Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diplomata
aktív tag
Egy kérdés, manapság összeségében jobban jár az ember egy 8800 ultrával mint egy 4850-el?
-
A-l-i-e-N
aktív tag
válasz
Diplomata #22395 üzenetére
Nem magyar jelenség, csak ha veszek, akkor olyat veszek ami max kihasználja a gépet... Ezért se vettem eddig... Csak ez felkeltette az érdeklődésemet, hogy ilyen olcsón adja, és utána járok a dolgoknak... Valszeg 10ért akarja eladni, ezért is írta a 11et... Még az is beleférne, nem ez a 2-3000 fog a csőd szélére vinni
-
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Én venni gondoltam, pontosabban megfordult a fejemben...
11 ért hirdeti az illető... Nem tudom, hogy megérné-e... 8 ért még elgondolkodnék...
Olyan karit szeretnék venni, ami kihasználja max a konfigom...
Ez ilyen jó ajánlat révén lenne, szóval ha 8ért odaadná, lehet megvenném, de ez nem használná ki a konfigom..(volt egy 2900 XT-m ami meghalt 1,5 éve kb, azóta egy kölcsön 7300GS van
... a kocsira kell a pénz...)
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Ér 10k ez a vga most? Sapp 4850 512 Mb
-
DBAtti
aktív tag
Sajnos kiderült, hogy memóriás lesz, Bootolás közben is csíkoz, sőt, miután leszedtem a hűtést és visszapakoltam szét is esik, vagy nem ad semmilyen képet. Valahogy szerintem egyben tartotta a hűtés, és a kontakt/egyéb hiba most végleg beállt
Raktam már össze és szedtem már szét VGA-t, nem hinném, hogy én hibáztam. Azt hiszem kereshetek másikat.Ha a topciból foglalkozik valaki javítással/ hibás kártyák vételével, majd keressen meg. Azért kicsit próbálkozom még.
-
veze
őstag
válasz
Baryka007 #22386 üzenetére
az biztos hogy az Accelero S1 rev1 is jo rá nem csak a rev2, mert én a rev1-et tettem rá fel
és egy darab 12 cm-es sharkoon gagyi 1250 ft-os ventillatort raktam alá . Csak ugy nagyon amatör módon, de igy a rezgést se viszi át a bordára..
négy darab vékonyszigetelt rézdrotot (nem sodrott) kb olyan 0,5 - 0,7mm vastag, füztem át a hütöcsövönés azzal kötöttem fel a ventit ugy egy centire "lóg " alatta ezeken a drótfelfüggesztéseken . Mindemellett még elég stabilan is tartja, ha oldalt forditom akkor is megtartaja nem mozog rajta -
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis problémám van, igyekszem összeszedetten tálalni, már amennyire lehet:
Alany: Sapphire 4850 512MB
Operációs rendszer: Win7 64 bit
Tünetek: néha kékhalál, néha monitor csíkozódás, máskor hibátlan működés. Szemcsés videó, egyszer csak megakad, majd popup közli, hogy az ATI illesztőprogram nem válaszolt, majd helyreállt.
Ezt követően leszedtem az aktuális ATI drivert a honlapról a 64-bites rendszerhez, asszem Windowsos volt csak rajta eddig. Feltettem, nem változott. Leszedtem mindent vezérlőpultból, feltettem csak az ATI-t (center nélkül).
Csíkozódás már előjött, ráadásul bizonyos programok nem akarnak indulni, pl furmark, amivel megnézném bírja-e a strapát. Azt mondja nem tudja initializálni a zoom GPU-t, Bye!
Másik egy 2D-s alklalmazás (Plants Versus Zombies), ott is valami támogatás hiányát dobja: Failed to initialize DirectDraw
Szerk.: Nem melegszik a kártya, ebben egészen biztos vagyok, se kézrátétellel, se everesttel nem érezhető indokolatlan hőmérséklet.
Szerintem szoftveres probléma (remélem nem memória), mivel változik azok babrálásával, illetve az illesztőprogramra hivatkozik a Windows is. Korábban rendesen működött, babrálva nem lett. Talán egy automatikus frissítés bánt el vele...
Aki találkozott hasonlóval segítsen pls.
Köszönöm hogy elolvastad!
Üdv!
Attila -
veze
őstag
válasz
Baryka007 #22378 üzenetére
én is nemrég jutottam egy sapphire 4850-hez
alapon bekapcsolás utan 80 fok volt..
ráraktam tegnap egy 8800gt-ről lebontott Accelero S1-et és egyböl 40 fok lett.
De ugyanígy volt anno a 8800 egy slotos gt is. ilyen szintű kártyák már csak höcsövesen hüthetők normálisan, akár megéri ráfordítani, akár nem, különben behal. vagy nem játszol..De akkor meg elég egy szerényebb képességű kártya is..( nekem szerencsére volt a fiokban, mikor eladtam a gt-t gyárival kérték, így leszedtem róla) -
pocokxx
Közösségépítő
-
Baryka007
addikt
Hozzátok fordulok megint... Asus EAH4850 1Gb @ Crysis 1680x1050 Ultra high 2x élsimítás @ 5 perc játék és 53°C - ról 90°C és itt fekete kép restart... és ráadásul videó kártya ventije végig 100% on pörgött még 53 fokon is + gépház oldalát levettem és ventilátort raktam oda így ment fel 5 perc alatt 90 fokra elsőként arra várok választ hogy ez mitől van ez a nagy melegedés kb 25 fokos szoba hőmérséklet mellett meg hogy milyen hűtőt ajánlotok erre az EAH4850 1Gb ra
http://hardverapro.hu/dl/upc/2011-06/03/177620_gcjpcp1chkpr5a9j_89013_asus_hd4850_glaciator.jpg egy kép róla -
veze
őstag
felszereltem rá az Accelero 1-et, most 44 fokos alapon
mikor beszereltem és áram alá helyeztem és bekapcsoltam, két piros led felvillant a hátuljan egy tized másodpercre, majd elaludt. azota se villant fel.
Ugyanezt csinálta akkor is, amikor haza hoztam és beszereltem a gépbe és bekapcsoltam elsö alkalommal. Ez normális? -
veze
őstag
köszi
sapphire ez is, ahogy a 3650 is..
felteszem rá az accelero s1 rev1-et, (nem rev2) de ram sütik meg vrm már nincs uj , mert egy 8800gt-ről szedtem le ezt.. használt ramsütik vannak, de mivel is ragasszam rá??
van kétoldalas valami müanyag (papír?) alapú szalagom.. meg pillanatragasztó, de azt nem szeretném erre használni... meg azt se ha leesne.. -
veze
őstag
még egy kérdés: a HD4850 2D ben visszaveszi az órajelet, vagy nem?
van egy AGP-s 3650-em egy P4-ben, ugy rémlik az visszaveszi... -
veze
őstag
hozzájutottam egy hd4850 kártyához, használt de jól müködik.
kérdésem hogy chieftec350 W táp elég e mellé ha a proci max TDP-je 75W és egy vinyó meg egy dvd olvaso van még mellette, más semmi
még egy kérdés: Accelero S1 rev1 is rászerelhető ( ilyenem van a fiókban, nem kéne vennem) -
MATEO6600
őstag
Köszi a válaszokat, megnyugtattatok
Igazából 10 tesztből 9-en azt írták hogy bőven elég hozzá, 1 helyen olvastam, hogy 500W alatt kevés de ők le voltak fizetve -
MATEO6600
őstag
Sziasztok!
Ugy elbírja egy Chieftec 450 Wattos táp a Sapphire HD4870-et?
1 terrás és egy 250 gigás vinyó van a gépben, többi cucc az adatlapomon.
Előre is köszönöm a választ! -
Diplomata
aktív tag
válasz
marksz1 #22356 üzenetére
[link]Lehet kapni pc üzletekben is ekkora ventiket általában, meg kell nézni hogy mekkora az átmérője és a felfogatási furatokét is, fontos a rá írt amper szám ezek mellett mert ha kevesebb nem pörög annyit, ha több gyorsabban fog pörögni, bár ez nem mindig baj.Ugyan ez a kártyám volt a mostani előtt.Esetleg még ezt tudom ajánlani[link], vagy levenni a műanyag dísz elemet(semmi másra nem jó), ki csavarozni a ventilátort, és pici pillanat ragasztóval rá rögzíteni egy 8cm vagy esetleg kicsit kisebb proci hűtő venit.Fontos hogy rá kell kötni a kártya saját csatlakozójára hogy emelje a fordulatot terhelés alatt, nekem sajnos csak 5v-on ment a 8cm-es és valószínű hogy ez lett a veszte később, bár nekem húzva volt a memória is.Szánhatsz rá 4k körül is vagy újban 6 körül és akkor a legtutibb egy AC S1 hűtőt teszel rá.
-
-
bobalazs
nagyúr
Nem nagy szám.
(#22352) Májsztró Én sem értem -
Baryka007
addikt
Nah de ezt múljátok felül. . . Annyi probléma van a képen hogy nem 512 hanem 1024mb os a video kari plusz ami info még nincs kint az az hogy 800mhz 3gb memória ketyeg meg a cpu 2.5Ghz ra van húzva
http://users.atw.hu/narutoarenaklan/HD48501GB.png aki megszeretné nézni alaposabbanDe leírom Crysis Very High 0x élsimítás 1680x1050 felbontás max fps 48 min 17 average 32
nah ilyet csináljatok egy ilyen configgal
-
Baryka007
addikt
625 Mhz -n is eléri egy idő után a 90 fokot. . . pedig ház oldalán van egy 12 cm es venti meg a hátulján 2db 8cm es meg elején egy 2x10 cm es hűtő.... de sokszor ventilátort teszek inkább a gépház oldala helyett oda akkor az 5 fokot levisz ha 90 fok körül van 10 et is néha
amúgy szerintem a cpu melegít be ott mindennek mert alaplapom CPU fan errorozik mikor indítom a gépet pedig jól van rajta megnéztem úgyhogy avval lehet valami ami felmelegíti a gépem bendőjét azt kéne cserélni.
-
marksz1
csendes tag
Sziasztok
Kezd meghalni a Gainward 4850-es kártyám hűtője, szerintem "csapágyasodik" vagy mi. Mit lehet vele csinálni és ha cserélni kell akkor valami olcsóbb megoldást díjaznám. Tudnátok e valamit ajánlani. A Gainward csak 1 év garit ad vagy menyit? Ezeknek a kártyáknak menyi az élettartalma? Az enyém decemberben lesz 3 éves. -
Diplomata
aktív tag
Lehet hogy én gondolom így, de felesleges ennyire foglalkozni a dologgal, az alap driver nem sokra jó, nem kell tiltani és törölni a win drivert, tedd fel nyugodtan először a legújabb catalystot, persze nem kell az egész csomag ha nem akarod, felteszed az att-t és ott szépen azt variálsz amit akarsz.Nem írja ki külön a gpu-z hogy 50, 70 stb. nekem is csak 4800 sorozatot ír.
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Rég cseréltem kártyát és egyben akkor húztam utoljára is, így kiestem a gyakorlatból, másrészt a win7-tel is ismerkedem, hogy az xp-hez képest mi-hol-merre.
Egy hd2900-at húztam ki az alaplapból és a helyére egy 4850-et dugtam. A win7 persze egyből telepített egy belső, saját illesztőt.Mielőtt egy alkalmasabb drivert húznék fel, megnézném hogy mit tud a win7. Melyik alkalmazást ajánljátok - én a cinbenchre gondoltam?
Utána a 9.9 tenném fel, Catalyst csomagra nincs szükségem, inkább ATT felé hajlok.Még annyi, hogy GPU-Z nem ismeri fel a kártyát, csak 4800 sorozatot ír, ugyanígy az eszközkezelő is.
Gondolom a tiltok-törlök-csökkentett mód-tisztítás-új illesztő telepítés eljárás nem változott?
Köszönöm a tanácsokat! -
Tyca
senior tag
válasz
csucsbicep #22336 üzenetére
ezért jó, hogy van AtiTrayTools...
-
Polllen
nagyúr
Köszi srácok!
-
Polllen
nagyúr
válasz
csucsbicep #22334 üzenetére
Én az idle-t sokallom...
-
Polllen
nagyúr
Én most szerváltam egy gigabyte 4850-t, az mennyire természetes, hogy egy gigabyte v-power hűtővel idle (500/750) 47-48 fokos, terhelve úgy 55-60... Azért picit többet vártam a hűtőtől...
-
Tyca
senior tag
válasz
bobalazs #22327 üzenetére
hát igen...az enyém egy nem ref. hűtés XFX4850, csak a GPU-n van hűtés, a mem-eken nincs, de ezek szerint nem is kell feltétlenül. terhelve 78-80 C-ig szokott felmászni...gondolkoztam egy Accelero S1 + 120mm venti kombináción, csak mivel még gar-os a kártya, nem akarom megbontani a gyári hűtését...
-
Baryka007
addikt
válasz
Diplomata #22323 üzenetére
Hát igen. . . régebben még nekem is jobban ment mikor vettem a 4850 karimat még 47e ft volt de aztán.... itt ragadtam. . . tulajdonképpen a túlmelegedésen kívül nincs vele problémám. . . Asus EAH4850 1gb hát 750mhz core clockal crysis alatt 1 perc 90 fok 710mhz val 15 perc és 695 ön bírta 2 óráig . . . pedig van rajt egy jó nagy hűtő. . . m1 majd télen
Amúgy 1680x1050 felbontás Ultra high beállítások és 0x élsimítással vannak ezek a hőmérséklet értékek -
lacy86
addikt
válasz
Diplomata #22321 üzenetére
Hali!
Most hogy felvetted hogy adjam el és pótoljam meg , néztem is egyet "gyorsba" , amire azt mondom hogy elég lenne egy ideig!
Konkrétan ez:
[link]Procival kapcsolatban lehetne húzni jogos ( Zalman hűtő van rajta
az meg bírná is )
de én úgy vagyok vele hogy ezt így adták ki , nekem ez így jó! -
Diplomata
aktív tag
válasz
lacy86 #22320 üzenetére
Most még sok játék elfut ezzel a felbontással és konfiggal magas szűrők nélkül, nekem is hasonló van, erősebb vga gyengébb proci,de ha megteheted add el ezt majd és tegyél hozzá hogy olyan 25-30e között vehess mondjuk egy hd 5850 körüli kártyát.Saját véleményem hogy a procit simán fel raknám 3.0ghz körülre egy normális hűtővel.
-
lacy86
addikt
Hello Srácok!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van nekem egy Gigabyte ATI 4850 ( 1GB ) kártyám!
Vettem egy ilyen TV-t:
http://www.lg.com/hu/televizio-audio-video/tv/LG-led-lcd-tv-42LE5300.jspAz lenne a kérdésem hogy ezzel a videókarival szerintetek a játékok elfutnak ( majd ) FULL HD-ba , vagy érdemes lenne venni egy újabbat?!
(Vagy esetleg valaki már próbálta egy ehhez hasonló TV-vel ?! )A vas további felépítése:
INTEL Q8300
4GB memória
GIGABYTE EP45-UD3LR
550W Chieftec tápElőre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
Stirbi
addikt
válasz
tranceplanet #22316 üzenetére
Sapphire dual slot verzio-ja és a vapor-x visszaveszi gyönyörüen 2d-ben gyárilag az óralejeket.
Én bios modot ajánlok, de óvatosan kell!
-
bobalazs
nagyúr
válasz
elolvasod logout cikkemet csináltam leirást bios modról.
-
Laci2277
senior tag
válasz
Vissza veszi az órajelet 2d-ben(500/750Mhz), már a 3870-es is tudta ezt.
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Nemrég vettem használtan 4850-et Accelero S1-el.
Úgy tudom ez a kártya még nem veszi vissza az órajeleket 2D-ben.
Szeretném "green"-esíteni a kártyát, hogy ne fogyasszon és melegedjen feleslegesen.
ATI Tray Tools progi kell hozzá úgy olvastam, de hülye vagyok hozzá.
Itt van jópár tulaj, tudnátok adni hozzá leírást.
Konkrét értékek jó lennének, hogy melyik profilban mit állítsak be.
Extrém tuning nem kell, de nem árt, ha jól teljesít 3D-ben.
Itt a karim:
Előre is köszönöm a válaszokat! -
AthlonXP
őstag
válasz
hatter #22306 üzenetére
Hát igen... most, hogy nézem, én is csak ilyen torrent oldalakon találok hozzá javítást, de azt hagyjuk...
Ahogy nézem az adatlapodat, simán mennie kéne neki nálad, nem tudom mi lehet a baja.
A szaggatás az mindig van, függetlenül a grafikai beállításoktól?
Dx és VGA driver frissítve van ( Windows is, XP, Win 7? ) ?Esetleg, ha nem eredeti, akkor lehet hibás a crack is...Mást nem tudok, így hirtelen, tényleg fura, hogy gondja van neki, mikor a másik meg simán megy...
-
hatter
tag
Srácok Én nem értem: Crysis2 47-60fps között szépen fut 1280x1024-ben a 19colos tft monitoromon, azaz full grafin. A COD MW2 meg az első pályától fogva úgy szaggat mint ha egy p4es géppel nyomnám és ha leveszem a felbontást ha nem.....
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- caplagi: Samsung S25 Ultra 256GB
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Formula-1
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest