Új hozzászólás Aktív témák
-
anyukicsifia
csendes tag
válasz
anyukicsifia #9198 üzenetére
Itt van két kép, hogy pontosan mire is gondoltam... (ja és megnéztem 10.10 10.11 és 10.12 ati driverrel is, de ugyan ez a hiba)
Csak gameplay-nél jön elő ez a homály, a menüben pl semmi gond:
-
anyukicsifia
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 4890 OC Toxic kártyám és akadt egy kis problémám.
Az miért van, hogy a játékokban (pl PES 2011, Mass effect 1-2) tiszta homályos minden?
Catalystban felállítottam mindent maxra, minőséget is (tehát minden a legjobb minőségen van), játékban is minden full maxon, de valamiért elég homályos...Fogalmam sincs mi lehet a baja...
Valami ötletnek nagyon örülnék
-
rulla
tag
Az jó kevés, nekem 30%-on megy 0 és 50 fok között...
Hát ez gáz - hiba van.
mármint, ha nem a kmplayer-t indítom közvetlenül, hanem intézőből vagy fájlkezelővel indítva a filmet, lefagy az indításkor, és csak a hang megy tovább, sötét az ablak...
Ha kilépek az ATT-ből, akkor rendben megy minden. akkor is, ha közvetlenül a kmplayer-t indítom, és onnan tallózom ki a filmet.
Először azt hittem, hogy a kmplayer játékprofilban az OSD bekapcsolva hagyása csinálta ezt, de nem. Csak akkor fagy, ha nem a lejátszót indítom, hanem valamin keresztül, az meghívja a kmplayer-t, a kmplyer meghívja az ATT-beli profilt, és... ekkor kiakad.
Ez a lejátszó hibája lehet, vagy az ATT-é?
Amúgy a 2D alapot használom lejátszás alatt is, simán viszi a HD-t 100/200-on. -
rulla
tag
Na ez is megvan.
Csináltam egy "HD filmek" profilt 250/400@0,923V-on,majd egy KMPlayer játékprofilt (társítottam hozzá a kmplayer.exe-t), és ez a "játékprofil" a HD-t használja. Ha kilép, visszaáll a 2D. Le is mentettem az összes beállítást reg file-ba... Minden fasza.
Gyanítom, hogy a házad szellőzése jobb lehet... Azt a 28-30 fokot hány %-os ventisebességgel éred el? -
nevo
aktív tag
HD filmekhez én 240/490-en használom a kártyát ezt be lehet valahol állítani. Azt hiszem külön kell csinálni egy profilt a médialejátszóra és ott külön meg lehet adni hogy 3D-nél a fenti értéket lője be, persze értelem szerűen lementesz egy 3D_1 profilt is amin 240/490 a beállítás, mehetsz lejjebb is, de én nem akartam tesztelgetni így jó volt.
Az viszont furcsa hogy csak 44-re megy le a hőfokod, nekem 28-30-ra és a hd filmeknél max 35-re megy fel, igaz jól szellőzik a ház és egy Zalman hűtés van a kártyán. -
rulla
tag
Nos, végül belőttem mindent úgy, ahogy kell: 100/200 2D, és alapon járatom a 3D-t - 52-ről 44 fokra csökkent a hőmérséklet, királyság van.
Amit viszont furcsállok, hogy elindítottam egy sima Xvid-es videót (South Park), és egyből belőtte a 3D-s profilt - komolyan 870/1050 MHz + full 3D-támogatás kell egy ilyen alkalmazáshoz?
vagy van valamilyen ATI-s hardveres gyorsítás, ami alapból bekapcsol, és ezért úgy érzékeli, hogy itten kérem 3D-s alkalmazás fut?
-
nevo
aktív tag
Igen ki kell alakítani ezt a két profilt, majd beállítani hogy ezeket vegye elő 2D vagy 3D alkalmazásoknál. 200-as az a normál érték nem az effektív. Ventivezérléshez nem kell külön táblázatot készíteni, mert beállítja magának, nekem 100/200-ban 2% körül pörög a ventim. Azt hogy így mennyit fogyaszt azt még nem néztem, mert túlságosan nem izgat
-
rulla
tag
-
rulla
tag
Sziasztok!
Vettem egy 4890 Vapor-X-et. Alapjáraton, 30%-os venti sebességgel (ATT) 52 fok egy 20 fokos szobában (szar központi fűtéses panel
), amit kicsit sokallok, a 3870-esem 38-40 fokos alapjárata után.
Kérdésem: ATT-vel lejjebb lehet ezt venni? Illetve: gondolom a kártya gyári "alapjáraton" üzemel, amit lehet lejjebb is vinni, ugye? Nem emlékszem az alap órajelekre, csak annyit tudok, hogy nem nyúltam hozzájuk, csak a hőmérséklet per venti vezérléshez...
-
scope2007
addikt
válasz
Gál István #9185 üzenetére
hali!
sose néztem... sőt legtöbbször még vissza is van fogva
még úgy is bőven 100fps felett teljesít amikkel játszok mostanában -
scope2007
addikt
válasz
Henker2 #9168 üzenetére
én is gondolkoztam azon, hogy lecseréljem a 4890toxicot, de rájöttem hogy teljesen felesleges még, mivel a 4890 is visz mindent maxon 1920x1080-ban (amiket próbáltam eddig), DX mizéria miatt meg főleg felesleges... (egyelőre)
10.12es drivert pont ma tervezem feltelepíteni, mivel pont oprendszer újrahúzás lesz, majd megírom privátban milyen -
sir.kore
csendes tag
dx11-en ?
-
sir.kore
csendes tag
Sziasztok!Egy ismerősöm állítása szerint a 4870-re dx11 bios frissítést rakott!Na ezért gondoltam hátha van a 4890-re is
!De én sehol nem találok még utalást sem ere úgyhogy szerintem halott ügy!Tudnám értékelni ha valamit kitalálnának már mert ez a kártya cserélgetés már röhej
!Ez egy erős kártya de nem támogatja a dx11-et ezért idővel rákényszerítik a z embert hogy csak ez miatt cseréljen pedig műszakilag frankón meg van csinálva!Hát csak ennyi
!
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Meg lett a kari. Powercolor HD 4890 Zerotherm. 850/975 es órajelekkel. Nem tudtok egy olyan tesztet ahol a 4890-et tesztelik többféle driverral? Az létezik hogy annyira antituning legyen a kártya hogy nem megy 910/1075 felett stabilan? Igaz most lesz egy másik ilyen kártya is kilátásba remélem az majd jobban fog menni.
-
sir.kore
csendes tag
Sziasztok!Hol találok a kártyámhoz bios frissítést?Gigabyte 4890oc!Köszi.
-
Henker2
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat!
-
Henker2
addikt
Üdv nektek!
Tervezem lecserélni jelenlegi ASUS EAH4890/HTDI/1GD5 videó kártyámat.
Egy pár kérdés:
1., Érdemes-e lecserélni amellett, hogy max monitorfelbontásom 1680X1050?
2., Ha cserélném vagy egy Nvidia 460GTX 1gigásra vagy egy ATI 6850 1 gigásra lenne. Van-e értelme?
3., Használjátok-e már az új Catalyst 10.12 -est? Ha igen, érdemes-e feltennem? Vannak tapasztalatok?
Köszi a válaszokat
-
Diego2002
tag
Szerintetek XBMC-hez vissza lehet venni Low Profilra Ati Tray Tools-al a kártyát? Nálam a Low profile (170:250)...
-
nevo
aktív tag
válasz
killer1203 #9162 üzenetére
amelyik a legfrissebb az ati oldalán
-
nevo
aktív tag
válasz
killer1203 #9159 üzenetére
XFX-ről nem olvastam és hallottam jókat, de ha visszanézed a hozzászólásokat akkor te is láthatod. Ref hűtős karit ha lehet akkor inkább kerüld, nekem 4870-esem volt ref-es, most egy zalmanos 4890-esem van sokkal hatékonyabb, minimum 10 fokkal hűsebb és ami fontos hogy fele olyan hangosan üzemel a ventije.
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Ref hűtős XFX HD 4890-ről mik a véleményetek megéri megvenni használtan 30k körül? Mennyire jó ez a referencia hűtő és mennyire melegszik vele a kártya? És melyik a legjobb driver hozzá ?
-
spritei2
csendes tag
Sziasztok
A héten sikerült hozzájutnom 1 ilyen kártyához.
Elötte 8600gt-m volt. Nagy változás ez
DE ami nagyon nem tetszik hogy sokkal rosszabb a win7be és az xp-be is a kép.Főleg a betűk,olyan elmosódottak mint ha nem lenne a felbontás a helyén. Pedig ott van 1680*1050 a 22" monitornál.
És a betűk homályossága a játékoknál is jelentkezik.
Nincs rá valami ötletetek??
A régi kártyán minden tökéletes volt.
A legfrissebb driver van rajta 10.11Előre is köszi a választ
-
szikra1989
csendes tag
Hello!
Egy sapphire 4890 vapor-x oc -m van. Teljesen jól müködik 3D ben. Csak az a gond hogy 2d ben néha nagoyn elkezd fütyülni... A gyári 240/1050 en is fütyül de ATT-vel bállítottam 100/200 ra és akk is rájön néha. :S Jah és ha a tray toolst futtatom akk a xfire támogatott játékok kifagynak betöltés alatt. Ha kilépek xfire ból akk elindulnak. Vkinek ötelet fütyülés és xfire ügyben?
-
Hi! Van egy refhűtős 4890-em! Van egy Cooling GFX Chilla-m mellé, viszont az nem hűti a VRM-et! Azt mivel tudnám megoldani?
-
Henker2
addikt
Sziasztok!
ASUS HD4890-emről szeretnék váltani egy NvidiaGTX460 vagy egy ATI 6850-re! Szerintetek melyikre lenne érdemesebb váltanom és miért? 1680X1050-es felbontásban játszom!
Köszi
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Gondoltam leírom a tapasztalataimat. Volt a gépemben HD6850, kis összehasonlítás.
Nekem már csak egy single MSi 4890-em maradt. Stalker Clear Sky alatt néztük meg a különbséget. 6850 a CCC által beállítható legnagyobb órajelen ment, 850/1100.
A 4890 -em pedig az általam használt 24/7-es beállításon, tehát 1030/1160.
Max graf, HD felbontás. FPS-ben ugyan azt hozták, ami azért meglepett. Nem gondoltam volna, hogy a HD4890 még feltudja venni a versenyt GTX460,HD6850 szintű VGA-val. Persze tudom, hogy a HD6850 elmegy nagyobb órajelen is, de az is csak plusz 1-2FPS lenne.
Igaz a 4890 zabálja az áramot, főleg ilyen beállításokkal, meg hangos is...de akkor sem rossz. -
törölt tag
Sziasztok! Én egy Sapphire4890-et hajtok már másfél éve. a gyári hűtőt azonnal cseréltem egy accelero twin turbo-ra. sajnos a hozzá kapott hűtőbordák szépen lassan lepotyogtak
(egyszerűen nem ragadtak fel) de ha fel is raktam rá én úgyérzem nem hűtenek megfelelően! a MemIO az folyton 80fok körül volt stb...a GPU hűtése is 50 fok körül volt Idle-ben. szóval nekem nemvált be a twin turbo
-
Aino
tag
Üdv!
Köszi a gyors választ!
Sztem a hűtéssel nem lehet gond, mert beszoktam kapcsolni 50%-ra a Manual Fan Controll-t az gondolom már lehűti, porosnak se mondanám, csak a lapátokon van egy kis por a lamellák tiszták. 10.9-es driver van fent! Lehet sikerült kifognom a leg anti-tuningosabb vga-t -
-
Aino
tag
Sziasztok!
Van egy XFX Lite Hd4890 fekete nyákos 3 hőcsöves vga-m. Az lenne a problémám, hogy nem tudom húzni! Próbáltam a gyári ATI Overdriver-al és Rivatunerel is, de mindig ugyan abba a hibába ütköztem. Már 3-4%-os GPU órajel emelésnél is 1perc játék után megfagy a gép! Nem kék halálozik és nem esik szét a kép, hanem bejön egy szürke kép és kb 10 másodperc után újra bevillan a játék, de utána megint szürkeség...Eleinte a tápomra gyanakodtam, hogy nem elég neki a 460W, de átraktam egy másik gépbe és ott is ugyan ezt csinálta!
Tudnátok vmi tanácsot adni, hogy mi lehet a baj, mert lehetetlen hogy ennyire nem lehet húzni a kártyát
Előre is köszi! -
varsam
őstag
A túlhajtás részen ez volt a legkisebb fesz amit felajánlt, ezért ezt állítottam be. Ennél kisebbet gondolom biosban túrkálással lehetne beállítani, ahhoz nincs kedvem, ez így bőven megfelel. GPU kb 35 fokos lett (25 fokos szobában), 600-as ventifordulattal és Alpenföhn Heidi hűtővel.
Fogyasztásról tudsz valamit mondani, kb mennyit vesz fel így? -
varsam
őstag
Ma én is meg akartam csinálni (4890 vapor-x) A 2D profilt be is lőttem szépen 100/200-ra, el is mentettem, ment is szépen. Viszont amikor beállítottam 3D-nek a 870/1050-et (ez a normál) és ahhoz hogy el is tudjam menteni, aktiválni kell ezt a profilt, viszont ekkor megfagyott a gép, elment a kép és csak resetelni tudtam.
CCC nincs fent.
ATT is alapból visszaveszi az órajelet 240/1050-re mint ahogy CCC. Ha ezt hagyom 3D-re, akkor majd ha elindítok vmi játékot, akkor visszamelei 870-re a gpu-t? Vagy mit rontottam el vajon? A logoutos írást néztem.Kb mennyivel csökken a fogyaszás 2D-ben a 100/200 órajeleken (0,9valamennyi gpu fesszel) a 240/1050-hez képest?
-
Dictator^
veterán
válasz
Dictator^ #9129 üzenetére
aktíváltam az ATI overdriveot!
Jelenleg lehúztam 870ről 500-ra a gpu clockot.
Memory Clockot meg 525-re 1050ről.
Igy 58 fokos.
Gpu órajel neha leesik 250-re amit nem tudom, hogy hogy most speciel 240, azt pedig nem ertem, hogy mivel a csuszka 500nal all meg. Most megint 500.
-
Dictator^
veterán
-
Dictator^
veterán
Nos olyan kérdésem lenne, hogy a Sapphire Vapor-x-es 4890 mennyit fogyaszthat?
870/1050-en.
Állandó, csak ati ccc van fent.
Esetleg van e valamilyen program ami a CCC mellett képes müködni , és állitgatná az órajeleket..
Nem tudom fogyasztani mennyit fogyaszt, de átlagosan csak keveset játszok , általába hétköznap estefele.. Szóval amig nincs nagyon igénybevéve, lejebbvenném az órajeleket, ha az fogyasztáscsökkenéssel járna.
Tippek ötletek? Esetleg hülyeséget írtam?
-
Boboka
tag
Az én házam elég jól szellőzik
aeroccol nitron ház oldalt 24cmes venti, hátul egy 12es,
elöl egy 12es meg a kártya alá fúj egy 8as
És ilyen szellőzéssel melegedett a vaporxSzal nem azért mert befűtött
De most már hűűsöl -
-
Boboka
tag
Vegyes érzelmekkel mentem be a boltba átvenni
(accelero twinturbo hűtés a 4890 vaporomra) Már felkészültem , hogy leporolom régi vasfűrészemet
De nagy meglepi ért.Ugyanis előre le volt fűrészelve gyárilag!!!! Ergó nagyot nőtt a szemembe az accelero
De egy nagy negatívumot is muszáj megemlítenem!! MÉÉÉ nem ragadnak a bordák????
Megcsinálom a jó hűtőt adok hozzá mindent... És min spórolok?? 50ftos ragacson!!!!
Attól eltekintve, hogy vennem kellett hővezető ragacsot nagyon jó hűtő. Alapon 38 fok terhelve 60-62Szóval ami eddig alapon az most terhelve hangatalanul
Vrm hűtést le kellett vennem oda raktam minden kimaradt bordámat+fúj rá a venti, szintem elég lesz neki...
Jah és a Mem iom sem megy 72 fok fölé... Gyakran 105volt
Szal ajánlott -
fasirTTT
őstag
gyáá 4890 New Edition-ról váltok Toxic-ra XD mibe kerül? semmibe
gondolkodtam a 5830-ason is, de tesztek alapján gyengébb mint a 4890 és ~5k-val többe kerül itt ph-n
szvsz a DX11 ennyit nemér -
Myth
aktív tag
Sziasztok! ATT-ben néztem és a túlhajtás fül alatt a voltage 1.053on van, van még 1.183 meg 1.313.... Ezek mennyire terhelik meg a kártyát? Károsítják ha beállítom mondjuk 1.313-ra? Vagy pl. 1.183on mehet 24/7be? Előre is köszi! Üdv
-
varsam
őstag
[link] Nézd meg ezt a hozzászólást. Valaki írta már itt a topikba, hogy valszeg rámegy, de itt a válasz, hogy nem. Ugyanúgy hosszú a hűtő és rálóg a DVI csatira mint az S1.
S1-et is láttam már vapor-x-en, de azt flexxel igazították meg, hogy elférjen
Ilyen módon a Twin turbot és tuti fel lehet tenni, de nem tudom mennyire akarsz gányolni.
Ha jó hűtő kell, akkor olvasd el ezt hozzászólásom!
-
Boboka
tag
Sziasztok! OLvasgattam, hogy nem biztos hogy a 4890 vapor xre rámegy a Twinturbo.
Ez ténlyeg így van?? Valakinek gyakorlati tapasztalata van a párossal??
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest