Új hozzászólás Aktív témák
-
AthlonXP
őstag
válasz bluyoo #23394 üzenetére
Sztm ott nem azzal lesz a hiba. Én sosem használtam azt a progit pl. Mindig leszedem a friss drivert, aztán a programok hozzáadása résznél nyomok egy expressz uninstall all ati driver opciót és kész. Nyomok egy restartot, aztán feltolom az új drivert és ennyi. Soha semmi problémám nem volt még belőle, hogy így csináltam, pedig évek óta így megy ez ( na jó, azért nyilván rendszer install azért volt néhány, de teljesen más okból ).
Szóval a lényeg, hogy valszeg a kártyának lesz ott valami baja, az eddigiekből ítélve, sajnos.
-
AthlonXP
őstag
válasz bunkomen #23391 üzenetére
Na akkor viszont lehet, hogy gond van a kártyával. Húzva van? Nézd meg ATT-vel vagy MSI Afternburn-nel, hogy mennyire melegszik. 90-fok fölé ne nagyon engedd, ha lehet. Ha az ATT teszten ( asszem abban van az a plüss fánk ) is hibázik vagy más játékoknál, akkor gáz van. Egyébként az a csíkozás és lefagyás dolog VGA memória hibája esetén szokott előjönni. Az enyém is hasonló dolgokat csinált, mielőtt végleg meghalt...
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a gond? Vettem egy hd4870-et, a régi hd3870 helyett és a következő problémák jönnek elő: 3dmark06-ban majdnem ugyanannyi pont mint a 3870-el, 3dmark vantage le se fut, kifagy. Máshol azt írták hogy kevés hozzá a táp, ami egy corsair hx450. Egy vinyó, egy ssd, q6600proci, 4x1gb ram. Ezekkel a cumókkal, elégnek kéne hogy legyen ez a táp, nem? A videókártyával lenne a gond? Előre is köszi!
Üdv
-
Kiscsőke
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy 4870-hez jelenleg melyik a legfrissebb driver amivel biztosan működik! Biztos kérdezték már mások is de nincs időm sajnos elolvasni az összes hozzászólást mivel a munkahelyről írok, és otthon nincs netem!
A válaszokat előre is köszönöm!
UI: XP-re lenne
[ Szerkesztve ]
A remény hal meg utoljára! (meg a patkányok)
-
Baryka007
őstag
válasz Baryka007 #23381 üzenetére
Fixáltam recseg a hang még mindig :\ nem lehet hogy a szar proci miatt? E2200 2.20 Ghz @ 2.91 Ghz ? bár nem tudom mi köze van a cpu nak a vidi kari tuninghoz mert ha vissaz veszem 625 re a gpu-t akkor nem recseg de a vramokat bármennyire rakhatom nem recseg csak gpu tuningnál ezt most észleltem
[ Szerkesztve ]
-
Baryka007
őstag
válasz abridabri #23375 üzenetére
Nekem hasonlót szokott OpenGl es játékok alatt csinálni avval a különbséggel hogy nekem Windows 7 vissza áll classic módra és lemennek az FPS ek kb 5-8 ra mikor addig kemény 60 volt aztán egy xy idő múlva vissza áll a windows az aero stylera és az fps ek is visszajönnek.... de olyat is csinált mint a tied csak nekem 4850 asus van ... :\ még annyit vettem észre hogy csak EXTREME tuning órajeleken csinálja ezt pl egyik nap megnéztem Counter strike source közbe a 760 gpu mhz-t és 1130 memóriát minden hiba nélkül ment ezt leszámítva... más játékoknál sajnos csak 735-1115 öt bír de az stabil... még ehhez annyit teszek hozzá ami egyben kérdés is hogy miért RECSEG a hang mikor tuningolom a kártyát de CSAK AKKOR!
-
veterán
Az mitol van,hogy surun leall a kepernyoillelszto program es kidob jatekokbol ? (radeon 4870)
Vagy kekhalal ATIKMDAG.sys -re hivatkozva.
A gepet nem babraltam ,annyi hogy bekerult 2*4gb ddr3 memoria a 4*1gb ddr2 helyett. Mintha azota csinalna ezeket . (memoria hibatlan ,letesztelve )
Jatekot altalaban Ati Tray Tools nelkul hasznalom ami azt jelenti hogy 2D orajelen megy a VGA ( 500/900 ).Tehat tulterheles kizarva.
Max ujabb gamekhoz valtok oc -re (800/950 -az alap 750/900 helyett ) De ez mar igy megy vagy 2eve es eddig minden OK volt. Az utobbi 1honapban kezdte el.
Mar kiprobaltam csomo driver verziot ,de nem segit .
Valami otlet ?[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
üdv mindenki lenne egy olyan problémám h van egy Radeon 4870 1gb O.C. s (powercolor) kártyám minden fasza benne csak az nem h win alatt mi az istenért megy 70% felett a venti amikor rivatoonerbe lejjebb vettem 25% ra és a 60 fok nem mozdult el magyarán feleslegesen pörög úgy a venti a lényeg a lényeg hogyan tudnám azt h egyedileg szabályzom a ventit mert a riva ba nem engedi hogy csináljak saját profilt!
-
Klemens
őstag
-
MeroM
senior tag
üdv mindenki lenne egy olyan problémám h van egy Radeon 4870 1gb O.C. s (powercolor) kártyám minden fasza benne csak az nem h win alatt mi az istenért megy 70% felett a venti amikor rivatoonerbe lejjebb vettem 25% ra és a 60 fok nem mozdult el magyarán feleslegesen pörög úgy a venti a lényeg a lényeg hogyan tudnám azt h egyedileg szabályzom a ventit mert a riva ba nem engedi hogy csináljak saját profilt!
-
laci1128
tag
válasz Klemens #23360 üzenetére
Ha jól látom a képernyőfotódból, akkor Windows XP-t használsz. Elnézve a BF3 rendszerigényét illetve a NFS Run rendszerigényét, akkor láthatod, hogy Windows Vista a minimum gépigény. Gondolom emiatt nem tud Windows XP alatt a Kernel32-ből ilyen függvényt hívni, mert nincs ilyesmi ezen a rendszeren még. De ha rosszul láttam a rendszert akkor elnézést, más lesz a probléma.
"But at least the code looked good, which is the main thing."
-
ZeN973
tag
Sziasztok!
Az mitől lehet hogy egy Sapphire 4870x2 terhelés alatt csíkoz?De csak akkor!
Talán kicsit a táp hozzá?
"to punish and enslave"
-
@matthew@
őstag
válasz Klemens #23360 üzenetére
Már hallottam ilyesmiről és ott az illetőnek le kellett töltenie az adott nevű .dll-t, jelen esetben ezt: kernel32.dll innen le tudod szedni, bár nem tudom h ezt pontosan hová kell betenni, de itt van 1-2 tipp h miket kéne megcsinálni előtte, de más véleményét is hallgasd meg előtte mindenképpen
Matthew 24:42
-
Klemens
őstag
Van egy XFX 4850-em, legfrissebb driverrel, de BF3, NFS Run és COD MW 3 ezzel a hibaüzenettel el sem indul. Elméletileg driver hiba vagy ilyen.
Ötletek, hogy milyen driverrel próbálkozzam?
Sajna a gyári drivert nem tudom feltenni, mert jelenleg nem használható a dvd olvasóm.Feltettem egyel régebbi drivert is, de a hiba ugyan az. Viszont van, hogy a kép eltűnik kb. 1-2 másodpercre random módon, de ezt csak ma csinálja a gép.
Feltettem dx10-et is, de semmi változás.Ötletek?
"A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
marksz1
csendes tag
Sziasztok
3 év után most élősszőr szedtem szét a videokártyámat és olyannyira be van száradva a hűtőpaszta hogy nem tudom leszedni a magról, erőszakolni nem szeretném. mit lehet ilyenkor csinálni mert fülpiszkálóval próbálkozom be nem nagyon szeretne lejönni. -
Axel pRo
aktív tag
Hát azt húzhatod akár CCC-vel is de mindenképp kell más is (pl furmark) amivel vizsgálod, hogy az adott órajelen még mindig stabil-e. Hőfokokra is nagyon oda kell figyelni, tehát a gyári hűtővel túl sokat nem egészséges húzni a kártyán, de emellett még sok mindent figyelembe kell venni tehát ajánlom, hogy előtte alaposan rágd át magad a "szakirodalmon".
"Cogito ergo Sum."
-
giigz
veterán
Órajelet emelni melyik programmal lehet?
-
-
ZeN973
tag
Az normális hogy 52-53 celsius fokról indul egy 4870 ?
Lejjebb nem is nagyon megy!"to punish and enslave"
-
ZeN973
tag
Szerintetek melyik a jobb választás video teljesitmény szempontjából?
2 db HD 4870 vagy 1 db 4870 x2
"to punish and enslave"
-
laci1128
tag
Először érdemes lenne - célszerűen kölcsönkért - másik tápegységgel és videokártyával kipróbálni mit művel a gép. Ha kölcsönkártyával működik, akkor a te kártyád a hibás, ha kölcsöntáppal működik, akkor értelemszerűen pedig a te tápod bizonyul kevésnek (amire továbbra sem igazán tippelnék). Én először inkább a videokártyára gyanakodnék.
-
Spoud
csendes tag
-
laci1128
tag
Nem hiszem, hogy a tápegységgel lesz a gond, hacsaknem sok-sok éves. Én noname 400 W-os táppal használtam socket 939-es Athlon 64 X2-est (4200+, Toledo magos, 89W TDP) és HD4850-et mindenféle probléma nélkül. Azt a cirka +20W teljesítményt (amit a te rendszered igényel az enyémen felül) simán leadja a 400-as Chieftec. Egyébként sem így jelentkezne a hiba, ha a tápegység nem lenne elegendő, hanem véletlenszerű lefagyásokban, kékhalálokban kikapcsolásokban illetve el sem indulna a gép ekkor inkább. Express install helyett érdemes custom Installt megpróbálni, megnézni tényleg minden ki van-e pipálva. Esetleg érdemes lenne még nyári drivereket kipróbálni, Windows 7 x64 alatt nálam azzal működött még a kártya (HD4850). Sajna nincsen jelenleg a közelemben a gép, hogy megnézzem mit szólna 11.11-es driverhez.
-
Spoud
csendes tag
4870-em van egy amd x3 720al és egy satas HDD-el és 4x1GB-ram a tápom pedig Chiftec 400 lehet kicsi a táp? azért nem működik rendesen a driver?
-
ZeN973
tag
Sziasztok!
HD4870 en mivel lehet progival lehet hőfokot mérni és játék közben fsp-t?"to punish and enslave"
-
laci1128
tag
válasz lemusz #23328 üzenetére
A .NET Framework 3.5 alaptartozéka a Windows 7-nek, így én nem hinném hogy itt lenne a kutya elásva. A .NET Framework hiánya egyébként legfeljebb a Catalyst / AMD Vision Engine Control Center futását befolyásolná. Tehát felbontást, 140 Hz-es frissítést lehetne váltani a Windows beállításainál .NET és CCC nélkül is helyesen működő driverrel. Szerintem más lesz a probléma, bár ennél hasznosabb tippem sajnos nekem sincsen.
[ Szerkesztve ]
-
Axel pRo
aktív tag
Felraktam a 11.11 Cata-t driverrel mindennel és azóta a youtube-on és minden egyéb video megosztón hang van de a kép helyén csak egy zöld háttér... Tipp?
[ Szerkesztve ]
"Cogito ergo Sum."
-
PeL
addikt
nem tudjátok hogy miért nem lehet élsimítást használni a 4850-esemen? akármilyen játékban állítok be nem alkalmazza... Driverből még nem próbáltam, de nem kéne simán is application controll által?
-
lemusz
addikt
Ugyan csak kezdő tweaker vagyok, de én ezt ajánlanám: Lehet nincs telepítve a kellő net framework. Ha nem menne, akkor Catalyst Control Center törlése a telepített catalyst install menedzserben ahol egyénin választod ki, hogy csak azt törölje, mást ne. Aztán Ati Tray Tools telepítése és abban a képfrissítés felülbírásánál rendeld hozzá a kívánt felbontáshoz mennyi Hz-t akarsz.
-
Spoud
csendes tag
Üdv
nekem egy Sapphire 4870 512MB videokártyám van és nem jön be az ATI Catalyst illetve van egy crt monitorom ami 140hz-nek kellene lennie 800x600 de a Windows 7 csak 75öt jelez Driver:11-11_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl
fent volt a 32bit Windows 7 is azzal is ezt csinálta ugyanez a driver volt az is de az 32bit régebbi drivert is próbáltam azzal sem ment.Amikor rámegyek Catalys-tre csak tölt aztán abba hagyja de tálcán sem jön ki.Előre is köszi segítségetek.Jah bocsi AMD x3 720am van 4.mag feloldva Auto-n feloldotta és 3.2ghz[ Szerkesztve ]
-
@matthew@
őstag
Sziasztok!
A VGA-m (HD4850) most 11.10-es driverrel megy, viszont előhozta a control panel a frissítés lehetőségét 11.11-re érdemes frissíteni, illetve ha itt megyek a frissítésre akkor leszedi magától a régi drivert és az újat felteszi vagy ez hogyan működik?Matthew 24:42
-
Axel pRo
aktív tag
Én elég rég óta nem frissítettem drivert, melyiket ajánlatos most feltelepíteni? BC2-vel játszok leginkább meg ehhez hasonló FPS-ekkel, konkrét,szembetűnő hibát még nem tapasztaltam. Azért nemárt ha naprakész a cucc
"Cogito ergo Sum."
-
Ano
senior tag
-
lemusz
addikt
Szerintetek melyik drivert érdemes használni:
- amelyiket a PowerColor ajánlj(otta)? (2009.11)[link]
- vagy mindig éppen a legfrissebbet (2011.11) ?
- ha ez utóbbi, akkor valaki telepített már mellé alkalmazásprofilt? -
Baryka007
őstag
Egy két kérdéssel hozzátok fordulnék mielőtt még bemennék a városba vásárolni egy két cuccost szóval ma észrevettem hogy mikor elindítottam a gépet 47 fokos volt a GPU mikor kiporolás után volt hogy 29 fokkal indult szóval ma megint kivettem a gépemből ( utóljára 2 hónapja ) és le poroltam a hűtőt de 2008 szeptembere óta amióta megvettem a videó kártyát nem volt újra pasztázva elképzelhető hogy újra kéne pasztázni? amúgy most kiporolás után 37 fokkal indult :\
-
@matthew@
őstag
Régebben, pár hete szórakoztam az automatikus húzással és utána csak kiléptem belőle és most nézem h a GPU órajele feljebb lett húzva 625Mhz-ról 645Mhz-re és igazából én erről nem is tudtam, csak most néztem és nem futtattam semmiféle stabilitási tesztet sem, csak sokat játszottam BF3-al, NFS The Run-al és MW3-al de nem volt vele semmi gond, hagyhatom így vagy vegyem lejjebb és lassanként kitesztelgetve menjek feljebb?
Matthew 24:42
-
rozsdee
tag
Köszönöm a tippeket, idővel váltani fogok vmi izmosabb procira...
-
RAiN91
őstag
válasz fasterware #23309 üzenetére
Én most váltottam Athlon X2 2,6GHz-ről Phenom II X3-ra, ég és föld, nagyon furcsa volt, hogy nem lassultak be a játékok a CPU miatt.
Egyébként az Intel G620 és az X2 között azért van különbség szerintem, nem is kevés, az intel az még új. -
AthlonXP
őstag
Hát igen, elég szerencsétlenül van megoldva ez a dolog. Egyáltalán nem felhasználó barát.
Azért szívesen elbeszélgetnék a készítőkkel, hogy kiknek csinálták ezt a progit, mert egy "átlag" júzer igencsak pislog, ha belenéz a beállításokba, hiába magyar az egész kezelőfelület!
Végül is mindegy, szerencsére elég egyszer végigmenni ezeken a dolgokon, aztán le is van tudva a feladat!
A bios-os dolgot nem tudom, de sztm nincs is rá szükség, hisz te magad bármikor aktiválhatod ezeket a profilokat ( akár játék közben is ), egy egyszerű bill. paranccsal. Ha meg gond van, csak újraindítod a rendszert és kész is, nekem legalább is, mivel nem indul a progi a Windows-al, restart után a beállításokat ( profilokat ) nem tölti be, csak majd miután elindítottam az ATT-t. Így, ha egy rossz beállítást mentettél el vele, akkor elég csak újraindítani a gépet és minden a régi újra, amíg nem indítod az ATT-t, a profilok meg ugye törölhetőek . -
rozsdee
tag
Sziasztok!
Lefuttattam egy 3DMark Vantage tesztet, amely alapján a Gainward HD4850 GPU értéke 7800 volt, a CPU-é (Intel G620), pedig 6800, az összesített eredmény pedig így 7080 (kb). Jól értelmezem, hogy a G620-asom nem "hajtotta ki" a 4850-esből a maximumot? -
Ano
senior tag
válasz AthlonXP #23305 üzenetére
Köszi, majd kipróbálom ... perpill nem vagyok otthon, de rémlik valami, hogy voltak ilyen menüpontok ... csak azt nem értem, hogy miért kell 22 menün keresztül kattintgatni, hogy beállítsa a juzer azt, amire alapból készült ez az ATT
Következő kérdésem az lenne, hogy ha kitapasztaltam, hogy melyik 3 profilbeállítás jön be nekem a legjobban, azokat, hogyan tudom a VGA BIOS-ában elmenteni? (felülírni a gyári BIOSt) ... valahol olvastam pár oldallal korábban, hogy valaki csinált már ilyet.
Synology RT6600AX felfedezés alatt
-
AthlonXP
őstag
Menj az ATT általános beállítások részére. Azt megnyitva válaszd a fejlett opciókat ( fent a középső fül ). Ott lesz a túlhajtás opciók, ahol a két értéket én beállítottam 100-ra. Így gyakorlatilag az órajeleket úgy állítod majd, ahogy akarod. Ha ezt nem csinálod meg, akkor nyilván kevésbé lesz szabályozható az órajel ( bár a kártya elcseszésének az esélye is kisebb ).
Profilokhoz:
ATT jobb gombos menüjében kiválasztod a hardver/túlhajtás részt ( nem az automata túlhajtást ).
Megnyílik az ablak, ahol tudod állítani az órajeleket. Itt ki kell pipálni az órajelek felvétele profilba részt.
Beállítod a kívánt órajelet, majd alul a profilok részen a floppyra kattintasz és ott elmentheted az adott beállításokat.
Ezt minden egyes egyénileg beállított órajelnél megteszed.Ha megvagy a profilokkal, akkor az ATT jobb gombos menüjéből a gyors gombok részre mész.
Megnyílik az ablak, ahol alul van 3 kis ikon ( lap, mappa, X ). Itt kattintasz a lapra, majd újabb ablak nyílik meg. Itt a legfelső ( 3d profilok ) fülre kattintasz a bal oldali menüben, majd rámész a túlhajtási profil betöltése fülre. Itt már be tudod tölteni az előzőleg elmentett profilokat és egyéni bill. parancsokat rendelhetsz hozzájuk...Hát valami ilyesmi volna, remélem érthetően fogalmaztam...
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
A procimban (Phenom II x2 3ghz) fel tudom oldani a 3. magot. Kell ez nekem, a 4850-hez, vagy 2 maggal is VGA limitem lesz? 1680*1050-ben játszom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Óra topik
- OTP Bank topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- AKCIÓS-GARIS!!! POWERCOLOR RED DRAGON RX 580 8 GB
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videokártya!
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN
- GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12G