- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
djcsefa
tag
én csak arra mondtam, h sok ember (pl :faterom,+ 1 haverom ..) már pl 16fokos szobában (télen) azt mondja h rettentö meleg van(vérkeringésfüggő..stb) . mások(magamat is beleértve) nincs problémájuk a 30fokos szobában. Szóval mikor én pl 55fokot mondok, te meg 43 .....és senki nem beszél a szobahőmérsékletről. ...és amíg nem említjük a szobahőmérsékletet addig ez a vga hőfokok nem mérvadóak összehasónlításban...sőt nincs létjogosultság a hasonlítgatásra. sztm. javítsatok ki h ha tévedek, de sokszor van olyan Pl h ugyanolyan konfigunk van és nekem eltér a hőfok és egyböl nagy hibákat keresünkSzép álmokat mindenkinek
-
Gál István
senior tag
Én is attól félek... Nem játszom már komolyabb játékokkal pc-n inkább veszek a vga árából egy WD Elements Play 1TB-t.
Mindenesetre nagyon örülök hogy ilyen zsír vga-m volt!
-
MPowerPH
félisten
Jah, hát nálam is, majdnem. Néha kikapom az egyik VGA-t, ha nem kell a CF ereje, ne fogyassza az áramot feleslegesen. Full HD-ben, maximális minőségen, képjavítókkal azért pl. a Stalkerek -re már kevéske, hiába megy 1040MHz-n. Olyankor persze visszatolom a másik kártyát, 95% a CF hatásfok, sajnos a min. FPS -ről ez nem mondható el, az csak maximum 50%.
Közben levettem a memória órajeleket 800-ra GPUT-vel. Erre jól becsíkozott fekete képernyő fogadott.
Mit rontok el? Alulfeszelni még soha nem próbáltam.
-
kittan
tag
-
kittan
tag
Egyértelmű válasz
Köszönöm.
Amúgy komolyan 45-50fokos játék közben.
Leginkább cod4-és 6ozok mind2ő fullon minden.
És esküszöm annyi
Jó mondjuk van a kártya túloldalán egy venti ami telibe nyomja a hideget meg még vagy 2db nyomja rá.
De mondom a VGA ventije csonton volt/van.
Ha csak netezek úgy van 60%-on a ventije és úgy 44 fok kereken stabilan -
kittan
tag
Köszi mindenkinek most már kajak nem tudom, hogy mi lessz.
De ez majd elválik.
S1 Rev2-őt a 2 venti miatt választanám.Puszta paraszti ésszel lehet, hogy most oltári nagy baromságot írok de úgy nagyobb felületet hűtene nemde?
Heidi meg gondolom nem azért 10k mert gyenge cucc.
Szóval halvány lila fingom nincsen.......
Amúgy játék alatt kezdenek normalizálódni a hőfokok 45 fok körül van állandóan nagyon max 50 fok.A memória csúszkál fel csak ilyen 70 fokokra.Ha már itt járunk mi lenne a legjobb RMV hűtés? És kb mennyibe fájna.Új kérdés: A Catalyst Control Centerben húzgáltátok a dolgokat vagy maradtak a gyári órajelek?
Ha igen meddig?
És nagyon melegedett? -
yakuza.tora
addikt
Most nézem, hogy neki valami Vapor-X Atomic cucca van? Jó lenne látni a meztelen nyákot a VRM miatt...
Nekem a DVI csatitól mindenféle lamellahajlítgatás nélkül felment az S1 rev2. Ráadásul a VRM-re ragasztott Thermaltake bordáktól simán elfért a lamellázat és az utolsó hőcső sem ütközött bele!
2K-s ventik?
AC F9
AC F12
Jó, tudom, vannak ennél jobbak is. Nekem viszont bőven elég. Alaplapra kötve, a SpeedFan simán leszabályozza... -
kittan
tag
Elég meggyőző vagy maradjunk annyiban.
Látom neked is vapor-x-ed van.
Nem szeretnék megválni tőle amit láttam teljesítményben az engem meggyőzött, hogy felesleges ennél jobb.
Akkor barkácsolás 0-a?
Vapor-x le Heidi fel és ennyi?
Hmmmm megnézem ha az ára is ilyen jó mint az általad mondott teljesítmény akkor meggyőztél. -
-
Boboka
tag
Vegyes érzelmekkel mentem be a boltba átvenni
(accelero twinturbo hűtés a 4890 vaporomra) Már felkészültem , hogy leporolom régi vasfűrészemet
De nagy meglepi ért.Ugyanis előre le volt fűrészelve gyárilag!!!! Ergó nagyot nőtt a szemembe az accelero
De egy nagy negatívumot is muszáj megemlítenem!! MÉÉÉ nem ragadnak a bordák????
Megcsinálom a jó hűtőt adok hozzá mindent... És min spórolok?? 50ftos ragacson!!!!
Attól eltekintve, hogy vennem kellett hővezető ragacsot nagyon jó hűtő. Alapon 38 fok terhelve 60-62Szóval ami eddig alapon az most terhelve hangatalanul
Vrm hűtést le kellett vennem oda raktam minden kimaradt bordámat+fúj rá a venti, szintem elég lesz neki...
Jah és a Mem iom sem megy 72 fok fölé... Gyakran 105volt
Szal ajánlott -
Dyingsoul
veterán
Hát azt gondoltam, hogy jól be tud fűteni!
Raidmax Ninja a házam, mint az a profilomban is benne van, elől-hátul üzemel egy-egy 12 cm-es venti üzemel (az elülső szívja a házba, a hátulsó fújja a házból), az oldalsó 8 cm-est kikötöttem mert iszonyat hangos és nagyon erős.. lehet hogy be kéne kötni, legalább egy teszt erejére kipróbálom, de csak ezt akartm kérdezni, hogy azért ez a hőm. nem sok-e, mert mintha a teljesitményen azt látnám hogy jópár óra játék után visszazuhan. Ideje kevesebbet kockulni
-
Gál István
senior tag
-
zolisx4
őstag
Olvastam a hűtéscserédet ,és a képeket is láttam grat jó lett nagyon Heidi hűtés nagyon ott van árban csak hőfok képet nem találtam
Tothgera30
Miért akarod elcserélni a 4890 est nem az igaziUndoroid
Ezt a melegedést igy nem mondanám nemrég volt egy 5770es CuCore de a 90 fokot simán verte ,van belőle jó is ami tényleg hatékony hűtésű -
-
-
pancsikazun
csendes tag
-
rudeee
senior tag
Kellő mennyiséget oszlattam el a GPU felületén az első alkalommal, nem volt sem sok, sem kevés. Most újrakentem, de nem a magot hanem a hűtő talpára vittem fel az ezüstpasztát hátha jobb lesz. Előbb néztem egy Furmarkot és kb. egy perc alatt elérte a 100 fokot a memio. A hajam égnek áll, egyszerűen nem értem. Ha a hőátadás rossz, akkor nem lenne idle 38 fokos a GPU és 55 fokos a memio.
A mag teljesen sértetlen, sehol sincsen lesarkazva és csorbulás sincs rajta.ATT-al monitoroztam a hőfokokat. A diagramot feltöltöttem nektek, hogy lássátok mi a helyzet: [link]
Jól látszik, hogy nem hirtelen emelkedik a hőfok, viszont nem akar megállni sehogy sem. Amikor kinyomtam a tesztet egyből visszahűlt drasztikus mértékben. Ebből látható, hogy a hűtés jól végzi a dolgát, ráadásul végig 2000rpm-el pörgött a 12cm-es venti is... akkora huzatot csinált mint a fene, nyomta a meleg levegőt ahogyan kell, de a hőfokok csak másznak felfelé.
Van valamilyen ötletetek mit tehetnék?Mod:
Feltöltöttem még egy képet saját profillal idle-ben: [link]
Szerintem ezek a hőfokok rendben vannak.
(A szobában 21-22 fok van.) -
rudeee
senior tag
Sapphire HD4890 Toxic kártyám van.
Képeket amint tudok teszek majd fel. A memóriákon zalman sünik vannak. Furmark alatt kézrátétel alapján 50 foknál nem lehet több a memória. (Előző kártyámon - HD4850 a GDDR3-as chipek terhelés alatt sütöttek jóformán, így kizárt hogy a Toxicon lévő memória hőmérsékletével lenne gond ha kézzel meg tudom fogni).
Úgy tudom a Memio a GPU-ban van vagy talán közvetlenül a környékén
Furmark alatt végig 2000rpm-en hajtottam a ventit, olyan huzatot tolt a kártyára, hogy a PCI-e x16-os portnál is szakította a levegőt. A venti közvetlenül elkapja a memóriákat és a vrm bordát is az összes alkatrésszel együtt. Tapiztam a kártya hátoldalán a nyákot és sehol nem volt forró (memória, vrm környéke), a GPU felett egyértelműen meleg volt de ez természetes is (75 fok környéke), viszont a 114 fokos memio közel sem az... -
Undoroid
őstag
Szia!
Mint korábban írtam az az eredmény az előző tulajnál volt levett gépház oldallal!
COD4-el szoktam terhelni!A COD6-ot eladtam az elviselhetetlen hülyeségei miatt! Ott azért szépen teljesít a masina!
" Noname ATX-ház,Home made hűtéssel! " Ez is igaz,de a mondat második részén van a hangsúly!Még a régi 8800GTS-hez terveztem egy házhűtési megoldást!
ITT és ITT is látszik,hogy egy parányi áramkör figyeli a VGA-kártya hűtőjének hőfokát és ha meghaladja az előre beállított értéket,akkor az alsó venti 5V-ról felkapcsol 12V-ra és a felső pedig 0V-ról 5V-ra!Az alsó venti alulról- a felső pedig a spéci előlapon keresztül teljesen átszellőzteti az egész gépházat!Ezen kívül a gépház oldallapjára felszereltem egy gyári szívótölcsért!Így a processzorra és környékére szintén a külső -hidegebb- levegő érkezik!
Jelen esetben a VGA csere miatt az elektronika érzékelőjét a mostani kártyám VRM-hűtőbordájára tettem rá!Huzamosabb játék után szintén bekapcsolja a komolyabb szellőztetést és addig fent is tartja ezt az állapotot,amíg el nem éri a beállított minimumot!
Tervezem a gépházam lecserélését egy olyanra,amiben gyárilag -az oldalában- benne van egy 240mm-es nagyméretű venti!Ezzel már biztos,hogy a közelébe sem megy az említett túl magas értékeknek!
Elnézést a túl hosszú postom miatt!
szerk:
Az alul elhelyezett vinyókat a túl hosszú VGA-kártya miatt fel tettem a felső venti mögé,két gyári tartóval az 5.25"-ös helyekre!
-
renato
aktív tag
nem, nem oda, hanem a hozzá adott tápátalakítós akármibe dugtam.
most három venti van a bordán. a két turbós modul meg a régi vapor-x-es, azt szabályozhatom manuálisan is.még egy módosítást eszközöltem a kártyán...
ahol összefutnak a rézcsövek, ott volt egy sapphire valami fosszar műanyag, az levettem mert csak feleslegesen felfogta a levegőt a GPU és a csövek elől.néha komolyan nem is értem mit gondolnak ezek a gyártók... még jó, hogy le-szerelhető/vehető volt.
most alapjáraton 36 48 36 fok, tehát nyertem 2-3 fokot.
amúgy az a 2 tizenkettes venti nem rossz dolog, csak hogy rögzitetted
és a vapor-xes hűtőt cérnaszálakkal.
elég erős az bírnia kell.
nah rögtön képek, előtt még kipróbálom game alatt. -
renato
aktív tag
jah, grat de még gyengus akkor...
szerintem a bordára erőszakolom a sima vapor-x ventit is (és rákötöm a kártyán található hűtőcsatira)igazából nekem egy problémám van
ez a turbo module nem pörög fel még jobban játék alatt. ezen lehet valahogy orvosolni?
nah most szerelek még kicsit, majd jövök
-
renato
aktív tag
varsam: de akkor ezek szerint simán megoldható egy kis maszekkal nem?
ha rálóg a DVI-re azt lenyisszantom, az nem lehet gond.a bordákat ezen szabadon lehet csúsztatni vagy legalább kicsit hajlítani?
szóval elvileg akkor szerinted is megoldható hogy gond nélkül felmenjen nemde?
ludinho123: uh, tényleg, olvastam tegnap, pech :/ de legalább egy referenciás hűtőre könnyebb hűtőt találni.
bár egy csomó hűtőnél elég gáz a VRM hűtése, ahogy nézegetem a teszteket. szóval ilyen szempontból vapor x előnyben.
thx a válaszokért
ui: én külön légkondit szereltetek a ház mellé.
amúgy jaja, sok hűtő sosem árt, az ördög nem alszik...én is tervezem majd hogy ezzel azzal megtuningolom még a levegő mozgását.
-
renato
aktív tag
ludinho123: irigyellek
nekem egy venti van a házban az viszi ki a proci mögül a meleget, meg még egy régi cpu hűtőt lógattam be a vgara, fentről.varsam:
namármost tegnap ugye én voltam a barom. ati tray tools úgy volt belőve, hogy max 2200-ig pörögjön a venti. én meg azt hittem forog az maxon csak ilyen halk.
szóval ha azt vesszük sikerült majdnem leégetni a kártyát...ati tray tools-ban egyébként sem működik nálam az, hogy automatikusan, hőmérsékletfüggően állítsa be a fordulatszámát.
így most változtattam, alapjáraton, amikor 2D-ben megy, jelenleg 45%-on pörög a venti (1970-es fordulat) és most a hőtokok bekapcsolás és fél óra üresjárat után: 52 - 68 - 56 fokok. már rögtön szimpatikusabb, és áldhatom az eget, hogy tegnap életben maradt a VGA...
amúgy elég hangos tényleg a VGA hűtő, szóval én is tuti cserélem...
a GPU hűtő tippekért kössze.
ezekkel viszont az a bibi, hogy nagyon-nagyon sok helyet elfoglalnak... :/ egy accelero s1 rev 2 mondjuk tök lapos, felrakok rá két kicsi coolert és klassz is. ezeket nem lehet úgy "megflexelni" hogy jók legyenek valahogy? :/
mert ha megvenném mondjuk a HR-03-at, akkor a venti alja már tök közel lenne a hangkártyámhoz, ergo kevés levegőhöz jutna. :/ szóval a hőfokokkal szopi lenne megint.
-
renato
aktív tag
oks, meglesem azt a tesztet.
nem tudom miért lehet ilyen magas a hőmérséklete. az alapfeszültsége mennyi ennek a kártyának? azt sosem találom sehol... mert nekem most kicsit mégis húzva volt.
1.313 voltage & 870 Mhz & 1050 Mhz.
csak a GPu órajele volt 20-al feljebb tolva. Most azt is levettem. -
renato
aktív tag
már nem is kell más gamma sajna, már nyilvánvaló a számok alapján, hogy a 3,2 GHz kevés neki. GPUt alig hajtja, proci meg maxon megy majdnem végig.
szóval következő fizuból lesz majd egy négymagos is.
vagy ph-n valami használt, erősebb kétmagos jó áron...
amúgy 1680*1050
-
renato
aktív tag
63 százalékra esne vissza. de nem tud érezhetően lényegében, mivel a VGA ki sem volt hajtva, hisz CPU limites volt a legtöbb game ilyen alacsony felbontásnál.
3D-ben alapból ennyit pörög az a vapor-x? nem fokozatosan a hőmérsékletet figyelve?
a gainward golden sample 8800 gt nagyon halk, jóformán nem is hallom, pedig ezt maxon járatom (tuning) 3Dben.
-
Pety1
csendes tag
A proci az AMD Phenom II X4 965 Black Edition lenne, tápot még nem tudom milyen legyen, esetleg ajánlhatnál egyet, a jelenlegi monitorom az 1280x1024, de nemsoká tervezem a cseréjét, inkább a teljesítményre megyek. Jól körülnézek most, mert egy komplett gépet akarok összerakni és az összes alkatrészt meg tudnám oldani nettó áron. A használt dolog azér nem jó mert 2 ugyanolyan gépet akarok, egyet havernak.
-
zolisx4
őstag
Van nem rég variáltunk egy vapor-x el [link]
Ugye ez a GPU hűtése a VRM en van kűlön egyszerűen levettűk a műanyag burkolatot róla és egy másik ventilátort rácsavaroztunk ,ez a legolcsóbbIgaz ez barkácsolás
De azért ettől van jobb megoldás is csak az már többe kerül ,Mindenképpen érdemes lecserélni az egész hűtőbordát és másikat rárakni ami jó a 4870 től felfelé bármit tehetsz rá,
csak arra kell figyelni hogy ne legyen túl alacson mert akkor a VRM hűtés esetleg nem fér el alatta Accelero TWIN TURBO pont elfér és nagyon csendes ,az előbb irtam hogy tettünk rá egy ventit akkor nem volt pénze a srácnak Accelero TWIN TURBO ra de már azóta ez van rajta és tökéletes -
alientwo
csendes tag
Köszi az infót, szétszedve még nem volt a kártya így én sem tudom mi hol merre.
De abba az irányba megyek amit G4ga kolléga ajánlott.Más... VGA-n még sosem cseréltem hűtést és amatőr kérdés.. a gyári leszedése utáni a gyári pasztát ugyanúgy sikáljam le és valami jobb minőségűt tegyek rá? (vagy mellékelnek általában a hűtőhöz valami cuccot?
A VRM bordát pedig gondolom ragasztani kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Yettel topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gigabyte alaplap topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, szép állapot
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest