Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Baryka007
addikt
válasz
Nagy.Gergo #26099 üzenetére
Be kell lépni a Catalyst Control Centerbe először meg kell nézni a Desktop Propertiest ( Kijelző tulajdonságok ) és fent egy legördülő menüben át kell váltani a beállításokat a TV re és egy felbontást állíts be neki ha ezután sem jó akkor Desktop / Displays ( Asztal Kijelzők ) be kell lépni és a kettes monitornál a Configure gombra kattints rá és állíts be egy felbontást majd okézd le. Meg valahol ( úgy hogy 1 kijelző van a kártyámra csatlakoztatva nem tudom mert nem jelenik meg a beállítás ) be lehet állítani hogy Kijelző kiterjesztése erre vagy Kijelző Klónozása stb... de így nem tudom megmondani hol van az a beállítás.
-
Nagy.Gergo
csendes tag
Üdv. Az a problémám, hogy van egy "SAPPHIRE VAPOR-X HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E" típusú kártyám és a SAMSUNG HDready TV-t próbálom rákötni másodlagos kijelzőként HDMI-HDMI kábellel, és fel is ismeri a gép, kiírja a TV márkáját, meg a TV-n is aktív lesz a HDMI bemenet, de azt írja a TV, hogy "nincs jel". 12.4-es Catalyst van fent a gépen, mert ez az aminek a leírásában még szerepel ez a típusú kártya a felsorolt támogatott kártyák listáján. Korábban ezt a TV-t ezzel a kábellel már használtam így, de akkor egy Radeon HD 2600 XT kártyával és VDI-HDMI adapter volt a kártyába dugva és abba a HDMI kábel. Most a VDI kimenetet a monitornak használom ezen a kártyán és szeretném összekötni egy szál HDMI kábellel a TV-t és a gépet. A betöltő képernyőnél sem mutat semmit a TV, restart már volt, és eléggé utánaolvastam a dolognak, de sehol nem találtam megoldást. Próbáltam alacsonyabb frekin is, semmi eredmény. Raktam fel 12.4-es HydraVision-t is. Windows 7 Ultimate 64 bit, nemrég telepítettem.
Valakinek van ötlete?Kép: /dl/upc/2013-06/30/448691_f9ylulorp1fs2ltx_tv_hdmi.jpg
-
izsob
tag
Gyenge táp miatt lehet?
-
izsob
tag
sziasztok! van egy hd4850-es vgám és az illesztőprogramokkal vesződik, és kék halálozik vagy szétcsúszik a kép. Szerintetek m i lehet a baja?
-
ByBeni
tag
én anno egy elhalálozott Twin Frozr GTS 250 hűtőjét raktam át a 8800 GTS (g92) re
alapon max 40 fokterhelve is maximum 55-58!
furattávolságok ezeknél ahogy a 4870-nél is 53,2mm szeressük az ilyen kompatibilitást..
hétfőn megjön át is dobom rá a Twint -
Redneck
nagyúr
Nekem volt Sapphire Edition 4850 512MB. Nagyon jó kártya volt. Jó hűtése volt és kis méretű kártya. Ajánlom, 700/1050 beállításon használtam. Idleben is hideg és halk de terhelésen se volt rossz, a max temp 72 volt húzva. FullHDben már kevés volt és Cryengine/Frostbite nem a legjobb vele.
-
Üdv!
Szükségem lesz egy pót kártyára és egy 4830/4850-en gondolkodom. Mindkettőből Sapphire Dual verziót találtam. Esetleg van valakinek tapasztalata ezekről vagy más fajtát keressek?
-
and1ao
őstag
Húha ha látom viszonylag nagy volt az élet amíg kicsit offoltam magam
-
Baryka007
addikt
válasz
Baryka007 #26084 üzenetére
Nah ... rávettem magamat furmarkot is elindítottam 1680x1050 2x simítással 5:03 nál volt 78 fokos ... 3 celsiussal több mint 3 óra crysis után
Gyári glaci hűtővel! És egy moddolt (egyedi) gépházzal amiben 9db 12 centis ventilátor van
Szerk.: 745 re nem raktam fel a GPU-t most mert azt nem bírta se a crysisba 3 óráig se a furmarkba ezért inkább biztosra mentem 715 re csökkentettem a GPU órajelét ...
-
pockhome
senior tag
válasz
Baryka007 #26078 üzenetére
de csak 50%-on van a terheltség...
nekem meg pl Battlefield 3 közben végig 100% loadon megy a GPU, szóval nem csak benchmarkkal lehet elérni azt a 70fokot
bekapcsoláskor nekem 40 fok körül van, netezésnél ~45
van 3 venti a házban pluszba, szóval ez elég szellősnek mondható -
Baryka007
addikt
Azért tegyük hozzá hogy a gyári hűtés se olyan rossz ha a gépházad jól szellőzik ... igaz az enyémet úgy moddoltam a jobb szellőzés érdekében de gyári asus hűtő van rajta ez a Glaciator ... és 760/1140 es tuningot bírja 1 benchmark idejéig ... 735/1125 meg bármeddig ! Jah és 31 celsius fokkal kapcsol be a gép load közbe 48 ...
-
törölt tag
A 77 már egyáltalán nem vészes. Ha ott is döglik akkor a ram chipek melegedhetnek még túl, de kétlem. Úgyhogy kuka.
-
pockhome
senior tag
hát igen. megveszel egy ilyen kártyát ~10ezerért, + egy hűtő rá megint tíz ezer ( (#26072) mohoyoyo) hogy ne kelljen vigyázni hogy mikor fagy ki a túlmelegedéstől (hál'Isten nekem nincsenek ilyen gondjaim
) aztán ott vagy mintha vennél egy új generációs kártyát ~20ezerből, ami kevesebbet fogyaszt, szinte semmi hangja és tovább el leszel vele mint ezzel
(#26074) mexel: igen, még az is sok, próbáld meg hogy manuálra veszed a venti szabályozást, told fel 100%-ra (nekem 6ezer párszázat pörög ekkor) és ha így is felmegy 77 környékére akkor már gáz van
-
mexel
veterán
na azért valami nem tökéletes. ha elkezdek játszani, hiába megy feljebb a fordulat, kb 5 perc után kezd szétesni a kép
Mondjuk lehet hogy hatékonyabb hűtéssel jó lenne, mert csináltam Aida riportot és addigra amikor szétesik a kép, már 77 fokra is felment a gpu hőfok. Lehet hogy ez sok?
Fullra tettem a hűtést de így is kiakad egy idő után, és utána már a videók sem mennek. Akkor ez a kártya kuka azt hiszem. Alkatrésznek el lehet adni egy ilyet?
-
mexel
veterán
válasz
pockhome #26071 üzenetére
Kérdés megér-e annyit a kártya
Nem nekem lesz, csak azért álltam most neki mert eladtam a 7770-esemet, és amíg nem veszek másikat gondoltam ráérek ezt tesztelni mert már itt van a szekrényben kb fél éve. Vannak hűtőim itthon, majd megnézem mit lhet rátenni. Sajnos az accelero S1-et nem régen eladtam fillérekért -
용 Bob
senior tag
Igen, valamit valamiért
Gyári BIOS beállítása gyalázat amúgy, legalábbis az én shappire VGA-on. Nekem 43 fokon kapcsolt be a venti és 60-70 foknál is még csak ilyen fél RPM-en járatta. Én is azzal kezdtem, hogy BIOS-ban átállítottam a hűtés szabályzást.Én is most terveztem, hogy ház csere lesz+3 db (összesen 4 db) légkavarókkal, meg egy alapos portalanítás, paszta cserével.
Magának a VGA-nak a hűtés cseréjére már nem láttam értelmét, főleg az ára miatt. Meg ugye nem mai darab azért a 4xxx széria.(#26071) pockhome: 4-5k (használta és örülsz, ha meg vannak a FET és memória sünik) csak a hűtőblokk, mondjuk egy Accelero S1 rev2, amit én is kinéztem és arra még kell 2db 2k-s 12-es venti, az máris 9K. És mellé meg ilyen problémákkal áll szemben az ember, amire most keresek én is választ.
-
mexel
veterán
A Trixx bevált. Amint elindítottam, és beállítottam Customra a ventit elindult a hőfok lefelé. Most csak úgy találomra beállítottam, és kb 2000-2500 között forog, így a Trixx máris 53 fokosnak írja a GPU-t, az aida pedig 64 fokosnak.
Mennyi a normális idle módban? Megnézem így is hibázik-e a kártya.
Csak azt nem értem a bios-a miért nem szabályozza a ventit? Lehet hogy belepiszkált a tulaja? Ő azt állítja nem.Most nem is akad és nem is kockásodik semmi. Akkor talán jó a kártya is
Most nem megy fel 54 fok fölé. Csak ez a venti nem túl halk ám ami rajta vanMire lehet ezt lecserélni?
-
용 Bob
senior tag
Ventit shappire
TRAXX, TRIXX progival tudod állítani legegyszerűbben. Meg tudod adni grafikonon, hogy adott hőfokokon, hány százalékon forogjon a fan.
Vagy BIOS állítása, ha nem akarsz külön programot a szabályzáshoz.
EZ és ez alapján
ATI WinFlash és BIOS editor kell hozzá.A nagy kánikula miatt én is fentebb tekertem a hűtőt, hogy ne melegedjen.
Újrapasztázás, portalanítás, illetve " gumiszerű lap" (ami thermal pad lesz) cseréje újra, elég sokat tud dobni hőmérsékletben.
-
mexel
veterán
Közben kipróbáltam játékkal is és videókkal, youtubbal, most még nem pöttyöz, nem kockásodik. A legnagyobb hőfpk 90-91 volt.
A GPU-Z azt írja hogy a VDDC: 1.2625V.
Annak mennyinek kell lenni?
ja, és alapon a ventinek mennyit kellene mennie?
A GPU-Z a GPU temperature-ra 81 fokot ír idle módban.Közben ennyi idő után már kezd hibázni, már felmelegedett.
-
D34L3R
tag
Üdv all! Érdeklődni szeretnék... hozzájutottam egy asus 4850-hez ... még csak pasztázáson meg takarításon vagyok túl! Szóval kérdés... ha beraktam a gépbe milyen driver-t lökjek mellé? Mert olvasgattam hogy különböző progikkal lehet egy csomó mindent állítgatni ... illetve nem mindegy hoyg milyen drivert rakunk mellé! Gondolok itt a Catalystra... melyk verziót rakjam? Vagy más driver is jó? Fontos lenne.. eddig csak NVIDIA karijaim voltak... ugyebár azokkal nincs ekkora hercehurca... driver szinten!
előre is köszönöm!
-
mexel
veterán
válasz
#90933760 #26061 üzenetére
Na átpasztáztam, de csak hirtelen, ahogy sikerült. (a memókhoz egy gumiszerű lap ér csak, azt cserélni kellene, jobb hűtés kellene neki. Most idle-be kb 5-6 fokot hűlt, így is kb 75-80 fokok között van minden.
A venti viszont nem pörög föl csak indításkor, talán annakl is menni kellene jobban, nem 8-900-on.
Így "hidegen" még nem hibázik, csak jó pár perc után. Illetve megnézem most is fog-e hibázni.
Meg kellene néznem a biosában a venti fordulatot miért nem állítja. Van jó progi amivel meg tudom nézni?
Mondjuk sokat szenvedni nem akarok a kártyával, majd ezek a hibajelenségek le lesznek írva és vihető lesz valami hibás kártyárért. Mondjuk szerintem hűtésgondja lesz főleg. -
törölt tag
Ez idle ilyen meleg? Akkor valószínű attól hibázik, mert YT közben még kis terhelést is kap. Először is hűtsd le. Takarítsd, pasztázd újra, a szokásos menet. Ha rendeződtek a hőfokok és utána is zöldül akkor azzal sok mindent nem kezdesz már, majd segítünk helyette egy olcsó, de hasonló képességű és ezerszer hűvösebb karit találni. Vagy akár erősebet.
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van nálam tesztre egy Radeon 4870-es. Meg kellene néznem jó-e a kártya. Az aida azzal kezdi, hogy a hőfokok alapon így néznek ki: GPU dióda DispIO: 80 fok , GPU dióda Mem IO: 92 fok , GPU dióda árnyaló: 82 fok.
Ez így alapon nagyon soknak tűnik. Mennyinek kellene lenniük?
Közben nézem a hibajelenségeket is: Youtube lejátszáskor a képernyő alján zöld kockák ugrálnak. Azt mondta a tulaj is, hogy ez a baja. Akkor hibás (valószínűleg memória ) a kártya? Vagy van valami ilyen hibajelenség esetleg ezeknél ami pl driver vagy más gond?
Sőt, most nézem hogy a hd videók lejátszása a gépen szintén nem megy, megakad teljesen, szétesik és a gépet is lelassítja teljesen.
Úgy néz ki kuka a kártya
Talán még megpróbálom átpasztázni, de nem hiszem hogy az ennyit segítene. (gép, táp, stb az tuti, nem ott van a baj) -
Dxx
tag
válasz
djnyakesz #26055 üzenetére
Van egy rossz hírem, ez a hűtés ennyit tud. Ha full tiszta, nem poros, akkor is borzasztó hangos és meleg.
Ha nem tervezed kártya cseréjét, szerezz be egy másik hűtést.Régebben én egy GFX Chilla-t vettem itt aprón. Amin változtatott hogy nyáron a legnagyobb melegben is max. 55 fokos volt a gpu, és gyakorlatilag ezt hangtalanul tette, pontosabban volt hangosabb alkatrész a VGA-tól.
-
용 Bob
senior tag
Üdv a Topicnak!
Shappire Hd 4870-as kártyámról szeretném cserélni a hűtést Accelero S1 rev2-re, 2 darab 12 cm-es venti társaságában. A kérdésem az lenne, hogy köthetem-e őket 3 pin-es elosztóval a kártya PWM-es csatiára, vagy alplapra kellene valahova dugnom?
Illetve, ha a kártyára való csatlakozás nem lehetséges, melyik alaplapi venti aljzatra lehet kötni, ami szabályozni is fogja a fordulatot?ui.: silent effecity hűtés lenne lecserélve, aminek 1 db 92 mm-es venti a lelke és azt szeretném elérni, hogy lehetőleg a VGA bios-ban elmentett hőmérséklet-fordulat szabályzással pörögjenek az új ventik is.
Választ előre is köszi!
-
djnyakesz
aktív tag
-
törölt tag
válasz
djnyakesz #26051 üzenetére
[link]
Így néz ki igaz?
Szét kell szedni kipucolni, mert lehet túl poros. Meg persze pasztát cserélni a GPU-n. A fetek hűtése külön van ha jól látom ahhoz nem kell nyúlni de lehet egybe van, a ramokét nem tudom, de szerintem azon is van meg kell új gap pad vagy ha jó állapotú a régi akkor maradhat az.
De ez egy ultraszar hűtés amúgy egy 120W-os karinak. Régen is -előző nyáron- ilyen hangja volt meg ilyen meleg? Amúgy egy hűtőt érdemes lehetne cserélni rajta, ha neked megéri. Egy AC S1 meg rá egy vagy kettő 12 centis venti és csendben hűvösen teszi a dolgát. Ez a best buy megoldás évezredek óta.Ha nem vágod akkor ja, inkább csinálja valaki más.
-
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Radeon 4850 (512RAM) kártyám...
ebben a hányás melegben kissé megijedtem a kari hangjától. Játék alatt felmegy 90 fokra is a kártya, ami szerintem TOO MUCH! Normál gyári hűtés van rajta, de nem tudom hogyan hűthetném ezt tovább? Gépnek fala nincs ,de ez nem hűt persze semmit rajta.
Úgy hogy nem csinál semmit a gép , csak Firefox 65-67 körül van a kari, 55%-s ventilátorral! Játékoknál bekapcsolom a venti 75%-ra és így 90 fokos!Kérlek adjatok valami tippet
-
pbujna
aktív tag
válasz
pockhome #26048 üzenetére
Köszi, megtörtént. Még a víz nem került vissza rá, de a gyári blokkal tökéletesen megy. Ma visszarakom, aztán meglátom.
A 4870-em javítás közben meghalt, pedig csak a hűtést kellett volna cserélni, pasztázni. Még jó, hogy szervizbe adtam, ahonnan már más hibával jött vissza. Össze is gányolták a nyákot
-
pbujna
aktív tag
válasz
#90933760 #26046 üzenetére
használtan....
Nem is a legjobb rendszer. Kicsit szűkítve is van, illetve valami teljesen haszontalan.
HDD blokkot most fogom kidobni a rendszerből. 53 fokos a HDD, ami alap esetben ventivel max 37.
Mem blokk csak jól néz ki, szinte semmi szerepe...Van egy másik gépem is, az sokkal jobb lett, pedig sufni tuning alkatrészekből van összerakva a hűtés.
Valamiért sokkal megbízhatóbb, kevésbé melegszik. Mondjuk anyag van benne. A CPU blokk kb fél kg. -
pbujna
aktív tag
válasz
pockhome #26039 üzenetére
Köszi a választ. Megszületett a megoldás, illetve fény derült a problémára.
Visszatettem a gyári hűtőt a mai napon. Furcsa volt, hogy a külföldi fórumokon mindig azt írták, hogy hűtőcsere után történtek a dolgok. Nos, nálam is. Gyári hűtővel éveket ment a kártya, majd hirtelen meghal a vízzel? A blokk nem hűti rendesen a VRM-eket. Hiába fedi le teljesen, nem adja át a hőt eléggé... Amint visszakerült a régi hűtő a 4890-re, majd lehűlt a kártya, probléma nélkül üzemel...
Úgy látszik, hogy nem volt elég a gap-pad. Teszek rá inkább valami jó kis pasztát. Nincs kedvem visszatenni a hangos gyári hűtést, ha egyszer összeraktam (80-ból!!!) egy vizes rendszert... -
törölt tag
válasz
pockhome #26043 üzenetére
gap pad a neve. És itt egy ismertető róla, az első hozzászólásban, meg venni is tudsz ha akarsz. [link]
És rohadtul nem érdekel, hogy a szabályzat nem engedi a hirdetés linkelést, ez egy ökör szabályzás, aki erre azt hiszi hogy terméket próbálok eladni az rágja le magát a föld alá.
-
Zotya984
senior tag
Üdv
Most lettem újra 4870 Silet Eff tulaj. Kérdés hogy melyik drivert ajánlott felrakni hozzá? -
pockhome
senior tag
válasz
reaperw810i #26036 üzenetére
ha be van kapcsolva sem porog fel 1000rpm fole. Furmark alatt 85fokos gpu, a venti meg mindig 900valamennyin forog...
Belottem 50%-ra, de ez akkor is bosszant.
Engem nem erdekelnek a teszteredmnyek meg ilyesmi, csak mukodjon normalisan meg vigye a jatekot rendesen -
pockhome
senior tag
válasz
pbujna #26038 üzenetére
Akkor sanszos, hogy a blokk nem jo, vagy rosszul tetted fel, rovidre zart valmit es meghalt az elozo kartyad, a mostanira nem tudok mit mondani, de valoszinu hog, a blokkal van valami gebasz
Hasonlitsd ossze az erintkezesi feluletet a gyari hutovel, hatha eszreveszel valamit -
pbujna
aktív tag
Sziasztok,
akad néhány problémám a 4890-es kártyámmal. D601 folyamatosan ég, a gép bootol, de sötét a képernyő.
A hiba keletkezése:
Lecseréltem a gyári hűtést vízhűtésre. Figyeltem rá, hogy elég paszta és gap-pad kerüljön rá. Ment is a gép tökéletesen egy darabig, majd újraindult. Azóta D601 led világít, semmi más.
Korábban már előfordult a probléma a 4870-emmel. A kártya azóta is halott. Ami közös volt a 2 gépben, az a vízhűtés blokk.
Anno a 4870-re felraktam a blokkot, majd használat nélkül visszaraktam az eredetit. Onnantól soha többet nem indult el a kártya.
Most legalább működött 2 hetet a 4890-em.
Valaki segítsen, plíííz! Köszi!
-
pockhome
senior tag
válasz
reaperw810i #26036 üzenetére
MSI Afterburnerben?
-
pockhome
senior tag
Sziasztok!
ref hűtős gigabyte radeon 4850 tulajként egy kérdés:
Furmark teszt alatt, ~2-3 perc után eléri a maximális hőfokot a kártya, a venti mégis minimumon pörög.
MSI afterburnerrel be tudom állítani, de magától nem veszi feljebb sehogy sem...
Egyébként nemrég pasztáztam újra, plusz a RAMokon a ragacsok is meg voltak már gyengülve, így azt is cseréltem újakra:
Rengeteget jelentett neki, de a venti nem javult meg, már ha lehet erre ráfogni hogy elromlott -
reaperw810i
csendes tag
Valóban egy vírus okozta a videókártyám melegedését feladatkezelővel kiszurtam majd a leállítása után azonnal lement a hőmérséklet a megszokott 51 fokra köszönöm tanácsotokat!
-
Dxx
tag
válasz
reaperw810i #26030 üzenetére
Szerintem is egy kártevő lesz a ludas, és amiért terhelve van a gpu, így evidens hogy melegedik is.
-
Baryka007
addikt
válasz
reaperw810i #26030 üzenetére
Egy ismerősöm is mondott nekem valami hasonlót hogy a videó kártyáját terheli valami de folyamatosan ... nem lehet hogy vírus van a dologban? Ami a CCC -t "tönkreteszi" próbáld meg ATT vel is ha avval is magas a hőfok akkor nem vírus ( valószínűleg ) ... így azért eltanácstalanodtam egy picit...
-
-
Baryka007
addikt
válasz
reaperw810i #26028 üzenetére
Először vedd le a hűtőt porold ki és pasztázd újra , ha úgysem lesz jó a közeljövőben akkor egy új hűtőt kell rá venni (de szerintem az újrapasztázás + kiporolás bőven elég neki!
)
-
reaperw810i
csendes tag
Sziasztok van egy ilyen karim és pár napja arra lettem figyelmes hogy 100 fokos a gpu a venti megy fullon akkor is ha csak netezem saphire kártyám van járt már igy valaki mit kéne kipróbálnom szerintetek?
-
-
do3om
addikt
válasz
lemusz #26025 üzenetére
1. Letöltesz egy frissebb GPU-Z-t.
2. Lesz egy kis kérdőjel a PCI-e mód kiírása után.
3. Rákatintasz.
4. Start render test.
5. Lás csodát 2.0 lesz ha támogatja a lapod.Ja igen ha nem megy a render test megint csak 1.1 lesz mert nincs terhelés, akárcsak egy nem futó 3d marknál ami a képen van
. De ez így jó, mert visszaveszi ahogy írták, terhelés alatt nem a terhelés utánit érti senki.
-
lemusz
addikt
-
and1ao
őstag
válasz
lemusz #26021 üzenetére
GPU-z-vel nézd meg majd hogy terhelés alatt is 1.1-be megy. ha nem tud a lapod 2.0-t akkor semmi képp sem fog abban menni
PeL.: Rosszul tudod mivel 2.0-s szabványt támogat ez csak energia gazdálkodás miatt veszi vissza idle-be a pci-ex sinen ha megterheled akkor elvileg átlövi magát.
-
PeL
addikt
válasz
lemusz #26021 üzenetére
A 4850 tudtommal még 1.1-es szabványra készült tehát azért használja a lapod 1.1 módban. Ha újabb VGA-t teszel be akkor már 2.0-n fog hasítani
(ha a lap is támogatja, ha nálad azt írta akkor menne 2.0-ban is) a mód váltást elvileg automatikusan belövi magának mindig a gép az elérhető legjobbra tehát állítgatni sem kell semmit, mert a VGA szabványa alapján is dönti el hogy melyik kell.
Az enyém már elvileg 3.0-s de 1.1-ben megy az alaplapom miatt, mondjuk nem érzek semmi hátrányt belőle, minden fut ahogy kell
-
culaaa
csendes tag
sziasztok!
van egy 4850es kártyám , nemrég vettem . egy thermaltake 420wattos táppal hajtottam, gondoltam kevés lesz neki (gpuzben pci-e 1.1 x16ot írt) ezért ma vettem egy 500wattos tápot. ugyan ott vagyok mint eddíg , gpu-zben PCI-E 1.1 x16ot írmár próbáltam mindent , energiagazdálkodást letiltottam mindenféle spectrum spreadet kikapcsoltam a biosba stb. de semmi
mi lehet a probléma ?
úgy tudom hogy 1.1es módban sokkal lasabb a kártya mint 2.0ba, ezért lenne jó valahogy ráerőltetni a 2.0ra
-
Khaal
őstag
Valaki meg tudná mondani hogy 4850-re rá lehet-e rakni a referencia 4870-es hűtést?
Ha nem, akkor milyen 3rd party megoldások az ajánlottak? Egy Arctic L2 pro pl. elegendő lenne rá?
-
duronx
senior tag
Valaki tudna ajánlani olyan programot ami kiírja játék közben (valamelyik sarokban) a videokártya hőmérsékletét?
-
Adoka120
tag
Sziasztok! Kis tuningot akarok adni a HD4850 kártyámnak! Jelenleg gyári mhz-n ketyeg azaz : Core 625MHZ Memory:993mhz Mi baj lehetne ha meg emelem a Core-t 700mhz-re és a Memory-t 1000mhz-re? A hűtésel gond nem lehet mivel Twin turbó van rajta ami 50-60 főlé nem igen megy! A tápegységem is 550W-os azzal se lehetne baj! Menyire hozna fsp növekedést a vga így OC-vel?
-
törölt tag
válasz
lemusz #26005 üzenetére
Nem lesz baja tőle. Kisebb órajelen persze kisebb fesz is elég neki, úgy érdemes. Neked kell kitesztelned hogy miként jó neki, mekkora órajellel meg fesszel. Pontosan ugyanúgy ahogy a prociknál.
Amúgy Powerplay ennek az energiamenedzsmentnek a neve és gyártótól függ ki hogyan állítja be, még gyártón belül is eltérő lehet a kártyáknál.
Nekem két Sapphire 6870-em volt. Az első az 150/150-re vette az órajelet ha ól rémlik, a második 300/300-ra veszi. Ez a ref érték. Ez a karim 0.94V-on megy 2D, terhelve meg 1.17V-on.Sajnos a 48xx-nél ez a Powerplay még nem az igazi. Aztán hogy kézileg mennyire javítható nem tudom. De nekem a 4770 ami alapból se zabál sokat 80W, 2Dben levéve is megevett vagy 40-et és fűtött is. Mind a kettő ilyen volt. A 6870 meg a 150W ellenére leesik vagy 20-ra is és hulla hideg.
-
Baryka007
addikt
válasz
lemusz #26005 üzenetére
Az is még jó hőmérséklet...
Az "állandó" fesz változás nem hinném hogy károsítja a kártyát mert ezt minden kártya csinálja hogy 2D ben vissza veszi az órajeleket ( amivel a voltokat is vissza veszi ) nekem pl a 2D alig volt 900 mV és 350 mhz a gpu ...
Jobban vissza hűl és úgy vettem észre hogy szereti is az alacsonyabb órajeleket 2D ben , de ha kevesebb fesz.-t kap akkor az órajeleket is vedd vissza. Úgy logikus
-
lemusz
addikt
válasz
Baryka007 #26004 üzenetére
Cséből kilépve volt csak 50 körül. Mikor afterburnerrel estem neki és 99%on pörgött a gpu több volt. Nem emlékszem pontosan, de olyan 60 és 70 között.
2D-s órajelnek milyen voltot hagyjak? Annak is mehet az emelt vagy legyen kisebb? Ha kisebb, az nem basztathatja a kártyát? Mert akkor ugye nem állandó az érték és ugrál a feszültség...
-
Baryka007
addikt
válasz
lemusz #26003 üzenetére
Sajnos nem lehet tudni melyik GPU nál mennyi Mhz különbség mennyit számít mert van amelyiken 5Mhz-t nem tudsz emelni mert azt sem bírja már ... és van olyan mint a te vagy az én kártyám amelyik +100 - 150 et bír... de a tied valószínűleg nem azok közé tartozik amelyik nem bír el +5 öt sem szóval a 15 nem hiszem hogy számít a kártyádnál...
Mennyivel rövidítene... sajnos ez egy relatív kérdés mert ezek már "öreg" kártyák akár holnap is beadhatja de lehet hogy még 3 évig megy ,de azt tegyük hozzá hogyha jó a hűtése a kártyádnak ( úgy tudom jó ahogy mondtad hogy tuninggal is csak 50 fok terhelés közben ! ) Szerintem ha adsz neki egy kis + naftát még akkor is fog az menni egy pár évig de lehet hogy tovább a lényeg a hűtés.
Szerk.: Aztán kérjük az infókat hogy úgy is van -e még FPS droppod ha adsz neki egy kis fesz.-t
-
lemusz
addikt
válasz
Baryka007 #26002 üzenetére
Vissza vettem a magórajelet 675-ről 660-ra, meglátjuk így milyen lesz. 15Mhz sokat számíthat ilyen problémák esetén? Viszont ha nem bírná a kártya, akkor meg nem értem miért nem pixel hibák jelennek meg nálam is vagy konkrét kékhalál, stb... korábbi msi afterburner teszteknél magórajel emelésre nem jelentkezett hiba, a vram-nál (remélem jól mondom) is csak 800 fölött jelentek meg pixelhibák (most 770), szóval nem értem. A volt az 1.12-n van. Nem tudom mi volt a gyári régen - mert sok bios módosításon esett azóta át - de szerintem ehhez egyszer sem piszkáltam. Van több érték is ennél kisebb, de ennél nagyobb már csak egy van, 1.158 azt hiszem. Ha azt beállítom neki lehet nem lenne ilyen probléma? Mennyivel rövidítene az élettartamon?
-
Baryka007
addikt
válasz
lemusz #26000 üzenetére
Így van a hőfokra gondoltam, nos SZERINTEM tehát nem 100% hogy ettől ... mivel mondtad hogy alacsonyabb órajeleken nem csinál ilyet a kártya a GPU hibázik magas frekvencián ami érthető minél magasabb annál nagyobb a hibázás lehetősége.
Az én 4850 em 775 el vitte a Crysist de 2 percig bírta utána kék halál volt 750 nél már ment 8-10 percig és 725 nél van az hogy 3 - 3.5 órát is kibír Crysisban ... persze ez nincs összefüggésben a te kártyáddal csak arra akarok kilyukadni hogy 775/1145 nél rengeteg hibás pixel jelent meg a monitoron kb 5x5 pixeles négyzetben néha fekete volt.
Ha úgy nézzük a te FPS droppod is egy ehhez hasonló GPU hibázás mert nem bírja azt a frekvenciát , de még egyszer mondom hogy ez nem feltétlenül van így mert táp egys. is lehet bár annak kevés esélyt adok..
Adj neki egy kis kevés kakót ( mV -okat ) hátha...
De az rendesen lerövidíti az élettartamot.
Ahogy fentebb írta Dxx ez vírus is lehet akár ... bár azért én avval olyan szempontból nem értek egyet hogy akkor alacsonyabb órajeleknél miért nem csinálja?!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M2 11" WiFi + CELLULAR 512GB!!! KÉK
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest