- Milyen notebookot vegyek?
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
Köszi a válaszokat!
Az lenne még a kérdésem, hogy a referencia hűtő mennyire hűti le, és mennyire hangos?
-
Zhewarr
csendes tag
Nem akarok hülyeséget írni, de nem lehet, hogy a venti kábele van megtörve, és van amikor érintkezik, van hogy nem? Vagy esetleg maga a venti csatlakozó a kártyán nem ad áramot, vagy csak néha?
Én egy régi 478-as lappal jártam úgy, hogy a CPU venti néha megállt, aztán lehúztam az alaplapi CPU fan-ról és átdugtam case fan-ra, és úgy ment.
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Ma én is egy HD4890 tulaj lettem, jelenleg nem kell ennél erősebb, így ráértem most is megvenni. Idáig 4850 volt, azzal is nagyon meg voltam elégedve, de azt 3 hónapja eladtam, most pedig jött a 4890.
Egy Poworcolor HD4890 1GB-os verzió lett az enyém, 17k-ért vettem meg postával együtt, szerintem megérte, viszont van egy hibája, ami lehet, hogy még fejfájást fog okozni... Mivel az én gépembe majd jövőhéten jön meg a proci, és addig nem tudom használni, ezért ma délután kipróbáltam haverom gépében...
Berakom, bekapcsol, van kép, öröm és boldogság... Teljes kussban van, nagyon örülök neki, legalább halk is. Felmegyek az ati oldalára, szedem le a drivert hozzá... Közben a gépből a vga ventije egyszer hangosabban, egyszer halkabban, de pörög szépen, tehát nem egyenletesen, hanem le-fel váltja a sebességet... Mondom mi a franc, gyorsan belépek AIDA-ba, majd az megmondja a tutit... Na akkor látom, hogy alapjáraton 88 fokos a vga! Na itt valami nem stimmel, nyitva hagyom az AIDA-t, nem megy semmi, erre emelkedik a hőmérséklet... 90-91.....102-103-104 fok!!! Na itt ki is kapcsoltam a gépet, elég sok az a 104 fok is, ne menjen feljebb... Közben a ventifordulatok egyszer ilyennek, egyszer olyannak írja, de síri csönd van... Kikapcsolás közben odanyúltam, és természetesen nem forgott a venti... Utána megvártam, míg lehűl a kártya, meg egy kis szobaventilátorral rá is segítettem, és a következő bekapcsolásnál sem forgott a venti, és pár perc alatt sem indult be.
Így meg sajnos használhatatlan a kártya, ami nem túl jó...
Az lenne a kérdésem, hogy ki lehet-e cserélni a ventilátort valami más gyártó ventilátorára? Mert akkor olcsón megúsznám... Vagy van erre valami megoldás, találkozott már valaki ilyennel?
Nyilván a másik megoldás egy új hűtőt venni a kártyára, amit nagyon nem akarok...
A segítséget előre is köszönöm!
Szerk.: Majd elfelejtettem, a kártya ilyen
-
Mr.AMD
csendes tag
Az lehet hogy fel lehet telepíteni és működik is ,de semmiféle beállításra nincs lehetőség. Az AMD a 4890-esekhez már csak úgynevezett Legacy drivert ad ki ami a 12.6 ,ezt meg ugye azzal indokolja hogy ezekből a videókártyákból mindent kisajtoltak....12.10-et is fel lehet hozzá tenni ,nem fog rinyálni...talán még annyit megemlítenék hogy nálam "kdbsync.exe" nem hajlandó futni ,ezért mindig egy hibaüzenettel indít ... néztem rá megoldásokat a neten ... meg driver újratelepítés ,de a hiba maradt....szóval én azt mondom ,akinek a 12.6 van fent és működik vele minden ,annak nem érdemes frissíteni...
-
Revenge
tag
...egy dobozos, gyári O.C. Gigabyte-ért én special adnék 20-at is, de a piacon nem megy el egyhamar 19 körül, mert akkor ott a sok okos, hogy 5770... Szóval ha hozzá értőbe botlasz aki ismeri a kártyát, lehet hogy drágábban el tudod nyomni, tanácsolnám a vakerát licittel, nekem ott 24-be elment egy 4890 sima, nem Oc. de minden papírral dobozzal tartozékkal.
-
hernor02
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy mennyit érne szerintetek egy Gigabyte 4890 OC 1Gb-os verzió, Zalman hűtős?! Dobozza meg van, talán még a CF híd és a kézikönyve is.
-
GrG1210
aktív tag
Hali , 12.8-at fel lehet rakni a 4890-re , mert nekem nemsikerül ... már uninstaláltam egy párszor , de semmi , csak a 12.6 , még a régebbit sem tudom felrakni , mert utána is a 12.6-ot írja ki , ez miéért van??
-
Szomby
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Hozzám került egy Sapphire 4890 1gb-os New Edition kártya, viszont nem hajlandó elindulni. Venti forog, képet nem ad, 450W-os "noname" tápom van. Azt mondták, hogy kevés neki... Kipróbáltuk egy Gigabyte 460-assal, azzal sem ment, egy 450-es FSP-vel és egy 500-as chieftec-el is amin gyárilag 2X6 tűs csati van. Nem hiszem hogy a gépek lettek volna kevesek, akitől van azt mondta hogy egy 650-es enermax-al hajtotta és, hogy a kari tökéletes.Új tápot fölöslegesen nem akarok venni hogy próbálkozzak, lehetséges, hogy ekkora táp kell neki? vagy csak át lettem "verve"... Illetve találtam rajta egy "IPON" pecsétet, de Ők azt mondták, hogy adjak meg egy gyári számot ami alapján megtudnák mondani, hogy garis-e. Viszont ezt a számot sehol nem találom. Tudnátok segíteni, hogy hol lehet? -
Thom95
tag
MSI Afterburnert ajánlanám neked. Találd meg a megfelelő beállításokat, de közben, csak 20-25Mhz-es lépcsőkkel ugrálj. Játék menjen közben a háttérben, (ne 5-10 percet játssz! legalább 30-45 perceket ha már +100Mhz-nél tartasz) amivel tudod nézni, hány fokos a kártya, illetve bírja-e a tuningot. Ha pöttyöz csíkoz vagy bármi, akkor gáz van. Akkor azonnal minden visszább. Nem muszáj alapra, csak addig ameddig nem volt gáz vele.
Később az ATI Radeon Bios Editor nevű programmal tudsz megfelelő biost adni a kártyádhoz. Megadod az órajeleket, feszültségeket. Tipp: feszültséget, amíg nem kell ne állítgasd, vagy ha nagyon muszáj, akkor is csak 0.025-ös léptekkel, azaz, ha a kártytád 1,313V-on megy, akkor 1,338-ra állítsd csak. Bőven elegendő némi+hoz még.
ATIWinflash programmal pedig fel tudod flashelni a biost a kártyára.
Legelejéhez: ha nem tudsz bios-t szerezni, a gpu-z-t megnyitva a BIOS Version sáv, csík mellett, látsz egy kis ikont zöld, jobbra mutató nyíl, azzal tudod lementeni a bios-t és Radeon Bios Editorral megnyitni, testreszabni, majd az ATI Winflash progival feltolni rá.
Nekem a kártyám 850/975-ről 1000/1100-on megy jelenleg, de még menni fog ez tovább is!
Remélem sikerült segíteni!
-
Thom95
tag
Nem rossz ötlet, köszi!
-
Thom95
tag
Lehet megérné befektetni?
-
Thom95
tag
Ha áldoznék rá, szerintetek 7770 mennyire érné meg? Illetve melyik nV kártyával lehetne pariba mondani?
-
ThodEE
őstag
Az a baj, hogy ez ember függő, van aki olyat keres ami soha nem volt húzva és meglátja hogy húzva volt szóba se áll az emberrel, van akinek meg pont ez a fontos de sajna ők vannak kevesebben.
Körül kell nézni hogy milyen áron vannak a hasonló erősségű kártyák, linkelhetsz az eladáshoz be tesztet hogy azt megveri és ezért kerül ennyibe, sajnos szerencse függő
Például párnapos hirdetés és még írja is alku belefér, igaz nem OC de azt már megcsinálja az ember ha szüksége van rá.
-
Thom95
tag
Az a vicc, hogy 20k körül adnának egy ilyen kártyáért..!
Saját tuningos darab. Menne még bőven többet is, ráadásul hűvös is!
-
Jano156
tag
Sziasztok! betudnátok kb-ra árazni egy hd 4890 OC-t?
köszönöm a segítséget! -
ThodEE
őstag
-
Thom95
tag
Az biztos!
7970-el, nem hiszem, hogy bajlódnál!
-
Thom95
tag
Az igen!
Nekem elég, ha megvan a 60FPS, sőt.. VSync-et be és nem is főzi a kártyát. Most nekem 1000/1100-on megy a 4890 850/975-ről, de itt már érezhető jelentős javulás GTA-ban is. De így is néha-néha, beesik az a 28-30FPS és csak 70%-os vga kihasználtság..
Igazad lesz, optimalizáltság lesz ott a hiba..
-
ThodEE
őstag
5870el nálam "jól" ment a GTA4, amennyire lehetett mindent feltoltam 1920*1080ba, proci ment 4GHz en vga meg 900/1200on 45-120FPS közt ingadozott jellemzően, 1-2x beakadt pl házból kirohanásnál.
Nem néztem kihasználtságot a párom gépén de mindjárt megkérem hogy lessük meg CoD4el.*
*CoD4 kispálya egyedül 150-210FPS 99%os kihasználtság
-
Thom95
tag
Csak annyi a fő probléma, hogy jogos a GTA4 fikázásam, mert optimalizáltsága tényleg nagyon rossz, de akit ismerek(játszik is vele) nVidia kártyával, sokkal jobban megy neki, mint ATi kártyával. Egy 5870 is szenved benne, de egy GTX260 pedig gyönyörűen viszi. Ezzel van csak problémám.
Többi játékot nekem is gyönyörűen viszi 1920*1080.ban!
Talán még a Prototype 2, ahol néha 30FPS-re leesik a képkockasebesség, de csak 60-70%-ban dolgozik olyankor a kártya. Erre esetleg megoldás?
-
ThodEE
őstag
Baj van netán a hanggal
Komolyan meg az videókártya szvsz
A GTA 4 semmire nem jó példa mert egy optimalizálatlan trágya, más példát tudsz mondani?
Párom gépébe i5 2500(nonK)+4890(asus) van, CoD4 olyan 100FPS körül megy maximum részletesség 1680*1050es felbontás, legújabb hivatalos CCC-vel.
-
Thom95
tag
Szép napot!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy HD 4890 1GB Sapphire New Edition hangkártyám.
Milyen Catalystot ajánlanátok hozzá? Rengeteg játékban, csak 25-30FPS van, PL. GTA4 és 70-75%-os vga kihasználtság. i7 920-al hajtva, tehát simán ki lehetne hajtani.
AMD Phenom II X4 955BE-vel is ugyanez volt a jelenség.Előre is köszönöm!
-
Qwertrt
tag
Nemrég tettem egy ilyen kártyát a gépembe (intel Dual Core E5200@3,66 GHz, Gigabyte GA-P35-DS3L, 2*1024 MB Kingston 1066 MHz), de nem estem hasra a sebességétől- Illetve zavarban vagyok, nem tudom hogy értékeljem. 3Dmark06-tal nézegettem, a régi GF 9600 GT-vel az 105000 körül futott. Ez a kártya 13500 körül megy (1280*720 felbontás az alapértelmezett), amit keveslek a neten található 16500-as, sőt 18000 körüli értékekhez képest. Ellenben ha ugyanezen felbontáson felnyomom az élsimítást 8x, az anizotropikus szűrés 16x értékre, 12800, tehát alig valamivel kevesebb.
Valami nem kóser itt.
Furcsállom azt is, hogy a Vantage el sem indul, hibaüzenetet dob, ki:
std::exception
SetFullscreenStat failed -
Melanor
tag
A7770OC-t próbálva crysis2 ultra beállításoknál natív 1920x1080-ban 30 fps alá elég ritkán megy. Ami ennek a kártyának a megvételére késztetett, az elsősorban ugye az ára, amiért ráadásul elég szép teljesítményt is adnak. A gépem bár játékokra lett összerakva, többnyire munkára van használva (abevjava, könyvelőprogramok) és mivel többnyire folyamatosan meg nem mindegy a TDP. A 7770 kikapcsolt, alvó monitornál 5w-ot eszik. Nem utolsó sorban pedig az osszes ventim fordulatát minimumra vettem, mert egyáltalán nem melegszik a gépem.
-
giigz
veterán
válasz
Revenge #9855 üzenetére
Ha a pókert nem számoljuk a játékokba, akkor nálam a nyári átlagom napi 5 perc alatt van...
Télen szoktam játszani napi 1-2 órát néha... Az a baj nálam, hogy egy játékkal jórészt olyan 20-30 percet játszom, utána lépek ki... Aztán megint eszembejut, és újabb 20 perc, aztán megint lépek ki. Mások meg elkezdik, és 1-2 órát tolják...
-
giigz
veterán
Csak soknak tűnt nekem az a 10k különbözet 3 hónapra, elvégre a komplett gépem nem fogyaszt ennyit.
A 7770 TDP-je 80W, a 4890-nek meg 190W... Alapjáraton ugye az órajeleket visszaveszik, de mivel a 4890 úgy is többet fogyaszthat, ezért az egyszerűség kedvéért 130 W eltéréssel számolok. Naponta 1,5 óra játékkal számolva (én még ennyit sem játszok egyébként) az havonta kb. 250 Ft különbözet. Tehát 3 hónap alatt nem akarok hülyeséget mondani, de max. 1.000 Ft a megtakarítás... Pont a tizede, mint amiről szó volt...
-
Revenge
tag
válasz
Melanor #9849 üzenetére
Fogyasztásban 3 hónap alatt teljesen visszajön az a 10k különbség. De 16k-ért szerintem mindenképp megéri a 4890. És a FullHD-val is elboldogul, TV-n nyomom Dirt3-at BF3-at Highon meg mediumon és nincs gondom vele, 50-60fps megvan minden helyzetben.
De a 7770 hosszabb távon kifizetődőbb, még ha a tudás ugyan ennyi is. Ha meg több, akkor nem kérdéses melyiket kell venni, az újabbat.
-
Melanor
tag
Hát én 4890-ről váltottam 7770OC-re. A külömbség nem olyan sok teljesítményben, de azért vannak remek tulajdonságai, mint pl halk, relatív hűvös, és alig fogyaszt valamit.
-
giigz
veterán
Fontos az ára is, de úgy gondolkoztam, hogy a régi kártyámhoz képest a 4890 ~45%-os előrelépés, és ez kerül 16k-ba, egy 6870 meg 70%-os előrelépés, és a duplája, 30k körül van.
Ha indokolt a 6870, vagy 5850 és hasonló teljesítményű kártyák, akkor úgy intézem, de ez 16k-ért nagyon vonz.
-
nevo
aktív tag
Kinek mi éri meg, ez relatív. Ha nem akarsz nagyon full hd-ban max beállítások mellett játszani akkor még mindig megállja a helyét ez a kártya. Egy a lényeg hogy ne ref hűtős legyen, mert megbolondulsz mellette, olyan hangos. Nekem giga oc-m volt zalman hűtéssel, közepes beállításokkal a mai játékokat is simán vitte.
-
giigz
veterán
Sziasztok!
Megéri manapság ilyen kártyát venni? GTA IV, F1, és úgy általánosságban a mai játékokkal mennyire boldogul el?
AMD FX-6100 mellé lenne, a ram 4 GB 1333 MHz...
Használtan venném, 16.000 Ft-ért, Gigabyte márka, Zotac hűtéssel... Elég jó ajánlatnak tűnik. Kell attól tartanom, hogy el fog romlani hamarosan, vagy egy alapos teszt után ki lehet jelenteni, hogy megbízható?
Előre is köszi a segítséget.
-
atka88
csendes tag
Sziasztok ma vettem egy Msi r4890-et beraktam a gépbe nézem a ventillátor megse mozdul, gondoltam, hogy majd ha melegszik ugy dönt és hűt de ahogy megfogtam a hűtőcsövet kb 3 perc elteltével ronggyá égette a kezem de a hűtű csak ilyen fél pillanatokra indul be, mi lehet a baj? 500 W-os tápom van,
-
Melanor
tag
válasz
Revenge #9837 üzenetére
Köszönöm, megnyugtattál, hogy annyira nem nyúltam mellé. Az enyém rev2 lesz, ha megjön, annak nem 10%-al emelt az órajele hanem csak 5-el a memória meg maradt ugyanaz mint a nem OC modellnél, tehát nem igazán egy tipikus OC modell, csak azért rendeltem ezt, mert reményeim szerint minőségibb alkatrészekből rakták össze, ha már tuning kártya.
-
Revenge
tag
válasz
Melanor #9836 üzenetére
Szia. Ez a 7770 gyári nem O.C. teljesítménye egy teljesen pártatlan több teszten alapuló táblázatból:
Ez pedig egy Radeon HD4890 ugyan ilyen tesztjein alapuló pontszáma.
Ergo a 7770 már alapból erősebb, bár nem sokkal, de mivel Neked O.C. van szerintem láthatóan is erősebb, és ugye ott a dx11 ha jól tudom, meg hasonló nyalánkságok
-
Melanor
tag
A fentebb olvasható problémám semmilyen driverrel, op rendszer cserével, sőőőőt semmivel nem szűnt meg, úgyhogy kivettem és rendeltem egy Gigabyte 7770OC rev2-t. Bár jókor kérdezem, de szerintetek nem váltottam teljesítményben lefelé?
Fogyasztásban szerencsére de... -
Revenge
tag
-
Melanor
tag
Persze, már le is szedtem az általad ajánlottat. Este kipróbálom és jelzek, hogy mit szólt hozzá a diablo
Manuálisan szerettem volna kiválasztani, de a gombbal nem hozott be semmit...
Amúgy elvileg a legfrissebbet találta meg az a letöltő progi. Ezek szerint nem a 12.6 a legfrissebb. Vagy azt szedte le amit te ajánlottál? -
Melanor
tag
A tápom Chieftec GPS-450AA-101A, de eddig sehol nem volt gond. Sőőőt, a feszültségeket is egyenletesen adja le. A stressz tesztek nem haltak volna le ha kevés lenne neki? Crysis 2 fullon tökéletesen fut 1920x1080-on órákat. 15 perc diablo megfektetné? De abban is levettem a beállításokat alacsonyra és ott is...
nevo köszi a tippet kipróbálom. De nekem az atis oldalon sem jöttek be a driverek, csak valami automata driver letöltő szarral szedte le.
Nosztalgiával gondolok a c64-emre. ott max rossz helyről indítottam a kazettát...
-
nevo
aktív tag
válasz
Melanor #9829 üzenetére
Itt találsz egy rakat régebbi drivert is. 12.6-os driver sokmindenkinél betette a kaput, nekem is a 6950-nél, 12.8-al minden problémám megoldódott.
-
Melanor
tag
Sziasztok.
Nekem is lenne, egy 4890 videókártyám, ami eddig hibátlanul tette a dolgát egy asrock z68 pro-m lapban i5 2500 procival és 8gb hynix rammal, csak most csinált a gép diablo3 alatt olyat, hogy random ilyen fehér zaj szerű képernyőt dob ki, majd kékhalál és újraindul. Semmilyen alkalmazás futtatásánál nincs hasonló hibajelenség, csak a diablonál... Fogalmam sincs, mi lehet a gond. Aida64-el 9 órát futott a stabilitásteszt memóriára cpu-ra meg a winyók kivételével mindenre. Másik programmal a 4890-et stresszeltem 2 órán keresztül és itt sem fordult elő semmilyen hibajelenség.Amúgy akkor kezdődött, mikor lefrissítettem 11.9 ről az ati drivert 12.6(asszem) driverre.
A kérdésem az lenne, hogy honnan szedhetek le régebbit hozzá, valamint hogy egy 100% százalékon 2 órája hajtott kártyának vajos sok a 80-90C ? Az viszont stabilan beáll ennyire.
A ház és a szellőzése is nagyon jó.
Köszi:Gergő
-
feribk
aktív tag
Hali! a vapor x 4890 is úgy melegedik mint más 4890?
az számít ha alsó tápos a gépház?
-
Revenge
tag
válasz
Dyingsoul #9813 üzenetére
Hegeanabol nemhogy kókányoló, nekem 2 hónapig tartott egy kártya postázása részéről, előreutalva. Kérdeztem, hogy javított-e a kártya, garantálta hogy nem, amikor megérkezett a kárty (8600GTS, még a hűtőborda teteje is csupa paszta volt, amit elkentem ujjal. Csak annyi pozitív tapasztalatról olvastam vele kapcs, meg annyi pirosa volt, hogy nem akartam itt most lehúzni ezzel, dehát látom más is megszívdosta vele...
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Revenge #9799 üzenetére
Hegeanabol a legnagyobb kókányoló ember, akit valaha láttam PH-n. nemhogy nem ért a vga-khoz de még eszköze sincs amivel javítani tudna! Kb úgy képzeld el, hogy kalapáccsal és kőbunkóval javít vga-t... nem néztem utána, hogy már kitiltották-e, de nagyon örülök neki ha így van. Én idejében megtudtam, hogy miket művel (láttam "munkáit") így el tudtam kerülni.
Más:
Annyi mindent írnak a Vapor-xekről, hogy én már nem tudom eldönteni mi számít normális és magas hőfoknak. Hivatalos értékeket meg sehol sem találtam. 2Gb-os verziót használva nekem ilyen értékeim vannak:IDLE:
DispIO: 60C
árnyaló (shadercore): 65C
MemIO: 78-81C
Játék:
DispIO: 76-78C
árnyaló (shadercore): 85-86C
MemIO: 99-101CVettem is egy mx-4et, hogy újrapasztázzam, de a világon ilyet még nem láttam: nem bírom leszedni ezt a rohadék hűtőt! Rá van ragasztva szerintem a memóriákra vagy nem tudom. 4 csavar tartja csak, azokat kicsavaroztam, az egyik oldalnál lazán meg is tudom fél mm-t emelni a hűtést, a másikon viszont olyan, mintha további csavarok szorítanák, pedig nem. szedtem már szét rengeteg vga-t, de ilyennel még nem találkoztam, hogy egy nyamvadt gpu hűtést ne bírnék leszedni. Nem találok se útmutatót, se videót, valakinek van ötlete?
-
ThodEE
őstag
-
ThodEE
őstag
Egy ilyen házban van benne egy 8cm es venri szívja ki a meleget, plusz egy fsp táp 12cmes ventije, tehát mondhatjuk nem túl jó a ház szellőzése, gondolom ez miatt olyan magasak a hőfokok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged