- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benkovics91
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy egy xfx radeon hd4890-es vga-t szeretnék beletenni a gépembe! A gép elindul kép van, de amikor a windows elkezd tölteni az ablak ikonnál és a kiírt a windows betöltésnél megáll! Csökkentett módban viszont bejelentkezik! Van valakinek ötlete, hogy ez miért lehet és, hogyan lehetne megoldani a problémát? Az alaplap egy msi ms 9661 speedster 2 ha jól emlékszem és kettő opteron proci van benne! Bocsi, de most is csökkentett módban írok! A válaszokat előre is köszönöm! -
fbeni91
tag
Üdv Mindenki!
Lenne egy nagy problémám! van egy gigabyte HD 4890 1gb 256bit gddr5 Kártyám!Hátúlján Ledek 2x fel villannak!
D1602 D1601 D1603
Táp elég neki!
Ventitt szabályozza. GPU és minden egyébb megfelelően melegszik!
De még sincs kép. monitort sem kapcsolja be!..
Ötlet valakinél??
Mikor hozzám került az egyik FET-en nem volt hőpárna így nem nagyon érintkezett a hűtő felülettel. viszont felszini sérülés,szineződés, nincs.
rendszer nem indúl el a háttérben! -
nagyesz13
csendes tag
Halihó mindenki nekem kellene egy 4890 forma 1es asus videókari ha valaki tud ilyet szóljon esetleg 5750 is megfelelne várom az ajánlatokat ha van egyáltalán még a világban
-
törölt tag
a mai napon tulajdonosa lettem egy sapphire 4890 oc-nak, és az volna a kérdésem, hogy az üresjárati órajeleket mivel érdemes profilozni win7 alatt?
emlékeim szerint 4870-nél működött ATT-vel a profilozás, de már akkor is összeakadt CCC-vel. kb 40 wattal fogyasztott kevesebbet 2d-ben levett ramórajellel, és a hőfok is csökkent 10 fokkal.
azóta van jobb megoldás? -
KngAlex
tag
Egy kis segítséget kérnék.
Van egy Gigabyte HD4890 1GB OC kártyám , ami tökéletesen működött eddig, tegnap még játszottam vele, ma pedig már amikor bekapcsolom a gépet már a boot-nál érdekes dolgokat művel. Amikor elkezdi kiírni a gép paramétereit, kicserél néhány karaktert random ASCII karakterekre... nem csíkoz, nem sípol, viszont a win nem tölt be.
Egy Enermax 650W táppal van kihajtva.Lehetséges hogy memória hiba? Abból gondolom, hogy csíkozna ha gpu hiba lenne...
Nem tuningoltam, nem nyúltam a bioshoz.Valakinek valami ötlet?
-
Baxo89
tag
Hali. Kis help kellene. Haver vesz használtan egy ilyen vidikarit és mondta érdeklődjek már utána, hogy az ő M-Tech 450-es tápja (2db 6pin csatis) elbírná-e ezt a vidikarit.
-
rtcwfan
tag
Mennyit kaphatok most egy ilyen kártya gyári hűtéséért?
Teljesen kiváló állapot! -
helkis
veterán
válasz
rtcwfan #9992 üzenetére
táp: tápcsere élből! az az mtech táp jó ha 350w-ot tud folyamatosan.. azzal a táppal főleg tuning mellett ne használd a géped, kivéve, ha a tápon kívül akarsz még más alkatrészeket is cserélni egy esetleges táphalál alkalmával..
csati: a molex átalakító nem gond, ezért van ilyen..
hűtés: van-e tuning a kártyán? +a procin? vegyél le mindent és úgy nézd meg kezdésnek ezeket az értékeket.. majd az új táppal, pl egy corsair vx450-el.. ha akkor is kifagy akkor garis csere, vagy kuka..
-
rtcwfan
tag
Üdv!
Ismét a HD 4890-emmel kapcsolatban írok!
A VRM alapból AC hűtővel 100%-os ventivel 47-48C, 10p FurMark után 93-94C. 5 óra Far Cry 3 után kifagyott.
Hogyan hűtsem le? A zalmann hűtőt nem tudom beszerezni.
Valamint még az lenne a kérdésem, hogy egy szar 450w m-tech táp van amiből elég fura elektromos szag jön.
Még egy kérdés xd. Van a tápon egy 6 pines tápcsati, egy másikat pedig molexből alakítottam át, ez nem baj?
Tudtok segíteni? -
Sztojcsi
tag
Nekem nem nagyon sikerült ilyet már magyarországon találnom. Ha létezik még csak én nem találtam akkor lécci linkelje be valaki ha talál.
Meg ahogy néztem ez elég komoly hűtőnek tűnik, nekem igazából elég volna egyszerűbb is, lehetőleg minél olcsóbban szeretném megoldani a hűtő cserét. Tudnátok esetleg valami másik hűtőt is ajánlani ami kapható még itthon és jó rá?
-
Sztojcsi
tag
Sziasztok!
Tönkrement a Gigabyte HD4890-es kártyámon az eredeti hűtés, újat kéne vennem. Ti mit ajánlanátok?
-
djkay
senior tag
mikor csinálja ezt ? játék közbe? én az alap orajelnél fentebb vettem az értékeket Clock ( 240MHZ helyett 500ra rendes ram orajellel (nálam 1050) 1.183V -al. mikor 240en volt az érték akkor gyengébb játéknál (PS1 emulator és GTA SA) nekem is volt h leállt azzal a hibával , de azóta semmi hiba nincsen.
(kicsit többet fog kajálni viszont)nekem igy jo. elötte volt párszor kifagyás de megoldotta. hátha neked is segit. de a höfokok rendbe vannak? feszültség? 12 alá nem megy játék alá nagyon?
-
Drakuf
tag
Na szóval az a helyzet, hogy tegnap egyáltalán nem világított, ma meg már egész nap a D601-es LED... Honnan tudnám kideríteni, hogy a tápegység vagy a videokártya a ludas? Amikor le van terhelve ,5 percenként produkál egy olyat, hogy 25-30 mp-re megfagy az egész képernyő, becsíkozódik, egyszer már be is zöldült, de mióta lefeleztem az órajeleket, ugyanúgy világít a kis LED, de legalább a gép nem fagyogat. A tápom Corsair 650tx a karim pedig sapphire 4890 toxic. (Zárójelben megjegyezném, hogy a billentyűzetemből néha elszáll 1-2 mp-re az áram, nem tudom, hogy nem -e véletlenül a táp lenne -e a hibás?!)
-
Drakuf
tag
Üdv! SAPPHIRE TOXIC HD 4890 videókarimon 10-15 perccel indítás után felvillan a D601-es led. Szétszedtem az egész gépet, összeraktam... semmi. Valakinek valami ötlet?
-
d3lete
aktív tag
ÜDV! VAlakinek van sapphire new edition biosza? valaki Le tudja nekem menteni gpu-z vel?
-
thoma83
csendes tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem felétek, adott egy HD4890-es VGA és egy Samsung EH5300-as smart TV amiket összekötöttem HDMI-HDMI kábellel.
A képet elsőre sikerült tökéletesen belőnöm, a hanggal kicsit szórakoztam, mert Windowsban a kimenetet erre kellett állítani és működik....Na most jön a probléma: Miért van az, hogy csak 2 csatornát ír a windows a HDMI hangkimenetre? Tudtommal 7.1-es a VGA HDMI kimenete, nem?
Igaz a hogy a TV alapból stereo, de az optikai kimenetén kereszül hajtok egy 5.1-es hangfalszettet és így nem az igazi.
Esetleg valakinek van valami ötlete, vagy létezik valami alkalmazás a VGA HDMI audio out-ra amivel lehetne állítgatni?
Köszi
-
djkay
senior tag
-
djkay
senior tag
lelövi és feketén ugymarad? vagy restartol a gép? a restart általában Táp miatt lehet de ha megáll feketén pörög a venti és ég vmeik led akkor érdemes megnézni hogy meik jelzésü
HD 4890 LEDs
D601: VDDC_FAULT
D1601: critical temperature fault
D1602: AUX Hot Plug/Unplug Fault (upper connector)
D1603: AUX Hot Plug/Unplug Fault (lower connector)
At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while and 3 of the 4 LEDs will light up for a brief period and then go out ( D601 should remain unlit ). This is NORMAL behavior as the card is performing it's own type of POST test.
-
djkay
senior tag
sziasztok! az aida szerint a kártyám GPU dióda memio 80 fokos alapból. a memorián érdemes lecserélnem a hűtést?vagy ez meik hűtés?
-
thoma83
csendes tag
Köszi a segítséget, de egyenlőre nem akarom újra rakni a windows, mert sajna annyi időm nincs ...
Nem létezik valami reg. tisztitó ami minden hozzá valót letöröl?Privibe kaptam egy ötletet egy kedves fórum társtól, szóval előbb azt megpróbálom hátha sikerül és a piszkos munka meg jöhet a hétvégén ha mégse ...
De tényleg köszi
-
thoma83
csendes tag
Látom senki nem jár erre ...
De ha esetleg még is akkor ....
Közben próbálgattam más Catalysteket is és most a windows indításánál kiírja, hogy a KDBSYNC.EXE leállt ....
Ettől függetlenül úgy tünik / tünt hogy minden rendben van.
Viszont később megakartam nyitni a CCC-t és semmi ....tölt és semmi
nem tudom megnyitni.
Utána olvasgattam és komoly megoldást senki nem tud, csak annyit, hogy szedjük ki az elinduló alkalmazások közül vagy a registriből, vagy uninstalláljuk az OpenCL- hez tartozó drivert .... ami miatt nekem meg fontos lenne ....
mert ugye a HD4890 támogatja ...
Többször próbáltam drivert uninstallálni és vissza a 13.1. de ami régen ment, most annál is ez a hiba ....
Ha valaki tud valami megoldást vagy ötletet akkor kérem segítsen
-
thoma83
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy Sapphire HD 4890 Vapor-x -em és érdekelne, hogy jelenleg melyik Catalyst-et ajánljátok játékra, illetve az OpenCL rész is érdekelne Videó konvertálás miatt.
Sajnos a hozzá lévő konfigom nem egy atomerőmű (AMD Athlon 64 4200+ két magos )
... ja és Win 7-es Op.rendszerJelenleg a 13.1 Catalyst Software Suite van fent és valahogy nem úgy hasít mint szeretném
első sorban játékoknál. Szóval ha van valami bevált driver akkor pls ...Még az lenne a kérdésem, hogy az OpenCL résznél például miért nem indul el a konvertálás az imtoo Video Converter-ben ? A kis AMD logo pirosan világit, hogy támogatja és a GPU-Z is jelzi alul, hogy van openCL, de ahogy rámegyek a konvertálásra nem történik semmi
Persze szoftveresen működik csak akkor a kártya nem segít be és 3-4 óra kb egy 30-40 perces videó HD konvertálásaPls segítsetek, hogy csaljam elő az OpenCL-t
-
JóGeri.
tag
Sziasztok!
Remélem ti értetek hozzá.
A témában forgó 4890-es vga mit bírna egy e8400-al? Nem lenne prockó limit??
Fontos lenne úgyhogy bombázzatok a válasszal!
Üdv,
JóGeri. -
Hafy75
aktív tag
Sziasztok.
Mi lehet a gond, hogyha csak bizonyos játékoknál általában ugyanazon a helyen játék közben fogja magát és lelövi a gépet, újraindul. Ugyanez van Furmarknál is, kb 72 foknál ugyanez a szitu. de más játékoknál(Crysis2 Nfs..stb) megy szépen, még egész 100 fokig is ment már, és nincs hiba. Kártya hiba lehet, vagy táp? A táp egy 470W Gigabyte Superb. A kártya Sapphire New Edition. -
megaram
tag
Hali! Nem tudja valaki h mért nincs a catalystemben overdrive funkció? Vagyis van, csak ha rákattintok nem jön be semmi! 12.3 van fent! 4890 Toxic
-
nevo
aktív tag
válasz
Qwertrt #9951 üzenetére
Azt értem alatta, hogy nem fogod tudni feltenni rá a hűtőt, mert nem kompatibilis a kártyára, így csak házi barkácsolással tudod rátenni, ami nem mindig szokott jól sikerülni. Így ha nem vagy megelégedve a hűtésével, akkor kereshetsz rá egy gyári hűtőt (nekem giga oc volt, amin egy zalman működött és nagyon jól tette a dolgát) Még a pasztázás is segíthet ha minőségivel kened be, de 5 fok minusznál többre ne számíts. Én a helyedben egy fillért sem költenék rá, inkább amit rálocsolnál tedd félre és gyűjtögess egy másik kártyára
-
Revenge
tag
válasz
Qwertrt #9949 üzenetére
szerintem ne buheráld rá azt a hűtőt, a gyárija szépen teszi a dolgát, egy újra pasztázás is sokat tud segíteni, ezeken a kártyákon sajnos már olyan a paszta mint a metró aluljáróban a mozgólépcsőn a rágó szóval pasztázd újra rakd össze és nyertél is egy kis zajszintet. Mert ugyanúgy engedi majd 90C környékére felmenni, csak alacsonyabb fordulattal hűti vissza a kártyát. A furmark meg egy olyan extrém teszt, hogy egyik játék sem tudja annyira leterhelni....
-
Qwertrt
tag
Sziasztok!
A HD 4890-esem marhára melegszik, Furmark alatt rövid időn belül 96 fokon van a GPu (Everest, MemIO), ami nem igazán tetszik, félek, hogy tönkremegy. Bár a legújabb játék, amivel játszom, a Skyrim lesz, de fel akarom tolni a grafikát.
Van egy Thermaltake tt-8015 l tuninghűtőm itthon (GF 8800-ason volt rajta), és talán át tudom szerelni erre a kártyára. Érdemes lenne?
-
WhiteWalker
nagyúr
A HD4890 Vapor-X VGA-n milyen HDMI kimenet van, 1.3-as vagy 1.4-es..? A 3D-t kiadja ,filmre gondolok persze...
-
Revenge
tag
válasz
candyman1984 #9944 üzenetére
Nekem egy 580W-os BlackPower nevű förtelem nem bírta el a rendszeremet. Lecseréltem egy 420W-os minőségi tápra és simán vitte már túlhajtott procival is!
Tápon nem érdemes spórolni, szerintem ezt add el pár ezerért és 6-8 ezer körül már nagyon jó FSP-ket lehet találni épp ma nézegettem itt PH!-n.
-
übiii
tag
válasz
candyman1984 #9944 üzenetére
Szia!
Ha CTG-500-ad van,szerintem nem fogja elbírni a 2 db 20A ág miatt,terhelésnél lekapcsolna. De ki kell próbálni,kárt nem tudsz vele okozni.
-
candyman1984
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy4870 et és egy 4890 et cf be kötni. szerintetek elbírja e egy 500wattos chieftech táp.
-asrock 970 Extreme3 R2.0
-alatt egy AMD buldózer 8120as proci (125W) alpenföhn matterhorn hűtés.
-két vinyo
-DVDRemélem jó helyre írom a kérdést ha nem bocsánat előre is.
Válaszokat előre is köszönöm. -
nevo
aktív tag
Arra figyelj, hogy amit linkeltél nem elég, mert kell rá egy turbo modul, ami miatt már nem lehet passzív hűtésű. Én azt mondanám hogy nem éri meg rá venni ezt meg azt. Esetleg ha be tudnád cserélni ez giga oc-zre amin zalman hűtés van, az nem olyan hangos és jó hatásfokkal is működik.
-
Mayday
csendes tag
Sziasztok,
Csak egy gyors kérdés.Van egy ilyen csodás kártyám, 4890-es. Imádom, nem tervezem leváltani, kiszolgál.
Viszont játék alatt hangos, ezt szeretném változtatni. Google alapján erre a passzív hűtőre találtam:
Cooling Accelero S1 Rev 2 VGA hűtőhttp://www.aqua.hu/arctic-cooling-accelero-s1-rev-2-vga-huto-101289.html/?erkezett=www.argep.hu
Érdemes rá? Lehűti, bírja a strapát, halkabb leszek?
Még sosem használtam VGA-n más hűtőt, mint a gyári.Köszönöm!
Mayday -
GangBAng^
tag
Köszi a válaszokat!
hmm még mindig bivaly erős ez a 4890
-
klac
aktív tag
-
GangBAng^
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS hd4890 1gb vga-m, most lehetőségem lenne 0 pénzért kicserélni egy Gigabyte gtx460 OC 768mb vga-ra. Van értelme a cserének? Előre is köszi a választ!
Üdv -
GrG1210
aktív tag
Hali , egy HIS 4890-em van , aki esetleg játszik a World Of Tanks-al nincsenek laggolási broblémái , mert én már sokmindent próbáltam , most épp a gyári his 10.12 driverrel fut a legjoban , de még azzal sem tökéletes.
fps , és ping jó. -
imike90bpcs
csendes tag
Sziasztok!
Akinek 4890 -re fáj a foga az írjon egy privit van nálam kettő is az egyik egy XFX!
http://hardverapro.hu/apro/xfx_radeon_hd_4890_1_gb_sapphire_radeon_hd4890_512/hsz_1-50.html
További szép napot!
Üdv.:Tóth Imre
-
solyom76
senior tag
Sziasztok,asszonynak raknék össze valami gépet ,de segitség kellene hozzá....
adott egy
-Gigabyte PE35-DS3 lap [link]
ebben volna egy Intel 7400-as proci
Gigabyte ati readon HD 4890 1gb DDR5
4Gb Geil 800mhz ram
valami 420w táp,és egy WD 500gb hdd,
Általános felhasználásra lenne,nem játszani.
Működne a gép?
Köszönöm az építő jellegű hsz-t. -
Revenge
tag
Helló valakit nem érdekel az én gyárilag O.C. 4890-em?
-
helkis
veterán
atiflash talán, de keress rá, hogy melyik verzió támogatja a 4890-et, illetve win alól ne flashel szvsz..
minden órajelet írj át ami alacsonyabb értékű a 12-ből azok a 2D-sek, a többit hagyd békén..ha fogyasztát akarsz csökkenteni, akkor előtte célszerű belőni egy fesz/órajel kombót és úgy hasznáni pár napig a karit, (értelem szerűen itt fesz-csökkentés kell, de mivel az órajelek maradnak, így ez is tuning..)
tehát ki kell tesztelni, ha 1hét múlva is minden rendben akkor érdemes beflash-elni szvsz. -
giigz
veterán
Még annyi kérdésem lenne, hogy visszaflashelni hogy kell, mivel?
Szerk.: Még egy kérdés: Azt a Clock Info 00-tól Clock Info 19-ig hogyan állítsam be? Mert az első 12 van kitöltve, de én honnan tudjam, hogy hova mit kell írni?
Nincs valami olyan egyszerű dolog, hogy 2D/3D?
-
helkis
veterán
-
giigz
veterán
Hőfok fejlemények: Haveromnál 1200 körül forgott a venti, és úgy full terhelésnél 92 fokos volt... Na az én gépemben 1700 körül forog, és full terhelésnél 75 fokos
-
giigz
veterán
Alapjáratra melyik órajeleket válasszam?
(#9915) nevo: Az az alapjárati frekvencia nem túl kevés?
-
giigz
veterán
Na felraktam a 12 cm-es ventit...
Halk, viszont a hőmérséklettel nem vagyok túlságosan megelégedve. Alapjáraton 50-55 fok körül mozog, terhelés alatt 1-2 perc alatt felmegy 90 fokra, 10 perc után (Furmark) nem megy 92 fok fölé, de ez azért csak sok...
Mennyire vészes ez így?
-
siwok1
tag
ok
sztem akkor tényleg vegyél 2 db 8cm-st és rögzitsd őket egymás mellé, majd lógasd fel a vga-ra gyors kötözővel ideiglenesen, amig nem találsz valamit amivel szépen fel tudod fogatni.meg javaslok egy VGA felülről hűtést ami a felfele szálló meleg levegető hivatót elfujni/szivni, mielőtt a hő felmegy a proci / chip felé.
-
siwok1
tag
Ez jó kiindulási pont.
Én 2-3db 8cm es re szavazok.
Pl egy ilyenre kell gondolni kiinduló pontnak. Photo link.
-
giigz
veterán
-
Revenge
tag
win 7 alapjárat 60C-n tartja stabilan a ref hűtő, nálam most 1360rpm-mel.
nem is hallom h megy. játéknál 2230rpm-en jár, 72-78C-n tartja, akkor már hallani hogy valami forog, de csak akkor ha kikapcsolom a hangszórót és full csendben játszok, úgy meg nem szoktam.
ellenőrizd a kábelét, pasztázd újra ha van hozzá időd/affinitásod, sokat számít nagyon.
ha olcsón meg akarod úszni, és most ref hűtőd van, vedd ki a motort úgy ahogy van, a mókuskerékkel együtt kijön, és egy szűkítővel alkoss rá mondjuk egy 12centis ventit szerintem az is elég és megvan 1500-2000ft-ból.
persze akkor a hőfokokat nagyon figyeld.
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 430 G3 laptop Pentium 4405U CPU (hibás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest