- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Autós kamerák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Beteszem ide is, mert elég hasonló kártya, és más is belefuthatott a hibajelenségbe.
Csak nálam van probléma a felbontással a 10.7-es driver óta? 10.6 a legutolsó release, aminél még jó, 11.7-től felfelé a legújabbig hibásan jelenik meg a kép az egyik monitoromon (Samsung Syncmaster 226BW). A monitor max felbontása 1680x1050, de szemmel láthatóan kicsúszik belőle a kép, nem látszik pl se a start menüm, se a tálca alja, se jobb oldalt az óra. Ha más felbontása állítom, akkor sem lesz jó, mindeközben a másik monitoromon tökéletes a kép (LG Flatron W2253TQ, 1920x1080)
Próbáltam egymonitoros módban is, semmi változás. VGA és DVI kábellel is próbáltam bekötni a monitort, szintén nem jelent semmit.
A kártya pontos típusa: Sapphire 4890 Vapor-X 1GBA frissebb driver jól jönne az új játékok miatt... 64bites win7-em van fent, a hibát már régóta tapasztalom, de 10.8-nál még úgy voltam vele, hogy biztos driverhiba, majd kijavítják, de nem..
Monitor drivert is telepítettem már, szintén nem segített.Bejelentkező képernyőnél látni, hogy az alsó szöveg nem középen van, illetve jobbról a leállító gomb is ki van csúszva. A másik képen pedig hiányzik a start menü, a tálca alja és jobbról az óra, ezek mind ki vannak csúszva a képből.
Mi lehet a hiba, mit tudnék csinálni vele?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
törölt tag
válasz kovdan #23496 üzenetére
az első rész csak arra utal, hogy pcie 2.0-ás a kártya és az alaplap, a második rész elvileg cpu fan-nal kapcsolatos, ignore-ra kell állítani az ezzel kapcsolatos menüpontot bios-ban (vagy uefi-ben). legalábbis ezeket találtam hirtelen.
de inkább ide való a kérdés, nem volt még 1155-ös gépem.[ Szerkesztve ]
-
kovdan
csendes tag
A gépem indításkor ezt írja ki:
"Using PCIE Gen 2"
"Can't find any device"Valaki tudna segíteni miért van?
H61M-U3S3
i3 3120
4gb Ram
Gigabyte Radeon HD4850 1GB -
törölt tag
-
törölt tag
az egybe passzívhűtős? azt hiszem silent cell nevet kapott.
1 megoldás van, letörlöd a drivert, és a win7 gyári driverét használod.
haver vett egy ilyet, és panaszkodott fagyásokra youtube használatakor. sok szenvedés után rájöttünk, hogy a driver okozza a problémát. azóta a win7 driverét használja. esetleg meg lehet próbálni, hogy windows update-en belül frissíted a vga drivert.
megkérdeztem a boltba, és azt mondták, hogy el kell küldeniük szervizbe, és ha ők hibásnak találják (amire nem sok esélyt adott), akkor cserélik. -
fps8
senior tag
Kedves fórumtársaim. Rendelkezem egy GIGABYTE HD 4850 1gb 256bites pci-e kártyával, és sajnos már egy jó ideje rossz driverrel használom. A probléma ott van, hogy videó vagy animáció megnyitásakor újraindul a számítógép. Jelenleg a 8.911.00-driver van fenn. Ki mit javasol? Találkozott már más is hasonló problémával?
"War... war never changes"
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #23474 üzenetére
Erre valaki?
Egyébként órajel/fesz állításra elég átírni az ini fájlt is. Én így használom 250/500 vagy 650/1000, a hozzátartozó feszekkel.
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz kormi0312 #23487 üzenetére
4850-nél jelentős a különbség, bár megnézni nem tudom (fogyasztásmérőn van a gép, csak nem tudom kikapcsolni a powerplayt). a tiednél 10-15w maximum, mivel amúgy sem egy sokat fogyasztó kártyáról van szó.
szerk: az egész kártya tdp-je 20w, szóval nem sok vizet zavar.
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz kormi0312 #23483 üzenetére
GPU-Zvel lemented a kártyád bios-át(csináld belőle még egy másolatot a biztonság kedvéért)
RBE(radeon bios editor)-ezzel a progival editálod a biost, amit lementettél, átirod a kellő helyen az órajeleket, esetleg a feszt is csökkentheted a terheletlen állapotu orajeleknél(de okosan,kérdezz utána hogy a dual slotos és a vapor-x es biosokban milyen fesz van beállitva pl.)
ATI winflash-el pedig felflasheled a már módositott bios-t a kártyára.De mindent jól nézz át nagyon figyelmesen kell csinálni ha csinálod.
Volt egy jó irása erre mindent kivesézve benne katt777-kollégának. csak már máshol elérhető,irj neki pü-t vagy keresd ki itt.
Szerk:még első hozzádszólo hsz -emben krédeztem,hogy 4850-et e akartál irni, nem irtál rá semmit, most akkor 4350-es karirol van szo ?
Mert ha a 4350-esről van szó akkor a kolléga álltal linkelt oldalon ha megnézed a biosokat, akkor az 1-gbos verziohoz volt kiadva olyan bios ami levette az orajeleket.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kormi0312 #23483 üzenetére
mondanám, hogy kérdezd meg a topikjában, de 2 év alatt összesen 35 hsz született.
hirtelen megnéztem 3 sapphire 4350 biost a vga bios collections oldalon, és abból 1nél volt 2d profil 165/250es órajellel 0,9V gpu fesszel. amúgy rbe-vel lehet biost módosítani, illetve atiwinflash nevű programmal tudod flash-elni. viszont mindezek előtt olvass utána rendesen, mert akár használhatatlanná is teheted, ha nincs pci-os vga kártyád. elvileg már van 64bites win7 kompatibilis verzió.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stirbi #23480 üzenetére
overdrive-ban 700mhz a maximum gpu terén, így feltételezem att-t használsz. régen összeakadt a ccc-vel, és nekem a ccc létszükség a tv miatt, mivel anélkül összehúzza a képet, és kell a scaling options menüpont. később uac-os baromságot csinálta az att annak ellenére, hogy ki volt kapcsolva, így azóta nem is erőltettem.
amúgy ugyanazt a nyákot alkalmazta a sapphire a dual slot és a vapor-x modellnél, csak 1-2 alkatrész jobb az utóbbin (a hátsó kondi szilárd elektrolitos, illetve 2 nevétmegnemmondom alkatrész a vrm mellett)[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz #92888064 #23479 üzenetére
Én amikor az 5670-et nekiállok huzni egyből offolja magát a powerplay, és a 4850-nél pedig ugy volt mondjuk az én esetemben, hogy amikor 700fölé húztam a gpu-t akkor nem tette már a powerplay a dolgát(terhelt 2d-s orajelekre szokta állitani a kártya órajeleit, most megnéztem megint az 5670-et itt is az a helyzet) a memoria pedig ha jól emlékszem 1050-en vagy 1075-ön volt. (dual slotos sapphire hd4850-es volt ez hdmi+vga+dvi-s verzio).
*nagyon jó háttered van
[ Szerkesztve ]
-
Stirbi
addikt
válasz kormi0312 #23477 üzenetére
Akkor megy a powerplay ha nincs huzva a kari, van amikor huzva van a kari és már nem megy a powerplay, lényegében erre gondoltam, csak elsiettem a választ.
Ki be kapcsolgatást az overdrivere értettem előző hsz-ben, van egy mértékü tuning ameddig a kártya automatikusan csinálja az overdrivert, de aztán elér egy határt és lekapcsol.
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Van arra tippetek miért inaktív a GPU Scaling?
Carbon (eredetiben) pl 5:4-es, és marha zavaró szétnyújtva (köcsög U2311H sem tud normálisan viselkedni mint az elődje).Megköszönnék némi iránymutatást!
szerk: Ő inaktív:
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
törölt tag
válasz Stirbi #23471 üzenetére
érezhető a különbség, de a ddr3asok nagy része ugyanúgy elmegy 1125 vagy 1150mhz-en, legalábbis az asztalom pihenő giga 3870-nek nem okozott problémát. skyrim 1366x765-ös felbontáson élsimítás nélkül medium beállításon volt játszható. 4850-el fullhd-n élsimítás nélkül vagy 1366x765-ös felbontáson 4x élsimítással high-on megy a játék.
üresjárati fogyasztásban is van különbség a 4850 javára, ahol jobban működik a powerplay. a giga 3870 csak 300 / 900-ra veszi vissza magát, a 4850 160 / 250-éhez képest. -
Stirbi
addikt
válasz #92888064 #23470 üzenetére
Rick4-nek is szól:Elnézést, megtévedtem! , adatátvitelre viszont majdnemhogy azonos a két kártya, igy ebből lett a megitélésem, nem lestem mélyebben utána, de akkor ezt
elbasztam. De azt megkell hagyni, hogy a gddr4-es memoriával szerelt verzio magasabb szinvonalon teljesit, mint a gddr3as, volt lehetőségem kiprobálni személyesen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stirbi #23466 üzenetére
a gyártástechnológia azonos (55nm), a gpu felépítésében van a fő különbség (320 vs 800 számoló egység). ha a ddr4es 3870hez hasonlítjuk, akkor memóriában is.
amúgy a 4850 erősebb, szóval semmilyen formában nem állja meg a valóságban a helyét a hsz-ed.szerk.: lassú voltam 4x írtam át a hsz-t, hogy ne legyen sértő.
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
válasz Stirbi #23466 üzenetére
Ezeket az infókat honnan szeded? Mert a valóság meg az, hogy a hasonló sebességű és méretű memóriával szerelt 4850 kb 160-180%-át nyújtja a 3870-nek minimálisan magasabb fogyasztás mellett. Ráadásul a csíkszélesség is pont úgy 55nm mint a 4850-esnél...
[link] igaz, ez DDr3-as memóriával szerelt kártyák tesztje, de szerintem egyértelmű: [link]49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Stirbi
addikt
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy az ATI 4350-es magórajelét lehet automatikusan csökkenteni, ha nincs a GPU használatban? -
bunkomen
aktív tag
persze hogy jobb, csak valamiért a 3dmark06-ban nem annyival mint illene. ez az összehasonlító oldal a mérvadó számomra
Üdv
-
PeL
addikt
válasz bunkomen #23463 üzenetére
Biztos hogy jobbnak kéne lennie: http://www.videocardbenchmark.net/video_lookup.php?gpu=Radeon+HD+4850
-
bunkomen
aktív tag
igen ezt a 06 és vantage különbséget már én is észrevettem, ott tényleg nagyobb pontot hoz a 4850. még jó hogy engem nem a pontok érdekelnek, hanem hogy játékban jobban szerepeljen márpedig amilyen teszteket néztem simán veri a 3870et. mondjuk csunya lenne ha nem verné
Üdv
-
Ano
senior tag
válasz bunkomen #23461 üzenetére
szerintem nem mindegy hogy milyen proci van alatta ... kíváncsian várom hogy neked a quad core-al mit fog produkálni a 4850-esed
ja a 3DMark 06 erősen procifüggő, ezért nem ajánlják annyira, mint viszonyítási alap ... a vanatage jobban kihozza aVGA-k közötti különbséget
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
bunkomen
aktív tag
Úgy tűnik újra beállok a 4xxx-esek közé egy ILYEN csodával. Remélem holnap megérkezik és egy kiadós mechanika vizsga után már át is vehetem és nyúzhatom Viszont ahogy nézegetem itt a 3dmark06 eredményeket nem értem hogy hogy lehet hogy ugyanannyi pontot hoznak a 4850esek mint az én 3870em. Valaki erre ötlet?
Üdv
-
skyny
tag
Hát akkor hol tegyem kozze?
Mennyiert mennek ezek a karik?
http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2008/11/18/gainward-radeon-hd-4870-1gb-golden-sample/1 -
Ano
senior tag
válasz sagvary #23451 üzenetére
hát, hogy őszinte legyek fogalmam sincs, de a gyári hűtés forró és hihetetlenül hangos volt ... most AC Accelero S1 meg egy 12 centis venti hűti, hangtalanul és a max is csak 65-70 fok lett így ...
Ha már 3Dmark akkor nekem is van eredményem ... nem a legújabb driverrel és minden beállítás default-on a Catalystban
-
Speed®
titán
válasz #25712384 #23446 üzenetére
Ne tévesszenek meg a számok..nem tudod, ezek szerint mi a lényeg.
GPU tekintetében az 5550 ~felét hozza a 4850nek..utóbbi 256bites pl.
Igazából el kellene gondolkodni egy nV variánson is, melóra talán jobb.
Nem tudom milyen pluginek vannak PShez pl., de tuti támogatottabb..
4850el pariban vannak a G92 GTS/GTX/+ verziók, ezeket is nézheted. -
veterán
ha mar 3DMark06 eredmenyek akkor itt az enyem= 15408
PhenomII x6 @3,7ghz , 4870@790 /950 ,win7 64bit[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
3DMark06 = 11.000 pötty
AMD Athlon II X2 3,2 GHz
2 GB Kingmax DDR2 800 MHz
Sapphire HD4850 512 MB -
PeL
addikt
ASUS P5K-VM LGA775 || Dual-Core E6700 3,2GHz || 2x2GB Kingmax DDR2-800 || ASUS EAH4850 1GB || WD3200AAKS 320GB SATA || ASUS DRW-2014L1T SATA || FSP 400W || Win7 Ultimate x64 ||
Minden alap órajelen. Catalyst: 11.10
-
törölt tag
már nem tudtam beépíteni az előző hozzászólásomba...
Ami hirtelen megtetszett a HD5550-ben az a GDDR5-ös memória 4 GHz-es frekvenciája, úgy gondoltam 11 000 Ft-ot így megér.(boltból, 2 év garanciával) :/
És akkor most várom a felvilágosító hozzászólásokat, szívesen fogadom az építő kritikát!
Hozzátenném, hogy 11-14k között kutatok és nem arra hajtok hogy Crysis 2 full grafikán menjen, elég ha egy 3D-s modell folyamatosan forog körbe nem akadozva...[ Szerkesztve ]
-
Axel pRo
aktív tag
Hali!
Az lenne a problémám, hogy a kártyám nem veszi vissza az órajeleket 2d-ben, azzal indul de ahogy elindítok egy alkalmazást ami igénybe veszi utána a program leállítása után sem áll vissza csak ebbe az állapotba ami ugye nem nyerő mert valami 169/250-be kéne visszaállni de így folyamatosan 500/992-n megy. Kérem, ha valaki tud megoldást a problémára az segítsen legyen szíves!"Cogito ergo Sum."
-
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek egy Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 512MB 256bit kártya 13 000 Ft-ért, mennyire éri meg az árát? 1156 vagy 1155-ös i5-ös processzorral és 4 GB 1333MHz rammal lenne összerakva.
Egy Sapphire Radeon HD5550 512MB 128bit GDDR5 jobb választás lenne?
Tervezés lenne a fő profilja.
A válaszokat előre is köszönöm!Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz Krissz22 #23429 üzenetére
Pont a héten találkoztam ilyennel (Hd4650) már garizás alatt van memóriahibával.
Egy másik topickban linkelték hátha(már ha nem garanciás):
[Re:] Meghalt a VGA-d? Süsd meg![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Krissz22
senior tag
Sziasztok!
Adott egy ATI HD4870-es kártya, ami egy gép indításkor már csak így jelentkezett: kép
Esetleg valakinek lenne ötlete, hogy mi szállt el rajta?
Köszi!
-
Speed®
titán
Műanyag nélkül még rosszabb..az axiális venti csak azzal ér valamit.
Ha barkácsoló kedvedben vagy, a műanyagot levéve a réz lamellákat szétnyitogatva rárakhatsz egy normális ventit, de alaphelyzetben nem ér semmit, mert ne fújna át rajtuk..szóval henkelésre fel!
Egyéb esetben hűtőcsere..a gyárinak a VRM része jó csak, az vágandó.. -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Lett 1 ilyen kártyám!
A gond az volt vele,h 100 fokra felment furmark alatt.
Szétszedtem a hűtőt,kitisztítottam,most már jobb,de kérdésem,h a műanyag boritással,vagy anélkül jobb sztetek a hűtése?
Mert vmi iszonyat hangos a ventije :SUnknown 9 awakening
-
laci1128
tag
válasz Ricardooo #23421 üzenetére
Szerintem egészen kulturált hűtése van a linkelt Sapphire-nak, szemben a referencia 4850-esekkel. Nálam (pontosan ilyen kártyám van) üresjáratban 43-45 fokot jelent a szenzor, terhelve 60 környékén mozog, ezt még szerintem ki kell bírnia a szilíciumnak.
Szvsz ennél a típusnál pont nem túlzottan indokolt a hűtőcsere."But at least the code looked good, which is the main thing."
-
toldlea
csendes tag
válasz F e Z o #23419 üzenetére
Sziasztok , köszi a tippeket (Speed-nek is).
Egyelőre elmaradt a bios flash, miután másodjára is újra lett pasztázva a GPU hűtőborda (mondjuk programok szerint nem volt a gpu hőmérséklettel gond de biztos ami biztos..)Találtunk rajta még egy hűtőbordát ami vsz. vmilyen végfok IC-ket hűtene, leszedtük és az aljáról lehúztuk a hővezető fóliát mert elég piszkos volt, hővezető pasztát nyomtunk (kis pöttyöket) minden egyes kis IC tetjére majd úgy tettük vissza a bordát.
Jelenleg több mint 10 óra üzemelés után nem jött még elő a probléma (extrém terhelésnek is többször kitettem a vga-t ), tehát elkezdtem reménykedni...
Azt nem tudom hogy pontosan mitől nem jelentkezik most a hiba, hogy az újrapasztázás vagy éppen egy kondit jó irányba nyomtam meg a kártyán de a Ram hibát mostmár talán kizárnám.
Leírom, hátha segít másnak is, én is sokat tanultam már az ittenni "tudástárból".
VGA : HD 4850 Sapphire Dual Slot
Problem : csíkozódás[ Szerkesztve ]
-
Speed®
titán
válasz toldlea #23417 üzenetére
Szedd le GPUZvel a saját BIOSát, utána RBE (Radeon BIOS Editor) segítségével írd át az órajeleket (RAMot kell lejjebb venni), utána Winflashel írd vissza..ha nem teljesen kukás, segíteni fog. Érdemes előtte kitesztelni Afterburnerrel vagy ATTvel, hogy segít-e a csökkentés 3Dben..mert ha nem, hiába macerálod.
-
toldlea
csendes tag
egyébként a porobléma az hogy "artifact" -ek jelennek meg már a bootolás során is néha a
monitor képernyőn , gondolom hogy hardver (memó) szállt el vhogy , de azért amit lehet azt kipróbálom és megpróbálom mielőtt "kukába " vágom a kártyát -
toldlea
csendes tag
nos igen , ezt nézegettem már én is de nehezen kiszűrhető hogy melyik lenne jó nekem
illetve találtam egy dual slotos bios-t de az enyémen hynix ramok vannak annál a biosnál meg nem látom a "hyn" jelölést pedig ott szokott lenni , ezért egy kicsit bizonytalan vagyok abban hogy az nekem megfelel -e
http://www.techpowerup.com/vgabios/20721/Sapphire.HD4850.512.080723.html
ezért gondoltam rákérdezek , íg konkrétan
-
toldlea
csendes tag
Sziasztok,
vmi nagyon kedves ember fel tudná nekem tölteni vhova a
Sapphire HD 4850 DUAL SLOT 512 MB
BIOS -át ?
Fontos lenne !
Előre is köszi a tettesnek
róla lenne szó :
http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&pid=178&psn=&lid=1&leg=0 -
davad
csendes tag
Hello!
3dmark06-ban jó a 10500 pont?
Core 2 Duo e 6600 2.4ghz
HD4850
2Gb ramSemmi nincs tuningolva.
-
törölt tag
válasz Speed® #23404 üzenetére
hogy én mennyit vadásztam ilyet anno...
akkor még csak 800 sp-s albatron 4830ként volt kapható, de beszerezni nem tudtam.
amúgy egy 8-9es ventit simán rá lehet fogatni, és megszűnik a hangprobléma, persze miután ki lett szedve a gyári.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
titán
Most üzemeltem be egy MSI féle nonref 4850/1GBot..tapasztalatok:
-piszok rövid lett a nyák, alig 18cm, 4670 feeling
-ugyanezt erősíti a tápcsatlakozó teljes hiánya..
-masszív borda, nagy venti..vezérlés nélkül, üvölt
-a teljesítménye rendben van, 640/1800 az alap..
-tuningban 10MHzet bírt..elfogyott a delej (szvsz)Teljesítménymérés hirtelen DM05el volt megoldható, i3-2100al 18.7xx pont..
Azt gondolom /ha nem lenne a hűtésnyűg, nagyon ajánlott vétel manapság.
Párszáz híjján 20k, a hasonló áron kapható újabb csodákat 3x körberöhögi. -
Ano
senior tag
válasz bunkomen #23399 üzenetére
ha jól olvastam vissza, akor nem használtad a driver sweeper progit ...
csak ajánlani tudom ...
leszeded az ATI drivert (uninstall) majd futtatod a driver sweeper progit, úgy hogy hagyod hogy töröljön mindent, amit megtalál (érdemes esetleg azt meghagyni ami maga a telepítő fájl, mert azt is kijelöli és letörölheti) majd reboot
reboot után drivert újra felteszed majd jöhet a teszt ...
a múltkor volt akinek így, az egyébként hardware hibára tippelt problémáját szépen megoldotta
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest