Új hozzászólás Aktív témák
-
MmDorian
őstag
Hellomi !
Nem tapasztaltok kis "cincogásokat" a ref kártyákon ? Az enyém néha csinálja, és mocskosul zavaró...
-
popely12
csendes tag
Szerintetek egy msi radeon 4890 meg egy core 2 quad q9550 hez x86 os windows 7 jó lessz ?
-
zack
nagyúr
Mondom...sztem add el őket, mert eleve negatívan állsz hozzá.
Ha 980/4400 tudnának a kártyáid, az se lenne elég, vagy tuti más hibát találnál helyette.
Én 940/1000 flesseltem ,és tökéletesen elégedett vagyok vele, holott ez MSI OC. Akkor miért nem jó a 935/4160 egy alap Sapphire-tól? -
-
popely12
csendes tag
Ja és még egy kérdés akkor a 4890 msi mellé szertenék egy Core 2 Quad 9550 et
és én egy 550W es tápot az elég lessz ? -
popely12
csendes tag
MIndenkinek köszönöm a segítségét asszem az msi mellet döntök
-
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #4087 üzenetére
A sok Sapphire problémáról hallva, szerintem megéri a +5 ezret.
-
Sapphire van 46ért
Msi meg 51, szval nemtudom megér e +5K-t a z Msi
Mindenesetre én szeretem az Msi-t -
-
popely12
csendes tag
Sziasztok !
A kérdésem a következő :
Most szeretnék 4890 vagy 4870 venni melyiket ajánlanátok és miért és melyik kiadást a Sapphirét vagy Msi-t ? -
Meddig stabil a 4890 memória órajele?
4600Mhz-et bírja?-Effektív 1150Mhz -
-
ImI87
őstag
TTomax: NV-vel is ugyanúgy használtam, ott nem okozott semmi gondot. Most ez nem fikázás, csak nem értem ATI-nak miért probléma, ha v.mi figyeli az értékeket.
Egy monitorozás olyan sok erőforrást igényelne? És ha még úgy is van, akkor a 8 szálból nem jut neki?zack: Egyebet nem tudok mondani. V.mi mégsem az igazi. Meg nyílvánavalóan él bennem a többéves NV megszokás.......
Alapból nincs gond aRiva-val, a külön 4890 profillal tud mindent monitorozni, és a háttérben is faszán tud futni. Csaképpen ha megy, akkor felére esik a teljesítmény.
Viszont ez CSAK CF ESETÉN van, megnéztem egy kártyával is, és úgy semmi baj nincs. De remélem jön v.mi új vezió, amivel nem lesznek gondok.
Különbözők vagyunk. Én nem szeretem a netes játékot, főleg ilyen non-stop gyilkolósdit. CS, CoD, Wars, stb..... Mész, lősz meghalsz, tovább..... Szeretem az FPS-eket, de inkább a single player-eket, ahol vannak feladatok, stb.....
tzsolesz: bazzz, szűz win-re tettem, több drivert kipróbáltam, nem túrkáltam bele semmi spéci beállításba, a lapommal minden ok, mindkét kari x16 módban megy. Nem tudom mit lehet ezen elcseszni, kétlem hogy user error lenne.
-
-
Daffni2
addikt
válasz
ricshard444 #4066 üzenetére
Azért ha beírod a keresőbe itt a PH-n, jónéhány hibás darab volt belőlük.
Gigából meg nem nagyon fogsz találni. -
Az jó, pont Sapphire karim lesz
Amint látom az nemrossz márka -
boogie84
veterán
válasz
Daffni2 #4063 üzenetére
nem teszt, hanem statisztika. de nem vészes a hátrány, ugyanakkor mindegyik márkában lehet hibás darab...
-
zack
nagyúr
Nekem is volt 295. Semmi baj a Radeon kiegyensúlyozottságával, és én ez eddig fps bezuhanásra sem emlékszem. Ill. 295-nél volt fps bezuhanás Crysis Wars alatt, ami megszünt a CF-el.
OSD játék alatt?Hát az tök jó. De ha azt figyeled miközbe játszol, akkor a játékot hogy tudod játszani? Sztem sehogy. Én legalább is a játékot nézem, és nem a hőmérsékleti értékeket. Persze van amikor engem is érdekel...elindítom a GPU-Z-t és a háttérben csinálja a dolgát. Majd játék után kilépek és megnézem a max. hőmérsékleteket. Nem értem ez a verzió miért nem jó.
Gondolom az új Riva ami támogatja már az RV790-et az tudni fogja monitorozni.
Szóval ezt a "szálka" és "szarakodás" dolgot még mindig nem értem. Az a gondod hogy 40fps-ről bezuhan 30-ra?Vagy mire gondolsz?
Bár ha ennyira sok a gondod a CF-el még mindig visszacserélheted egy 295-re, mert ahogy nézem te sosem leszel elégedett a 4890 CF-el. -
TTomax
félisten
Marha egyszerű miért lassítja a real-time osd a 4890CF-et... CPU-t használ... amiből már így is hatalmas limited van,a radeonok amúgy is valahogy proci igényesebbek...
Próbálj meg feladatkezelőből prioritást és affinitást adni a static szervernek... esetleg terheld ki egy magra...ez sajnos ilyen játék... -
ImI87
őstag
Hát így, hogy konkrét adatokat tudok összehaonlítani, így már nem tűnik olyan rossznak.
Viszont továbbra is zavar, amikor néha bezuhan az FPS. Teljesen igaz amit mondanak (meg mondtál Te is), ez a 4890 CF átlagban jobb, de nem olyan kiegyensúlyozott, mint a GTX.
Idegesít a sok szoftveres szarakodás is.
Amit eddig megszoktam (pl Riva, és a monitorozás), azt el kell felejtenem.Lehet hpgy hülyén hangzik, de én szeretem, ha ki van írva pár adat, és tudom figyelni a működést. Nem értem, hogy ezt az ATI-val miért nem lehet megtenni "real-time". Bármit próbáltam, lefelezte a teljesítményt, és ez szó szerint így van.
Összességében nem bántam meg a cserét, de azért több dolog is szálka a szememben. De legalább ezt is kipróbáltam.
Köszi az infókért és a tesztért!
-
Chalez
őstag
válasz
boogie84 #4056 üzenetére
Videókártyák terén volt hátul a Giga? Mondjuk nekem volt már Giga 7800GT, 8800GTS, de nem volt velük semmi baj, igaz nem voltak valami nagy tuningosak...Meg igazából az ár is számít, és 5k-val olcsóbban kijönne, ráadásul helybéli cégnél venném, semmi webshop vagy ilyesmi.
-
zack
nagyúr
Akkor meg frankón nem értelek vazze, mi ez a műbalhé hogy "nem jó", meg "a GTX jobb volt", "kevés az fps"....stb.
Miért kevés ez az fps???Ilyen fps értékekkel akadás mentesen végig lehet tolni a játékot. Az meg a másik hogy nem értem hogy lehetett jobb a GTX 295, amikor szűréssel jóval gyengébben teljesített nálam mint a 4890 CF...azt ne mondd hogy nálad jobban ment szűréssel a GTX.
Megmondom őszintén feleslegesnek érzem a további Warhead összehasonlítást, mert kb. úgy megy nálad is mint nálam. Tök mindegy mennyi az induló fps. Az most kiderült hogy nincs nálad az égegyadta világon semmi gond, se a kártyákkal, se az fps értékekkel.Kiíváncsian várom mi a konkrét gond a kártyákkal, és a Warhead-del, mert ezekből az általad is kapott fps értékekből ez nem derül ki.
-
De ezt nemértem , hogy a Gtx 295t mértnem bírja el, de 2db 4890-hez lehet elég?
Erre még senkitől nemkaptam választ -
ImI87
őstag
Nekem is 38-40 körül van ott a szorosban. De néha leesik 32-33-ra is.
Talán ez a kis minusz betudható a "gyengébb" procinak (én 3,8-on hajtom az i7-et), illetve annak, hogy alapórajelen mennek a kártyák............
Még annyit kérdeznék, hogy mekkorák a legelső induló FPS-ek, illetve amikor először meglátja az "idegen"-t, és a kép videóvá változik. Kezdéskor nekem 26-28, a videó alatt meg 30-33 között ugrál. (A videó az játéknak tekinthető, vagy ez olyan mint egy demo, ami fix FPS-sel megy?)
-
zuchy
őstag
válasz
ricshard444 #4049 üzenetére
Háát necces lesz.
-
-
zack
nagyúr
8xAA-val a minimum az 30fps, a max. az 45fps volt. Átlagnak kb. a 30fps felel meg.
AA nélkül érdekes eredményjött ki. Minimálisan javult csak a 4xAA képest. 47-48 fps körül volt az átlag noAA-val.
Itt jön képbe az az elmélet, miszerint az ATi teljesítménye nem romlik számottevően ha bekapcsoljuk az élsimítást. Ellenben a GTX 295-tel és az összes többi nV kártyával, ahol drasztikusan csökken a teljesítmény az élsimítás növelésével. -
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4046 üzenetére
Tudom.
Nem véletlen mondtam hogy nem rossz csere a GTX 295 2db 4890-re. Nem akarok én senkinek se rosszat!
Megnézem 8xAA-val is és simítás nélkül is...És azért halkan megjegyezném a Crysis Warhead és úgy globálisan a Crysis széria az nV felé húz, tehát nem az a kifejezett ATi párti játék, mégis így megy.
-
Az szép eredmény
-
ImI87
őstag
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4042 üzenetére
X38/X48 jó választás.
Sokkal többet nem tudnak a modernebb lapok se sebesség terén. Jelenleg egy X48+E8600/Q9550+4890 CF az egyik legjobb ár/teljesítmény arányú konfig lett. Core I7 vételét még mindig nem látom jó megoldásnak játékok aspektusából. De még azt is mondhatom hogy a DDR3 sem tud annyival többet mint a DDR2...kicsit megrekedt a gyártói oldalon teljesítményhajhászás. Egész egyszerűen a fent vázolt konfig mindenre jó, és harmadába kerül mint egy Core I7 konfig. Az alkalmazások és játékok pedig még mindig a magasabb Mhz-et részesítik előnyben, mint a +2 magot. Simán odarakom Crysis tesztben a konfigomat (Asus Maximus+E8600@4400Mhz+4GB DDR2 1170Mhz+4890 CF) egy Core I7 konfig mellé.
Szóval aki összerakott egy jó konfigot annak sokáig nem kell cserélnie, hacsak valami össze nem fossa magát. Nekem ha most megadná magát a lapom, simán vennék egy X48-as Rampage Formula-t helyette (bár még mindig 50k környéke) , és nem kellene cserélnem konfigot. -
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4040 üzenetére
Ez így van. A DX11 megjelenésével az nV DX10 kártyái és az ATi DX10.1 kártyái között még nagyobb lesz a szakadék. Konkrétan az nV "dobhatja ki" a DX10 megoldásait rövidesen. Ez megint csak az nV júzerekkel kibaszás, főleg aki hosszabb időre tervezett, és nem rég vette a kártyáját.
Bár idén a DiRT 2 kívül nem nagyon lesz DX11 game, szóval azért akkora pánik még nincs, főleg akit nem hoz lázba a DiRT 2, de az borítélkolható hogy 2010 Q1-Q2 legkésőbb kártyát kell cserélnie a jelenlegi nV tulajoknak. Akinek meg a DiRT 2-re fáj a foga az járt a legrosszabbul, mert már idén ősszel-télen cserélhet ha normális sebességgel, és megfelelő részletességgel akarja játszani.
Elvileg az RV790 nem lesz lassabb mint a DX11 RV870, csak a plusz fícsöröket nem fogja tudni megjeleníteni, ellenben az nV-s G200 sebességben és látványban is el fog maradni.
De a végleges konklúzió majd a next gen. kártyák és DiRT 2 megjelenése után fog kiderülni. -
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4019 üzenetére
Jól.
Most tettem fel Imi kedvéért, majd megnézem az első pályán hogy alakulnak az fps értékek. Emlékeim szerint jól megy. A Wars multi, jóval gépigényesebb mint a Warhead és a Wars-ot is viszi 2xAA-val. Bár az hogy mennyire megy jól sok mindentől függ. Ha 10 játékos van relatív kicsi pályán szvsz. menne a 8xAA is. Battleground-on, Savanna-n pl. ez már esélytelen. Iszonyat nagy, és látványos pályák. Ha sokan vannak, iszonyat megterheli a VGA-t szűrés nélkül is. Gondolj csak bele... elnézel egy adott irányban és pl. látsz 10 játékost, akik egymást lövik, 4-5 nagyobb erejű robbanás közepette, úgy hogy közben te is harcba keveredhetsz másik 2-3 játékossal.
Erre jelenleg egy VGA-s rendszer sincs felkészítve. Talán majd az új generációs kártyák ősszel. De szvsz. ehhez még azok is kevesek lesznek.
Ezért is mondtam párszor hogy Wars-hoz 1920 full-ban kevés az 1 GPU, még ha az GTX 285 akkor is. -
Henker2
addikt
És elvileg HIHETETLEN áron van!
-
Henker2
addikt
Üdv!
Végre sikerült belőnöm az ATT-t 100MHz-es GPU-ra és 200MHz-es MEMO-ra 2D-ben.
3D-ben meghagytam a gyári 850/975-ös órajeleket.Igy 2D-ben 37-38'C-os lett a kártya, a gyári 47-48'C után.
Bár a gyári hűtését:
-
scope2007
addikt
hi!
4890 + 9.8as xp driver van fent.. és a tuning opciót nem lehet bekapcsolni
ötlet? eddig jó volt, 9.7os volt fent de format miatt felkerült az új cata -
zippofcy
senior tag
válasz
zippofcy #4028 üzenetére
Aki nem hiszi az ne velem vitatkozzon hanem a "Milyen videókártyát" topikban a #32557 számú hozzászólásnál Dj Gollum-al.
Mondjuk magyarázza meg neki hogy nem is létezik a problémája(elfelejtettem neki megemlíteni hogy ha a CS 1.6 helyett mondjuk a Crysis Warst tolná tutira nem jönne elő ez a hiba
)
-
zippofcy
senior tag
válasz
gandalf #4027 üzenetére
Attól még hogy nem tudunk vmiről az még létezhet
Szal: minél többel nagyobb a frame / sec érték az adott játékban mint a monitor refresh rate értéke, annál nagyobb mértékű lesz a "tearing" vagyis a "vsync hiba" "képrángatás" vagy milyen neveken fut még.
Vagyis az LCDknél már az egyik ok amiért a lehető legnagyobb hz-en kell hajtani a monitort az kiesik, vagyis a CRTk vibrálása ami anno basztatta a szemet.
De ez az ok, ez ugyanúgy megvan mint a CRTkél volt. Csak épp ott nem tűnt fel mert azokat senki nem használta 60hz-en.Persze miért nem lehet bekapcsolt vsync-el játszani? Hiszen akkor sose nagyobb a frame / sec mint a refresh rate.
Lehet ... kivéve az FPSeket. Ott is főleg mikor nem a gép ellen játszol.
De ez kevesebb embert érint mint az hogy a bekapcsolt vsync lassítja a frame/sec-et.
(itt is ez merült fel, a Crysis kapcsán)Szal ha a fenti két okból HA mégis ki KELL kapcsolni a vsyncet, akkor SZÁMÍT hogy a lehető legnagyobb HZ-en járasd a monitorod.
Főleg mivel (egyes "hozzáértők" véleményével szemben) NEM ÁRT NEKI.
Ha ártana nem is "tennék beléjük" a gyárban ... ahogy pl. az alaplapodban se állíthatod be hogy 3-5-10v-ot adjon a procidnak, hiába teszel rá folyékony nitrogén hűtést.
Ez a hülyeség hogy árt nekik az ANALÓG CRTk idejéből maradt vissza, amikben nem volt áramkör ami figyelte volna a refresh ratet, így olyat is megpróbáltak megjeleníteni amire már nem voltak képesek és ez tönkreteHETTE őket. Tehát még azokat sem BIZTOSAN tette tönkre. (nem hinném hogy innen bárkinek lenne még olyanja, nekem van egy 1988 körül gyártott 20 colos SAMPO-m, igaz legalább 15 éve nem használtam. 800x600at már nem bírta 60hz-en, "csíkozott" rajta a kép de mégse ment tönkre még az sem)Ahogy észrevettem kikapcsolt vsyncnél 60hz-en a tearing olyan nagy hogy totál élvezhetetlenné teszi a játékot.
75hz-en lecsökken a felére. Vagyis ott már játszható. Fel se nagyon tűnik.
Nyilván ha a játék mondjuk 100 frame/seccel megy akkor a 75hz is édeskevés. (de ebben az esetben az egyik ok, vagyis a bekapcsolt vsync lassítása kiesik vagyis nincs rá ok hogy kikapcsoljuk. Kivéve az online FPSt de azt úgyis CRTn tolják a pro-k, a többieknek meg ott az aimbot)
Mivel hogy a lényeg nem a hz értéke, hanem a hz érték és a frame / sec érték KÜLÖNBSÉGE. Minél nagyobb, annál több frame megy a levesbe a rendereléskor.Aki ezek után a szájbarágos magyarázat után sem érti azt birom sajnálni. És csodálom hogy olvasni tud
-
HSM
félisten
válasz
zippofcy #4024 üzenetére
Itt [link] (és a következő 100 hsz között, könnyű amúgy megtalálni) van jópár mérés, régi driver-el, picit visszavett órajellel....
Amúgy jól érezted, van egy jól érezhető különbség a 4850 és a 4870-1GB, 4890, GTX260, GTX275 súlycsoportja között... Nem véletlen a 4850 "csak" mainstream...Amúgy a GTX260 (216sp) 4890 váltást alig lehetett érezni, pici gyorsulás, annyi.... Nem úgy, mikor a 4850-ből lett GTX260....
Ja, és Vantage-nál illik kikapcsolni a Physx-et Nv-n...
-
Chalez
őstag
Gigabyte 4890 refről vélemények? Normálisan működik? Megbízható? Mert ezt tudnék normálisabb árban szerezni...
-
zippofcy
senior tag
Én ma raktam be egy GTX275-öt a 4850-esem helyett.
Mindenki 4890-et ajánlott de gondoltam kipróbálom az nVidiát is.
A DX11-es kártyák megjelenéskor ugye drágák lesznek, aztán mire lemennének itt a Karácsony, szal szvsz úgy tavasszal éri majd meg cserélni. Addig meg kitart majd ez.Iponról vettem, ezt: [link]
Gyárilag húzott, feljebb még nem próbáltam de a Rivatuner már fenn van, Crysis Warheadban nincs akadás, bekapcsolt Vsync mellett sem(meg van rajta HDMI csati is)
Amikor kezdődik a játék, átbújsz az első szikla alatt rögtön van 2-3 lángoló ház, a másik oldalukon meg egy szikla aminél füst van.
Na ott 31-40 FPS között mozog 1680x1050-ben, Gamer beállításokkal (motion blur OFF mer azt rühellem)
Ha vki tud mondani exaktabb mérési módot Warheadhoz írja meg és megcsinálom aztán írom be az eredményt.Itt van két kép 3D Mark Vantage eredményekről:
[link]
[link]A gép amivel ezt produkálta: (elég low end
)
Gigabyte GA-P35-DS3L + C2D E7200 @ 3.6ghz (stock cooler) + 4GB ram (500mhz) + Chieftec 450W (wattmérővel mérve Warhead ill. Vantage alatt se megy 310W fölé az áramfelvétele a gépnek, ez 50W-al több mint a 4850essel volt) + Win7 x64.Win7et se raktam újra, csak még az ATIval csináltam egy express ATI software uninstallt aztán be az nVidiát és reboot.
Driver 190-es FW a Guru3Dről + Rivatuner is (asszem 2.24-es)Kövi VGAm valszeg ATI lesz újra ... én már ehhez szoktam, egyik után a másik kell
Ja amúgy a 4850em eladó, ha kell vkinek debreceniek előnyben. Asus, 1 slotos de kifele fújós hűtős, 1 éves, hibátlan (2 év garis asszem, PC Studiós) -
stamy1
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem , a garanciáztatott HD4890-em árán (de rá is fizethetek) vehetek egy másik kártyát.
Az lenne a kérdés hogy milyen gyártótól vegyek (maximum 58k-ért) ( a garanciás az sapphire volt, csak az ipon.hu-ról tudok venni mivel onnan volt az előző kártya is ami garanciába ment)
és még azon goldolkozok hogy esetleg vegyek-e GTX275-öt ha igen akkor miért, ha nem akkor miért?
(Ha HD4890 akkor vapor-x-et nem szeretnék venni) -
ImI87
őstag
válasz
killer1203 #4020 üzenetére
Lite-hoz nincs semmi cucc, csak driver CD.
Meg asszem v.ki írta, hogy v.mit a hűtésen is lespróroltak, nincs rajta v.mi lemez. De biztosat az tud mondani, akinek olyen van. -
killer1203
senior tag
XFX 4890 Lite és a sima XFX 4890 között mi a külömbség hogy ekkora az árkülömbség közte?
-
-
zack
nagyúr
válasz
ricshard444 #4016 üzenetére
Kizárt, mivel az 1Ghz GPU-hoz 1,4V kell. A gyári 1,31V ehhez már kevés.
De miért fontos az 1Ghz?
Miért nem elég a 900-930Mhz?
-
Egy sima Sapphire 4890-el ellehet érni a stabil 1Ghz-es gpu sebességet?
Mondjuk 100%-os venti mellett.. -
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4014 üzenetére
Hjajjajj... Ismerős móka....
Thx, M$...
Nálam Vista64 SP1 + XP 32bit SP2 van fenn, mindkettőn jól megy, a Vistán a driverellenőrzést [ezzel] a progival oldottam meg, "teszt módba" rakta az OS-t, és így engedi a drivereket. Nálam nincs vírusirtó Vistán, nem volt pofázás....
Eddig nem volt gond se belőle, igaz, csak pár hete használom, és nem is túl gyakran.... Jobb megoldást keresni nem volt még sajnos időm/energiám....
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4012 üzenetére
A lejebb tekeréshez és a takarékos 2D módhoz az ATT friss bétáját használtam, amit nemrég be is linkeltem.
Az expertools tudtommal régebbi GW karikhoz volt való...
A CCC-ben könnyen lehet, hogy nem lesz overdrive füled 2*6 pinnel...
Amúgy a GPU-Z nevű progival szoktam monitorozni [link], nálam üresben 900 körül van az RPM, ami az én karimon 20%. -
schferenc77
aktív tag
Ezt a lejjebb tekerést CCC-ben csináltad? Mert nekem a CCC-ben inaktív az összes állítási lehetőség az ATI Overdrive fülön. Lejet, hogy tényleg az a baja, hogy "csak" 2x6 pinnel van a tápra rakva?
Ha az Expertools-szal megnézem, akkor "Dynamic" beállításnál 25% körül megy alapból a venti (a fixet meg nem lehet csak 50%-ra levenni). 25%-os ventifordulatnál már egészen jó a hangja, igazából nem tűnik ki a többitől. Van a tápnak egy ventije, meg egy 12-es házhűtő, de egyformák, elfogadható zajt adnak. -
zippofcy
senior tag
"az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá"
Ja, a tuning meg kinyírja a CPUt meg a GPUt, az emelt hiteltörlesztőrészletek meg nem a bankoknak hanem a gazdaságnak kedveznek.
Kíváncsi lennék rá ki az aki ekkora baromságokat írogat
-
ImI87
őstag
OK, igazad van. 8xAA csak egy próba volt, nem ettől vannak a gondok. Mondtam, ezt nem is várom el.... A darabos működés meg a V-Sync mizéria jobban idegesít.
Ez aWarhead csak 1 játék, tehát még nincs okom siránkozni. Megnézek még másokat is, aztán szólok, hogy mire jutottam.
Hasonlítás majd kell, csak most sok a meló, és esténként épp csak átnézem a fórumot, játszani most nem nagyon van időm. Majd jelentkezem ezügyben.
-
zack
nagyúr
A 4890 CF sem mindenható.
Eleve egy nV kártyákon sokáig jobban teljesítő játékban nézed mint a Crysis is, olyan szűréssel ami azért brutál. Kérj meg bárkit nézze meg a 295-öt 8xAA-val 1920-ban. Jól el fog maradni a 4890 CF-től, ebben biztos vagyok. De ettől még nem lesz játszható a 4890 CF-el sem! Ez 2 különböző dolog. Mondtam hogy hasonlítsuk össze, és abból azért kiderülhet pár dolog, de ez eddig nem jelentkeztél.
-
HANDO88
senior tag
Segitséééééééééééééééég. Hozzájutottam egy 4890-es karihoz,de nem hajlandó rendesen dolgozni.Van mikor megy rendesen de van mikor meggondolja magát és 8-10 fps-el ballag a játékokban.Uj rendszer/win7/ 9.8-as catalyst van fent.Valaki légyszi segitsen ha tapasztalt már ilyet.Kö
szi
-
ImI87
őstag
Már írtam Abu-nak, de nem válaszolt.......
Nem hisezm, hogy user error, már mindent átnéztem 25x.
Azt is kételm, hogy a lappal lenne gond. X58-ban természetesen alapból benne van a CF támogatás, és mindkét slot x16-os. Átnéztem a bios-t is, de nem találtam semmilyen ehhez kapcsolódó beállítást. (Mégha SLI-vel lenne gond, azt esetleg megérteném, mert az külön licence alapján működik.)zippofcy: Kösz az ötletet, de ilyesmivel nem fogok szórakozni. Edig is DVI volt, és 60 Hz, nem volt vele soha semmi gond. Ráadásul v.hol olvastam is, hogy az LCD-knek kifejezetten káros, a ha a gyári 60Hz-nél magasabb képfrissítést erőltetsz rá.
tzsolesz: 8xAA persze sok, ezt nem is vártam el. Csak kiváncsiságképpen megnéztem, hogy bírja-e. A GTX295-tel 2xAA-val nyomtam, így volt meg az a szint, hogy nem ment 30 FPS alá. Persze húzva volt a kari.
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4005 üzenetére
Én 3D-ben is levettem 750/900Mhz-re 1,18V-ra....
Úgy terhelés mellett is halk marad, nyoma sincs a porszívóhangnak, és általában az igényeimet így is kielégíti....
Ha meg nagyon hiányzik pár FPS a boldogsághoz, még mindig vissza tudom lőni 1,312V-ra és 850/975Mhz-re....
-
scope2007
addikt
válasz
schferenc77 #3999 üzenetére
elvileg csak tuninghoz kell a +8pin
legalábbis nálam így volt 3870x2 nél
ha 2x6pin volt bedugva akkor nem lehetett overdrivelni... ha meg 6+8 akkor élt a lehetőség -
schferenc77
aktív tag
Igen, így legalább elindul a kártya és nem csak pittyeg, mint az egy 6 pines csati esetében. Mondjuk este alaposabban megnézem a tápot, mert ez egy gyári konfig, két pci-e slot-tal, és egyébként by default quadro fx-eket adnak hozzá, tehát lehet, hogy a dzsumbulyban el van rejtve egy 8 pines (vagy egy másik 6 pines) csati még, csak nem találtam...
-
HSM
félisten
válasz
schferenc77 #4001 üzenetére
És így működik a kari?
(Baja tuti nem lesz így, max nem biztos, hogy elindul...)
-
schferenc77
aktív tag
A tápból alapból egy 6-os jön ki, az megy a kártya 6-osába. A másik tápcsati a kártyán meg 8-as, de 8-as nincs a tápon by default, így használtam a molexből 6-os átalakítót, amit a kártyához adtak, és ezt a 6-os toldót bedugtam a kártya 8-asába, úgy hogy ott ugye két lyuk szabadpn maradt. A táp egyébként 80Plus-os 500W-os.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL Eladó!
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest