Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redneck
nagyúr
Igen akkor van értelme. Azért egy kis 650 Ti OC se rossz, ha olcsón hozzájutsz
Bár ezt a BF3-ban nyújtott teljesítménye miatt mondom. Mire akarod használni főleg?
-
kerekfej
őstag
Érdemes lecserélni egy HD4850-es HD7770 vagy HD7850-re?
Az utóbbi kettővel azt olvasni, hogy néha megfagynak, van driver-hiba stb.
HD4850-esre miért 12.6-os driver van csak?
12000pont 3DMark06-ban ez milyen eredmény?Itt melyik kártyával (nagyjából) egyenértékű a HD4850?
HD7770 GHz Edition
TDP Idle: 18W
Idle ZCP mode enabled: 3W
Maximum load: 108WHD7850
TDP Idle: 15W
Idle ZCP mode enabled: 3W
Maximum load: 130WRadeon HD 7850 TDP: 150W (130W typical gaming, <3W ZeroCore Power)
Radeon HD 4850 TDP: 114WA fogyasztás, hogy alakul, mert összevissza írnak mindent?
-
Stoneguard
csendes tag
Sziasztok valakinek van eladó HD 4870 eladó videókártyája? Aki eladó sorba szánnák írjanak egy PÜ-t és megeggyezünk!
-
arnocost
csendes tag
Sziasztok!
HIS 4850 ICEQ4 1GB 256bit vga kártya tulajdonosokat keresek, akik lennének olyan szívesek és lementenék a vga gyári biosát és valamilyen formában elküldenék nekem! Gyártó sem ad ki biost! Remélem itt akad valaki, aki tudna segíteni
techpoergui.com-on levő sajnos nem jó! -
Gampa
aktív tag
Igen,nálam is szokott ilyen lenni! Mikor kiporolom,akkor általában kiszedem a ramot,meg a vga-t.
Ekkor nem indul el rendesen a gép,van hogy 1 ramot nem érzékel,vagy a vga nem indul el rendesen!
Kiszedem visszarakom ilyenkor már minden OK.
Lehet elengedett egy forrasztás az alaplapon a pci-e csatinál?
-
PeL
addikt
Ezek is érdekes dolgok, nem tudom miért történik ez is pl.
Nálam olyan volt hogy nyáron mikor takarítottam a gépet, kiszedtem a VGA-t is hogy kiporoljam, összerakás után a gépet bekapcsolva kb. 10 másodperccel jelentkezett be a BIOS post screen. Ez nekem nem tetszett, ezért kiszedtem meg visszaraktam a videókártyát utána meg azonnal postolt ahogy szokott...
-
-
arnocost
csendes tag
-
Baryka007
addikt
válasz
arnocost #24981 üzenetére
Üdv, elég sokáig keresgéltem a neten de végül csak egy ilyet találtam :\
HIS Radeon HD 4850 512MB Standard Edition
- Memory : 512MB
- Bus Type : PCI Express
File Attachment:
File name: his4850def-512mb-boiler.rar
File size:39151 bytesazért próbáld meg hátha segít a különbség csak hogy ez 512mb és nem IceQ de bios editorral talán át tudod írni 1gb ra!
Innen lestem le a BIOS-t!
-
arnocost
csendes tag
válasz
F e Z o #24982 üzenetére
Köszönöm a linket, de ezt próbáltam a legelején, de sajna a flashelés után már nem adott képet egyik dvi sem! Próbáltam pci kártyával is dos ill win7 alól, most crossfirebe próbálkozok, egy geforcal de így sem ad képet, viszont a rendszer érzékeli a 4850et! Így utólag már sajnálom a dolgot, de azért kezdtem neki, mert a 2dvi-ból csak az egyik adott képet, egyik napról a másikra! 1lcd monitor és 1 led tv volt rákötve!
VGA biost nem cseréltem még azt hittem egyszerű lesz mint az alaplapoknál! Ezt a vga bios lockot nem értem, hogy lehetne megnézni? -
arnocost
csendes tag
Sziasztok!
A kártyám a köv. HIS ICEQ4 4850 1GB PCI-E lenne. Ha valaki tudna feltölteni gyári biost, az piszkosul ki segítene engem, mivel a kedves gyártói oldalon az admin nem adta ki a biost és finoman szólva a 7xxx széria megvásárlását javasolta!
Köszönöm szépen, aki segítene, de sajnos ritka kártya és már öreg, de hátha!
-
Baryka007
addikt
válasz
Stoneguard #24974 üzenetére
Csocsi nincs jelentős különbség de ha ajánlani kell valamit én az Asus EAH 4850 et ajánlom ha ennél is jobbat akarsz akkor EAH 4850 TOP nekem ilyenem van és nagyon bírja a tuningot 680 alap órajelet 760 ig lehet tolni stabilan és 2008 óta szolgál a gépembe szinte MINDIG tuningal! És kemény gamek alatt ( már ami ennek kemény) Crysis VERY HIGH 1680x105 2x simítás ilyenek
(itt már néha 20 fps alá esik de 20-30 között elvan ezekkel a beállításokkal )
Szerk.: Egy jó hűtőt azért még vegyél rá ha EAH mellett döntesz !
-
Redneck
nagyúr
válasz
swoody #24976 üzenetére
Régebb óta játszod az 5.2 béta óta? Azon meglepődnék, sehol nem hallottam rólad. 1999 óta toltam de mind1. Ez volt a nicked?
Elmondom még1x. CSében a füst egymás mögé tett, kissé átlátszó 2d-s lapokból van megcsinálva. Igénytelen megoldás, egy kártya sem szerette soha. Lehet hogy 99 fps-t ír de akkor is input lagod lesz. Ennyi.
Stoneguard:
+1 A Sapphire Edition hűtősnek
Kicsi, nem túl hangos, nem fogyaszt sokat és húzható is. Jót fogtam ki, tuningos volt, 3 év után cseréltem. -
swoody
senior tag
válasz
Redneck #24973 üzenetére
Akkor én régebb óta.
Netgraph-ba minden jó, ratek is jól bevannak állítva.
7-8 füsttel is fixen marad a 99fps... és mégis belassúl de sok füstbe lehet hallani ahogy fölpörög a VGA ventije.
Most azon gondolkozok, hogy lehet azért van ez mert 125hz van az egér és 500 jó lenne, fene tudja.
4-5éve játszok már 4850-el 1.6 ot és nem csinálta ezt.sephi Arra gondoltam, hogy lecserélem újakra.
-
and1ao
őstag
válasz
Stoneguard #24974 üzenetére
Ha nincs rajta OC Toxic meg mittudomén milyen feliratok akkor nem gyárilag tuningolt modelekről van szó így órajelben nem lesz eltérés azok a referenciák,hűtésben és a nyákon szoktak a gyártók egyedi kártyákat csinálni itt meg csak a hűtés fajtája a lényeg számodra szerintem van akinek van elég hatékony hűtése, vannak olyanok amiknek semmire nem jók
halkabb hangosabb ez már a te izléseden múlik,vannak gyártók akiket nem igazán ajánlanak a tőlük vett kártyák nem túl jók én személy szerint nem nyilatkozom amíg nem láttam minden kártyát de pl Sapphire-al nem nagyon lehet mellényulni XFX-el annál több gond volt pl.
de ha linklesz egy karit amit kinéztél akkor lehet többet tudok róla érdemben mondani.
-
Stoneguard
csendes tag
Hali! Lenne egy kicsit amatőr kérdésem.
Tervezgetem,hogy veszek egy HD4850 -es 512mbos kártyát. Mert néztem vele gameplayeket egész jól bírja,nem drága, nem melegszik, nem fogyaszt sokat. Itt nézegettem mit tud a kártya, és nagyon megtetszett. Az lenne a kérdésem,hogy a gyártok között van valami eltérés teljesítményeben? Mind 1,hogy Ati Radeon HD 4850 vagy Asus EAH4850 vagy MIS Radeon 4850?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Redneck
nagyúr
válasz
swoody #24972 üzenetére
Én 5.2Béta óta 1.0, 1.3, 1.4, 1.5, 1.6-tal játszottam. Jó pár évig CS-ztem és füstben mindig "krémes" volt az egér. Bár igaz Geforce 7-es széria volt az utolsó aktív CS-s kártyám... Az engine hibája volt mindenki tudta. Ezért volt hogy waron csak azért füstöltünk szét az ellenségnek mindent, mert tudtuk hogy szarabb gépük van
Nem csak terelésnek volt jó, de fps elvételnek is, mert ha az fps nem is ment le a mutató szerint, az egér input-lagja sokkal nagyob volt.
net_graph 3
Kiírja és ábrázolja az éppen zajló folyamatokat.Ratek be vannak állítva? Max_fps? Ex interp?
Most hirtelen több nem jut eszembe. Elképzelhetőnek tartom hogy 48xx szérián is ez van. Sőt talán még nyomtunk is egykét wart mikor 4850-em volt és én sem hittem el. Nem emlékszem pontosan akkor már nem akartam CSézni.
-
endruboy1
senior tag
válasz
swoody #24966 üzenetére
De az is hogy ha nem esne le az fpsed és mégis belassulna. Esetleg a netedet is érdemes lenne ellenőrizni hogy nem-e laggról van szó mondjuk. Amikor olyan hiba van amit nem nagyon okozhat az amire gondolsz (a VGA) akkor érdemes jobban körülnézni és meggondolni hogy biztosan csak füst dobásakor áll-e fenn a jelenség.
Porszívó már nem egy PC hóhérja volt, kompresszorral vagy fújni képes porszívóval szokták... -
swoody
senior tag
válasz
Redneck #24963 üzenetére
Még mindig CS 1.6.
Szóval megint egyre jobban rájövök, hogy mit is csinál. Nem is azvan, hogy laggol, hanem 1-2 füst esetén 100fps fixen marad de viszont valahogy mintha "húzna" a játék...Lassabban érzékeli a mozgást vagy valami ilyesmi...
Reggel kitakarítom gpu-t meg paszta, amúgy pont gép porszívózása után kezdte csináli a fesztivált.
-
swoody
senior tag
Újra pasztázás céljából szeretném leszedeni egy Sapphire 4850-nek a referencia hűtőjét, aminek régebben nézegettem de elég körülményesnek tünt a leszedesée.
Ha leszedem vissza is lehet rakni szóval nincs semmi ragasztás meg ilyen szóval, hogy egyszer lehet felrakni téma? -
dfsz34
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az xfx 4870 alapjáraton (600/900) 64 fokot produkál, pedig raktam a házba oldalra is ventit. Játékok alatt (750/900) meg 85 fok körül.
Azt figyeltem meg, hogy ha a memória órajelét leveszem 450-re, akkor FPS-ben (BF3-ban mérem) is elég sokat veszít (8-10FPs) hőfokban viszont érdekes módon szinténr 8-10 fokot is jelent.
Ha a GPU-t veszem le 600-ra, akkor az kevésbé érződik a teljesítményben (5-6FPS) és a hőfokot is alig változtatja. Mondjuk érdekes, ha felelemelem 790/1100-ra, akkor is max 90 fok körül megáll a hőfok 2 óra BF3 után, de ad mondjuk plusz 3 FPS-t, szóval értelme nem nagyon látszik.
Gondolom, a memóriákra érdemes lenne tüskéket tenni, meg talán egy újrapasztázás se ártana.
De ha nem muszáj, nem nyúlnék hozzá és azt szeretném kérdezni, hogy mennyire számít durvának ez az alapjáraton 65fok és terhelés (tuning nélküli) alatti 85 fok? Használtan vettem, nem is volt drága, de azért nem szeretném, ha idő előtt kilehelnél a lelkét.
-
endruboy1
senior tag
Üdv!
Dishonoredet próbálta már valaki ezen a kártyán? Csak mert a min. gépigénye 5850-nél kezdődik és nem tudom hogy megy-e 4850-en végül. Annyira nem vagyok oda érte de a jövő hét környékén azért lehet kipróbálnám.
-
Wikoo
aktív tag
üdv
Sapphire 4850 1gb om Winfos alatt "kockázik",
több driverel is próbáltam, húzva sosem volt, ha lejjebb
veszem a gpu-t és a ramot még annyira sem stabil.
Gondolom kuka. Vmi ötlet esetleg? -
swoody
senior tag
Értem mire gondolsz de nekem nem szószerint laggol, hanem érezhető, hogy belassul az egér meg maga a mozgás szóval, nem úgy van mint mikor valaki net miatt laggolna és látodd, hogy tördezett a mozgása.
Öhhh ati catalyst-be pár dolgot át állítgattam és mintha jobban is futna a játék(majd kipróbálom rendes game alatt) viszont a füstnél ugyan úgy jelentkezik a "lassulás".
-
PeL
addikt
válasz
swoody #24938 üzenetére
Nálam amúgy írtam korábban hogy Age of Empires III forgja meg a gépet mikor sok füst van a képernyőn, meg NFS Shiftben szokott "mikrolaggom" lenni random, ez kb annyit tesz mint nálad, hogy az FPS mérő bőven játszható FPS számot mutat, mégis úgy belassulgat, berángat a játék mintha pár pillanatra leesne 10-re, ilyen lassított felvétel szerűen.
-
PeL
addikt
válasz
swoody #24938 üzenetére
Kicsit körbenéztem fórumokon, nem csak nálad van ilyen hiba, többnyire az ATi kártyákra fogják de nvidiások is panaszkodnak.
Pár link:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2494872
http://www.hltv.org/?pageid=18&threadid=88470
Próbáltál render módot váltani? D3D és OpenGL közöttire gondolok, illetve azt írják fixáld a monitor frissítést 75hz-re (ez mondjuk nem tudom mit befolyásolna...) ne használjanak élsimítást, esetleg próbáld meg a Catalyst AI-t kikapcsolni és úgy nézd meg.
-
swoody
senior tag
Erre azért nem is gondolok, hogy OS miatt lenne a baki, mert 2 hete vanez a probléma, hogy kapok egy füstöt és belassul a játék az fps pedig nem esik le marad fixen 99-100 és azelött semmi baja nem volt.
Driver-ből pedig asszem már 4850-hez nincs is update szóval olyan 4-5 hónapos az utolsó asszem.
-
PeL
addikt
válasz
swoody #24935 üzenetére
Ha ezután is rossz a CS 1.6 az már gyanítom hogy nem a géped hibája lesz, hanem ahogy írtad egy 12-13 éves játék nem igazán kompatibilis a legújabb oprendszerekkel, max még XP-n futna rendesen, de lehet hogy az újabb hardverek (vagy szoftver, VGA driver pl.) ráköhögnek a régi programokra, ez is inkompatibilitás.
-
swoody
senior tag
válasz
F e Z o #24934 üzenetére
Sikerült a gariztatás cserélik és beis ruháztam egy 4gb-os ramra.
Amúgy nem is attól féltem én, hogy nem tesztelik, hanem hogy egyáltalán foglalkoznak vele... Volt már ilyen, hogy vinyómra 3 év garancia volt és ő azt mondta csak két évig érvényes a bolti többi már a gyártót terheli...
Amúgy ez mennyire számit jónak, rossznak? Még mindig rossz a játék... A 3dmark 2006 eredményeit nézve kéne kicsit is lassúnak lenni a Counter-Strike 1.6-nak ami egy jó 12-13 éves játék?
3DMARK Score: 10941
SM2.0 Score: 4534
HDR/SM3.0 Score: 5263
CPU Score: 2729Gigabyte EP45-DS3R
Intel E8400
Ati HD4850 512MB
Kingstone 2gb Hyperx 800mhz -
swoody
senior tag
válasz
Redneck #24931 üzenetére
Semmi nincs húzva, minden alapon van.
Direkt kitakarítottam fainul még a cpu-t is újra pasztáztam, új oprendszer de még mindig szaggat az a hülye játék.
[link] Itt van a memoria tesztnek az eredménye.
Holnap szerintem bepróbálom de előre érzem, hogy tereleni fog a boltos...
-
swoody
senior tag
válasz
Redneck #24927 üzenetére
2 hete volt jó pár random bluescreen de ez megszünt magától..
Gariztassam?
Amikor vettem ramokat úgyvolt, hogy élettartam gari van rájuk de ez nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a boltot... Anno seagate vinyót vissza akartam küldeni gyártóhoz de amikor kiszámoltam, hogy mennyibe lenne posta stb. elment a kedvem.SZERK: gyári az időzités és semmi húzás nincs rajta.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Baryka007 #24923 üzenetére
Nem is érdekes, nem ehhez kellett volna. Anno kellett volna a sajátomhoz. Amiben ez a VTX volt (ilyet amúgy sem vennék magamnak), barátnőmékhez ment. 12ért 2 év garral meg kellett venni. A saját Sapphire-omhoz viszont anno jó lett volna, abban éreztem potenciált.
Szerk:
A Sapphire Edition meg ugye GDDR3 -
Redneck
nagyúr
válasz
endruboy1 #24920 üzenetére
Ismerősömnek is ilyen volt nemrég az X1950pro. Kitakarítottam elég rendesen de nem lett jobb. A hűtése volt egyszerűen nettó fos
Pasztázni nem pasztáztam az nem volt benne. Kicsivel hűvösebb lett azért, mert a por eltömítette a venti körül a bordák felé vezető nyílást
-
endruboy1
senior tag
Nem biztos hogy tudja szabályozni annyira finoman a fordulatszámot és amikor elér idleben egy értéket amit már melegedésnek értékel, egyből maxra pörgeti egy pár másodpercig amíg le nem megy egy bizonyos hőfok alá (vagyis szerintem két szinten tudja pörgetni, maxon és 30% körül). Ez persze csak tipp. Ha eddig nem csinálta, akkor az oka esetleg a poros hűtőbordákban kereshető (vagyis jobban melegszik idleben is), próbáld meg kitakarítani.
-
Gampa
aktív tag
Üdv az uraknak! Az mitöl lehet hogy gondol egyet a kártya (Gigabyte 4870 1gb),és felpörgeti a ventit maxra! Csak 2 napja csinálja,tutira nem melegszik tul 40fok körül van mikor csinálja.
Kb 30másodperc után visszaáll! -
swoody
senior tag
Ez érdekes mert pár napja hagytam futtni olyan háromnegyed órán át és kiírt egy hibát viszont,hogy melyik modul azt nem.
De akkor egyesével majd rápróbálok.
Amúgy vége van valamikor a tesztelésnek vagy ha meguntam akkor simán kilövöm? Illetve melyik tesztet érdemes elindítani?
Köszi.
-
PeL
addikt
válasz
swoody #24909 üzenetére
CPU limit olyankor van ha veszel sokkal jobb VGA-t de mégsem lesz több az FPS-ed egy játékban sem jelentősen. Memtest86-ot érdemes egy éjszakán át futni hagyni, de ha hibát ír akkor ott gond lesz a memóriával valszeg... De ha másik ramokkal is hibázik akkor viszont lap is lehet. Ha több modul is van a hibás modul kiszűrhető úgy hogy leteszteled őket egyesével
Szerk.: Illetve nem emlékszem hogy a progi kiírja e hogy melyik modul hibázott
-
swoody
senior tag
válasz
Redneck #24908 üzenetére
Esetleg pár szóban eltudnád magyarázni mi is ez a CPU limit?
Ati 4850
Intel E8400Egéyb: Pár hsz el feljebb segítettél azóta csináltam pár tesztet és nem ír problémát a vga-ra szóval marad a rewin. :S
Viszont memtest86+ ír nekem egy hibát azt nem tudod meddig érdemes futtatni?Köszi.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Baryka007 #24905 üzenetére
Nem, és sajna úgy néz ki nem is fogom
A VTX3D elment máshova lakni, de amúgy sem nagyon mertem húzni. 625/900-on 51 fokos volt és a Sapphire után hangos. A GDDR5-nek megörültem, de úgy érzem ezek valami olcsó RAMok lehettek és a hűtés sem volt túl combos. Simán 71 fokig tekert.
Szerk:
Nem mind arany ami fénylik, szokták volt mondani ugye...
(új 2 év garos 4850 1GB GDDR5)Vagy ez ilyen? Amúgy nem ment rosszul, csak kellett volna mellé még 2GB RAM és egy kis CPU OC.
-
Baryka007
addikt
Nah valaki kipróbálta már a 4850 em BIOS -át ? Ha már valaki kipróbálta vagy ki fogja a tapasztalatait illetve a tuning potenciál mennyit nőtt ilyeneket ha leírna megköszönném!
-
lemusz
addikt
Én már csak pislogok, mert nem értek semmit. A sávszél 44g körül volt igen, viszont tegnap átírtam a bioszát és 3Dben most 650-750-el megy, így aztán már 48GB/s a sávszél. Úgy gondolom ezek az órajelek még beleférnek és talán nem okoznak benne kárt. Viszont lehet notebook drivert kellene majd felraknom?
-
PeL
addikt
válasz
lemusz #24901 üzenetére
Na ez mekkora faszság
Oké hogy certified, de azt elfelejtik említeni hogy minden mobil GPU gyengébb teljesítményű mint a rendes asztali változata pont az alacsonyabb fogyasztásuk miatt, nézz meg bármilyen tesztet... De ha még tényleg így is lenne ahogy írták hogy dont worry, az az 1400 MHz-es memória is eléggé leszívja a sávszélességet... Mennyi is? 44GB/s? Azért az igen messze van a ref 62.7 GB/s-től, ami nagyobb textúrákat használó játékoknál, és főleg szűrők használata mellett eléggé megrezegteti a kártyát...
Áhh no comment... Kicsit most felhúztam magam... Nem véletlen hogy a Powercolor régen only OEM termékeket nyomott kifelé, azok se voltak túl jó minőségű alkatrészekből megcsinálva, sok volt a vevőknél a selejt... És akkor most meg átbasszák a vevőiket, illetve hülyének nézik. Nooooormális?
-
lemusz
addikt
- And why does my system see this card as an M98 card? Every program says that this is an M98 card. (AIDA, Catalyst auto installer, GPU-Z and so on...)
- The M98 is Mobile 4800 chip, it is less power consumption than desktop 4800 chip. This is certified by AMD officially. So please don’t worry about this.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Trollok komolyan
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Funkcionalitásra kihegyezett, USB4-es SSD ház a TerraMaster fémjelzésével
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Elden Ring
- További aktív témák...
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!