- OLED monitor topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HDMI topic
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Quan-Chi #8398 üzenetére
Ja, csak semmire nem elég az 512MB... Én elfelejteném a helyedben, még 4850-en is érezni az 1GB-os előnyét... (Volt olyanom, és 512-es is)
És nem csak GTA4, Crysis is, 1680*1050-ben, élsimítás NÉLKÜL, maxon.... De bitos van még pár játék, én mikor karit cseéltem, ezekkel játszottam... CMR DIRT1-ben nem volt diffi, TDU-ban sem. De azért elgondolkodtató, hogy még az 5770-en is 1GB van.... -
-
HSM
félisten
válasz
Laraxior #8252 üzenetére
Erről ezekszerint nem tud az Asus 4890-em.... Hónapokig 160/300Mhz-en ment, de kb. fél éve már méglejjebb vettem, 100/225 0,9V-ra, és köszöni szépen, jól van....
Persze, ettől függetlenül nyilván nem mindegyik 4890 stabil ilyen alacsony órajeleken, példányfüggő, melyik mit bír.... Nekem 80/180 körül már minden baja van.... -
HSM
félisten
Ja, nem tudtam.
FRAPS rögzítésnek nincs sok értelme, mert nem adja vissza a valós játék-futást, mivel jelentős plusszterhelés a gépnek.... Crysis alatt vettem anno észre, nem értettem, miért esik le képlopás (F9) után az FPS majd a felére... Rájöttem, a képlopás gombjára indult a FRAPS videófelvétel.... -
HSM
félisten
Csináltam Dirt2 videót, de elég vacak lett....
[link] Majd kiagyalom, hogyan lehet 720P-ben felrakni valamit, mert amit feltöttem, az olyan volt....
-
HSM
félisten
válasz
Mika1227 #8172 üzenetére
Hát ha valami nem röcög 4890-en, az a dirt2.... Úgy megy vele, mint a huzat.... Na, majd ma délután összedobok arról is egy videjót, meg a GTA4-ről.... Tudom, azt már rég ígértem, csak időm nem jutott rá,,,
(#8177) zolisx4: A 3GB ramod viszont hamar kevés lehet... Pl. nálam a Crysis meg a Win7 is sokkal jobban hasít 6GB-al, én lepődtem meg rajta a legjobban... Bár tudom, most nem éri meg 6GB-ot venni, mert elég drága.... Én anno kisker bruttó 24K-ért vettem a 6gb kitem...
Winyót milyet veszel az új masinádba?
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
--Disztroj-- #8137 üzenetére
Na ja.. Modnjuk kétlem, hogy az a + ~80W annyira belnézzen a villanyszámládba... Az üresjáratot visszavetted? Az a 40W már inkább meglátszik, ha sokat megy a gép.... (ATT-s leírást linkeltem anno, nálam 100/225Mhz-en 0,9V-on tökéletesen megy a kari 2D-ben és bő 40W mínusz...)
-
HSM
félisten
válasz
Daniford #8118 üzenetére
ATT csak csökkenteni tudja, és csak előre a kari BIOS-ába rögzített 2D feszekre. Emeléshez Asus smartdoktor (asus karikhoz) vagy GPU-TOOL (ez nem tuti infó), vagy RivaTuner VT1165 pluginnel (ez tuti megy). Anno linkeltem is hozzá leírást, keress rá, a topic elejefelé van.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Daffni2 #8048 üzenetére
Lehet magam vagyok, hogy inkább medium textúrákkal játszottam 2X is végig, de 80-as látótávval... Nekem az 50-es nem volt elég, utáltam, hogy elém rajzolódik a város meg az autók.... 80-nál már nem volt számomra zavaró. Ellenben a medium textúrák és a high között olyan túl látványos különbséget nem tapasztaltam. (És itt most nem az "álljunk meg egy plakát alatt, és nézzük meg 2cm-ről, mennyire éles" műsorra gondoltam, hanem ténylegesen játék közben észrevehető/észre nem vehető különbségekre)
-
HSM
félisten
[link]
Viszont a feszállítás nem tudom, nem refi kariknál működik-e....GTA-s dolgok majd este, majd fényképezővel kamerázok... Csak találjam meg a régi mentésem, nem akarom elölről kezdeni... XD
Ja, nekem anno ezt sikerült 4890/GTX260 ügyben vantage/furmark:[link]
És mit linkeltem épp neked? [link] Jópofa néha visszaolvasni...
-
HSM
félisten
Én anno elég sokat próbálgattam a medium textúra nagyobb látótávval vagy high textúra kisebb látótávval, és nálam sokkal jobban bejött a medium/magas látótáv.
A 80-as detail distance/ 80 view distance és a 100-as értékek között túl nagy látható különbséget nem tapasztaltam, viszont sebességben érződött, úgyhogy nálam azért maradtak 80-on. Megértem az álláspontod maximálisan, de azt azért ne felejtsd el, hogy a textúrafelbontás egyetlen grafikai tényező a több tíz között...
Ez a játék medium textúrákkal is odaveri sok játék High értékét.... Viszont a 2GB-s radeon érdekes, hogy nem viszi... Mondjuk lehet, itt az 512 vs 1GB elmélkedésemben a dolog nyitja.... [link] Ezt a posztot akkor írtam, mikor az 512MB-os GW GS 4850-em egy 1GB-os GW GS-re cseréltem, tehát azonos sebességű karik voltak, csak a memória mérete különbözött. (A linken linkelt videót feltétlen nézd meg, nagyon tanulságos, melyiken mennyi minden látszik, ehhez képest milyen gyors, pedig a beállítás mindvégig max! Tehát azonos beállításon az 512-es 4850 gyorsabb az 1GB-s hetvenesnél, csak épp a kép, hát, hagy maga után kívánnivalót, na...
)
-
HSM
félisten
Hát pedig itt nálad akkor szvsz valami nem kóser.... Nálam, igaz csak 1680*1050-ben (ennyit tud a monitorom) az 1GB-os 4850-en (GW GS, 700/1000Mhz) annak idején Medium textúrákkal, 75-ös View distance és 60-as detail distance-el, minden más maxra húzva volt 25-40 FPS-em, nagyon gáz helyeken (hídon 1-2 helyen) beesett 20-ra, de nagyon minimális dolgokról beszélünk... A 4890-emen, amit 775/925Mhz-en használok, szintén medium textúrákkal, 80-as View distance és 80-as detail distance-el még ennél is picit jobban ment, igaz, a híd körül ezzel is előfordult, hogy beesett 20-25 FPS-re, de nem volt zavaró, max 1sec volt a dolog hossza. Az érdekes tapasztalat, hogy a GTX260-ammal még lassabban ment a játék azonos beállításokon. (216sp-s, alapórajelen). Ha szénné tuningoltam, na akkor már PICIT gyorsabb volt, de ez nem ér, mert egy antituning 4890-em van, és egy extra-brutál tuningos GTX-em volt. Nem hinném, hogy az a picit magasabb felbontás ennyivel visszafogná a kártyákat...
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #7991 üzenetére
Én biztos leírtam már, ez 100%-os infó. Azért melegebb a többi pontnál, mert a GPU legszélén van, ahol roszabb a hőátadása a hűtőknek. A Dispio is viszonylag a szélén van, de anna nincs sok dolga, az nem olyan meleg. A shadercore meg középen, ahol a legjobb a hőátadás.
-
HSM
félisten
Azt is számold bele, hogy lehet, a CPU kevés neki, vagy a GPU. Csak azért mondom, mert nekem medium textúrákkal, 80 körüli látótávolsággal és detail distance-al már legalább 3,2Ghz-en kellett tekerni az I7-et, hogy ne szaggasson zavaróan. Olyan 3675-ön haszáltam, úgy jó volt. De 100-as távhoz szerintem minimum a 4Ghz.... (i7-el, Yorkal nem tudom, mennyi lehet...) próbáld húzni kicsit vagy visszavenni, mi történik.... A 100-as GPU-terhelés nem jó indikátor, gyakorlatilag annyit lehet belőle tudni, hogy a GPU dlgozik, de korántsem biztos, hogy maxon....
-
HSM
félisten
Rosszul tudod... Ha egyenértékű lenne az 1600DDR3 a 400Mhz DDR1-el, akkor nem is értem, miért van az új gépekben DDR3...
És az időzítés legalább annyit számít, mint az órajel.... A DDR2-nél a 800Mhz CL4 kb egál az 1066 CL5-el. Az 1066 CL6 meg a legtrább mind közül... De amúgy a 800Mhz CL4 untig elég jelenleg bármire...
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Arra vigyázz, hogy a kép nem mindig stimmel....
Kérdezz rá, olyan-e a hűtése, nehogy meglepi érjen, mert a sapphire-nek már van egyedi hűtésű ilyen karija... (A boltnak meg nem kötik az orrára, éppen milyen hűtős...)
Nekem refi karim van, megbízható, jól megtervezett kari, nem is túl meleg, kifújja a meleget maga után a házból, de elég zajos. (De nem is elviselhetetlen, kicsit finomhangolva 775/925Mhz-en már egész csendes 1,83V-on...
)
-
HSM
félisten
Őszinte leszek... Nem használok V-syncet... Azt hittem, a panel nem jön be, ahol be tudnád állítani...
Ebben sajnos nem tudok sajnos akkor segíteni...
Viszont írd le, milyen játékokban próbáltad ráerőltetni a V-syncet, amiben mégsem sikerült, hátha valaki tudja a megoldást.... Elvileg a gyártó driver szempontból mind1, hacsak nem közvetlenül tőle töltötted a drivert... A Normál Ati-honlapról származó drivert nem érdekli, ki által gyártot a kari.
És használd a "szerkesztés" gombot... Ha megírtad a hsz-t, még 5 perced van szerkeszteni +15 perc a szerkesztést befejezni... -
HSM
félisten
Hát nem tudom... Nekem pedig NV-vel volt több bajom... 3870-es radeonom volt, megjelenéskor vettem egy 4850-et, majd lett egy 1GB-os 4850-em, majd egy GTX260-am, majd a 4890... Eddig az utóbbi húzta a legtöbbet a gépemben, április eleje óta megvan.
A GTX260-al nem tudtam rendesen GTA4-ezni, mert 3-4 alt+tab után fagyott a GTA4, atival nem. NV-vel a mediaplayer-nek is voltak gondjai, ugyanazok a filmek, amik Atival mentek, NV-vel nem mindig. (Néha ilyen zöld kockarengeteget adott kép helyett, valami szoftveres gáz, a lejátszót újraindítva általában megszűnt.) Atival se volt gyakran driver-gondom, bármivel tudtam játszani, amivel szerettem volna. A Dirt2-höz is csak azért kellett hotfix, mert valamiért a lakókocsiban (itt gyakorlatilag a menü, ha esetleg nem ismered a játékot) akadozott. Az új szériáknál amúgy mindkét gyártónál szokott kelleni néhány hónap, amíg a driverek kiforrják magukat, de utána szerintem mindkettő jó...
Amúgy továbbra is tartom, hogy ott valszeg valami hardveres gebasz lesz a géppel... -
HSM
félisten
Hogyhogy nem jön be a többi lap? Nekem bejön bármelyik, szintén Win7 X64 ultimate....
(#6360) csaabz: Mert NV-vel nincsenek hibák... LOL.... És máskor használd a szerkesztés gombot.
(#6364) csaabz: Arra nem gondoltál, hogy lehet kotlott a táp, lap, proci vagy a VGA, és garis problémáról beszélünk?
De nyilván ilyen Nv-vel nem fordulhat elő...
-
HSM
félisten
Mert a 9.11 dirt2 hotfix-el tökéletesen megy minden program, amit használok, a 9.12-ben pedig semmi számomra érdekes fejlesztés nincs... Nem vagyok híve az állandó driverfrissítésnek...
3-4 havonta, vagy ha szükség van valami játék miatt, akkor frissítek.... Úgy vagyok vele, hogy ami jó, azt nem kell megjavítani.
-
HSM
félisten
válasz
Mika1227 #6348 üzenetére
Kép esetleg?
Kicsit soknak tűnik... Nálam ilyen hőfokok lettek, egy teljesen egészséges, akkor kb. 8 hónapos refi 4890-en: [link]
(#6349) csaabz: Ott valami nem kerek... Nálam nem fagy semmi.... (9.11 Catalyst dirt2 hotfix driver, Win7 64 bit, de előtte sem Vista64-en, se XP SP2-n nem volt semmi gond)
A GTA4 is csak akkor fagyott, amikor több, mint 1024MB videómemóriás beállításon erőltettem, és csak a játék fagyott, a gép utána 100% maradt....
Én anno egy nagyon-tuningos 216sp GTX260-t cseréltem le, és a GTA4 stabilabban, és gyorsabban ment a 4890-en, már akkor is....A GTX-nek nem volt olyan kiegyensúlyozott a teljesítménye, néha gyorsabb volt, néha lassabb... Ja, és mielőtt leszólod, ilyet tudott a GTX: [link] Amikor GTA4-eztem, 730/1500/1250-en ment.
Azért az már elfogadható egy alap GTX280-nak.... A 4890 tuning nélkül ment. Alapon pedig jócskán verte a GTX260-t a 4890....
-
HSM
félisten
Vigyázz, már a régebbi XFX lite is csak nyák-ban volt referencia, a hűtése valami "okosított" dolog volt! Nekem 100% refi Asus-om van, a kari megjelenésének másnapján vettem, áprilisban, azóta megy, hibátlanul.... Annyira nem is forrófejű, játékban nem igazán látni 70-80 fok felett.... (A VRM-et fel lehet húzni 100 fokra, de játék alatt inkább a 70-75 fok a jellemző) És a házba alig melegít. Ellenben elég hangos a hűtés sajnos terhelés alatt. Én ezért is lőttem be ATT-vel 1,183V 775/925Mhz-re, így jóval halkabb, hűvösebb, és elég gyors.
Ajánlani a refit tudom, mert megbízható, rugalmas, igényes darab, de terhelve elég hangos. Olyan karit viszont nem tudok ajánlani, amit nem próbáltam, és nem tudom azt se, mire lenne szükségetek....
Itt egy kép, mit kavart az XFX a refinek tűnő hűtésükkel: [link][link] (Onnan feltűnő, hogy fémszínű a lemez az alján, rövidebb, és van egy derékszög a ventinél, míg a gyári hátsó része teljesen íves)
Refi:[link][link] -
HSM
félisten
válasz
Henker2 #6311 üzenetére
Mit értessz hatékony alatt? Nekem az 1,183V-os 775Mhz-es visszatuningom hatékony, mert halkabban, sokkal kisebb áramfelvétellel hozza a gyári teljesítmány 90%-át. De szerintem nem erre gondoltál..
Amúgy tudtommal nincs hatással a PCIe-freki, azt amúgy is erősen ajánlott alap 100Mhz-en hagyni...
-
HSM
félisten
válasz
Henker2 #6304 üzenetére
Szerintem ott valami nem kerek azzal a win7-tel, valamitől széthullhatott...
Nekem mondjuk a dirt2-es hotfix 9.11 van fenn, azzal nincs gond... Amúgy a 9.12-re elég sok panasz van, esetleg megpróbálhatnád vagy a 9.11 hotfix-et, vagy a 9.11-et. Nekem ezekkel nem volt gondom win7 64 bit alatt.
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6300 üzenetére
Dícsérni szokták nagyon a hűtőjét.
Én 4850-et hallottam, üresben full kuss volt, terhelés alatt volt kis hangja, de vállalható.
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6294 üzenetére
Az 1GB-osból volt egy hibás széria, aminek asszem a hidegindítással voltak gondjai... De 2GB-osból még senki nem panaszkodott ilyesmire. Akinél pedig jó példány van, annál nagyon jól teszi a dolgát.
(#6296) Mika1227: Nem biztos, hogy kihajtja! Most mi lessz???
(Úgyis észreveszed, ha fogy el a procid a VGA-hoz, addig meg minek aggódni...
)
(#6295) Mika1227: Nem, normálisak a hőfokaid.
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6291 üzenetére
Már rég nem.
AMD-nél általában úgy vannak a komolyabb kártyák, hogy az első néhány hónapban csak referenciakártyákat lehet árulni, és csak utána a "saját" verziókat. Ezért nem lehet jópár gyártónál biztosan tudni, milyen kivitelű kari a kiszemelt. Jelenleg amiket írtam karik azok a refnyákosak, legalábbis a fórumos tapasztalatok alapján nem túl rég még azok voltak.
Sőt, a Lite verzió az refnyákos volt valamikor, de nem ref hűtéssel, ráadásul abból is már többféle volt... Tudtommal a sima, nem lite, meg nem extra 4890-eikkel volt gond... (De erről majd írnak az érintettek...) Én nagyon jól megvagyok a refi kis antituning Asusommal április óta...
-
HSM
félisten
válasz
yakuza.tora #6289 üzenetére
És trükkösek, mert van a lite verzió, ami jó, az xt, xxx, black is jó (refi karik) tudtommal/egyenlőre csak a sima, ami ilyen nagyon gáz...
-
HSM
félisten
válasz
cowboy_bebop #6276 üzenetére
Szerintem fennvolt ez nekem, nem segített...
-
-
HSM
félisten
Hotfix? Passz... Nekem most a 9.11 dirt2 hotfix van fenn, és igen win7 64bit.... Igazából nem izgat a 3dmark, csak segítő szándékkal próbáltam prezentálni egy eredményt, kb. mit kéne egy 4890-nek hoznia... De miután először tönkrevágta az OpenAL meghajtóm (dirt2 cd-jéről kellett frissíteni vissza egy működőre, mert utána az sem indult) majd azután hajlandó volt elindulni, de mikor startoltam, egy nagy fekete kép+fagyás lett az eredmény... Ekkor már kellőképp berágtam, hogy debug helyett uninstall legyen a dologból... Amúgy Vantage eredményt linkeltem, ha valaki össze szeretné hasonlítani a kariját....
-
HSM
félisten
Régi kártya milyen volt? Kapott utána friss windózt? Vagy valami driveres zűr, vagy a proci dolgozik valamin nagyon a háttérben... 1 dolog viszont 100%, nem így kéne mennie, és a 3Dmarknak sem...
Viszonyításként itt egy tuningolt 4850-el 3Dmark06 [link], sajnos a 4890-emen win7 alatt nem akar a 3dmark06 indulni...
-
HSM
félisten
Nem lehet, hogy a catalyst control centerben rákapcsoltál élsimítást, vagy valami hasonlót? Azt úgy kell beállítani 3Dmark-hoz, hogy minden alkalmazásvezérelt legyen, amit nem lehet, az magas minőségen, a Catalyst AI pedig standardon. Mert tényleg fura, a gpu-pontjaidnak másfélszer ennyinek kéne lennie...
(Persze, ha ajátékok mennek, akkor minden zsír...
)
-
HSM
félisten
Szaggatni nem szaggat olyankor sem, amikor túlléped a memóriaigényt, csak akkor elkezd utólag épülni a város, hirtelen megjelennek előtted tárgyak, árnyékok, nagyon gáz, ráadásul gyakran fagy is, meg minden baja lesz... Itt van, mi fog történni, elég tanulságos kis videó a VRAM/beállítás hatásokról: [link]
Szerk.: De bakker, most nézem, neked 2GB-os a 4890-ed... Azzal persze, hogy nem gáz...
De a 4890-ek 95%-a csak 1GB VRAM-al rendelkezik, amibe nem férnek el a High textúrák nagy látótávolság mellett, csak a medium...
-
HSM
félisten
válasz
haxxika #6198 üzenetére
Sajnos nem tudom neked megmondani, mert nekem csak a "free" változat van 3Dmarkból, és ott egész más pontokat ad... Ezt találtam: [link]
Amúgy milyen grafikai beállításokon játszol? Mert még az I7-es, 6GB ramos 4890-es gépemen se lehet maxra felhúzni... Belefér a beállítás 1024MB VRAM-ba? (A grafikus beállításoknál írja) Mondjuk nekem Medium textúrákkal, 1680*1050, 80 körüli látótávolság és detail distance és a többi maxon már jól ment, ha 3,2Ghz környékére felhúztam a procit.... A grafiaki hibák pedig úgytűnik nekem azért lehetnek, mert túl komoly beállításon próbálod... (Nekem nem volt semmi ilyesmi...Egy helyen volt olyan bug, hogy a kocsit "elnyelte" a köd, de ahogy kijöttem belőle, elmúlt a dolog...
)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
Mika1227 #6184 üzenetére
Hát figy, az 5770 szerintem az esetek többségében vissza van fogva a 128 bites memóriabuszával, az 5850 pedig nem gyorsabb annyival, mint amennyivel drágább, csak tudja a DX11-et. Ha nem gerjedsz a DX11-re, akkor szerintem jól döntöttél.
(#6185) varsam: Nekem pont egy ilyen driver-sweeperes kör tette tönkre full a windózt... Pedig csak egy régebbi Ati-drivert akartam feltenni, gondoltam, biztosra megyek, és a driver-sweeper után úgy kellett VGA-módban összetákolnom a rendszert... (rendszervisszaállítás)
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
válasz
skiny84 #6127 üzenetére
Ha nem lesz procilimt, akkor bőven érezhető lesz a gyorsulás... Én azt mondom, alapon is elég lehet a proci, de 3,2-3,5Ghz körül már tuti.
(#6128) Zoo123: Azt kihagytad a történetből, hogy a 4850 elég erősen memóriasávszélesség-limites, a 4890 kétszerakkora sávból gazdálkodik, ez nagyon sokat dob rajta, még azonos órajelen is.... (700Mhz-es 4850 és 775Mhz-es 4890 között inkább 40-50% a diffi, mint 10...) A 4890 ráadásul 1GB-os, a 4850-ek többsége pedig csak 512....
-
HSM
félisten
Nem vram... VRM.... Ami a Voltage Regulator Module rövidítése, a tápkör a kari hátulján.
Ami a Giga karin egy bazinagy fekete borda altt van, vagy ami a linkelt topic oldalának alján látható egy refi 4870-en. ezt gyártja hozzá a Zalman, csak itthon nem kapni: [link] vagy van thermalright VRM-1 VRM2 vagy mi, Pixmania-tól lehet beszerezni. Elvileg sünivel is hűthető, bár szerintem egy reit se bírna el tisztességesen, nem egy Black-et....
-
HSM
félisten
Azt mondják, a VF1000 10-15 fokkal jobba Vapor-X-nél. A gyáriról nincs szó. Azt mondják még, a VRM kritikus a refinél. De kb. ez az, amit tudni kell. Ami jó hűtő a 4870-re, az szerintem elmegy a 4890-el is. Van egy gyárilag VF1000-el szerelt 4890, a Gigabyte UD vagy OC... [link]
-
-
HSM
félisten
Azért korábban fórumokban nem volt szokás az ilyesfajta átverések...
De jogos, hogy levágós volt, nem gondoltam rá...
Írtam is modkerbe....
(#6096) Zsubi: Hát, szerintem tuti nem bírná, ha Te is arra mennél, mennyit rántgat ki a konnektorból.... (Prime+furmark, vagy hasonlók)
Ha csak 3Dmark, vagy játék, akkor is necces, de akkor van rá esély, hogy bírja, de még az se biztos....Amúgy VGA feszemelés és a proci kicsit értelmesebb, 3,8Ghz körüli járatása kisebb feszen mindjárt max 450W-500W csúcs.... És általában úgyse használja az ember nyélgázon a procit és a GPU-t egyszerre, szóval a GTA4 360W-ja elfogadható átlagosnak.
Ja, és az 590W-os max terhelés mindent alapra véve már csak 375W, és GTA4 280W.... Ez a legszebb az egészben.(Megtalálni az "értelmes" középutat tuningban...)
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #6085 üzenetére
Szerintem töltsd le a GPU-Z nevű progit, az mutatja a sensor fülön és loggolja is az adatokat, csinál neked átlagot, maxot, mindenfélét. Az üres hőfokaid picit magasak, de nem tűnnek aggasztónak. A legjobb az lenne, ha valami ablakos-3D-s progit tudnál ráengedni.
Mondjuk nem a leg-lightosabb, de egy furmark pl.... Csak közben figyeld, nehogy 100 fok fölé menjenek azok a hőfokok! Nekem ilyen hőfokokat okozott a szőrös csoda: [link]
Ja, és április óta megy a karim, minden gond nélkül.(Mondjuk nekem "kicsit" moddolva van a 2D mód ATT-vel és 40-45 fok üresben...
) Ja, és nekem Asus refi van, a Vapor-X-nek illenen azért picit hűvösebbnek maradnia.
-
HSM
félisten
válasz
Szekely #6082 üzenetére
A codegány-ra rá nem dugnám a 4890-et, abból csak baj lehet. A "Milyen tápot vegyek"-topicban kaphatsz naprakész ajánlást a szakiktól.
Valami jófajta 450W-os már elég, de nagyon nem mindegy, milyen típus, kérdezz rá feltétlen.
A proci rendben van, néhány szarul optimalizált játékhoz (amik kizárólag 1 magot terhelnek, de azt nagyon) nem az igazi, de egy rendes játékhoz bőven elég lesz szerintem még pár évig, a lap, hát nem tudom milyen, ha jó maradhat. A ram bővítése +2Gb-al is még sokat dobhat a masinán hosszú távon. Kb. ennyi.
-
HSM
félisten
Ami még számíthat, hogy az 1.21-es, akkoriban legfrisebb patch is rajtavolt.
Szerk.: gyorsan feltoltam a játékot kíváncsiságból, és teljesen hibátlanul megy... Win7 64bit, Dirt2 hotfix ati driver....
Lehet, hogy neked is csak a patch hiányzik....
A dirt2-es menü-parára pedig még a demo megjelenése előtt magjelent a hotfix, szóval egy szavunk nem lehet...
(Más téma, hogy az idióták miért nem írták bele a release notes-be a menüs dolgot, de ez más kérdés....)
-
HSM
félisten
Én anno valahol a 9.4-es és 9.6-os Catalystek korában nyomtam végig a Dirt1-et, a legkisebb probléma nélkül (Asszem 32bites SP1 XP-n).... Még esetleg a proci tuningjával próbálkozhatnál meg, hátha az a kevés neki, vgay esetleg a vírusirtó, vagy hasonló tesz keresztbe neki.
-
HSM
félisten
válasz
Vasinger! #6073 üzenetére
Végülis... De azzal számolj, hogy a 4890 olyan 880-950Mhz-ig bírja a tuningot, utána feszemelés kell, és ha feszt kell emelni, akkor a fogyasztás hirtelen növekedni kezd.... (És az se 100%, hogy a vaporon lehet-e fesztemelni)
Ja, és Vapor-ból volt egy hibás széria is, SKU száma a topicban, bár van, akiknél az is hibátlanul megy.MSI-ből is van amúgy mindenféle Cyklone-tuning, de azok is kérnek áramot rendesen...
(A Super OC olyan +50W, igaz 1Ghz...)
Amúgy a Toxic ami a legprofibb, ez 99%.
Azon lehet feszt is állítani, és a hűtése is jó.
Bár ha a tápod zaja miatt aggódsz, ott igenis számítanak ezek a +/- 50W-ok...
-
HSM
félisten
válasz
Vasinger! #6071 üzenetére
Mondjuk ilyentéren a legjobb verzió egy módosított hűtéses, refinyákos 4890 lenne (csak nem tudok ilyenről), pl. nekem 775Mhz-en 1,1875V-on hibátlan, és jóval kevesebbet kajál, bár a sima refi hűtése még így is nagyon-nagyon messze van attól, hogy a táp legyen a hangosabb, szval ez nem játszik...
Amúgy a sima 4870-90 160W illetve 190W TDP-jű. Azért ez sem mindegy. Gyárituningosat már semmiképp nem vennék, mivel azok még +20-50W, legalábbis ezek a 880-900Mhz felettiek.
A sima refi amúgy 6+6-os, az OC változatokra, majd a sima nem-refikre is sokszor a 6+8-tűs került. Jelentősége kb. 0.
Viszont az 5770 ~110W-os TDP-je már jobban hangzik, és közel 4870 1GB teljesítményt tud a tesztek szerint. És tuti jóval gyorsabb a 4850-nél.
Esetleg még egy Asus 4890 rev2 jöhet szóba, ha lecseréled a gyári ventijeit, úgy már elvileg halk kari gyártható belőle.
Szerk.: Pl. az ilyen karikról beszéltem, amit linkeltél... 1,4V-on megy 1,312V helyett, és a GPU is jól meg van húzva... Na, ez a +50W kategória...
-
HSM
félisten
válasz
P.Tommy15 #6054 üzenetére
A Codegány táppal jó, ha egyáltalán elindul egy 4890, rossz esetben egyből leégeti, és dobhatod ki az egészet, azt feltétlen cserélni kéne, tápos topicban érdeklőj, mit ajánlanak.
A 4200+-os athlon pedig nekem anno egy 8800GTS-hez is kevéske volt.... Persze, nyilván gyorsulni fog a gép, bizonyos esetekben nem is keveset, de nem lesz egy nagy élmény, nem fog vele szépen húzni a 4890... Kéne egy kicsit erősebb proci is. (Én kb. egy Phenom2 X3 720-at mondanék optimális minimumnak a jövőt is figyelembe véve. Ahogy nézem, jó eséllyel menne is a lapodban.... Van benne Deneb támogatás, bár a 720 pont nincs a támogatási listán, igaz, azt se írják, hogy nem menne... Kéne írni Gigának egy mailt...
)
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #6050 üzenetére
"Egyébként meg kedves finest: az igazi férfi nem hátrál meg, hanem szembenéz a kihívásokkal!
"
Ebben igazad van, de jelenleg itt kőkemény szívásról van szó....
Persze, ha mazohista vagy....
Valaki írt amúgy már egy logout cikket a témában.
[link]
Viszont szerintem felesleges pénzkidobás a 2GB ram egy 4890-re.... Jelenleg semmi nem használja ki, kivéve a GTA4-et.... (A jövőről viszont nem tudok nyilatkozni...
)
-
HSM
félisten
válasz
peetmaster #6001 üzenetére
A Dirt2-ben azért esik az 5800-ak sebessége, mert brutál durva képjavító technológiákat futtat. (HDAO, szebb árnyékok, azok a tárgyak is vetnek árnyalt árnyékot, amik eddig semmilyet, sokkal szebb a hatás, akkor komolyabb HDR, kétszerannyi biten megy a számítás, szebb HDR effektek, színek, és ugye a tesszeláció.) Ha ugyanezt ráengednéd bármelyik DX10-DX10.1-re, már a HDAO-tól önmagában összesz*rnák magukat (instant fele FPS)....
Én a helyedben megtartanám a Toxic-ot, az közép-hosszútávon jobb alternatívának tűnik, mint a GTX285... Persze, még ez se biztos, nem vagyok jövőbelátó...(#6002) zolisx4: nekem is tetszik a HD5770, de a 128bites memóribusz gondolatától is borsódzik a hátam... Anno, nem kicsit majd leestem a székről, mikor 30-50%-os gyorsulást tapasztaltam a 700Mhz-es 4850GS 1GB-hoz képest, mikor 4890-re cseréltem....
Nekem akármi tesztet is látok, kicsit büdös, hogy az 5770 ennyire a 4890 nyakán van, nem akarom hinni...Könnyen lehet, hogy valahol máshol lesz a 128bit leadózva, pl. ingadozóbb minimum-fps, hasonlók.... Az 5850-ben pedig a memória és a tesszelátor/setup engine tűnik kicsit szűkösnek komolyabb DX11-hez... Majd kiderül pár hónap múlva... Szerencsére eddig sehova nem volt kevés a 4890, és semmi játék nincs jelenleg, amiért érdemes lenne DX11-es karira váltanom...
-
HSM
félisten
válasz
peetmaster #5998 üzenetére
Sajnos a VGA-k nem ilyenek...
Ez csak úgy lehetséges, ha hajlandó vagy 1-2 éven belül erről-arról lemondani... Gondolj csak azokra, akik egy éve 4870X2-t vettek... Egy évig minden maxon, utána most már a DX11+tesszeláció bukó, a sebesség mondjuk továbbra is elég jó, és az idő előrehaladtával szép lassan ugyanúgy vissza kell majd butítaniuk a grafikát, mint nekünk, akiknek 4890 van, pedig ők kétszerannyi pénzt öltek a karijukba.... Azt pedig azért nem lehet 100%-osan kijelenteni, hogy az 5850 jövőbiztos, nem tudhatjuk, hogy fog működni a tesszelátor benne, mennyire lesz elég az 1440 shader, stb stb stb.... Mondjuk tuti, sokkal tovább húzza, mint a 4890, de 1,5X annyiba is kerül.... (És még az sem esélytelen, hogy ugyanakkor fogyjanak el...
Ezt komolyabb DX11 progik nélkül nem tudhatjuk...
Bár erre igen kicsi az esély...
)
-
-
HSM
félisten
válasz
Dyingsoul #5974 üzenetére
Tudtommal csak 1GB-osokon. A dobozon rajtavan, asszem a vonalkódnál. Amúgy jelenleg nem sok értelme van 2GB-osat venni (hacsaknem a hibás 1GB-os szériát akarod elkerülni), mivel gyakorlatilag egyedeül a GTA4 tudja minimálisan hasznosítani a +1GB-ot, máshol pedig pont ugyanolyan gyors lesz. Persze, később jöhetnek még ilyen címek, nem vagyok jövőbelátó, de jelenleg nem látszik szükségesnek...
-
HSM
félisten
válasz
Jano156 #5971 üzenetére
Kérlek.
Reméljük a Sapphire-el több szerencséd lesz... (Vigyázz, abból volt egy hibás széria a Vapor-X verzióból, nézz utána, nehogy olyat kapj, a topicban találsz SKU-numbert vagy mit, hogy mit kell elkerülni...)
Bezzeg a refi, bár hangos, de legalább normálisan müxik...Ami még jó, de kicsit hangos, az az Asus 4890-e, vagy ami még jó, a Sapphire Toxic, csak picit drága, és nehéz beszerezni. Ja, és a nem-refi XFX-el is már meggyűlt páraknak a baja.
-
HSM
félisten
válasz
peetmaster #5946 üzenetére
Nekem nincs toxic-om, honnan tudjam, milyenek kéne lennie? Azt sejtem, hogy nem kéne zúgnia, de ezt szeintem ő is sejti... De ezt a ziccert nem lehetett kihagyni, bocsi...
-
HSM
félisten
válasz
peetmaster #5939 üzenetére
Ekkor nem a videocsip melegedne jobban, hanem a tápkábel, ami a kariba megy... De ha az már a hőcsövet melegíti, akkor a fórumtárs a tűzoltókat hívta volna fóromum helyett, az garantált....
-
HSM
félisten
válasz
tom_tol #5929 üzenetére
Ottvan a b*szottnagy ENGLISH gomb, hogy nem működik, nem tehetek róla, mikor linkeltem, az oldal se jött be. de jól emlékeztem, itt van amit keresel: [link] nagyban: [link]
VT242WF, ha később valaki kérdezné, és nem működne a link...
És most kapaszkodj,én sem értem a kriksz-krakszokat, és 3 perc alatt megtaláltam...Amúgy mit akarsz hegeszteni a karin, amihez ilyen infók kellenek?
-
HSM
félisten
válasz
zolisx4 #5916 üzenetére
Nekem se akadt még semmi hiába van "visszavéve". Ez a visszavett órajel amúgy még mindig egy OC, 1GB-os 4870....
(Csak halk, hűvös kiadásban...
)
Amúgy a demóban csak DX11 és DX9 shaderek vannak, azért remélem a véglegehez megcsinálják a DX10-est is, hogy a post process-t fel tudjam húzni medium fölé...
-
HSM
félisten
válasz
BigStraw #5904 üzenetére
Azt mondom, hogy az aktuális népbaromság ez a KIHAJTJA-E, amitől borsódzik a hátam....
Na mindegy, azt mondom, hogy vannak olyan 3D-s programok illetve olyan beállítások, amikben kihajtja, és vannak olyanok, amikben nem. De ezt se igazán értem, miért olyan nagy tragédia, ha nem hajtja ki, és a GPU által tudott 80 FPS helyett kapsz 40-et... Ha meg annyira CPU-limited van, akkor úgyis CPU-t kell cserélned, ha azzal a játékkal és azzal a beállítással szeretnél játszani....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- SzoftverPremium.hu
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged