4000-re húzva 3-5fps előnye van, a többiben gyakorlatilag lassabb mint a 260-as. Sehol sincs a 280-hoz képest, pedig milyen szép grafikonokat láttam ahol húzva GTX 285 szinten teljesített. Ebből az a tanúlság, hogy a netes tesztek szart sem érnek. -
MPowerPH
félisten
Igen, még CF alatt is leesett. De én amit mértem, egyáltalán nem volt zavaró. Egy pillanat volt, nagyon meg se éreztem. És inkább pályabetöltéskor csinál ilyet, utána már tartható.
4890 helyett GTA IV -re GTX275 a legjobb választás, kis tuning és az már GTX285. És azon tényleg nem lesz ilyen problem. -
rup1u5
nagyúr
válasz
MPowerPH #8019 üzenetére
Mit csináljak ha nekem a GTA4 a szempont?
Egyébként Stalkerban tényleg hasít de az engem annyira nem izgat. Az első részét végigtoltam vagy 3szor de a többi kimaradt. Nem azzal van bajom hogy lassabb, mert elméletileg nem lenne az, hanem azzal van bajom hogy GTA-ban beáll 15fps-re Bad Company 2 ben meg hajlamos volt ingadozni 20 és 80 fps között. És ez a jelenség látszólag minden játékban megjelenik ATi esetén. Te magad írtad, hogy Crysisban is leesett nálad az fps.
Ez egy nagyon idegesítő dolog. Játéktól függetlenűl tönkrevágja az élményt.
Azért vettem a kártyát mert kiváncsi voltam, hogyan teljesít GTA4-ben. Elsősorban a 2giga miatt. Nem feltétlenűl azért mert nagy sebességkülönbségre számítottam a Radeon javára.
De hogy nem lehet úgy belőni, hogy ne ingadozzon szélsőségesen az kicsit kiábrándító. -
zolisx4
őstag
válasz
MPowerPH #8017 üzenetére
Azt énsem hiszem hogy 2 gb miatt lenne kevesebb fps gondolkoztam és leirtam
Simán igazad van de nem tudom az okát miért lehet rup1u5 azért vette szerintem hogy GTA4 játszon és nem jó ,pedig nem az lenne a logikus hogy 2 gb os vgan jobban megyde lehet ez a játéktól holnap kipróbálom én is
Igen az amit irsz hogy pont ez nem az ati kártyára csináltákSonky egyikre sem optimalizálták csak konzolátirat vagy mi???
-
MPowerPH
félisten
GTAIV...GTAIV...GTAIV... A GTA IV az melyik gyártó termékeit is részesíti előnyben?
És még kettő dolog: Egy HD4890 a GTX260 216SP-hez viszonyítva bizony kicsit gyengébb, mivel a GTX ára alapból magasabb volt, így inkább dicséretes, hogy tartja a lépést a GTX-el, sőt bizony sok helyen el is kalapálja.
Ha Te csak GTA IV -ezni akarsz, akkor nem tudom mit vársz egy 4890-től. Én nem játszok azzal az optimalizálatlan szarral, és egy garast nem fizetnék érte. Én Stalkerezek, ott meg fordított a dolog, csak ott a GTX piszkosul lebőg, mert ott tényleg játszhatatlan.
Szóval pont ehhez a játékhoz kár volt Radeon -t venni, erre az egyre tuti nem jó. -
MPowerPH
félisten
Megoldottam a GPU fesz problémát, most már mehet 1.4v+ -ba is a feszültség.
Már a levegő is hűl, lassan kezdek pakolni.
-
rup1u5
nagyúr
Ezt a videót láttam annó egy éve mikor csinálták de egy nagyon fontos dolgot ne felejts el vele kapcsolatban. Itt ki volt ütve a memóriakorlát és úgy maxolták ki mindhárom kártyával a játékot. Természetes, hogy ilyen esetben későn jelenik meg egy csomóminden. Az én esetemben viszont valóban ott van az a 2Gb memória.
Érdekességképpen csináltam egy 2 és fél perces FullHD-s videót a kimaxolt város fölötti repkedésemről. Laza 7 óra mulva be is fejeződik a feltöltés a youtube-ra és majd linkelem. -
HSM
félisten
Én anno elég sokat próbálgattam a medium textúra nagyobb látótávval vagy high textúra kisebb látótávval, és nálam sokkal jobban bejött a medium/magas látótáv.
A 80-as detail distance/ 80 view distance és a 100-as értékek között túl nagy látható különbséget nem tapasztaltam, viszont sebességben érződött, úgyhogy nálam azért maradtak 80-on. Megértem az álláspontod maximálisan, de azt azért ne felejtsd el, hogy a textúrafelbontás egyetlen grafikai tényező a több tíz között...
Ez a játék medium textúrákkal is odaveri sok játék High értékét.... Viszont a 2GB-s radeon érdekes, hogy nem viszi... Mondjuk lehet, itt az 512 vs 1GB elmélkedésemben a dolog nyitja.... [link] Ezt a posztot akkor írtam, mikor az 512MB-os GW GS 4850-em egy 1GB-os GW GS-re cseréltem, tehát azonos sebességű karik voltak, csak a memória mérete különbözött. (A linken linkelt videót feltétlen nézd meg, nagyon tanulságos, melyiken mennyi minden látszik, ehhez képest milyen gyors, pedig a beállítás mindvégig max! Tehát azonos beállításon az 512-es 4850 gyorsabb az 1GB-s hetvenesnél, csak épp a kép, hát, hagy maga után kívánnivalót, na...
)
-
rup1u5
nagyúr
Érdekes mert nálam meg a GTX viszi jobban a GTA4-et. Radeonnal sokkal többet tanyázik 20-30 fps környékén azonos beállítások esetén. (felső kép) Mediumra biztos nem veszem le a texturákat.
Nem azért van GTX-em meg 2gigás 4890-em, hogy mediumon játszak. Azért egy teszt erejéig ki fogom próbálni de tekintve, hogy mennyire elbaszott motorja van a játéknak nem hinném hogy jelentős különbség lenne.
-
zolisx4
őstag
válasz
MPowerPH #8000 üzenetére
Fenébe összekevertem a 2 vgat
HIS HD 4890 1GB+Accelero Mika1227 kártyájára gondoltam hogy mit csinál alapórajelen hogy nincs vissza véve 100/200MHz re .
És én a te kártyád tipusát irtam véletlenül .
Hát azt nem tudom hogy lehet feljebb venni ,de a két azonos tipusú vga között is lehet eltérés ,
A pasztázás 1-2 fok max szerintem ,de kitudja -
HSM
félisten
Hát pedig itt nálad akkor szvsz valami nem kóser.... Nálam, igaz csak 1680*1050-ben (ennyit tud a monitorom) az 1GB-os 4850-en (GW GS, 700/1000Mhz) annak idején Medium textúrákkal, 75-ös View distance és 60-as detail distance-el, minden más maxra húzva volt 25-40 FPS-em, nagyon gáz helyeken (hídon 1-2 helyen) beesett 20-ra, de nagyon minimális dolgokról beszélünk... A 4890-emen, amit 775/925Mhz-en használok, szintén medium textúrákkal, 80-as View distance és 80-as detail distance-el még ennél is picit jobban ment, igaz, a híd körül ezzel is előfordult, hogy beesett 20-25 FPS-re, de nem volt zavaró, max 1sec volt a dolog hossza. Az érdekes tapasztalat, hogy a GTX260-ammal még lassabban ment a játék azonos beállításokon. (216sp-s, alapórajelen). Ha szénné tuningoltam, na akkor már PICIT gyorsabb volt, de ez nem ér, mert egy antituning 4890-em van, és egy extra-brutál tuningos GTX-em volt. Nem hinném, hogy az a picit magasabb felbontás ennyivel visszafogná a kártyákat...
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Végre egy tényleg jó Duotts bringa! - E29 teszt
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- ASUS routerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Gigabyte GeForce RTX 2060 6GB Garanciával!
- Gigabyte Geforce GTX 1070 G1 Gaming 8GB Garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest